Siden

Mandag, 02 August, 21:04

Nyheter om Siden

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 00:37

344 nye smittede – 800 døde i Norge

Det siste døgnet er det registrert 344 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 116 flere enn forrige fredag. De siste sju dagene er det i snitt registrert 286 koronasmittede per dag.

NRK - 26 juli 21 kl. 08:25

Frykter gedigne tap av sivile

FN frykter at tallet på døde sivile i Afghanistan vil bli uten sidestykke dersom ikke Taliban-offensiven over hele landet blir stanset. Volden har økt Siden begynnelsen av mai da opprørerne giret opp sin offensiv i tråd med at tilbaketrekkingen av styrker fra USA og Nato startet. I en rapport fra FN-kontoret UNAMA i Kabul mandag heter det at tapene i første halvdel av 2021 trolig er de høyeste Siden kontoret begynte med sine rapporter for 10 år Siden.

NRK - 26 juli 21 kl. 08:25

Frykter gedigne tap av sivile liv

FN frykter at tallet på døde sivile i Afghanistan vil bli uten sidestykke dersom ikke Taliban-offensiven over hele landet blir stanset. Kvinner og barn utgjør halvparten av de sivile ofrene. Volden har økt Siden i starten av mai da opprørerne giret opp sin offensiv i tråd med at tilbaketrekkingen av styrker fra USA og Nato startet.

NRK - 10 timer siden

Regjeringen foreslår statsbudsjett

Etter en tre år lang politisk stillstand, har Israels regjering foreslått et nytt statsbudsjett for første gang Siden 2018. Budsjettforslaget må vedtas av nasjonalforsamlingen Knesset innen 4. november.

NRK - 20 timer siden

240 nye koronasmittede i Norge

Søndag ble det registrert 240 nye koronasmittede i Norge. Det er 104 flere enn forrige søndag. De siste sju dagene er det i snitt registrert 312 koronasmittede per dag.

Aftenposten - Igår: 14:53

Første OL-finale Siden Usain Bolt: Italiensk gull

TOKYO (VG) For første gang Siden 2004 gikk 100 meteren i OL uten Usain Bolt..

VG - Igår: 14:53

Første OL-finale Siden Usain Bolt: Italiensk gull

TOKYO (VG) For første gang Siden 2004 gikk 100 meteren i OL uten Usain Bolt. I en vid åpen finale vant italieneren Lamont Marcell Jacobs (26) på 9,80..

NRK - Igår: 04:45

900 drept Siden kuppet i Myanmar

Etter at hæren grep makten i et kupp i Myanmar for 6 måneder Siden, er over 900 mennesker drept og flere tusen er arrestert for å ha deltatt i demonstrasjoner mot militærjuntaen. Valget i juni ble kansellert av myndighetene etter påstander om massivt valgjuks, og det er ikke annonsert noen ny dato. (AFP).

NRK - 30 juli 21 kl. 08:48

Ser tegn på bedring i flybransjen

Flyselskaet Air France-KLM tapte langt mindre i andre kvartal enn for et år Siden. Nå ser de tegn på bedring i bransjen, noe som henger sammen med lettelser på reiserestriksjoner. Selskapet melder om et tap på 1,5 milliarder euro, litt over 15 milliarder kroner, i andre kvartal, noe som er betraktelig mindre enn for et år Siden.

NRK - 30 juli 21 kl. 00:17

404 nye smittetilfeller i Norge

Torsdag ble det registert 404 nye smittetilfeller i Norge. Det er 51 flere enn onsdag, og 138 flere enn forrige torsdag. Smittetallet er høyeste tallet Siden mai.

NRK - 29 juli 21 kl. 00:19

353 nye koronasmittede

Onsdag ble det registrert 353 nye koronatilfeller i Norge. Det er 164 flere enn forrige onsdag, og det høyeste tallet Siden 1. juni.

NRK - 28 juli 21 kl. 00:27

273 nye smittet – trenden peker opp

Det siste døgnet er det registrert 273 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 27 flere enn forrige tirsdag. De siste sju dagene er det i snitt registrert 227 koronasmittede per dag.

NRK - 27 juli 21 kl. 09:54

Tokyo: Smittetallene stiger igjen

Japanske myndigheter meldte tirsdag om 2848 koronasmittetilfeller i Tokyo det siste døgnet. Det er det høyeste tallet i den japanske hovedstaden Siden pandemien slo til for snart halvannet år Siden. Den forrige rekordnoteringen var fra januar..

NRK - 27 juli 21 kl. 00:20

330 nye smittet – trenden stiger

Det siste døgnet er det registrert 330 nye koronatilfeller i Norge. Det er 135 flere enn forrige mandag, og det høyeste smittetallet på en enkelt dag Siden 1. juni.

NRK - 26 juli 21 kl. 14:31

Palestinsk 17-åring død

En 17 år gammel palestisnk gutt har dødd på sykehuset etter at han for to måneder Siden ble skutt i halsen av israelske soldater nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Skytingen skjedde etter flere voldelige sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske soldater under den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas i mai. Det var den fjerde krigen Siden den militante gruppen tok kontroll over Gazastripen i 2007.

Aftenposten - 25 juli 21 kl. 21:28

10 år Siden Dale Oens gripende VM-gull: Arven etter han som satte spor

ANALYSE: Søndag er det ti år Siden svømmeren Alexander Dale Oen ble verdensmester i Shanghai..

NRK - 25 juli 21 kl. 10:59

Kaffeprisen skyter i været

Kaffeprisene har steget kraftig i det siste, delvis som følge av at frost ødela avlinger i Brasil, verdens største kaffeprodusent. Prisen på arabica-kaffebønner, som er en av Brasils største eksportvarer, har steget med 60 prosent Siden januar og lå fredag på det høyeste nivået Siden 2014..

NRK - 4 timer siden

Ingen koronainnlagte i Vestre Viken

Sykehusene i Drammen, Kongsberg, Bærum og Ringerike har ingen koronasmittede pasienter innlagt. Det er første gang Siden 9. oktober i fjor.

NRK - 5 timer siden

37.000 nye koronatilfeller i Iran

Det siste døgnet har 37.189 personer fått påvist koronaviruset i Iran. Det er det høyeste døgntallet i landet Siden starten av pandemien.

NRK - 6 timer siden

60 mill. koronatilfeller i Europa

Siden starten av pandemien er det registrert over 60 millioner koronatilfeller i Europa slik regionen defineres av Verdens helseorganisasjon (WHO). I WHOs definisjon av regionen Europa inngår over 50 land, blant dem Russland, Ukraina og Tyrkia. Her utgjør antall registrerte smittede rundt 30 prosent av det totale antallet smittede i hele verden.

VG - 23 juli 21 kl. 12:20

Møt terror med inkludering

I år er det ti år Siden massakren der altfor mange mennesker ble offer for hat. Vi lovte hverandre mer demokrati og åpenhet, men undersøkelser viser at det har gått i motsatt retning Siden 22. juli 2011.

E24 - 8 timer siden

Ny «pandemirekord» ved Avinors flyplasser søndag

Antallet passasjerer ved norske lufthavner var søndag på det høyeste Siden pandemien begynte..

Aftenposten - 8 timer siden

Ny «pandemirekord» ved Avinors flyplasser søndag

Antallet passasjerer ved norske lufthavner var søndag på det høyeste Siden pandemien begynte..

NRK - 9 timer siden

Litt mer forbruksgjeld i ferien

Per 1. august har nordmenn en total forbruksgjeld på 151,2 milliarder kroner. Det er en økning på 1,8 milliarder kroner sammenlignet med for en måned Siden.

E24 - 11 timer siden

Optimismen i industrien stiger til det høyeste Siden 2017

Den norske innkjøpssjefsindeksen tyder på svært god utvikling i industrien, men lav svarandel gir usikkerhet..

NRK - 11 timer siden

Ghani skylder på USA

Washingtons plutselige avgjørelse om å trekke soldatene sine ut av Afghanistan er årsaken til landets sikkerhetssituasjon, mener preSident Ashraf Ghani. Det at avgjørelsen ble tatt plutselig er årsaken til dagens situasjon, sa Ghani i en tale til landets nasjonamforasmling mandag. Han la til at han hadde advart Washington om at tilbaketrekningen ville få konsekvenser.

NRK - 12 timer siden

Listhaug utfordrer Støre til debatt

Fremskrittspartiets leder Syvli Listhaug ønsker å møte Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre til debatt om innvandring og sosiale forskjeller. For drøye to uker Siden skrev Dagens Næringsliv at Ap har en strategi om å ikke møte Listhaug til debatt om innvandringspolitikk. Det avviste nestleder hadia Tajik i Dagsnytt 18 forrige onsdag.

VG - 13 timer siden

Svinaktig dårlig dyrevelferd

For et par uker Siden ble Argentina det første i land i verden som forbyr lakseoppdrett. En vesentlig årsak er motstand mot rovdrift fra norske selskaper, slik de har sett i Chile. I Norge derimot, synes lakseindustrien å være beskyttet fra det meste..

NRK - 14 timer siden

Travel sommer for redningsselskapet

Oppdragene til Redningsselskapet har økt med 16 prosent Siden i fjor. Det har vært størst pågang på Sørlandet og i Oslofjorden. De mest alvorlige oppdragene har ikke økt i samme takt forteller kommunikasjonsdirektør i Redningsselskapet Hasse Lindmo..

NRK - 14 timer siden

Haniyeh gjenvalgt som Hamas-leder

Ismail Haniyeh er gjenvalgt som Hamas' politiske leder, opplyser bevegelsen. Han hadde ingen motkandidater. Hamas styrket dermed grepet om den palestinske islamistgruppa som styrer Gazastripen.

NRK - 16 timer siden

Lovforslag på 2700 Siden i Senatet

I USA har en gruppe senatorer lagt fram en infrastrukturpakke på nær 1000 milliarder dollar etter flere dager med forhandlinger. Dermed kan debatten om en av preSident Joe Bidens fremste prioriteringer begynne i Senatet. Hvis pakken blir vedtatt, vil det bety enorme pengesummer til nye motoreier, broer, vann og avløp, bredbånd og annen infrastruktur.

NRK - 17 timer siden

HRW: Aktivister trakassert i Egypt

I Egypt har myndighetene innkalt minst fem profilerte menneskerettsaktivister og -advokater til avhør og anklaget dem for å ha svertet regjeringen, melder Human Rights Watch. Siden 2016 er over 30 menneskerettsforkjempere ilagt reiseforbud og minst 12 har fått sine verdier frosset. Human Rights Watch mener dette er trakassering..

NRK - 20 timer siden

700 reddet i Middelhavet i helgen

Redningsbåter har plukket opp mer enn 700 migranter og flyktninger som forsøkte å krysse Middelhavet i helgen, opplyser hjelpeorganisasjoner. De fleste er reddet utenfor Libya og Malta. SOS Méditerranée opplyser at «Ocean Viking» har vært involvert i seks redningsoperasjoner i løpet av helgen, og at det søndag kveld var 555 overlevende om bord.

NRK - 21 timer siden

Fant 16 døde reinkalver

Reineiere i Finnmark har funnet 16 døde reinkalver i Ábbojávri mellom Kautokeino og Kvænangsbotn, og mistenker at de er angrepet av ørn. Statens naturoppsyn har undersøkt kadavrene og sier at kalvene døde for en uke Siden og at de trolig har samme dødsårsak. Til tross for undersøkelsene kan naturoppsynet likevel ikke si sikkert hva som drepte reinkalvene..

VG - 22 timer siden

Transatleten vekker OL-harme: – Ekstremt trist for kvinneidretten

TOKYO (VG) For åtte år Siden ble mannen Gavin til kvinnen Laurel. Nå skal hun delta i OL – som lekenes eldste vektløfter..

NRK - Igår: 18:29

Ti nye smittetilfeller i Volda

Det er registrert ti nye smittetilfeller i sunnmørskommunene Volda og Ørsta søndag. Totalt er det registrert 123 smittetilfeller i de to kommunene Siden mandag 26. juli, opplyser kommunene..

Aftenposten - Igår: 17:56

For ti år Siden var hun byjente og lagde sex-TV for NRK. Nå vil SP-politikeren flytte kulturbastioner ut av Oslo.

Senterpartiets kulturtalsperson, Åslaug Sem-Jacobsen, vil flytte mer av kulturlivet ut av Oslo..

NRK - Igår: 14:49

E18: – En halvtimes forsinkelse

Vegtrafikksentralen Sør opplyser at det er økende trafikk på E18 mellom Porsgrunn og Kragerø. – Det er i hvert fall en halvtimes forsinkelse. Det har økt jevnt Siden 12-tida og det fortsetter å øke, sier trafikkoperatør Kari Hefre..

NRK - Igår: 11:45

Beklager rasistisk forfølgelse

New Zealands statsminister Jacinda Ardern kom søndag med en formell unnskyldning for rasistisk forfølgelse av stillehavsfolk på 70-tallet. En tredel av dem som oppholdt seg ulovlig i landet, var fra stillehavslandene, men de utgjorde 86 prosent av dem som ble utvist. Politi og immigrasjonsmyndigheter med hunder tok seg inn i folks leiligheter grytidlig om morgenen for å pågripe og deportere dem.

Klartale - 22 juli 21 kl. 08:00

Se markeringene av at det er ti år Siden terroren

Torsdag er det 10 år Siden Norge opplevde terror. Det skal være flere markeringer i løpet av dagen. Du kan se noen av dem her fra klokka 9.

NRK - Igår: 09:25

FNs klimasjef krever større innsats

FNs klimasjef krever at landene som har undertegnet Parisavtalen, kommer med mer ambisiøse planer om CO2-kutt. Klimasjef Patricia Espinosa sa lørdag at bare litt over halvparten av landene har oppdatert sine planer for å begrense utslippene, og at mange av planene ikke er gode nok til å nå målet om å begrense den globale oppvarmingen til 2 grader. Ekspertene er enige om at mye mer må gjøres om den globale oppvarmingen skal holdes under 2 grader.

NRK - Igår: 08:30

Kan ta dager å slukke skogbrann

Finlands største skogbrann på 50 år raser fortsatt i Norra Österbotten og kan ta flere dager å slukke. På onsdag omfattet brannen et område på 290 hektar. Regn har stabilisert situasjonen, men slukningsarbeidet vil fortsette de neste dagene.

VG - Igår: 08:08

Tomasgaard sikret OL-medaljen etter dramatisk medaljeseilas

TOKYO/OSLO (VG) Hermann Tomasgaard seilet inn til OL-bronse, og tok Norges første OL-medalje i seiling Siden 2004..

VG - Igår: 08:08

Eksplosjonen som endret alt

Ett år er gått Siden en av verdens kraftigste eksplosjoner rammet Beirut. De etterlatte kjemper fortsatt for rettferdighet..

Aftenposten - Igår: 08:08

Tomasgaard sikret OL-medaljen etter dramatisk medaljeseilas

TOKYO/OSLO (VG) Hermann Tomasgaard seilet inn til OL-bronse, og tok Norges første OL-medalje i seiling Siden 2004..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt