Sikkerhetsmyndighet

Tuesday, 16 July, 12:28

Nyheter om Sikkerhetsmyndighet

NRK - 02 jun 24 kl. 21:39

Brenna: – Jeg har ikke noe annet valg enn å stoppe streiken

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) mener de ikke vil kunne levere tjenester som beskytter nasjonal sikkerhet hvis streiken ble videreført. Situasjonen beskrives som så alvorlig allerede fra mandag morgen, at tvungen lønnsnemnd nå settes i verk. – Jeg har ikke noe annet valg enn å stoppe streiken, sier Arbeidsminister Tonje Brenna (Ap).

NRK - 24 maj 24 kl. 11:51

Arne Christian Haugstøyl (49) er ny direktør i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet

8. desember ble det kjent at Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) har inngått en låneavtale på 200 millioner kroner med det John Fredriksen-kontrollerte selskapet Norwegian Property. Det er tidligere antatt at lånet er i strid med Grunnloven, fordi staten kun kan bruke penger som er bestemt av Stortinget.

NRK - 24 maj 24 kl. 11:51

Ny direktør i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet

Arne Christian Haugstøyl (49) ble i statsråd fredag utnevnt som ny direktør for Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM). Perioden hans varer i seks år. Haugstøyl er politiutdannet og har mesteparten av sin erfaring fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

VG - 09 jul 24 kl. 15:01

Sto midt i NSM-skandalen – får sikkerhets­toppjobb på Stortinget

Han var assisterende direktør da Nasjonal Sikkerhetsmyndighet brøt grunnloven. Nå skal Helge Rager Furuseth (47) styre sikkerheten på Stortinget..

Aftenposten - 30 apr 24 kl. 14:10

Refser Justisdepartementet og Nasjonal Sikkerhetsmyndighet

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) tok opp lån i strid med Grunnloven. Det slår Riksrevisjonen fast i ny rapport..

NRK - 11 jun 24 kl. 11:32

Russisk kvinne arrestert i Danmark

Dansk etterretning og Sikkerhetsmyndighet (PET) har sammen med lokalt politi arrestert en russisk borger bosatt i Danmark. Kvinnen er siktet for å ha hjulpet en utenlandsk etterretningstjeneste til å operere i Danmark, samt for å ha bidratt til påvirkningsoperasjoner, skriver DR. Arrestasjonen skjer etter at NRK sammen med flere europeiske mediehus har avdekket hvordan russiske agenter har brukt stiftelsen Pravfond til å omgå sanksjoner, gi rettshjelp til spioner og finansiere påvirkningsoperasjoner over hele Europa.

NRK - 05 jun 24 kl. 20:45

TV 2: Nasjonalt cybersikkerhetssenter hever trusselnivået

Det er oppdaget en alvorlig sårbarhet i et sikkerhetsprodukt som er utbredt hos norske virksomheter. NCSC-pulsen er derfor hevet til nivå 2, forhøyet fare, opplyser Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) til TV 2. Sårbarheten kan gi en angriper mulighet til å hente ut informasjon fra enheter..

NRK - 05 jun 24 kl. 20:45

NSM hever farenivået etter alvorlig cyberangrep

Det er oppdaget en alvorlig sårbarhet i sikkerhetsproduktet Check Point Quantum Security Gateway, som er utbredt hos norske virksomheter. Det skriver TV 2. Sårbarheten kan gi en angriper mulighet til å hente ut sensitiv informasjon fra enheter.

Klartale - 05 jun 24 kl. 06:05

Tvungen lønnsnemnd

---Tvungen lønnsnemdStaten og Akademikerne var i konflikt. Men regjeringen stoppet streiken. Den foreslo tvungen lønnsnemnd.

E24 - 02 jun 24 kl. 21:06

Regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd i Akademikerne-streiken

Det begrunnes med konsekvensene av streik i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM). Unio-streiken fortsetter..

E24 - 02 jun 24 kl. 21:06

Tvungen lønnsnemnd i Akademikerne-streiken

Regjeringen mener konsekvensene av streik i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) er for alvorlige. Unio-streiken fortsetter..

NRK - 29 maj 24 kl. 18:21

Akademikerne trapper opp streiken

Også Akademikerne øker sitt streikeuttak. Fra og med mandag tas ytterligere 378 medlemmer ut, og totalen blir da på mer enn 2250 streikende. Uttaket rammer blant annet flere offentlige tilsyn og departementer, Kripos og Oslo politidistrikt.

VG - 24 maj 24 kl. 11:51

Arne Christian Haugstøyl er ny direktør i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet

49-åringen har blant annet bakgrunn fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST)..

E24 - 30 apr 24 kl. 14:08

Riksrevisjonen: NSM tok opp lån i strid med Grunnloven – Justisdepartementet fulgte ikke godt opp

Både Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) og Justisdepartementet får sterk kritikk fra Riksrevisjonen..

E24 - 30 apr 24 kl. 14:08

Låneavtale bryter med Grunnloven – NSM og Justisdepartementet får kritikk fra Riksrevisjonen

Både Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) og Justisdepartementet får kritikk for NSMs ulovlige låneavtale. – Har aldri vært borti lignende, sier riksrevisoren..

NRK - 01 mar 24 kl. 13:14

Justisdepartementet får kritikk i ny NSM-rapport

I en ny rapport om Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) sin låneavtale får også justisdepartementet gjennomgå. Rapporten sier at de burde satt seg bedre inn i den økonomiske og administrative styringen av NSM da det ble overført fra forsvarsdepartementet. Videre sier de at departementet burde forsikret seg om at «ny leder var rustet til å styre virksomheten løpende, herunder kontrollere NSMs økonomi.

NRK - 06 apr 24 kl. 22:00

Støre lover å ta grep etter sak om russiske hytteeiere i nord

Flere russere som kobles til president Vladimir Putins regime, eier hytter nær Forsvarets militærbase i Bardufoss. Statsministeren lover å ta grep. – Dette illustrerer at det er noe vi må følge veldig nøye med på.

VG - 01 mar 24 kl. 17:49

Nystrøm om NSMs lån: – Aldri vært min intensjon å inngå en ulovlig avtale

Fredag falt dommen: – Det er viktig for meg å understreke at jeg handlet i aller beste mening, sier tidligere sjef i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) til VG..

NRK - 01 mar 24 kl. 13:14

Justisdepartementet får kritikk i NSM-rapporten

NSM-rapporten sier at justisdepartementet burde satt seg bedre inn i den økonomiske og administrative styringen av NSM da det ble overført fra forsvarsdepartementet. Videre sier de at departementet burde forsikret seg om at «ny leder var rustet til å styre virksomheten løpende, herunder kontrollere NSMs økonomi.» Det poengteres også at de kunne fulgt saken jevnlig opp i faste møter med NSM.

NRK - 01 mar 24 kl. 13:05

NSM får krass kritikk

Utvalget råder justisdepartementet til å foreta en ekstern, fullstendig gjennomgang av NSM. De skriver at NSM må så snart som mulig gjennomgå styrings- og forvaltningspraksis i organisasjonen, og kommer med krass kritikk. – NSM hadde ikke dekning i de gjeldende budsjetter for de samlede leie- og lånekostnadene de påtok seg, slik regelverket sier det skal være Videre påpeker de at: – Hadde NSM brukt Statsbygg som rådgiver og fulgt deres tilhørende retningslinjer, slik de var pålagt, ville opptak av lån ikke kunne skjedd og andre feil vært unngått.

NRK - 01 mar 24 kl. 13:05

NSM villedet justisdepartementet

Fredag kom rapporten om NSM-lånet. Og kritikken er skarp: «Endringer i leieavtalen var av en slik karakter at normale saksbehandlingsprinsipper i forvaltningen tilsier at overordnet departement skulle vært informert. Det utkastet NSM hadde sendt til JD var etter den nevnte endringene villedende».

Aftenposten - 01 mar 24 kl. 12:57

Rapport til Mehl: Nasjonal Sikkerhetsmyndighet brøt reglene

NSM tok opp ulovlige lån på 200 millioner kroner. Hvem visste hva og når?.

Klartale - 12 feb 24 kl. 13:07

Dette er de største truslene mot Norge

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) har sett på hva som kan true Norge i 2024. Det har også Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) og Etterretningstjenesten (E-tjenesten) gjort.Funnene la de fram for pressen mandag.

NRK - 05 feb 24 kl. 03:05

Tre av ti offentlige direktorater hadde egen podkast i fjor

Av 71 offentlige direktorater hadde 20 en egen podkast i fjor. Det viser en gjennomgang Klassekampen har gjort. Hvor mange som lytter til podkastene varierer.

NRK - 30 jan 24 kl. 16:09

NSM: Innrømmet manglende økonomikompetanse

Allerede i fjor sommer erkjente Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) at de var for dårlige på økonomistyring. NSM ble kalt inn på teppet hos Justisdepartementet i juni fjor, ifølge møtereferater VG har fått innsyn i. Der måtte de forklare seg om et «betydelig merforbruk», ifølge referatene.

VG - 30 jan 24 kl. 15:33

NSM: Innrømmet manglende økonomikompetanse

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) innrømmet allerede i fjor sommer at de var for dårlige på økonomistyring..

NRK - 09 dec 23 kl. 00:09

Filter: Varsel om regelbrudd fra NSM allerede i fjor

Justisdepartementet ble i fjor varslet om at Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) ikke fulgte reglene i forbindelse med den nå omstridte leieavtalen. Sofie Nystrøm gikk fredag av som sjef for Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) fordi de hadde tatt opp ulovlige lån i forbindelse med leie av nye kontorlokaler. Filter Nyheter skriver at varsellampene gikk i Kommunaldepartementet allerede i fjor, før leieavtalen ble inngått.

NRK - 08 dec 23 kl. 15:20

Fungerende direktør: – Svært alvorlig

– Dette er svært alvorlig for NSM. Vi tar dette på høyeste alvor, NSM som EOS-tjeneste er helt avhengig av tillit. Vi skal rydde opp i samarbeid med Justis- og beredskapsdepartementet, sier fungerende direktør i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, Helge Rager Furuseth.

Aftenposten - 26 jan 24 kl. 09:46

Forsvarsdepartementet opprørte over NSMs flytteplaner: – Alvorlig

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet flyttet til Fornebu. Det gjorde at folk sluttet i et viktig sikkerhetssenter..

NRK - 16 jan 24 kl. 10:08

Mehl redegjør: Fortsatt uavklarte forhold

– Det er fortsatt mange spørsmål og uavklarte forhold, sa justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) da hun redegjorde om NSM-saken i Stortinget i dag. Hun fastholdt at Nasjonal Sikkerhetsmyndighet har inngått det hun beskrev som ulovlige låneavtaler på til sammen 200 millioner kroner, med eiendomsselskapet Norwegian Property. Mehl viste også til at regjeringen har satt ned et granskingsutvalg under ledelse av tidligere sentralbanksjef Svein Gjedrem.

NRK - 16 jan 24 kl. 10:08

Mehl: Fortsatt uavklarte forhold i NSM-saken

– Det er fortsatt mange spørsmål og uavklarte forhold, sa justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) da hun redegjorde om NSM-saken i Stortinget i dag. Hun fastholdt at Nasjonal Sikkerhetsmyndighet har inngått det hun beskrev som ulovlige låneavtaler på til sammen 200 millioner kroner, med eiendomsselskapet Norwegian Property. – Avtalene innebærer brudd på gjeldene lover og regelverk, blant annet Grunnlovens bestemmelse om Stortinget som bevilgende myndighet, sa Mehl, som understreket at regjeringen ser på saken som alvorlig.

VG - 05 jan 24 kl. 15:37

Justisdepartementet om NSM-fullmakt: – Gir ikke rett til å ta opp lån

Justisdepartementet avviser at Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) hadde fullmakt til å ta opp lån – slik NSM hevder at de hadde..

NRK - 20 dec 23 kl. 12:58

Korona-syk Mehl ikke til Stortinget

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) skulle i dag møtt i Stortinget for å svare på hard kritikk fra en nær samlet opposisjon i NSM-saken. Men Justisdepartementet opplyser nå til NRK at justisministeren har fått korona og derfor er forhindret fra å møte i Stortinget i dag. SV, Høyre, Venstre og Frp forsterket i dag sin kritikk av Mehl i NSM-saken.

NRK - 20 dec 23 kl. 12:36

NSM glemte viktig klausul i leieavtalen

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) glapp en viktig klausul i leieavtalen, og glemte med det å sikre at bygget de leier ikke kan selges til utlendinger. 22. juni 2022 ga Justis- og beredskapsdepartementet (JD) NSM grønt lys til å signere avtalen om nytt bygg på Fornebu.

Aftenposten - 20 dec 23 kl. 11:45

Glemte klausul i avtale: Kan selge NSMs hovedkvarter til Kina eller Iran

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) signerte leieavtalen før de fikk ja. Da glapp også en viktig klausul i avtalen..

VG - 20 dec 23 kl. 10:39

Lars Christian Aamodt blir midlertidig sjef i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet

Han skal lede NSM i seks måneder..

E24 - 20 dec 23 kl. 10:34

Lars Christian Aamodt blir midlertidig sjef i NSM

Generalmajor Lars Christian Aamodt blir midlertidig sjef i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM)..

NRK - 20 dec 23 kl. 10:33

Lars Christian Aamodt blir midlertidig sjef i NSM

Generalmajor (p) Lars Christian Aamodt blir interimsdirektør i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM)fra 2. januar 2024, melder NSM på sine hjemmesider. Det ble klart i statsråd onsdag.

NRK - 19 dec 23 kl. 20:16

Mener Justisdepartementet kunne avverget regelbrudd

I dokumenter som fram til nå har vært graderte, kommer helt nye detaljer fram om hva som skjedde i kulissene da det ble avslørt at Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) hadde lånt 200 millioner i skjul, skriver TV2. I et brev til Justisdepartementet 29. november i år, fastslår Finansdepartementet at saken er «svært alvorlig», skriver nettavisen.

NRK - 19 dec 23 kl. 11:14

NSM foreslo forretningsmodell for å dekke økte leiekostnader

NSM foreslo å ta seg betalt for «råd og veiledningstjenester» for å dekke økte leiekostnader ved sine lokaler på Fornebu. Den statlige enheten Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) fortalte ifølge VG om disse planene i et møte med Justisdepartementet den 11. mai i år.

VG - 13 dec 23 kl. 19:16

Uenighet om leiepraksis: – Sluttsummen på kassa­lappen blir den samme

Justisministeren sier Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) har gjort alvorlige feil. Men «alle» statlige aktører låner, mener redaktør..

NRK - 13 dec 23 kl. 10:19

VG: Samferdselsdepartementet leter etter NSM-avtaler i egne rekker

Samferdselsdepartementet er ikke kjent med lignende avtaler innenfor sitt ansvarsområde. Men: – Vi har likevel i lys av NSM-saken kontaktet våre underliggende virksomheter for å undersøke om det kan eksistere avtaler med lignende finansieringsmekanismer, skriver kommunikasjonssjef Camilla Bredde Pettersen i en e-post til VG. Forrige uke ble det kjent at Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) har inngått en ulovlig låneavtale i forbindelse med sine lokaler på Fornebu.

NRK - 12 dec 23 kl. 20:58

Riksrevisoren mener fortsatt de ikke fikk nok informasjon

Riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen svarer Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM): – NSM sitt tilsvar illustrerer problemet i denne saken. De synes fortsatt å mene at den ulovlige låneavtalen med Norwegian Property ikke er av betydning for revisor. Det er jeg uenig i.

E24 - 12 dec 23 kl. 17:55

NSM-skandalen: Dette er saken – og derfor er den viktig

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) har lånt 200 millioner kroner av John Fredriksens eiendomsselskap. Det strider mot grunnloven, sier staten. Dette er saken – enkelt forklart..

VG - 12 dec 23 kl. 17:10

NSM-skandalen: Dette er saken – og derfor er den viktig

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) har lånt 200 millioner kroner av John Fredriksens eiendomsselskap. Det strider mot grunnloven, sier staten. Dette er saken – enkelt forklart..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com