Skeive

Saturday, 13 April, 02:28

Nyheter om Skeive

Klartale - 23 jun 23 kl. 11:15

Flere skriver stygt om Skeive på Twitter og Facebook

Flere skriver negativt om Skeive nå enn for fem år siden. Det viser en rapport fra organisasjonen Amnesty og foreningen Fri. Rapporten ser på hvordan folk omtaler Skeive og Skeive temaer på nett i Norge.

Klartale - 30 nov 23 kl. 13:29

Skeive opplever mer vold og hat enn heterofile

Skeive opplever mer vold og seksuell vold enn heterofile. De opplever også mer hat-kriminalitet og hatefulle ytringer.Det viser Nasjonal trygghets-undersøkelse.

Klartale - 27 feb 23 kl. 06:30

Skeive flyktninger føler seg utrygge i Norge

Hvordan er det for en skeiv flyktning å komme til Norge? Det er ett av spørsmålene en gruppe forskere har undersøkt.– Undersøkelsen viser at mange Skeive som kommer til Norge føler seg utrygge.

NRK - 08 feb 24 kl. 16:37

36 millioner kroner i støtte til Skeive organisasjoner

Regjeringen fordeler 36 millioner kroner til en rekke Skeive organisasjoner og pridefestivaler, blant annet Fri, Skeiv Ungdom og Skeivt kristent nettverk. – Det burde være selvsagt at folk i Norge skal kunne leve frie og trygge liv. Men slik er det ikke for alle.

NRK - 08 feb 24 kl. 15:07

Statsråden setter ned foten: Pride-gangfelt er ulovlige

Kommunene har ikke lov til å male regnbuefarger på fotgjengerfeltene for å vise solidaritet med Skeive. – Jeg oppfordrer kommuner og fylkeskommuner til å markere mangfold og inkludering på annet vis, for eksempel ved bruk av flagg eller bannere i det offentlige rom, skriver samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i et svar på stortingsrepresentant Grunde Almeland fra Venstre. Almeland er provosert over at Statens vegvesen har gått ut og bedt om at det av sikkerhetshensyn blir tydeligere i lovverket at ingen har lov til å male regnbuefarger mellom de hvite stripene i fotgjengerfelt.

NRK - 21 mar 24 kl. 10:39

Leder i Oslo pride: Økning i trusler etter angrepet

Dan Bjørke forteller om mye frykt i årene etter angrepet i Rosenkrantz gate. Det har vært en økning i meldinger om hatkriminalitet mot Skeive etter angrepet. Oslo Pride har fått flere trusler mot navngitte personer, og hatt væpnet politi til stede på arrangementene sine.

NRK - 02 dec 23 kl. 12:55

Raid mot Skeive klubber i Russland

Fredag kveld stormet politiet minst fire Skeive klubber i Moskva, og en badstue for homofile menn. Politiet skal ha fotograferte pass og andre identitetspapirer til de som var til stede. Noen forklarte også at de skal ha måttet kle av seg.

NRK - 02 feb 24 kl. 16:31

Påtalemyndigheten vil føre Bhatti som vitne i rettssaken mot terrortiltalte Zaniar Matapour

Påtalemyndigheten vil føre medsiktede Arfan Bhatti som vitne i den kommende rettssaken mot terrortiltalte Zaniar Matapour. Det framkommer av bevisoppgaven som er levert fra statsadvokaten til Oslo tingrett, skriver Dagbladet. Zaniar Matapour drepte to og såret flere i masseskytingen i Oslo sentrum 25.

VG - 21 mar 24 kl. 20:12

Fryktens dag i retten

Matapour og angrepet på Pride 25.juni i fjor har skapt frykt i de Skeive miljøene. Mange forteller at de er mer varsomme når de er ute blant andre..

VG - 30 nov 23 kl. 13:15

Russland gjør Skeive til «ekstremister»: – Alle Skeive blir betraktet som kriminelle

Russisk høyesterett avgjorde torsdag at den internasjonale LHBT-bevegelsen skal erklæres som «ekstremistisk». – En kriminalisering av alle Skeive, frykter ekspert..

Klartale - 13 mar 24 kl. 10:11

– Jeg får aldri livet mitt tilbake

Et terrorangrep sjokkerte Norge 25. juni 2022. To personer ble skutt og drept, mens flere andre ble skadd.

Aftenposten - 07 mar 24 kl. 13:47

Hen er skeiv og risikerer tre år i fengsel. Nå kan han få hjelp fra uventet hold.

Ghana har akutt behov for økonomisk hjelp. Det kan redde landets Skeive fra nye, strenge lover..

Aftenposten - 09 jan 24 kl. 18:08

Det må bli slutt på tårene til Skeive muslimer

Skam og hat preger livene til mange Skeive muslimer. Er det lov å håpe på bedre tider?.

NRK - 04 jan 24 kl. 08:38

SSB: Skeive har lågare livskvalitet enn heterofile

Det å vere skeiv har stor betydning for korleis folk har det, syner livskvalitetsundersøkinga frå Statistisk sentralbyrå. Undersøkinga syner, igjen, at Skeive har lågare livskvalitet enn heterofile. I 2022 synte den same undersøkinga nett same..

NRK - 09 feb 24 kl. 09:38

Aps homotopp refser egen regjering

Lederen for Arbeiderpartiets homonettverk, Jon Reidar Øyan, går ut mot egen statsråd i saken om fotgjengerfelt i regnbuefarger. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) slo torsdag fast at det ikke er lov å male regnbuefarger på fotgjengerfeltene for å vise solidaritet med Skeive. Statens vegvesen har bedt om en avklaring av dette fordi de mener slike felt kan være trafikkfarlige.

Klartale - 08 feb 24 kl. 12:19

Putins utfordrer får ikke stille til valg

Boris Nadezjdin samlet underskrifter fra folket. Folk sto i kø for å signere for at han skulle få bli president-kandidat. Nadezjdins fikk 104.

VG - 12 dec 23 kl. 19:36

Konverteringsterapi blir forbudt: – En seier for Skeive

Tirsdag ble det offisielt vedtatt i Stortinget at konverteringsterapi blir forbudt i Norge. Nå jubler en rekke Skeive organisasjoner for det sylferske forbudet, og hevder at det nå vil bli lettere å være skeiv her til lands..

Klartale - 31 jan 24 kl. 12:45

Kan han kjempe om makta?

Snart skal russerne stemme over hvem som blir landets nye president. Finnes det noen andre alternativ enn Vladimir Putin, tenker du? Ja, det gjør det faktisk.

NRK - 30 nov 23 kl. 13:12

Russland forbyr «LHBT-bevegelsen»

I en ny avgjørelse klassifiserer Russlands høyesterett Skeive som ekstremister, melder Reuters. Skeive russere frykter det vil føre til rettsforfølgelse, skriver NTB. Russiske myndigheter definerer personer som er lesbiske, homofile, bifile eller trans (LHBT+) som en egen bevegelse.

NRK - 14 jan 24 kl. 10:06

Lev Rubinstein er død

Den russiske diktaren og samfunnsdebattanten Lev Rubinstein er død, 76 år gammal. Det var dottera hans, Maria, som melde om dødsfallet på bloggen sin, skriv Reuters. Han døydde på sjukehuset etter å ha blitt køyrd på av ein bil i Moskva 8.

NRK - 31 okt 23 kl. 15:45

Kongens fortjenstmedalje til Vigdis Bunkholdt

Vigdis Bunkholdt (87) er tildelt Kongens fortjenstmedalje for sitt virke som menneskerettighetsforkjemper og pioner i den Skeive bevegelsen i Norge. 87-åringen er også tildelt fortjenstmedaljen for sitt livslange engasjement og virke som klinisk psykolog og bidragsyter til utvikling av barnevernsfeltet i Norge. Bunkholdt ble styremedlem i Det norske forbundet av 1948 (DNF-48) i 1950 og har vært aktiv i den Skeive bevegelsen og i offentligheten siden.

NRK - 15 dec 23 kl. 12:38

Regjeringen hedrer 12 personer med medaljen for edel dåd etter 25. juni-angrepet

– Natt til 25. juni i fjor ble vi vekket av nyheten om et brutalt angrep som rammet Skeive hardt. Det var også et angrep mot vårt demokrati og våre verdier.

Aftenposten - 02 dec 23 kl. 10:40

Menn i kjoler og hemmelig nattklubb for lesbiske. Hvordan er det å være skeiv i Russland?

NIZJNIJ NOVGOROD (Aftenposten): Gamle gubber styrer Russland og slår ned på Skeive. Det fikk læreren Timofej merke..

NRK - 23 jun 23 kl. 06:40

Flere Skeive opplever negativ omtale

En ny rapport fra Amnesty og Fri viser en kraftig økning i negativ omtale av Skeive og skeiv tematikk på Facebook og Twitter. Det melder NTB. Antall Twitter-meldinger om transpersoner har økt fra 1485 til 23.

NRK - 30 nov 23 kl. 15:59

FN fordømmer russisk forbud mot LHBT+

FNs menneskerettighetssjef Volker Turk fordømmer den russiske høyesterettsdommen som utpeker LHBT-aktivister som ekstremister, og oppfordrer russige styresmakter til å oppheve lover som diskriminerer Skeive, melder Reuters. –Jeg oppfordrer russiske myndigheter til å umiddelbart oppheve lover som setter upassende restriksjoner på arbeidet til menneskerettighetsforkjempere eller som diskriminerer LHBT-personer, sier Turk i en uttalelse..

Klartale - 30 nov 23 kl. 14:01

Vil forby konverterings-terapi

Konverterings-terapi går ut på å få homofile og andre Skeive til å endre sin seksuelle orientering. Dette vil Regjeringen nå gjøre forbudt. Flertallet på Stortinget er enig.

NRK - 14 jun 23 kl. 11:20

Gråtkvalt Venstre-topp etterlyste beklagelse

Venstre-politiker Grunde Almeland klarte ikke å holde tårene tilbake da han holdt sitt innlegg i Stortinget i dag. – Det Skeive miljøet har fortsatt ikke fått en beklagelse fra statsråden. En slik beklagelse hadde betydd mye.

NRK - 20 nov 23 kl. 09:00

Kristin Halvorsen blir leiar for Kim Frieles minnepris

Kristin Halvorsen er utnemnd som leiar av juryen for Kim Frieles minnepris. – Denne prisen skal heidre og vidareføre Kim Frieles innsats for Skeive og for menneskerettar. Den skal òg løfte fram aktivistar som arbeider i hennar ånd her i Noreg eller internasjonalt, seier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

NRK - 27 sep 23 kl. 16:39

Mann utsett for vald under skeiv konferanse på Island

Den Skeive organisasjonen Samtökin`78 arrangerte denne veka ein nordisk konferanse for Skeive rettar i Reykjavík. Mellom anna deltok alle dei nordiske likestillingsministrane på konferansen. I går kveld blei det meldt om ei valdshending i sentrum av Reykjavík.

NRK - 30 okt 23 kl. 10:00

Grindr saksøker norske myndigheter

Fredag stevnet sjekkeappen Grindr Regjeringsadvokaten for retten. Sjekkeappen mener Datatilsynet og klageorganet Personvernnemnda har feiltolket det felleseuropeiske personvernregelverket (GDPR). I høst opprettholdt klageorganet en rekordbot på 60 millioner kroner fra tilsynet.

Aftenposten - 13 okt 23 kl. 17:48

Nytt håp for Skeive i den katolske kirken

Da konservative kardinaler utfordret pave Frans, fikk de et svar som ikke akkurat roer dem ned..

NRK - 20 aug 23 kl. 12:21

Mann kuttet ned Pride-flagg i Kristiansand

Politiet rykket ut til Kristiansand sentrum etter at folk varslet om en mann som kuttet ned et Pride-flagg i byen. Neste uke feirer byen Skeive Sørlandsdager. – Det er ett flagg som er kuttet ned, mannen erkjenner forholdene, skriver Politiet i Agder på X/ Twitter i 12-tiden søndag ettermiddag.

NRK - 28 jul 23 kl. 22:38

Stor økning i hatkriminalitet mot Skeive

Politiet har fått inn nesten tre ganger så mange saker om hatkriminalitet mot Skeive i juni i år, sammenlignet med samme måned i fjor. En undersøkelse TV 2 har gjort viser at tallet økte fra 35 i juni i fjor til 92 i samme måned i år. Sakene omfatter hatkriminalitet motivert av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.

VG - 11 jul 23 kl. 09:22

Opplever mer hat blant Skeive: – Jeg ble også angrepet

Unge Skeive muslimer opplever mer fiendtlighet etter fjorårets Pride-skyting. Skeiv Verden forteller at å være flerkulturell eller muslim gjør det vanskeligere for flere..

NRK - 02 sep 23 kl. 12:17

Vil opprette minnesmerke etter 25. juni-angrepet

Som en del av sin nye handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold vil byrådet i Oslo opprette et minnesmerke for 25. juni-angrepet. – Et av punktene i handlingsplanen er at vi skal dialog med de Skeive organisasjonene og andre for å kunne etablere et permanent minnested etter terrorhandlingen, sier leder av Arbeiderpartiets homonettverk, Jon Reidar Øyan, og byråd for næring og eierskap, Rina Mariann Hansen (Ap), til Avisa Oslo.

Klartale - 14 okt 22 kl. 06:00

Skeive muslimer er redd for å miste organisasjonen sin

Salam Norge er en organisasjon for Skeive muslimer. De har brukt å få en del støtte fra staten. Men under årets statsbudsjett har de fått mindre.

Aftenposten - 29 aug 23 kl. 19:30

Hvem er mannen i forholdet? Dette og fire andre spørsmål bør du ikke stille til Skeive personer.

Det har skjedd mange fremskritt, men noen tror fortsatt at det er greit å stille frekke og private spørsmål til Skeive….

Klartale - 12 maj 23 kl. 08:50

Politiet får ikke lov å gå i uniform i pride-paraden

23. juni starter pride i Norge. Politi som ikke er på jobb får delta i paraden, men uten uniform.

NRK - 12 maj 23 kl. 08:09

Mehl: – Føreset god dialog med miljøa før uniformsnekt

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) seier ho føreset at politiet har hatt god dialog med dei Skeive miljøa før dei tok avgjerda om uniformsnekt. Politiet får ikkje lov å gå i uniform i pride-paraden i år. Sidan 2005 har politiet hatt eit unntak for pride-paradar, som no blir oppheva på ubestemt tid.

NRK - 03 jul 23 kl. 13:34

Det Skeive miljøet roser dialog med Mehl – men krever handling

Justisminister Emilie Enger Mehl får ros av de Skeive organisasjonene for å invitere til et møte om oppfølgingen av 25. juni-rapporten. Det var et fint møte, oppsummerer leder Espen Aleksander Evjenth i Støttegruppa 25.

NRK - 03 jul 23 kl. 10:23

Justisministeren møter de Skeive organisasjonene i dag

Mandag møter justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) de Skeive organisasjonene og Oslo Pride til et lukket møte. Det bekrefter Justisdepartementet overfor NTB. Møtet finner sted klokken 11, men vil ikke være åpent for pressen.

VG - 01 jul 23 kl. 10:15

Ingen er fri før alle er fri

Den 1. juli håper jeg at så mange som mulig finner veien til Pride-paraden. Ikke bare flere Skeive og ikke Skeive, men også religiøse minoriteter..

Aftenposten - 22 aug 23 kl. 10:02

I land etter land jubler ytterste høyre over fremgang. Det er dårlig nytt for klima og Skeive

Lenge ville ikke de etablerte partiene ta i ytre høyre med ildtang. Men nå inviteres høyreradikale til….

NRK - 28 jun 23 kl. 18:00

Regjeringa opprettar minnepris til ære for Kim Friele

Det kjem fram i ei pressemelding frå Kultur- og likestillingsdepartementet. Prisen skal delast ut årleg til ein person, institusjon, gruppe eller organisasjon som har vist stor innsats og engasjement for Skeive og for menneskerettar. Den nye kultur- og likestillingsministeren, Lubna Jaffery, fortel at prisen skal heidre og føre vidare Kim Friele sin innsats for Skeive og for menneskerettar.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com