Sier

Thursday, 30 June, 09:15

Nyheter om Sier

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 15 minutter siden

Russland med nye kamper i Lysytsjansk

Lysytsjansk er tvillingbyen til Sievjerodonetsk. Den ligger på den andre sida av elva Donets. I snart to måneder har det vært kamper der.

NRK - 15 minutter siden

Et skip med 7.000 tonn korn har forlatt ukrainsk havn, ifølge prorussere

Prorussiske tjenestemenn Sier at et skip lastet med 7.000 tonn korn har forlatt havna Berdjansk. Kornet skal sendes til det som omtales som «vennlige land».

Klartale - 30 minutter siden

Advarer om at vi kan se flere dataangrep framover

– Alt tyder på at angrepet kom fra et russisk, og vil jeg si, kriminelt miljø. Det sa Emilie Enger Mehl til pressen onsdag kveld. Hun er justisminister.

Klartale - 30 minutter siden

Tusenvis av menn samlet for å finne ut av Talibans politikk

Fremtiden for Talibans styre i Afghanistan skal avgjøres. Samlingen kalles jirgaen. Det er er den største politiske samlingen siden Taliban tok over kontrollen i fjor.

NRK - 1 time siden

– Slipp ut torsk du får på kroken

Fiskeridirektoratet oppfordrer hobbyfiskere i Oslofjorden som får torsk på kroken, om å slippe den ut igjen. Det er forbudt å fiske torsk i fjorden, likevel får direktoratet meldinger fra publikum om at folk ikke respekterer forbudet. – Det er veldig viktig at forbudet blir repektert for å kunne bygge opp igjen en torskebestand i Oslofjorden, Sier kommunikasjonsrådgivar Olav Lekve i Fiskeridirektoratet.

NRK - 2 timer siden

Finland kan sette opp grensegjerde mot Russland

Det er ventet at Finland vil åpne for å bygge kraftige grensegjerder langs deler av den 134 mil lange grensa mot Russland. En ny lov som gjør det mulig å sette opp grensegjerdet er ventet å bli stemt gjennom i Finlands nasjonalforsamling Eduskunta denne uka, melder Radio Ekot. – Ting kan endre seg raskt og vi må være forberedt på alle slags situasjoner, Sier Finlands innenriksminister Krista Mikkonen.

Klartale - 2 timer siden

Maria Ressa nekter å stenge nyhetsside

– Vi stenger ikke ned. Eller, jeg burde ikke ha sagt det. Vi har rett til å anke denne beslutningen.

NRK - 3 timer siden

Kritisk for tenåring etter badeulykke

Situasjonen for gutten i tenårene som ble fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim etter en badeulykke i Rotevatnet i Volda i går ettermiddag, er kritisk og ustabil. Det Sier Erik Dyb ved operasjonssentralen i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

NRK - 3 timer siden

Lite kontakt mellom politi og psykiatri

Helse- og omsorgsdepartementet Sier de arbeider med å bedre kontakten mellom politi og psykisk helsevern. En psykiater som jobber med sikkerhetspasienter, Sier til NRK at han etterlyser bedre dialog med politiet for å avverge alvorlige hendelser. Han mener også at terskelen for å kunne tvangsinnlegge psykotiske personer er for høy, og at det er viktig at politiet varsler helsetjenesten dersom de er bekymret for at personer med alvorlige psykiske lidelser kan komme til å utøve vold..

NRK - 4 timer siden

USA: Putin ønsker fortsatt å ta mesteparten av Ukraina

Russlands president Vladimir Putin har fortsatt ambisjoner om å ta kontroll over mesteparten av Ukraina, ifølge amerikansk etterretning. – Vi er fortsatt i en posisjon der vi ser på president Putin. Vi tror at han i det store og det hele har de samme politiske målene som han hadde tidligere, det vil si at han ønsker å ta mesteparten av Ukraina, Sier USAs øverste etterretningssjef Avril Haines.

NRK - 4 timer siden

Canada kan øke olje- og gasseksport til Europa

Canada er i samtaler med Europa om økt eksport av olje og gass fra landets østkyst, opplyser utenriksminister Melanie Joly. – Det er viktig for Canada å kunne trå til og hjelpe våre europeiske venner, som står overfor en svært vanskelig energirealitet, Sier hun ifølge Sky News. – Vi må gjøre dette på en måte som også tar hensyn til klimaendringer.

NRK - 5 timer siden

Blodbanken i Bergen har lite blod

Blodbanken i Bergen har satt inn tiltak for å fylle lagrene etter at reservene denne uken begynte å bli kritisk lave. Utvidede åpningstider, ekstra innkallinger og innkjøp fra andre sykehus skal bidra til å fylle opp blodbanken igjen, skriver Bergens Tidende. – Normalt prøver vi å ha rundt 200 enheter med blod på lager.

NRK - 5 timer siden

Amnesty: Russisk angrep på teateret i Mariupol var krigsforbrytelse

Det russiske angrepet på teateret i Mariupol, der sivile hadde søkt tilflukt, var en krigsforbrytelse, slår Amnesty International fast i en rapport. – Fram til nå har vi snakket om en angivelig krigsforbrytelse. Nå kan vi slå klart fast at det var en krigsforbrytelse, begått av russiske væpnede styrker, Sier Oksana Pokaltsjuk, som leder Amnestys Ukraina-avdeling, til nyhetsbyrået AFP.

NRK - 6 timer siden

Luhansks guvernør melder om omfattende kamper

Omfanget av angrepene i byen Lysytsjansk er omfattende, ifølge Luhansk-fylkets guvernør. Lysytsjansk er under konstante angrep med tungt skyts. Kampene fortsetter i byens utkanter.

NRK - 8 timer siden

Gutt alvorlig skadd etter å ha ligget under vann i Volda

Tilstanden er alvorlig og ustabil for en tenåringsgutt som ble fløyet til sykehus i Trondheim etter å ha vært under vann i Rotevatnet i Volda på onsdag. – Siste status på helsetilstanden er at den er alvorlig og stabil, Sier operasjonsleder Sindre Molnes i Møre og Romsdal politidistrikt til VG sent onsdag kveld..

NRK - 10 timer siden

Tidligere statsråd vil bli ordfører i Bodø

Den tidligere fiskeriministeren Odd Emil Ingebrigtsen (H) har sagt ja til å være Bodø Høyres ordførerkandidat ved valget i 2023. Ingebrigtsen Sier til Avisa Nordland at han vil bruke nettverket og erfaringen han fikk som statsråd til Bodøs beste – dersom han blir valgt. Ingebrigtsen var fiskeri- og sjømatminister i Erna Solbergs regjering fra 13.

NRK - 10 timer siden

Putin nekter for angrep på kjøpesenter

Putin Sier han ikke har noen sluttdato for krigen i Ukraina, som han omtaler som en militær operasjon. Han Sier de militære målene er de samme, men at Russland kan skifte taktikk. Putin nekter for at Russland rammer sivile mål, som det ukrainske kjøpesenteret som ble utsatt for et russisk angrep tidligere denne uken, hvor mange mennesker døde..

NRK - 10 timer siden

Putin: Forholdet til Finland og Sverige kan bli vanskeligere

– Jeg vil ikke utelukke at det vil bli et mer anstrengt forhold til Finland og Sverige etter at de bestemte seg for å bli med i Nato, det Sier Russlands president Vladimir Putin, melder Reuters..

NRK - 11 timer siden

Huitfeldt avviser Russlands anklage om brudd på Svalbardtraktakten

Norge bryter ikke Svalbardtraktaten, Sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i et svar til de russiske anklagene onsdag. Russland har anklaget Norge for å bryte Svalbardtraktaten ved å hindre matleveranser til russiske gruvearbeidere i Barentsburg. – Norge bryter ikke Svalbardtraktaten.

NRK - 13 timer siden

Politiet: Dobbeltdrap-ofrene i Kristiansand drept med kniv

Politiet bekrefter for første gang at de to ofrene i dobbeltdrap-saken i Kristiansand ble drept med kniv. – Vi mener de er drept med flere knivstikk og at de er utsatt for vold med stump gjenstand, Sier politiadvokat Bernt Olav Bryge til Fædrelandsvennen. Mannen som er siktet for drapene, har for andre gang latt seg avhøre av politiet tirsdag.

NRK - 14 timer siden

Okkupantene i Kherson planlegger folkeavstemming

Det prorussiske okkupasjonsregimet i Kherson planlegger en såkalt folkeavstemming om tilslutning til Russland. Det er visesjefen for den russisk-installerte militære og sivile administrasjonen i Kherson, Kirill Stremusov, som Sier de skal avholde en folkeavstemning, og at Kherson bør integreres fullt i Russland. Ukrainas myndigheter har lenge ventet at okkupasjonsstyrkene skulle arrangere en slik avstemning, på samme måte som de gjorde på Krim og i separatistregionene Luhansk og Donetsk, og det ventes at den blir holdt til høsten.

E24 - 14 timer siden

Mehl om hackerangrepet: – Viser alvorlighetsgraden i det digitale risikobildet

Angrepet har delvis lyktes i å ta ut viktige tjenester i kortere perioder og viser alvorlighetsgraden i det digitale risikobildet, Sier justisministeren onsdag..

Klartale - 15 timer siden

Frykter følgene av at færre nordmenn finner ny musikk på radio

De som skaper musikk merker nå at folk har fått nye medievaner, Sier Willy Martinsen. Han er kommunikasjons-direktør i Tono. Det er interesse-organisasjonen for de som skaper musikk i Norge.

NRK - 16 timer siden

13 pågrepet for angrep på tyske minibanker

Tretten medlemmer av en nederlandsk bande som sprengte minibanker i Tyskland i lufta, er pågrepet av politiet i Tyskland, Belgia og Nederland. Banden anklages for å ha gått til angrep på 21 minibanker i det vestlige og sentrale Tyskland mellom mars 2021 og mai i år, og fikk med seg et bytte på rundt 1,6 millioner euro. I tillegg ble det gjort skade for 4 millioner euro under sprengningene, og Europol uttrykker bekymring for at kriminelle bruker stadig kraftigere sprengstoff for å få tilgang til kontantene i automatene.

NRK - 16 timer siden

TV 2: PST mener flere var involvert i angrepet

Samtidig leter de etter flere personer, melder kanalen. – Vi har personer i vårt fokus, sammen med politiet, som vi mener har vært involvert i terrorhandlingen, Sier PST-sjef Roger Berg til TV 2..

Dagbladet - 16 timer siden

- Jeg gråt masse

Artist Ulrikke Brandstorp (26) trodde tiden som Sophie i ABBA-musikalen «Mamma Mia!» var forbi. - Trodde ikke mine egne øyne, Sier hun..

NRK - 16 timer siden

Politiet utsatt for hackerangrep

– Politiet er kjent med at våre systemer ble utsatt for et såkalt tjenestenekt-angrep natt til onsdag 29. juni. Dette er i mediene omtalt som et varslet cyberangrep mot Norge.

Klartale - 16 timer siden

Dataangrep mot flere aviser

Øyvind Brenne er utviklings-redaktør i VG. Han Sier til sin egen avis at de er utsatt for et angrep, som har ført til at nettsidene er ustabile.– Jeg har nå fått bekreftet at dette skyldes et tjenestenekt-angrep.

Aftenposten - 17 timer siden

Restauranteier møtte Zaniar Matapour 9 timer før angrepet: – Jeg ble sjokkert

– Han var alltid veldig stille og rolig, Sier daglig leder. Matapour skal ha vært stamgjest på spisestedet..

Dagbladet - 17 timer siden

Hacker til Dagbladet:- Vi planla angrepet

I et eksklusivt intervju forklarer hackergruppa som angrep Norge hvorfor de slo til - og Sier de ser på seg selv som en redningstjeneste for det russiske folk..

Aftenposten - 17 timer siden

Blink-spillerne nekter å ta lønnskutt

Etter å ha havnet i økonomisk bakleksa ble Stjørdals-Blink-spillerne bedt om å ta et lønnskutt. Det Sier de nei til..

NRK - 18 timer siden

Støre fordømmer hackerangrepet

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fordømmer hackerangrepet, men Sier det ikke ser ut til å ha gjort alvorlig skade. – Jeg fordømmer det angrepet. Det er et angrep, Sier Støre til NTB.

NRK - 18 timer siden

VG: Politiet har gjort nye undersøkelser i Tom Hagens hus

Denne uken har politiet gjort enkle rekonstruksjoner og innhentet referanseprøver fra Tom Hagens hus, melder VG. – Politiet kan bekrefte at vi har gjennomført nye åstedsundersøkelser i Sloraveien 4 denne uken. Det ble utført enkle rekonstruksjoner, innhentet referanseprøver og gjort undersøkelser for å validere tidligere resultater.

NRK - 18 timer siden

Politiet har gjort nye undersøkelser i Tom Hagens hus

– Politiet kan bekrefte at vi har gjennomført nye åstedsundersøkelser i Sloraveien 4 denne uken. Det ble utført enkle rekonstruksjoner, innhentet referanseprøver og gjort undersøkelser for å validere tidligere resultater, Sier politiinspektør Gjermund Hanssen til NRK. Formålet var blant annet å se de kriminaltekniske sporene i sammenheng og avklare potensiale for nye undersøkelser.

NRK - 18 timer siden

VG utsatt for dataangrep

VG bekrefter at de har tekniske problemer. – Vi har allerede meldt på forsiden vår at vi opplever noen tekniske problemer på VG.no – Jeg har nå fått bekreftet at dette skyldes et tjenestenekt-angrep, altså at vi plutselig får store mengder trafikk på én gang, som vedvarer.

NRK - 18 timer siden

Danske Bank opplever trøbbel med Bank-ID

NRK har fått flere tips om at Danske Bank-kunder opplever påloggingsforespørsler på Bank-ID. Øystein Andre Schmidt, pressesjef i Danske Bank i Norge, Sier de har fått tilbakemeldinger fra kunder om problemer. – Vi startet et arbeid så fort som mulig for å få oversikt, Sier Schmidt til NRK.

Klartale - 18 timer siden

Flere vil få tilbud om fjerde dose korona-vaksine

– Overvåkingen vår viser at det blir mer smitte, Sier Ingvild Kjerkol. Hun er helseminister.Kjerkol Sier vaksinen er den viktigste delen av beredskapen til regjeringen.

NRK - 19 timer siden

Har tilbudt avhør uten lyd og bilde

Politiet har tilbudt siktede å gjennomføre avhør uten lyd og bilde. Det er fordi de opplever at det haster å finne ut av om det finnes medhjelpere. Siktede har ikke villet la seg avhøre.

NRK - 19 timer siden

Anbefaler ny oppfriskningsdose koronavaksine for flere grupper

Regjeringen anbefaler alle fra 75 år og oppover en ny oppfriskningsdose koronavaksine fra 1. juli 2022. Dette vil for de fleste være en fjerde dose koronavaksine.

NRK - 19 timer siden

NSM: Hackerangrepet er rettet mot store virksomheter som tilbyr viktige tjenester

Flere store norske virksomheter har det siste døgnet har vært utsatt for tjenestenektangrep. Dette har ført til at viktige nettsider og nettbaserte tjenester oppleves utilgjengelige, opplyser NSM i en pressemelding. – Angrepene er rettet mot en rekke store norske virksomheter som tilbyr viktige tjenester til befolkningen, Sier NSM-direktør Sofie Nystrøm.

Klartale - 19 timer siden

Dette kan være årsaken til angrepet

Dataangrepet mot Norge skal ha startet natt til onsdag. Det ble meldt på en kanal som blir brukt av hackergruppa Killnet. Den er på det sosiale mediet Telegram.

NRK - 20 timer siden

NAV: Alle tjenester fungerer som normalt

– Vi anser dette som et angrep mot våre systemer og iverksatte umiddelbart tiltak da angrepet ble oppdaget, Sier IT-direktør i NAV Vegard Storstad til NRK. Alle NAVs tjenester fungerer nå som normalt. – Vi går nå gjennom hendelsen og vurderer nye tiltak hvis situasjonen utvikler seg videre.

NRK - 20 timer siden

Flere tips om hatkrim

Hatkrimgruppa i politiet har fått flere tips om hatefulle ytringer på nettet etter masseskytingen i Oslo i helgen. Halvparten av de 27 tipsene de har fått så langt i år og som handler om seksuell orientering, er kommet etter helgens skyting. – Tre av tipsene etter helgen er vurdert som straffbare, og det er opprettet sak, Sier fagleder Monica Lillebakken ved Nasjonalt kompetansemiljø innen hatkriminalitet.

NRK - 20 timer siden

Risikovurdering fra FHI: Antallet innleggelser kan framover bli like høyt som i vinter

Etter at vinterbølgen var over i mai, ser FHI nå en ny økning av epidemien drevet av svekket befolkningsimmunitet og framvekst av BA.5-undervarianten av omikron. Det ifølge en ny risikovurdering, melder FHI.

NRK - 21 timer siden

Statsbygg stanser planlagt rehabilitering av Nationaltheatret

Statsbygg velger nå å avslutte den planlagte rehabiliteringen av Nationaltheatret. De har sagt opp kontrakten med Veidekke. Det skriver de i en pressemelding.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com