Skutt ned fly

Tuesday, 16 July, 17:22

Nyheter om Skutt ned fly

NRK - 28 mar 24 kl. 09:00

Putin truer med å skyte ned ukrainske F-16-fly

Russland vil skyte ned F-16-fly når Ukraina får dem, også om de tar av fra baser i andre land, sier Russlands president Vladimir Putin. I en tale til russiske flygere på en base i Tver onsdag understreket Putin at Russland ikke har noen planer om å angripe noe Nato-land, inkludert Polen, de baltiske landene og Tsjekkia. – Men hvis Vesten forsyner Ukraina med F-16-fly, vil de bli skutt ned, sa han og gjorde det klart at slike fly er legitime mål, også om de brukes fra flybaser i andre land.

VG - 05 maj 24 kl. 04:14

Ukraina: Har skutt ned russisk fly

Ukrainske styrker har skutt ned et russisk kampfly av typen Su-25 over Donetsk-regionen øst i landet, ifølge president Volodymyr Zelenskyj..

NRK - 05 maj 24 kl. 02:06

Ukraina: Har skutt ned russisk fly

Ukrainske styrker har skutt ned et russisk kampfly av typen Su-25 over Donetsk-regionen øst i landet, ifølge president Volodymyr Zelenskyj. Nedskytningen skjedde lørdag, opplyste president i sin daglige videotale. Ytterligere detaljer om hendelsen er ikke kjent, og nyhetsbyrået Reuters har ikke kunnet verifisere opplysningene.

NRK - 15 jan 24 kl. 08:58

Ukrainsk forsvarssjef: Har skutt ned to russiske fly

Sjefen for det ukrainske forsvaret, Valerij Zaluzjnyj, melder på Telegram at det ukrainske luftforsvaret har skutt ned to russiske fly. Han skriver at det skal dreie seg om et A-50-fly og et IL-22-fly. Ifølge The Telegraph skal et A-50 fly være verdt over 3,5 milliarder kroner og kan bli brukt til å oppdage missiler eller fiendtlige fly.

NRK - 14 apr 24 kl. 02:22

Israel hevder at Iran har sendt ut over 200 droner og raketter

Israel har med hjelp fra USA og Storbritannia skutt ned mer enn 100 droner før de kom seg inn i israelsk luftrom, sier det israelske militæret natt til søndag. Budskapet er gitt på den israelske militærradioen Galatz, ifølge Haaretz. Også jordanske fly har ifølge Reuters vært på vingene for å avskjære flere droner.

NRK - 21 apr 24 kl. 05:00

Biden tatt i CNNs faktasjekk etter kannibal-påstand

President Joe Biden kom før helgen med tydelige antydninger om at onkelen hans var blitt spist av kannibaler på Ny-Guinea. Stemmer ikke, konkluderer CNN. Biden skal ha fortalt om onkelens fly som ble skutt ned i et område der det var mange kannibaler i Ny-Guinea.

NRK - 19 feb 24 kl. 12:51

Ukraina: Har skutt ned russiske jagerfly

Luftforsvaret i Ukraina sier de har skutt ned to russiske jagerfly mandag morgen. Meldingen fra luftforsvaret gjengis av avisa Kyiv Independent. Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder.

Dagbladet - 15 jan 24 kl. 08:57

Ukraina: - Skutt ned russiske fly

Det ukrainske militæret hevder at de har skutt ned et av Russlands viktigste kommandofly over Azovhavet, sør for Ukraina..

VG - 25 jan 24 kl. 11:59

Flystyrten i Russland: Derfor kan Ukraina stå bak

Påstanden om at Ukraina skal ha skutt ned et fly som visstnok transporterte 65 av ukrainere, kan virke rar. Men forklaringen kan være enkel, mener forsker..

VG - 25 jan 24 kl. 01:36

Zelenskyj sier russerne leker med fangenes liv

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj beskylder Russland for å leke med fangers liv etter at Russland anklaget Ukraina for å ha skutt ned et fly med fanger..

VG - 15 jan 24 kl. 11:16

Ukraina hevder de har skutt ned to russiske fly

Blant dem er et viktig spionfly som Russland kun har en drøy håndfull av..

NRK - 15 jan 24 kl. 08:58

Ukrainsk militær skal ha skutt ned russiske fly

Det melder den ukrainske avisen RBC..

