Slik

Tuesday, 17 May, 04:14

Nyheter om Slik

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 12 maj 22 kl. 12:00

Slik kan du spare penger

54 kroner. Det som kostet 1.000 kroner i april i fjor, koster nå 54 kroner mer.

Klartale - 12 maj 22 kl. 16:30

Slik lager du den beste 17. mai-frokosten

MAT: Jonas Modell lager noe som kanskje er litt uvanlig på et frokostbord. Nemlig bao. Det er en luftig deig. Han fyller den med hoisinmajones, rødkål, kyllinglår og urter. Norges nasjonaldag er rett rundt hjørnet. 17. mai er en stor dag for Norge.

Klartale - 12 maj 22 kl. 14:47

Vedum hadde ingen løfter om mer hjelp med penger

Torsdag ble det kjent hva finansminister Trygve Slagsvold Vedum og resten av regjeringen vil endre i sine budsjetter. Staten skal bruke mindre penger enn de hadde planer om, sa Vedum. Det er for å hindre at folk må betale mer i renter på lån.

Klartale - 10 maj 22 kl. 16:30

Slik gjør du bunaden klar til 17. mai

BUNAD: Bunad fra Hardanger. 17. mai nærmer seg. Etter to år med pandemi skal mange børste støvet av bunaden.

Klartale - 11 maj 22 kl. 10:27

Ber halve Norge sikre seg etter angrepet mot Norkart

SPERRET: Mange nordmenn blir rådet til å legge inn sperre mot kredittsjekk.Tirsdag ble det kjent at selskapet Norkart var utsatt for et dataangrep. Det meldte blant andre avisa Dagbladet. Ifølge Norkart ble det oppdaget 5.

Klartale - 27 apr 22 kl. 12:00

Frykt for at krigen skal spre seg hit

KØ: Folk måtte vente lenge for å reise fra Transnistria og inn i Moldova tirsdag.Moldova ble et eget land i august 1991. Da forlot de det som var Sovjetunionen. Men det har likevel vært russiske soldater i landet i 20 år.

Klartale - 09 maj 22 kl. 06:00

Slik vil regjeringen hjelpe barn som mistet undervisning under korona

Regjeringen stengte skolene. Det skjedde i mars 2020 da korona-viruset kom.Dette fikk følger for barn og unge.

NRK - 07 maj 22 kl. 13:28

MDGs landsmøte stemmer for å løfte EU-debatt

Et stort flertall på MDGs landsmøte har stemt for at Norge må ta stilling til om det skal søkes medlemskap i EU. MDG skal nå jobbe aktivt for å løfte denne debatten, fastslås det i vedtaket. Slik lyder vedtaket i sin helhet: «MDG mener den helt nye sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa som følge av krigen i Ukraina, sammen med den stadig mer akutte klima- og naturkrisen, hensyn til jobber i Norge, og internasjonal solidaritet, tilsier at Norge nå må ta stilling til om vi skal søke medlemskap i EU.

Aftenposten - 07 maj 22 kl. 08:14

En stor krukke koster flere tusenlapper. Slik støper din egen for 120 kroner.

Slik støper du din egen krukke for 120 kroner.

Klartale - 24 apr 22 kl. 06:00

Spesielt stoff gjør at løver brøler mindre

Løver blir sett på som store og sterke. Ny forskning viser at hvis de får et spesielt hormon brøler de mindre og blir mer vennlig. Det er hormonet oksytocin det er snakk om, også kalt «kjærlighetshormonet».

Klartale - 05 maj 22 kl. 13:39

Staten tilbyr bøndene mindre lønnsvekst enn de krever

Bøndene ga sitt krav til staten 27. april. De krevde 11,5 milliarder kroner for å unngå at bønder tapte penger de neste to årene.

VG - 30 minutter siden

Fem prosent av befolkningen fryktes smittet: Slik vil Nord-Korea bekjempe corona

Mangel på medisin, ingen vaksiner og begrenset testkapasitet. Nå frykter Nord-Korea én million smittede. Nå lanserer landet tvilsomme måter å bekjempe viruset på..

VG - 6 timer siden

RBK-helten Holm beklaget til lagkameratene etter utbrudd: – Slik skal det ikke være

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg – Sandefjord 3–0) Noah Holm (20) briljerte i angrep for Rosenborg, men da han fikk «nei» fra Kjetil Rekdal på å ta eget straffespark, kokte det over for spissen..

Aftenposten - 6 timer siden

RBK-helten Holm beklaget til lagkameratene etter utbrudd: – Slik skal det ikke være

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg – Sandefjord 3–0) Noah Holm (20) briljerte i angrep for Rosenborg, men da han fikk «nei» fra….

Aftenposten - 7 timer siden

Slik fikk Bråthen skyte og drepe i 37 minutter i Kongsberg før politiet pågrep ham

Politiet så Espen Andersen Bråthen etter få minutter. Men det tok nesten en halvtime før han ble pågrepet..

NRK - 9 timer siden

Valget i Libanon

Den foreløpige opptellingen etter valget i Libanon tyder på at Hizbollah-blokken taper terreng, mens reformkandidater vinner fram. Opptellingen pågår fortsatt etter valget søndag, og hittil er bare 49 av 128 valgkretser talt opp. Frammøtet var lavt ved valget, som er det første siden landet ble kastet ut i en dyp økonomisk krise som har utløst raseri mot de styrende elitene.

Aftenposten - 9 timer siden

Syv tips til bedre 17. mai-bilder

Slik tar du tidenes 17. mai-bilder.

NRK - 11 timer siden

Ny regjering i emning i Frankrike

Statsminister Jean Castex ventes å levere sin avskjedssøknad mandag, Slik at president Emmanuel Macron kan utnevne en ny fransk regjering. Når Macron ommøblerer regjeringen foran valget på ny nasjonalforsamling i juni, er det ventet at den nye statsministeren blir en kvinne, for første gang på over 30 år. Etter at han ble gjenvalgt, trenger Macron flertall i nasjonalforsamlingen for å få gjennom sitt program, men både den nye venstreblokken og ytre høyre truer med å blokkere agendaen hans.

Klartale - 12 timer siden

Lover å forsvare Sverige og Finland ved angrep

Sverige og Finland har bestemt seg. De vil bli medlem i forsvar-samarbeidet Nato. Det skjer etter at Russland startet krig med Ukraina.

NRK - 12 timer siden

Støre: Lover å bistå Sverige og Finland

Norge, Danmark og Island er klare til å bistå med alle nødvendige midler hvis Sverige og Finland blir utsatt for et angrep før de formelt blir Nato-medlemmer. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding mandag, kort tid etter at Sverige kunngjorde at de vil søke Nato-medlemskap. – Dette er et tidsskille for det nordiske samarbeidet.

NRK - 12 timer siden

Støre: Norge, Danmark og Island gir sikkerhetsgaranti til Sverige og Finland

– Norge, Danmark og Island er klare til å bistå med alle nødvendige midler hvis Sverige og Finland blir utsatt for et angrep før de formelt blir Nato-medlemmer. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding mandag, kort tid etter at Sverige kunngjorde at de vil søke Nato-medlemskap. Støre sier dette er en historisk dag.

VG - 15 timer siden

Slik blir 17. mai-været: – Veldig bra iskremvær

I Sør-Norge blir det varmt under bunaden på nasjonaldagen, mens i nord bør du ta på deg ullstillongsen, sier meteorologen..

E24 - 16 timer siden

Lobbyist-bråket: Slik selges eks-ministrenes nettverk

Advokatfirmaet Schjødt reklamerer i en e-post for eks-statsrådene Monica Mæland (H) og Iselin Nybø (V) sine «relevante relasjoner» og nettverk. De er ikke rekruttert for sine juridiske ferdigheter, slår de fast..

VG - 17 timer siden

Lobbyist-bråket: Slik selges eks-ministrenes nettverk

Advokatfirmaet Schjødt reklamerer i en e-post for eks-statsrådene Monica Mæland (H) og Iselin Nybø (V) sine «relevante relasjoner» og nettverk. De er ikke rekruttert for sine juridiske ferdigheter, slår de fast..

Dagbladet - 18 timer siden

Slik skjuler Putin dødstallene

Det russiske militærets prosedyrer skal gjøre det enkelt for myndighetene å fordekke høye tapstall overfor egen befolkning..

VG - 19 timer siden

Slik ser Norges fjerde største kraftmagasin ut

Det synes godt at Møsvatn, Norges  fjerde største reguleringmagasin, er tappet kraftig ned. Snømangelen i Sør-Norge vekker bekymring..

Klartale - 19 timer siden

Sju personer døde i trafikken på bare én dag

Flere ulykker i trafikken endte tragisk søndag. Fire mennesker døde i Steigentunnelen i Nordland. Mens to døde i en ulykke på Voss i Vestland tidligere på dagen.

Klartale - 19 timer siden

Onsdag kan begge ha sendt søknad til Nato

Før helgen sa Sanna Marin at Finland burde søke om å bli med i forsvars-samarbeidet Nato. Hun er finsk statsminister. Marin fikk også støtte fra Sauli Niinistö.

Klartale - 22 timer siden

Hva skjer med Bosnia-Hercegovina?

Den blodigste krigen siden andre verdenskrig skjedde blant bosniere, kroater og serbere. 100.000 døde og to millioner mennesker flyktet.

VG - Igår: 23:38

Baltikum utålmodig med Tyskland: - Er det Slik man behandler vennlige land?

Latvias forsvarsminister går i strupen på Tyskland: – Tilliten nærmer seg null, sier Artis Pabriks..

NRK - Igår: 17:45

Dømt for svindel

En mann i 50-årene fra Arendal er dømt til sju måneders ubetinget fengsel for å ha tappet kontoen til en utviklingshemmet mann, skriver Fædrelandsvennen. Den tiltalte skal ha foreslått ovenfor den fornærmede å hjelpe han med å betale regninger. Slik fikk han tilgang til bank-ID og annen informasjon.

NRK - Igår: 17:02

Sveits: Folket har stemt for at alle skal bli organdonorer

Sveitsiske velgere stemte søndag for et system der man må reservere seg hvis man ikke vil bli organdonor. Tidligere måtte man aktivt gi beskjed om at man var villig til å donere organer når man dør. Men med det nye systemet betraktes alle som donorer så lenge man ikke reserverer seg.

NRK - Igår: 15:54

Aftonbladet: Sveriges Nato-søknad er klar

Ifølge kilder til svenske Aftonbladet har den svenske regjeringen allerede skrevet sit søknadsbrev til Nato. Planen var å sende søknaden på mandag eller tirsdag, men man kommer til vente Slik at man kan sende den samtidig med Finland, ifølge en av avisens kilder. De svenske Socialdemokraterna, som er partiet til Sveriges statsminister Magdalena Andersson, skal ta stilling til Nato søndag kveld..

NRK - Igår: 15:39

Blinken: Sikker på at det blir enighet om finsk og svensk Nato-medlemskap

Det er pågående samtaler mellom Tyrkia, Finland og Sverige om finsk og svensk Nato-medlemskap. Det sier USAs utenriksminister Antony Blinken på en pressekonferanse søndag. Blinken sier også at han selv har snakket med den tyrkiske utenriksministeren under Natos utenriksministermøte i Berlin i helgen.

VG - Igår: 14:57

Stoltenberg: Ukraina kan vinne denne krigen

BERLIN (VG) Krigen i Ukraina går ikke Slik Moskva hadde ønsket, sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse i Berlin søndag..

Aftenposten - Igår: 15:05

Kokkens tips: Glem krydderposene - Slik setter du en ekstra spiss på maten

Det er en opplevelse alle med nese bør unne seg, skriver kokken..

NRK - Igår: 08:44

Private barnehager frykter ny lovendring

Regjeringen foreslår at hver enkelt barnehage skal være et selvstendig rettssubjekt. Det kan koste Norges største barnehagekjede 20 milliarder kroner i året. – Hvis dette går gjennom, blir det norgeshistoriens største tvangsoppsplitting av et selskap, hevder finansdirektør Atle Hørlyk i Læringsverkstedet til E24.

Klartale - Igår: 06:00

Så nært har vi aldri sett et sort hull

SORT HULL: Her er det første bildet av et sort hull i vår galakse. Astronomer forsker på verdensrommet. Slik forskning tar tid. Nå har 300 forskere jobbet med å få tatt et bilde av et sort hull, som ligger nært jorda.

NRK - Igår: 04:56

Russland om økte matvarepriser i verden

Russland nekter å ta ansvar for økende matvarepriser og en overhengende fare for global matkrise, i et skarpt svar til anklager fra Tysklands utenriksminister. Annalena Baerbock sa ved starten av G7-møtet, at 25 millioner tonn med korn står fast i ukrainske havner. G7-landene krever at Russland ender sin blokade av den ukrainske korneksporten, Slik at man kan unngå en humanitær katastrofe i land i Afrika og Midtøsten.

Aftenposten - I førrgår: 01:01

Ukraina vant Eurovision

Storfavoritten Kalush Orchestra seiret, akkurat Slik alle forventet..

NRK - I førrgår: 00:32

Jurystemmer i seks land under lupa

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) som er ansvarleg for Eurovision Song Contest melder om «uregelmessige stemmemønster» i jurystemmene frå seks land. Det skriv dei i ei pressemelding. EBU har jobba saman med sin stemmepartnar for å berekne eit resultat for kvart land råka Slik at stemmegjevinga deira blir eit resultat som gir meining for dei råka landa.

NRK - I førrgår: 18:07

Finland: Regner med å finne en løsning med Tyrkia

Finland regner med at de kan finne en løsning med Tyrkia Slik at landet ikke lenger er negativ til at Finland og Sverige blir medlemmer av Nato. Det sa Finlands utenriksminister Pekka Haavisto til AFP før et møte med Nato-landene i Berlin på lørdag. Fredag sa Erdogan at han var negativ til at Finland og Sverige skulle melde seg inn i Nato.

NRK - I førrgår: 16:53

Ungarns president vil bedre forholdet til Polen

Ungarn første kvinnelige president Katalin Novak fordømte Russlands angrep på Ukraina da hun talte i sammenheng med at hun tiltrådte stillingen, melder Reuters. – Vi fordømmer Putins aggresjon, den væpnede invasjonen av en uavhengig stat. Vi sier for alltid nei til et hvert forsøk på å gjenskape Sovjetunionen.

Aftenposten - I førrgår: 16:23

Den er liten som et riskorn, og skal inn under huden. Slik vil et norsk firma revolusjonere diabetesbehandlingen.

Positivt, men for noen vil denne teknologien kanskje gjøre at de tenker mer på sykdommen, mener Diabetesforbundet..

Klartale - 02 maj 22 kl. 13:57

Flyktninger sliter med å kjøpe seg det de trenger

Folk flykter fra Ukraina som følge av Russlands angrep på landet. Mange av dem har kommet til Norge. Et av stedene de kan komme til er Bergen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt