Soldater

Saturday, 26 November, 23:56

Nyheter om Soldater

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske Soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 08 nov 22 kl. 13:47

Russiske Soldater klager over kaos og mangler

Kanalen CNN har delt innholdet i et brev som skal komme fra Soldater. De skal være ved fronten i Donetsk øst i Ukraina.Brevet er skrevet til Oleg Kozjemjako.

Klartale - 10 nov 22 kl. 09:42

Derfor kan Russland forlate byen Kherson

For Ukraina vil det være en seier å få tilbake kontroll på byen. Samtidig kan Russland ha flere planer for hvorfor de henter ut soldatene.Det var onsdag at russiske medier meldte om planen.

Klartale - 13 sep 22 kl. 10:29

Soldater drept på grensa mellom Armenia og Aserbajdsjan

Minst 49 Soldater skal ha blitt drept natt til tirsdag. Da var det sammenstøt på grensa mellom Armenia og Aserbajdsjan.Aserbajdsjan skal ha bombet Armenia med artilleri og skytevåpen, hevder Armenias forsvarsdepartement.

NRK - 19 nov 22 kl. 16:15

AFP: Ukraina skal undersøke video som skal vise henrettelser av russiske Soldater

Ukraina skal undersøke om et videoklipp som Moskva sier beviser at Kyiv henrettet flere russiske Soldater som overga seg, er troverdige. Det melder nyhetsbyrået AFP. Et videoklipp som ble spredd raskt i sosiale medier, skal angivelig vise drepte russiske Soldater som først hadde overgitt seg.

NRK - 19 nov 22 kl. 16:15

AFP: Ukraina vil undersøke video som skal vise henrettelser av russiske Soldater

Ukraina skal undersøke om et videoklipp som Moskva sier beviser at Kyiv henrettet flere russiske Soldater som overga seg, er troverdig. Det melder nyhetsbyrået AFP. Et videoklipp som ble spredd raskt i sosiale medier, skal angivelig vise drepte russiske Soldater som først hadde overgitt seg.

NRK - 19 nov 22 kl. 16:15

Ukraina: Skal granske videoer av påstått henrettede russiske Soldater

Ukraina skal undersøke om et videoklipp som Moskva sier beviser at Kyiv henrettet flere russiske Soldater som overga seg, er troverdig. Det melder nyhetsbyrået AFP. Et videoklipp som ble spredd raskt i sosiale medier, skal angivelig vise drepte russiske Soldater som først hadde overgitt seg.

Klartale - 04 okt 22 kl. 13:40

Her vokter unge menn og kvinner grensa døgnet rundt

Soldatene gjør en viktig oppgave for norsk forsvar og politi. Spesielt nå. De siste ukene har Norge passet ekstra på.

NRK - 08 nov 22 kl. 00:21

Russiske Soldater klager over «uforståelige angrep»

Russiske Soldater i Ukraina klager over store tap og udugelig militær ledelse. I et åpent brev til myndighetene skriver på Soldater i 155. brigade at et general Muradov har kastet dem inn i et uforståelig angrep.

NRK - 16 okt 22 kl. 14:04

Palestinere drept av israelske Soldater

To palestinere er drept av israelske Soldater på den okkuperte Vestbredden, ifølge det palestinske helsedepartementet. 30 år gamle Mujahed Dawood døde på sykehus søndag morgen av skader han fikk da han ble skutt av israelske Soldater i landsbyen Qarawat Bani Hassan lørdag. Den israelske hæren opplyser at soldatene skjøt med skarpt da «mistenkte kastet steiner» mot dem.

NRK - Igår: 17:20

Huitfeldt bekrefter norsk bidrag til trening av ukrainske Soldater

Norge vil gi økt pengestøtte og bidra med instruktører til opplæring av ukrainske Soldater i Polen og Tyskland. – Vi skal gi et vesentlig bidrag til treningen av ukrainske Soldater i Polen og Tyskland, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (AP) til TV 2 fredag. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram opplyser at regjeringen har besluttet å bidra med 150 millioner kroner til EUs treningsopplegg.

NRK - 22 nov 22 kl. 18:20

Støtter forslag om å frata HV-Soldater feriepenger

Ferieloven skal ikke gjelde for Heimevern-Soldater, nå har flertallet i Stortingets utenriks- og forsvarskomite sagt seg enig med regjeringens forslag. I stedet foreslås det at kompensasjon tilsvarende feriepenger skal tildeles i kontrakter. – Komiteen har konkludert med at personell som tjenestegjør på kontrakt med utvidet tjenesteplikt, skal tilkomme feriepenger.

NRK - 22 nov 22 kl. 07:35

USA undersøker anklager om at russiske Soldater er henrettet i Ukraina

En amerikansk utsending sier at USA følger nøye med på anklagene om at ukrainske Soldater har stått bak summariske henrettelser av russiske Soldater. – Vi følger åpenbart nøye med på dette, sier Beth Van Schaack, som er USAs utsending for internasjonal rett, ifølge Reuters. Hun understreker også at folkeretten gjelder for alle parter i en krig, og at uansett hvem som begår krigsforbrytelser, så bør de stilles til ansvar.

NRK - 14 sep 22 kl. 16:12

Armenia oppgir at landet har mistet 105 Soldater

Armenia opplyser at 105 av landets Soldater er drept i sammenstøt ved grensen til Aserbajdsjan. Tidligere har landet oppgitt å ha mistet rundt 50 Soldater. – For øyeblikket har vi informasjon om at 105 av våre Soldater er døde, sa statsminister Nikol Pasjinian til nasjonalforsamlingen onsdag.

NRK - 12 nov 22 kl. 07:54

Ukrainas utenriksminister: Krigen fortsetter

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sier at krigen fortsetter etter den vellykkede frigjøringen av Kherson fra russisk okkupasjon. På Asean-møtet i Kambodsja sa Kuleba lørdag at det var litt av en innsats å gjenerobre Kherson. – Men krigen fortsetter.

NRK - 10 nov 22 kl. 01:53

Anslår at over 100.000 russiske Soldater er drept eller såret

USA anslår at over 100.000 russiske Soldater er drept eller såret siden landet invaderte Ukraina i februar. Og at omtrent like mange ukrainske Soldater er drept, i tillegg til 40.

Klartale - 05 nov 22 kl. 06:30

Frykt for at kulden blir like farlig som krigen

Den siste tiden har Ukraina slitt med mangel på strøm. Årsaken er at mange kraftverk er bombet av Russland i løpet av de siste ukene. Røde Kors sier dette er svært alvorlig.

VG - Igår: 13:09

Ukraina og Russland krangler om drepte krigsfanger

Elleve russiske Soldater ble drept. Ukraina hevder at russerne lot som de overga seg - og så åpnet ild. Russland hevder at ukrainske Soldater begikk en krigsforbrytelse..

NRK - 03 nov 22 kl. 20:16

Ukrainske Soldater trente luftvern i Norge

Ukrainske Soldater har fått opplæring i avansert luftvern i Norge. De skal bruke systemet Nasams. Våpensystemene skal være på plass i Ukraina om kort tid.

VG - I førrgår: 12:18

Sverige på vei inn i Nato: Vil sende flere Soldater nordover

Sverige legger nå planer for å forsterke forsvaret i Nord-Sverige. I planene ligger en ny militærbase for mottak av Nato-Soldater ved Kiruna, noen mil fra grensen mot Norge og Narvik..

Klartale - 01 sep 22 kl. 10:24

Norge trener ukrainske Soldater

Land i Europa trener Soldater fra Ukraina. De lærer å bruke våpen som Vesten har. Også Norge gir opplæring til Soldater.

NRK - 01 nov 22 kl. 07:52

Styrker Heimevernet

Heimevernet skal styrkes med 5000 nye Soldater. Det er regjeringens mål for de kommende årene. Neste år skal antallet økes med 500 HV-Soldater, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

NRK - 21 nov 22 kl. 12:44

Russland: Ingen planer om videre mobilisering

Russland hevder de ikke har noen planer om å kalle inn flere russiske Soldater til å kjempe i Ukraina-krigen gjennom en andre runde med mobilisering. Vladimir Putin beordret en «delvis» mobilisering av russiske reservister tidligere i år, men hevdet at innkallingen av 300.000 Soldater ble fullført i slutten av oktober.

NRK - 30 okt 22 kl. 11:03

Soldater drept i bakholdsangrep i Burkina Faso

Tretten Soldater er drept i et bakholdsangrep i Burkina Faso, opplyser kilder i landets sikkerhetstjeneste. Ytterligere fire Soldater ble såret i angrepet, sier en av kildene. Et sju år langt opprør i landet har krevd tusenvis av liv og tvunget nærmere to millioner til å forlate hus og hjem.

NRK - 07 okt 22 kl. 07:31

Forsvaret starter opptrening av ukrainske Soldater i Storbritannia

I midten av oktober starter Det norske Forsvaret opptrening av ukrainske Soldater i Storbritannia – De ukrainske soldatene vil i løpet av en fem uker lang treningsperiode få opplæring i grunnleggende soldatferdigheter. Selve treningen starter i uke 42, skriver Forsvaret i en pressemelding. «Operasjon Interflex» er navnet på det britiske initiativ som skal bidra med å trene og utdanne ukrainske Soldater i Storbritannia.

NRK - 26 okt 22 kl. 17:10

Mange vil trene opp ukrainske Soldater

Både Heimevernet og nettstedet forsvaret.no opplever en stor pågang fra folk som vil bidra til å trene opp ukrainske Soldater, melder Heimevernet. Den siste uken har telefonene strømmet på til Heimevernet, og over 400 har så langt søkt på instruktørstillingene til «Operasjon Interflex», skriver Heimevernet i en pressemelding.

NRK - 26 okt 22 kl. 05:47

Ukraina hevder å ha rammet mer enn 100 tsjetsjenske Soldater

Ukraina hevder at mer enn 100 tsjetsjenske Soldater ble rammet av et ukrainsk artilleriangrep i en russisk-kontrollert del av Kherson fylke sør i landet. – Presis artilleriild fra forsvaret har tilintetgjort okkupanter i landsbyen Kairy i Kherson og etterlatt mer enn 100 fiendtlige Soldater begravet i ruiner, skriver den ukrainske generalstaben i en oversiktsrapport tirsdag kveld. (NTB).

NRK - 14 nov 22 kl. 13:11

Stoltenberg varsler om vanskelig vinter for Ukraina

Nato-sjef Jens Stoltenberg advarer mot å undervurdere Russland etter tilbaketrekningen i Kherson. – De kommende månedene blir vanskelige. Putins mål er å etterlate et kaldt og mørkt Ukraina denne vinteren, sa Stoltenberg under et pressetreff.

NRK - 14 nov 22 kl. 12:22

EU skal trene opp 15.000 ukrainske Soldater

EU-landene skal gi opplæring til 15.000 ukrainske Soldater i Polen. Treningsopplegget går i gang om et par uker, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell.

Klartale - 14 nov 22 kl. 08:49

Ukraina sier de har kontroll i Kherson

Ukraina skal de siste dagene tatt tilbake makta i totalt 179 byer og landsbyer. Det melder nyhetsbyrået Unian søndag. Det er hæren i Ukraina som er deres kilde.

NRK - 13 nov 22 kl. 20:50

Norske Soldater er nå hjemme fra Mali

Det siste vaktlaget av norske Soldater fra Mali har nå kommet hjem. Den norske leiren, Camp Bifrost, overleveres til FN for videre drift. – Siden 2013 har Norge bidratt med en rekke innovative styrkebidrag til FN-operasjonene MINUSMA.

Klartale - 12 sep 22 kl. 08:55

Her har Ukraina har tatt tilbake makta

Hæren i Ukraina sier de har tatt tilbake makta fra i et stort område. Det er på 3.000 kvadratkilometer.

VG - 13 nov 22 kl. 01:22

Russiske Soldater ut mot sine offiserer: – De kaller mennesker for kjøtt

Russiske Soldater melder om store tap av menneskeliv og en «meningsløs» krig i Ukraina. De kaller sine generaler for «middelmådigheter»..

NRK - 12 nov 22 kl. 10:40

AFP: Kenyanske styrker i DR Kongo

Kenyanske Soldater har ankommet byen Goma i Den demokratiske republikken Kongo, ifølge AFP som har reportere på stedet. Soldatene er en del av de regionale fredsbevarende styrkene i regionen. Parlamentet i Kenya besluttet tidligere denne uka å sende 900 Soldater etter at en opprørergruppe kalt M23 har gjennoppstått, skriver byrået..

VG - 12 nov 22 kl. 02:34

Ukraina til russiske Soldater: Slik overgir du deg

Den ukrainske hæren ber russiske Soldater som er igjen i Kherson om å overgi seg - via en hotline eller chattjeneste som heter «jeg vil leve»..

NRK - 11 nov 22 kl. 15:16

Russland hevder 30.000 russiske Soldater har krysset Dnipro

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at 30.000 russiske Soldater har krysset østbredden av Dnipro-elva, melder Reuters..

Dagbladet - 11 nov 22 kl. 12:36

Klar advarsel til russiske Soldater

Ukrainsk militæretteretning melder at styrker er i ferd med å ta kontroll over Kherson. Samtidig har de en klar beskjed til russiske Soldater..

NRK - 10 nov 22 kl. 23:38

41 landsbyer befridd i Ukaina

Ukrainske styrker har frigjort 41 bosetninger på sin frammarsj i den sørlige delen av landet mot Kherson. Det sier president Volodymyr Zelenskij. Han sier samtidig at mange ukrainske Soldater er blitt drept i kamper med russiske Soldater..

NRK - 10 nov 22 kl. 23:38

41 landsbyer befridd i Ukraina

Ukrainske styrker har frigjort 41 bosetninger på sin frammarsj i den sørlige delen av landet mot Kherson. Det sier president Volodymyr Zelenskij. Han sier samtidig at mange ukrainske Soldater er blitt drept i kamper med russiske Soldater.

VG - 10 nov 22 kl. 20:38

Russland ut av Kherson: Slik endres krigen

Russiske Soldater minelegger fluktruten ut av Kherson by og har bygd nye forsvarsverk på den andre siden av elven. Men ukrainske Soldater frykter at de går rett i en felle, dersom de forsøker å ta byen tilbake raskt..

NRK - 20 okt 22 kl. 00:18

Norske Soldater trener ukrainere i vinterkrig

Mellom 50 og 100 norske Soldater fra Telemarksbataljonen er i gang med å lære opp ukrainske Soldater i Storbritannia. Treningen går over fem uker, og en viktig del er opplæring i vinterkrig. Senere skal Heimevernet ta over opplæringen som skal foregå fram til juni..

Aftenposten - 09 nov 22 kl. 07:04

Russerne har enorme tap. Nå kommer oppsiktsvekkende kritikk fra vanlige Soldater.

Soldater i et russisk regiment skal ha publisert et brev med sjeldent skarp kritikk av navngitte toppsjefer i det….

NRK - 08 nov 22 kl. 13:43

EU vil ha Norge med i militæroperasjon

EU skal trene ukrainske Soldater i Europa, og nå vil de ha med Norge. EUs utenrikstjeneste ga nylig grønt lyst til at EUs militære styrker kan trene ukrainske Soldater i Europa. I en epost til TV 2 bekrefter EUs utenrikstjeneste at de ønsker Norge velkommen til å bidra i militæroppdraget.

NRK - 07 nov 22 kl. 15:40

Putin: 50.000 mobiliserte Soldater blant kampstyrkene

Russlands president Vladimir Putin sier mandag til nyhetsbyrået Interfax at 50.000 Soldater blant Russlands nåværende kampstyrker i Ukraina har blitt mobilisert og sendt dit. Det melder Reuters.

NRK - 05 nov 22 kl. 22:41

18-åring skutt og drept på Vestbredden

Israelske Soldater har skutt og drept en 18 år gammel palestiner i nærheten av Ramallah på den okkuperte Vestbredden, ifølge det palestinske helsedepartementet. Musab Nofal ble skutt i brystet og døde på sykehus i Ramallah, opplyser departementet lørdag kveld. En annen palestiner ble alvorlig skadd.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com