Skolene

Søndag, 16 Mai, 08:36

Nyheter om Skolene

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 28 april 21 kl. 15:54

Skolene i Bærum på gult nivå

Mandag går Skolene i Bærum tilbake til gult nivå etter å ha vært på rødt nivå siden 12. april. – Smittesituasjonen har gradvis bedret seg siste uker og de siste to uker er det registrert lite smitte blant barn og unge, og det har ikke vært noen større utbrudd knyttet til verken grunnskolen eller til de videregående skoler, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i en pressemelding..

NRK - 16 mars 21 kl. 20:50

Bærum stenger videregående

Bærum kommune vedtok på et hastemøte tirsdag kveld å stenge de videregående Skolene i kommunen på grunn av smitteøkningen. Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen sier til Budstikka at de videregående Skolene får beskjed om å gå over til hjemmeundervisning snarest, og senest fra torsdag. Skolene blir stengt til 11.

NRK - 15 mars 21 kl. 21:52

Ber om en god plan for Skolene

Barneombud Inga Bejer Engh krever at Oslo og andre som stenger eller innfører rødt nivå på Skolene, har gode planer for å motvirke negative konsekvenser. Engh sier til NTB at det var tydelig at det manglet en plan for Skolene i mars i fjor da landet stengte ned, og hun forventer bedre tiltak nå..

NRK - 15 mars 21 kl. 08:43

Stenger Skolene i Oslo fra onsdag

Kilder opplyser til NRK at Skolene i Oslo trolig vil stenge denne uka fra onsdag. Det vil si at det blir hjemmeskole for barn og unge i Oslo en stund fremover. Det skal ikke gjelde barnehagene.

NRK - 15 april 21 kl. 19:04

Forlenger rødt nivå på Skolene

Kommunelegen og kriseledelsen i Fredrikstad har forlenget perioden med rødt nivå på Skolene i kommunen. Nå gjelder det frem til 30. april.

NRK - 08 april 21 kl. 13:25

Bærum-Skolene går til rødt nivå

Mandag går Skolene i Bærum til rødt nivå fra 5. trinn. Endringen varer i første omgang fram til 23.

NRK - 3 timer siden

Bombetrusler mot russiske skoler

Flere bombetrusler er blitt rettet mot skoler i Kazan i Russland etter at ni personer ble drept i en skoleskyting tidligere i uken. Ifølge nyhetsbyrået Interfax dreier det seg om bombetrusler mot 15 skoler. Myndighetene i byen opplyste lørdag at det ikke ble funnet eksplosiver ved noen av Skolene som ble gjennomsøkt.

NRK - 06 april 21 kl. 20:17

– Åpne skoler er det glade vanvidd

Skolene på Haugalandet åpnes igjen i morgen, til tross for fortsatt høy koronasmitte i kommunene. Lærerne er svært kritiske. Avgjørelsen ble tatt i et møte mellom kommunene, Folkehelseinstituttet og Statsforvalteren i dag tidlig.

Aftenposten - I førrgår: 06:45

– Høyre kan bare glemme å innføre A og B-lag på Skolene i Oslo så lenge jeg er skolebyråd

Høyre ønsker å starte forsøk der man skiller elever i ulike klasserom ut ifra hvilket faglig nivå de er på..

NRK - 12 mai 21 kl. 15:30

Massetesting i Lørenskog

Denne uka starter Lørenskog massetesting av foreldre og ansatte ved barnehager og barneskoler. I første omgang er det to skoler og to barnehager som tilbyr testing, mens det fra 18. mai vil gjelde alle kommunale skoler og barnehager.

NRK - 12 mai 21 kl. 14:09

Bergen forlenger tiltak

– Vi er helt avhengige av at folk skrur på koronahjernen nå, sier byrådsleder i Bergen Roger Vallhammer. Kommunen fortsetter med rødt nivå i Skolene og munnbindpåbud fram til 26. mai.

NRK - 12 mai 21 kl. 14:09

Bergen forlenger koronatiltak

– Vi er helt avhengige av at folk skrur på koronahjernen nå, sier byrådsleder i Bergen Roger Vallhammer. Kommunen fortsetter med rødt nivå i Skolene og munnbindpåbud fram til 26. mai.

Aftenposten - 11 mai 21 kl. 17:31

Videregående skoler på gult nivå fra 18. mai – ingen andre Oslo-lettelser før 27. mai

De videregående Skolene i Oslo vil fra og med tirsdag 18. mai gå over til smitteverntiltak på gult nivå..

NRK - 07 mai 21 kl. 11:27

Innfører rødt nivå i Porsgrunn

Porsgrunn innfører rødt nivå på alle Skolene i en uke fra 10. mai, opplyser kommunen. Kommuneoverlegen har bestemt dette i samråd med kommunalsjef for oppvekst, og etter råd fra FHI.

NRK - 22 mars 21 kl. 18:01

VGS-elever tester seg selv

Elever og ansatte på to videregående skoler i Bergen og Askøy tester seg selv to ganger i uka med hurtigtest for å holde Skolene åpne. Det er frivillig å være med, og så langt har 85 prosent av elevene ved de to Skolene deltatt, opplyser Helse Vest..

NRK - 21 mars 21 kl. 22:35

Oslo vil teste 230.000 i uka

Byrådet i Oslo ber regjeringen endre regelverket for å kunne teste alle elever og lærere hver uke, skriver VG. Målet er å kunne holde Skolene åpne. – Det er høyt smittetrykk og skoler går til og fra hjemmeundervisning.

NRK - 21 mars 21 kl. 18:05

Stenger skoler i Tønsberg

Tønsberg kommune sendte fredag inn søknad om å stenge Skolene for 5.-10-trinn i kommunen. Helsedirektoratet har nå godkjent søknaden, melder Tønsberg Blad.

Aftenposten - 27 april 21 kl. 17:42

Oslo-byrådet sa lite om Skolene. Men nå har de en dato for mulige lettelser.

– Forsterket rødt nivå har store konsekvenser for barna, sier skolebyråden..

VG - 26 april 21 kl. 18:15

FHI: Hjemmeskole gir ikke bedre effekt enn rødt nivå

Ny rapport fra Folkehelseinstituttet viser at rødt nivå på Skolene er effektivt mot å begrense smitte..

NRK - 18 mars 21 kl. 09:40

Negative svar i spyttprøveprosjekt

Spyttprøve-prosjektet som ble igangsatt ved skoler i Oslo, er stanset fordi Skolene er stengt. Fram til det skjedde var det ikke én eneste positiv koronaprøve. Ifølge Dagsavisen ble det delt ut 226 prøver.

VG - 16 mars 21 kl. 16:45

FHI advarte mot skolestenging – men Oslo stengte likevel

Oslo stengte ned Skolene til tross for smittefaglige råd fra Folkehelseinstituttet som advarte mot konsekvensene. FHI mente det i hovedsak var nok å holde Skolene på rødt nivå..

Dagbladet - 22 april 21 kl. 09:27

Jordbærkrangel: – Helt sjokkert

Nav bør dra ut på Skolene og rekruttere jordbærplukkere til i sommer, mener Ap. Men de får nei av landbruksminister Olaug Bollestad og regjeringen..

NRK - 13 mars 21 kl. 10:36

33 nye smittede i Bærum

Det er registrert 33 nye tilfeller av koronasmitte i Bærum det siste døgnet. Det er 13 flere enn torsdag og 18 flere enn onsdag. Smittetrykket førte til at kommunedirektøren torsdag innførte rødt tiltaksnivå ved alle Skolene i Bærum fra mandag 15.

NRK - 12 mars 21 kl. 22:35

Rødt nivå på skoler i Drammen

I Drammen ble det fredag innført rødt nivå i ungdomsSkolene, de videregående Skolene og voksenopplæringen. – Vi har den siste uka sett en kraftig økning i smitte blant skoleelever. Derfor er det nødvendig å iverksette strenge tiltak for å få bremset og forhåpentligvis stanset smittespredningen blant ungdommene.

NRK - 20 april 21 kl. 05:04

Vil masseteste elever i Rogaland

Rogaland fylkeskommune ønsker å masseteste elever i videregående skoler for koronavirus. Målet er å holde Skolene åpne selv med høyt smittetrykk. Forespørselen er sendt ut til videregående skoler i hele Rogaland, skriver Stavanger Aftenblad..

E24 - 19 april 21 kl. 10:58

Bergen varsler nye innstramminger mandag

Bergen kommune varsler innstramminger i coronatiltakene. FHI har anbefalt rødt nivå på Skolene og flere innstramminger som rammer barn og unge..

NRK - 19 april 21 kl. 10:46

Varsler innstramninger i Bergen

Bergen kommune varsler innstramminger i koronatiltakene. FHI har anbefalt rødt nivå på Skolene og flere innstramminger som rammer barn og unge. Det vil bli pressekonferanse kl 14..

NRK - 19 april 21 kl. 09:58

Viderefører rødt nivå

De videregående Skolene i Arendal forblir på rødt nivå ut uken. Ledelsen ved Sam Eyde videregående og Arendal videregående var i møte med kommuneoverlegen før helgen..

NRK - 10 mars 21 kl. 16:20

Flere smittet ved barnehageutbrudd

Antallet personer som blir smittet av koronaviruset ved utbrudd i barnehager har økt, men man ser ikke den samme økningen i Skolene. Det viser en ny FHI-rapport. Folkehelseinstituttet har sett på utbruddene i skoler og barnehager fra starten av oktober til slutten av februar.

NRK - 17 april 21 kl. 20:18

- Yoga gjør deg gal. Og til hindu!

Konservative kristne i Alabama i USA kjemper for å beholde forbudet mot yoga i Skolene. Et forslag om å fjerne det har fått dem til å hevde at yogalærere vil konvertere barn til hindusime, samt at yoga kan gi psykoser og slag, melder the Guardian..

Aftenposten - 08 mars 21 kl. 16:10

Stoltenberg: – Skolene er et stort dilemma

Barn og unge skjermes fra de strengeste koronatiltakene. Det har gjort Skolene til et nytt episenter for smitte..

NRK - 15 april 21 kl. 15:22

Får millionerstatning av kommunen

Kristiansand tingrett har idømt Vennesla kommune å betale en mann 1,2 millioner kroner i erstatning for skader påført som følge av mobbing i barndommen, det melder Vennesla tidende. Mannen mente Skolene ikke satt inn gode nok tiltak mot mobbingen..

NRK - 14 april 21 kl. 16:02

Smitteutbrudd i Midtre Gauldal

Midtre Gauldal kommune melder om et større smitteutbrudd. Kommunen har nå i alt ti positive koronatester, og mange titalls personer er henholdsvis i smitte- og ventekarantene. Skolene på Støren stenges i første omgang fram til helga.

NRK - 14 april 21 kl. 11:06

Tiltak i Oslo forlenges med to uker

De strenge koronatiltakene i Oslo videreføres med nye to uker. – Vi vil være så trygge vi kan før vi gjør store lettelser, sier byrådsleder Raymond Johansen. Fra mandag kan likevel elever komme tilbake på Skolene..

Aftenposten - 12 april 21 kl. 19:41

Kaos, frykt og raske beslutninger. Dette skjedde da Skolene stengte.

Avgjørelsen førte til at over 800.000 norske barn ble holdt hjemme fra skolen..

Aftenposten - 04 mars 21 kl. 06:48

Oslo ville holde de videregående Skolene på gult nivå

Oslo-byrådet ville egentlig holde de videregående Skolene på gult nivå da tiltakene ble strammet inn denne uken, men….

NRK - 12 april 21 kl. 00:04

Steinkjer stenger kjøpesentre

Kriseledelsen i Steinkjer vedtok søndag kveld flere tiltak for å slå ned smitten. Både skoler og kjøpesentre blir stengt. På Skolene stenges 5.

NRK - 21 jan. 21 kl. 14:39

Vurderer å stenge Skolene

Fauske kommune vurderer fortløpende om Skolene skal stenges fredag på grunn av ekstremværet «Frank». Kommunen ber foresatte følge med på kommunens hjemmeside og Facebook-side. Dersom Skolene stenges blir foresatte varslet via SMS..

NRK - 28 feb. 21 kl. 20:58

Stenger ned Skolene i Kristiansand

Mandag skal de videregående Skolene i Kristiansand gå over til rødt nivå, skriver Fædrelandsvennen. Kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik bekrefter også dette overfor NRK. Det er ventet flere nye tiltak i løpet av kvelden..

NRK - 03 april 21 kl. 16:42

Anbefaler rødt nivå på skoler

Kommuneoverlegen i Fredrikstad anbefaler at Skolene i kommunen blir satt i rødt nivå fra og med tirsdag 6. april. Det vil si den første skoledagen etter påskeferien.

NRK - 03 april 21 kl. 16:42

Rødt nivå på skoler i Fredrikstad

Kommuneoverlegen i Fredrikstad innfører rødt nivå på Skolene i kommunen fra og med tirsdag 6. april. Det vil si den første skoledagen etter påskeferien.

NRK - 02 april 21 kl. 11:40

Forbyr sang innendørs

I Nord-Irland innfører regjeringen forbud mot synging innendørs i Skolene, i et forsøk på å hindre koronasmitte, melder BBC. Elever kan synge utendørs eller i kor dersom de kan holde avstand. Det innføres også forbud mot bruk av blåseinstrumenter innendørs..

NRK - 25 mars 21 kl. 17:00

Skolenes smitteveiledere oppdatert

Fagmyndighetene har oppdatert smittevernveilederne for barnehage og skole. – De oppdaterte veilederne skal gjøre det enklere for barnehagene og Skolene å følge smitteverntiltakene, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V)..

NRK - 24 mars 21 kl. 19:27

Oslo fortsetter tiltak i barnehager

Barnehager og skoler vil fortsette med samme smitteverntiltak de har i dag, også den første uken over påske, melder Oslo kommune. Det betyr at dagens regler gjelder til og med fredag 9.april.

NRK - 24 mars 21 kl. 17:42

Åpner for munnbind for VGS-elever

En egen smittevernveileder for videregående skoler er på plass. Der kommer det tydelige råd om bruk av munnbind på Skolene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt