Skogbrann

Thursday, 18 August, 06:55

Nyheter om Skogbrann

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 8 timer siden

26 døyde etter Skogbrann i Algerie

Minst 26 menneske er drepne som følge av ein Skogbrann i nordlege Algerie, melder AFP. Førre år, døyde minst 90 menneske i ein Skogbrann som ramma nordlege Algerie, som øydela meir enn 100.000 hektar av skog..

NRK - 8 timer siden

26 døydde etter Skogbrann i Algerie

Minst 26 menneske er drepne som følgje av ein Skogbrann i nordlege Algerie, melder AFP. Brannen strekker seg mellom 14 distrikt i nordlege Algerie, skriv Alarabiya. Innanriksministeren i Algerie, Kamel Beldjoud, fortalde ein statleg TV-kanal at 24 personar hadde mista livet i Skogbrannen i El Tarf, nær grensa til Tunisia.

NRK - 8 timer siden

26 døydde i Skogbrann i Algerie

Minst 26 menneske er omkomne i ein Skogbrann i nordlege Algerie, melder AFP. Brannen rammer 14 distrikt i det nordlege Algerie, skriv Alarabiya. Innanriksministeren i Algerie, Kamel Beldjoud, fortalde ein statleg TV-kanal at 24 personar hadde mista livet i Skogbrannen i El Tarf, nær grensa til Tunisia.

NRK - 14 aug 22 kl. 08:08

Skogbrann i Nore og Uvdal

Brannvesenet rykket ut til en Skogbrann på nordsiden av Fønnebøfjorden natt til søndag. Skogbrannhelikopter har jobba med slukking sidan det blei lyst, skriv Sør-Øst 110. Brannvesenet har delvis kontroll på brannen.

NRK - 11 aug 22 kl. 20:03

Gult farevarsel om Skogbrann på Austlandet og deler av Agder

Meterologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om Skogbrann på Austlandet og i austlege deler av Agder. Skogbrannfaren vil vara fram til det kjem store nok mengder nedbør..

NRK - 11 aug 22 kl. 09:51

Skogbrann raser på gresk ferieøy

Store brannmannskaper er satt inn for å bekjempe en Skogbrann som raser på den greske ferieøya Thasos. Store deler av Thasos er dekket av skog som er knusktørr etter flere måneder med hete og tørke. Hundrevis av brannmannskaper, støttet av tolv brannfly og helikoptre, kjempet torsdag mot flammene.

NRK - 31 jul 22 kl. 05:35

Skogbrann i California ute av kontroll

En Skogbrann nær Californias grense mot Oregon blusset kraftig opp natt til lørdag og er ute av kontroll. Flere lokalsamfunn evakueres. Brannen herjer i uttørket skog i bratt terreng i det vernede skogsområde Klamath, vest for Yreka, sier pressetalsperson Caroline Quintanilla.

NRK - 28 jul 22 kl. 13:20

Stor Skogbrann på den tysk-tsjekkiske grensen

Skogbrannen som herjer i et område ved grensen mellom Tsjekkia og Tyskland, sprer seg og truer med å svi av store deler av en nasjonalpark. Parken Ceske Svycarsko (tsjekkiske Sveits) er et populært utfluktsmål for turister. Brannen startet i helgen og så en stund ut til å være under kontroll.

NRK - 27 jul 22 kl. 20:13

Fare for Skogbrann over hele Østlandet

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for Skogbrann som gjelder hele Østlandet. Det er svært tørt flere steder, og finværet de siste dagene har ikke hjulpet på dette. «Det må en god rotbløyte til før faren avtar igjen», skriver meteorologene på Twitter..

NRK - 26 jul 22 kl. 20:44

500 evakuert etter ny Skogbrann i Frankrike

En ny Skogbrann sprer seg i Sør-Frankrike, og 500 er evakuert fra en landsby i området. 500 brannmannskaper arbeider med å få kontroll på flammene som til nå har spredd seg til 5000 mål med utmark og vinranker. Brannen sprer seg mot Aumelas, og de 500 innbyggerne i landsbyen er evakuert.

NRK - 23 jul 22 kl. 21:58

Skogbrann i California

Yosemite nasjonalpark i California herjes av en voldsom Skogbrann som startet fredag. På under et døgn er over 6555 mål skog slukt av brannen. Brannvesenet i California sier det kan ta over en uke før de har flammene under kontroll.

VG - 23 jul 22 kl. 15:27

Skogbrann herjer på Lesvos

En Skogbrann raser på den greske øya Lesvos. Brannen har spredt seg i to retninger, og nådd inn til badebyen Vatera..

NRK - 20 jul 22 kl. 18:40

Kjempar mot Skogbrannar rundt om i Europa

Naudetatar har kjempa mot Skogbrannar i store delar av Sør-Europa onsdag, skriv Reuters. Hundrevis flykta i Italia då ein bensintank eksploderte i ein brann nær den toskanske byen Lucca. I Hellas spreidde ein brann seg på grunn av vind i fjella nord for Athen.

Klartale - 20 jul 22 kl. 15:45

Ingen stor hetebølge i sikte for Norge

– Dette er et blaff av den varmen som har vært sør i Europa, sier Pernille Borander. Hun er statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt.Det blir aller varmest i indre Østfold.

NRK - 15 jul 22 kl. 15:08

Evakuerer mer enn 1000 personer i Malaga etter Skogbrann

Ifølge den spanske lokalavisen Malaga Hoy har mer enn 1000 personer fått beskjed om å evakuere etter en Skogbrann i Malaga. Skogbrannen er i kommunen Mijas, som er en kommune i provinsen Malaga..

NRK - 14 jul 22 kl. 07:40

Skogbrann nasjonalpark i California

En Skogbrann herjer i Yosemite nasjonalpark i California i USA og truer de verdenskjente sequoiatrærne. Brannen sprer seg østover inn i Sierra National Forest. De store viltvoksende mammuttrærne i nasjonalparken står i fare for å bli rammet av Skogbrannen.

NRK - 14 jul 22 kl. 07:40

Skogbrann truer trær i nasjonalpark i California

En Skogbrann herjer i Yosemite nasjonalpark i California i USA og truer de verdenskjente sequoiatrærne. Brannen sprer seg østover inn i Sierra National Forest. De store viltvoksende mammuttrærne i nasjonalparken står i fare for å bli rammet av Skogbrannen.

NRK - 13 jul 22 kl. 17:44

Skogbrann i Nissedal har blusset opp igjen

En større Skogbrann i Nissedal i Telemark herjet over flere dager i helgen. Onsdag har Skogbrannen blusset opp igjen. Brannvesenet opplyste om Skogbrannen, som har blusset opp ved fjellområdet Furunusteren, på Twitter onsdag ettermiddag.

VG - 7 timer siden

Spania: Flyktet fra toget da flammene nærmet seg

Ti passasjerer ble skadet, tre av dem alvorlig, da de prøvde å flykte fra en Skogbrann Nord-Vest for Valencia i Spania..

NRK - Igår: 02:21

Store branner herjer i Spania og Portugal

Både i Spania og Portugal er hundrevis av brannmannskaper satt inn i kampen mot flere store Skogbranner. 300 brannmenn jobbet hele natt til tirsdag for å få kontroll over en enorm brann i nærheten av Valencia som hittil har lagt nesten 100 kvadratkilometer i aske. Brannen ble utløst av lyn lørdag kveld og spredte seg raskt.

NRK - 05 jun 22 kl. 14:36

Skogbrann i Froland i Agder

Det har oppstått Skogbrann i Mykland i Froland. Brannvesenet opplyser at de ikke har kontroll og at det er tilkalt Skogbrann-helikopter. En låve og et uthus har brent ned.

NRK - 09 jul 22 kl. 12:55

Skogbrann i Nissedal – ber folk om å trekke ut

Politiet melder at det er ein Skogbrann i Nissedal i Telemark, frå området Ulvsdalsfjellet. – Det er ein del vind i området – og ganske tørt. Brannen skal vere i nærleiken av jettegrytene i området der – og folk som er i terrenget der blir bedt om å trekke ut, skriv politiet på Twitter.

NRK - 14 aug 22 kl. 15:19

Skogbrann-rekord i Europa

Arealet som er svidd av i Skogbranner i Europa så langt i år, er det største som noen gang er registrert. Nesten 660.000 hektar er rasert, viser tall fra European Forest Fire Information System (EFFIS).

NRK - 13 aug 22 kl. 13:06

Skogbrann i Ski

Eit skogsområde på 10.000 kvadratmeter brenn i Ski, melder brannvesenet på Twitter. Brannvesenet jobbar med å få kontroll på staden..

NRK - 13 aug 22 kl. 13:01

Skogbrann ved Langen i Nordre Follo

Brannvesenet har rykket ut til en brann i skogen ved Mjøvika i vannet Langen i Nordre Follo. Det brenner på et område som er omtrent 100x100 meter i skogen i forholdsvis vanskelig terreng, skriver Øst 110-sentral på Twitter. Brannvesenet jobber for å få kontroll på stedet..

NRK - 12 aug 22 kl. 13:23

Dyster rekord for Skogbranner i Europa

Det har vært rekordmange Skogbranner i det sørlige Europa i år, og hundretusenvis av mål med skog er lagt i aske i Frankrike, Spania og Portugal. Ifølge data fra EUs overvåkingstjeneste Copernicus har luftforurensningen fra Skogbranner i Frankrike de siste tre månedene vært verre enn noensinne siden målingene startet i 2003. Spania registrerte tidenes verste utslipp fra Skogbranner i juli, og hetebølger og langvarig tørke gjør at faren for nye branner er overhengende både der og i nabolandene.

Klartale - 11 aug 22 kl. 16:33

Slik blir været i helgen

– Været blir veldig forskjellig i hele Norge, sier Susanna Reuder. Reuder er statsmeteorolog hos Meteorologisk institutt.Reuder kan fortelle at østlandet får det fineste været i helgen.

VG - 05 jul 22 kl. 18:41

Skogbrann truer en av Hellas' største olivenlunder

Over 100 brannmenn, 24 brannfly og helikoptre jobber for å slukke en voldsom Skogbrann i Hellas, som truer en av landets største olivenlunder..

NRK - 05 jul 22 kl. 18:18

Skogbrann truer en av Hellas' største olivenlunder

Over 100 brannmenn, 24 brannfly og helikoptre jobber for å slukke en voldsom Skogbrann i Hellas, som truer en av landets største olivenlunder. Det siste døgnet har 52 Skogbranner brutt ut i Hellas, ifølge gresk brannvesen. Flammene har lagt store landbruksområder nord for hovedstaden Aten i aske, og de nærmer seg nå Hellas' største og eldste olivenlund Amfissa.

NRK - 10 aug 22 kl. 21:10

Skogbrann har blusset opp igjen i Frankrike

Brannen som ødela titusenvis av mål med knusktørr skog sørvest i Frankrike, og som tvang 6.000 mennesker til å evakuere, har blusset opp igjen. Ytterligere 60.

NRK - 10 aug 22 kl. 15:34

Skogbrann i Frankrike har blusset opp

Brannen som ødela titusenvis av mål med knusktørr skog sørvest i Frankrike, og som tvang 6.000 mennesker til å evakuere, har blusset opp igjen. Ytterligere 60.

NRK - 02 jul 22 kl. 14:56

Skogbrann i Kautokeino

Det meldes om Skogbrann to steder i Kautokeino kommune. Den første langs RV92, mellom Gievdneguikoa og Lapholuoppal. Den andre ved Havgajavri i nærheten av grensa til Øvre Anarjohka nasjonalpark.

NRK - 04 aug 22 kl. 10:36

Stor Skogbrann i Berlin

En stor brann har brutt ut i byskogen Grünewald i Berlin, melder NTB og AFP. Brannen startet etter eksplosjoner i et av politiets ammunisjonslagre, hvor det fortsatt er eksplosjoner, ifølge brannvesenet. Både gammel ammunisjon fra andre verdenskrig, fyrverkeri og sprengstoff skal være lagret i skogen.

NRK - 01 aug 22 kl. 22:16

Skogbrann under kontroll i Tsjekkia

Skogbrannen som har herjet i over ei uke i en nasjonalpark nordvest i Tsjekkia, er under kontroll, opplyser brannvesenet i landet..

NRK - 01 aug 22 kl. 17:27

To personer omkom i storbrann i California

McKinney-brannen er fortsatt ute av kontroll der den på to dager la over 200 kvadratkilometer i aske i Klamath-parken ved grensa til Oregon, lengst nord i California. Mandag ble to personer funnet døde i en utbrent bil, opplyser lokale myndigheter. Brannmannskaper som jobber med Californias største Skogbrann hittil i år, gjør seg klar for tordenvær som kan gjøre brannen enda farligere..

NRK - 01 aug 22 kl. 05:10

Lyn og tordenvær kan fyre opp under storbrann i California

Brannmannskaper som jobber med Californias største Skogbrann hittil i år, gjør seg klar for tordenvær som kan gjøre brannen enda farligere. McKinney-brannen er fortsatt ute av kontroll der den på to dager la over 200 kvadratkilometer i aske i Klamath-parken ved grensa til Oregon, lengst nord i California. Adrienne Freeman, talsperson for USAs skogforvaltning, sier at bakken er så tørr at lyn kan få brannen til å eksplodere, og tordenvær fører dessuten med seg uberegnelige vindkast som kan spre brannen videre i alle retninger.

VG - 01 aug 22 kl. 05:00

Lyn og tordenvær kan fyre opp under storbrann i California

Brannmannskaper som jobber med Californias største Skogbrann hittil i år, gjør seg klar for tordenvær som kan gjøre brannen enda farligere..

NRK - 31 jul 22 kl. 13:31

Skogbrann sprer seg i Tsjekkia

Både på tsjekkisk og tysk side av grensen kjemper brannmannskap mot flammene i nasjonalparkene Ceske Svycarsko og Sächsische Schweiz, som har vært herjet av brann i over en uke. Brannen på tsjekkisk side dekker nå et område på 10 kvadratkilometer, og er en av de største brannene som er registrert i Tsjekkia noensinne. Sju brannfolk er skadd, flere av dem alvorlig..

NRK - 23 jun 22 kl. 23:30

Fortsatt Skogbrann mellom Dovre og Dombås

Brannvesenet jobber fremdeles med å få kontroll på en Skogbrann mellom Dombås og Dovre sentrum, samme sted som det brant mandag og tirsdag. Øverbygdsvegen er stengt etter brannen, og vaktleder Eirik Haugen ved Innlandet 110-sentral sier til NTB torsdag kveld at det fremdeles brenner på stedet..

NRK - 23 jun 22 kl. 14:20

Oppblussing etter Skogbrann på Dombås

Mandag ettermiddag oppstod en Skogbrann på Dombås langs Dovrebanen. Brannvesenet melder torsdag ettermiddag om at røykutviklingen i området tiltar, og at de derfor har rekvirert Skogbrannhelikopter til området. Ifølge Brann Innlandet skal utviklingen foreløpig ikke være dramatisk..

Aftenposten - 28 jul 22 kl. 22:58

Fare for Skogbrann over hele Østlandet fra fredag. «Store områder kan bli berørt».

Meteorologisk institutt har sendt ut et farevarsel for Skogbranner som berører Østlandet og deler av Agder..

Klartale - 22 jun 22 kl. 16:00

Torsdag kan bli årets varmeste dag for én del av landet

– Det blir kjempefint å ta et bad på Østlandet. Sankthansaften ligger an til å bli årets varmeste dag, sier Unni Nilssen til nyhetsbyrået NTB. Hun er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

NRK - 28 jul 22 kl. 19:19

Kontroll på Skogbrann i Sarpsborg

Brannvesenet har nå kontroll på Skogbrannen på Solli i Sarpsborg. – Det har brent rundt en kolle. Brannvesenet driver nå med etterslukking, sier politibetjent Frode Dueholen (til venstre i bildet) til NRK.

NRK - 28 jul 22 kl. 18:21

100 meter bred Skogbrann på Solli i Sarpsborg

Brannen skal være oppe på en kolle ved Isebakktjern, på grensen mellom Sarpsborg og Råde i Østfold. Det brenner i et område som er rundt 100 meter bredt, men Øst 110-sentralen sier til NRK at de jobber med å finne ut hele omfanget..

NRK - 20 jun 22 kl. 10:46

Skogbrann i Skien

Nødetatene rykker ut etter melding om Skogbrann. Det er uviss omfang, men det er fare for spredning. Det skriver politiet på Twitter.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com