Soldater

Saturday, 13 April, 02:15

Nyheter om Soldater

Klartale - 28 feb 24 kl. 11:22

– Det er ingen planer om å sende Soldater

Emmanuel Macron er Frankrikes president. Han sa tirsdag at han ikke ville utelukke å sende Soldater til Ukraina. Han sa at han ville gjøre alt han kan for å hindre at Russland vinner krigen.

NRK - 14 feb 24 kl. 17:17

Tallet på drepte og sårede israelske Soldater øker

Minst 558 israelske Soldater er drept i kamp, har mistet livet i ulykker eller er drept av sine egne siden Hamas-angrepet 7. oktober. 336 israelske Soldater ble drept under angrepet, og minst 226 er siden drept eller har mistet livet på annet vis på Gazastripen.

NRK - 07 apr 24 kl. 06:55

Fire israelske Soldater døde på Gazastripen

Tallet på israelske Soldater som har mistet livet i krigen mot Hamas, er nå 604, etter at fire Soldater døde lørdag. Det israelske militæret (IDF) meldte om de fire dødsfallene søndag, på dagen et halvt år etter at krigen brøt ut. De fire døde i det sørlige Gaza.

NRK - 9 timer siden

Ukraina og Russland utvesklet døde Soldater

Myndighetene i Ukraina og Russland har utvekslet døde Soldater, til sammen over 120 personer, opplyser de to landenes myndigheter. Ukraina har fått tilbake 99 døde, bekrefter den offentlige etaten i Kyiv som har ansvaret for håndteringen av krigsfanger. Russland fikk levert tilbake 23 døde Soldater, melder det russiske nyhetsnettstedet RBK.

Klartale - 15 feb 24 kl. 12:30

Ingen vet hvor mange som har blitt drept i Ukraina

Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022. Mange sivile er drept i krigen siden den gang.

NRK - Igår: 10:33

Ukraina stemte for ny mobiliseringslov

Ukrainske lovgivere godkjente torsdag et lovforslag som innebærer at Soldater med lang tjeneste ikke kan utskrives fra hæren. Dette har opprørt mange Soldater og deres familier, skriver AFP. – Lovforslaget om mobilisering ble vedtatt i sin helhet, sier parlamentsmedlem Yaroslav Zheleznyak i et innlegg på Telegram..

NRK - 27 feb 24 kl. 15:50

Støre avviser norske Soldater til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) avviser at Norge vil tilby Ukraina Soldater eller annet militært personell. Støre svarer på spørsmålet etter at den franske presidenten Emmanuel Macron uttalte at det ikke ville være umulig å sende franske Soldater til Ukraina. Macrons uttalelse kom etter at flere statsledere hadde et møte om situasjonen i Ukraina i den franske hovedstaden mandag kveld.

Klartale - 05 apr 24 kl. 12:41

Slik vil de styrke Forsvaret

Regjeringen la fram en ny plan for Forsvaret fredag. De vil styrke forsvaret av Norge med 600 milliarder kroner. Pengene skal fordeles over de neste 12 årene.

NRK - 03 apr 24 kl. 13:32

Kronprins Haakon: – Viktig å stå sammen med venner i en urolig tid

Kronprins Haakon er på offisielt besøk i Vilnius i Litauen for å blant annet markere de tette og gode forbindelsene mellom Norge og Litauen. Der vil han også møte norske Nato-Soldater. – Det er en vanskelig tid med krig.

NRK - 23 feb 24 kl. 09:39

Nektes ny bytur

Fire belgiske Soldater er siktet etter slåsskampen ved en pub i Åndalsnes forrige helg. Nå nektes belgiske Soldater fra bataljonen en ny tur på byen denne helgen. Det opplyser det belgiske forsvaret til Romsdals Budstikke.

NRK - 03 feb 24 kl. 09:25

Væpnede grupper i Irak og Syria sier de har angrepet baser med vestlige Soldater

Den væpnede gruppen Islamic Resistance in Iraq sier de har angrepet Al-Harir-basen i Nord-Irak, melder Reuters. På basen er det amerikanske Soldater. Samtidig skriver NTB at en base i Irak og en base i Syria er angrepet av Iran-støttede militsgrupper.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske Soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 31 mar 24 kl. 04:53

Skal trene opp karibisk FN-styrke til Haiti

Canada har sendt rundt 70 Soldater til Jamaica for å trene opp en FN-styrke til Haiti. Det opplyste det kanadiske forsvarsdepartementet lørdag. Kenya annonserte i fjor at de skulle lede styrken, som er ment til å hjelpe nasjonalt politi i kampen mot mektige gjenger.

NRK - 31 mar 24 kl. 03:28

Storbritannia mener Russland rekrutterer 30.000 Soldater i måneden

Det russiske militæret rekrutterer trolig rundt 30.000 Soldater i måneden for å holde i gang krigen mot Ukraina, ifølge britisk etterretning. De mener Russland høyst sannsynlig kan fortsette å tåle store tap og fortsette angrep med mål om å slite ut de ukrainske styrkene.

NRK - 29 mar 24 kl. 02:10

Syriske myndigheter: Flere skal være drept i israelsk angrep mot Aleppo

Flere sivile og Soldater skal være drept i et luftangrep mot den syriske byen Aleppo i Syria. Det opplyser det syriske forsvarsdepartementet tidlig fredag. Ifølge nyhetsbyrået AFP, som siterer en overvåkningsside, skal 36 syriske Soldater være drept.

NRK - 15 feb 24 kl. 09:36

To sørafrikanske Soldater drept i Kongo

To Soldater ble drept og tre såret i et bombekasterangrep mot deres base nær Goma øst i Kongo, kunngjorde det sørafrikanske militæret torsdag. Soldatene er de første drepte for det sørafrikanske forsvaret siden de sendte 2900 Soldater til regionen i desember. Soldatene er del av en regional styrke som også inkluderer Soldater fra Malawi og Tanzania.

NRK - 13 feb 24 kl. 19:18

Syriske Soldater drept i IS-angrep

Ni syriske Soldater ble drept i et angrep utført av jihadister fra ekstremistgruppen IS i Badia-ørkenen tirsdag, sier observatørgruppen SOHR. Ytterligere tre Soldater ble såret i angrepet, som skjedde øst i provinsen Hama i det sentrale Syria, opplyser Syrian Observatory for Human Rights. IS har trappet opp angrepene i Syria de siste månedene, særlig i Badia-ørkenen, som strekker seg fra utkanten av hovedstaden Damaskus til grensen mot Irak.

NRK - 03 mar 24 kl. 08:41

13-åring drept av israelske Soldater på Vestbredden

Israelske Soldater har skutt og drept en 13 år gammel palestinsk gutt på den okkuperte Vestbredden. Ifølge palestinske helsemyndigheter ble Mohammad Khaled Zaid skutt i brystet ved flyktningleiren Jalazon nord for Ramallah. Lokale kilder opplyser til Al Jazeera at han ble etterlatt blødende på bakken i en time før palestinsk ambulansepersonell fikk hente ham.

Klartale - Igår: 06:00

– Vi lever bare så vidt, fra dag til dag

Det er nå seks måneder og fire dager siden krigen mellom Hamas og Israel startet. Minst 33.300 palestinere er blitt drept.

Dagbladet - 09 apr 24 kl. 17:31

Russland sliter

Vladimir Putin og hans Soldater erobret Avdijivka for seks uker siden, men de mangler ressursene til å utnytte dette til sin fordel, hevder militær ekspert..

NRK - 08 apr 24 kl. 20:30

Det svenske forsvaret om «russerhyttene» i Bardufoss: – Svært uheldig

Hytter som er eid av russere knyttet til makteliten, ble brukt av både det norske og det svenske forsvaret under en Nato-øvelse i Bardufoss nylig. – Det er jo svært uheldig at dette har skjedd. Det er jo ikke bra overhodet.

Aftenposten - 07 apr 24 kl. 18:09

Sverige vil ha flere Soldater, men har fått et problem: To av tre er for syke

Nesten to av tre svensker som ble innkalt, var for syke til å gjøre militærtjeneste..

NRK - 18 mar 24 kl. 18:37

Al Jazeera-journalist tatt til fange av Israelske Soldater

Al Jazeeras korrespondent Ismail Alghoul ble banket opp og tatt til fange av israelske Soldater som stormet Shifa-sykehuset mandag, ifølge TV-kanalen. – Al Jazeera krever øyeblikkelig løslatelse av vår korrespondent og andre journalister som ble tatt til fange sammen med ham, heter det i en kunngjøring fra den Qatar-baserte TV-kanalens ledelse. – Vi holder okkupasjonsstyrkene ansvarlig deres sikkerhet, heter det videre.

NRK - 19 jan 24 kl. 17:34

Amerikansk statsborger drept av israelske Soldater på Vestbredden

En amerikansk-palestinsk 17-åring er skutt og drept av israelske Soldater på den okkuperte Vestbredden. Guttens onkel bekrefter hendelsen, som skal ha skjedd da israelske Soldater åpnet ild mot steinkastende ungdommer. Sykehuskilder bekrefter overfor det palestinske nyhetsbyrået Wafa og Al Jazeera at 17-åringen ble skutt og drept av israelske Soldater.

