Situasjonen

Wednesday, 28 September, 15:06

Nyheter om Situasjonen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 timer siden

Aasland stiller i Stortinget på onsdag

Olje- og energiminister Terje Aasland sier han vil stille i Stortinget på onsdag for å svare på spørsmål knyttet til Situasjonen med gassledningen i Østersjøen. – Vi holder en redegjørelse i den utvidete utenriks og forsvarskommitéen i morgen, sier Aasland til NRK. Han sier regjeringen tar Situasjonen på dypeste alvor, og er fast bestem på å sikre norske gass- og oljeinstallasjoner, etter det som kan ha vært sabotasje på gassrørledninger i Østersjøen.

NRK - 13 sep 22 kl. 08:47

Sammenstøt mellom Armenia og Aserbajdsjan - enige om å stabilisere Situasjonen

Tirsdag morgen ble forsvarsministrene i Russland og Armenia enige om å stabilisere Situasjonen på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, melder nyhetsbyrået Reuters. Flere aserbajdsjanske soldater skal ha mistet livet i sammenstøt på grensen. De to landene anklager hverandre for angrep.

NRK - 10 minutter siden

Forsvaret klare til å bistå med sikkerhet på sokkelen

Politiet og bransjen har satt i verk flere tiltak for å øke beredskapen rundt norske olje- og gassinstallasjoner. Forsvaret bistår foreløpig ikke, men sier de står klar. – Forsvaret følger Situasjonen nøye og er i tett dialog med politiet for å få en felles forståelse av Situasjonen.

NRK - 21 timer siden

Equinor: Følger Situasjonen nøye

Petroleumstilsynet har bedt Equinor om å utvise ekstra årvåkenhet etter at det kan ha blitt observert droner ved norske installasjoner. – Vi følger Situasjonen nøye og er i dialog med norske myndigheter, sier Eskil Eriksen, som er selskapets pressetalsmann for norsk sokkel. – Av hensyn til sikkerheten ønsker vi ikke å kommentere sikkerhetsvurderinger og tiltak som vi gjør, sier Eriksen.

NRK - I førrgår: 20:40

Barneombudet om lærerstreiken: – Nå må regjeringen ta et valg

Barneombud Inga Bejer Engh mener lærerstreiken vil kunne føre til et etterslep på læring som det ikke blir mulig å ta igjen. Hun ber regjeringen ta et valg. – I løpet av de neste dagene må regjeringen sørge for å ha et godt beslutningsgrunnlag for å vurdere om de skal gripe inn i konflikten eller ikke.

NRK - I førrgår: 16:48

Kunnskapsministeren om fortsatt lærerstreik: - Beklagelig

Kunnskapsminister Tonje Brenna kalte fredag Situasjonen for elevene som rammes av lærerstreiken, alvorlig. – Beklagelig, sier hun etter søndagens brudd. – Det er beklagelig at partene ikke har kommet til enighet.

NRK - 19 sep 22 kl. 22:18

Skal undersøke konsekvensene av lærerstreiken

Statsforvalterne og Utdanningsdirektoratet har iverksatt undersøkelser av hvilke følger lærerstreiken har fått. Det bekrefter fungerende utdanningsdirektør Bente Barton Dahlberg i en e-post til VG. – Vi er i løpende dialog med statsforvalterne og Kunnskapsdepartementet om Situasjonen for alle barn og unge under den pågående streiken.

NRK - 14 sep 22 kl. 15:50

Unicef: Over en halv million somaliske barn sulter

Anslagsvis 513.550 barn mellom 6 måneder og 5 år kan komme til å sulte i hjel i løpet av de kommende ukene dersom de ikke får mer hjelp, advarer Unicef FN-organisasjonen er svært bekymret over Situasjonen i den østafrikanske nasjonen, der over en halv million barn altså står overfor akutt, livstruende underernæring. – Barn dør allerede, sa UNCHR-talsperson James Elder på en pressekonferanse i Genève denne uka.

NRK - 13 sep 22 kl. 09:34

Hevder minst 49 er drept i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan

Minst 49 armenske soldater er drept i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, hevder statsministeren i landet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Tirsdag morgen ble forsvarsministrene i Russland og Armenia enige om å stabilisere Situasjonen på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, melder nyhetsbyrået Reuters. Flere soldater på begge sider er drept i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan natt til tirsdag.

NRK - 10 sep 22 kl. 02:12

IAEA: Situasjonen ved Zaporizjzja-kraftverket stadig mer prekær

Situasjonen ved det russisk-okkuperte atomkraftverket Zaporizjzja er stadig mer ustabil, melder IAEA-ekspertene på stedet. Kraftverket har ikke lenger strøm utenfra til driften og til å kjøle ned reaktorer og brukt brensel etter et rakettangrep mot et elektrisk anlegg i byen Enerhodar, sier ekspertene, og pågående kamper gjør det umulig å reparere kraftledningen. Det innebærer at driften og nedkjølingen er avhengig av den eneste av de seks reaktorene som fortsatt er i drift.

NRK - 15 minutter siden

Yara hevar ikkje beredskapen nå

Yara følgjer Situasjonen tett og vil følgje alle råd frå styresmaktene, men har ikkje heva beredskapen generelt no. Det opplyser Yara i ei pressemelding til NRK. I forbindelse med gasslekkasjen i Østersjøen hevar Equinor beredskapen på alle sine anlegg i Noreg.

Aftenposten - 10 minutter siden

Direkte 15.30: Støre møter pressen etter Nord Stream-eksplosjonene

Statsminister Jonas Gahr Støre holder en pressekonferanse klokken 15.30 om Situasjonen rundt gasslekkasjene i Østersjøen..

NRK - 30 minutter siden

Lakseselskapa rasar på børsen

Regjeringa sitt varsel om innføring av grunnrenteskatt på havbruk, har skapt sjokkbølger på Oslo Børs i dag. Sjømatindeksen er i skrivande stund ned 18 prosent sidan børsopning. Slik er Situasjonen for dei største lakseaksjane akkurat no: • Salmar er ned 26,72 prosent • Grieg Seafood har falt 24,59 prosent • Mowi har falt 15,7 prosent • Lerøy Seafood har falt 21,92 prosent • Austevoll Seafood er ned 18,90 prosent.

NRK - 1 time siden

33 millioner på sultegrensen i Brasil

Den sosiale Situasjonen i Brasil er dramatisk etter år med koronapandemi, høy arbeidsledighet og prisstigning. En undersøkelse fra Penssan viser at 33,1 millioner brasilianere nå lever på sultegrensen. Det er 14 millioner flere enn for to år siden..

NRK - 1 time siden

PST justerer ned terrortrusselen i Norge

PST endrer nå terrortrusselnivå fra 4-HØY til 3-MODERAT på PSTs terrortrusselskala, skriver PST i en pressemelding. Terrortrusselskalaen uttrykker den samlede trusselen for all type ideologisk, politisk og religiøst motivert vold i 2022. PSTs trusselvurdering er basert på den informasjonen PST til enhver tid besitter, og vil alltid være beheftet med en viss grad av usikkerhet.

NRK - 1 time siden

Regjeringen kaller inn til pressekonferanse om gasslekkasjen i Østersjøen

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn til pressekonferanse på Statsministerens kontor i forbindelse med Situasjonen rundt gasslekkasjen i Østersjøen klokken 15.30 onsdag. Det er fra før kjent at beredskapen på norsk sokkel er skjerpet etter hendelsen.

NRK - 3 timer siden

Equinor hevar beredskapen

Equinor har bestemt seg for å heve sikringsnivået i Noreg. Beredskapshevinga skjedde i natt, og gjeld alle Equinors anlegg, får NRK opplyst. – Det er basert på den utviklinga vi har sett den siste tida.

NRK - 5 timer siden

YS om regjeringens skattepakke: – Skulle bare mangle

Regjeringen varslet i dag at de innfører grunnrenteskatt på havbruk og vindkraft. Det blir godt mottatt av YS. – I den økonomiske Situasjonen vi er i nå skulle det bare mangle at de som høster av naturressursene betale mer til fellesskapet, sier 1.

NRK - 10 timer siden

33 millioner på sultegrensen i Brasil

Søndag er det presidentvalg i Brasil. Stemmene fra de fattige blir avgjørende. Den sosiale Situasjonen i Brasil er dramatisk etter år med koronapandemi, høy arbeidsledighet og kraftig prisstigning.

NRK - 19 timer siden

Danmarks statsminister: – Bevisste handlinger

Danmarks statsminister sier skadene på gassrørene ikke er uhell. – Det er tale om bevisste handlinger, det er ikke tale om uhell, sier Mette Frederiksen. – Det er observert flere eksplosjoner innen kort tid på forskjellige rørledninger.

NRK - 19 timer siden

SV er mot tvungen lønnsnemnd i lærerstreiken

– SV støtter ikke bruk av tvungen lønnsnemd. Når døren nå åpnes for streikeforbud for lærerne er det fare for at terskelen for tvungen lønnsnemnd blir enda lavere neste gang, sier SVs Freddy Andre Øvstegård i en e-post til NRK. – Jeg er bekymra for barn og unge i den fastlåste Situasjonen, men vi er nødt til å gjøre mer for å beholde og rekruttere flere lærere i skolen om elevene våre skal lykkes.

NRK - 19 timer siden

Utdanningsforbundet: – En mørk dag

Lærernes fagforeninger var svært skuffet over at streiken ble avsluttet med en tvungen lønnsnemnd. – Det er en mørk dag. Skolen tapte og KS vant, sier forhandlingsleder for lærerne og leder i Utdanningsforbundet Steffen Handal.

NRK - 20 timer siden

Stoltenberg: – Nato følger nøye med

Nato følger nøye med på Situasjonen rundt Østersjøen. Det sa Nato-sjef Jens Stoltenberg til et møte i EU-parlamentet i kveld. – Vi følger selvfølgelig bekymret med på rapportene fra Østersjøen, hvor vi ser lekkasjene fra både Nord Stream 1 og 2, sa Stoltenberg.

Aftenposten - 20 timer siden

Hydro stenger ned kapasitet på Husnes og Karmøy

Hydro stenger ned noe av aluminiumproduksjonen på Husnes og Karmøy grunnet den ekstraordinære Situasjonen i Europa..

E24 - 20 timer siden

Hydro stenger ned kapasitet på Husnes og Karmøy

Hydro stenger ned noe av aluminiumproduksjonen på Husnes og Karmøy grunnet den ekstraordinære Situasjonen i Europa..

E24 - 21 timer siden

Søreide om gasslekkasjen: – Dypt bekymret

Lederen av Stortingets utenriks- og forsvarskomité, Ine Eriksen Søreide, er dypt bekymret over Situasjonen..

NRK - 22 timer siden

Frp: Stortinget må informeres om sikkerheten på sokkelen

Fremskrittspartiet forlanger at regjeringen snarlig informerer Stortinget om den mulige sabotasjen av gassrørledninger i Østersjøen. Partileder Sylvi Listhaug vil også vite hvilke tiltak regjeringen har satt i verk og hva de planlegger rundt norske olje- og gassinstallasjoner etter Situasjonen som har oppstått. Petroleumstilsynet har bedt operatørene om å være årvåkne etter at det skal være observert droner rundt installasjonene.

NRK - 22 timer siden

Nato følger med på Situasjonen med gassrørsledningen

Nato følger nøye med på situasjon i Østersjøen. Allierte gransker gasslekkasjene og deler også informasjonen med Finland og Sverige, det bekrefter en Nato-representant overfor NRK. Både gassrørledningen Nord Stream 2 og 1 lekker like utenfor øya Bornholm i Østersjøen.

NRK - 23 timer siden

PST: Vurderer trusselbildet fortløpende

Politiets Sikkerhetstjeneste sier at de følger med på Situasjonen etter lekkasjen fra Nord Stream-ledningen i Østersjøen og droneaktiviteten i Nordsjøen den siste tiden. – -Vi følger trusselbildet fortløpende, og gir våre vurderinger til de aktuell aktørene, sier seniorrådgiver i PST Martin Bernsen til NRK..

Klartale - 23 timer siden

– Dette er ingen liten sprekk

To gassrørledninger har hatt tre lekkasjer. Det sier de som styrer Sverige og de som styrer Danmark.Nord Stream AG er operatør for de to ledningene, som kalles Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Klartale - 07 sep 22 kl. 08:48

Bekymret for elever som rammes av lærerstreiken

Rundt 3.600 medlemmer i tre fagforbund streiker. Tirsdag begynte lærere i Bærum kommune å streike.

VG - Igår: 12:51

Varsko fra 13 kommuneoverleger: – Vi er dypt bekymret

BERGEN (VG) 13 kommuneoverleger i Bergensregionen slår alarm om konsekvensene av lærerstreiken. I et brev til Statsforvalteren i Vestland omtaler de Situasjonen som «skadelig for landets folkehelsearbeid»..

VG - Igår: 12:51

Varsku fra 13 kommuneoverleger: – Vi er dypt bekymret

BERGEN (VG) 13 kommuneoverleger i Bergensregionen slår alarm om konsekvensene av lærerstreiken. I et brev til Statsforvalteren i Vestland omtaler de Situasjonen som «skadelig for landets folkehelsearbeid»..

NRK - Igår: 11:54

Kreml: Utelukker ikke sabotasje

Den russiske regjeringen kan ikke utelukke sabotasje på gassledningene Nord Stream 1 og 2. Det sier Kreml-talsmann Dmitry Peskov Peskov, ifølge Reuters. Han sier videre at Russland er svært bekymret over Situasjonen..

Klartale - Igår: 08:29

Mange færre i ulykke med elsparkesykkel

I juli i fjor behandlet legevakten i Oslo i snitt 14,5 skadde per dag. Dette var personer som hadde vært i en ulykke med elsparkesykler. I juli i 2022 var det i gjennomsnitt tre personer hver dag som var skadd på elsparkesykkel.

NRK - Igår: 06:36

DN: Presset Norge under oljestreik

Storbritannia og Tyskland la press på Norge før regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd i streiken på norsk sokkel i sommer, skriver Dagens Næringsliv. Det skjedde gjennom henvendelser til ambassadene i London og Berlin, ifølge avisa. I et notat fra ambassaden i London som Dagens Næringsliv har fått tilgang til, het det blant annet følgende: «I den alvorlige Situasjonen man er i Europa nå, både sikkerhets- og energimessig, anser man på britisk side at dette ikke er et spørsmål som kan løses utelukkende ut fra Norges nasjonale interesser.

NRK - Igår: 04:16

FN slår Haiti-alarm

FNs Haiti-utsending beskriver Situasjonen i landet som en humanitær katastrofe. Desperasjonen har «nådd nye nivåer» etter to uker med voldelige opptøyer. Det har vært omfattende demonstrasjoner, opptøyer og plyndring i landet etter at statsminister Ariel Henry 11.

NRK - Igår: 23:35

Zelenskyj: Donetsk er 1.-prioritet

President Volodymyr Zelenskyj beskriver Situasjonen i Donetsk-regionen i det østlige Ukraina, som vanskelig, og at det er ukrainernes mest prioriterte mål, fordi det også er det for Russland. I sin daglige videotale mandag kveld, sa Zelenskyj at de gjør det de kan for å stanse fiendtlig aktivitet. Siden Russland invaderte Ukraina i slutten av februar, har de okkupert nesten hele Luhansk og gjør små framskritt i Donetsk-regionen, de to provinsene som utgjør Donbas, melder nyhetsbyrået Reuters..

Klartale - I førrgår: 14:30

Iran og resten av verden fortsetter å protestere

Søndag var det tiende kveld med demonstrasjoner i Iran. Demonstrantene har trosset advarsler fra rettsvesenet og president Ebrahim Raisi.Demonstrasjonene begynte etter at Mahsa Amini døde.

NRK - I førrgår: 13:40

Kreml innrømmer mobiliseringsfeil

Kreml innrømmer mandag at det er gjort feil under mobiliseringen, men er tause når det gjelder en eventuell beslutning om å stenge Russlands grenser. – Det er tilfeller der mobiliseringsdekretet ble brutt. I noen regioner arbeider guvernører aktivt for å rette opp Situasjonen, sier Kremls talsperson Dmitrij Peskov.

NRK - 06 sep 22 kl. 06:10

Roser Oslo-folk for vannsparing

Mengden vann som skal til for å fylle det nye Tøyenbadet 345 ganger, er så mye vann Oslo-folk har spart de siste to månedene. Det forteller kommunen til NRK. I juli og august brukte folk 12,5 prosent mindre enn i samme periode i fjor.

NRK - I førrgår: 11:19

Kommisjon bekymret for håndtering av personvern i skoler og barnehager

De siste årene har personvernkommisjonen kartlagt den samlede Situasjonen for personvernet i Norge. Mandag formiddag ble kommisjonens funn lagt fram. Digitaliseringen har gått i rekordfart de siste årene, men konsekvensene knyttet til personvern er ikke blitt vurdert tilstrekkelig, mener kommisjonen.

NRK - I førrgår: 11:19

17.000 russere krysset grensa til Finland i helgen

Rundt 17.000 russiske statsborgere kom til Finland over grenseovergangene i helgen, ifølge den finske grensekontrollen. I morges var det om lag 5 kilometer lange køer på den russiske siden, skriver Svenska Yle.

Klartale - I førrgår: 10:10

Krever at regjeringen gjør noe for barna

Lærerne har streiket i flere måneder. Partene prøver å bli enige. Men de klarer det ikke.

Klartale - I førrgår: 09:00

Flere har hjemmekontor nå

I begynnelsen av året var mange på hjemmekontor. Fire av ti satt hjemme og jobbet. I juni var det bare rundt én av ti som hadde hjemmekontor.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com