Sier

Mandag, 10 Mai, 07:03

Nyheter om Sier

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 23:04

FHI: Mulig barn slipper vaksine

En ny studie fra Israel, publisert i tidsskriftet The Lancet, viser at Pfizer-vaksinen omtrent utrydder corona i et samfunn, så lenge halvparten er vaksinert. I april var 4,7 millioner av Israels 6,5 millioner innbyggere over 16 år ferdigvaksinert. FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm Sier til VG at hvis man oppnår flokkimmunitet allerede når den voksne delen av en befolkning er vaksinert, trenger man ikke vaksinere barn og unge under 18 år.

NRK - I førrgår: 20:35

Illsint tiur i Oppdal

I påvente av at viltnemnda skal komme til stedet har en hytteeier i Oppdal låst seg inne i bilen sin. En meget sint tiur plager mennesker og hunder på stedet. – Mannen ringte oss klokken 19.

NRK - 9 timer siden

Frivillig vaksinering et dilemma

Frivillig vaksinering har vært blant de vanskeligste spørsmålene som regjeringens ekspertutvalg har diskutert, Sier utvalgets leder Lars Vorland til VG. Mandag skal utvalget komme med sin anbefaling om videre bruk av AstraZeneca- og Janssen-vaksinen. Et av spørsmålene som utvalget har vurdert, er om vaksinene skal brukes i det norske vaksinasjonsprogrammet fremover.

NRK - 17 timer siden

Frykter for tilliten til valg i USA

Republikanske forslag om strengere stemmeregler undergraver amerikaneres tillit til valg, Sier en valgforsker i USA til AP. Donald Trumps falske anklager om valgfusk har drevet fram forslag i flere delstater, og partiet straffer de som Sier ham imot..

NRK - 22 timer siden

– Syrere har ingen hjem å komme til

Få av syrerne som har mistet sin flyktningstatus i Danmark har noe å komme hjem til, Sier organisasjonen Human Rights Watch til the Guardian. Danmark er det første landet som Sier Syria er trygt å reise hjem til for flyktninger og asylsøkere..

NRK - Igår: 06:25

– Dansk koronapass gir meg frihet

– Hyppig hurtigtesting og et nytt koronapass gir meg frihet. Det Sier norske Signe Lussand Selheim som studerer medisin i Odense. Hun Sier hverdagen er mye bedre når hun kan dra på skolen og gå ut å spise, selv om hun ikke er vaksinert..

Klartale - 04 mai 21 kl. 12:19

Mange i EU Sier nei til vaksine

Én av tre innbyggere i EU Sier det er uaktuelt å ta en vaksine mot korona før 2022. Mange Sier også at de aldri vil ta den..

NRK - Igår: 02:15

Tre skadd i skyting på Times Square

To kvinner og et barn er skadd etter en skyteepisode på Times Square i New York lørdag. Politiet Sier det er uklart hva som har skjedd. De tre er lagt inn på sykehus med skader som ikke er livstruende.

NRK - Igår: 02:15

Tre skutt på Times Square i USA

To kvinner og et barn er skadd i skyting på Times Square i New York lørdag. Politiet Sier det er uklart hva som har skjedd. De tre er lagt inn på sykehus med skader som ikke er livstruende.

NRK - Igår: 12:10

Minst 20 soldater bekreftet smittet

Det svenske forsvaret Sier at «et tjuetalls» soldater er smittet av koronavirus under den store militærøvelsen i landet. Det gir et smittenivå som i samfunnet forøvrig, Sier en talsmann til TT. Om lag 200 soldater ble sendt hjem på grunn av smitten..

NRK - I førrgår: 00:37

11 barn døde da flom tok hus

Elleve barn døde da en flom ødela Bulahuubey-nabolaget i den somaliske hovedstaden Mogadishu, opplyser politiet. I en familie døde alle fem barn da huset de bodde i, ble tatt av flomvannet som raskt strømmet inn, Sier politibetjent Mohamed Dahir til nyhetsbyrået DPA. – Jeg har mistet alle barna mine i dag.

NRK - 28 april 21 kl. 15:02

Åpner for å møte Putin i Vatikanet

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj Sier Vatikanet er et passende sted for å holde samtaler med Russlands president Vladimir Putin.Han Sier at pavestolen er en moralsk autoritet. Kreml-talsperson Dimitrij Peskov Sier at Russland foreløpig ikke har mottatt noen offisiell invitasjon.

NRK - I førrgår: 16:43

FHI Sier kommunene vet best

Avdelingsdirektør, for smittevern og beredskap i FHI, Line Vold, Sier det er grenlandskommunene som vet hvilke tiltak som vil virke best mot den økende smitten i Grenland, men at kommunene nå må bli enige om hvilket tiltaksnivå man skal legge seg på..

Klartale - I førrgår: 10:35

Nato følger nøye med på grensa til Ukraina

Nato Sier det fortsatt er igjen mange soldater på grensa til Ukraina. Nato vil følge med, Sier Jens Stoltenberg..

NRK - I førrgår: 09:07

10 millioner til filmer

Regjeringen vil gi 10 millioner til filmer som ble rammet av pandemien. – Dette er 10 millioner kroner i friske midler for å hjelpe filmprodusenter som har blitt rammet særlig hardt av stengte kinoer og redusert kapasitet under pandemien, Sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i en pressemelding. Kompensasjonsordningen vil bli administrert av Norsk filminstitutt (NFI), og filmprodusenter kan nå søke om midler for filmer som var i distribusjon i perioden 13.

Dagbladet - 06 mai 21 kl. 23:34

Vil ha skjenkestopp - naboen Sier nei

De siste dagene har bydd på smitterekorder i Grenland, og Skien kommune er nå et av stedene i landet med høyest smittetrykk. Nabokommunen Porsgrunn vil ha skjenkestopp og statlig styring, men Skien Sier nei..

NRK - 06 mai 21 kl. 22:11

Vil vaksinere i skoleferien

Det skal settes 4 millioner vaksinedoser i skoleferien, men FHI Sier folk likevel kan ta ferie som normalt. Ferien varer de fleste steder fra 18. juni til 16.

NRK - 27 april 21 kl. 13:56

Virus-undergruppe ble funnet på båt

Flere medier har i dag meldt at Folkehelseinstituttet (FHI) har oppdaget fem tilfeller av en ny undergruppe av koronaviruset, og at de ble funnet i Tønsberg. Funnene var omtalt i FHIs ukesrapport for uke 15. Nå Sier Frode Forland, fagdirektør for smittevern i FHI, til NRK at funnene ble gjort på et skip, og at det ikke er grunn til å tro at virusvarienten har spredd seg videre.

NRK - 06 mai 21 kl. 21:58

Tyskland Sier nei til patentforslag

Tyskland Sier nei til USAs forslag om å oppheve patentbeskyttelse på vaksiner. Den tyske regjeringen mener patentene ikke hindrer masseproduksjon..

NRK - 06 mai 21 kl. 19:58

Store russiske styrker nær Ukraina

NATO informerer om at det fortsatt er store russiske styrker nær Ukraina. Alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg Sier at det gjenstår titusener av soldater. – Vi ser også at Russland har mye våpen og forhåndslaget utstyr, Sier Stoltenberg..

NRK - 26 april 21 kl. 19:23

Redd indiske varianter vil spre seg

Ikke på noen dag under hele pandemien har det i noe land i verden blitt meldt om så mange smittede som i India det siste døgnet. Der er det registrert over 350.000 nye tilfeller, og nær 3000 dødsfall bare i dag.

NRK - 05 mai 21 kl. 21:58

80.000 soldater ved Ukrainas grense

Russland har bare trukket tilbake få soldater fra den ukrainske grensen, Sier den amerikanske regjeringen til New York Times. 22. april sa Russland at soldatene var beordret tilbake fra grensen etter en øvelse.

VG - 05 mai 21 kl. 21:13

Line Andersen slår tilbake mot NRKs beskrivelser av henne: – Ikke riktige

Programlederen Sier hun synes hennes søksmål mot NRK nå ser ut som en offentlig skittentøyvask, men at den først og fremst handler om prinsipper i arbeidslivet. – Vanskelig og trist, Sier NRK..

NRK - 05 mai 21 kl. 15:00

Dekning varierer etter fødeland

Dekningen for koronavaksinene i Norge varierer med hvilket land folk er født i. Det viser en gjennomgang Folkehelseinstituttet har gjort av andelen vaksinerte i ulike innvandrergrupper. I gruppa over 75 år er over 90 prosent vaksinert blant de som er født i Norge, Sverige eller Danmark.

NRK - 05 mai 21 kl. 14:48

Avlyser OverOslo

Kommunikasjonsansvarlig for OverOslo, Jøran Kristensen, Sier til TV 2 at etter dagens nyheter så tok de den endelige beslutningen om å avlyse festivalen. Han Sier det er antallsbegrensningen som ble avgjørende for avlysningen..

NRK - 45 minutter siden

Langtidsledigheten har eksplodert

33.600 personer var langtidsledige ved utgangen av mars. Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) frykter at de skal falle utenfor for godt.

Klartale - 05 mai 21 kl. 13:35

Efta bekrefter at hun hadde lov å være i utlandet: – Utrolig deilig

Efta-domstolen Sier at folk hadde lov å ta med seg trygd til land i Europa. Også før 2012. Bedrageri-dømte Marianne Evensen Sier det føles godt å høre det..

NRK - 2 timer siden

FN-sjefen urolig for Jerusalem

Uroen i Jerusalem den siste tiden skaper dyp bekymring hos FN, og FN-sjef António Guterres oppfordrer Israel til å få ned spenningsnivået. – Israelske myndigheter må utvise maksimal tilbakeholdenhet og respektere retten til å holde fredelige forsamlinger, Sier Guterres i en uttalelse gjennom en talsperson. Over 300 mennesker er skadd som følge av sammenstøtene siden slutten av april, de aller fleste av dem palestinere..

NRK - 4 timer siden

Oslo Frp halvert

Fremskrittspartiet får en oppslutning på 4,7 prosent på en ny Oslo-måling fra Opinion. Det er under halvparten av oppslutningen ved stortingsvalget i 2017. Frps førstekandidat i Oslo, Christian Tybring-Gjedde, Sier at han ikke tar målingen veldig seriøst..

NRK - 6 timer siden

Hackergruppe bak rørledningsangrep

Hackergruppen «Darkside» står bak dataangrepet mot Colonial Pipeline, som har ført til stans i driften av rørledninger i USA, Sier en anonym kilde til AP. Colonial Pipeline bekreftet lørdag at det dreier seg om et angrep med såkalte «løsepengevirus». De rammede rørledningene leverer rundt 45 prosent av alt drivstoff på USAs østkyst..

E24 - 10 timer siden

Rørledningsnett fortsatt nede etter hackerangrep i USA

Driften av et enormt rørledningsnett i USA er stanset på tredje dagen som følge av et dataangrep. Biden-administrasjonen Sier det jobbes på spreng..

E24 - 12 timer siden

Aksjeanalyse spår kursdobling - bruker selskapets egne mål

Fearnley Securities ser nesten 100 prosent oppside i Bergen Carbon Solutions. Flere av anslagene som ligger til grunn for analysen, er identisk med, eller tett inntil, selskapets estimater. – Husk at her er alle på lag, Sier tidligere analysesjef..

Aftenposten - 12 timer siden

Legger seg flat etter «skandale»-kommentar

– Det er ikke dekning for formuleringene, Sier sjefredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet..

E24 - 14 timer siden

Regjeringen forlenger lønnsstøtten

Bedrifter som tar tilbake permitterte skal få lønnsstøtte også i juli og august, slik at de kan utnytte ordningen bedre. – Mange bedrifter vegret seg, Sier finansminister Jan Tore Sanner (H) til E24..

NRK - 16 timer siden

Frp vil beholde kontantstøtten

Det ble ikke flertall på Frps landsmøte for å avvikle kontantstøtten. Stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos er glad, og Sier den var en viktig grunn til at hun meldte seg inn. Kontantstøtte gis til foreldre som ikke bruker full barnehageplass..

E24 - 16 timer siden

Klimaministeren til kamp mot «Tesla-avgiften»

Sveinung Rotevatn (V) kaller 2022 et «veldig dårlig tidspunkt» for elbilmoms – og Sier Venstre vil stritte imot dersom de rødgrønnes plan omfavnes av blå regjeringskolleger..

NRK - 17 timer siden

Dødstallet stiger etter skolebomber

Tallet på døde etter en bombeaksjon ved en skole i Kabul er steget til 58. Helsemyndighetene i Afghanistan Sier de sliter med å gi god nok behandling til om lag 150 skadde, melder Reuters. De fleste døde og skadde skal være skolejenter..

NRK - 17 timer siden

Stort våpenbeslag i Arabiahavet

Den amerikanske marinen har beslaglagt flere tusen geværer, maskingeværer og snikskytterrifler som var gjemt om bord i et lasteskip i Arabiahavet. En talsmann Sier til AP at våpnene var på vei til houthi-militsen i Jemen, og at fartøyet kom fra Iran..

E24 - 04 mai 21 kl. 21:24

Selskap i USA ønsker å kjøpe Q-Free – største eier Sier nei

Rieber & Søn AS, med den eldste av tre søsken i Rieber-familien i spissen, Sier nei til budet som ligger 80 prosent over sluttkurs tirsdag..

NRK - 18 timer siden

Netnayahu vil fortsette bosetting

Statsminister Benjamin Netanyahu Sier Israel bestemt avviser internasjonalt press, og fortsatt vil la jødiske bosettere ta over palestineres hjem i Øst-Jerusalem. Planen har medvirket til sammenstøt mellom palestinere og israelske styrker i helgen..

NRK - 18 timer siden

Hagen gratulerte Listhaug med talen

– Jeg synes Sylvi Listhaug holdt en glitrende og ideologisk god tale, Sier Carl I. Hagen til Frps landsmøte. Han benytter debatten til å gratulere den nye partilederen.

VG - 20 timer siden

Russ kastet klor på yngre elever: – Leken ble dratt litt for langt, Sier russepresident

Rektor ved Sørumsand videregående skole mener hendelsen er et uttrykk for ungdommelig dumskap, men medgir at han er bekymret for enkelte trekk i russekulturen..

NRK - 21 timer siden

15 døde i skred ved gullgruve

I det vestafrikanske landet Guinea er minst 15 mennesker døde etter et jordskred ved en gullgruve. Dødstallet kan stige, tror Røde Kors. En lokal politisjef i Siguiri-regionen Sier skred som dette krever flere liv enn koronapandemien, melder AFP..

NRK - 22 timer siden

Oljeraffineri brenner i Syria

Syriske myndigheter Sier de arbeider med å slukke en brann i landets viktigste oljeraffineri. En lekkasje i en pumpestasjon skal ha forårsaket brannen, ifølge statlige medier som Reuters siterer..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt