Soldater

Monday, 06 February, 04:39

Nyheter om Soldater

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske Soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 10 jan 23 kl. 06:00

Ukraina sier 100.000 russiske Soldater er drept

Hvor mange som har mister livet under Ukraina-krigen er vanskelig å si. Det gjelder både vanlige folk og militær.Mike Miley tror at det er rundt 100.

Klartale - 21 dec 22 kl. 14:43

Putin lover at militæret skal få alt de trenger

Vladimir Putin er president i Russland. Han holdt onsdag en tale i det russiske forsvars-departementet. – Kampevnen til våre Soldater blir bedre dag for dag, hevdet Putin.

NRK - 08 jan 23 kl. 14:43

Russland hevder å ha drept over 600 ukrainske Soldater

Russland angrep natt til søndag byen Kramatorsk øst i Ukraina og hevder å ha drept over 600 ukrainske Soldater. Det avvises fra ukrainsk hold. Ifølge departementet var angrepene blant annet rettet mot to bygninger som fungerte som forlegninger for ukrainske Soldater.

Klartale - 26 jan 23 kl. 10:00

Norge skal trene Soldater og sender stridsvogner til Ukraina

Til våren kommer 100 ukrainske Soldater til Norge. Her skal de trenes opp. Det skjer i fem til seks uker.

Klartale - 02 dec 22 kl. 08:50

13.000 ukrainske Soldater er drept

Krigen i Ukraina tar liv. Både på ukrainsk og russisk side.– Mellom 10.

Klartale - 08 nov 22 kl. 13:47

Russiske Soldater klager over kaos og mangler

Kanalen CNN har delt innholdet i et brev som skal komme fra Soldater. De skal være ved fronten i Donetsk øst i Ukraina.Brevet er skrevet til Oleg Kozjemjako.

NRK - 21 jan 23 kl. 19:05

Wagner-gruppen vil overlevere falne ukrainske Soldater

Wagner-gruppen sier den vil sende ukrainske Soldater som er drept i kampene rundt Soledar, over til ukrainskkontrollert territorium. Den private russiske leiesoldat-gruppen hevdet i forrige uke å ha tatt kontroll over Soledar etter mange dager med harde kamper. På Wagner-gruppens egen nyhetsnettside Ria Fan sier en av gruppens kommandanter lørdag at de vil sende et 20-tall lastebiler med døde ukrainske Soldater over til ukrainskkontrollerte områder.

NRK - 28 dec 22 kl. 17:47

Sør-Sudan sender 750 Soldater til Kongo

Sør-Sudan vil bidra med 750 Soldater til den regionale styrken som skal hjelpe kongolesiske regjeringsstyrker med å stanse en opprørsoffensiv. Det opplyser en talsmann for det sørsudanske militæret onsdag. De siste månedene har det vært harde kamper mellom kongolesiske regjeringsstyrker og opprørsgruppa M23, som ifølge FN-eksperter får støtte fra Rwanda.

NRK - Igår: 06:35

Burkina Faso sier landet ikke har brutt med Frankrike

Det er ikke noe brudd i de diplomatiske forbindelsene mellom Burkina Faso og Frankrike, sier landets juntaleder, selv om de franske soldatene der hentes hjem. I et TV-intervju sier juntaleder Ibrahim Traore at det ikke er snakk om slutt på noen diplomatiske avtaler, selv om juntaen har bedt Frankrike om å trekke sine Soldater ut av landet. – Det er ingen brudd i diplomatiske forbindelser eller hat mot en bestemt stat, la han til.

NRK - 14 jan 23 kl. 08:51

To unge palestinere drept av israelske Soldater på Vestbredden

To unge palestinske menn er skutt og drept i en israelsk militæroperasjon på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter. Ifølge det palestinske helsedepartementet ble de to mennene på 23 og 24 år drept da Soldater gikk til angrep i landsbyen Jaba sør for Jenin. Det er ikke kommet flere opplysninger om omstendighetene rundt hendelsen.

NRK - 01 feb 23 kl. 18:20

Jihadister har drept åtte Soldater i Syria, ifølge SOHR

Åtte syriske Soldater er drept nordvest i landet i et angrep utført av en jihadistgruppe, ifølge observatørgruppen SOHR. – Hayat Tahrir al-Sham skjøt granater og raketter mot en militær stilling nær Kafr Ruma i provinsen Idlib. Åtte Soldater ble drept, opplyser London-baserte Syrian Observatory for Human Rights.

NRK - 22 dec 22 kl. 11:50

Ukraina hevder 100.000 russiske Soldater er «eliminert

Russland har nå mistet mer enn 100.000 Soldater i krigen i Ukraina, ifølge en påstand fra generalstaben i Ukrainas militære torsdag. Det kan ifølge uavhengige medier bety at soldatene ble drept eller så alvorlig såret at de måtte forlate den russiske militærtjenesten.

NRK - 01 feb 23 kl. 16:52

EU-land skal trene ytterligere 15.000 ukrainske Soldater

Ytterligere 15.000 ukrainske Soldater skal delta på treninger i EU-land, opplyser EU-kilder onsdag. Totalt har 30.

Klartale - 20 dec 22 kl. 13:10

Dette sier ukrainske Soldater fra frontlinjen

Volodymyr er nå trukket tilbake fra Donbas. Det betyr at han kan nyte noen øyeblikk med ro.– Vi vet aldri hvor lang tid vi får, sier 29-åringen, som følge av sikkerhet ikke vil si hva han heter til etternavn.

NRK - 08 jan 23 kl. 18:28

Faktisk Verifiserbar: Bilde viser omfattende skader etter ukrainsk rakettangrep

Et ferskt satellittbilde viser omfattende ødeleggelser på en skole i byen Makiivka i Donetsk, øst i Ukraina. Området ble angrepet med Himars-missiler av ukrainske styrker nyttårsaften. Bildet er levert av Planet Labs på oppdrag fra Faktisk Verifiserbar.

NRK - 26 jan 23 kl. 11:49

Frankrike kaller hjem ambassadøren i Burkina Faso

Frankrike kaller hjem sin ambassadør i Burkina Faso. Det skjer en dag etter at de kunngjorde å trekke tilbake sine militærstyrker fra det afrikanske landet. – I lys av den siste utviklingen i Burkina Faso har vi bestemt oss for å kalle hjem vår ambassadør til Paris, skriver det franske utenriksdepartementet i en uttalelse.

NRK - 02 jan 23 kl. 14:30

Moskva hevder 63 russiske Soldater er drept i angrep i Donetsk – Ukraina sier tallet er langt høyere

Ukrainske myndigheter sier rundt 400 russiske Soldater ble drept i et rakettangrep mot russiske Soldater i en by i Donetsk. Russiske myndigheter oppgir 63 døde, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass. Ifølge det ukrainske forsvaret, sitert av Pravda, ble totalt 720 russiske Soldater drept i hele Ukraina det siste døgnet.

NRK - 22 jan 23 kl. 17:19

Eritreiske Soldater forlater Tigray-by

Eritreiske Soldater har forlatt byen Aksum i Tigray. USA hyller avgjørelsen som en viktig del av fredsavtalen mellom TPLF og Etiopia. Samtidig blir eritreiske Soldater værende i to andre byer i den krigsherjede regionen.

NRK - 15 jan 23 kl. 17:27

Tre Soldater drept i eksplosjon i Russland

Tre Soldater ble drept og 15 såret i en eksplosjon som skal ha skyldtes uforsiktig omgang med ammunisjon på en russisk militærbase ved grensa til Ukraina. Eksplosjonen skjedde på et kultursenter som er omgjort til ammunisjonslager i byen Belgorod, der flere russiske baser som brukes i krigen mot Ukraina, befinner seg. Ifølge kanalene 112 og Baza Telegram var de døde og sårede nylig mobiliserte Soldater.

NRK - 21 timer siden

Polen: Opplæringen av ukrainske Soldater i bruk av Leopard-stridsvogner er i gang

Polen er allerede i gang med opplæringen av ukrainske Soldater i bruk av Leopard-stridsvogner, ifølge landets forsvarsminister. De ukrainske soldatene får opplæringen i Polen, sier forsvarsminister Mariusz Baszczak til lokale medier. Han reiste ifølge det polske nyhetsbyrået PAP til Kyiv fredag for å diskutere planene om å levere Leopard 2-stridsvogner til Ukraina.

NRK - 02 feb 23 kl. 10:23

Ukrainske Soldater læres opp i Patriot-systemet i Tyskland

Drøyt 70 ukrainske Soldater er i Tyskland for å få opplæring i det avanserte amerikanskproduserte luftforsvarssystemet Patriot, som Tyskland har overført til Ukraina. Soldatene skal ha ankommet Tyskland tirsdag, og opplæringen begynner torsdag, ifølge nyhetsbyrået DPA. Tyskland har overført et Patriot-batteri til Ukraina etter å ha rådspurt USA, og i tillegg er det overført tre batterier til Polen for å beskytte landets østlige grense.

NRK - 02 feb 23 kl. 08:13

Ukraina: Russland kan innlede ny offensiv på årsdagen for invasjonen

Russland forbereder en ny storoffensiv som kan starte allerede 24. februar, på årsdagen for invasjonen, sier Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov. Ifølge Reznikov har Russland samlet rundt 500.

Klartale - 10 nov 22 kl. 09:42

Derfor kan Russland forlate byen Kherson

For Ukraina vil det være en seier å få tilbake kontroll på byen. Samtidig kan Russland ha flere planer for hvorfor de henter ut soldatene.Det var onsdag at russiske medier meldte om planen.

NRK - 09 jan 23 kl. 16:05

Forsvaret fortsetter trening av ukrainske Soldater

Forsvaret sender nye instruktører til England for å bistå i opplæring av ukrainske Soldater. Hærens hurtige reaksjonsstyrke er ferdig med de første innledende ukene av opptreningen av ukrainske Soldater. Forsvaret sender nå nye instruktører, opplyser de på sine nettsider.

NRK - 08 jan 23 kl. 16:31

Reuters: Ingen tegn til døde etter russisk rakettangrep

Russland hevdet i ettermiddag å ha drept over 600 ukrainske Soldater i et rakettangrep mot byen Kramatorsk øst i Ukraina. Nyhetsbyrået Reuters melder imidlertid at det ikke er tegn til døde eller skadde i områdene Russland hevder å ha truffet. Det russiske forsvarsdepartementet hevdet å ha angrepet flere bygninger som huset ukrainske Soldater i Kramatorsk natt til søndag.

NRK - 17 dec 22 kl. 02:41

FN-Soldater drept i Mali

To FN-Soldater ble fredag drept og fire andre ble såret under en militæroperasjon i Mali, opplyser Soldater fra FNs fredsbevarende styrke i landet, Minusma. Hendelsen fant sted i Timbuktu-regionen. – To av våre Soldater, inkludert en kvinne, mistet livet.

NRK - 26 jan 23 kl. 09:18

Minst ni palestinere drept i flyktningleir på Vestbredden

Israelske Soldater drepte åtte palestinere i en skuddveksling i Jenin på den okkuperte Vestbredden torsdag, ifølge palestinske helsemyndigheter. De meldte først om fire drepte, men oppjusterte senere dette tallet. Minst ni palestinere er drept i en flyktningleir i Jenin på den okkuperte Vestbredden i et israelsk raid torsdag, ifølge palestinske helsemyndigheter.

NRK - 26 jan 23 kl. 08:48

DN: Ukrainske Soldater skal trenes opp i Norge

For første gang skal ukrainske Soldater bli opplært i sanitet, skarpskyting og lagføring på norsk jord. De første ukrainske soldatene, cirka hundre i tallet, kommer i vår til Heimevernets anlegg i Trøndelag. De skal være her i fem-seks uker før nye ukrainske kontingenter overtar utover året.

NRK - 25 jan 23 kl. 21:24

Ukraina melder om intens russisk offensiv i Donetsk

Russland trapper opp kampen om byen Bakhmut i Donetsk i Øst-Ukraina, og ukrainske styrker er underlegne i både antall og våpen, melder regjeringen i Kyiv. – Fienden trapper opp presset i sektorene Bakhmut og Vuhledar. I møte med deres overlegenhet i antall Soldater og våpen i Donbas, har vi fordelen av en profesjonell militær ledelse og soldatenes mot, sier viseforsvarsminister Ganna Maljar i en kunngjøring onsdag kveld.

Dagbladet - 03 jan 23 kl. 23:18

Russland skylder på egne Soldater

Russland skylder på uautorisert mobilbruk blant egne Soldater etter det dødelige angrepet i Makijivka, og øker samtidig sitt tall på døde Soldater..

NRK - 23 jan 23 kl. 15:58

Nato-uttalelser vekker oppsikt

Tsjekkias presidentkandidat og tidligere statsminister Andrej Babis sier han ikke vil sende Soldater dersom andre Nato-land blir angrepet. På spørsmål i en TV-debatt søndag kveld sa presidentkandidaten at han ikke ville sende Soldater til Polen eller de baltiske landene hvis de blir angrepet, til tross for at Tsjekkia er Nato-medlem. – Jeg vil ha fred, jeg vil ikke ha krig.

NRK - 23 jan 23 kl. 15:31

Burkina Faso har bedt Frankrike om å trekke ut Soldater

Militærjuntaen i Burkina Faso bekrefter at de har bedt de franske styrkene i landet om å reise innen en måned. – Vi suspenderer avtalen som tillater franske styrker å være i Burkina Faso. Dette er ikke slutten på diplomatiske forbindelser mellom Burkina Faso og Frankrike, sier talsmann for militærjuntaen, Jean-Emmanuel Ouedraogo, til landets statlige kringkaster RTB.

Klartale - 02 jan 23 kl. 15:02

Ukraina har angrepet russiske Soldater

Ukrainske styrker skal ha avfyrt raketter mot en skolebygning. Russiske Soldater oppholdt seg i bygningen. Angrepet var i byen Makiivka i Donetsk.

NRK - 21 jan 23 kl. 21:20

Burkina Faso ber om at alle franske Soldater forlater landet

Den militære juntaen i Burkina Faso har bedt alle franske Soldater forlate landet. Det rapporterte den statlige TV-kanalen i landet lørdag kveld, ifølge Reuters. Frankrike har hatt en mindre styrke i Burkina Faso som har bidratt med å bekjempe terrorister i Sahel-beltet som en del av den såkalte Barkhane-operasjonen.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 21 jan 23 kl. 09:44

Tre drept i sammenstøt sør i Thailand

Tre personer ble drept i en skuddveksling mellom regjeringsstyrker og opprører i jungelen sør i Thailand, opplyser politiet. Politiet og Soldater tok seg fredag opp på et fjell i provinsen Narathiwat, der de støtte på en bevæpnet gruppe med opprørere, forklarer politiet. – De begynte å skyte på oss, og vi måtte besvare ilden, noe som førte til at tre personer døde.

NRK - 20 jan 23 kl. 14:29

Somaliske myndigheter: Over 100 al-Shabaab-krigere drept i angrep

Over hundre al-Shabaab-krigere er drept i et angrep mot Somalias væpnede styrker i byen Galcad, ifølge somaliske myndigheter. Sju Soldater i de somaliske styrkene ble drept i angrepet, ifølge myndighetene i landet. Al-Shabaab hevder på sin side at de drepte over 150 Soldater i angrepet.

NRK - 17 jan 23 kl. 21:02

Lula fjerner 40 Soldater fra presidentpalasset

Brasils nye president Lula da Silva har fått fjernet 40 Soldater som har vært med på å vokte presidentpalasset i hovedstaden Brasilia. Bakgrunnen for beslutningen er Lulas mistro til deler av landets væpnede styrker etter hendelsene 8. januar.

Klartale - 17 jan 23 kl. 14:00

Hvem er Andrej Medvedev?

Politiet pågrep Andrej Medvedev natt til fredag. Da rømte han fra Russland til Norge. Nå har Medvedev søkt om asyl.

NRK - 17 jan 23 kl. 10:46

11 Soldater drept i angrep i Somalia

Elleve Soldater ble tirsdag drept i et angrep nord for en militærleir nord for Mogadishu. Islamistgruppa al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for angrepet. – En av de drepte var også en høytstående offiser, sier Mohamed Osman.

Aftenposten - 16 jan 23 kl. 18:11

14-åring drept med hodeskudd av israelske Soldater

En 14 år gammel palestiner ble drept med et hodeskudd da israelske Soldater gikk inn i en flyktningleir på den okkuperte….

NRK - 2 timer siden

Minst 18 drept i jihadistangrep i Burkina Faso

Minst 18 mennesker er drept i to separate angrep i helgen i Burkina Faso. Trolig står jihadister bak. Lørdag ettermiddag ble tolv mennesker drept da væpnede menn angrep byen Bani i Sahel-regionen, ifølge et lokalt vitne.

NRK - 16 jan 23 kl. 08:33

USA trener ukrainske Soldater i Tyskland

USA begynte i helgen opplæring av rundt 500 ukrainske Soldater i Tyskland og tar sikte på at de skal være kampklare og tilbake i hjemlandet innen åtte uker. Mandag skal etter planen USAs forsvarssjef Mark Milley besøke den amerikanske Grafenwöhr-basen i Bayern, der treningen av de ukrainske soldatene finner sted. Ifølge Pentagon skal de ukrainske soldatene få opplæring slik at de bedre vil være i stand til å møte russiske angrep og utføre motangrep, både ved bruk av artilleri, stridsvogner og bakkestyrker.

NRK - 26 dec 22 kl. 05:31

Soldater drept i Pakistan

Minst seks Soldater er drept og flere sivile såret i tre ulike hendelser knyttet til militante grupper i Balutsjistan i Pakistan, ifølge myndighetene. Ifølge det pakistanske forsvarets PR-avdeling ISPR (Inter-Services Public Relations) ble fem Soldater, blant dem en offiser, drept under en opprydningsaksjon i Kohlu-distriktet søndag. Tidligere på dagen ble en soldat drept i skuddveksling med militante i Zhob-distriktet, og fire sivile ble såret i en granateksplosjon i provinshovedstaden Quetta, ifølge ISPR.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com