Socialdemokratiet

Thursday, 25 July, 15:59

Nyheter om Socialdemokratiet

NRK - 09 jun 24 kl. 23:02

SF største parti i Danmark

Socialistisk Folkeparti blir største parti i det danske EU-valget med en oppslutning på 17,2 prosent. Det er en fremgang på fire prosentpoeng, viser DRs prognose. SF blir dermed større enn Socialdemokratiet som får en oppslutning på 15,6 %, en nedgang på 5,9 prosentpoeng..

Klartale - 02 nov 22 kl. 08:52

Mette Frederiksen vil lage en bred regjering i Danmark

Mette Fredriksen er statsminister i Danmark. Hun leder også partiet Socialdemokratiet. Fredriksen er fornøyd med valget.

Klartale - 30 okt 22 kl. 06:00

Slik foregår et dansk valg

1. november er det klart for valg. Danskene skal velge sin nye statsminister.

Klartale - 14 dec 22 kl. 09:00

De skal lede Danmark de neste årene

Det har tatt mer enn en måned å finne ut om Frederiksen kunne fortsette som statsminister. Valget var 1. november.

NRK - 12 jan 23 kl. 15:54

Danmark sløyfer helligdag for å styrke forsvaret

Mette Frederiksens regjering vil sløyfe en helligdag og kompensere folk med lønn. Formålet er å styrke forsvaret. Bakgrunnen for forslaget er et kompromiss inngått i Folketinget i fjor om å øke forsvarsutgiftene til 2 prosent av brutto nasjonalprodukt, i tråd med Nato-målet.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 15 dec 22 kl. 09:40

Danmark: Lars Løkke Rasmussen blir utenriksminister – Jakob Ellemann-Jensen blir forsvarsminister

Moderaternes leder Lars Løkke Rasmussen blir utenriksminister i Danmarks nye regjering, mens Venstre-leder Jakob Ellemann-Jensen blir forsvarsminister. Ellemann-Jensen blir i tillegg visestatsminister, opplyser den danske statsministerens kontor. Før statsrådspostene ble kunngjort torsdag var det kjent at sosialdemokraten Mette Frederiksen fortsetter som statsminister.

NRK - 14 dec 22 kl. 13:49

Ny dansk regjering lover 5 milliarder i skattelettelser

Onsdag presenterte den nye sentrumsregjeringen i Danmark sitt politiske program. Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne er enige om en skattereform som vil senke toppskatten og øke en rekke fradrag. Det vil koste ca.

NRK - 13 dec 22 kl. 15:45

Radikale Venstre ut av regjeringsforhandlingane i Danmark

Sentrumspartiet Radikale Venstre går ut av forhandlingane om ei brei regjering i Danmark, melder Politiken. Ifølge kjelder avisa har snakka med trekte partiet seg ut fordi dei ikkje var fornøgde med kor langt den nye regjeringa ville strekke seg på barne- og ungdomsområdet og i klimasaka. Fungerande statsminister Mette Frederiksen frå Socialdemokratiet er no avhengig av å få ein avtale med Venstre og Moderaterne dersom ho skal kunne danne fleirtalsregjering..

NRK - 07 dec 22 kl. 14:44

SF ute av regjeringsforhandlingene i Danmark

Socialistisk Folkeparti (SF) er ute av forhandlingene om en bred dansk samlingsregjering. Partileder Pia Olsen Dyhr sier at Venstre trekker i feil retning innenfor klima og natur og at «det ble for blått». – Det har vært svært konstruktive forhandlinger, men vi er for langt fra hverandre på avgjørende punkter, sier hun.

NRK - 03 dec 22 kl. 17:12

De konservative ute av danske regjeringsforhandlinger

Det Konservative Folkeparti går ut av regjeringsforhandlingene i Danmark, opplyser partileder Søren Pape Poulsen. Etter en måned med forhandlinger er regjeringsspørsmålet fortsatt uavklart i Danmark. Valget ble holdt 1.

NRK - 02 nov 22 kl. 16:39

Danmark: Seks partier vil ha Mette Frederiksen

Den såkalte dronningrunden er overstått i Danmark. Flertallet av partiene vil ha statsminister Mette Frederiksen til å lede forhandlingene. Det skjer etter at alle partiene har sendt ledere eller øvrige representanter til Amalienborg slott for å redegjøre for sitt syn på det politiske landskapet til dronning Margrethe.

NRK - 02 nov 22 kl. 13:22

Blå blokk lite begeistret for nordatlantisk støtte til rød blokk

Partiledere på konservativ side i Danmark er opprørt over at nordatlantiske mandater sikrer rød blokk et knapt flertall. Rød blokk fikk flertall med 87 mandater samt tre nordatlantiske mandater, etter en valgkveld der det var tvil om stemmefordelingen til siste slutt. – Det er tankevekkende at danskene har sagt at de ønsker muligheten til å få en annen statsminister.

NRK - 02 nov 22 kl. 12:13

Den danske regjeringen har søkt avskjed

Statsminister Mette Frederiksen bekrefter at hun har søkt avskjed for sin regjering. Nå skal det gjennomføres en såkalt dronningrunde. Frederiksen bekreftet i en partilederdebatt onsdag at hun hadde oppsøkt dronningen for å søke avskjed, skriver dansk TV 2.

NRK - 02 nov 22 kl. 07:06

Frederiksen vil ha samlingsregjering, til tross for rødt flertall

Mette Frederiksens røde blokk får med grønlandsk og færøysk støtte flertall med 90 mandater. Likevel vil statsministeren søke samarbeid på tvers av blokkene etter valget. Frederiksen vil onsdag gå til dronning Margrethe for å be om at regjeringen får gå av, i håp om å starte forhandlinger om en ny regjering.

NRK - 01 nov 22 kl. 14:41

Danske partier bruker millioner på Facebook

Partiet Liberal Alliance i Danmark har brukt 2,6 millioner kroner på annonser på Facebook under valgkampen, skriver DR. Socialdemokratiet og Konservative har begge brukt over en million. Minst har partiet Frie Grønne brukt.

Klartale - 01 nov 22 kl. 11:15

Helsevesenet er det viktigste for danskene

Lars Løkke Rasmussen vet hva velgerne er opptatt av. Han er tidligere statsminister. Han startet partiet Moderaterne for fire måneder siden.

NRK - 01 nov 22 kl. 00:12

Stemmene fra Færøyene er talt opp

Venstre og Socialdemokratiets færøyske søsterpartier får ett mandat hver i Folketinget etter mandagens valg på øygruppen. Begge partiene, Sambandspartiet og Javnaðarflokkurin, bevarer med det mandatene sine i Folkepartiet. De representerer hver sin blokk i færøysk politikk.

Klartale - 05 okt 22 kl. 10:45

Derfor kan det snart bli valg i Danmark

Mette Frederiksen er dansk statsminister. Hun er fra partiet Socialdemokratiet, som er søsterpartiet til Arbeiderpartiet i Norge.Onsdag har partiet annonser i flere store aviser.

NRK - 23 sep 22 kl. 15:51

Danmark på god vei mot klimamålet for 2030

Danmark er på god vei til å nå klimamålet for 2030, mens det er mer tvil om landet vil nå 2025-målet. Sammen med Folketinget har regjeringen landet flere klimaavtaler. Det har ført til at nesten tre fjerdedeler av veien mot å redusere CO2-utslippene med 70 prosent i 2030 sammenlignet med 1990, ligger klar.

NRK - 09 sep 22 kl. 10:31

Danmark vil fortsatt sende asylsøkere til Rwanda

Danske og rwandiske myndigheter har bekreftet ambisjonen om å etablere en ordning for å sende asylsøkere fra Danmark til Rwanda. Det går fram av en felles erklæring som nyhetsbyrået Ritzau har fått tilgang til. Fra dansk side er den undertegnet av utlendings- og integreringsminister Kaare Dybvad Bek og utviklingsminister Flemming Møller Mortensen, som fredag er på besøk i Rwanda.

NRK - 01 jun 22 kl. 08:34

Danskene skal avgjøre som de skal være med i EUs forsvarssamarbeid

For tredje gang skal Danmark stemme over om de skal fjerne ett av sine fire forbehold mot EU-samarbeidet. Denne gangen handler om det forsvarssamarbeidet. Valglokalene åpnet onsdag morgen klokka 8 og stenger klokka 20.

NRK - 02 maj 22 kl. 08:23

Tesfaye ny justisminister i Danmark

Mattias Tesfaye erstatter Nick Hækkerup som Danmarks justisminister etter at Hækkerup forlater politikken for å bli direktør i den danske Bryggeriforeningen. Statsminister Mette Frederiksen kunngjorde mandag morgen at hun stokker om på sin regjering. Tesfaye blir justisminister, mens Kaare Dybvad Bek tar over Tesfayes stilling som utlending- og justisminister.

NRK - 01 maj 22 kl. 21:24

Danmarks justisminister går av

Danmarks justisminister Nick Hækkerup forlater regjeringen for å bli direktør i den danske Bryggeriforeningen, skriver han på Facebook. Den 54 år gamle sosialdemokraten har tidligere vært forsvarsminister og helseminister. Han har vært justisminister siden 2019.

NRK - 19 okt 21 kl. 18:29

Folkekrav om å stanse utsendelser

53.000 dansker har undertegnet et krav om å stanse utsendelsen av syriske flyktninger til Damaskus. Dette gjør at saken må behandles i Folketinget.

NRK - 09 aug 21 kl. 20:20

Danske sosialdemokrater i medvind

Det danske partiet Socialdemokratiet får en oppslutning på over 30 prosent på en ny meningsmåling. Tidligere på sommeren har en rekke målinger vist synkende oppslutning for regjeringspartiet. I juni var partiet nede på 28,4 prosent, noe som var den laveste oppslutningen i en meningsmåling på 15 måneder.

NRK - 10 sep 21 kl. 20:00

Har bladd opp for Facebook-konto

Det danske regjeringspartiet Socialdemokratiet har brukt nesten 640.000 danske kroner på å promotere statsminister Mette Frederiksen på Facebook. Beløpet tilsvarer nesten 880.

NRK - 10 jun 21 kl. 04:25

Ytterligere gjenåpning i Danmark

Natt til torsdag ble det inngått en politisk avtale om ytterligere gjenåpning av Danmark. Blant tiltakene som lempes på, er kravet om bruk av munnbind. Helseminister Magnus Heunicke fra Socialdemokratiet opplyser at det fra mandag av kun vil være på kollektivtrafikk folk må bruke munnbind.

NRK - 13 dec 20 kl. 18:11

Sterk måling for Socialdemokratiet

Det danske regjeringspartiet Socialdemokratiet får gode tall i en ny meningsmåling til tross for mye kritikk for nedslaktingen av millioner av mink. 32,9 prosent ville stemt på partiet hvis det var valg i morgen, viser en fersk måling, ifølge Ritzau..

NRK - 23 okt 20 kl. 15:40

Weiss tar over som ordfører

Københavns nye ordfører blir Lars Weiss. Han tar over etter Frank Jensen, som 19. oktober trakk seg etter flere anklager om seksuell trakassering.

NRK - 08 feb 20 kl. 22:49

Dansk klimatiltak får stryk

Over halvparten av de klimaprosjektene som staten og danske selskaper har investert i for å redusere sine CO₂-utslipp, er nytteløse, mener tre eksperter. Klimaminister Dan Jørgensen fra Socialdemokratiet tar opplysningene svært alvorlig..

P4 - 27 jun 19 kl. 09:39

Presenterer ny regjering

Nå i formiddag presenterer Danmarks nye statsminister, Mette Frederiksen, sin nye regjering. 41-åringen som leder Socialdemokratiet tar over etter Lars Løkke Rasmussen etter valget 5. juni.

P4 - 27 jun 19 kl. 09:39

Presenterte ny regjering

Torsdag presenterte Danmarks nye statsminister, Mette Frederiksen, sin regjering. 41-åringen som leder Socialdemokratiet tar over etter Lars Løkke Rasmussen. Socialdemokratiet vil styre landet med en mindretallsregjering, med støtte i en politisk avtale framforhandlet sammen Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten..

P4 - 31 aug 19 kl. 12:12

Tidligere statsminister trekker seg som partileder

Lars Løkke Rasmussen, partileder for danske Venstre, trekker seg etter uenigheter innad i partiet. Rasmussen har vært statsminister i Danmark i to perioder før han i år tapte valget for Mette Fredriksen i partiet Socialdemokratiet. Han gir seg nå etter ti år i lederstolen i Venstre, ifølge han selv på grunn av uenigheter om politikken..

NRK - 21 maj 19 kl. 06:51

Kritiserer Socialdemokratiet

Danmarks statsminister kritiserer Socialdemokratiet for å gå for langt til venstre, etter at de mandag la frem sin økonomiske plan mot 2025. Den innebærer økte skatter og avgifter for å kunne sikre velferden i årene som kommer..

NRK - 26 jun 19 kl. 00:00

Danmark får ny regjering

Mette Frederiksen blir ny statsminister i Danmark. Regeringen består av Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre, melder DR..

Dagbladet - 12 jun 19 kl. 15:34

Begynnelsen på slutten?

Valget i 2019 ser ut som en seier for Socialdemokratiet. Men det er mer sannsynlig at det er begynnelsen på slutten for partiet, skriver forfatteren Carsten Jensen i denne kronikken..

P4 - 11 jun 19 kl. 06:57

Ap vil lære av danskene

Arbeiderpartiet vil lære av det danske Socialdemokratiet for å vinne høstens valg. Statssekretær Kjersti Stenseng sier danskene har lyktes i ha en tydelig profil og har vært tydelige på å fremme egen politikk, som klima og velferdspolitikk. Hun mener bompengesaken i disse dager stjeler mye av oppmerksomheten fra Arbeiderpartiet, skriver Klassekampen..

NRK - 06 jun 19 kl. 02:26

Vil danne sosialistisk regjering

Partileder Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet holdt sin seierstale på partiets valgvake natt til torsdag. Hun sier hun vil danne en ren sosialistisk regjering i Danmark. Rød blokk fikk 91 representanter, mens blå blokk fikk 75 representanter..

P4 - 05 jun 19 kl. 22:37

Rød blokk leder med klar margin

Den rød blokken leder fortsatt med klar margin i valget i Danmark, og dermed blir trolig Mette Fredriksen ny statsminister. Foreløpig står den rød blokken med 91 mandater, mot den den blå blokken som har 75 mandater. Likevel må Fredriksens Socialdemokratiet få støtte fra Radikale Venstre, SF og Enhedslisten for å oppnå flertall..

NRK - 05 jun 19 kl. 20:01

Rød blokk størst i dansk måling

Socialdemokratiet er i Danmark det største partiet i den ferske valgdagsmålingen til DR. Dermed kan det gå mot rødt flertall i det danske Folketinget..

VG - 05 jun 19 kl. 08:54

I dag kan Mette Frederiksen blir Danmarks neste statsminister

KØBENHAVN/OSLO (VG): Mette Frederiksen (41), en skilt tobarnsmor med røtter i arbeiderklassen, har distansert seg fra forgjengeren, «Gucci-Helle» Thorning-Schmidt. Frederiksen har tatt Socialdemokratiet til høyre på innvandring og til venstre på velferd. Det kan sikre henne regjeringsmakt..

VG - 05 jun 19 kl. 08:54

I dag kan Mette Frederiksen bli Danmarks neste statsminister

KØBENHAVN/OSLO (VG): Mette Frederiksen (41), en skilt tobarnsmor med røtter i arbeiderklassen, har distansert seg fra forgjengeren, «Gucci-Helle» Thorning-Schmidt. Frederiksen har tatt Socialdemokratiet til høyre på innvandring og til venstre på velferd. Det kan sikre henne regjeringsmakt..

VG - 02 jun 19 kl. 16:33

Danskenes høyrepopulistiske sosialdemokrater

Det danske Socialdemokratiet står ikke for en «strammere innvandringspolitikk», men et ras i humane verdier..

VG - 02 jun 19 kl. 12:23

Arbeiderpartiet i Danmark: – Dansk asylpolitikk har moralsk brutt sammen

Stjerneskuddet i det danske Socialdemokratiet, Mattias Tesfaye, mener det mest solidariske Danmark kan gjøre, er å stenge grensene og hjelpe flyktninger der de er. Nå ligger partiet an til å få regjeringsmakt..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com