NRK - 16 dec 23 kl. 12:31

Trolig drone som ble skutt ned ved Egypts rødehavskyst

Egyptisk luftvern skjøt lørdag ned det som trolig var en drone over Rødehavet, ikke langt fra feriebyen Dahab, opplyser egyptiske sikkerhetskilder. Den egyptiske TV-kanalen Al Qahera meldte om hendelsen lørdag morgen. Senere bekreftet to sikkerhetskilder at det trolig dreide seg om en drone, men uten at de kunne si hvor den kom fra.

NRK - 24 aug 23 kl. 17:10

Amerikanske kilder tror Prigozjins fly ble skutt ned

Privatflyet som styrtet i Russland onsdag, ble trolig skutt ned, sier ikke navngitte amerikanske tjenestemenn til Reuters. Wagner-sjefen Jevgenij Prigozjin antas å ha mistet livet i flystyrten. Reuters' kilder mener flyet trolig ble truffet av en bakke-til-luft-rakett skutt opp fra russisk territorium.

NRK - 09 aug 23 kl. 03:18

Moskvas ordfører: To droner er skutt ned

Russisk luftvern har skutt ned to droner som hadde kurs mot Moskva, sier hovedstadens ordfører. – To angrepsdroner forsøkte å fly inn i byen og ble sporet. Begge ble skutt ned av luftvern, den ene i Domodedovo-området og den andre i området ved Minsk-veien, sier ordfører Sergej Sobjanin i meldingstjenesten Telegram.

Dagbladet - 29 aug 23 kl. 23:59

Meldinger om droneangrep

Russland skal ha skutt ned flere droner - og fire fly skal ha blitt skadd - etter et angrep tirsdag kveld..

Dagbladet - 29 aug 23 kl. 23:59

- Største droneangrep mot Russland

Russland skal ha skutt ned flere droner - og fire fly skal ha blitt skadd - etter et angrep tirsdag kveld..

NRK - 23 aug 23 kl. 02:09

Tre personer drept av russisk artilleri i Ukraina

I Ukraina skal tre personer være drept og to såret etter at to landsbyer ble truffet av russisk artilleri, opplyser en guvernør øst i Ukraina. Det skal ha vært en eksplosjon nær Kreml i Russland i natt, ifølge det statlige nyhetsbyrået Ria. De melder også at det var sett røykutvikling i området.

NRK - 11 aug 23 kl. 15:37

Åtteåring drept i russisk rakettangrep, ifølge Ukraina

En åtte år gammel gutt ble drept i et russisk rakettangrep i regionen Ivano-Frankivsk, vest i Ukraina, melder ukrainske myndigheter fredag. En av rakettene skal ha truffet huset til en familie i Kolomyja-distriktet. Flere ble såret, og gutten døde senere på sykehus, ifølge regionens guvernør Svitlana Onyshtsjuk.

NRK - 30 jul 23 kl. 04:31

Moskva-flyplass stengt etter droneangrep

Moskvas internasjonale flyplass Vnukovo er stengt etter at ukrainske dorner angrep to kontorbygg i den russiske hovedstaden. Det melder det russiske nyhetbyrået Tass. Dronene skal være skutt ned, men luftrommet over Moskva er stengt for all trafikk.

NRK - 22 jul 23 kl. 02:17

Putin-kritisk militærblogger arrestert

En Putin-kritisk blogger ble fredag arrestert i Moskva etter at han kalte president Vladimir Putin for en «undermåler», skriver CNN. Igor Girkin som også går under navnet Igor Strelkov, er en framstående russisk militærblogger. Han er en tidligere KGB-offiser som var på Krim-halvøya da Russland annekterte den.

NRK - 04 jul 23 kl. 06:40

Medier: Flere fly omdirigert fra flyplass i Moskva

Flere fly som skulle lande på Vnukovo-flyplassen i Moskva, er blitt omdirigert til andre flyplasser, melder flere russiske medier. Det opplyses ikke hvorfor flyene har blitt omdirigert. Det er heller ikke kjent om det har sammenheng med at flere droner ifølge nyhetsbyrået Tass ble skutt ned i Moskva-regionen og i naboregionen Kaluga tidligere tirsdag morgen.

NRK - 03 jul 23 kl. 00:03

Nye kamper i Sudan mellom hæren og RSF

Søndag var det nye kamper mellom den sudanske hæren og militsgruppen RSF i hovedstaden Khartoum. Ifølge Al Jazeera angrep regjeringsstyrkene med fly nord i byen, og med tungt artilleri øst i byen. RSF hevder at de har skutt ned et jagerfly fra regjeringsstyrkene.

Klartale - 17 nov 22 kl. 15:27

To russere og en ukrainer dømt for å ha Skutt ned fly

17. juli 2014 ble et fly skutt ned da det skulle fly over Øst-Ukraina. Alle de 298 menneskene om bord på flyet ble drept.

NRK - 01 maj 23 kl. 11:40

Ukraina: Over 30 såret i russiske rakettangrep

Over 30 mennesker ble såret i russiske rakettangrep i Ukraina natt til mandag, ifølge ukrainske myndigheter. – Fem av dem er barn. Den yngste er en jente og bare åtte år gammel, skriver Sergij Lysak, leder for myndighetene i regionen Dnipropetrovsk, i sosiale medier.

Klartale - 17 nov 22 kl. 15:27

To russere og en ukrianer dømt for å ha skutt ned MH17

17. juli 2014 ble et fly skutt ned da det skulle fly over Øst-Ukraina. Alle de 298 menneskene om bord på flyet ble drept.

NRK - 10 feb 23 kl. 21:18

USA har samlet deler fra objektet som er skutt ned

Objektet som ble skutt ned over Alaska lignet ikke på ballongen som USA skjøt ned 4. februar, opplyser Pentagon. Objektet ble skutt ned av et amerikansk jagerfly etter at flygerne på et annet fly observerte gjenstanden og fastslo at den ikke var bemannet.

NRK - 10 feb 23 kl. 21:18

Vil ikke si om det var en ballong som ble skutt ned

Pentagon ble først oppmerksom på gjenstanden torsdag kveld. Man vet ikke hvor den kom fra, og det så ikke ut til at den kunne styres, men bare drev med vinden. – Vi har ingen indikasjoner på at objektet kunne styres, opplyser Pentagons talsmann Patrick S.

NRK - 11 feb 23 kl. 22:59

Objekt skutt ned over Canada

Det uidentifiserte objektet som lørdag ble observert over Canada er skutt ned, opplyser Canadas statsminister Justin Trudeau på Twitter – Jeg beordret nedskyting av et uidentifisert objekt som krenket kanadisk luftrom. NORAD skjøt ned objektet over Yukon. Både canadiske og amerikanske fly ble sendt ut og objektet ble skutt ned av et amerikansk F-22, skriver statsministeren.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 08 dec 22 kl. 11:03

Derfor måtte Stoltenberg si nei til Zelenskyj

Stoltenberg var med på et frokostmøte i Oslo torsdag. Det var Civita som var vert. De lager arrangementer og politikk for høyresiden av norsk politikk.

NRK - 16 nov 22 kl. 10:30

Ukraina krever flyforbud etter angivelig rakettangrep i Polen

Ukraina krever flyforbud i ukrainsk luftrom etter at to personer ble drept i en eksplosjon i Polen. Ukraina mener eksplosjonen skyldtes en russisk rakett. – Polen.

NRK - 24 aug 22 kl. 22:03

Etiopia hevder å ha Skutt ned fly med våpen

Luftforsvaret i Etiopia hevder å ha skutt ned et fly som fraktet våpen til opprørsbevegelsen TPLF. Flyet krenket etiopisk luftrom og kom fra Sudan, ifølge generalmajor Tesfaye Ayalew, som siteres av Det etiopiske nyhetsbyrået Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder. Ayalew opplyser ikke hva slags fly det var snakk om, hvem som eide det eller når det angivelig ble skutt ned.

NRK - 27 aug 22 kl. 12:11

Russland: Ukrainske våpen og fly ødelagt

Det russiske forsvarsministeriet hevder at ukrainske styrker har angrepet atomkraftverket Zaporizjzja tre ganger i løpet av det siste døgnet. Ministeriet sier også at det russiske luftforsvaret har skutt ned et ukrainsk MIG-29-fly i Donetsk-. regionen, og at de har ødelagt et stort ammunisjonsdepot i den ukrainske Dnipropetrovsk-regionen, som inneholdt amerikanskproduserte våpen.

NRK - 27 aug 22 kl. 12:11

Beskylder hverandre for nye angrep på atomkraftverk

Det russiske forsvarsministeriet hevder at ukrainske styrker har angrepet atomkraftverket Zaporizjzja tre ganger i løpet av det siste døgnet. Ministeriet sier også at det russiske luftforsvaret har skutt ned et ukrainsk MIG-29-fly i Donetsk-. regionen, og at de har ødelagt et stort ammunisjonsdepot i den ukrainske Dnipropetrovsk-regionen, som inneholdt amerikanskproduserte våpen.

Klartale - 16 jun 22 kl. 14:01

Drept for sannheten om regnskogen

To menn satte ut i en båt ut på en elv i Amazonas-jungelen i Brasil. Journalisten Dom Phillips og urfolks-eksperten Bruno Araújo Pereira var om bord. For 12 dager siden ble de meldt savnet.

NRK - 21 apr 22 kl. 01:44

Israelsk luftangrep mot Gazastripen

Israelske fly angrep Gazastripen tidlig torsdag, timer etter at det ble avfyrt en rakett mot Israel fra Gaza. Angrepene rettet seg mot sentrale deler av Gazastripen, sier vitner og sikkerhetskilder til AFP. Radiokanalen til det israelske forsvaret IDF tvitrer at IDF angrep et underjordisk anlegg for produksjon av raketter, en militærpost og en tunnel som svar på angrepet fra Gaza.

NRK - 26 feb 22 kl. 03:22

Skal ha skutt ned flere russiske fly

Ukrainsk luftvern skal ha skutt ned sitt andre russiske transportfly for natten. Det melder Kyiv Independent. Det skal ha skjedd nær Bila Tserkva sør for Kyiv.

NRK - 18 apr 22 kl. 09:34

Russland sier de har Skutt ned fly

Russland sier de har angrepet 315 mål i Ukraina det siste døgnet. De sier også at de har skutt ned tre ukrainske fly og elleve droner, melder det russiske nyhetsbyrået RIA. Russland sier de har ødelagt fire depoter med militært materiell..

NRK - 17 apr 22 kl. 01:58

Russland: Fly med vestlig våpenhjelp skutt ned

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at deres styrker har skutt ned et ukrainsk militærfly som transporterte militærutstyr fra vestlige land. I en uttalelse heter det at «et ukrainsk transport ble skutt ned» i Odesa-regionen mens det var på vei med «et større parti med våpen Ukraina hadde fått fra land i Vesten», melder CNN. Kanalen har ikke fått bekreftet opplysningene og har kontaktet Pentagon for en kommentar.

Klartale - 04 maj 22 kl. 14:00

De fryktet at de aldri ville slippe ut fra Mariupol

– Vi var i ferd med å miste håpet om at vi noensinne ville komme oss ut. Det sier en kvinne til kanalen til BBC.Da de kom fram var folk preget av at de var slitne og lettet.

NRK - 20 apr 22 kl. 22:31

Det israelske forsvaret: Rakett avfyrt fra Gaza inn i Israel

Det israelske forsvaret hevder at det har blitt avfyrt en rakett mot Israel fra Gaza. Det er den andre raketten som blir avfyrt fra Gaza denne uken. Ifølge lokalt politi falt deler av raketten ned i en hage ved et hus i den sørlige israelske byen Sderot.

NRK - 08 maj 22 kl. 09:45

Russlands forsvarsdepartement hevder de har ødelagt et ukrainsk krigsskip

Forsvarsdepartementet i Russland hevder de har ødelagt et ukrainsk krigsskip i nærheten av havnebyen Odesa, skriver Reuters som siterer det russiske nyhetsbyrået Ifax. Departementet hevder og at russiske styrker har skutt ned to ukrainske Su-24-fly. Påstandene har ikke blitt kommentert av ukrainske myndigheter, og har ikke blitt bekreftet av uavhengige kilder..

NRK - 02 mar 22 kl. 12:33

Ukraina hevder de har skutt ned to russiske fly

Det ukrainske luftforsvaret hevder at to russiske fly ble slutt ned av to ukrainske MIG-29, i luftkamper over Kyiv-regionen onsdag. Også ett ukrainske fly skal ha blitt skutt ned, skriver Reuters..

NRK - 24 feb 22 kl. 07:10

Ukraina sier de skjøt ned fem fly

Ukrainske militære myndigheter sier de har skutt ned fem russiske fly og et russisk helikopter i Luhansk-området. Russland har benektet en tidligere melding om at Ukraina har skutt ned ett fly, og hevder at de har ødelagt ukrainsk luftforsvar..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com