Shireen Abu Akleh

Saturday, 01 October, 20:38

Nyheter om Shireen Abu Akleh

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 11 maj 22 kl. 08:49

Al Jazeera-journalist drept av israelske soldater

Shireen Abu Akleh ble drept av israelske soldater. Hun var journalist for den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera. Det skjedde på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter om.

NRK - 04 jul 22 kl. 16:58

USA: Al Jazeera-journalist sannsynligvis drept av israelsk soldat

Alt tyder på at journalisten Shireen Abu Akleh ble drept av en israelsk soldat, men det lar seg ikke fastslå hvilket våpen kulen kom fra, ifølge amerikanske medier. Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble skutt i hodet og drept under en israelsk militæroperasjon i Jenin på den okkuperte Vestbredden 11. mai.

NRK - 02 jul 22 kl. 21:09

Gav kula som drap Al Jazeera-journalist til amerikanske rettsmedisinske ekspertar

Palestinske styresmakter overleverte kula som drap Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh til amerikanske rettsmedisinske ekspertar i dag. Det melder nyheitsbyrået AFP. Palestinske styresmakter blei forsikra om at det ikkje ville bli gjort nokon modifikasjonar på kula som drap Abu Akleh 11.

VG - 25 maj 22 kl. 00:03

CNN: Drapet på journalisten Shireen Abu Akleh var trolig målrettet

Videoer CNN har fått tilgang til, kan tyde på at drapet på den anerkjente journalisten Shireen Abu Akleh var en del av et målrettet angrep mot journalister..

NRK - 24 jun 22 kl. 11:48

FN: Palestinsk journalist ble drept av Israel

Kulen som drepte den palestinske journalisten Shireen Abu Akleh ble avfyrt av israelske styrker. Det slår FN fast, ifølge nyhetsbyrået AFP. FNs menneskerettighetskontor har gjennomført en gransking av drapet.

NRK - 13 maj 22 kl. 21:06

Norges ambassadør «sjokkert» over israelsk maktbruk

Norges ambassadør i Israel, Kåre R. Aas, er sjokkert over det israelske politiets maktbruk mot gravfølget til den drepte journalisten Shireen Abu Akleh. – Sjokkert over den voldelige oppførselen til israelske politistyrker under gravfølget for journalisten Shireen Abu Akleh, tvitrer Aas.

NRK - 13 maj 22 kl. 20:26

EU og USA kritiserer Israel for vold under begravelse

Kisten med den drepte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh holdt på å falle i bakken da israelsk opprørspoliti gikk til aksjon mot begravelsesfølget fredag. EU kritiserer de israelske sikkerhetsstyrkenes maktbruk. – Forferdet over volden ved St.

NRK - 13 maj 22 kl. 15:05

Israelsk opprørspoliti aksjonerte da kisten med drept journalist ble båret ut

Israelsk opprørspoliti stormet St. Joseph-sykehuset i okkuperte Øst-Jerusalem da kisten med Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble båret ut. En stor menneskemengde hadde samlet seg utenfor sykehuset for å ta farvel med Akleh, som ble skutt i hodet og drept under et israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag.

NRK - 02 jul 22 kl. 22:31

USA har fått kulen som drepte palestinsk journalist

Palestinske myndigheter har gitt kulen som drepte Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh, til amerikanske kriminalteknikere, opplyser palestinsk riksadvokat. Abu Akleh, som hadde både palestinsk og amerikansk statsborgerskap, ble skutt i hodet under en israelsk militæraksjon i Jenin på den okkuperte Vestbredden 11. mai.

NRK - 24 jun 22 kl. 11:48

FN: Palestinsk journalist drept av Israel

Kulen som drepte palentinske journalisten Shireen Abu Akleh ble avfyrt israelske styrker. Det FN slår FN fast, ifølge nyhetsbyrået AFP. Akleh jobbet for Al Jazeera og ble drept da hun rapporterte fra Vestbredden i mai..

VG - 13 maj 22 kl. 14:18

Angrepet under begravelse – mistet nesten Shireen Abu Aklehs kiste i bakken

Israelske sikkerhetsstyrker slo med batonger mot gravfølget til den drepte palestinske Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh viser videoer fra begravelsen i Øst-Jerusalem fredag..

NRK - 05 sep 22 kl. 15:05

Israel erkjenner drap på Al Jazeera-journalist

Israelske etterforskere mener det er «høy sannsynlighet» for at Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh ble skutt og drept av det israelske forsvaret, men fastholder at det ikke var med vilje..

NRK - 13 maj 22 kl. 13:15

Israels militære: Finner ikke ut hvem som skjøt Al Jazeera-journalist

Det israelske militæret sier de ikke har greid å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som drepte Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh. I en uttalelse fredag viser militæret til sine innledende undersøkelser av saken. – Konklusjonen i den foreløpige rapporten er at det ikke er mulig å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som traff og drepte reporteren, heter det i uttalelsen.

NRK - 12 maj 22 kl. 21:01

Flere tusen hyllet drept palestinsk journalist

Tusenvis av palestinere med president Mahmoud Abbas i spissen tok torsdag farvel med den drepte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh i Ramallah. Akleh ble skutt i hodet og drept under et israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag. Andre journalister som var til stede, inkludert en som ble såret, sier de israelske soldatene åpnet ild mot dem, til tross for at de bar vester og hjelmer merket med «PRESS»..

NRK - 13 jul 22 kl. 14:39

Blinken inviterer familien til drept Al Jazeera-journalist til USA

USAs utenriksminister Antony Blinken har invitert familien til den drepte palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh til Washington D.C for et møte. Familien skal få muligheten til å sette seg ned og snakke med utenriksministeren direkte, opplyser sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan i Biden-administrasjonen onsdag.

VG - 03 jul 22 kl. 01:48

USA har fått kulen som drepte palestinsk journalist

Palestinske myndigheter har gitt kulen som drepte Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh, til amerikanske kriminalteknikere, opplyser palestinsk riksadvokat..

VG - 24 jun 22 kl. 12:08

FN: Al Jazeera-journalist ble drept av israelsk skudd

Kulen som drepte den palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh i Jenin, ble avfyrt av israelske styrker, konkluderer FNs menneskerettskontor (OHCHR)..

NRK - 26 maj 22 kl. 18:58

– Drept med overlegg

Palestinske myndigheter sier at deres gransking viser at Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble drept med overlegg av israelske styrker. Den palestinske riksadvokaten Akram Al-Khateeb kunngjorde resultatet av granskingen på en pressekonferanse i Ramallah torsdag. Israel vil trolig avvise påstanden som grunnløs.

VG - 23 maj 22 kl. 11:38

Israel har ikke startet etterforskning av journalistdrap

BEIRUT (VG) Det israelske militæret har ikke startet kriminaletterforskning av drapet på den anerkjente journalisten Shireen Abu Akleh..

NRK - 20 maj 22 kl. 01:46

Israelsk regjering mistet majoriteten

I Israel har regjeringen mistet majoriteten sin i Knesset etter at en representant fra Meretz-partiet torsdag trakk sin støtte til koalisjonen. Israelsk-arabiske Ghaida Rinawie Zoabi sier til CNN at den israelske regjeringens holdning og politiets brutale oppførsel under gravferden til den drepte journalisten Shireen Abu Akleh har ført til økt spenning mellom israelere og palestinere. Hun sier at regjeringen trakasserer palestinerne på skammelig vis..

NRK - 20 maj 22 kl. 01:46

Israels regjering mistet majoriteten

I Israel har regjeringen mistet majoriteten sin i Knesset etter at en representant fra Meretz-partiet torsdag trakk sin støtte til koalisjonen. Israelsk-arabiske Ghaida Rinawie Zoabi (bildet) sier til CNN at den israelske regjeringens holdning og politiets brutale oppførsel under gravferden til den drepte journalisten Shireen Abu Akleh har ført til økt spenning mellom israelere og palestinere. Hun sier at regjeringen trakasserer palestinerne på skammelig vis..

NRK - 14 maj 22 kl. 13:44

Etterforsker angrep på gravfølge

Israel sier de skal starte etterforskning av politibetjenter etter at et gravfølge ble angrepet, skriver nyhetsbyrået AFP. Israelsk opprørspoliti angrep fredag sørgende palestinere som fulgte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh til graven..

NRK - 14 maj 22 kl. 02:54

Sikkerhetsrådet fordømmer journalistdrap

FNs sikkerhetsråd fordømmer på det sterkeste drapet på Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh. – Medlemmene av Sikkerhetsrådet ber om en umiddelbar, grundig, transparent, rettferdig og upartisk etterforskning av drapet, heter det i en uttalelse. Norge har sammen med De forente arabiske emirater og USA forhandlet fram uttalelsen, som alle 15 medlemmene i rådet er enige i.

NRK - 14 maj 22 kl. 00:44

USA reagerer på Israels inngripen

Amerikanske myndigheter er «dypt bekymret» over det israelske politiets maktbruk mot gravfølget til den drepte journalisten Shireen Abu Akleh. – Vi reagerer med dyp bekymring på bildene av israelske soldater som griper inn mot begravelsesfølget. Alle familier fortjener å følge sine døde til graven på en verdig og uhindret måte, sier utenriksminister Antony Blinken.

VG - 13 maj 22 kl. 17:43

En pressehelt drept på jobb

Shireen Abu Akleh, husk navnet. Hun var det palestinske presseikonet som ble skutt og drept. På jobb i Ramallah.

NRK - 13 maj 22 kl. 15:36

Israelsk politimann død etter Jenin-aksjon

En israelsk politioffiser som ble såret under et raid ved Jenin på den okkuperte Vestbredden fredag, er død av skadene, opplyser israelsk politi. Den 47 år gamle israelske offiseren tilhørte politiets antiterrorstyrke og ble skutt i landsbyen Burqin, 5 kilometer vest for Jenin. 13 palestinere ble såret under den israelske aksjonen i området rundt Jenin, og tilstanden til to av dem er ifølge den israelske avisen Haaretz livstruende.

Dagbladet - 13 maj 22 kl. 14:41

Hyller avdød kollega

Utenrikskorrespondenten minnes den nylig drepte journalisten Shireen Abu Akleh. - Hun var villig til å ta sjanser..

NRK - 13 maj 22 kl. 09:51

Palestiner såret i sammenstøt med israelske styrker

Én palestiner er fraktet til sykehus med skuddskader etter sammenstøt med israelske styrker i byen Jenin på Vestbredden. Det skjedde under en militæroperasjon fredag, opplyser en fotograf fra nyhetsbyrået AFP samt det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Israelske styrker skal ha skutt granater mot boligen til en person som betegnes som en mistenkt i en flyktningleir i byen.

NRK - 11 maj 22 kl. 16:45

EU krever uavhengig etterforskning av journalist-drap på Vestbredden

EU fordømmer drapet på den palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh på den okkuperte Vestbredden. USA og EU ber om gransking. EUs utenrikskontor krever i en uttalelse en uavhengig gransking av omstendighetene rundt drapet.

VG - 11 maj 22 kl. 15:42

Video viser skyting mot Al Jazeera-journalister: – Vi ble bevisst angrepet

RAMALLAH/OSLO (VG) Onsdag morgen ble den anerkjente Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh skutt og drept på jobb på Vestbredden. Øyenvitner forteller til VG hva som skjedde..

VG - 11 maj 22 kl. 15:42

Øyenvitne om drapet på Al Jazeera-journalist: – Vi ble bevisst angrepet

RAMALLAH/OSLO (VG) En kollega forteller om dramaet da Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble skutt og drept på jobb på Vestbredden onsdag morgen..

NRK - 11 maj 22 kl. 15:10

Huitfeldt opprørt etter drap på journalist

Utenriksminister Anniken Huitfeldt sier i en pressemelding onsdag at hun er svært opprørt over drapet på Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh på Vestbredden. – Angrep på journalister er et økende problem og er et angrep på ytringsfrihet og demokrati. Det er viktig at drapet nå etterforskes, sier Huitfeldt..

VG - 11 maj 22 kl. 07:14

Palestinske myndigheter: Al-Jazeera-journalist skutt og drept på Vestbredden

Palestinas helsedepartement skriver på Twitter at Al-Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh er blitt drept av den israelske hæren på okkuperte Vestbredden..

NRK - 11 maj 22 kl. 06:36

Al Jazeera-journalist skal ha blitt drept av skudd fra den israelske hæren

En Al Jazeera-reporter skal ha blitt drept av den israelske hæren på den okkuperte Vestbredden onsdag, melder Reuters, og siterer det palestinske helsedepartementet. Al Jazeera bekrefter at det var journalisten Shireen Abu Akleh som ble skutt. Det israelske militæret har ikke kommentert anklagene, skriver Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com