Skogbrann

Tuesday, 26 October, 17:23

Nyheter om Skogbrann

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 sep 21 kl. 06:26

Biden erklærer krise i California

USAs president Joe Biden erklærer krise i delstaten California, som sidan 14. august i år har vore ramma av ein kraftig Skogbrann. Det skriv Det kvite hus i ei pressemelding.

NRK - 12 sep 21 kl. 18:38

Soldater kjemper mot stor Skogbrann

Søndag ble spanske soldater utplassert i den sørøstlige delen av landet for å delta i kampen mot en stor Skogbrann som brenner på fjerde dagen. Brannen i Málaga-provinsen har ødelagt nesten 7.000 hektar med skog, og spredningen har ført til at omtrent 2.

VG - 09 sep 21 kl. 19:14

Skogbrann i Spania – hundrevis evakuert

Nesten 800 mennesker er evakuert fra boligene sine, og veier er sperret etter at det brøt ut Skogbrann i Malaga-provinsen sørvest i Spania..

NRK - 19 aug 21 kl. 05:22

Skogbrann vokser i California

En Skogbrann nær Sacramento i California har på ett døgn vokst seg åtte ganger større og dekker nå 218 kvadratkilometer. Minst to personer er fløyet til sykehus etter at brannen feide gjennom en liten by 80 kilometer fra delstatshovedstaden Sacramento. Tusener har blitt bedt om å forlate sine hjem idet brannen, som har fått navnet Caldor, raser ukontrollert gjennom Eldorado National Forest..

NRK - 18 aug 21 kl. 18:29

Skogbrann på den franske rivieraen

Brannvesenet i Frankrike kjemper for å få kontroll over en Skogbrann i nærheten av Saint-Tropez på den franske rivieraen. Minst to personer har mistet livet og rundt 7.000 er evakuert fra området.

NRK - 15 aug 21 kl. 20:22

Skogbrann nær Jerusalem

Innbyggere i flere landsbyer i utkanten av Jerusalem ble søndag evakuert etter Skogbrann i området. Brannvesenet jobber fortsatt med å få kontroll på flammene. Brannvesen og brannfly jobber med å slukke Skogbrannen som truer innbyggerne i landsbyene Beit Meir, Shoeva, Kissalon, Guvat Yearim og Ramat Raziel, vest for Jerusalem, opplyser lokalt politi.

Aftenposten - 17 sep 21 kl. 19:10

Kjempetrær pakkes inn for å skjerme dem fra Skogbrann i California

Verdens største trær er blitt pakket inn i brannsikre tepper. Det skjer i et forsøk på å beskytte dem fra store….

NRK - 10 aug 21 kl. 14:57

7 døde i Skogbrann i Algerie

Minst syv personer har mistet livet, og to personer er skadd i en Skogbrann som sprer seg i utkanten av hovedstaden Alger. Det skriver Al Jazeera, som siterer kilder i det algeriske sivilforsvaret. Minst 19 branner herjer i 14 forskjellige provinser i landet.

NRK - 09 aug 21 kl. 20:40

Landsby slukt av Skogbrann i USA

Bilder viser det som er igjen av den lille byen Greenville i California, rasert av den store Dixie-brannen. Byen ble grunnlagt under det store gullrushet på midten av 1800-tallet. Inntil for få dager siden hadde den over 800 innbyggere.

NRK - 15 sep 21 kl. 04:28

Skogbrann i California vokser

To Skogbranner utløst av lynnedslag i nasjonalparken Sequoia i California har femdoblet seg i størrelse på ett døgn. De to brannene nærmer seg et område i nasjonalparken kalt Giant Forest, der det vokser over 2.000 sequoia-trær, de største trærne målt i volum på planeten.

NRK - 14 sep 21 kl. 12:41

Skogbrann i Spania under kontroll

Skogbrannen som har herjet i et område på over 8000 hekter sør i Spania er brakt under kontroll. Det opplyser regionale myndigheter tirsdag. – Regnet som har falt i noen timer, har vært vår beste allierte, skriver Andalucía-regionens leder Juanma Moreno på Twitter.

NRK - 13 sep 21 kl. 16:08

Regn hjelper i kampen mot Skogbrann

7.700 hektar er rasert av brannen i fjellkjeden Sierra Bermeja sør i Spania i løpet av de siste fem dagene. Området som er berørt av brannen, er doblet de siste to dagene.

NRK - 13 sep 21 kl. 06:45

Over 2600 evakuert etter Skogbrann

Totalt 2670 personar har blitt evakuert som følge av Skogbrannen som herjar i Spania. Det skriv avisa El Mundo. Sterk vind og tørke gjer brannen vanskeleg å sløkke.

NRK - 05 aug 21 kl. 14:18

Skogbrann herjer i Hellas

Greske brannmannskaper jobber hardt i intens hete for å få kontroll over en Skogbrann like ved ruinene i Olympia i Hellas, fødestedet til de olympiske leker. Over 170 brannmannskaper, 50 brannbiler og seks fly og helikoptre, samt frivillige, har kjempet gjennom natten mot ilden som har lagt 20 hus i aske. Den lokale guvernøren sier torsdag at monumentene og stadionet i Olympia inntil videre er trygge, men at faren ikke er over..

NRK - 05 aug 21 kl. 10:45

Skogbrannfare i Trøndelag

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for Skogbrann i Trøndelag. Risikoen er allerede høy i Møre og Romsdal og Vestland fylke. Det er sendt ut farevarsel for Skogbrann i Trøndelag som vil vare ut helgen, melder Meteorologisk institutt.

NRK - 04 aug 21 kl. 21:30

To døde i Skogbrann i Bulgaria

Skogbranner herjer i flere regioner i Bulgaria. To skogsarbeidere har mistet livet i den sørvestlige regionen Sandanski, opplyser myndighetene. Fire hus i en landsby brant ned i en annen Skogbrann i Starosel-regionen.

NRK - 04 aug 21 kl. 14:33

Rykker ut til Skogbrann i Øygarden

Nødetatene rykker ut til en Skogbrann i Øygarden. Brannen skjer i området Sund og Kausland sør i Øygarden. Ifølge politet blåser det en del og er fare for spredning.

NRK - 04 aug 21 kl. 11:50

Tusenvis flykter fra Skogbrann

Redningstjenesten i Hellas har evakuert flere tusen mennesker fra forsteder nord for Aten, etter at nye branner har blusset opp i området. Det skriver Deutsche Welle. Greske brannmenn bekjemper en større Skogbrann rundt Aten, og Hellas rammes av en betydelig hetebølge.

Dagbladet - 10 sep 21 kl. 03:13

- Så ildkuler bak fjellene

En Skogbrann har brutt ut i den spanske provinsen Málaga der ekteparet Johnny og Ann Elin Stahl fra Randaberg er bosatt..

NRK - 09 sep 21 kl. 19:09

Hundrevis evakuert i Spania

Nesten 800 mennesker er evakuert fra boligene sine, og veier er sperret etter at det brøt ut Skogbrann utenfor feriebyen Estepona, som ligger sørvest for Marbella i Malaga-provinsen sørvest i Spania. Det etterforskes om brannen kan være påsatt ettersom den startet på to ulike steder sent på kvelden samtidig som det ble sterkere vind..

NRK - 09 sep 21 kl. 07:23

Kratt- og Skogbrann i Kristiansand

Det brenner i skogen på Dønnestad i Tveit i Kristiansand, på grensen mot Lillesand. Brannen skal dekke et område på 2-300 meter. Kristiansandsregionen brann og redning har 15 brannfolk på stedet sammen med Sivilforsvaret..

NRK - 08 sep 21 kl. 14:37

Skogbrann i Lørenskog

Nedre Romerike brann- og redningsvesen har rykket ut til området ved Skihytta i Lørenskog, hvor det brenner i skogen. Det er mellom 60-80 kvadratmeter som brenner, og brannvesenet er i gang med slukking..

NRK - 01 aug 21 kl. 08:30

Kan ta dager å slukke Skogbrann

Finlands største Skogbrann på 50 år raser fortsatt i Norra Österbotten og kan ta flere dager å slukke. På onsdag omfattet brannen et område på 290 hektar. Regn har stabilisert situasjonen, men slukningsarbeidet vil fortsette de neste dagene.

NRK - 06 sep 21 kl. 02:09

Evakuerte får vende hjem

Titusenvis av personer som måtte flykte fra South Lake Tahoe i California på grunn av Skogbrann, kan få vende hjem igjen. Det skjer etter at brannvesenet søndag senket farenivået for området. Om lag 22.

VG - 28 jul 21 kl. 17:47

Evakuerer folk fra stor Skogbrann i Tyrkia

400 brannfolk deltar i slukkingen av en Skogbrann som har spredd seg til byen Manavgat i det sørlige Tyrkia..

NRK - 28 jul 21 kl. 17:52

Skogbrann truer tyrkisk ferieby

Redningsmannskaper evakuerte onsdag flere hundre mennesker fra den tyrkiske middelhavsbyen Manavgat, som er truet av Skogbrann. Feriebyen ligger rundt 75 kilometer øst for Antalya. Fjernsynskanalen NTV melder at 20 hus har brent ned til grunnen i én del av byen.

VG - 28 jul 21 kl. 17:47

Stor Skogbrann nær ferieparadis i Tyrkia

400 brannfolk deltar i slukkingen av en Skogbrann som har spredd seg til byen Manavgat i det sørlige Tyrkia..

NRK - 28 jul 21 kl. 17:04

Stor Skogbrann herjer i Sverige

En stor Skogbrann herjer i Granboda i Västernorrland, ifølge SVT. To brannhelikoptre og rundt 20 brannmannskaper er på stedet for å bekjempe Skogbrannen, men den sprer seg raskt. – Det går ikke så bra akkurat nå, sier Henrik Cedergren ved redningstjenesten ifølge kanalen.

NRK - 27 jul 21 kl. 13:27

Skogbrann i Athen

Nyheitsbyrået AFP melder at det skal vera Skogbrann i dei nordlege områda i Athen..

NRK - 25 jul 21 kl. 12:01

Skogbrann vest for Barcelona

En Skogbrann vest for Barcelona har lagt 11.000 mål skog og jordbruksland i aske og er ute av kontroll. Det er rundt 30 varmegrader og tørke i området, og kraftig vind gjør slukkingen vanskelig.

NRK - 31 aug 21 kl. 13:05

Skogbrannfare i Sør-Norge

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for Skogbrannfare for store deler av Sør-Norge. Varselet gjelder for Sør- og Østlandet og Vestlandet sør for Stad, ifølge Meteorologene på Twitter. På Yr skriver Meteorologisk institutt at det er lokal Skogbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning.

NRK - 23 jul 21 kl. 18:16

Skogbrann i Nordmarka i Oslo

Brannvesen og politi er på vei til Nordmarka i området Maridalen etter melding om Skogbrann. Foreløpig ukjent omfang og årsak. Politiet ber alle være varsom ved bruk av ild i marka.

NRK - 26 aug 21 kl. 12:25

Skogbrann i Aurland

Eit Skogbrannhelikopter er rekvirert til Aurland, melder 110 Vest. Det skal brenne i fjellsida ved Nærnesholten. Det skal ikkje vere råd for brannvesenet å ta seg fram til brannstaden..

NRK - 17 jul 21 kl. 02:44

Lynnedslag startet Skogbrann

Et lynnedslag startet trolig en enorm Skogbrann i California i 2020, men det amerikanske skogvesenet sier en årsak ikke offisielt kan slås fast. Den såkalte Creek Fire i september svidde av 1.500 kvadratkilometer kilometer og spredte seg så raskt at flere hundre personer måtte evakueres med helikopter.

NRK - 16 jul 21 kl. 09:49

Skogbrann herjer gresk ferieøy

Flere turister er evakuert etter at en Skogbrann brøt ut på den greske ferieøya Samos torsdag, skriver den danske avisa BT. Over 100 brannmenn, seks helikoptre og fem brannfly kjemper fredag fortsatt mot flammene, ifølge den greske avisa Ekathimerini..

NRK - 20 aug 21 kl. 02:50

16.000 flykter fra Skogbrann i USA

Skogbrannen Caldor i California har 24-doblet seg i omfang de siste to dagene. I alt har 16.000 beboere måttet evakuere i El Dorado fylke.

NRK - 19 aug 21 kl. 05:22

Skogbranner vokser i California

En Skogbrann nær Sacramento i California har på ett døgn vokst seg åtte ganger større og dekker nå 218 kvadratkilometer. Minst to personer er fløyet til sykehus etter at brannen feide gjennom en liten by 80 kilometer fra delstatshovedstaden Sacramento. Tusener har blitt bedt om å forlate sine hjem idet brannen, som har fått navnet Caldor, raser ukontrollert gjennom Eldorado National Forest.

NRK - 18 aug 21 kl. 10:41

Ikke kontroll på riviera-branner

Brannvesenet kjemper på tredje dagen for å få kontroll over Frankrikes verste Skogbrann hittil denne sommeren, i nærheten av Saint-Tropez på rivieraen. Tusenvis av innbyggere og turister har flyktet fra Skogbrannen, som har svidd av 50.000 mål siden den startet i naturreservatet Plaine des Maures mandag kveld.

NRK - 15 aug 21 kl. 23:38

Hundrevis evakuert i Spania

En Skogbrann i Spanias Avila-provins har tvunget hundrevis av mennesker på flukt fra hjemmene sine. Brannen har blitt større etter vind på opp mot 19 meter i sekundet over den iberiske halvøya. Deler av landet lider tungt under knusende temperaturer..

NRK - 14 aug 21 kl. 22:46

Skogbrann i Lillestrøm slukket

Skogbrannen som lørdag ettermiddag oppsto i et hogstområde på Frogner i Lillestrøm kommune, er slokket. Det melder Øst 110-sentral på Twitter like over klokken 21 lørdag kveld. Brannvesenet brukte ifølge Romerikes Blad tid på å komme seg inn i området det brant i..

NRK - 14 aug 21 kl. 17:40

Skogbrann i Lillestrøm

Det brenner lørdag ettermiddag i et hogstområde på Frogner i Lillestrøm kommune. Brannvesenet meldte i 15.15-tiden lørdag ettermiddag at de var på vei til Skogbrannen.

NRK - 14 aug 21 kl. 16:25

Åtte døde i flystyrt i Tyrkia

Alle åtte om bord mistet livet da et russisk fly som deltok i slukningsarbeid i Tyrkia, styrtet ved Adana sør i landet lørdag. Ulykken skjedde ved byen Kahramanmaras i nærheten av Adana, opplyser det offisielle tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Det russiske forsvarsdepartementet melder at det var fem russiske soldater og tre tyrkiske offiserer om bord i brannflyet av typen Beriev BE-200 da det styrtet, og at alle har mistet livet.

NRK - 14 aug 21 kl. 15:22

Kontroll på Skogbrann i Lillestrøm

Nedre Romerike brann- og redningsvesen er på Frogner ved Jutulveien og Heksebergåsen i Lillestrøm kommune. Det brenner i et hogstfelt og Skogbrannhelikopteret er i gang med slokking. – Det er ingen åpne flammer, men det ulmer og ryker mye, sier operatør i Øst 110-sentralen Lasse Hoff.

NRK - 13 aug 21 kl. 09:04

Hellas: Skogbrann under kontroll

Skogbrannene som har herjet i Hellas de to siste ukene er nå under kontroll, ifølge brannvesenet. Det melder AFP..

NRK - 12 aug 21 kl. 06:19

100.000 hektar skog har brent ned

Nesten 100.000 hektar med skog og jordbruksland har blitt tatt av Skogbrann i løpet av de to siste ukene i Hellas. Det tilsvarer 1.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt