Sikre

Sunday, 29 January, 02:59

Nyheter om Sikre

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - Igår: 10:49

Nye regler skal Sikre nok strøm

Regjeringen hadde pressekonferanse fredag. De snakket om hvordan vi kan Sikre at Norge har nok strøm. Statsminister Jonas Gahr Støre åpnet pressekonferansen.

NRK - 23 jan 23 kl. 14:16

Brasil og Argentina oppretter handelsfond

Brasil og Argentina skal opprette et garantifond for å Sikre Brasils handelsutgifter, melder Reuters. Sammen skal landene signere en bilateral avtale som skal beskytte og Sikre brasiliansk eksport. Garantifondet vil gjøre at Argentina må Sikre at Brasils handelsfinansiering har internasjonal likviditet, altså at Brasil kan være i stand til å dekke forventede og uforutsette utgifter.

NRK - 6 timer siden

SV vil ha krav til antall ansatte som skal jobbe med eldreomsorgen

– Vi krever at det er nok folk og rett kompetanse. Derfor slår vi nå en bemanningsnorm. Det sier nestleder Kirsti Bergstø (SV) til NRK.

NRK - Igår: 08:15

Regjeringen med tiltak for å Sikre norsk strømforsyning

Regjeringen skal fortelle om nye grep for å Sikre at nordmenn har nok strøm i fremtiden. Følg pressekonferanse fra klokken 08.15..

Klartale - Igår: 07:58

Slik skal de Sikre at Norge har nok strøm

Siden mai 2022 har det vært uro for at Norge kunne få for lite strøm denne vinteren. – Neste vinter så er det jo klart at vi må ha full kontroll, sier Terje Aasland. Han er olje- og energiminister.

Klartale - 14 jan 23 kl. 06:30

Vil vise hvordan folk levde i Pompeii

I mange år har arkeologer jobbet med å grave fram byen. Den ble dekket av aske etter at vulkanen Vesuv hadde et stort utbrudd i år 79 etter Kristus.Målet har vært å lære mer om hva slags liv folk levde i en middels stor romersk by.

NRK - 11 jan 23 kl. 12:39

Nygård skuffet over Follobanen

På vegne av alle dem som hadde ønsket seg flere avganger og raskere reise, er samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) skuffet over at Follobanen måtte stenge kort tid etter åpning. Nygård fikk spørsmål om Follobanen fra Høyres Ingjerd Schou i Stortingets spørretime i dag. – Jeg har overfor Bane Nor gitt uttrykk for at jeg forventer at de nå gjør alt de kan for å Sikre en rask og forsvarlig gjenåpning.

NRK - 8 timer siden

Høyre lunkne til å redde ABC-klinikken

Venstre har i Stortinget bedt regjeringen bevare ABC-klinikken. Høyre vil ikke stille seg bak forslaget. – Det er en farlig vei å gå om Stortinget skal påta seg ansvaret for et godt og trygt fødetilbud.

VG - 20 timer siden

Dette løser ikke regjeringens strømfloke

Regjeringen har lagt frem en ordning for å Sikre nok strøm. Det er bra, men stagger ikke strømopprøret i egne kretser..

Aftenposten - Igår: 14:14

Regjeringens politikk henger ikke sammen

Regjeringen vil Sikre at det er strøm i kontakten, men har sabotert sitt eget mål..

NRK - Igår: 07:41

Danmark skal se på muligheten for å rettsforfølge russiske ledere

Danmark slutter seg til en kjernegruppe av land som skal se på muligheten for å rettsforfølge russiske ledere involvert i invasjonen av Ukraina. – Når vi er vitne til slike forbrytelser, stiller det krav om handling. Det er også et spørsmål om ansvaret vi har for den internasjonale rettsorden og staters suverenitet, sier utenriksminister Lars Løkke Rasmussen i en pressemelding.

NRK - I førrgår: 23:37

Biden oppfordrer til fredelige protester

USAs president Joe Biden oppfordrer alle til å ikke la vold ta overhånd i eventuelle kommende protester etter at fem politibetjenter ble arrestert for drapet på Tyre Nichols (29). Det skriver Det hvite hus i en pressemelding. – Raseri er forståelig, men vold er aldri akseptabelt.

VG - I førrgår: 19:58

Jo, du må planlegge for alderdommen

Velferdsstatens glansdager ligger bak oss. Jo før vi innser det, dess lettere blir det å ta ansvar for å Sikre egen alderdom..

NRK - I førrgår: 15:34

Jernbanedirektøren: Tilliten til Bane Nor er ikke svekket

Til tross for at Bane Nor onsdag meldte at åpningen av Follobanen igjen blir utsatt, sier jernbanedirektør Knut Sletta at tilliten til Bane Nor ikke er svekket. – Jeg har tillit til at de gjør det de kan for å få dette på plass og utbedre det som må utbedres for å få det på plass, sier jernbanedirektøren til NTB. Han sier han er opptatt av at passasjerene skal ha et godt og forutsigbart togtilbud.

E24 - I førrgår: 13:02

Politiet: Siktede skal ha overført tosifret millionbeløp til Tyskland

Politiet jobber med å Sikre nok et tosifret millionbeløp etter underslagene i Sparebank 1 SMN. Siktede skal ha overført millionsummer via flere konti i eget navn..

NRK - I førrgår: 11:09

30 olje- og gassutbygginger får skattelettelser

30 olje- og gassutbygginger på til sammen rundt 400 milliarder kroner vil få de gunstige skattevilkårene fra oljeskattepakken som ble innført under pandemien. I juni 2020 vedtok Stortinget i 2020 midlertidige endringer i oljeskatten for å Sikre aktivitet i koronatiden. Nå viser tall Teknisk Ukeblad har fått fra Olje- og energidepartementet at 30 olje- og gassutbygginger har levert planer for utbygging og drift som faller under det midlertidige skatteregimet før fristen som gikk ut ved årsskiftet.

NRK - I førrgår: 11:02

Siktet prest løslates fra varetekt

Presten i Hamar bispedømme som er sikta for å ha materiale som viser seksuelle overgrep mot barn, løslates fra fengsling i dag. Mannen har sittet to uker i varetekt. Han har erkjent straffskyld.

NRK - I førrgår: 11:02

Siktet prest løslates fra varetekt–har funnet ulovlig materiale

–Presten i Hamar bispedømme som er sikta for å ha materiale som viser seksuelle overgrep mot barn, løslates fra fengsling i dag. Mannen har sittet to uker i varetekt. Han har erkjent straffskyld.

NRK - I førrgår: 10:19

Voldsepisoder på skole i Sarpsborg

Onsdag var det flere voldsepisoder ved en ungdomsskole i Sarpsborg, der blant annet en lærer var involvert. Sju elever er bortvist fra skolen etter hendelsen. Hendelsene skal ha funnet sted i skoletiden onsdag.

NRK - I førrgår: 10:19

Sarpsborg: ungdomsskole stengt etter voldshendelse

Politiet bekrefter at det onsdag var en voldshendelse på Tindlund ungdomsskole i Sarpsborg. En person ble sendt til legevakt med skader. Hendelsene skal ha funnet sted i skoletiden onsdag.

NRK - I førrgår: 05:48

AUF vil gi papirløse gratis helsehjelp

AUF vil gi personer som er i Norge uten oppholdstillatelse gratis helsehjelp. Det finnes ingen Sikre tall på hvor mange de er, men ifølge Utlendingsdirektoratet er det 210 asylsøkere med avslag på norske asylmottak, som har bodd der i mer enn ti år, skriver Klassekampen. I dag har folk i denne gruppen kun rett til akutt helsehjelp.

NRK - I førrgår: 03:26

Senatorer krever innsyn i dokumenter funnet hos Trump og Biden

Senatorer fra begge partier i USA sier de bør få tilgang til klassifiserte dokumenter som ble funnet i boligene til Joe Biden, Donald Trump og Mike Pence. – Det er vårt ansvar å Sikre at vi, i egenskap av å holde oppsyn med etterretning, kan vite om noen etterretningsopplysninger er blitt kompromittert, sier Senatets etterretningskomités leder, demokraten Mark Warner, og komiteens nestleder, republikaneren Marco Rubio. Senatorer fra begge partiene har reagert med sinne etter et lukket møte med etterretningssjef Avril Haines.

NRK - 25 jan 23 kl. 21:47

Nordlandssjukehuset set inn ekstra ambulansar etter raset

Den største åra for ferdsel mellom Indre Salten og Nordlandssjukehuset er stengt etter rast på Rv80 ved Kirkestrand. Nordlandssjukehuset har gjort visse grep for å Sikre innbyggarane på Fauske-sida av raset, skriv Saltenposten. Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske vil vere stengd fram til torsdag etter skredet.

E24 - 25 jan 23 kl. 11:00

Investtech-analyse: Tre sterke kjøp før kvartalstallene slippes

Mange selskaper slipper sine kvartalstall i disse dager. Her er tre aksjer du kan vurdere å Sikre deg før tallene slippes..

NRK - 25 jan 23 kl. 06:13

Norges første avføringsbank

Norges første avføringsbank er etablert ved medisinsk avdeling ved Universitetssykehuset i Harstad. Fecesbanken skal Sikre at sykehuset til enhver tid har nok tarmflora fra friske donorer – som skal brukes til tarmflorabehandling av pasienter og ikke minst forskning. Avføring fra mennesker kan vise seg å få stor betydning i behandling av en rekke sykdommer, forteller forsker Peter Holger Johansen..

E24 - 24 jan 23 kl. 14:16

Fyller flyene med charterturister for å Sikre inntekter: – Vi er optimister

Flyr Sikrer inntekter på 120 millioner kroner ved å fly charterturister i sommer. Selskapet mener det reduserer risiko..

NRK - 12 dec 22 kl. 20:54

Regjeringen stiller nye krav til styrer i barnehagene

Regjeringen ønsker å Sikre styrers tilstedeværelse i barnehagene med ny forskrift. – Vi vil Sikre at styrer får nok tid til å drive pedagogisk ledelse, og til å følge opp medarbeidere og barn. Derfor stiller vi tydeligere krav til tilstedeværende styrer, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) til Utdanningsnytt.

NRK - 23 jan 23 kl. 15:29

Forkaster anken til siktet bankansatt

En bankansatt i Sparebank 1 SMN ble lørdag varetektsfengslet i to uker, siktet for underslag og hvitvasking. Han anket fengslingen, men denne ble forkastet. Mannen, som har erkjent straffskyld for grovt underslag og grov hvitvasking, samtykket kun til fengsling i én uke og anket avgjørelsen fra Trøndelag tingrett, skriver E24.

NRK - 23 jan 23 kl. 14:05

Testkjøringer på Follobanen denne uken

Torsdag skal Bane Nor foreta testkjøringer med tog på den stengte Follobanen. Planen er fremdeles å gjenåpne strekningen 12. februar.

NRK - 23 jan 23 kl. 04:13

Regjeringen: Endrer lover for å få nok boliger til flyktninger

Regjeringen arbeider med endringer i både plan- og bygningsloven og husleieloven. Målet er flere boliger til flyktninger. Statssekretær Nancy Porsanger Anti (Sp) i Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) opplyser til Nationen at regjeringen jobber med en rekke endringer i flere regelverk for å Sikre nok boliger.

NRK - 23 jan 23 kl. 00:41

Britiske kullkraftverk satt i beredskap

Tre britiske kullkraftverk har fått ordre om å fyre opp i tilfelle de trengs for å Sikre energiforsyningen idet en kuldebølge brer seg over landet. Ordren omfatter tre kullkraftverk og er gitt i lys av prognoser som går ut på at elektrisitetsforsyningen blir knappere enn normal mandag, står det i en uttalelse fra nettoperatøren National Grid Electricity System Operator. I tillegg åpner selskapet mandag en ny ordning som det hevder skal gi mer fleksibilitet i energiforsyningen.

VG - 23 jan 23 kl. 00:52

Britiske kullkraftverk satt i beredskap

Tre britiske kullkraftverk har fått ordre om å fyre opp i tilfelle de trengs for å Sikre energiforsyningen idet en kuldebølge brer seg over landet..

NRK - 20 jan 23 kl. 14:09

Frankrike: Foreslår betydelig økning i forsvarsbudsjettet

Frankrikes president går inn for en betydelig økning i forsvarsbudsjettet ut dette tiåret, og vil forandre forsvaret for å møte nye trusler. Fredag kunngjorde Emmanuel Macron et budsjettforslag som legger opp til å bruke 413 milliarder euro fra 2024 til 2030 for å Sikre «vår frihet, vår sikkerhet, vår velstand og vår plass i verden». Beløpet tilsvarer 4.

NRK - 20 jan 23 kl. 09:31

Statsforvalter åpner tilsyn etter dødsfallene i Spydeberg

Det skriver Statsforvalteren i en pressemelding. VG omtalte pressemeldingen først. – I første omgang vil vi undersøke om jentene har fått forsvarlig hjelp og oppfølging fra barneverntjenesten i Indre Østfold kommune, Fossumkollektivet og Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat), heter det i meldingen.

NRK - 19 jan 23 kl. 15:41

Jernbanedirektoratet om Follobanen: – Forventer at planen er realistisk

Jernbanedirektør Knut Sletta sier at han forventer at Bane Nors plan for Follobanen nå er realistisk. Han sier det er synd at åpningen er utsatt nok en gang. Jernbanedirektoratet har fått beskjed fra Bane Nor om at åpningen av Follobanen er utsatt til den 12.

NRK - 19 jan 23 kl. 15:06

Norge gir 40 millioner til såkorn i Ukraina

Norge gir 40 millioner kroner til FN for såkorn til 3.000 konfliktrammede småbønder i Ukraina. – Det vil bidra til å Sikre mat til mange mennesker, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding.

NRK - 18 jan 23 kl. 15:41

Søker etter person i Sandvika

Nødetatene er i Sandvika i Bærum og leter etter en person i forbindelse med en mindre brann i en trekonstruksjon under E18-broen. Flere politipatruljer og brannbilder er i området. Operasjonsleder Eirik Sandnes i Oslo politidistrikt forteller at dykkere søker i Sandvikselva etter personen, og at patruljer leter i området rundt.

Aftenposten - 18 jan 23 kl. 11:42

Høyre reagerer på NRKs OL-hemmelighold: – Utfordrende

Høyres Tage Pettersen mener NRK bør informere skattebetalerne hvor mye det koster å Sikre seg rettighetene til OL..

NRK - 27 dec 22 kl. 12:39

Farevarsel om vind: Sikre løse gjenstander

Meteorologisk institutt har sendt ut et farevarsel om vind tirsdag ettermiddag og kveld. Varselet gjelder for deler av Trøndelag. Det ventes lokalt kraftige vindkast på 30-37 m/s fra vest.

NRK - 17 jan 23 kl. 17:48

Politiet sjekker om knivstikking i Lillestrøm kan knyttes til Oslo-skyting

Oslo-politiet sjekker om det kan være en sammenheng mellom skyteepisoden ved Nationaltheatret i helga og en knivstikking i Lillestrøm før jul. – Bakgrunnen for dette er at de involverte tilhører de samme miljøene, sier politiinspektør Grete Metlid til NTB. Det var natt til 3.

NRK - 17 jan 23 kl. 12:10

Mann mistenkt i forbindelse med brann i hybelbygg

Brannen i et hybelbygg for studenter på Rena natt til 12. desember i fjor, starta mest sannsynlig som følge av uaktsom bruk av elektronikk. Det er politiets oppsummering, når etterforskningen snart er ferdig.

NRK - 17 jan 23 kl. 10:14

Sivilombudet: Nedslitt bygg øker risiko for tvang på Dikemark

En rapport fra Sivilombudet slår fast at det er økt risiko for tvang ved Regional sikkerhetsseksjon Dikemark, ved Oslo universitetssykehus, som følge av helt uegnete og uverdige fysiske forhold. – Det er kjent at bygningene er nedslitte og ikke egnet for nåværende drift. Under vårt besøk så vi at forholdene er så dårlige at vi mener helseforetaket straks må iverksette tiltak for å Sikre pasienter og ansatte tryggere omgivelser, sier sivilombud Hanne Harlem i en pressemelding..

NRK - 17 jan 23 kl. 07:28

Høyre vil teste ekstra ungdomsskoleår

Høyre foreslår at kommuner bør kunne teste ut å flytte ett år fra barneskolen til ungdomsskolen, slik at det blir seks barneskoleår og fire på ungdomsskolen. Fire år på ungdomsskolen er et grep Høyre mener kan gi mer tid til å venne seg til krav og fagoppdeling. – Det å starte litt tidligere på ungdomsskolen gjør at man venner seg til forventningene, sier Høyre-leder Erna Solberg til NRK.

Dagbladet - 16 jan 23 kl. 17:07

- Sikre død å bli sendt tilbake

Andrey Medvedev, tidligere kommandohavende i den beryktede leiesoldatgruppa Wagner, frykter å bli sendt tilbake til Russland..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com