Skeiv Verden

Monday, 22 April, 18:43

Nyheter om Skeiv Verden

NRK - 08 feb 24 kl. 16:37

36 millioner kroner i støtte til skeive organisasjoner

Regjeringen fordeler 36 millioner kroner til en rekke skeive organisasjoner og pridefestivaler, blant annet Fri, Skeiv Ungdom og Skeivt kristent nettverk. – Det burde være selvsagt at folk i Norge skal kunne leve frie og trygge liv. Men slik er det ikke for alle.

Klartale - 30 nov 23 kl. 13:29

Skeive opplever mer vold og hat enn heterofile

Skeive opplever mer vold og seksuell vold enn heterofile. De opplever også mer hat-kriminalitet og hatefulle ytringer.Det viser Nasjonal trygghets-undersøkelse.

Klartale - 27 feb 23 kl. 06:30

Skeive flyktninger føler seg utrygge i Norge

Hvordan er det for en skeiv flyktning å komme til Norge? Det er ett av spørsmålene en gruppe forskere har undersøkt.– Undersøkelsen viser at mange skeive som kommer til Norge føler seg utrygge.

VG - 11 jul 23 kl. 09:22

Opplever mer hat blant skeive: – Jeg ble også angrepet

Unge skeive muslimer opplever mer fiendtlighet etter fjorårets Pride-skyting. Skeiv Verden forteller at å være flerkulturell eller muslim gjør det vanskeligere for flere..

NRK - 09 jun 23 kl. 07:26

37,6 millioner til integreringsarbeid for flyktninger

82 prosjekter over hele landet får nå til sammen 37,6 millioner kroner til integreringsarbeid for flyktninger. Pengene skal blant annet gå til språkopplæring, kurs og fritidsaktiviteter innen kultur, idrett og friluftsliv. Det opplyser regjeringen om i en pressemelding.

NRK - 27 jun 22 kl. 08:16

Skeive minoriteter ønsker regjeringsinitiativ

Bassel Hatoum, leder i Skeiv Verden, sier til NRK at mange skeive i Norge opplever å bli dobbelt diskriminert. Skeiv Verden ønsker større initiativ fra regjeringen for å kjempe mot homofobi, men også rasisme og islamofobi. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) er positiv til deres ønske om et initiativ fra regjeringen til å nå samle bredden av trossamfunn i Norge bak en felles uttalelse.

Klartale - 19 jun 22 kl. 06:00

Krever sin rett ved å vise kjærlighet

Juni blir ofte kalt for pride-måneden. Det arrangeres Pride i byer rundt om i Norge. Mange heiser regnbueflaggene.

Aftenposten - 05 jul 22 kl. 22:15

Jørgensen har sittet to år i fengsel for sin legning. Da skuddene falt, kom frykten tilbake.

Telefonen begynte å ringe natten det smalt. Siden har organisasjonen Skeiv Verden fulgt opp skeive med….

NRK - 27 jun 22 kl. 02:49

Advarer mot å knytte masseskytingen til muslimer

Lederen for Skeiv Verden ber alle hegne om minoriteter og advarer mot å knytte masseskytingen natt til lørdag til muslimer og islam. Dette er en enkeltperson, en ekstremist, som har blitt radikalisert, trolig gjennom internett og medier, sier Bassel Hatoum til Klassekampen. Han advarer mot å rette pekefingre mot minoritetsgrupper og ber alle hegne om minoriteter i samfunnet.

NRK - 20 mar 19 kl. 18:31

Brosteinprisen til Skeiv Verden

Organisasjonen Skeiv Verden og Thee Yezen Al-Obaide verden får Brosteinprisen 2018, som deles ut av Kirkens Bymisjon. Prisvinnerne mottar prisen for sitt arbeid med å skape trygge møteplasser for skeive minoriteter..

VG - 09 aug 18 kl. 18:15

Syrisk flyktning får ikke gjenforenes med kjæresten i Norge: Systemet diskriminerer homofile

Homofile flyktninger som ønsker familieinnvandring sliter med å få gjennomslag. – Dagens regelverk diskriminerer skeive flyktninger, mener Skeiv Verden..

Dagbladet - 02 mar 18 kl. 06:00

Koblingen mellom sexarbeid og transpersoner lang og tradisjonsrik

Ane Stø stenger mangfoldet ute når hun ignorerer at også Skeiv Ungdom, Skeiv Verden, SNU, Motmakt og HivNorge støtter paroleforslaget..

NRK - 03 jul 17 kl. 17:52

Hatkrim-anmeldelser etter Pride

Politiet etterforsker fire anmeldelser av hatkriminalitet i forbindelse med Pride-paraden i Oslo lørdag. Til Dagsavisen sier generalsekretær Susanne Øvergaard i Skeiv Verden at hun har anmeldt en hendelse som skjedde kvelden før paraden..

P4 - 03 jul 17 kl. 17:55

Etterforsker hatkriminalitet

Politiet etterforsker fire anmeldelser av hatkriminalitet i forbindelse med Pride-paraden i Oslo lørdag. Generalsekretær Susanne Øvergaard i Skeiv Verden opplyser til Dagsavisen at hun har anmeldt én hendelse som skjedde kvelden før paraden. Politiet sier til avisen at de ser alvorlig på sakene, og at de blir prioritert.

NRK - 30 jun 17 kl. 13:25

Ønsker flere trossamfunn til Pride

Skeiv Verden mener det er viktig for folk i LHBTQ-miljøene å bli anerkjent av sine egne trossamfunn, men få representanter for ulike trosretninger deltar i paraden. Kun Den norske kirke og forstander for det jødiske trossamfunnet, Ervin Kohn, deltar..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com