NRK - 18 mar 24 kl. 11:54

IDF: 250 Soldater drept i Gaza

Israels hær IDF melder at 250 Soldater er drept siden starten av bakkeoffensiven i Gaza, 27. oktober. Det skriver AFP.

NRK - 07 feb 24 kl. 12:36

Ukrainsk lovforslag om skjerpet verneplikt har passert første hinder

Et forslag som tar sikte på å mobilisere flere Soldater, har gått gjennom den første behandlingen i den ukrainske nasjonalforsamlingen, melder Reuters. Formålet er å hente inn flere Soldater til krigføringen mot Russland. – Dette er ikke den endelige beslutningen.

Aftenposten - 05 apr 24 kl. 09:22

Sjefen kysset for mange unge kvinner på kontoret. Nå er neste stopp fronten i Ukraina.

Ukraina har akutt mangel på Soldater. Det er et av de største problemene for Ukraina nå, i tillegg til mangel….

NRK - 15 mar 24 kl. 13:59

Russland har sendt 100 døde Soldater til Ukraina

Det opplyser ukrainske myndigheter. Så snart de døde er identifisert, blir levningene overlatt til familien, sier den ukrainske samordningskomiteen for krigssaker, ifølge Telegram. Det er Røde Kors som har meglet mellom Russland og Ukraina.

NRK - 15 mar 24 kl. 10:51

Russland hevder å ha stanset ukrainsk framstøt over grensa

Det skal ha skjedd i grenseregioner ved Belgorod. I en pressemelding sier det russiske forsvarsdepartementet at Ukraina brukte helikoptre til å frakte opp til 30 Soldater til et område ved landsbyen Kozinka, og at de ble slått tilbake av Soldater og grensevakter. Guvernør Vjatsjeslav Gladkov sa på Telegram at to personer var drept, og at det var store skader i Kozinka.

NRK - 14 mar 24 kl. 21:21

Macron: – Vil sørge for at Russland aldri vinner krigen

Under et TV-intervju torsdag gjentok Frankrikes president Emmanuel Macron at han ikke utelukker at vestlige Soldater kan bli sendt til Ukraina. Han understreket samtidig at Frankrike vil gjøre alt for å sikre at Russland ikke går seirende ut av krigen. – Dersom situasjonen forverrer seg, vil vi sørge for at Russland aldri vinner den krigen, sa han.

NRK - 14 mar 24 kl. 17:57

Stoltenberg: 350.000 russiske Soldater drept eller såret

Vestlig etterretning anslår at 350.000 russiske Soldater er drept eller såret siden invasjonen av Ukraina, sier Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. – Russland betaler en høy pris, men oppnår lite, sa Stoltenberg torsdag.

VG - 23 feb 24 kl. 09:44

Belgiske Soldater nektes ny bytur i Åndalsnes

Fire belgiske Soldater er siktet etter slåsskampen ved en pub i Åndalsnes forrige helg. Nå nektes belgiske Soldater fra bataljonen en ny tur på byen denne helgen..

NRK - 03 feb 24 kl. 09:57

Forsvaret etter angrep i Irak: Vet ikke om norske Soldater er berørt

Hanne Olafsen, talsperson ved forsvarets operative hovedkvarter, sier at de foreløpig ikke vet om at norske Soldater er berørt av angrepene. – Forsvaret har flere styrkebidrag i Midtøsten, vi jobber med å finne ut hvordan situasjonen er. Vi gjør fortløpende sikkerhetsvurderinger for personellet vårt der nede.

NRK - 13 mar 24 kl. 04:57

Putin vil sende Soldater til den finske grensen

Russlands president Vladimir Putin, kaller Finland og Sveriges inntreden i Nato er et meningsløst skritt, i et intervju med det statlige nyhetsbyrået RIA publisert onsdag, ifølge Reuters. Han sier også at Russland vil utplassere Soldater og våpensystemer langs grensen til Finland. – Dette er et absolutt meningsløst skritt, ut fra synspunktet om at de ønsker å sikre sine nasjonale interesser, sier presidenten i intervjuet.

NRK - 22 feb 24 kl. 12:53

Slåsskampen i Åndalsnes: Grunnlag for å sikte flere belgiske Soldater

Politiet jobber med å identifisere flere belgiske Soldater som var involvert i slåsskampen i Åndalsnes forrige helg. – Vi ser jo at det er flere personer på videomaterialet som det er grunnlag for å sikte. Vi får bistand fra lederen for den belgiske bataljonen med å identifisere.

NRK - 12 mar 24 kl. 21:39

Russland hevder at de drepte 234 Soldater

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at russiske styrker har stanset et angrep fra ukrainsk side, melder AP. De hevder også å ha drept 234 Soldater. Dette er ikke bekreftet fra uavhengige kilder..

NRK - 12 mar 24 kl. 10:57

Kampfly blir Sveriges første Nato-bidrag

Sveriges første Nato-innsats blir å bidra i overvåkingen av Østersjø-området med Jas Gripen kampfly. Ved årsskiftet skal svenske Soldater sendes til Latvia. Overvåkingsoppdraget går ut på å bevokte Natos grenser, i tillegg til å holde øye med aktiviteter i området, som militærøvelser, fly og skip.

NRK - 30 mar 24 kl. 08:22

Palestinsk 13-åring drept i israelsk angrep på Vestbredden

En palestinsk 13-åring er drept og to andre unge palestinere er såret i et israelsk angrep mot Jenin på den okkuperte Vestbredden, skriver NTB. Angrepet skjedde natt til lørdag. Minst 440 palestinere er drept av israelske Soldater og bosettere på Vestbredden siden Hamas-angrepet mot Israel 7.

NRK - 29 mar 24 kl. 13:44

Britiske Soldater skal få lov til å ha skjegg

Soldatene i den britiske hæren skal fra nå slippe å barbere seg i skyttergravene. Hæren opphever, som en av de siste i verden, forbudet mot å ha skjegg og bart. Men skjeggvekstene må være pent stelt og rutinemessig trimmet.

NRK - 29 jan 24 kl. 15:11

Fem palestinere drept på Vestbredden

Fem palestinere er drept av israelske Soldater på den okkuperte Vestbredden det siste døgnet, opplyser palestinske helsemyndigheter. En 21 år gammel mann ble skutt og drept i en landsby nær Jenin, ifølge den israelske hæren etter å ha åpnet ild mot Soldater som forsøkte å ta ham til fange. To andre palestinere ble drept da israelske Soldater åpnet ild mot steinkastere i Dura nær Hebron sent søndag kveld.

NRK - 28 mar 24 kl. 10:10

Filippinenes president: Lar oss ikke kue av Kina

Filippinenes president Ferdinand Marcos sier Filippinene ikke vil la seg kue av Kina i Sør-Kinahavet etter nye konfrontasjoner. – Vi vil ikke trues til taushet, underkastelse eller underdanighet, sa Marcos torsdag etter at flere filippinske Soldater ble såret og fartøyer skadd i nye sammenstøt med kinesiske marinestyrker i forrige uke. Kina legger på sin side skylda på Filippinene for økende spenning, inkludert i filippinske områder av Sør-Kinahavet.

NRK - 09 jan 24 kl. 17:52

Eksilgruppe: 14 Soldater drept i IS-angrep i Palmyra

14 syriske Soldater har blitt drept i et angrep utført av IS i den syriske ørkenen, ifølge eksilgruppa SOHR. Det er det andre angrepet så langt i år. Opprørere fra Den islamske stat (IS) gikk til angrep på en militærbuss i den syriske ørkenen tirsdag, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

NRK - 28 mar 24 kl. 06:03

Navalnyj-portretter malt nær sovjetisk krigsminnesmerke i Wien

To portretter av den avdøde russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj er malt på en vegg bak et minnesmerke for sovjetiske Soldater i Østerrikes hovedstad. Navalnyjs kamp mot korrupsjon i Russland og demonstrasjoner mot myndighetene i Kreml gjorde ham til en av president Vladimir Putin største fiender. Han døde i en straffeleir i den arktiske delen av Russland i februar.

NRK - 08 mar 24 kl. 14:56

Indere skal ha blitt lurt av Russland til å bli Soldater i Ukraina

Russland har narret en rekke indere til å bli Soldater på fronten i Ukraina, ifølge indiske myndigheter. India er i dialog med russiske myndigheter for å få sine borgere hjem, kunngjør de fredag. Dagen i forveien meldte en indisk etterforskningstjeneste at de hadde avdekket et nettverk av menneskesmuglere som skaffet folk til Russlands militære.

NRK - 08 mar 24 kl. 12:20

Finland sender Soldater til Rødehavet

Finland sender syv Soldater for å delta i Rødehavets krisehåndtering, opplyste den finske statsministerens kontor fredag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com