Slik

Monday, 04 March, 10:18

Nyheter om Slik

Klartale - Igår: 06:00

Disse spørsmålene kan du stille tannlegen

Flere dropper å dra til både lege og tannlege. Årsaken er økonomi. Hos legen betaler du en egenandel.

NRK - I førrgår: 13:05

NSM får krass kritikk

Utvalget råder justisdepartementet til å foreta en ekstern, fullstendig gjennomgang av NSM. De skriver at NSM må så snart som mulig gjennomgå styrings- og forvaltningspraksis i organisasjonen, og kommer med krass kritikk. – NSM hadde ikke dekning i de gjeldende budsjetter for de samlede leie- og lånekostnadene de påtok seg, Slik regelverket sier det skal være Videre påpeker de at: – Hadde NSM brukt Statsbygg som rådgiver og fulgt deres tilhørende retningslinjer, Slik de var pålagt, ville opptak av lån ikke kunne skjedd og andre feil vært unngått.

NRK - I førrgår: 13:05

NSM villedet justisdepartementet

Fredag kom rapporten om NSM-lånet. Og kritikken er skarp: «Endringer i leieavtalen var av en Slik karakter at normale saksbehandlingsprinsipper i forvaltningen tilsier at overordnet departement skulle vært informert. Det utkastet NSM hadde sendt til JD var etter den nevnte endringene villedende».

NRK - 26 feb 24 kl. 05:26

Flytoget svartelister flere drosjeselskaper

Flytoget svartelister fem drosjeselskaper og vurderer politianmeldelser for forfalskning av rekvisisjoner og altfor høye priser. Ifølge Dagens Næringsliv, har flyselskapet over 40 fakturaer under behandling. – Kriteriene for en Slik behandling er for høye priser, underlige rekvisisjoner, rekvisisjoner som dukker opp flere ganger og selskaper som ikke er registrert i Brønnøysundregistrene, sier Åge Pedersen i Flytoget til DN.

Klartale - 22 feb 24 kl. 15:30

Hvorfor er det flest menn som dreper?

Det er generelt få drap i Norge. Men januar i år skiller seg ut. 13 mennesker ble drept på én måned.

Aftenposten - 12 timer siden

VM-bragd i øvelsen som kårer «verdens fremste atlet»: Slik trener Sander Skotheim

GLASGOW (Aftenposten): Sander Aae Skotheim (21) var en hårsbredd fra å ta et historisk VM-gull i syvkamp..

E24 - 17 timer siden

Slik får du mest cashback: – I praksis er dette «gratis» penger

Noen kredittkort er skreddersydd for de som har andre ønsker og behov enn å samle mest mulig poeng til å fly på business class. Disse gratis-kortene gir deg rabatter, billigere drivstoff, strømmetjenester, gratis forsikringer og penger rett inn på konto..

Klartale - 21 feb 24 kl. 11:35

Vet vi nok om skjermbruk til å fjerne mobilene?

Folk, politikere og forskere har ulike svar på hvordan mobil påvirker elever på skolen. Noen sier de liker at skolene bruker digitale verktøy. Mens andre vil helt tilbake til penn og blyant.

Aftenposten - 21 timer siden

Det skulle være nødhjelp til Gaza. Slik endte det med katastrofe.

Israelske myndigheter og palestinske forretningsmenn samarbeidet om nødhjelpssendingen inn til Gaza by natt til 29..

Aftenposten - Igår: 05:28

Kongen er på vei hjem. Slik blir trolig reiseruten.

LANGKAWI (Aftenposten): Like etter kl. 06 norsk tid tok evakueringsflyet av fra flyplassen i Malaysia med kongeparet om….

Klartale - 20 feb 24 kl. 10:01

Disse datoene blir viktige i lønnsoppgjøret

Våren er tida for lønnsoppgjør i Norge. Det er da vi som jobber, får mer i lønn. En rekke organisasjoner taler de som jobber sin sak.

Klartale - 20 feb 24 kl. 06:00

Kommer ikke fram med mat i Haiti

Haiti har slitt med voldelige gjenger. De angriper vanlige mennesker. Folk må flykte.

VG - I førrgår: 18:54

Slik reagerer Vesten på Putins tale

Vesten reagerer sterkt på de truslene som Vladimir Putin kom med i sin tale om «rikets tilstand» torsdag..

NRK - I førrgår: 18:11

Havarikommisjonen: Vil starte heving av ulykkeshelikopter så snart de finner det

Havarikommisjonen planlegger å starte heving av vraket etter helikopterulykken vest for Sotra så snart de finner helikopteret, melder NTB. – Vi befinner oss ikke langt unna den siste kjente posisjonen til helikopteret. Er det Slik at vi finner det i kveld vil vi planlegging og heving av vraket allerede i kveld og i natt, sier direktør William J.

NRK - I førrgår: 15:19

Tiltalt for å ha tent på flermannsbolig i Stange til 7,4 millioner

En mann i 30-årene er tiltalt etter en brann i en flermannsbolig tilhørende Stange kommune den 20. juli i fjor. Mannen skal ha tent med en lighter på flere steder i leiligheten han disponerte, Slik at det oppstod brann i leiligheten, loftet og taket over leiligheten.

NRK - I førrgår: 14:58

Egypts utenriksminister håper på våpenhvile i Gaza før Ramadan

Den egyptiske utenriksministeren Sameh Shoukry sier ifølge Reuters at de forhandlende partene mellom Israel og Hamas fremdeles håper å lande en avtale om våpenhvile i Gaza før Ramadan. – Vi er håpefulle om at vi nå får et opphør av kamper og utveksling av gisler. Alle erkjenner at vi har en tidsfrist for å lykkes før starten av Ramadan, sier Shoukry, som befinner seg i Tyrkia.

NRK - I førrgår: 12:55

DSB: Alvorlig bakteppe foran Nato-øvelsen i Nord-Norge

Direktoratet for samfunnsberedskap (DSB) har deltatt i planleggingen sammen med Forsvaret foran feltøvelsen Nordic Response som foregår fra 3. til 14. mars.

NRK - I førrgår: 12:34

Regjeringen vil la sykehus hete sykehus

«Regjeringen foreslår å endre navnene Slik at de regionale helseforetakene benevnes som helseregioner, og at helseforetak som driver pasientbehandling navngis og omtales som sykehus,» heter det i stortingsmeldingen. Navneendringen kommer ikke til å gjøre noe med organisasjonsformen eller ansvarsforholdet, og departementet ønsker seg dialog med helseforetakene så navneendringen kan gjennomføres «uten omfattende økonomiske og administrative konsekvenser». (NTB).

NRK - I førrgår: 10:40

Kina fordømmer drap på palestinere som ventet på nødhjelp

Kina fordømmer drap på palestinere under en nødhjelpsleveranse i Gaza torsdag. Nyheten kommer samme dag som Frankrike krever uavhengig gransking av hendelsen der over 100 palestinere ble drept og rundt 700 skadet da de mottok nødhjelp. FN og Norge har også krevd uavhengig gransking.

NRK - I førrgår: 10:40

Kina fordømmer drap på palestinere som ventet på nødhjelp – flere ber om etterforskning

Kina fordømmer drap på palestinere under en nødhjelpsleveranse i Gaza torsdag. Nyheten kommer samme dag som Frankrike krever uavhengig gransking av hendelsen der over 100 palestinere ble drept og rundt 700 skadet da de mottok nødhjelp. FN og Norge har også krevd uavhengig gransking.

VG - 29 feb 24 kl. 16:40

Biden erkjenner at det neppe blir Gaza-våpenhvile innen mandag

USAs president Joe Biden sier en våpenhvile mellom Israel og Hamas på Gazastripen sannsynligvis ikke vil være klar innen mandag, Slik han tidligere anslo..

NRK - 29 feb 24 kl. 16:40

Biden: Det neppe blir Gaza-våpenhvile innen mandag

AFP melder at USAs president Joe Biden sier en våpenhvile mellom Israel og Hamas på Gazastripen sannsynligvis ikke vil være klar innen mandag, Slik han tidligere anslo..

NRK - 29 feb 24 kl. 15:34

Kronprinsen om kongens helsetilstand: – Fortsatt i bedring

Kronprins Haakon sier at kong Harald blir stadig bedre, skriver NTB. – Han er fortsatt i bedring, og vi følger situasjonen nøye, sier kronprins Haakon til pressen på Finse torsdag ettermiddag. – Det jobbes med å finne en løsning for transport hjem for kongen.

VG - 29 feb 24 kl. 15:00

Slik var de dramatiske timene under redningsarbeidet

Hovedredningssentralen deler nå tidslinjen som viser hva som skjedde under redningsaksjonen..

Aftenposten - 29 feb 24 kl. 09:17

Slik bør Norge jobbe med demensomsorg

Demens er et økende folkehelseproblem i Norge, med store konsekvenser for dem som rammes..

Klartale - 29 feb 24 kl. 08:42

Hvor mange har bursdag på skuddårsdagen?

I dag (torsdag) er det skuddårsdag. Februar får en ekstra dag. I Norge har 3.

NRK - 29 feb 24 kl. 01:26

Politiet håper å avhøre overlevende i natt

– Vi har gjort noen forsøk på avhør av de skadde, og vil gjøre et nytt forsøk nå. Det er ikke sikkert vi lykkes med det, fordi det har vært en stor påkjenning for dem som var om bord, sier stabssjef Gustav Landro i Vest politidistrikt om helikopterulykken ved Sotra onsdag kveld. Seks personer var om bord i helikopteret.

NRK - 28 feb 24 kl. 22:34

Politiet om helikopterstyrten: – Det er plukket opp overlevende

Seks personer var om bord i helikopteret som styrtet vest av Sotra onsdag kveld. Fem personer ble først hentet opp av sjøen, og etter noe tid ble den sjette hentet opp. – Det er plukket opp overlevende, sier Ivar Kvint i politiet.

NRK - 28 feb 24 kl. 21:42

Øygarden kommune har sett krisestab

Øygarden kommune sette krisestab etter at dei fekk melding om helikopterulukka av politiet rundt klokka 20.30, seier ordførar Tom Georg Indrevik til NRK. – Vi hjelper politiet med det dei har behov for.

NRK - 28 feb 24 kl. 19:13

Skip har fått motorstans

Eit skip fekk motorstans då det skulle legga til kai ved Mekjarvik i Randaberg i kveld. Slepebåt er på veg. Det er 14 personar om bord i skipet.

Klartale - 28 feb 24 kl. 15:30

Han er årsaken til at vi har skuddår

Hvert fjerde år er det skuddår. Og det er skuddår i 2024. Da får vi en ekstra dag i februar, som er torsdag 29.

NRK - 28 feb 24 kl. 15:24

Huitfeldt: – Har bidratt med åpenhet

Tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) får sterk kritikk for sine brudd på habilitetsreglene fra de fire partiene på borgerlig side. Men Ap, Sp, SV, MDG og Rødt nøyer seg med en svakere reaksjon, nemlig kritikk. – Jeg tar kontrollkomiteens rapport til etterretning.

NRK - 28 feb 24 kl. 14:40

Statens vegvesen advarer: – Ikke åpne disse SMS-ene

I en pressemelding advarer Statens vegvesen mot pågående svindel. Avsender utgir seg for å være vegvesenet, og i den aktuelle SMS-en står det at du har en utestående faktura som oppfordrer til betaling. – Dersom du mottar en SMS Slik som på bildet er SMS-en falsk.

Aftenposten - 28 feb 24 kl. 13:39

Måleksplosjon i Premier League – Slik forklarer TV-eksperten tallene

Premier League-scoringene kommer uhyggelig tett denne sesongen. Etter 26 runder er det blitt 130 flere sammenlignet med….

NRK - 28 feb 24 kl. 13:01

Solberg: Dette er som forventet

– Dette er som forventet, og jeg er helt enig i at det er på sin plass at jeg får kritikk for dette. Det har jeg også flere ganger sagt at jeg legger til grunn at Stortinget vil komme fram til, sier Høyre-leder Erna Solberg om konklusjonene fra kontrollkomiteen. Hun gjentar at ektemannens aksjehandeler gjorde henne inhabil i enkelte saker mens hun var statsminister.

NRK - 28 feb 24 kl. 09:50

Kilder til NRK: Sterk kritikk av Solberg

En enstemmig kontroll- og konstitusjonskomité forventes å komme med sterk kritikk av Høyre-leder Erna Solberg når innstillingene i habilitetssakene legges fram senere i dag. Det får NRK bekreftet av flere kilder med innsikt i komiteens arbeid. I tillegg får både Erna Solberg og Jonas Gahr Støre kritikk for mangelfulle rutiner knyttet til habilitet i regjeringene.

Klartale - 28 feb 24 kl. 09:46

Digitale løsninger i skolen ikke gode nok for alle

Tilsynet for universell utforming av ikt har sett på digitale løsninger i skolen. Disse bryter kravene til universell utforming. Det viser en rapport som kom tirsdag.

NRK - 28 feb 24 kl. 08:08

Kronprinsparet skal til Finse i dag

Kronprinsparets program er ikke endret etter at det ble kjent at kong Harald er innlagt på sykehus i Malaysia med en infeksjon. Kronprins Haakon – som er kronprinsregent mens kongen er på ferie – og kronprinsesse Mette-Marit skal som planlagt besøke Røde Kors-kurset i redningsledelse på Finse i dag. På fredag skal kronprinsregenten ifølge Kongehusets offisielle kalender lede statsråd på Slottet.

Klartale - 28 feb 24 kl. 06:00

Dette er ikke skattemeldingen din

Slik Klar Tale kunne fortelle forrige uke, er skattemeldingen for 2023 snart på vei til deg. Skatteetaten sender den ut fra 7. mars.

Klartale - 28 feb 24 kl. 06:00

Vi bør la oss inspirere av Sverige

Blir du syk, betaler du 170 kroner for å dra til legen. Det er en egenandel. På ett år betaler du maks 3.

VG - 27 feb 24 kl. 21:33

Slik kan Gaza-krigen felle Joe Biden

Amerikanske muslimer er rasende på «Folkemord-Joe». I vippestaten Michigan kan det koste presidenten dyrt..

Klartale - 27 feb 24 kl. 16:00

Har du troen på egen økonomi?

Har du troen på egen økonomi? Nå går tallene i riktig retning. Det viser tall fra Finans Norge.

NRK - 27 feb 24 kl. 10:00

Kripos slår KI-alarm

Norsk politi har fått et titalls tips om overgrepsmateriale som er laget av kunstig intelligens. Kripos sier det blir stadig vanskeligere å slå fast om bilder og filmer av seksuelle overgrep er ekte eller laget av dataprogrammer: – Der vi for noen måneder siden enklere kunne konstatere at et bilde var KI-generert, er den grensen i noen av sakene flyttet betydelig mot høyere «kvalitet» på materialet og således vanskeligere å avgjøre om innholdet er et fotografi/video eller generert av KI, skriver Helge Haugland ved Kripos til NRK. – Et Slik skifte er alvorlig, sier han..

Klartale - 27 feb 24 kl. 09:40

Hva skjer under ramadan på Gazastripen?

Ramadan starter rundt 10. mars. Ramadan er den niende måneden i den islamske kalenderen.

Klartale - 27 feb 24 kl. 06:00

Hver måned dør to personer på jobb i Norge

– Våre analyser viser at mange av ulykkene kunne vært unngått og at en del arbeidsgivere ikke forebygger godt nok. Det er ikke akseptabelt at folk dør på jobb.Det sier avdelingsdirektør Monica Seem i Arbeidstilsynet til Klar Tale.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com