Sikte

Thursday, 30 June, 09:06

Nyheter om Sikte

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 27 jun 22 kl. 06:20

Ber folk unngå kontakt med syke og døde fugler

Sist uke ble det funnet smitte med fugleinfluensa hos en død måke på Svalbard. Det var første gang det ble funnet fugleinfluensa i Arktis.Måken var bare den siste av mange ville fugler som har dødd i Norge med viruset i 2022.

NRK - 26 jun 22 kl. 14:37

Biden roser Tyskland for å ruste opp

President Joe Biden roser Tysklands statsminister Olaf Scholz for den «historiske» beslutningen om å ruste kraftig opp. – Presidenten ønsket velkommen Tysklands historiske forpliktelse om å øke forsvarsutgiftene betydelig og oppfylle sine Nato-forpliktelser, noe som vil styrke alliansens langsiktige avskrekking og forsvarsevne, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus etter søndagens møte mellom Biden og Scholz. Scholz varslet i februar en kraftig økning i det tyske forsvarsbudsjettet med Sikte på å nå Nato-landenes mål om å bruke 2 prosent av bruttonasjonalproduktet på forsvar.

NRK - 25 jun 22 kl. 12:55

Danmark faser ut bruken av gass til oppvarming

De folkevalgte i Danmark vil ha helt slutt på bruk av gass til oppvarming av boliger. All gass som benyttes i Danmark, skal innen 2030 være grønn, og innen 2035 skal det ikke lenger benyttes gass til oppvarming av boliger, heter det i en bredt forankret avtale regjeringen har inngått med partier i Folketinget. Ifølge avtalen tar Danmark Sikte på å firedoble produksjonen av sol- og vindenergi på land fram mot 2030, mens energi fra havvind skal femdobles.

NRK - 12 maj 22 kl. 10:51

Tar Sikte på å avvikle Eldreombodet

Regjeringa varslar i revidert nasjonalbudsjett at den tar Sikte på å avvikle Eldreombodet med verknad frå 1. juli 2023. Derfor blir det også føreslått å redusere bevillinga med ein million kroner for inneverande år som eit ledd i ei planlagd avvikling..

Klartale - 23 jun 22 kl. 08:47

Kan bli nytt møte i flytekniker-streiken

– Jeg skal til Oslo i dag for å ha et møte med partene. Men det er litt usikkert om det blir gjennomført. Jeg håper de to partene kan møte i dag, sier Carl Petter Martinsen til Dagbladet.

Klartale - 23 jun 22 kl. 08:47

Klart for nytt møte i flytekniker-streiken

– Jeg skal til Oslo i dag for å ha et møte med partene. Men det er litt usikkert om det blir gjennomført. Jeg håper de to partene kan møte i dag, sa Carl Petter Martinsen til Dagbladet torsdag morgen.

NRK - 23 jun 22 kl. 07:48

Dagbladet: Planlegger møte med partene i flystreiken

Riksmegleren bekrefter overfor Dagbladet at han skal til Oslo i dag for et møte mellom partene i flystreiken. – Hva håper dere å oppnå i det eventuelle møtet? – Jeg forholder meg til at det er en konflikt og et brudd.

NRK - 16 jun 22 kl. 10:28

Tre pågrepet etter voldshendelse

En vakt på et utested i Brumunddal ble skadd på jobb i natt. Politiet har pågrepet tre unge menn som er Siktet for hendelsen, skriver de i en pressemelding. En person var stukket med en spiss gjenstand.

NRK - 07 jun 22 kl. 16:19

Dommen mot Bråthen faller 23. eller 24. juni

Buskerud tingrett tar Sikte på å avsi dom mot Espen Andersen Bråthen 23. eller 24. juni.

NRK - 31 maj 22 kl. 13:39

Ansatt i Nav pågrepet i korrupsjonssaken

Politiet har i dag pågrepet fem personer Siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til grov korrupsjon. I forbindelse med pågripelsene er det også ransaket på en rekke adresser, skriver politiet i en pressemelding. Politiet tar Sikte på å gjennomføre avhør av alle de pågrepne i løpet av dagen.

NRK - 31 maj 22 kl. 13:39

Ansatt i Nav pågrepet i Nordea-saken

Politiet aksjonerte mot Nordeas kontor på Majorstuen tirsdag morgen etter mistanke om pågående lånebedragerier og korrupsjon. Politiet pågrep fem personer, som nå er Siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til grov korrupsjon. I forbindelse med pågripelsene er det også ransaket på en rekke adresser, skriver politiet i en pressemelding.

VG - 19 maj 22 kl. 05:10

Meteorologen: Ustabilt vær i Sikte

Været fremover blir kaldere, våtere – og mer ustabilt. Én landsdel kan imidlertid glede seg over en etterlengtet temperaturmessig opptur..

NRK - 13 maj 22 kl. 19:44

Ukrainas forsvarssjef tror krigen vil bli langvarig

Ukraina tar Sikte på å væpne én million soldater, men forsvarsminister Oleksij Reznikov tror krigen vil bli langvarig. – Vi er nå inne i en langvarig fase av krigen. Svært vanskelige uker ligger foran oss.

NRK - 12 maj 22 kl. 10:56

Kutter i byggeprosjekter

Prosjektet NTNU Campussamling i Trondheim avsluttes i sin nåværende form og regjeringen vil utrede nedskalerte alternativer. Bevilgningen til forprosjektet reduseres 196 mill. kroner.

VG - 10 maj 22 kl. 20:24

Henrykt etter Haaland-overgangen: – Kommer til å Sikte seg mot Gullballen

Tidligere Manchester City-spiller Micah Richards tror Erling Braut Haaland (21) nå kan gå for Gullballen. Tidligere PL-proff Brede Hangeland tror Haaland løser en sentral City-utfordring..

NRK - 10 maj 22 kl. 12:17

Prins Charles taler til det britiske parlamentet

Prins Charles holder for første gang dronningens tale under åpningen av det britiske parlamentet tirsdag. Det gjør han fordi dronning Elizabeth ikke kan delta grunnet sykdom. Den tradisjonsrike talen er vanligvis skrevet av regeringen for dronningen, eller i dette tilfellet prins Charles, og fastsetter lovveret som regjeringen tar Sikte på å innføre for parlamentet.

Dagbladet - 09 maj 22 kl. 13:49

En sjelden innrømmelse

Militærparaden over Den røde plass var den årlige «seiersparaden». Men siden det ikke er noen seier i Sikte, så nevnte knapt Putin ordet, skriver Morten Strand..

NRK - 09 maj 22 kl. 13:23

Vil treffe avgjørelse om Ukrainsk EU-medlemskap i juni

EU-kommisjonens tar Sikte på å treffe en avgjørelse om Ukrainsk EU-medlemskap i juni, melder kommisjonens president Ursula von der Leyen på Twitter. – Ser frem til å motta svarene på spørreskjemaet om EU-medlemskap, skriver hun i meldingen. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj leverte EU-søknaden i april.

NRK - 06 maj 22 kl. 15:39

Kunnskapsdepartementet: Vikingtidsmuseet må kutte en milliard kroner

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) kommer med en klar beskjed: Kostnadene for byggingen av nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy i Oslo må reduseres med en milliard kroner. – På bakgrunn av at Statsbygg har varslet at foreliggende planer ikke lar seg realisere innenfor vedtatt kostnadsramme, ber Kunnskapsdepartementet om at prosjektet gjennomgås på ny med Sikte på å ta kostnadene vesentlig ned, heter det i et oppdragsbrev fra departementet som ble sendt til Statsbygg og Universitetet i Oslo (UiO) fredag. Ola Borten Moe sier til NTB at det er uheldig og ikke akseptabelt at det oppstår kostnadssprekk før man kommer i gang med selve byggeprosjektet.

NRK - 05 maj 22 kl. 13:26

Lite vann forsinker sesongstart for Skibladner

Lite vann i Mjøsa skaper problemer for sesongåpningen for den hvite svane, Skibladner. Planen var å legge ut på første tur 19. mai, men det er ikke nok vann.

NRK - 25 apr 22 kl. 16:49

Svenske og finske medium: Finland og Sverige tar Sikte på å bli med i Nato samtidig i mai

Den svenske regjeringa har bede om at Finland og Sverige offentleggjer Nato-søknadane sine samtidig, skriv den finske avisa Iltalehti. Avisa skriv også at landa har blitt einige om å lysa ut søknadane sine i veke 20, mellom 16. og 22.

VG - 25 apr 22 kl. 09:09

Legg ned fylkeskommunen

Fylkeskommunen svever mellom å ha reell legitimitet og innflytelse og å være et overflødig forvaltningsnivå. Da er det bare én mulighet i Sikte..

VG - 10 mar 22 kl. 18:04

Ikke fred i Sikte

Krigen i Ukraina er grufull. Den kan bli enda verre. Og det er ikke fred i Sikte..

NRK - 19 apr 22 kl. 15:19

Lite snøsmelting gir lite vann i Oslo

Mangelen på nedbør og at folk ikke har trappet ned på vannforbruket, bekymrer Oslos vann- og avløpsetat. Oslo har unormalt lite vann «på lager» i vannforsyningen, og gjennom påskeuken har det både vært tørt og varmt. – Det er heller ikke noen nedbør i Sikte, og dette vil ha direkte betydning på vannforsyning, sier seksjonsleder Frode Hult i vann- og avløpsetaten..

NRK - 19 apr 22 kl. 15:03

Lågare økonomisk vekst og meir inflasjon i Sikte

Dei økonomiske verknadane av Ukraina-krigen spreier seg langt og breitt, er konklusjonen i Det internasjonale pengefondets (IMF) nye rapport. Dei spår ein global økonomisk vekst på 3,6 prosent i 2022, melder AFP. Det er ned frå ein vekst på 6,1 prosent i fjor.

Dagbladet - 25 mar 22 kl. 11:13

Stoltenberg: - Økt kinesisk interesse

Nato-generalsekretæren taler under Cold Response-øvelsen fredag. - Kina har definert seg selv som en «nær arktisk stat» og tar Sikte på å bygge tilstedeværelse her, sier Jens Stoltenberg..

NRK - 22 mar 22 kl. 16:58

Musk åpnet Teslafabrikk i Tyskland

Tirsdag åpnet Elon Musk sin gigafabrikk i Gruenheide nær Berlin i Tyskland, som skal produsere Teslaer. I to år har mangemilliardæren kjempet mot tysk byråkrati og klager på fabrikkens miljøpåvirkning. Fabrikken tar Sikte på å ansette 12.

NRK - 10 mar 22 kl. 20:34

Utval skal sjå på all vurdering i skulen

Regjeringa har sett ned eit utval som skal gå gjennom all vurdering i norsk skule. Mandatet og samansetninga av utvalet er ikkje klart enno, men Kunnskapsdepartementet tek Sikte på å sette ned utvalet i starten av stortingsperioden, seier statssekretær Halvard Hølleland (Ap) til Utdanningsnytt. – Dette er eit prioritert arbeid.

NRK - 10 mar 22 kl. 11:59

Mellombels kollektivt vern trer i kraft i morgon

– Regjeringa tar Sikte på at ordninga med mellombels kollektivt vern trer i kraft frå i morgon. Det vil gi ukrainarar som registrerer seg i Noreg og som kan dokument at dei er frå Ukraina vern her, seier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til NRK. Mellombels kollektiv vern vil seie at kvar enkelt søknad ikkje vil bli vurdert individuelt, og ukrainarane vil få same rettar som ved vanleg godkjent asylsøknad..

NRK - 09 mar 22 kl. 12:17

Tror det er mulig å unngå streik

Fellesforbundets leder Jørn Eggum sier de tar Sikte på å gjennomføre lønnsoppgjøret uten å havne i konflikt, trass i de vanskelige tidene Europa står overfor. Han sier de også håper å unngå å havne hos Riksmekleren, selv om dette skal «holde hardt», ifølge Eggum. Onsdag var det forhandlingsstart for tariffoppgjøret med kravoverrekkelse mellom Fellesforbundet og Norsk Industri.

NRK - 05 mar 22 kl. 08:37

Våpenkvile frå 9 til 16

I Mariupol tar dei Sikte på å starte evakueringa av sivile klokka 11 lokal tid, altså klokka 10 norsk tid. Våpenkvila skal vare frå klokka 9 til 16, skriv BNO News. Russland og Ukraina skal ha blitt einige om våpenkvila laurdag, slik at befolkninga kan evakuere..

NRK - 05 mar 22 kl. 08:37

Våpenkvile frå 8 til 15

I Mariupol tar dei Sikte på å starte evakueringa av sivile klokka 11 lokal tid, altså klokka 10 norsk tid. Våpenkvila skal vare frå klokka 8 til 15 norsk tid, skriv BNO News. Russland og Ukraina skal ha blitt einige om våpenkvila laurdag, slik at befolkninga kan evakuere..

NRK - 02 mar 22 kl. 05:51

Putin forbyr russere utreise med utenlandsk valuta

Den russiskek presidenten Vladimir Putin har signert et dekret som tar Sikte på å holde utenlandsk valuta innenfor Russland. Fra og med onsdag er det forbudt å reise ut av Russland med mer enn tilsvarende 10.000 dollar, rundt 88.

NRK - 28 feb 22 kl. 07:06

Nato intensiverer jakta på ny sjef

Nato har vegra seg for å setja i gang diskusjonar om kven som bør ta over etter Jens Stoltenberg. No skyt prosessen fart. Det er tilsettinga av Stoltenberg som ny sjef for Noregs Bank som gjer at diplomatar no ventar ein meir aktiv diskusjon i Nato om kven som skal ta over som generalsekretær til hausten.

NRK - 26 feb 22 kl. 02:16

Ikke enighet om forhandlingssted

Ukraina opplyser at de er rede til å møte Russland for å forhandle om en våpenhvile og fred. President Volodymyr Zelenskyjs pressetalsmann Sergej Nykyforov sier det stadig er landets standpunkt. Russlands invitasjon til å møtes i Minsk i Hviterussland ble besvart med en invitasjon til å møtes i Warszawa i Polen.

E24 - 21 feb 22 kl. 21:59

Seadrill vil noteres på Oslo Børs og New York-børsen under nytt navn

I første omgang tar John Fredriksens riggselskap Sikte på å noteres på Euronext Expand i Oslo..

NRK - 18 feb 22 kl. 10:26

Kontrollkomiteen krever flere spørsmål om Stoltenberg-ansettelsen

Stortingets kontrollkomité bestemte fredag å sende flere spørsmål til regjeringen om utnevningen av Jens Stoltenberg som ny sentralbanksjef. – Vi kommer ikke til å gå innpå hvilke spørsmål som blir sendt i dag. Vi jobber med å ta Sikte på å være enige om å sende flere spørsmål som en samlet komité, sa Audun Lysbakken (SV) til NRK etter møtet..

NRK - 14 feb 22 kl. 10:49

Tyskland vil fjerne alle restriksjonar

I mars vil alle koronarestriksjonar bli oppheva i Tyskland, ifølge eit utkast til ein gjenopningsplan, skriv AFP. Planen tar Sikte på at restriksjonane bør gradvis bli fjerna innan 20. mars.

NRK - 08 feb 22 kl. 11:46

EU med egen databrikke-plan

EU-kommisjonen legger tirsdag fram en omfattende forslagspakke som tar Sikte på å øke unionens globale markedsandel av databrikker. Unionen ønsker å trappe opp produksjonen for å gjøre seg mindre avhengig av asiatiske produsenter. Planen går ut på å hente inn over 40 milliarder euro som skal kunne finansiere fabrikker på det europeiske kontinentet (NTB).

Aftenposten - 08 feb 22 kl. 09:15

Nytt gull i Sikte

NRK - 07 feb 22 kl. 13:29

Vil vurdere om tiltak kan fjernes

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier regjeringen allerede i løpet av uka vil vurdere om koronatiltak kan fjernes. Helsedirektoratet og Folkehelsemyndighetene skal nå gi råd til regjeringen om veien videre, opplyser statsministeren. – De har i oppdrag å vurdere dette løpende.

NRK - 08 nov 21 kl. 17:48

Obama: De fleste land har sviktet

De fleste land har sviktet løftene de avga i forbindelse med Parisavtalen, sa tidligere president Barack Obama på klimatoppmøtet i Glasgow mandag. Obama, som var president da Parisavtalen ble undertegnet, sa at verden må trappe opp arbeidet for innfri løftene om kutt i CO2-utslipp og samarbeid for å bremse den globale oppvarmingen. – Vi har langt ifra gjort nok for å takle denne krisen.

NRK - 07 nov 21 kl. 23:02

Mener Musk må selge Tesla-aksjer

Et flertall av Twitter-følgerne til Tesla-sjef Elon Musk mener at han bør selge 10 prosent av sine Tesla-aksjer. Musk la lørdag ut et spørsmål til sine 62 millioner Twitter-følgere om han burde selge, og søndag hadde et flertall stemt ja. – Jeg var forberedt på å godta begge resultater, sa Musk, som jevnlig bruker Twitter til å komme med uventede kunngjøringer eller overraskende kommentarer.

NRK - 07 nov 21 kl. 17:12

La Palma-vulkan: Ingen ende i Sikte

Vulkanutbruddet på kanariøya La Palma pågår fortsatt, sju uker etter at utbruddet startet. – Ingenting tyder på at det vil stanse i løpet av den nærmeste tiden, sier Carmen López, talsperson for det spanske krisebyrået Pevolca. I helgen ble det riktignok registrert noe nedgang i antall jordskjelv og utslipp av svoveldioksid fra vulkanen.

VG - 07 nov 21 kl. 12:55

Grepene som gjorde ham til landslagsspiller: – Aldri tenkt at jeg kan Sikte meg inn på det

LILLESTRØM (VG) Han traff Ståle Solbakken som 18-åring da et stipend fra HamKam ga et treningsopphold i FC København. Siden den gangen har Thomas Lehne Olsen (30) knapt trodd at A-landslaget kunne være noe for ham..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com