Slippe ut

Friday, 01 December, 17:00

Nyheter om Slippe ut

NRK - 04 nov 23 kl. 08:26

730 utlendinger ventet å få Slippe ut av Gaza

CNN melder at rundt 730 utenlandske statsborgere er ventet å få Slippe ut av Gaza lørdag, via Rafah-overgangen mot den egyptiske grensen. Det er ifølge en offisiell kilde i Egypt, skriver kanalen. Det skal være snakk om 55 egyptere, 386 amerikanere, 112 briter, 77 franskmenn og 151 tyskere..

NRK - 20 okt 23 kl. 15:23

Utenriksministeren til VG: Over hundre norske barn fanget på Gaza

Norske myndigheter jobber på spreng for å få ut norske borgere og barn som sitter fast i bomberegnet på Gaza, sier utenriksminister Espen Barth Eide til VG. Ifølge Barth Eide er det ca. 200 norske borgere i Gaza.

NRK - 20 okt 23 kl. 15:23

Utenriksministeren til VG: Over hundre norske barn innestengt i Gaza

Norske myndigheter jobber på spreng for å få ut norske borgere og barn som sitter fast i bomberegnet i Gaza, sier utenriksminister Espen Barth Eide til VG. Ifølge Barth Eide er det ca. 200 norske borgere i Gaza.

VG - 16 nov 23 kl. 04:14

Her ankommer de første norske borgerne Kairo

KAIRO (VG) To uker etter at de første utenlandske statsborgerne fikk Slippe ut fra Gaza, fikk 51 norske borgere fått lov til å reise ut. Nå har de første av dem ankommet mottakssenteret i Kairo..

NRK - 15 nov 23 kl. 14:31

UD til VG: Nordmenn får trolig Slippe ut også i morgen

- Vi tror og håper det kan bli rundt det samme antallet i morgen, sier pressevakt Mariken Harbitz i Utenriksdepartementet til VG. Tidligere har UD opplyst at mer enn 250 nordmenn befinner seg på Gazastripen. 51 norske borgere skal ha fått beskjed om at de i dag kan reise ut fra Gaza, via grenseovergangen ved Rafah..

Dagbladet - 15 nov 23 kl. 14:06

Står på lista: - Utrolig lettelse

Etter uker i uvisshet fikk familien på Jæren onsdag endelig beskjeden de har ventet på: Familien Dalahan, med to voksne og to barn, står på listene over hvem som får Slippe ut av Gaza. Onsdag ettermiddag kunne de første norske borgerne krysse..

NRK - 14 nov 23 kl. 21:24

Eide om Gaza: 27 norske barn står på evakueringslisten

– Vi har fått beskjed om at de første 51 av våre statsborgere, hvorav 27 er barn, får Slippe ut i morgen, sier utenriksminister Espen Barth Eide..

NRK - 12 nov 23 kl. 13:36

Globo: 22 brasilianere evakuert fra Gaza

En gruppe på 22 personer med brasiliansk statsborgerskap fikk søndag Slippe ut av Gaza og inn i Egypt. Det melder Globo. I gruppen på totalt 32 personer var også 7 palestinere med midlertidig eller permanent opphold i Brasil og 3 palestinere med nære familierelasjoner i Brasil.

NRK - 12 nov 23 kl. 12:25

Reuters: Har åpnet Gaza-grensen for evakuering

En gruppe personer har krysset grensen ved Rafah på vei fra Gaza til Egypt. Det melder Reuters som siterer kilder i den egyptiske sikkerhetstjenesten. Det er første gang siden torsdag at noen får Slippe ut av Gaza.

NRK - 10 nov 23 kl. 05:05

Australia løslater internerte migranter

Australia skal løslate flere ureturnerbare migranter som er internert på ubestemt tid, etter at høyesterett fastslo at ordningen er ulovlig. En mann er allerede sluppet fri, sier innvandringsminister Andrew Giles fredag. Etter det nyhetsbyrået AFP erfarer, kan rundt 90 personer nå kvalifisere til å Slippe ut av internering, der de sitter fordi de ikke kan sendes tilbake til hjemlandet.

NRK - 07 nov 23 kl. 16:41

Barth Eide til Dagbladet: Ingen indikasjon på at norske borgere hentes ut av Gaza onsdag

Utenriksminister Espen Barth Eide sier til Dagbladet at de ikke har noen indikasjoner på at norske borgere i Gaza får Slippe ut i morgen. – Det er foreløpig ikke noe nytt rundt situasjonen til de norske borgerne i Gaza. Det er fordi området har vært stengt i flere dager.

NRK - 01 nov 23 kl. 16:35

Egypt: 320 utenlandske statsborgere har krysset grensen ved rafah

Minst 320 personer med utenlandsk statsborgerskap har krysset grenseovergangen ved Rafah ut av Gaza og inn i Egypt. Det melder kilder i de egyptiske sikkerhetsmyndighetene og palestinske myndigheter til Reuters. De 320 personene med utenlandsk pass er en del av den første gruppen med evakuerte som har kommet seg ut av den beleirede Gazastripen.

VG - 01 nov 23 kl. 08:53

Grenseovergangen ved Rafah er åpen

Onsdag morgen viser direktebilder fra Al Jazeera at folk får Slippe ut av Gaza ved Rafah-overgangen..

NRK - 24 okt 23 kl. 13:33

Terrorsiktet storesøster blir trolig løslatt denne uka

Den 29 år gamle kvinnen som er siktet for deltagelse i terrororganisasjonen IS, løslates trolig denne uka. PST har fått medhold i at kvinnen kan sitte i varetekt frem til torsdag, men vil trolig ikke be om at hun holdes i varetekt ytterligere. – Slik det ser ut nå, vil det ikke bli bedt om forlenget varetektsfengsling, sier seniorrådgiver i PST, Eirik Veum til NRK.

NRK - 19 okt 23 kl. 09:53

FN-inspektører sjekker japansk fisk for radioaktivitet

Inspektører fra FNs atomenergibyrå undersøker fisk fra området med utslipp av renset kjølevann fra atomkraftverket i Fukushima. Japans egne tester har funnet at fisk i området ikke inneholder farlige nivåer av det radioaktive stoffet tritium. Både Kina og Russland har stanset import av fisk fra landet og hevder det er et føre var-tiltak.

Aftenposten - 02 okt 23 kl. 23:00

Vi skal få mer god og trafikksikker vei for pengene

Vi skal kunne bygge mer vei for en billigere penge, på mindre areal, spare mer natur og Slippe ut mindre klimagasser….

NRK - 24 aug 23 kl. 06:28

Japan har begynt å Slippe ut radioaktivt avfall

Japan har torsdag gått i gang med å Slippe ut radioaktivt avfall i havet fra kjernekraftverket Fukushima. Det melder Reuters..

NRK - 24 aug 23 kl. 06:28

Japan har startet å Slippe ut kjølevann fra Fukushima-kraftverket i havet

Som varslet begynte Japan torsdag å Slippe ut behandlet kjølevann fra atomkraftverket i Fukushima, opplyser kraftleverandøren Tepco. Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) sier kjølevannet ikke utgjør noen trussel mot mennesker eller miljøet når det slippes ut i Stillehavet. Likevel har både lokale fiskere og naboland som Kina protestert mot planene.

NRK - 31 aug 23 kl. 12:56

Arfan Bhatti forklarte seg i retten i Pakistan

I dag ble Arfan Bhatti avhørt i den lokale rettsinstansen i Pakistan som behandler hans utleveringssak. – Jeg forfølges av norsk politi på grunn av min religion, sa Arfan Bhatti til dommeren i Islamabad. Etter flere uker med forsinkelser og utsettelser fikk Bhatti i dag endelig mulighet til å forklare seg muntlig og svare på dommerens spørsmål.

NRK - 27 aug 23 kl. 09:17

Russland håper på økt fiskeeksport til Kina

Russland har håp om å øke eksporten av sjømat til Kina etter at myndighetene i Beijing denne uken innførte importforbud mot all japansk sjømat. Importforbudet ble iverksatt etter at Japan begynte å Slippe ut renset, radioaktivt spillvann fra atomkraftverket Fukushima, som ble ødelagt i en jordskjelv- og tsunamikatastrofe i 2011. Russland er en av de største eksportørene av fisk og annen sjømat til Kina.

NRK - 26 aug 23 kl. 08:17

Russland vil øke fiskeeksport til Kina

Russland håper å øke eksporten av sjømat til Kina etter at kineserne innførte importforbud mot japansk sjømat. Importforbudet ble iverksatt etter at Japan begynte å Slippe ut renset, radioaktivt spillvann fra atomkraftverket Fukushima..

VG - 24 aug 23 kl. 08:00

Fukushima-utslippet i gang

Torsdag begynner arbeidet med å Slippe ut over en million tonn radioaktivt vann ut i havet fra Fukushima..

NRK - 24 aug 23 kl. 07:03

Sterke reaksjoner i Kina og Sør-Korea på Japans utslipp fra Fukushima

Kina og Sør-Korea kritiserer Japan for å Slippe ut kjølevann fra Fukushima i Stillehavet. I Seoul forsøkte demonstranter å ta seg inn i ambassaden. Japan startet torsdag utslippet av kjølevann fra atomkraftverket som ble skadd i tsunamien i 2011.

NRK - 23 aug 23 kl. 09:37

Radioaktive utslipp i Japan vil ikke være merkbare i Norge

Japan skal Slippe ut renset radioaktivt kjølevann fra kjernekraftverket i Fukushima i havet. Det blir ikke merkbart i Norge, ifølge Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA). – Vi får rutinemessig rapporter om opprydningsarbeidet, avfallshåndteringen og planene fremover.

VG - 22 aug 23 kl. 12:48

Skal Slippe ut en million tonn radioaktivt vann i havet

De neste 30 årene skal over en million tonn radioaktivt vann slippes ut i havet fra Fukushima..

NRK - 22 aug 23 kl. 05:02

Utslipp fra Fukushima starter denne uka

Tross protester vil Japan denne uken begynne å Slippe ut behandlet kjølevann fra kjernekraftverket i Fukushima. Vannet skal slippes ut i Stillehavet. Utslippene starter torsdag, kunngjorde Japans statsminister tirsdag.

NRK - 10 aug 23 kl. 16:26

MDG vil stanse utslipp av klimagasser i Norge innen 2035

MDG-leder Arild Hermstad lanserte torsdag partiets valgløfter under valgkampåpningen. Partiet skal ruste landet for klimaendringer og kutte utslipp innen 2035. Torsdag ettermiddag åpnet MDG valgkampen med en mønstring på Jernbanetorget i Oslo.

NRK - 08 aug 23 kl. 00:13

Urenset kloakk renner ut i Oslo

Oslo kommune melder at de har åpnet 50 sluser for å Slippe ut urenset kloakkvann. Det var VG som omtalte saken først. Det store nedbøret har ført til store mengder vann i kommunens renseanlegg.

NRK - 07 aug 23 kl. 02:54

Japan starter snart kjølevannsutslipp fra Fukushima

Japan planlegger oppstart av utslipp av kjølevann fra det tsunamiødelagte atomkraftverket Fukushima i slutten av måneden, ifølge japanske medier. Den planlagte oppstarten skjer i så fall kort tid etter at statsminister Fumio Kishida har møtt USAs president Joe Biden og Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol i USA neste uke, der Kishida skal opplyse om sikkerhetsaspekter ved kjølevannsutslippet. Det skriver avisen Asahi Shimbun mandag, som siterer ikke navngitte regjeringskilder i Tokyo.

NRK - 07 jul 23 kl. 07:49

Sør-Korea: Fukushima-plan vil ha ubetydelige konsekvenser

Japans plan for å slippe radioaktivt kjølevann ut i havet vil ha ubetydelige konsekvenser for Sør-Korea, sier landets regjering for å berolige befolkningen. Planene om å Slippe ut radioaktivt kjølevann fra Fukushima over en periode på flere tiår har blitt møtt med protester i Sør-Korea. Noen har gått så langt som til å hamstre salt, av frykt for at havsalt i fremtiden vil være forurenset av kjølevannet.

NRK - 25 jul 23 kl. 10:24

FN berger 1 million oljefat fra skip utenfor Jemen

FN sier tirsdag at de er i gang med å berge 1 million fat olje fra et tankskip utenfor Jemen. Det skriver nyhetsbyrået AFP. – Et komplekst maritimt bergingsarbeid pågår nå i Rødehavet utenfor kysten av det krigsherjede Jemen for å overføre 1 million fat olje fra den råtnende FSO Safer til et erstatningsfartøy, sier FNs generalsekretær António Guterres i en uttalelse.

NRK - 24 jul 23 kl. 17:04

Ny arrestordre mot Imran Khan

Det er utstedt en ny arrestordre mot Pakistans tidligere statsminister Imran Khan, og denne gangen skal han ikke kunne Slippe ut mot kausjon. Det er landets valgkommisjon som har utstedt arrestordren, melder den pakistanske nyhetskanalen Geo News mandag. Khan ble pågrepet i mai i forbindelse med en korrupsjonssak.

NRK - 21 jul 23 kl. 07:58

NASA-forsker: Juli vil bli den varmeste måneden noensinne

– Juli 2023 vil trolig være verdens varmeste måned på hundrevis, om ikke tusenvis, av år, sa den øverste NASA-klimatologen Gavin Schmidt torsdag. Denne måneden har man allerede sett daglige varmerekorder bli knust flere steder i verden. Rekordene blir målt av EU og University of Maine, med verktøy som kombinerer bakke- og satellittdata til modeller for å gi foreløpige estimater.

NRK - 22 jun 23 kl. 08:12

Forbrukerrådet anklager flyselskaper for villedende reklame

Forbrukerrådet og en rekke europeiske forbrukerorganisasjoner mener flyselskaper som SAS og Norwegian forsøker å «grønnvaske» flybransjen. Nå oppfordrer de tilsynsmyndighetene til å gripe inn mot markedsføring av «klimanøytrale» flyreiser. Blant selskapene som anklages for å drive med villedende markedsføring, er Norwegian og SAS.

VG - 01 jun 23 kl. 01:03

Drepte på ordre fra Charles Manson – nå kan hun Slippe ut

Leslie Van Houten (73) er tilkjent retten til prøveløslatelse, 54 år etter at hun deltok i dobbeltdrapet som rystet USA..

VG - 25 maj 23 kl. 13:45

Syria-søstrene fengsles på ny: – Tungt å være atskilt

Søstrene som reiste fra Bærum til Syria for nesten ti år siden får ikke Slippe ut av varetekt..

Aftenposten - 16 mar 23 kl. 18:10

Det er ingen grunn til å bli opprørt over at Eirik Jensen får pause i soningen

Det er heller flere som burde Slippe ut. Altfor mange psykisk syke sitter i fengsel i stedet for å være på sykehus..

Klartale - 08 dec 22 kl. 15:12

Bytter basketballspiller mot våpenhandler

– Hun er trygg. Hun er på flyet, og er på vei hjem. Det sier Joe Biden, som er president i USA.

NRK - 03 feb 23 kl. 14:31

Forsvarer til siktede i Spydeberg-saken: – Forventer at saken blir henlagt

Fredag opplyser politiet at de to siktede i Spydeberg-saken ikke blir framstil for videre varetektsfengsling. En mann i 20-årene er siktet for uaktsomt drap på tvillingjentene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16). En 18 år gammel mann er siktet for å ha solgt narkotika, og å ha hensatt dem i en hjelpeløs tilstand.

Dagbladet - 30 jan 23 kl. 22:02

Fikk sjokk

Mona Karolin (55) fikk seg et kraftig sjokk da hun skulle Slippe ut kattene om morgenen. Hun prøvde å ta saken i egne hender, uten hell..

Klartale - 30 dec 22 kl. 06:00

Disse sakene preget Norge i 2022

Januar:1. januar: En 28 år gammel mann blir drept med kniv i Haugesund. To menn tidlig i 20-årene blir siktet i saken.

NRK - 18 dec 22 kl. 08:09

EU har inngått avtale om et nytt kvotesystem for CO2-utslipp

EU-landene og EU-parlamentet er enige om et nytt om mer ambisiøst kvotesystem for CO2-utslipp, opplyser EU søndag morgen. EUs kvotesystem (ETS) ble etablert i 2005. Det er en ordning for kjøp og salg av klimakvoter og innebærer at virksomheter med store CO2-utslipp, som industri og kraftbransjen, må kjøpe kvoter for kunne Slippe ut klimagasser.

VG - 16 dec 22 kl. 14:50

Runar Søgaards prøveløslatelse utsettes etter bråk i fengsel

23 advarsler, ytterligere 11 rapporter om dårlig oppførsel og soning ved seks forskjellige anstalter medfører at Søgaard ikke får Slippe ut etter at to tredeler av straffen er sonet. Han klager på vedtaket..

NRK - 26 nov 22 kl. 15:29

Uvanlige demonstrasjoner i Kina

Demonstranter tok til gatene i Urumqi i Kinas vestlige region Xinjiang, og krevde slutt på nedstengingene. De samlet seg på en offentlig plass, knyttet nevene i lufta og sang deler av nasjonalsangen med ordene «reis dere, dere som nekter å være slaver». Mange av Urumqis innbyggere bor i områder som har vært nedstengt i 100 dager.

NRK - 11 nov 22 kl. 01:13

Kraftig økning i CO₂-utslipp i 2022

Til tross for løfter om utslippskutt har verden aldri før sluppet ut så mye CO₂ fra fossile kilder som i år, viser en ny rapport. Verden ligger an til å Slippe ut 37,5 milliarder tonn CO₂ i år. Det viser beregninger som Global Carbon Project offentliggjør fredag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com