Soldater

Thursday, 25 July, 15:17

Nyheter om Soldater

NRK - 11 jun 24 kl. 04:15

Sør-Korea skjøt varselskudd mot nord – hevder nordkoreanske Soldater krenket grensen

Nordkoreanske Soldater krenket grensen mot Sør-Korea tidligere denne uken, og sørkoreanske styrker svarte med å skyte varselskudd, ifølge nyhetsbyrået Yonhap. Ifølge Sør-Korea tok nordkoreanske Soldater seg i en kort periode over den tungt bevoktede grensen før de trakk seg tilbake til nordsiden av grensen. Sørkoreanske Soldater svarte med å skyte varselskudd, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået tirsdag, som siterer Sør-Koreas generalstab.

Klartale - 11 jul 24 kl. 16:00

Sporene etter Hitlers frykt

Rusten piggtråd i naturen. Det var et helt naturlig syn for alle som vokste opp i Finnmark på 1990-tallet. Den hadde ligget der i flere tiår – som et gufs fra en vond fortid.

NRK - 05 jul 24 kl. 04:38

Colombianske Soldater drept i kamper mot opprørere

Seks Soldater ble drept i kamper mot opprørere i Colombia torsdag, opplyser militærtjenestepersoner til AFP. Gruppa med Soldater entret et område der det var plantet eksplosiver mens de kjempet mot opprørere fra gruppene ELN og EMC i provinsen Valdivia nord i landet, opplyser kildene. Begge gruppene er sammensatt av opprørere som avviste fredsavtalen i landet i 2016, som førte til at Farc la ned våpnene.

Aftenposten - 21 jul 24 kl. 15:42

Israel vaksinerer Soldater på grunn av polio-fare. Innbyggerne lever med kloakk i gatene.

Alle israelske Soldater som sendes til Gaza skal heretter vaksineres mot polio, bekrefter den israelske hæren..

NRK - 26 jun 24 kl. 22:58

Bolivias president beordrer general til å trekke Soldater tilbake

Bolivias president Luis Arce beordrer general Juan Jose Zuniga til å trekke Soldater som har tatt kontroll over området rundt regjeringspalasset, tilbake. På boliviansk TV kan man se Arce som konfronterer Zuniga i gangen på regjeringspalasset. – Jeg er din kaptein, og jeg beordrer deg til å trekke tilbake dine Soldater.

NRK - 26 jun 24 kl. 21:57

Mulig militærkupp i Bolivia – stridsvogn skal ha kjørt inn i regjeringsbygget

Nyhetsbyrået Reuters melder at Soldater og stridsvogner har samlet seg utenfor regjeringsbygget i Bolivia. Ifølge et øyevitne skal en stridsvogn ha kjørt inn i inngangen til bygget. Soldater skal også ha begynt å ta seg inn.

NRK - 16 jul 24 kl. 09:05

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske Soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

Klartale - 28 feb 24 kl. 11:22

– Det er ingen planer om å sende Soldater

Emmanuel Macron er Frankrikes president. Han sa tirsdag at han ikke ville utelukke å sende Soldater til Ukraina. Han sa at han ville gjøre alt han kan for å hindre at Russland vinner krigen.

NRK - 21 jun 24 kl. 04:33

Nye varselskudd mot nordkoreanske Soldater

Sør-Korea har igjen skutt varselskudd mot nordkoreanske Soldater som har krysset den strengt bevoktede grensen. Hendelsen skjedde torsdag, opplyser den sørkoreanske forsvarsstaben, ifølge nyhetsbyrået Yonhap. Soldatene krysset grenselinjen mens de jobbet i den demilitariserte sonen mellom nord og sør torsdag formiddag.

Klartale - 10 jul 24 kl. 06:00

Frykt for storkrig i Kongo

Gruppa M23 har herjet øst i Kongo. Over 3.000 Soldater fra Rwanda har kjempet sammen med dem.

NRK - 18 jun 24 kl. 04:32

Meldinger om konfrontasjon på grensa mellom Sør- og Nord-Korea

Flere nordkoreanske Soldater skal ha blitt drept på grensa mellom Nord- og Sør-Korea, melder Reuters som siterer det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Soldatene skal ifølge byrået blitt drept av landminer. Yonhap melder også at det sørkoreanske militæret har avfyrt varselskudd mot Soldater som beveget seg i den demilitariserte sonen.

NRK - Igår: 22:49

Moskva lokker frivillige til krigen med store bonuser

Byen Moskva lokker med en bonus på flere millioner rubler til folk som melder seg som frivillige til krigen i Ukraina, kunngjør ordfører Sergej Sobjanin. Bonusen ved signering av kontrakten på 1,9 millioner rubler (250.000 kroner) kommer i tillegg til andre eksisterende påskjønnelser til moskovitter som melder seg til tjeneste i Ukraina.

NRK - 11 jun 24 kl. 08:18

Nesten 20.000 Wagner-Soldater drept under beleiringen av Bakhmut

Nesten 20.000 leieSoldater ble drept i kamp for Wagner-gruppen under slaget om Bakhmut, viser en granskning utført av BBC og det uavhengige russiske mediet Mediazona. De har fått tak i dokumenter som viser opplysninger om utbetalinger til pårørende av Soldater drept mellom januar 2022 og august 2023 etter at Wagner-grunnleggeren Jevgenij Prigozjin døde i august i fjor.

NRK - 17 jul 24 kl. 19:30

USA sanksjonerer tidligere israelsk sersjant

USA har innført visumrestriksjoner mot en tidligere sersjant i det israelske militæret på grunn av hans påståtte rolle i grove brudd på menneskerettighetene. USAs utenriksdepartement opplyser i en uttalelse onsdag at sersjant Elor Azaria og nære familiemedlemmer «i alminnelighet ikke er kvalifisert for innreise til USA» som følge av restriksjonene. Bakgrunnen er Azarias befatning med menneskerettsbrudd, inkludert et utenomrettslig drap, på den okkuperte palestinske Vestbredden.

NRK - 17 jul 24 kl. 11:07

HRW: Fem palestinske grupper deltok 7. oktober

I en ny rapport som kom onsdag fra menneskerettighetsgruppen Human Rights Watch, slås det fast at Hamas-styrte grupper begikk flere krigsforbrytelser og brudd på menneskerettighetene i angrepet på Israel 7. oktober. Ifølge HRW var fire palestinske grupper, i tillegg til Hamas, involvert i angrepet.

Klartale - 27 jun 24 kl. 14:33

Palestiner skutt, slått og bundet til bil

Mujahid Abadi gikk ut i nabolaget i forrige uke. Abadi bor på Vestbredden. Han skulle se om det var israelske Soldater der.

NRK - 27 jun 24 kl. 06:23

Nigers militære oppjusterer antall drepte i angrep til 47

47 Soldater ble drept i et angrep vest i Niger tirsdag, ifølge militærkilder. Tidligere var det meldt om 21 drepte. Militante islamister sto bak angrepet, ifølge myndighetene i landet.

NRK - 16 jul 24 kl. 17:27

IDF hevder å ha eliminert halve Hamas-ledelsen

Tirsdag hevder IDF i en uttalelse at de siden 7. oktober har eliminert halve ledelsen i Hamas på Gazastripen. De hevder også å ha drept eller fanget 14.

NRK - 26 jun 24 kl. 23:54

AP: Soldater trekker seg tilbake fra regjeringspalasset i Bolivia

Soldater og pansrede kjøretøy trekker seg tilbake fra regjeringspalasset i Bolivia etter et tilsynelatende kuppforsøk..

NRK - 26 jun 24 kl. 21:57

Mulig militærkupp i Bolivia – stridsvogner og Soldater utenfor regjeringsbygget

Nyhetsbyrået Reuters melder at Soldater og stridsvogner har samlet seg utenfor regjeringsbygget i Bolivia. Ifølge et øyevitne skal en stridsvogn ha kjørt inn i inngangen til bygget..

Aftenposten - 13 jul 24 kl. 12:12

Natos plan krever minst 100.000 nye Soldater. Hvor skal de komme fra?

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): Nato har detaljerte planer for å forsvare seg mot Russland.

Aftenposten - 23 jun 24 kl. 19:38

Plyndring, skadeverk og Onlyfans-bilder. Slik skryter israelske Soldater av det de gjør på Gazastripen.

Israelske Soldater fortsetter å publisere bilder av plyndring, skadeverk og latterliggjøring av palestinere i Gaza..

NRK - 12 jul 24 kl. 10:27

IDF mislyktes i å beskytte kibbutzen Be'eri

Det israelske militæret (IDF) mislyktes i å beskytte kibbutzen Be'eri under Hamas-angrepet 7. oktober 2023. Det er konklusjonen i ei gransking av angrepet, melder IDF på egen hjemmeside.

Aftenposten - 11 jul 24 kl. 13:59

En dårlig sjef koster deg livet ved fronten. Særlig én type sjef er livsfarlig, sier soldatene.

KYIV/DONETSK (Aftenposten): Ukrainske Soldater og offiserer har fått nok av gamle generaler som gjør katastrofale feil..

NRK - 22 jun 24 kl. 00:19

Fem Soldater drept av veibombe i Pakistan

Fem pakistanske Soldater ble drept da en bombe gikk av idet kjøretøyet deres passerte, opplyser hæren. Angrepet skjedde i provinsen Khyber Pakhtunkhwa nordvest i landet. Det har lenge vært et arnested for militante islamistiske grupper, inkludert Pakistansk Taliban (TTP) og en lokal IS-avdeling.

Dagbladet - 18 jun 24 kl. 07:56

Har skutt varselskudd

Sør-Korea har skutt varselskudd mot Soldater fra Nord-Korea som krysset grenselinjen i den demilitariserte sonen. Soldater fra nord skal ha utløst landminer..

NRK - 29 maj 24 kl. 11:11

Israelsk internrapport: To fanger fra Gaza døde etter å ha blitt banket opp

To fanger fra Gaza er døde etter å ha blitt banket opp av israelske Soldater mens de ble transportert til et israelsk fengsel, ifølge en granskning. Den israelske avisa Haaretz har snakket med to ikke navngitte kilder som forteller om innholdet i en interngranskning som det israelske militæret har gjennomført. De sier at de to fangene ble pågrepet av israelske Soldater i Khan Younis-området på Gazastripen i mars, og at de var mistenkt for å være «terrorister» – et uttrykk som israelske myndigheter gjennomgående bruker om militante palestinere.

NRK - 29 maj 24 kl. 10:40

IDF: Tre israelske Soldater drept i Gaza

Tre israelske Soldater ble tirsdag drept i kamper på Gazastripen, opplyser det israelske militæret, ifølge avisa Haaretz. Alle de tre ble drept av en eksplosjon i Rafah. Tre andre Soldater ble skadet i angrepet.

NRK - 06 jul 24 kl. 19:15

Tyskland stenger flybase i Niger

Tysklands forsvarsdepartement melder lørdag at den tyske flybasen i Niger vil bli stengt den 31. august. Innen da vil alle stasjonerte Soldater og ansatte på flybasen bli trukket tilbake, og det militære samarbeidet med det afrikanske landet vil bli avsluttet, skriver AFP.

NRK - 17 jun 24 kl. 04:22

Soldater drept i Niger – voktet oljeledning

Seks nigerske Soldater som holdt vakt ved en oljerødledning til nabolandet Benin ble drept av «bevæpnede banditter» i et angrep sør i landet, opplyser hæren. – En patrulje som jobbet med å sikre oljerørledningen, ble angrepet av væpnede banditter i utkanten av landsbyen Salkam. Vi beklager dypt at seks over våre kamerater er døde, sier hæren i en oppdatering søndag.

NRK - 16 jun 24 kl. 17:13

Al-Qaida-tilknyttet gruppe hevder å ha drept over 100 Soldater i Burkina Faso

Den al-Qaida-tilknyttede jihadistgruppa JNIM har tatt på seg skylden for et angrep der over 100 Soldater fra Burkina Faso ble drept 11. juni. Det melder SITE, et amerikansk selskap som overvåker ytterliggående islamistgrupper, søndag.

NRK - 16 jun 24 kl. 05:27

USA fjerner nødhjelpsbrygge i Gaza på grunn av uvær

Høye bølger og uvær gjør at amerikanske Soldater må fjerne nødhjelpsbryggen som USA oppførte på en strand på Gazastripen i forrige måned. Værmeldingene går ut på at det ventes uvær med høye bølger i området, og den amerikanske regionale overkommandoen (CENTCOM) varsler at amerikanske Soldater derfor må taue piranlegget til den israelske havnebyen Ashdod, rundt 30 kilometer unna. – Våre Soldaters sikkerhet er førsteprioritet.

NRK - 15 jun 24 kl. 17:09

IDF: Åtte israelske Soldater drept nær Rafah

Åtte Soldater skal ha blitt drept da et pansret personellkjøretøy eksploderte i nærheten av byen Rafah sør på Gazastripen, skriver Haaretz, som siterer det israelske militæret..

NRK - 04 jul 24 kl. 16:53

SOHR: Åtte drept i IS-angrep i Syria

Åtte mennesker er drept i et IS-angrep mot regjeringsvennlige militsSoldater i Badia-ørkenen i Syria, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Ifølge den syriske eksilgruppa fant angrepet sted onsdag kveld da militssoldatene var ute for å lete etter en lokal gjeter som tidligere var bortført av den ytterliggående islamistgruppa IS. To av de drepte var ifølge SOHR sivile gjetere, mens seks var Soldater i en regjeringsvennlig milits i området..

NRK - 26 maj 24 kl. 01:34

Biden fast bestemt på å ikke sende Soldater til Ukraina

USAs president Joe Biden gjentok lørdag at han ikke har noen planer om å sende amerikanske Soldater til Ukraina. – Ingen amerikanske Soldater kriger i Ukraina. Jeg er fast bestemt på at det skal forbli slik, men vi står sterkt sammen med Ukraina, sa Biden da han talte til avskjedsklassen ved den prestisjetunge krigsskolen West Point.

NRK - 25 maj 24 kl. 23:45

Hamas hevder å ha tatt israelske Soldater til fange på Gazastripen

Hamas hevder å ha tatt israelske Soldater til fange på Gazastripen. Det skal ha skjedd under kamper i Jabalia, ifølge Reuters. I et svar fra påstanden fra Hamas svarer Israels væpnede styrker (IDF) at det ikke stemmer at Soldater har blitt bortført, melder nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 05 maj 24 kl. 21:46

IDF: Tre israelske Soldater drept i angrep

Tre israelske Soldater ble drept i Hamas-angrepet ved grenseovergangen Kerem Shalom mellom Israel og Gazastripen, ifølge den israelske hæren. Ni andre Soldater ble såret i angrepet med rakettdrevne granater, som rammet både militær og sivil infrastruktur, opplyser hæren ifølge avisa Haaretz. Den israelske hæren IDF ødela oppskytingsrampene som ble brukt i angrepet.

Aftenposten - 02 jul 24 kl. 22:39

Ultraortodokse tvinges inn i militæret. Det kan velte Netanyahu.

For Israel haster det med å få inn nye Soldater. Rekrutteringen kan bli en «krig»..

Dagbladet - 30 jun 24 kl. 23:24

18 Soldater skadd i droneeksplosjon

Dronen ble sendt fra Libanon og eksploderte i nordre del av den okkuperte Golanhøyden, opplyser det israelske forsvaret..

NRK - 29 jun 24 kl. 00:22

Stort søk etter savnet mann i Oslomarka

Politiet ber om tips om en mann som i flere dager har vært savnet i Oslomarka. Politiet vurderer at det er tidskritisk å finne mannen. 25-åringen ble sist observert mandag klokken 12.

VG - 27 jun 24 kl. 10:53

Ble bundet fast til militærjeep: – Jeg hylte

Da Mujahid Abadi gikk ut for å se om israelske Soldater hadde rykket inn i nabolaget, ble han skutt. Timer senere lå han bundet på panseret av en militærjeep..

Aftenposten - 27 jun 24 kl. 07:30

Kuppgeneralen i Bolivia pågrepet

Soldater og pansrede kjøretøy har trukket seg tilbake fra regjeringspalasset i Bolivia etter onsdagens kuppforsøk..

NRK - 26 jun 24 kl. 23:31

Bolivias president innsetter ny forsvarsledelse

Samtidig som det tilsynelatende foregår et kuppforsøk i Bolivia, innsetter presidenten ny ledelse i militæret. President Luis Arce og den nye forsvarsledelsen har gitt ordre til general Juan Jose Zuniga om at han skal trekke tilbake Soldater som har tatt kontroll over området rundt regjeringspalasset. Zuniga sier i en uttalelse at han har som mål å «restrukturere demokratiet».

Dagbladet - 26 jun 24 kl. 18:48

- 99 prosent hater ham

Toppgeneral fikk sparken etter anklager: - Har drept flere ukrainske Soldater enn en russisk general..

VG - 26 jun 24 kl. 15:17

Kenyansk domstol beordrer stans i bruk av Soldater mot demonstranter

Nyheten kommer etter de dødelige protestene tirsdag hvor minst 23 demonstranter så langt er meldt drept..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com