Soldater

Lørdag, 15 Mai, 01:17

Nyheter om Soldater

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 mai 21 kl. 12:10

Minst 20 Soldater bekreftet smittet

Det svenske forsvaret sier at «et tjuetalls» Soldater er smittet av koronavirus under den store militærøvelsen i landet. Det gir et smittenivå som i samfunnet forøvrig, sier en talsmann til TT. Om lag 200 Soldater ble sendt hjem på grunn av smitten..

NRK - 02 mai 21 kl. 23:23

16 Soldater drept av jihadister

Minst 16 Soldater ble drept da en gruppe tungt væpnede menn angrep patruljen deres i Tahoua-regionen i Niger lørdag kveld. Noen av angriperne ble også drept, mens seks Soldater ble såret..

Klartale - 15 timer siden

Nekter for at de har Soldater i Armenia

Armenia sier det er kommet ukjente Soldater inn i landet. Aserbajdsjan nekter for at de har noe med det å gjøre..

NRK - 16 april 21 kl. 15:49

Radikalisering blant Soldater i USA

Flere tidligere Soldater i amerikanske spesialstyrker advarer mot politisk ekstremisme blant tidligere og nåværende Soldater. I Facebook-grupper har NBC News sett rasistiske innlegg om USAs forsvarsminister, støtte til QAnon og løgner om valgfusk..

NRK - 08 mai 21 kl. 10:00

Flere hundre Soldater sendt hjem

Flere hundre Soldater er sendt hjem fra en militærøvelse i Sverige med symptomer på koronasmitte, melder TV 4. Den første store øvelsen siden koronapandemien brøt ut har flere enn 3500 deltagere fra 13 militære avdelinger..

NRK - 06 mai 21 kl. 01:14

Palestiner skutt på Vestbredden

Den 16 år gamle palestineren Said Youssef Muhammad Odla ble skutt og drept av israelske Soldater i Odla ved Nablus onsdag, melder palestinske helsemyndigheter. Israels hær opplyser til AFP at det ble kastet brannbomber mot israelske Soldater..

NRK - 05 mai 21 kl. 21:58

80.000 Soldater ved Ukrainas grense

Russland har bare trukket tilbake få Soldater fra den ukrainske grensen, sier den amerikanske regjeringen til New York Times. 22. april sa Russland at soldatene var beordret tilbake fra grensen etter en øvelse.

NRK - 13 april 21 kl. 12:19

Flere Soldater til Tyskland

USA vil øke sitt militære nærvær i Tyskland med 500 Soldater, opplyser forsvarsminister Lloyd Austin. Daværende president Donald Trump varslet uttrekking av flere tusen amerikanske Soldater fordi Tysklands bidrag til Natos budsjett var for lavt..

NRK - 04 mai 21 kl. 16:38

Norskvoktet flybase i Irak angrepet

To raketter ble skutt mot flybasen Ain al-Asad i Irak. Basen er voktet av norske Soldater. Ingen personer skal være skadd i angrepet.

Aftenposten - 30 april 21 kl. 06:15

Eritreiske Soldater anklaget for å blokkere og stjele matbistand i Tigray

Eritreiske Soldater blokkerer og stjeler matbistand i den krigsherjede Tigray-regionen i Etiopia, ifølge dokumenter AFP….

NRK - 30 april 21 kl. 05:44

13 kirgisiske Soldater drept

Kirgisistan sier at 13 av deres Soldater ble drept i trefninger med nabolandet Tadsjikistan. Grensen mellom de to sentralasiatiske landene er omstridt, og det har vært sporadiske grensetrefninger i flere år. Den sisten tiden har konflikten eskalert.

NRK - 29 april 21 kl. 00:58

Åtte venezuelanske Soldater drept

Åtte Soldater fra Venezuela er drept i sammenstøt med væpnede grupper som er aktive på grensen til Colombia, ifølge myndighetene i Caracas. Forsvarsdepartementet i Venezuela kom med kunngjøringen onsdag, men uten å oppgi ytterligere detaljer..

NRK - 25 april 21 kl. 21:38

FN-Soldater såret i angrep i Mali

Tre Soldater i FNs fredsbevarende styrker i Mali er alvorlig såret i et rakettangrep mot en militærbase i krigsherjede Sahel. Mali er herjet av et jihadistopprør som har spredt seg til flere andre land i Sahel-regionen.

NRK - 22 april 21 kl. 23:40

Raketter mot flybase i Bagdad

Tre raketter skal ha truffet flyplassbasen i Bagdad hvor amerikanske Soldater er stasjonert. En av prosjektilene skal og ha truffet en del av flybasen som er okkupert av irakiske Soldater, opplyser sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AFP..

NRK - 4 timer siden

Israel står overfor tre kamper

Israel står overfor en komplisert konflikt med kamper og uro på tre fronter – i Gaza, på Vestbredden og hjemme. Mens de israelske aksjonene mot mål på Gaza med fly, artilleri og stridsvogner raste videre fredag, meldes det om ny uro mellom arabere og jøder i israelske byer. Samtidig er det meldt om voldsomme sammenstøt på Vestbredden, og situasjonen beskrives som den mest tilspissede siden den andre intifadaen i 2000.

NRK - 22 april 21 kl. 11:21

Svenske Soldater skadd i Mali

Tre svenske Soldater ble skadd i Mali onsdag kveld. Det opplyser det svenske forsvaret, ifølge SVT. Patrulje skal ha kjørt på en veibombe.

NRK - 22 april 21 kl. 11:21

Svenske Soldater såret i Mali

Tre svenske Soldater ble såret i Mali onsdag kveld. Det opplyser det svenske forsvaret, ifølge SVT. Patruljen skal ha kjørt på en veibombe.

Aftenposten - Igår: 00:13

Israelske Soldater har gått inn i Gaza

Israelske styrker har igangsatt et større angrep fra lufta og bakken mot Gazastripen..

NRK - 20 april 21 kl. 08:50

Over 100.000 russiske Soldater

Russland har plassert ut over 100.000 Soldater på grensen til Ukraina og på den annekterte Krim-halvøya. Det sier kontoret EUs toppdiplomat Josep Borrell.

NRK - 19 april 21 kl. 15:43

EU: 150.000 Soldater ved grensa

EUs utenrikssjef Josep Borrell hevder at Russland har over 150.000 Soldater ved grensa til Ukraina og på den annekterte Krim-halvøya, melder AFP. Han oppga ikke kilden til tallene.

NRK - 18 april 21 kl. 20:56

Soldater satt inn mot etnisk uro

Hæren i Etiopia sier at Soldater blir satt inn for å stanse en blodig konflikt mellom de to største etniske gruppene i landet. Flere enn 300 ble drept i Amhara-regionen i mars i kamper mellom væpnede menn fra amhara- og omoro-folkene..

NRK - 10 mai 21 kl. 20:27

Netanyahu lover kraftfullt svar

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at Hamas tråkket over streken ved å skyte raketter mot Jerusalem Nå lover han et kraftfullt svar. – Vi kommer ikke til å akseptere et angrep mot vårt territorium, i vår hovedstad, på våre innbyggere og Soldater. Uansett hvem som angriper oss, vil måtte betale en høy pris, sa han..

NRK - 10 mai 21 kl. 16:50

Hamas truer Israel med opptrapping

Hamas truer med opptrapping i Jerusalem dersom israelsk politi ikke trekkes vekk fra al-Aqsa-moskeen. – Motstandsbevegelsens ledelse gir okkupantene frist til klokka 18 lokal tid med å trekke sine Soldater tilbake fra den velsignede al-Aqsa-moskeen og Sheikh Jarrah, sier en Hamas-talsmann i en kunngjøring. Den siste tiden har konflikten eskalert.

NRK - 09 mai 21 kl. 11:00

Putin talte om Russlands interesser

– Russland vil bestemt forsvare sine nasjonale interesser og folkets sikkerhet, sa president Vladimir Putin i dag. Under feriringen for årsdagen av slutten på den andre verdenskrig talte han til Soldater og veteraner på Den røde plass i Moskva..

VG - 16 april 21 kl. 16:20

Forsvaret bekrefter: Slik angrep IS norske Soldater

For første gang forteller Forsvaret at norske Soldater deltok i skarpe oppdrag mot IS inne i Syria. Enheten som major Knut Andreas Flydal ledet ble utsatt for et tolv timer langt angrep fra krigere som kjempet til døden..

NRK - 16 april 21 kl. 09:59

40 000 Soldater på øvelse

Neste års NATO-øvelse i Nord-Norge blir den største på flere tiår. Ifølge Nye Troms skal 40 000 Soldater være med i øvelsen, som skal foregå fra Lyngen i nord til Tysfjord i sør. De to siste NATO-øvelsene har blitt avlyst på grunn av koronapandemien..

Klartale - 15 april 21 kl. 08:56

USA og Nato-Soldater trekker seg ut av Afghanistan

Soldater fra USA og Nato forlater Afghanistan. De starter allerede 1. mai..

Klartale - 07 mai 21 kl. 10:35

Nato følger nøye med på grensa til Ukraina

Nato sier det fortsatt er igjen mange Soldater på grensa til Ukraina. Nato vil følge med, sier Jens Stoltenberg..

NRK - 15 april 21 kl. 02:30

Eritreiske Soldater drepte sivile

Eritreiske Soldater skal ha skutt og drepte minst ni sivile i byen Adwa i den etiopiske Tigray-provinsen, ifølge Amnesty. Etiopias statsminister sier at Eritrea ville trekke sine styrker ut av Tigray. Men fortsatt melder Reuters om massakrer..

NRK - 06 mai 21 kl. 19:58

Store russiske styrker nær Ukraina

NATO informerer om at det fortsatt er store russiske styrker nær Ukraina. Alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg sier at det gjenstår titusener av Soldater. – Vi ser også at Russland har mye våpen og forhåndslaget utstyr, sier Stoltenberg..

VG - 06 mai 21 kl. 13:04

NATO pakker sammen i Afghanistan - Stoltenberg lover fortsatt støtte

NATO-landene ønsker å støtte Afghanistans væpnede styrker med trening og finansiering, også etter at NATOs styrke på omlag 10 000 Soldater er ute av Afghanistan innen 11-september..

NRK - 13 april 21 kl. 23:46

30 Soldater arrestert i Mexico

30 Soldater er pågrepet i Mexico, anklaget for å ha stått bak en rekke bortføringer og forsvinninger i Nuevo Laredo i den voldsherjede delstaten Tamaulipas. Bortføringene skal ha skjedd i 2014. Den mexicanske hæren bekrefter pågripelsene..

NRK - 22 mars 21 kl. 14:24

Norske Soldater i Litauen smittet

Det er påvist koronasmitte i den norske kontingenten i Natos Enhanced Forward Presence i Litauen, skriver Forsvarets Forum. Forsvaret ønsker ikke å si hvor mange Soldater det er snakk om. For tida er det om lag 140 norske Soldater i Rukla i Litauen..

Klartale - 13 april 21 kl. 15:46

Frykter russerne har Soldater klare til kamp

Russland skal ha flyttet Soldater til grensa mot Ukraina. Nå er flere bekymret for hva russerne vil gjøre..

Klartale - 05 mai 21 kl. 16:49

Krigen i Afghanistan har kostet mye

USAs og Natos Soldater er på vei ut av Afghanistan. Prisen for krigen har vært høy, både i liv og penger..

Aftenposten - 05 mai 21 kl. 08:01

Nato greide aldri å nedkjempe Taliban. Dette er prisen Nato og innbyggerne har betalt for 20 års krig.

USAs og Natos Soldater er på vei ut av Afghanistan, og en kostbar krig går dermed mot slutten..

Aftenposten - 03 mai 21 kl. 05:49

Amerikanske Soldater skal få holde på i Norge som om de var i USA. Naturlig, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

USA skal flytte inn på norske militære baser. Det gir gratis sikkerhet for Norge. Russland reagerer sterkt..

NRK - 10 april 21 kl. 12:19

Tre Soldater henrettet

Saudi-Arabia har henrettet tre Soldater som for høyforræderi, melder et statlig nyhetsbyrå. Byrået siterer forsvarsdepartementet på at de tre ble kjent skyldige i samarbeid med fienden, men hvilken fiende det er snakk om, er ikke kjent..

NRK - 07 april 21 kl. 11:56

Tidligere Soldater dømt for kupp

Fire tyrkiske, tidligere Soldater er dømt til livsvarig fengsel for sin rolle i kuppforsøket i landet for fem år siden. Det mislykkede kuppet mot president Recep Tayyip Erdogan ble slått tilbake etter noen timer med kamper..

Aftenposten - 29 april 21 kl. 09:28

Eks-generaler advarte om fare for borgerkrig i Frankrike

18 franske Soldater, blant dem fire offiserer, som hadde skrevet under på et brev der de advarte om risiko for….

NRK - 06 april 21 kl. 02:36

Flere venezuelanske Soldater drept

Åtte Soldater fra Venezuela er de siste to ukene drept i kamper mot væpnede grupper på grensen mot Colombia, ifølge forsvarsdepartementet. I tillegg har over 30 blitt såret, sa Venezuelas forsvarsminister Vladimir Padrino i en tale sendt på landets statlige TV-kanal..

NRK - 05 april 21 kl. 17:28

18 Soldater smittet, 16 er på perm

18 Soldater fra én avdeling ved Setermoen leir i Bardu er koronasmittet, bekrefter Forsvaret. To av soldatene er i leiren, men 16 har testet positivt etter å ha reist på permisjon i påsken. Smitten kan stamme fra et tidligere utbrudd i leiren..

NRK - 05 april 21 kl. 03:22

Soldater drept i jihadistangrep

Forsvarsdepartementet i Niger opplyser at fire Soldater ble drept lørdag i det som omtales som et dobbelt terrorangrep sørøst i landet. Angrepene skjedde dagen etter at landets nye president Mohamed Bazoum var tatt i ed..

NRK - 26 april 21 kl. 14:23

Uklar smittevei i militærleir

Smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i Bodø forteller at de fortsatt ikke har klarlagt hvor smitten kom fra, etter at det søndag ble kjent at fem Soldater er koronasmittet ved Bodin leir. Det melder Bodø Nu. – Men det ser ut som den kommer internt fra forsvaret, sier Hagen..

NRK - 03 april 21 kl. 03:36

FN-Soldater drept i Mali

Fire Soldater fra FNs fredsbevarende styrke ble drept og 19 såret i et angrep mot en FN-leir i Mali langfredag. FNs generalsekretær António Guterres fordømmer angrepet på det sterkeste. Angrepet var rettet mot en leir i Aguelhok i Kidal-regionen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt