Smitteutbrudd

Friday, 21 January, 20:28

Nyheter om Smitteutbrudd

Sortering: Relevans | Senaste
Dagbladet - 01 nov 21 kl. 17:18

Smitteutbrudd: - Krevende situasjon

Til tross for oppheving av nasjonale tiltak stiger smitten nå flere steder i landet. Farsund kommune registrerte fredag 81 tilfeller med covid-19..

NRK - 31 okt 21 kl. 17:42

Skal hurtigteste 350 barn

På Huseby Barneskole AC Møller tegnspråksenter er det Smitteutbrudd blant elevene på tredje til sjuende trinn. 350 barn skal nå hurtigtestes, melder Adresseavisen. 16 elever har testet positivt ved skolen.

VG - 29 okt 21 kl. 17:57

Stort Smitteutbrudd på sykehjem i Oslo

Ingen av de coronasmittede på Langerud sykehjem skal være innlagt på sykehus. Sykehjemsbeboerne i Oslo fikk tredje vaksinedose i begynnelsen av oktober..

NRK - 29 okt 21 kl. 00:29

Smitteutbrudd ved skoler i Eidsvoll

21 elever ved Bønsmoen skole i Eidsvoll har fått påvist koronasmitte. I tillegg pågår det et utbrudd ved Vilberg skole. På Bønsmoen er smitten foreløpig begrenset til 7.

NRK - 24 okt 21 kl. 10:39

Smitteutbrudd ved omsorgsbolig

13 beboere og åtte ansatte ved Belset omsorgsbolig er smittet med koronavirus, opplyser kommuneoverlegen i Bærum. Én er innlagt på sykehus, skriver Budstikka..

NRK - 15 okt 21 kl. 11:36

Smitteutbrudd etter håndballkamp

Både spillere og publikummere ble koronasmittet etter en håndballkamp mellom Norge og Slovenia på Nadderud arena i forrige uke, opplyser Bærum kommune. Det er hittil registrert 24 smittede, hvorav ni er tilhørende Bærum, opplyser kommunen i en pressemelding. Noen av de smittede er også fra Oslo, ifølge kommunikasjonsrådgiver i Bærum kommune.

NRK - 07 sep 21 kl. 11:41

Rødt nivå på videregående

Det er innført rødt nivå på Nesodden videregående skole fra i dag. Årsaken er et Smitteutbrudd som til nå har gitt 50 smittede elever. De koronasmittede elevene isoleres og det røde nivået varer foreløpig ut uken, opplyser kommunen..

NRK - 06 sep 21 kl. 20:05

Flere Smitteutbrudd i Nordre Follo

Det er meldt om koronautbrudd ved alle de tre videregående skolene i Nordre Follo kommune. Så langt er det meldt om 46 smittetilfeller. Kommunen opplyser at flest smittetilfeller er oppdaget ved Roald Amundsen videregående skole.

NRK - 03 sep 21 kl. 18:15

Stort Smitteutbrudd etter fadderuke

Totalt 110 smittetilfeller knyttes til fadderuka ved BI Nydalen i Oslo, skriver NTB. – Fadderuken førte til mye mingling. Naturlig nok blir det en del smitte når det er en del sosiale arrangementer, sier bydelsoverlege Tom Sundar til Nordre Aker Budstikke.

NRK - 02 sep 21 kl. 18:05

Fortsatt på grønt nivå i Trondheim

Trondheim innfører ikke gult nivå i skolene, selv om statsminister Erna Solberg i dag oppfordret kommuner som opplever mye smitte om å gjøre det hvis det gir flere elever på skolen og en bedre undervisning. – I Trondheim har det vært en tett dialog med skolene om dette, og det har kontinuerlig vært vurdert hvilket nivå man skal ligge på etter trafikklysmodellen. Så langt har vi valgt å følge nasjonale anbefalinger om å starte skoleåret på grønt nivå.

NRK - 31 aug 21 kl. 14:53

Støre ber om vaksineavklaring

Regjeringen må raskt avklare om barn og unge mellom 12 og 15 år skal få tilbud om koronavaksine, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre. – Det bør være mulig å få et klart signal fra regjeringen som gjør at man kan komme i gang med en sånn vaksinering raskt, sier Støre til NTB. Regjeringen varslet for et par uker siden at det snart ville komme en vurdering av om unge mellom 12 og 15 år skal tilbys vaksine, men avgjørelsen lar vente på seg.

NRK - 27 aug 21 kl. 10:50

106 smittet på Oslo-skole

Det pågår et Smitteutbrudd på Foss videregående skole i Oslo. 106 elever på første og andre trinn er så langt bekreftet smittet, opplyser skolen til NRK..

NRK - 27 aug 21 kl. 09:32

Smitterekord i Trondheim

Det ble torsdag ny smitterekord i Trondheim. 113 personer fikk påvist koronasmitte i byen, og det er det høyeste tallet under pandemien. I tillegg er det meldt inn ca.

NRK - 26 aug 21 kl. 21:00

Høie: Deler Bergens bekymring

Bergen står midt i et stort Smitteutbrudd og kommunens helseberedskap er under hardt press. Helseminister Bent Høie sier han deler byrådets bekymring. – Vi deler kommunens bekymring for økningen i smitte og kapasiteten på testing og smittesporing.

NRK - 26 aug 21 kl. 05:53

Over 1000 nye smittede i Australia

I løpet av siste døgn har det blitt registrert over 1000 koronasmittede i Australia. Det er det høyeste antall tilfeller som er registrert i løpet av 24 timer. Byen Sydney preges av et Smitteutbrudd som startet i juni.

NRK - 24 aug 21 kl. 17:59

Trondheim øker testkapasitet

Trondheim kommune opplever en massiv pågang fra folk som ønsker å teste seg for covid-19. Nå øker kommunen testkapasiteten ytterligere. Årsaken til den massive pågangen er i all hovedsak at karantenereglene er endret, slik at barn og unge nå skal teste seg ut av karantene.

NRK - 23 aug 21 kl. 19:58

Avviser nytt portforbud i Barcelona

En spansk domstol nekter Barcelona og andre katalanske byer å innføre portforbud for å få has på et Smitteutbrudd. Retten mener at et krav om portforbud er uforholdsmessig siden koronasmitten har gått ned..

NRK - 20 aug 21 kl. 19:12

UiB-fakultet avlyser fadderopplegg

Samfunnsvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB) avlyser alle fadderarrangementene som følge av Smitteutbrudd ved fakultetet. Alle studentene ved fakultetet bes om å ta en koronatest så fort som mulig, skriver Bergens Tidende. Fredag kveld etableres det en hurtigteststasjon utenfor bygget..

VG - 02 jul 21 kl. 02:13

Smitteutbrudd på Mallorca: – Følger tett med på situasjonen

Turoperatøren Ving har solgt over hundre reiser på én flyavgang til Mallorca etter at det ble kjent at regjeringen opphever de generelle reiserådene fra 5. juli. Samtidig skaper et Smitteutbrudd på øya bekymring..

NRK - 01 jul 21 kl. 15:51

Smitteutbrudd i Holtålen

I Holtålen mener kommunen de har et større Smitteutbrudd, og ni personer er bekreftet smittet av koronaviruset torsdag. Smittekilden er fremdeles ukjent. Smittesporing er i full gang, og situasjonen er nokså uoversiktlig.

NRK - 18 aug 21 kl. 10:35

Smitteutbrudd hos Visjon Norge

Minst åtte personer har fått påvist koronasmitte etter arrangementer hos Visjon Norge i Drammen. Det bekrefter leder av Visjon Norge Jan Hanvold overfor Drammens Tidende onsdag. – Den første som ble smittet, var hos oss uten å vite at han var smittet.

Aftenposten - 12 aug 21 kl. 23:37

Immunolog: Smitteutbrudd blant barn og unge er uunngåelige i ukene etter skolestart

Neste uke åpner skolene, på grønt nivå. Det betyr vanlig organisering av skolehverdagen..

NRK - 12 aug 21 kl. 11:49

17 nye smittetilfeller i Ålesund

Ålesund kommune fikk onsdag melding om 17 nye koronasmittetilfeller. I tillegg fikk de melding om to nye tilfeller som blir ioverført til Giske kommune siden de bor der. 11 av de smittede er relatert til et Smitteutbrudd ved ei bedrift i Ålesund kommune.

NRK - 11 aug 21 kl. 10:41

Sender ut én million hurtigtester

For at kommunene skal ha en beredskap ved Smitteutbrudd, vil Helsedirektoratet nå sende ut én million hurtigtester til alle landets 356 kommuner. Testene kan brukes til å teste barn og unge under 18 år som nå kan testes i stedet for å være i smittekarantene, skriver Helsedirektoratet i en pressemelding..

VG - 10 aug 21 kl. 08:26

Kommuner med lokale utbrudd sliter med tiltakstretthet

Tiltakstretthet og større vaksinedekning gjør det vanskeligere for kommuner å avgjøre hvordan de skal håndtere lokale Smitteutbrudd..

NRK - 09 aug 21 kl. 10:31

14 smittet på sykehjem i Bergen

Gjennom helgen er det ved Siljuslåtten sykehjem i Bergen konstatert et større Smitteutbrudd, ifølge en pressemelding. Det er registrert 14 smittetilfeller. Elleve av beboerne er smittet, i tillegg til tre ansatte.

NRK - 08 aug 21 kl. 06:56

Smitteutbrudd vokser i Sydney

Sydney går inn i sin sjuende uke med nedstengning – men smitten fortsetter å vokse i den australske byen. Delstaten New South Wales registrerte 262 nye smittetilfeller søndag. Dermed har over 5.

NRK - 06 aug 21 kl. 16:16

Danmark lemper på skoletiltak

På grunn av den store tilslutningen rundt vaksinasjon av barn mellom 12 og 15 år i Danmark, lemper det danske Sundhedsstyrelsen på koronatiltakene i skoler og andre utdanningsinstitusjoner. Det opplyser Sunhedsstyrelsen i en pressemelding. I praksis betyr det at skolene kan forbli åpne lenger dersom det oppstår smitte, og at hjemmeskole kun innføres ved større Smitteutbrudd.

Aftenposten - 03 aug 21 kl. 21:41

Enormt Smitteutbrudd i Florida. Koronapasienter ber om vaksine på sykesengen, forteller sykepleier.

Tirsdag hadde Florida høyeste antall smittede siden pandemien startet. Sykehusene frykter sprengt kapasitet..

NRK - 30 jul 21 kl. 14:29

Politiet bekrefter anmeldelse

Møre og Romsdal politidistrikt bekrefter at de har mottatt en anmeldelse fra Volda kommune knyttet til en restaurant i kommunen, skriver de i en pressemelding. Politiet iverksetter undersøkelser opp imot denne. Volda kommune leverte anmeldelsen fredag ettermiddagen den 30.

NRK - 30 jul 21 kl. 14:29

Bekrefter anmeldelse av restaurant

Møre og Romsdal politidistrikt bekrefter i en pressemelding at de har mottatt en anmeldelse fra Volda kommune knyttet til en restaurant i kommunen. Volda kommune leverte anmeldelsen fredag ettermiddagen den 30. juli etter et større Smitteutbrudd i området.

VG - 28 jul 21 kl. 18:51

Smitteutbrudd i Ørsta og Volda: – Kom på verst tenkelige tidspunkt

Ørsta og Volda gikk inn i fellesferien med svært sårbar bemanning. Akkurat da kom smitten. – Den mest alvorlige situasjonen vi har vært i, sier Volda-ordfører..

NRK - 28 jul 21 kl. 16:09

15 smittetilfeller i Ørsta og Volda

Mye unge folk i tidlig 20-årene er rammet av et Smitteutbrudd i Ørsta og Volda. Kommunene har totalt 15 smittetilfeller så langt denne uken. – Det er spesielt viktig at vi unngår og avlyser sammenkomster i tiden framover, da kan vi forhåpentligvis stanse utbruddet, sier kommunelege i Ørsta, Marte Vaage Øie.

NRK - 27 jul 21 kl. 14:53

Rekordhøy koronadød i Indonesia

Indonesia registrerte rekordhøye 2069 koronadødsfall det siste døgnet. Landet står om dagen overfor sitt dødeligste Smitteutbrudd siden pandemien startet. Smitteøkningen skjer samtidig som Indonesia denne uken åpnet opp for å la små butikker, gaterestauranter og noen kjøpesentre gjenåpne etter en treukers lang nedstenging..

NRK - 24 jul 21 kl. 06:55

Nakstad tror på en bedre høst i år

Selv om deltavarianten av koronaviruset sprer seg med rekordfart i Europa og i Norge, er assisterende helsedirektør Espen Nakstad optimist. Nakstad tror at eventuelle Smitteutbrudd her til lands vil få mindre konsekvenser enn i land med lavere vaksinedekning, og peker på blant annet at antallet sykehusinnleggelser har holdt seg lave. – Det ser ut som det blir en bedre høst enn det var i fjor, og det tror jeg vi skal være glade for, sier han til VG..

VG - 23 jul 21 kl. 17:35

Smitteutbrudd i gresk ferieparadis: – Som sild i tønne

Kos, Rhodos, Mykonos og Ios – smitten skyter i været på de Sørlige egeiske øyer. – Det var det verste marerittet å ende opp i karantene her, sier norsk turist fra karantenehotell på Kos..

VG - 23 jul 21 kl. 12:26

Ringerike: Ber smittede spore sine egne nærkontakter

Etter et større Smitteutbrudd i Ringerike kommune er smittesporingskapasiteten sprengt..

NRK - 18 jul 21 kl. 19:43

Ny deltasmitte i Ullensaker

Det er påvist ny deltasmitte i sammenheng med et pågående Smitteutbrudd ved Kløfta bo- og aktivitetssenter i Ullensaker kommune. Det skriver kommunen i en pressemelding. Tre nye personer har fått påvist koronasmitte søndag kveld, hvorav en person er smittet med deltavarianten.

VG - 17 jul 21 kl. 15:47

Gresk partyøy forbyr musikk for å bekjempe Smitteutbrudd

Det innføres også portforbud for å begrense spredningen av et lokalt coronautbrudd..

NRK - 11 jul 21 kl. 11:53

Smitteutbrudd etter fest i Gran

16 personer er smittet etter en ungdomsfest i Gran kommune som tok sted 3. juli. Det skriver både Gran og Lunner kommune i en pressmelding.

NRK - 11 jul 21 kl. 09:24

Oppfordres til å stemme tidlig

Fra 1. juli kunne nordmenn i utlandet stemme ved stortingsvalget. Men koronarestriksjoner og færre postfly kan gjøre forhåndsstemming fra utlandet mer komplisert enn tidligere.

NRK - 09 jul 21 kl. 13:32

20 nye smittede i Ullensaker

Siste døgn er det meldt om 20 nye tilfeller av koronasmitte i Ullensaker kommune. Kommunen skriver på sine hjemmesider at det er 71 nye som er meldt smittet så langt i uke 27. Torsdag var det 51.

NRK - 20 maj 21 kl. 22:54

Smitteutbrudd i Hammerfest

Hammerfest kommune i Finnmark stenger alle skoler og barnehager på grunn av et Smitteutbrudd. Totalt har ni personer testet positivt. Rundt 200 personer er satt i karantene.

NRK - 08 jul 21 kl. 16:50

Ber folk unngå Spania og Portugal

Franske myndigheter fraråder franskmenn å reise på feire til Spania og Portugal etter Smitteutbrudd av delta-varianten i landene. – Dersom du ikke har bestilt ferieturen ennå, unngå Spania og Portugal. Det er bedre å bli værende i Frankrike eller reise til andre land, sa Frankrikes europaminister Clement Beaune til TV-kanalen France 2..

VG - 08 jul 21 kl. 14:12

Ordførere i tvil om tiltak: – Ønsker tydeligere svar fra FHI

Ordførerne på Nord-Jæren mener at Folkehelseinstituttet kommer med motstridende råd for hvordan de skal håndtere lokale Smitteutbrudd. Nå ber de om en avklaring..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt