Sier

Sunday, 03 March, 20:11

Nyheter om Sier

Klartale - 22 feb 24 kl. 06:00

Tenker du det verste om alt?

Verden er urolig for tiden. Krig, konflikter, folk på flukt og klimakrise. Det er bare noen av problemene vi ser.

Klartale - 21 feb 24 kl. 11:35

Vet vi nok om skjermbruk til å fjerne mobilene?

Folk, politikere og forskere har ulike svar på hvordan mobil påvirker elever på skolen. Noen Sier de liker at skolene bruker digitale verktøy. Mens andre vil helt tilbake til penn og blyant.

Klartale - 21 feb 24 kl. 06:00

Dette tenker elever om å bruke mobil på skolen

Elever må legge fra seg mobiltelefoner. Det mener Utdanningsdirektoratet. De anbefaler at telefonene må ut av alle klasserom.

Klartale - 14 timer siden

Disse spørsmålene kan du stille tannlegen

Flere dropper å dra til både lege og tannlege. Årsaken er økonomi. Hos legen betaler du en egenandel.

Klartale - 28 feb 24 kl. 11:22

– Det er ingen planer om å sende soldater

Emmanuel Macron er Frankrikes president. Han sa tirsdag at han ikke ville utelukke å sende soldater til Ukraina. Han sa at han ville gjøre alt han kan for å hindre at Russland vinner krigen.

Klartale - 06 feb 24 kl. 06:00

Flere vanlige familier får klær og ski her

Ute er det fullt snøkaos. Inne på Skattkammeret står Stian Nedberg og Andreas Thorset. De er klare for å dele ut utstyr.

Klartale - 27 feb 24 kl. 09:40

Hva skjer under ramadan på Gazastripen?

Ramadan starter rundt 10. mars. Ramadan er den niende måneden i den islamske kalenderen.

Klartale - I førrgår: 15:30

Fra 1. mars mener hun at du jobber «gratis»

– Det tar i snitt 61 dager for landets rikeste å tjene like mye som vanlige folk gjør. Det er et eksempel på den voksende ulikheten i Norge.Det Sier Kari Elisabeth Kaski til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 19 feb 24 kl. 09:24

Ukrainere føler seg glemt og forlatt

– Folk føler seg forlatt, Sier. Elly Reinolds. Den svenske legen jobber i Mykolaiv.

Klartale - 24 feb 24 kl. 06:00

To år siden Russland invaderte Ukraina

24. februar 2022 startet Russland et angrep på Ukraina. Nå har det gått to år.

Klartale - Igår: 06:00

Hvorfor protesterer bønder?

Bønder demonstrerer flere steder i Europa. Lørdag skal bønder kjøre traktorene sine i Førde. Det ligger i Vestland fylke.

Klartale - I førrgår: 13:00

Anbefaler nytt senter mot voldelig ekstremisme

Ekstremisme-kommisjonen ble startet i 2022. De skulle finne ut hvordan Norge kan hindre at radikalisering og voldelig ekstremisme skjer.Årsaken var blant annet terrorangrep.

Klartale - 29 feb 24 kl. 15:30

Vil iranere bruke stemmeretten sin?

Fredag 1. mars er det valg i Iran. De skal velge ny nasjonalforsamling og ekspertforsamling.

Klartale - 25 feb 24 kl. 06:00

Hva hadde vi gjort uten antibiotika?

– Antibiotika-resistens er en av de største truslene mot helsa vår. Det skriver Verdens helse-organisasjon (WHO).Antibiotika er en type medisiner.

NRK - 28 feb 24 kl. 13:48

Venstre og SV vil ikke skjerpe kritikken mot Brenna

Verken Venstre eller SV finner grunn til å skjerpe kritikken mot Ap-statsråd Tonje Brenna, trass i DN-saken som ble publiserte rett før kontrollkomiteens siste møte om habilitetssakene tidligere i dag. Frp og Høyre har konkludert med at Brenna fortjener «sterk kritikk» fra Stortinget, noe KrF også vurderer å stemme for når saken kommer til votering i stortingssalen neste uke. Venstre og SV er imidlertid på linje med flertallet på Stortinget, som kun ønsker å uttrykke en mildere form for kritikk mot Brenna.

Klartale - 27 feb 24 kl. 06:00

Hver måned dør to personer på jobb i Norge

– Våre analyser viser at mange av ulykkene kunne vært unngått og at en del arbeidsgivere ikke forebygger godt nok. Det er ikke akseptabelt at folk dør på jobb.Det Sier avdelingsdirektør Monica Seem i Arbeidstilsynet til Klar Tale.

Klartale - 31 jan 24 kl. 12:45

Kan han kjempe om makta?

Snart skal russerne stemme over hvem som blir landets nye president. Finnes det noen andre alternativ enn Vladimir Putin, tenker du? Ja, det gjør det faktisk.

NRK - 29 feb 24 kl. 07:24

Equinor-sjefen om helikopterulykken: – Våre tanker går til dem som er berørt

Equinor-sjef Anders Opedal takker redningsarbeiderne som hjalp med helikopterulykken onsdag, og Sier at selskapets tanker går til de berørte. – Dette er en dypt tragisk hendelse. I dag er en tung dag for mange.

Klartale - 18 feb 24 kl. 06:00

Hvorfor gråter noen mer enn andre?

Har du hørt uttrykket «store gutter gråter ikke?» Det har blitt laget filmer og dokumentarer om temaet. Men er det sant?

NRK - 7 timer siden

Melding om brann i kjøretøy

Statens vegvesen opplyser om brann i et kjøretøy i Magnhildskartunnelen på fylkesvei 614. – Vi ble informert om hendelsen av forbipasserende. Tunnelen er nå stengt og nødetater er på vei, Sier trafikkoperatør Christian Strømmen til NRK.

NRK - 7 timer siden

Brann i kjøretøy i tunnel - veient stengt til mandag

Statens vegvesen fikk melding om brann i et kjøretøy i Magnhildskartunnelen på fylkesvei 614 mellom Florø og Svelgen. – Vi ble informert om hendelsen av forbipasserende. Tunnelen er nå stengt og nødetater er på vei, Sier trafikkoperatør Christian Strømmen til NRK.

Klartale - 14 feb 24 kl. 06:00

Få jobbhjelp på eget språk

Alle som jobber i Norge har krav på det samme. Men ikke alle vet hva de kan kreve. Eller hvordan ting fungerer når man jobber i Norge.

NRK - 10 timer siden

IDF: Trapper opp angrepene på Hamas i Khan Younis

Det israelske militæret (IDF) Sier søndag at de har intensivert operasjonene i Khan Younis, sør på Gazastripen. IDF Sier de har ødelagt «dusinvis» av Hamas- mål i kraftige luft- og artilleriangrep. «I løpet av angrepene har troppene ødelagt terrorist- infrastruktur og eliminert Hamas-terrorister som opererte fra sivile anlegg i urbane områder», melder IDF.

Klartale - 28 feb 24 kl. 14:54

Må høyere opp for å få vinter

– Den siste vinteferieuken kan vi oppsummere med ett ord, lavtrykk. Det Sier Marit Berger til nyhetsbyrået NTB. Hun er meteorolog og jobber ved Meteorologisk institutt.

NRK - 28 feb 24 kl. 10:31

Arbeidsulykke i Øygarden - ukjent skadeomfang

Nødetatene er på vei til Øygarden etter melding om en arbeidsulykke. En person er involvert. Skadeomfanget er ukjent.

NRK - 18 timer siden

Nødrakett observert utenfor Halsnøy i Vestland

Hovedredningssentralen skriver på X at det pågår et søk i området rundt Sæbøvik ved Halsnøya i Vestland, etter at det ble observert en nødrakett i sørgående retning. – Vi har så langt ikke gjort noen funn, men har gode søksressurser i området, og gode søksforhold, Sier redningsleder Cecilie Øversveen til NRK litt over klokken 02. Et redningshelikopter fra Sola deltar i søket, sammen med redningsskøyten RS Sundt og ambulansebåten Rosedoktoren.

Klartale - 27 feb 24 kl. 16:00

Har du troen på egen økonomi?

Har du troen på egen økonomi? Nå går tallene i riktig retning. Det viser tall fra Finans Norge.

NRK - 27 feb 24 kl. 16:05

FN: Tegn til at gjenger plyndrer nødhjelp i Gaza

De israelske angrepene skaper kaos og anarki i Gaza, der tegn tyder på at gjenger plyndrer nødhjelp for å selge den på svartebørs, ifølge FNs nødhjelpskontor. Lastebiler blir ofte stanset og tømt straks de har passert grensa, Sier en talsmann for FNs nødhjelpskontor (OCHA), Jens Lærke. – Det er forståelig at desperate mennesker tar det de kan få tak i, Sier han.

NRK - 27 feb 24 kl. 15:50

Støre avviser norske soldater til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) avviser at Norge vil tilby Ukraina soldater eller annet militært personell. Støre svarer på spørsmålet etter at den franske presidenten Emmanuel Macron uttalte at det ikke ville være umulig å sende franske soldater til Ukraina. Macrons uttalelse kom etter at flere statsledere hadde et møte om situasjonen i Ukraina i den franske hovedstaden mandag kveld.

Klartale - 27 feb 24 kl. 12:23

Så mange har fått bot for å kjøre med promille

En person ble tatt for å kjøre med promille på søndag. Mannen skapte en kollisjon på E18 i Sande i Holmestrand kommune. Han hadde promille på 2,4, sa politiet.

NRK - Igår: 00:09

Biden håper på våpenhvile innen Ramadan

I en uttalelse natt til lørdag USAs president Joe Biden kommenterte Biden hendelsen der over 100 personer ble drept i en matkø i Gaza på torsdag. – Jeg stoler på at Israel vil undersøke hva som skjedde, Sier han. Biden la til at han håper at en våpenhvile mellom Israel og Hamas kan være på plass innen Ramadan, som begynner 10.

NRK - I førrgår: 17:29

Buss med passasjerer skal ha blåst av vegen på Dovre

Politiet melder om en buss som har blåst av vegen ved Fokstugu på Dovre. Den står på alle hjulene i grøfta. Operasjonsleder Stig Folstad Hansen Sier de fikk melding om at bussen har blåst fra nordgående retning og over til sørgående retning.

Klartale - 12 feb 24 kl. 10:00

Israel har angrepet Rafah

Mange palestinere har søkt trygghet i Rafah. Israel angrep Rafah natt til mandag. De angrep fra lufta.

NRK - 23 feb 24 kl. 08:17

Støre Sier de kan nå Nato-mål tidligere

Statsminister Jonas Gahr Støre Sier planen er å nå målet om 2 prosent av BNP på Forsvaret i 2026, men utelukker ikke at det kan skje før. Støre Sier de gikk inn i regjering med en klar ambisjon om å nå 2-prosentmålet. – Vi begynte med 2027, nå Sier vi 2026.

NRK - I førrgår: 12:42

Håper å heve helikopter-vraket i løpet av helgen

Havarikommisjonen har leid inn skipet Normand Ocean for å både å lete etter helikopteret og få hevet det i løpet av helgen. Det Sier leder for Statens havarikommisjon luftfart Kåre Halvorsen. Havarikommisjonen sender med tre ansatte med skipet.

NRK - I førrgår: 10:40

Kina fordømmer drap på palestinere som ventet på nødhjelp – flere ber om etterforskning

Kina fordømmer drap på palestinere under en nødhjelpsleveranse i Gaza torsdag. Nyheten kommer samme dag som Frankrike krever uavhengig gransking av hendelsen der over 100 palestinere ble drept og rundt 700 skadet da de mottok nødhjelp. FN og Norge har også krevd uavhengig gransking.

Klartale - I førrgår: 08:28

Aldri vært færre

Én person døde i trafikken i februar. Det er fire færre enn i februar i fjor. Det viser tall fra Statens vegvesen.

Klartale - 26 feb 24 kl. 14:51

Den palestinske regjeringen slutter

Mohammad Shtayyeh har vært statsminister for palestinere. Han har valgt å slutte. – Den neste fasen krever nye politiske grep, sa Shtayyeh mandag.

Klartale - 26 feb 24 kl. 14:38

16-åring siktet for drapsforsøk

En 15 år gammel gutt ble knivstukket søndag kveld. Hendelsen skjedde i Os sentrum. Det ligger sør for Bergen.

NRK - 30 minutter siden

Politiet oppfordrer til hensynsfull kjøring når kongen ankommer Norge

Politiet ber trafikanter som befinner seg på veiene søndag kveld om å vise hensyn og fortsatt kjøre som normalt når kong Harald skal fraktes til Rikshospitalet. Flyet som frakter kongeparet hjem befinner seg klokken 19.40 over Svartehavet.

NRK - 29 feb 24 kl. 01:26

Politiet håper å avhøre overlevende i natt

– Vi har gjort noen forsøk på avhør av de skadde, og vil gjøre et nytt forsøk nå. Det er ikke sikkert vi lykkes med det, fordi det har vært en stor påkjenning for dem som var om bord, Sier stabssjef Gustav Landro i Vest politidistrikt om helikopterulykken ved Sotra onsdag kveld. Seks personer var om bord i helikopteret.

NRK - 29 feb 24 kl. 00:01

Over 20 døde da migrantbåt sank utenfor Senegal

Over 20 døde mennesker er hentet opp fra sjøen utenfor Senegal etter at en båt med migranter sank, Sier en guvernør, skriver NTB. – Det er funnet litt over 20 lik, Sier guvernør Alioune Badara Samb i regionen Saint-Louis. Han legger til at ytterligere 20 er reddet, men Sier ikke hvor mange som opprinnelig var om bord båten..

NRK - 4 timer siden

Hamas: Kan bli våpenhvile innen 24-48 timer

Hamas Sier en våpenhvile kan være på plass i Gaza om 24 til 48 timer dersom Israel etterkommer kravene de har stilt, skriver NTB. – Dersom Israel går med på kravene, blant annet at internt fordrevne palestinere må få vende tilbake til den nordlige delen av Gazastripen, og at nødhjelpen trappes opp, så kan dette rydde vei for en våpenhvile i løpet av de neste 24 til 48 timene, Sier en høytstående Hamas-kilde. En delegasjon fra Hamas ankom søndag Kairo for å gjenoppta forhandlingene.

NRK - 7 timer siden

Houthiene Sier de skal senke flere britiske skip

Lørdag sank det britiske lasteskipet Rubymar, som ble truffet i et rakettangrep 18. februar. – Jemen vil fortsette med å senke britiske skip, Sier viseutenriksministeren i houthienes regjering, Hussein al-Ezzi.

NRK - 28 feb 24 kl. 21:16

Trafikkulykke stenger E6 – Saltfjellet stengt igjen

Vegtrafikksentralen melder om en trafikkulykke på Lønsdal i Saltdal. E6 er stengt som også fører til at Saltfjellet er stengt kort tid etter at det åpnet opp onsdag kveld. – Det er et vogntog som har kjørt i autovernet og sperrer hele veien.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com