Soldater

Monday, 29 November, 03:51

Nyheter om Soldater

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 nov 21 kl. 01:34

Soldater drept av narkobande

Fire Soldater ble drept i et overfallsangrep nordvest i Colombia søndag. Hæren mener Golfklanen, landets største narkokartell, står bak. En kaptein, en korporal og to Soldater ble drept i angrepet, opplyste hæren søndag..

NRK - 06 nov 21 kl. 01:42

Elleve Soldater drept i angrep i Niger

Elleve Soldater er drept og ni Soldater savnet etter at militærstillingen deres ble angrepet vest i Niger fredag, opplyser myndighetene. I tillegg ble en soldat funnet såret på stedet. Angrepet ble utført av en kolonne med tungt væpnede jihadister som ankom i flere kjøretøy og på et tosifret antall motorsykler, ifølge forsvarsdepartementet.

NRK - 25 okt 21 kl. 16:53

Sender Soldater mot Hviterussland

Polen stasjonerer flere Soldater langs grensa mot nabolandet Hviterussland for å stanse strømmen av mennesker som forsøker å ta seg inn i landet ulovlig. Ifølge forsvarsminister Mariusz Blaszczak økes nå antallet Soldater fra 7.500 til 10.

NRK - 14 okt 21 kl. 01:28

Soldater drept i angrep i Syria

En syrisk soldat og tre iranskstøttede Soldater er drept i et israelsk luftangrep mot mål nær Palmyra sentralt i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR. Nasjonaliteten til de tre proiranske krigerne var ikke umiddelbart kjent natt til torsdag. Sju andre, blant dem tre syriske Soldater, ble såret i angrepet..

NRK - 02 nov 21 kl. 11:36

FN-Soldater såret

Ubevæpnede egyptiske Soldater fra FNs fredsbevarende styrke i Den sentralafrikanske republikk ble beskutt av presidentgarden mandag. Ti ble såret i angrepet, som skjedde i hovedstaden Bangui. Ifølge FN var angrepet planlagt.

Aftenposten - 02 nov 21 kl. 10:22

Stenger døren for afghanske Soldater som jobbet for Norge

Regjeringen har ingen plan for å hjelpe flere Soldater ut av Afghanistan. Det provoserer Rødt..

NRK - 30 okt 21 kl. 15:25

To Soldater såret i angrep

To Soldater skal være såret i et israelsk angrep i Syria. Syriske myndigheter sier de delvis klarte å slå tilbake et israelsk rakettangrep nær Damaskus. Ifølge det statlige syriske nyhetsbyrået Sana var angrepet rettet mot en militær stilling utenfor hovedstaden.

NRK - 28 okt 21 kl. 22:01

Colombia: Soldater tatt som gisler

Kokabønder langs den colombiansk-venezuelanske grensen har tatt om lag 180 Soldater som var sendt ut for å ødelegge plantene deres som gisler, skriver NTB. Det bekrefter den colombianske generalen Omar Sepúlveda torsdag. Gisseltakerne skal være lokalbefolkning som kjemper mot soldatene som ødelegger de ulovlige plantene de lever av å dyrke..

NRK - 06 okt 21 kl. 21:33

16 Soldater drept i Mali

Minst 16 Soldater er drept og ti andre såret i et angrep i det sentrale Mali, opplyser sikkerhets- og sykehuskilder i landet, melder NTB. De første meldingene gikk ut på at fem Soldater var drept og åtte såret. Men sykehuskilder opplyste kort tid etter at tallene hadde steget til 16 døde og ti sårede.

NRK - 09 nov 21 kl. 02:52

15 jihadister drept i Burkina Faso

Rundt 15 jihadister er drept i kamp mot Soldater i Burkina Faso, opplyser hæren i landet, ifølge AFP/NTB. En soldat ble også drept. Sammenstøtet skjedde i provinsen Komadjari øst i landet lørdag..

NRK - 08 nov 21 kl. 12:56

– Mange migranter på vei mot Polen

Hundrevis av migranter og flyktninger er på vei mot den polske grensen, ledsaget av væpnede hviterussere, oppgir en talsmann for polske myndigheter. – Ny informasjon viser at gruppen kontrolleres nøye av væpnede hviterussere. Det er de som bestemmer hvilken retning gruppen går i, sier talsmannen Stanislaw Zaryn mandag.

VG - 08 nov 21 kl. 12:32

Grensedrama og krisemøter: Hundrevis av migranter vil inn i Polen

Polske Soldater brukte mandag tåregass mot migranter som forsøker å ta seg inn fra Hviterussland..

Klartale - 04 nov 21 kl. 06:05

Bråk på grensa mellom Polen og Hviterussland

Ledere i Polen sier Soldater fra Hviterussland har vært i landet. De skal ha krysset grensa mens de bar våpen og uniform..

VG - 03 nov 21 kl. 19:08

Tåler vennskapet en pandemi?

KØBENHAVN (VG) Stengte grenser, fargekoder, mistro og Soldater har tæret på det gode naboskapet i Norden. Særlig svenskene er såret og skuffet. Men det er også helt andre ting som truer det nordiske fellesskapet..

NRK - 01 nov 21 kl. 21:24

Ukjent hvor sudanske ledere er

En gruppe advokater har i samråd med de pågrepne politikerne i Sudan sine familier påtatt seg oppgaven å representere dem. Lederen for forsvarerteamet, Kamal al-Gizouli, sier mandag at de har lett etter politikerne hos påtalemyndigheten, men uten å finne dem. – Disse fangene er i den farligste juridiske situasjonen siden ingenting er kjent om saken deres, heller ikke hvem som leder etterforskningen, sier Gizouli.

NRK - 26 aug 21 kl. 20:25

Reuters: Minst ti Soldater drept

Minst ti amerikanske Soldater skal være drept i forbindelse med eksplosjonene ved flyplassen i Kabul torsdag, hevder Fox News. Det forteller en offentlig ansatt kilde, ifølge Tv-kanalen. Dette er foreløpig ikke bekreftet av amerikanske myndigheter.

NRK - 31 okt 21 kl. 06:34

Talibans leder viste seg offentlig

Talibans øverste leder mulla Haibatullah Akhundzada viste seg offentlig for første gang noensinne da han holdt en tale i Kandahar. Han talte i ti minutter til sine Soldater og disipler, ifølge et opptak som er sendt ut av Taliban. (NTB).

NRK - 08 okt 21 kl. 20:39

Kina krever leveransestans

Kina krever at USA stanser våpenleranser og militær kontakt med Taiwan etter avsløringen av at amerikanske Soldater trener opp bakkestyrker på øya. Wall Street Journal meldte torsdag, at et tjuetall Soldater fra det amerikanske marineinfanteriet trener lokale bakkestyrker. Det skal dreie seg om operasjoner med småbåter.

NRK - 24 aug 21 kl. 15:20

Nato-Soldater paraderte i Ukraina

Soldater fra en rekke Nato-land var med på paraden i Ukrainas hovedstad Kiev under landets uavhengighetsdag. I tillegg til over 5000 ukrainske Soldater, marsjerte også Soldater fra USA, Canada og Storbritannia forbi president Volodymyr Zelenskij. Ukraina markerte tirsdag at det er 30 år siden landet ble selvstendig fra Sovjetunionen..

Klartale - 28 okt 21 kl. 09:54

Taiwan stoler på at USA vil hjelpe ved krig

Det er Soldater fra USA på Taiwan, sier president Tsai Ing-wen. Hun sier at hun stoler på hjelp fra USA hvis Kina går til angrep på øya..

Klartale - 26 okt 21 kl. 14:15

Colombias største narkobaron er pågrepet

Colombia sendte 500 Soldater og 22 helikoptre da landets mest ettersøkte narkobaron ble jaktet på. Han ble pågrepet rett før helgen..

NRK - 26 okt 21 kl. 09:19

General kritiserer norsk evakuering

General Ghulam Daud Tarakhil var den første kommandanten for CRU, den afghanske antiterrorstyrken norske Soldater trente og levde tett på fra 2014. Tarakhil har sendt et brev til det norske Forsvarsdepartementet, der han hevder at folk med relasjoner til Taliban ble fløyet til Norge, skriver Aftenposten. Han hevder også at mange som burde vært evakuert hit, ble igjen i Kabul.

NRK - 26 okt 21 kl. 04:40

Skjøt og drepte demonstranter

I Sudans hovedstad har Soldater skutt og drept tre demonstranter som protesterte mot militærkuppet. Rundt 80 demonstranter skal være såret. Folk i Khartoum demonstrerte til langt på natt mot militærkuppet..

NRK - 25 okt 21 kl. 18:45

Huitfeldt og Lavrov har møttes

Norges og Russlands utenriksminister møttes for aller første gang i Tromsø mandag kveld. Helt først hedret de sovjetiske Soldater som falt under andre verdenskrig..

NRK - 25 okt 21 kl. 12:12

Skyter mot demonstranter

Soldater har skutt mot demonstranter i Sudans hovedstad Khartoum som protesterer mot et angivelig militærkupp. Det melder Sudans informasjonsdepartement..

NRK - 25 okt 21 kl. 09:37

Militære stormet TV-bygg

Sudanske Soldater stormer hovedkvarteret til landets rikskringkasting i Khartoum, melder Sudans informasjonsdepartement. Stormingen skjer få timer etter at landets statsminister og en rekke andre regjeringsmedlemmer og politikere ble pågrepet av militære styrker, skriver NTB..

Aftenposten - 25 okt 21 kl. 07:21

Nettet ble skrudd av, TV-kanal stormet, gatene røyklagt og statsminister satt i husarrest

Militære styrker har tatt statsminister Abdallah Hamdok til fange. Soldater stormet mandag hovedkvarteret til den….

E24 - 24 okt 21 kl. 16:17

Sjåførekteparet som skal redde Storbritannia

Han omskolerer Soldater til tungtransportsjåfører. Hun ga opp kosmetikk-yrket for å frakte varer for Amazon. Sammen skal ekteparet Randhawa få Storbritannia ut av forsyningskrisen..

NRK - 24 okt 21 kl. 07:36

Colombiansk narkobaron tatt

Colombias mest ettersøkte narkotikaforbryter «Otoniel» er pågrepet, opplyser landets myndigheter. Dairo Antonio Usuga, som han egentlig heter, ble pågrepet nær grensen til Panama. Usuga var sjef for landets største narkotikanettverk, kjent som Golfklanen.

NRK - 02 okt 21 kl. 06:58

Soldater vokter Ecuadors fengsler

3600 politifolk og Soldater ble fredag sendt til fengslene i Ecuador for å sikre dem etter det blodige fangeopprøret i byen Guayaquil torsdag. 118 innsatte ble drept da rivaliserende gjenger bevæpnet med skytevåpen og granater gikk til krig mot hverandre inne i fengselet..

NRK - 02 okt 21 kl. 01:44

Soldater skal kjøre bensin

Soldater fra den britiske hæren settes mandag inn for å bøte på sjåførmangelen og levere drivstoff til Storbritannias bensinstasjoner. Ifølge regjeringen settes nesten 200 militært tankbilpersonell inn. Bensinstasjoner over hele Storbritannia har siden starten på uken vært rammet av bensinmangel.

NRK - 17 aug 21 kl. 18:04

Amerikanske Soldater i Kabul

3.500 amerikanske Soldater er på plass på flyplassen i Kabul, og amerikanske militære er i kontakt med Taliban om evakueringen. Om noen dager vil det være 6.

NRK - 17 aug 21 kl. 18:04

3500 amerikanske Soldater i Kabul

3500 amerikanske Soldater er på plass på flyplassen i Kabul, og amerikanske militære er i kontakt med Taliban om evakueringen. Om noen dager vil det være 6000 amerikanske Soldater på flyplassen. Ni store C-17-fly har landet med Soldater og utstyr siden mandag, og sju har tatt av igjen med over 700 amerikanske og afghanske statsborgere.

NRK - 21 okt 21 kl. 12:36

Sykepleiere skal ha blitt skutt

Sikkerhetsstyrker i kongedømmet Eswatini i det sørlige Afrika har skutt og såret minst 30 demonstrerende sykepleiere, ifølge sykepleiernes fagforening, melder nyhetsbyrpået AFP. Styrkene skal ha skutt med skarpt for å bryte opp demonstrasjonen mot kong Mswati III. Protesten fant sted onsdag, samme dag som kongedømmet stengte internett.

NRK - 20 okt 21 kl. 04:26

Angrep mot Guatemalas kongress

Veteran-Soldater fra Guatemalas borgerkrig gikk tirsdag til angrep på landets kongressbygning og satte fyr på flere biler. Soldatene krever å få utbetalt bonuser de mener de har rett på etter å ha tjenestegjort i borgerkrigen mellom 1960 og 1996. Demonstrantene brøt ned porten inn til nasjonalforsamlingens parkeringsplass og satte fyr på minst tre biler.

NRK - 26 sep 21 kl. 10:18

Minst 50 drept i Jemen

I løpet av de siste par dagene har minst 50 opprørere og regjeringslojale Soldater blitt drept i kampene om byen Maarib i Jemen, melder AFP. 43 av de døde var houthi-opprørere, opplyser en militærkilde, mens en annen opplyser at minst sju regjeringslojale Soldater har blitt drept..

Aftenposten - 17 okt 21 kl. 22:40

«Hold deg rolig, kjære», sto det i SMS-en fra Taliban. Fem minutter senere fikk Samira en telefon.

Alle skal få nåde, lovet Taliban. Soldater og minoriteter forteller om trusler og massedrap..

NRK - 16 okt 21 kl. 16:10

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

Klartale - 15 okt 21 kl. 12:33

Får fortsatt for lite mat

18.600 barn under fem år ble behandlet for å ha fått for lite næring. Dette er kun mellom februar til august i år.

Klartale - 13 okt 21 kl. 12:00

Han blir første leder fra Afrika som besøker Biden

Møtet mellom Biden og Kenyatta fra Kenya skal være i Det hvite hus. Det er ventet at de vil bruke tid på å snakke om Etiopia. Det er et av nabolandene til Kenya.

Klartale - 13 okt 21 kl. 06:00

Friba ble truet på livet etter OL

JUDO: Friba (til venstre) elsker judo. Det gir henne selvtillit og både fysisk og psykisk styrke.– Friba! Du ble den første!Treneren til Friba Rezayee var både stolt og glad.

NRK - 19 sep 21 kl. 12:18

Bombeangrep mot Taliban

En pickup med Taliban-Soldater ble søndag rammet av et bombeangrep i Jalalabad øst i Afghanistan. Vitner forteller at flere Taliban-Soldater ble såret og transportert til sykehus etter eksplosjonen. Angrepet skjedde dagen etter at minst to mennesker ble drept og 19 såret i tre eksplosjoner i byen.

Dagbladet - 10 okt 21 kl. 19:10

Får slakt: - Unødvendig

Avtalen er viktig for norsk sikkerhet, mener regjeringen. Samtidig innrømmer Forsvarsdepartementet at det kan bli vanskeligere å straffeforfølge amerikanske Soldater..

Klartale - 10 okt 21 kl. 06:00

Sier valget i Somalia blir utsatt nok en gang

Somalia skulle ha holdt valg i 2020. Folk skulle velge både president og en ny nasjonal-forsamling. Men de må vente på å få stemme.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt