Soldater

Søndag, 25 Juli, 17:58

Nyheter om Soldater

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 26 juni 21 kl. 03:10

Seks Soldater drept i Mali

Seks maliske Soldater ble drept i et angrep, da opprørere angrep en militærbase i byen Boni fredag. Tidligere ble 15 FN-Soldater såret da en bilbombe gikk av lenger nord i landet. Ti maliske Soldater ble drept i et lignende bakholdsangrep mot den samme landsbyen i februar..

NRK - 10 juli 21 kl. 02:53

USA send rikke Soldater til Haiti

USA har ingen planer om å sende Soldater til Haiti, opplyser en seniorrådgiver i den amerikanske regjeringen ifølge Reuters. Haiti ba fredag om at USA måtte sende Soldater til landet for å unngå kaos og skader etter drapet på presidenten denne uka. USA har i stedet sendt et team med FBI-etterforskere ettersom to av 28 som er mistenkt for å stå bak drapet, er amerikanere..

NRK - 08 juli 21 kl. 14:46

Britiske Soldater ut av Afghanistan

Neste alle britiske Soldater er nå ute av Afghanistan, kunifølge statsminister Boris Johnson. Det markerer slutten på Storbritannias nesten 20 år lange militære tilstedeværeles i landet. Omtrent 700 britiske Soldater har bistått Nato i å trene afghanske styrker siden Storbritannia trakk sine bakkestyrker fra landet i 2014.

NRK - 30 juni 21 kl. 16:23

Ute av Afghanistan

Tyske og italienske styrker har returnert hjem fra Afghanistan, etter nesten 20 år i landet. Flere europeiske land har trukket ut styrkene sine fra landet de siste dagene og ukene. USA, Italia, Tyrkia, Storbritannia og Tyskland er de fem landene som har bidratt med flest Soldater i Afghanistan.

NRK - 25 juni 21 kl. 14:03

15 FN-Soldater såret av bilbombe

15 FN-Soldater er såret i et bilbombeangrep mot en midlertidig operasjonsbase i den nordlige delen av Mali. FN opplyser at en evakuering av de sårede er i gang etter angrepet i området rundt Tarkint. 13.

NRK - 15 juli 21 kl. 13:20

25000 Soldater skal stanse opptøyer

Den sørafrikanske regjeringen utplasserte torsdag 25.000 Soldater i et forsøk på å stanse plyndring og voldelige opptøyer i landet, melder NTB. Sør-Afrika er inne i sin sjette dag med vold og uro.

NRK - 15 juli 21 kl. 12:48

Minst 20 omkommet i Tyskland

Minst 20 personer er omkommet og 60 er savnet i kraftig uvær sørvest i Tyskland, opplyser lokale myndigheter. I tillegg har to personer omkommet i forbindelse med uværet i Belgia. I Tyskland er 200 Soldater satt inn for å hjelpe folk i Nordrhein-Westfalen.

NRK - 13 juli 21 kl. 18:45

Norsk bidrag til Takuba-styrken

Norge skal likevel sende Soldater til Takuba-styrken i Mali, opplyser Forsvarsdepartementet i en pressemelding. I løpet av de kommende månedene sendes et mindre antall Soldater som skal inngå i det svenske bidraget. I tillegg har Norge tilbudt to offiserer til Takuba-styrkens hovedkvarter.

NRK - 20 juni 21 kl. 13:02

Rakettangrep mot norske Soldater

Flere arabiske medier melder søndag ettermiddag om et rakettangrep mot flybasen Ain al-Asad i Irak. Soldater fra både Norge og USA er stasjonert ved basen. 70 norske Soldater skal være på flybasen, sier talsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter, Ivar Moen.

NRK - 11 juli 21 kl. 12:46

Lønnsøkning til Assads Soldater

Syrias president Bashar Assad gir 50 prosent lønnsøkning til sivilarbeidere og Soldater på grunn av den krevende økonomiske situasjonen i landet. Assads beslutning skjer dagen etter at landet doblet prisen på brød og jekket opp dieselprisene med 180 prosent. Landets økonomi har blitt hardt rammet både av et tiår med krig, vestlige sanksjoner, samt den pågående finanskrisen i nabolandet Libanon.

NRK - 09 juli 21 kl. 23:40

Haiti ber USA sende Soldater

Haitiske myndigheter har bedt USA om å sende Soldater til landet for å beskytte viktig infrastruktur i kaoset etter drapet på presidenten onsdag, skriver New York Times. USA har lovet å sende et FBI-team til landet. To amerikanere er arrestert i forbindelse med atentatet.

NRK - 09 juli 21 kl. 16:33

Trekker ut over 2000 Soldater

Frankrikes militære styrke i Sahel-regionen i Mali skal nesten halveres fra dagens drøyt 5.000 Soldater. Stengingen av militærbasene starter senere i år, opplyser president Emmanuel Macron, ifølge NTB.

NRK - 09 juli 21 kl. 13:58

10 drept i Kashmir

Minst åtte militante opprørere og to Soldater er drept i flere trefninger i den indiskkontrollerte delen av Kashmir, opplyser tjenestemenn. En talsmann for den indiske hæren sier to Soldater og to militante opprørere, som begge var pakistanske borgere, ble drept torsdag i et sammenstøt på delelinjen mellom indiskkontrollert Kashmir og den pakistanskkontrollerte delen av regionen..

NRK - 16 juni 21 kl. 11:07

Vil la Soldater drikke alkohol

Vernepliktige Soldater har ikke lov til å nyte alkohol på militært område. Nå vil Tillitsvalgtordningen (TVO) endre denne loven. I dag er det kun befal og ansatte som kan nyte alkohol innenfor leirgjerdet.

Klartale - 06 juli 21 kl. 11:15

Tadsjikistan sender 20.000 Soldater til grensa

Tadsjikistan har en grense på 90 mil mot Afghanistan. Nå henter de inn 20.000 Soldater for å holde vakt på grensa..

NRK - 05 juli 21 kl. 21:48

Afghanske Soldater rømmer landet

Mer enn 1.000 afghanske Soldater rømte mandag over grensen til nabolandet Tadsjikistan for unngå sammenstøt med Taliban-opprørere, ifølge landets grensepatrulje. Det skriver Washington Post..

NRK - 13 juni 21 kl. 19:01

To Soldater drept i Mali

To Soldater er blitt drept i den konfliktherjede nordlige delen av Mali, trolig av jihadister. Det melder landets militære. Landet har siden 2012 vært herjet av konflikt med separatister og jihadister, og mange tusen sivile og Soldater er drept..

NRK - 03 juli 21 kl. 13:58

Ukrainske Soldater i høye hæler

I Ukraina er det full krangel om sko i det ukrainske forsvaret. Kvinnelige Soldater ble nemlig blitt ustyrt med pumps under en militær parade som skulle markere 30 år siden landet ble selvstendig. De høyhelte skoene har skapt raseri i nasjonalforsamlingen..

NRK - 02 juli 21 kl. 11:38

Bagram-basen overlatt til afghanere

Bagram-basen i Afghanistan er offisielt overlatt fra amerikanerne til det afghanske forsvarsdepartementet. Basen har vært det største militæranlegget Nato-styrkene har brukt i Afghanistan. Alle amerikanske Soldater og Nato-Soldater forlot basen i dag.

NRK - 02 juli 21 kl. 07:42

Skal ha forlatt Bagram-basen

Alle amerikanske Soldater og Nato-Soldater har forlatt Bagram-basen i Afghanistan, får nyhetsbyråene AFP og AP opplyst. Det er en klar indikasjon på at de siste av de amerikanske soldatene i Afghanistan har dratt eller nærmer seg avreise, ifølge AP..

NRK - Igår: 00:14

17-åring drept på Vestbredden

En 17 år gammel gutt er skutt og drept av israelske Soldater i et sammenstøt på Vestbredden, opplyser palestinske helsemyndigheter. Gutten ble skutt i Nebi Saleh, en landsby der innbyggerne har demonstrert mange ganger de siste årene mot utvidelsen av en israelsk bosetting..

NRK - 01 juli 21 kl. 16:16

Soldater i Hæren smittet på bar

37 Soldater i Hæren har blitt koronasmittet etter at enkelte besøkte Heidi's Bier Bar i Tromsø i juni. Ingen av dem er alvorlig syke. Enkelte har lettere symptomer, skriver Forsvarets forum..

NRK - 29 juni 21 kl. 09:34

Sender Soldater til Amazonas

Brasils president Jair Bolsonaro sender Soldater til flere delstater i Amazonas for å bekjempe ulovlig avskoging av regnskogen. Soldatene skal være i delstatene Para, Amazonas, Mato Grosso og Rondônia fram til slutten av august. De skal passe på for å begrense ulovlig hogst og annen aktivitet som ødelegger regnskogen..

NRK - 06 juni 21 kl. 08:14

Droner skutt ned ved militærbase

To droner er skutt ned over en militærbase vest i Irak, der blant annet norske Soldater er stasjonert, opplyser det irakiske forsvaret. Også amerikanske Soldater befinner seg på Ain Al-Asad-basen. Basen har blitt utsatt for flere angrep det siste året.

NRK - 26 juni 21 kl. 15:39

Norske Soldater har landet

Det siste flyet med norske kampSoldater som har vært i Afghanistan, har landet på Gardermoen. Siden 2001 har 9200 norske Soldater tjenestegjort i Afghanistan. I april i år vedtok Nato at alle allierte styrker skal trekkes ut av Afghanistan..

NRK - 25 juni 21 kl. 08:25

20 Soldater smittet i Tromsø

Så langt er 20 Soldater ved tre militærleirer i Indre Troms bekreftet smittet i smitteutbruddet i Tromsø. Ni av de vernepliktige fikk påvist smitte torsdag. Samtlige stammer fra smitteutbruddet på Heidis Bier Bar i Tromsø, sier major Erik Skomedal, talsperson i Hæren til Nordlys..

NRK - 17 juli 21 kl. 10:00

Ap støtter bidrag i Mali

Arbeiderpartiet støtter regjeringens beslutning om å sende norske Soldater til Mali. Dermed har forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) flertallet i ryggen. – Jeg er tilhenger av dette samarbeidet, sier leder for utenriks- og forsvarskomiteen, Anniken Huitfeldt (Ap) til NTB..

NRK - 25 juni 21 kl. 01:40

AP: Soldater fra USA blir værende

USA lar rundt 650 Soldater bli værende i Afghanistan etter tilbaketrekkingen. De skal sørge for sikkerheten til amerikanske diplomater i landet, får AP opplyst. Opplysningene til nyhetsbyrået kommer fra embetsfolk.

NRK - 15 juli 21 kl. 22:40

Evakuering i Nederland

Rundt 10.000 innbyggere i byen MaastrichtI i Nederland er bedt om å forlate hjemmene sine og søke sikkerhet fra flommen. Det fryktes at Meuse-elven, som i Nederland heter Maas, vil bli såpass oversvømt i løpet av natten at flere boligområder vil bli rammet.

NRK - 23 juni 21 kl. 17:36

Vil ha leieSoldater ut av Libya

USAs utenriksminister Antony Blinken gjentar kravet om at alle utenlandske Soldater og leieSoldater må forlate Libya. Det befinner seg anslagsvis 20.000 utenlandske Soldater og leieSoldater i Libya.

NRK - 14 juli 21 kl. 17:33

Begynner evakueringen snart

Biden-administrasjonen skal siste uke i juli begynne evakueringen av afghanere som har hjulpet dem i løpet av den 20 år gamle krigen, ifølge nyhetsbyrået AP. President Joe Biden har blitt presset til å komme opp med en løsning for de utsatte afghanere som har hjulpet USA. USA og Nato begynte tidlig i mai tilbaketrekkingen av styrker etter 20 års nærvær.

NRK - 14 juli 21 kl. 00:33

Norge sender Soldater til Mali

Regjeringen har bestemt at Norge likevel skal bidra til Takuba-styrken i Mali og vil sende «et mindre antall Soldater». Det norske bidraget vil inngå i det svenske bidraget og skal etter planen være på plass i løpet av høsten. Norge har også tilbudt to offiserer til å være en del av Takuba-styrkens hovedkvarter, opplyser Forsvarsdepartementet i en pressemelding tirsdag kveld.

VG - 13 juli 21 kl. 23:35

Taliban drepte 22 afghanske spesialSoldater som hadde overgitt seg

Flere videoer viser at afghanske Soldater som overga seg og strakk armene i været etter at de gikk tom for ammunisjon i kamp mot Taliban, ble likvidert..

NRK - 13 juli 21 kl. 10:20

Ytterligere 22 personer drept

I alt 32 personer har blitt drept i opptøyer i provinsene Gauteng og KwaZulu-Natal i Sør-Afrika. Ifølge politiet er over 500 personer blitt pågrepet. Mandag ble det kjent at landet setter inn Soldater i de to provinsene for å hjelpe politiet med å håndtere plyndring og ildspåsettelser.

VG - 12 juli 21 kl. 22:15

Et lite stykke Norge

FAIRBANKS (VG) Med elleve kilo på ryggen gikk VG den norske militærmarsjen i Alaska, sammen med 150 amerikanske Soldater fra krigen mot IS..

NRK - 20 juni 21 kl. 13:02

Flyangrep mot norske Soldater

Flere arabiske medier melder søndag ettermiddag om et rakettangrep mot flybasen Ain al-Asad i Irak, der flere norske Soldater er stasjonert. Det skriver VG..

NRK - 12 juli 21 kl. 07:31

49 drept i angrep i Niger

Fem sivile, fire Soldater og 40 væpnede angripere ble drept søndag i et sammenstøt i Niger, ifølge landets myndigheter. Rundt 100 tungt bevæpnede angripere på motorsykler angrep landsbyen Tchoma Bangou søndag, sier forsvarsdepartementet i Niger i en uttalelse..

NRK - 18 juni 21 kl. 23:17

WSJ: USA flytter Soldater og fly

USA trekker flere hundre Soldater, fly og rakettsystemer ut av Midtøsten, ifølge The Wall Street Journal. Avisa siterer ikke navngitte kilder i president Joe Bidens regjeringsapparat. Rundt åtte rakettforsvarssystemer av typen Patriot skal ut av Irak, Kuwait, Jordan og Saudi-Arabia.

NRK - 18 juni 21 kl. 19:41

Soldater reddet elever under angrep

Torsdag ble en skole i Nigeria angrepet. En politimann ble drept i angrepet. Ifølge lokale innbyggere er fire elever skutt og såret.

NRK - 10 juli 21 kl. 02:23

Gjerdet rundt Kongressen fjernes

Gjerdet som ble satt opp rundt kongressbygningen i Washington etter opptøyene i januar, skal nå fjernes, melder AFP. Tusener av Soldater har vært stasjonert rundt Kongressen, og sikkerhetsbarrieren med piggtråd på toppen har forvandlet bygningene til en festning. Et ytre gjerde ble fjernet allerede i mars..

NRK - 17 juni 21 kl. 07:55

Tyskland henter hjem Nato-Soldater

Tyskland henter hjem soldatene sine fra Nato-styrken i Litauen etter at enkelte skal ha opptrådt rasistisk og begått vold av seksuell karakter. Ifølge Der Spiegel skal enkelte Soldater ha sunget bursdagssang for Adolf Hitler. De skal også ha vært så fulle at et hotell måtte tilkalle militærpolitiet.

NRK - 16 juni 21 kl. 15:05

Palestinsk kvinne drept

Israelske Soldater har skutt og drept en 29 år gammel palestinsk kvinne på den okkuperte Vestbredden. Ifølge den israelske hæren forsøkte kvinnen å kjøre på en gruppe Soldater nær en veisperring i Hizma sør for Ramallah, før hun hoppet ut av bilen og angrep dem med en kniv..

VG - 08 juli 21 kl. 03:06

Raketter skutt mot norske styrker: – Det mest omfattende angrepet mot oss i år

BEIRUT (VG) Norske Soldater hadde snaue 20 sekunder på å komme seg ned på bakken. Så haglet rakettene rundt dem..

NRK - 06 juli 21 kl. 10:26

Tadsjikistan sender Soldater

Tadsjikistan mobiliserer 20.000 reserveSoldater til å beskytte sin 900 kilometer lange grense til Afghanistan. President Emomali Rakhmon ga ordre om mobiliseringen etter at over 1000 afghanske regjeringsSoldater mandag flyktet fra Taliban og søkte tilflukt i Tadsjikistan..

NRK - 05 juli 21 kl. 16:39

16 Soldater drept av Taliban

16 afghanske regjeringsSoldater er drept i et Taliban-angrep mot en militærbase i Herat-provinsen, ifølge lokale myndigheter. Siden USA og Natos styrker begynte tilbaketrekkingen fra Afghanistan, har Taliban satt i gang en stor offensiv. I løpet av helgen har de inntatt minst 28 nye distrikter i åtte provinser, ifølge myndighetene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt