Sette

Wednesday, 28 September, 15:37

Nyheter om Sette

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 23 sep 22 kl. 17:48

Demonstrant Sette fyr på seg sjølv på tennisbana

Ein demonstrant Sette seg ned på bana og Sette fyr på sine eigne klær midt på tenisbana der Laver Cup blir spela, skriv Daily Mail. Demonstranten blei raskt teken hand om og ført vekk, etter at ein funksjonær hadde sløkt branne med jakka si. Mannen hadde t-skjorte med påskrifta "End private jets".

NRK - 14 timer siden

Forbrukerrådet reagerer på bensinprisen

Oljeprisen har gått kraftig ned siden i sommer, men drivstoffprisene har ikke gått ned tilsvarende. – For dårlig konkurranse, sier Forbrukerrådet. – De er veldig kjappe til å Sette opp prisene når råoljeprisen går opp, men er overhodet ikke like raske til å Sette ned prisen når råoljen blir billigere.

VG - I førrgår: 22:54

Skal Sette inn «menneske-roboter» i Tesla-fabrikkene

Science fiction kom et skritt nærmere i da Elon Musk nylig bestemte seg for å Sette inn sine Tesla Bots i bilfabrikkene..

NRK - 21 sep 22 kl. 18:24

KS om lærerstreiken: Oppriktig bekymret

Styreleder i KS Gunn Marit Helgesen sier til NRK at de er klare til å Sette seg tilbake til forhandlingsbordet og bli enige med de streikende lærerorganisasjonene. – Men det er flere parter som må ta ansvar. KS er én part, lærerorganisasjonene er en annen part.

NRK - 14 sep 22 kl. 13:22

Støre: – Ikke et mål for Norge å ha så høye gasspriser som nå

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier Norge vil samarbeide med EU om å stabilisere gassprisen i Europa. Samtidig gjentar han advarselen mot et pristak. – Vi er enige om at eksperter fra Norge kan Sette seg ned med sine kolleger i EU for å diskutere hvordan markedene kan bli stabilisert, sier Støre til NTB.

NRK - 09 sep 22 kl. 08:09

SSB venter at Norges Bank hever styringsrenten til 2,75 prosent i år

Statistisk sentralbyrå (SSB) anslår at Norges Bank kommer til å Sette opp styringsrenten med ytterligere 1 prosentpoeng innen utgangen av 2022. – Vi legger til grunn at Norges Bank prioriterer å dempe inflasjonen nå, og dermed Setter opp renten til tross for svak vekst i økonomien, sier administrerende direktør i SSB Geir Axelsen. SSB tror at Norges Bank kommer til å Sette opp styringsrenten til 2,75 prosent i år: Først med 0,5 prosentpoeng i september, deretter 0,25 prosentpoeng ved de to neste.

Aftenposten - Igår: 12:51

Flere anbefales å ta influensavaksinen. Men i år må du betale den selv.

Noen små barn anbefales å ta influensavaksine i år. De Sette vaksinen som en spray i nesen..

NRK - Igår: 09:51

Sandnes får enorme kraftinntekter

Sandnes kommune sine inntekter fra salg av konsesjonskraft blir trolig på 250 millioner kroner i år, mot en forventning i fjor på 30 millioner, skriver Aftenbladet. Mye av inntektene går til å dekke inn de høye strømutgiftene i kommunale bygg, men Sandnes kan nå Sette av 120 millioner kroner til å styrke egenfinansieringen ved investeringer..

NRK - Igår: 22:46

Streiken: Regjeringa ber om info om elevars helse

Helse- og omsorgsdepartementet har bede Helsedirektoratet spørre Statsforvaltarane om det har skjedd endringar i pågangen frå skuleelevar til helsetenestene medan streiken har pågått, skriv VG. Regjeringa vil også vite om andre avbøtande tiltak burde vore Sette i verk i kommunane for å redusere psykososiale konsekvensar av streiken..

NRK - Igår: 17:05

Gasslekkasje nær Nord Stream 2

Det er observert en gasslekkasje sørøst for den danske øya Bornholm i Østersjøen. Lekkasjen er påvist der gassrørledningen Nord Stream 2 går. Mandag ble det meldt om et plutselig fall i trykket i gassrørledningen, som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen.

NRK - I førrgår: 18:33

Sveits sier ja til pensjonsreform

Sveitsiske velgere har med knapt flertall sagt ja til en pensjonsreform som blant annet innebærer økt pensjonsalder for kvinner, viser endelige resultater. Det er gode nyheter for den sveitsiske regjeringen, som to ganger tidligere har forsøkt å få pensjonsreformen vedtatt i en folkeavstemning. En av de mest omstridte delene av reformen er at pensjonsalderen heves fra 64 til 65 år for kvinner, noe som betyr at den blir lik for kvinner og menn.

NRK - 25 sep 22 kl. 10:21

Sveits holder folkeavstemning om økt pensjonsalder for kvinner

veitserne skal søndag stemme om hvorvidt pensjonsalderen til kvinner bør oppjusteres fra 64 til 65 år, slik at den blir den samme som for menn. Forslaget er en del av en større pensjonsreform, og har skapt stor debatt i Sveits. Diskusjonen dreier seg ikke bare om selve pensjonsalderen, men om generelt manglende likestilling på arbeidsmarkedet.

NRK - 24 sep 22 kl. 14:33

Høyre: – Nasjonale prøver må gjennomføres

Streikerammede elever kan ende opp med ikke å få delta i de nasjonale prøvene. Uholdbart, mener Høyre, som krever at kunnskapsministeren griper inn. – Nasjonale prøver må gjennomføres, også for elever som er rammet av streiken, sier Høyres skolepolitiske talsperson Jan Tore Sanner til NTB.

NRK - 24 sep 22 kl. 08:14

Politiet vil begjære Tengs-siktet fortsatt fengslet

Påtalemyndigheten vil be om fortsatt fengsling for 51-åringen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs når varetekten går ut tirsdag. Sist retten tok stilling til om 51-åringen skulle holdes i varetekt, var i begynnelsen av juli. Da skrev Sør-Rogaland tingrett at retten hadde lagt særlig vekt på sakens art og alvor, mistankegrunnlaget og forventet straff i tilfelle domfellelse, og at den ikke fant det problematisk å Sette varetektstiden til tolv uker.

Klartale - 23 sep 22 kl. 17:03

Vil Sette svart musikkhistorie på agendaen

Duoen Peace out to Revolution åpner årets feiring av svart historie i Norge. De åpner med en konsert. Det skal også være en historiefortelling.

VG - 23 sep 22 kl. 11:56

Statsforvalteren om lærerstreiken: Uro og bekymring

Manglende undervisning og manglende grunnlag for å Sette karakterer. Det er to av de største bekymringene i skolene som er rammet av lærerstreiken..

NRK - 22 sep 22 kl. 13:15

Den britiske sentralbanken Setter styringsrenta på 2,25 prosent

Den britiske sentralbanken Setter styringsrenta på 2,25 prosent. Torsdag ble det kjent at Norges Bank Setter opp styringsrenta med 0,5 prosentpoeng. Den nye styringsrenta er dermed på 2,25 prosent.

Klartale - 22 sep 22 kl. 11:32

Flere er kritisk til høyere rente: – Må roe ned

Norges Bank øker styrings-renta igjen. Det gjør til slutt huslånet ditt dyrere. Styrings-renta påvirker bankene.

Klartale - 22 sep 22 kl. 10:24

Setter renta opp enda mer

Styrings-renta blir nå 2,25 prosent. 0,5 prosent-poeng mer enn før. Det sier Norges Bank torsdag.

NRK - 21 sep 22 kl. 13:21

Kraftig kutt i støtten til Bydelsmødre Norge

Byrådet i Oslo foreslår at organisasjonen Bydelsmødre Norge tildeles 1 million kroner for kommende budsjettår. Det ble klart da forslaget for neste års Oslo-budsjett ble lagt frem i dag. De tre foregående årene har Bystyrets vedtak vært på 2,7 millioner kroner i året.

NRK - 20 sep 22 kl. 22:44

Danmark med løfte om klimaerstatning

Som første land i verden har Danmark lovet erstatning for «tap og skade» i fattige land som rammes av klimaendringene. – Dette dreier seg om at vi fra dansk side får vist ansvarlighet. Det er faktisk hamrende urettferdig, slik det er, sa utviklingsminister Flemming Møller Mortensen i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York tirsdag.

VG - 20 sep 22 kl. 10:18

Kaia kan miste plassen på prestisjestudiet

Hvis ikke Kaia Bjørnå (21) får visumet til USA i tide, risikerer hun å måtte Sette hele drømmen på vent..

NRK - 20 sep 22 kl. 09:32

Sveriges sentralbank øker styringsrenten med 1 prosentpoeng

Sveriges Riksbank øker styringsrenten med 1 prosentpoeng slik at den blir liggende på 1,75 prosent. Utviklingen i Sverige er den samme som i en rekke andre land, også Norge, der sentralbankene forsøker å stagge den kraftige prisstigningen ved å Sette opp styringsrenten. I Sverige ble det i august notert en inflasjon på 9 prosent sammenlignet med ett år tidligere.

NRK - 20 sep 22 kl. 09:32

Sveriges sentralbank hever styringsrenten med 1 prosentpoeng

Sveriges Riksbank øker styringsrenten med 1 prosentpoeng slik at den blir liggende på 1,75 prosent. Det er den største rentehevingen siden inflasjonsmålet ble innført i Sverige i 1993, skriver Aftonbladet. Utviklingen i Sverige er den samme som i en rekke andre land, også Norge, der sentralbankene forsøker å stagge den kraftige prisstigningen ved å Sette opp styringsrenten.

Klartale - 20 sep 22 kl. 08:37

Nordmenn er blitt mer positive til vindkraft på land

Flere blir mer og mer positiv til å bygge vindkraft på land. Nesten fire av ti sier ja til å bygge. Mens tre av ti sier nei.

NRK - 20 sep 22 kl. 08:23

Oljefondet Setter mål om netto nullutslipp

Oljefondet Setter mål om netto nullutslipp innen 2050 for alle selskapene vi er investert i. Det skriver oljefondets sjef, Nicolai Tangen, i et leserinnlegg i DN. https://www.

NRK - 28 aug 22 kl. 12:34

Magdalena Andersson: Mennesker vil dø uten mer eksport fra Ukraina

Sveriges statsminister Magdalena Andersson og statsminister Jonas Gahr Støre møtte pressen etter deres møte i Stockholm i dag. Et viktig tema var den pågående krigen i Ukraina. Andersson understreket behovet for å få eksportert mer korn ut av landet.

Aftenposten - 19 sep 22 kl. 15:49

Gled deg til vårens blomstring: Det er NÅ du skal plante løk

Akkurat nå er den perfekte tiden for å Sette blomsterløker i bakken. Etterpå kan du glede deg til blomstring fra tidlig….

NRK - 19 sep 22 kl. 12:23

Norsk gasseksport har økt med 8 prosent

Selskapene på norsk sokkel produserer med nær maksimal kapasitet og ventes i år å levere 8 prosent mer gass enn i 2021. Det sa olje- og energiminister Terje Lien Aasland (Ap) i sin redegjørelse for Stortinget om kraftsituasjonen mandag. Omgjort til elektrisitet utgjør dette 100 TWh ekstra, men behovet i Europa er langt større.

NRK - 19 sep 22 kl. 07:26

Vil gi millioner til nabolagsklubber

Oslo kommune foreslår å Sette av ti millioner kroner hvert år de neste fire årene til nabolagsklubbene i budsjettet for neste år. Nabolagsklubbene er idrettslag som spiller en viktig rolle i å tilby idrett for alle barn og unge i lokalmiljøene. – Det har vært et pilotprosjekt så langt, og nå ønsker vi å etablere det permanent, sier idrettsbyråd Omar Gamal.

NRK - 18 sep 22 kl. 01:40

Tysk operasjon i Mali på vent

Tysklands bidrag til FNs fredsbevarende operasjon i Mali har igjen blitt tvunget til å Sette arbeidet på veit fordi de ikke får tilgang til luftrommet. Tillatelsene for avgang og landing for medisinske evakueringer er inndratt, sier en talsperson for Bundeswehr, det tyske militæret, til nyhetsbyrået DPA. (NTB).

NRK - 03 aug 22 kl. 11:56

Vegvesenet vurderer å Sette ned fartsgrensa

Etter ein ulykkessommar på norske vegar med over 70 drepne i trafikken, vurderer Statens vegvesen no å Sette ned fartsgrensene enkelte stadar. Det skriv TV 2. – Vi håper at det kan vere eit tiltak på enkelte strekningar der farten kan vere for høg og at det kan gi ein effekt å Sette ned farten, seier Nils Karbø i Statens vegvesen.

Aftenposten - 17 sep 22 kl. 07:59

I dag kan de Sette forsvarsrekord

Klarer de det?.

NRK - 16 sep 22 kl. 19:51

Kvinne død etter å ha blitt arrestert av moralpolitiet i Iran

En 22 år gammel iransk kvinne, som lå i koma etter hun ble arrestert av moralpolitiet i Teheran, døde på sykehus fredag, ifølge iranske medier. Mahsa Amini var med familien på besøk i Teheran da hun ble arrestert av de statlige ordensvaktene som sørger for at den strenge kleskoden for kvinner overholdes. Kleskoden innebærer at alle kvinner, uansett nasjonalitet og religion, dekker til håret og halsen.

VG - 16 sep 22 kl. 19:02

Kjendisklinikk tilbyr bekkenbunn-maskin: Eksperter fortviler og stusser

– Du kan Sette deg på denne stolen, og i løpet av en halvtime trekker bekkenmusklene seg sammen 12.000 ganger, forteller Vanessa Rudjord i sin podkast..

VG - 16 sep 22 kl. 19:02

Ekspert om kjendisklinikkens bekkenbunn-maskin: – Jeg blir fortvilet

– Du kan Sette deg på denne stolen, og i løpet av en halvtime trekker bekkenmusklene seg sammen 12.000 ganger, forteller Vanessa Rudjord i sin podkast..

Klartale - 15 sep 22 kl. 14:11

Nå blir det kaldere innendørs i Bergen

Byrådet i Bergen vil spare penger på strøm. Det blir kaldere inne i offentlige bygg. I tillegg blir basseng kaldere.

Klartale - 15 sep 22 kl. 08:45

Skrur av gatelysene for å spare strøm

Eidskog kommune i Innlandet sliter med de høye strømprisene. De må tenke nytt for å spare på strømmen. Derfor blir det mørkt i kommunen om natten.

NRK - 14 sep 22 kl. 20:00

Åkesson: – Tiden er inne for å Sette Sverige først

Framgangen for høyresiden innebærer et tungt ansvar overfor velgerne, fastslår Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson. Etter søndagens valg er Sverigedemokraterna landets nest største parti, rett foran de borgerlige Moderaterna. – Det svenske folket har stemt for et maktskifte, sier Åkesson i en uttalelse onsdag kveld.

VG - 14 sep 22 kl. 14:41

Lærerstreiken er uforsvarlig

Lærerstreiken utvides ytterligere. Dette kan ikke fortSette. Nå må partene Sette seg til bords og komme til enighet – for elevenes skyld..

E24 - 13 sep 22 kl. 09:04

Sjefstrateg før inflasjonstall: – Mest naturlig å Sette opp renten med 0,75 prosentpoeng

I ettermiddagen kommer inflasjonsfasit fra USA. Mye må til for at planene om trippel renteheving forandrer seg, mener økonomer..

E24 - 13 sep 22 kl. 08:07

Aksjeskolen #1: Derfor bør du Sette pengene dine på børs

Aksjeekspert Geir Linløkken forteller at man historisk har tjent på å plassere pengene sine i aksjemarkedet, men at risikoen for tap er der..

NRK - 13 sep 22 kl. 03:14

«Squid Game» kjemper i toppen

Det er stor spenning knyttet til den sørkoreanske suksess-serien «Squid Game» når Emmy-prisene deles ut i Los Angeles i natt. De amerikanske Emmy-prisene er TV-bransjens gjeveste, og det er høye forventninger til «Squid Game», en av fjorårets mest Sette serier i verden og strømmetjenesten Netflix' største suksess. Serien, som hadde premiere i fjor, er den første ikke-engelskspråklige serien nominert til en Emmy for beste dramaserie.

E24 - 12 sep 22 kl. 15:30

Wall Street stiger fra start

Wall Street stiger i påvente av amerikanske inflasjonstall. Om halvannen uke skal sentralbanken igjen Sette renten i USA..

NRK - 11 sep 22 kl. 06:54

500 studenter satt i karantene i Kina

Nesten 500 studenter på Kinas fremste universitet for kringkastingsjournalister er satt i karantene etter at det ble oppdaget noen få tilfeller av koronasmitte. Alle de 488 studentene på Kommunikasjonsuniversitetet i Beijing, samt 19 lærere og fem assistenter, ble satt på busser og overført til et karantenesenter fredag kveld. Det er sentralt i Kinas kamp mot koronaviruset å Sette alle i karantene som har vært i kontakt med noen som har testet positivt på viruset.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com