Smittevern-anmeldt

Onsdag, 12 Mai, 19:48

Nyheter om Smittevern-anmeldt

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 07 april 21 kl. 19:00

Den norske kyrkja gløymt sjela? Smittevern er ikkje det einaste viktige.

Smittevern er ikkje det einaste viktige..

NRK - 08 mai 21 kl. 12:39

Politiet sperrer av i Oslo sentrum

En markering fra den islamfiendtlige gruppa Sian ved Stortinget i dag fører til et stort politoppbud. Blant annet er Stortingsgata stengt for all trafikk. Antirasistisk Senter har bedt folk holde seg unna markeringen for å ta hensyn til smittevern..

NRK - 08 mai 21 kl. 07:36

Vil forby bruk av gule stjerner

Tyske myndigheter oppfordres til å forby bruk av gule stjerner under demonstrasjoner mot koronatiltak, melder BBC. Motstandere av vaksiner og smittevern i flere land bruker symbolet for å sammenligne seg selv med forfulgte jøder i nazi-Tyskland..

NRK - 08 mai 21 kl. 04:09

Ber folk holde seg unna Sian i Oslo

Antirasistisk Senter oppfordrer folk til å holde seg unna protestene mot den islamfiendtlige gruppa Stopp islamiseringen av Norge (Sian) i Oslo lørdag. – Mobilisering trengs, men nå trengs også smittevern, sier leder Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter til Klassekampen..

NRK - 07 mai 21 kl. 16:43

FHI sier kommunene vet best

Avdelingsdirektør, for smittevern og beredskap i FHI, Line Vold, sier det er grenlandskommunene som vet hvilke tiltak som vil virke best mot den økende smitten i Grenland, men at kommunene nå må bli enige om hvilket tiltaksnivå man skal legge seg på..

NRK - 07 mai 21 kl. 05:37

Britiske valgresultater vil ta tid

Resultatene fra torsdagens lokalvalg i Storbritannia kommer inn utover dagen. Labour og Tory-partiet har foreløpig vunnet noen distrikter hver, men opptellingen av i alt 48 millioner stemmer vil ta tid fordi opptellingen foregår med fullt smittevern..

NRK - 05 mai 21 kl. 15:55

Politiet i Rogaland tar selvkritikk

Sør-Vest politidistrikt sier de vil være mer aktive og bryte opp arrangementer tidligere dersom de frykter bruidd på smittevernreglene. Det er konklusjonen etter et internt møte etter russedåpen på Jæren, Opptil 500 russ var samlet uten smittevern..

Dagbladet - 04 mai 21 kl. 13:19

Ber om hjelp: - Alvorlig

Porsgrunn-ordfører Robin Kåss ber regjeringen ta smittevern-grep i Grenland..

Aftenposten - 03 mai 21 kl. 11:44

Covid tar knekken på populistbølgen. Trump tapte, Bosonaro sliter og Modi er i full krise.

Han valgte religion foran smittevern. Konflikt foran kunnskap. Statsminister Narendra Modi har det øverste ansvaret for….

NRK - 29 april 21 kl. 10:09

EU: Reisefrihet med vaksinepass

EU-borgere med vaksinepass bør ikke ilegges karantene eller andre reiserestriksjoner i unionen, mener EU-parlamentet. Det skriver NTB. Kravet om full bevegelsesfrihet ble vedtatt med 540 mot 119 stemmer etter en debatt onsdag.

NRK - 06 mars 21 kl. 11:07

Mange gir blaffen i smittevern

Dødstallene i Brasil er nå de høyeste under hele pandemien. I 17 av 27 delstater er det akutt mangel på sykehussenger. Og det er utgangsforbud i flere byer.

Klartale - 28 april 21 kl. 11:40

Mener Oslo åpnet for mye

Smittevern-overlege anbefalte byrådet å vente med å åpne for å samle ti personer i private hjem..

NRK - 27 april 21 kl. 13:56

Virus-undergruppe ble funnet på båt

Flere medier har i dag meldt at Folkehelseinstituttet (FHI) har oppdaget fem tilfeller av en ny undergruppe av koronaviruset, og at de ble funnet i Tønsberg. Funnene var omtalt i FHIs ukesrapport for uke 15. Nå sier Frode Forland, fagdirektør for smittevern i FHI, til NRK at funnene ble gjort på et skip, og at det ikke er grunn til å tro at virusvarienten har spredd seg videre.

E24 - 26 april 21 kl. 20:02

Nå fylles senteret igjen: – På høy tid

Fremover er det smittevern i førersete for senterdirektør Kathrine Ingerø på Sandvika Storsenter. Det ville vært krise å bli stengt igjen, mener hun..

Aftenposten - 26 april 21 kl. 20:02

Nå fylles senteret igjen: – På høy tid

Fremover er det smittevern i førersete for senterdirektør Kathrine Ingerø på Sandvika Storsenter..

Aftenposten - 02 mars 21 kl. 22:00

Lav bemanning og manglende smittevern er ikke et nytt problem

Helseforetak er innrettet for å tjene penger. Det går ut over smittevern og sikkerhet..

VG - 25 april 21 kl. 00:49

Politiet: Opp mot 1000 ungdommer samlet i Oslo

Oslo-politiet melder lørdag kveld om flere store ansamlinger av unge mennesker i hovedstaden. – Urovekkende med tanke på smittevern, sier de..

VG - 25 april 21 kl. 00:49

Politiet: Opp mot 1000 ungdommer samlet i Oslo-park

Oslo-politiet melder lørdag kveld om flere store ansamlinger av unge mennesker i hovedstaden. – Urovekkende med tanke på smittevern, sier de..

Dagbladet - 25 april 21 kl. 00:39

- Urovekkende

Politiet i Oslo uttrykker bekymring for store ansamlinger av ungdommer i hovedstaden lørdag kveld og natt til søndag. - Dette er urovekkende med tanke på smittevern, skriver de..

NRK - 25 april 21 kl. 00:09

Store samlinger av folk i Oslo

Det har vært og er store ansamlinger av ungdom enkelte steder i Oslo lørdag kveld. På st.Hanshaugen har det vært opp mot 1000 ungdommer samlet ute.

NRK - 25 april 21 kl. 00:09

Store samlinger av ungdommer i Oslo

Det har vært og er store ansamlinger av ungdom enkelte steder i Oslo lørdag kveld. På st.Hanshaugen har det vært opp mot 1000 ungdommer samlet ute.

Aftenposten - 22 april 21 kl. 21:57

– Den høye smitten er ikke uttrykk for at folk ikke bryr seg

Stortingskandidat Marian Hussein (SV) blir lei seg av beskyldninger om at innvandrere ikke bryr seg om smittevern..

NRK - 17 april 21 kl. 19:16

Mange priser finværet i Oslo

Finværet i Oslo-området har fått mange til å ta lørdagskvelden ute i parker og friområder. Flere steder holder ikke alle på meteren. Operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt forteller om henvendelser gjennom hele ettermiddagen og kvelden.

NRK - 16 april 21 kl. 18:01

Uppsala forbyr festtradisjon i år

Den svenske byen Uppsala, som er kjent for sitt yrende studentliv, har lagt ned forbud mot fester i tre parker i 1. mai-helgen, melder SVT. Det er smittevern som stanser studentenes svært tradisjonsrike feiring av Valborgsmesseaften, sier kommunen..

NRK - 15 april 21 kl. 18:45

Ølfestival avlyses

Det blir ingen Ølfestival i Hamar i sommer. Styret har valgt å avlyse på grunn av all usikkerheten med å arrangere festivaler. Gjenåpningsplanen gir ikke rom for nok planlegging, og smittevern kommer først.

Klartale - 09 april 21 kl. 10:32

Statsministeren får 20.000 kroner i bot

Statsminister Erna Solberg må betale 20.000 kroner i bot. Hun brøt regler om smittevern..

Klartale - 09 april 21 kl. 08:26

Politiet er ferdig med å etterforske Erna

Politiet har etterforsket om statsminister Erna Solberg brøt reglene om smittevern. Nå er saken ferdig etterforsket, sier de..

NRK - 09 april 21 kl. 08:09

– Mer heltid gir bedre smittevern

Kommunene må sørge for flere heltidsansatte på sykehjemmene for å hindre smitte. Det er anbefalingen fra en forskergruppe som har utredet sykehjemssmitten for Koronakommisjonen. I april 2020 tok koronaviruset 85 liv på norske sykehjem.

VG - 08 april 21 kl. 13:41

Slik har corona-regler ført til undertrykking

I Filippinene ble politiet beordret til å skyte dem som brøt regler for smittevern. I Brasil har politivolden eksplodert. I land etter land har tiltak mot corona-viruset gått på bekostning av menneskerettigheter..

Aftenposten - 06 april 21 kl. 19:00

Rettsstaten Norge internerer sine egne borgere. Det er uakseptabelt.

Og det er heller ikke godt smittevern..

Dagbladet - 05 april 21 kl. 17:51

Hyttekommunene holder pusten

Titusenvis av påsketurister strømmet til hyttene. I løpet av de kommende dagene vil kommunene få fasiten på om påska ble en smittevern-suksess eller et corona-inferno..

NRK - 05 april 21 kl. 17:02

Fauci sier angrep er «bisarre»

USAs ledende ekspert på smittevern, Anthony Fauci, sier angrepene på ham fra politikere på ytre høyre er «bisarre». Fauci har ledet kampen mot koronaviruset under Donald Trump og Joe Biden, men er nylig kalt «sosiopat» og «løgner» av Trumps allierte..

NRK - 30 mars 21 kl. 15:19

19 bøtelagt for brot på smittevern

Møre og Romsdal politidistrikt har utferda førelegg på til saman 100.000 kroner til 19 ungdommar, som deltok på ein privat samankomst i Sykkylven 19. mars.

Aftenposten - 29 mars 21 kl. 20:00

Karantenehotell gjør reisende til innsatte. Hotellpersonell og vektere blir fangevoktere.

Skal karantehotell være straff eller smittevern?.

NRK - 27 mars 21 kl. 07:05

FHI:Flyselskap hindra smittesporing

Folkehelseinstituttet meiner flyselskapa Wizz Air, Delta Airlines, Ethiopian Airlines og Pegasus hindrer smittesporing. Det skriv seniorrådgiver Emily MacDonald ved avdeling for smittevern og beredskap i FHI i ei bekymringsmelding, ifølgje Dagens Næringsliv..

Aftenposten - 25 mars 21 kl. 17:29

Dette er de nye rådene for smittevern i grunnskolen og barnehagene

De nye smittevernveilederne for barnehager og skoler legger opp til mindre grupper på rødt nivå, men anbefaler ikke….

Klartale - 22 mars 21 kl. 12:47

Politiet vil avhøre Erna

Politiet har kalt inn statsminister Erna Solberg til avhør. De etterforsker om hun brøt reglene for smittevern på Geilo i vinterferien..

VG - 22 mars 21 kl. 09:35

Mottok de tunge beskjedene helt alene: – Nærmest tortur

Ximena Azzari Støen (33) og mannen har mistet barn under svangerskap hele fire ganger under pandemien. På grunn av smittevern måtte hun motta de tunge beskjedene helt alene..

NRK - 19 mars 21 kl. 08:22

Mange forskriftsbrudd i Rogaland

Én av tre bedrifter som er kontrollert i Rogaland, har brutt forskriftene om smittevern. Det viser tall fra Arbeidstilsynet, ifølge Stavanger Aftenblad. Den høyeste andelen av regelbrudd gjelder kravet for innreisekarantene..

Dagbladet - 18 mars 21 kl. 21:28

Har unngått krisa: - Tilfeldig

Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik (Ap), roser innbyggerne for godt smittevern. Hun ber samtidig folk fra Østlandet om å holde seg unna byen..

Aftenposten - 17 mars 21 kl. 14:42

Smittevern i nederlandsk valg: Kan stemme fra sykkelsetet

Det er i krisetider folk må få stemme, sier den nederlandske regjeringen. Derfor gjennomføres valget, tross advarsler..

Klartale - 16 mars 21 kl. 09:19

Lyngdal og Farsund får strengere regler

Det er mer smitte i Lyngdal og Farsund i Agder. Kommunene får strengere regler om smittevern..

NRK - 15 mars 21 kl. 14:23

Er skeptiske til vaksine

Innvandrere scorer bedre på etterlevelse av smittevern enn nordmenn, men mange er skeptisk til vaksinering, ifølge en rapport fra Folkehelseinstituttet. Tusenvis av innvandrere har deltatt i det som egentlig er fire ulike undersøkelser i perioden september-februar, ifølge FHI-rapporten..

Aftenposten - 14 mars 21 kl. 21:08

Hvordan finne balansen mellom smittevern og frihet? Fagfolk er delt om veien videre.

Flere vaksineres. Smittetallene går opp, men dødstallene har gått ned..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt