Selv

Monday, 06 February, 05:02

Nyheter om Selv

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - I førrgår: 06:00

Han har vunnet gull, men nå vil han ha hjelp

Norske Salum Kashafali driver med friidrett. Sprinteren er nesten helt blind. Men han har likevel klart å bli en av verdens beste parautøvere.

Klartale - 16 jan 23 kl. 15:45

Kan Ruud bli verdens beste?

Australian Open startet mandag. Tirsdag spiller tennisspiller Casper Ruud sin første kamp.Turneringen er en av de største innenfor tennis.

Nyhetspressen - 23 jan 23 kl. 11:27

Nettcasinoer fortsetter å øke i popularitet

Selv om norske myndigheter fra 1. januar innførte nye strenge virkemidler for å kneble spillselskapene, så har populariteten fortsatt å øke. Dette viser en klar indikasjon på at norske myndigheter og norske spillere ikke trekker i samme retning.

Klartale - 03 jan 23 kl. 11:05

– Klæbo skjønner ikke alltid hvor god han er

For tiden foregår Tour de Ski. Det skjer både i Sveits, Tyskland og Italia. Der har Johannes Høsflot Klæbo gjort alt for å si at han er ingen favoritt, Selv om han leder.

Klartale - 01 feb 23 kl. 15:30

To år siden hæren tok makten i Myanmar

1. februar 2021 tok hæren makta i landet. Store protester ble stanset med vold.

Klartale - 17 jan 23 kl. 14:00

Hvem er Andrej Medvedev?

Politiet pågrep Andrej Medvedev natt til fredag. Da rømte han fra Russland til Norge. Nå har Medvedev søkt om asyl.

Klartale - 17 jan 23 kl. 06:00

Du må betale mer for mat 1. februar

Én ting er sikkert: Vi trenger alle mat. Men turen til butikken kan være alt annet enn hyggelig, dersom du har lite penger på konto. På ett år (desember 2021 til desember 2022) ble mat og drikke 11,5 prosent dyrere.

NRK - 26 jan 23 kl. 07:48

Rapport om Kongsberg-drapene: – Han ble overlatt til seg Selv og gikk under radaren

Mannen som drepte fem personer på Kongsberg i 2021, var overlatt til seg Selv og gikk under radaren for dem som kunne ha hjulpet ham, ifølge en rapport. «Gjerningsmannen ble sett på som for syk for straff og for frisk for tvunget psykisk helsevern. Resultatet var at han ble overlatt til seg Selv og gikk under radaren for de som kunne hjulpet ham.

NRK - 26 jan 23 kl. 07:48

Rapport om Kongsberg-drapene: - Siktet var overlatt til seg Selv og gikk under radaren

Mannen som drepte fem personer på Kongsberg i 2021, var overlatt til seg Selv og gikk under radaren for dem som kunne ha hjulpet ham, ifølge en rapport. Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten har undersøkt helsehjelpen gjerningsmannen på Kongsberg fikk i årene før drapene i 2021. Undersøkelsen viser at oppfølgingen av mannen sviktet.

Klartale - 24 jan 23 kl. 11:15

Afghanske idrettskvinner frykter Talibans hevn

Noura hadde så lyst til å drive med idrett at hun gikk mot sin egen familie. Morens slag og ekle rop fra naboene fikk henne ikke til å slutte. Hun elsker idrett.

NRK - Igår: 06:35

Burkina Faso sier landet ikke har brutt med Frankrike

Det er ikke noe brudd i de diplomatiske forbindelsene mellom Burkina Faso og Frankrike, sier landets juntaleder, Selv om de franske soldatene der hentes hjem. I et TV-intervju sier juntaleder Ibrahim Traore at det ikke er snakk om slutt på noen diplomatiske avtaler, Selv om juntaen har bedt Frankrike om å trekke sine soldater ut av landet. – Det er ingen brudd i diplomatiske forbindelser eller hat mot en bestemt stat, la han til.

NRK - 22 jan 23 kl. 15:21

Mann tiltalt for krenking av NNPF-topper – involvert statsadvokat er Selv medlem

Statsadvokaten som tok ut tiltalen mot mannen som skal møte i retten i morgen, er Selv medlem av den omdiskuterte organisasjonen. Mannen er tiltalt for å ha hengt opp plakater i Oslo som hadde politiets logo og teksten «ETTERLYST». I tiltalen står det at han «ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd å ha krenket en annens fred.

Klartale - 02 feb 23 kl. 16:15

Håper på et mer inkluderende friluftsliv

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 02 feb 23 kl. 10:17

Støre ber om samling på tvers om Ukraina

– Vi er nødt til å forholde oss til dagens russiske regime, snakke med dem, sa statsminister Jonas Gahr Støre i en redegjørelse for Stortinget i dag. – Selv midt i en ødeleggende krig er det viktig, slik Ukraina legger opp til, å ha kontakt for å finne løsninger om korneksport, utveksling av krigsfanger, atomsikkerhet og mer til. – Men uten vilje på russisk side til å trekke seg tilbake og avslutte angreps og erobringskrigen, må vi erkjenne at det viktigste vi kan gjøre nå, er å hjelpe Ukraina med å forsvare seg Selv og få Russland til å endre kurs, sa Støre i redegjørelsen torsdag formiddag..

Klartale - 27 jan 23 kl. 06:30

Du kan spise sunt og billig

1. februar blir mat dyrere. Mat kan koste en liten familie 14.

Aftenposten - 26 jan 23 kl. 07:42

Rapport om Kongsberg-drapene: – Han ble overlatt til seg Selv og gikk under radaren

Mannen som drepte fem personer på Kongsberg i 2021, var overlatt til seg Selv og gikk under radaren for dem som kunne ha….

Klartale - 26 jan 23 kl. 06:00

Sykdommen som får deg til å glemme

– Når du får demens, så forandrer du deg etter hvert. Og det er jo veldig ålreit at de rundt deg faktisk vet hvorfor du forandrer deg.Slik svarer Jan Runar på hvorfor han er åpen om å ha det som blir kalt demens.

NRK - 6 timer siden

Mann i trygghet etter å ha kjørt seg fast med snøscooter

En mann som kjørte seg fast med snøscooter ved Namsvatnet i Trøndelag utløste en redningsaksjon søndag kveld. Da han ble funnet viste det seg at han ikke trengte hjelp. Like før klokken 21 klarte han å komme seg til oppmøtested for egen maskin.

NRK - 8 timer siden

Redningsaksjon etter mann i snøstorm

Klokken ti over fem fikk politiet melding om at en mann hadde kjørt skuter over Namsvatnet. Mannen kom ikke frem til avtalt tid og ble meldt savna. Det er snøstorm i området.

Aftenposten - 20 timer siden

Du pålegger andre foreldre en enorm belastning når du ikke bidrar Selv. Føles det ok?

Til deg som leser dette: Det er stort behov for at du deltar mye mer i lokalt frivillig arbeid..

VG - 24 jan 23 kl. 14:40

Lise Fjeldstad bekymret for egen alderdom: – Klokt av meg å samle noen piller

Skuespiller Lise Fjeldstad (83) er sint på helseminister Ingvild Kjerkol, og innrømmer at hun har tar drastiske forholdsregler før hun Selv ikke har helse til å klare seg Selv lenger..

NRK - Igår: 13:39

Odesa-regionen er uten strøm

En alvorlig ulykke ved en transformatorstasjon har ført til strømbrudd i byen Odesa i Ukraina, opplyser landets statsminister Denys Sjmyhal. – Situasjonen er vanskelig, omfanget av ulykken er betydelig, og det er umulig å gjenopprette strømforsyningen raskt, skriver han på Telegram. Ifølge Sjmyhal var det ikke et russisk angrep som forårsaket strømbruddet i Odesa-regionen, Selv om transformatorstasjonen flere ganger tidligere har fått skader i slike angrep.

NRK - Igår: 06:20

Melding om brann i lelighet på Sogn i Oslo

Nødetatene har rykket ut til Nils Bays vei i Oslo etter melding om brann. Det skal ha brent i leilighet i første etasje. Brannvesenet har kontroll.

NRK - Igår: 06:20

Melding om brann i leilighet på Sogn i Oslo

Nødetatene har rykket ut til Nils Bays vei i Oslo etter melding om brann. Det skal ha brent i en tv i en leilighet i første etasje. Brannvesenet har kontroll.

NRK - I førrgår: 04:05

Brasil har senket gammelt krigsskip i Atlanterhavet

Brasil har senket et hangarskip ute av drift i Atlanterhavet, til tross for advarsler om at skipet var fullt av giftige materialer. Det planlagte og kontrollerte forliset skjedde sent fredag ettermiddag, rundt 350 kilometer utenfor den brasilianske kysten i Atlanterhavet, ifølge landets sjøforsvar. Skipet ble senket i et område med en dybde på rundt 5.

NRK - I førrgår: 23:46

Microsoft: Iranere sto bak datainnbrudd rettet mot Charlie Hebdo

En gruppe hackere støttet av iranske myndigheter sto bak et datainnbrudd hos det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, mener teknologigiganten Microsoft. Datainnbruddet var en del av en bredere operasjon som har fellestrekk med teknikker tidligere brukt av iranske statsstøttede hackergrupper, heter det i en rapport fra Microsoft. Magasinet ble utsatt for et datainnbrudd tidlig i januar etter at det publiserte flere karikaturer av Irans leder Ayatollah Khamenei.

NRK - I førrgår: 16:05

Kunnskapsminister Tonje Brenna innlagt på sykehus

Kunnskapsminister Tonje Brenna er innlagt på sykehus, det skriver hun på Facebook. – Siden onsdag har jeg vært innlagt på Ahus. Unnskyld til alle jeg ikke fikk møtt, og som jeg hadde avtalt besøk og møter med.

Klartale - 12 jan 23 kl. 06:22

Nav-ofre kjemper mot staten

– Det er kaos og rot, sier Rune Halseth oppgitt til Klar Tale. Han er et av ofrene for det som blir kalt Nav-skandalen. En feil som i årevis sendte folk i fengsel for svindel med trygd.

NRK - I førrgår: 12:04

Aps kommunikasjonssjef slutter

Etter bare knapt tre måneder i jobben slutter Ole Martin Buene som kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet. – Det ble dessverre ikke rett for meg, uten at det er noen dramatikk i det. Jeg heier videre på Arbeiderpartiet fra utsiden, sier han til NRK.

Dagbladet - I førrgår: 11:47

Mafiamedlem arrestert - røpet seg Selv

Mafia-tilknyttede Edgardo Greco Greco har vært på flukt siden 2006, etter at han ble etterlyst for drap på 90-tallet. Nå er han funnet - på en pizzarestaurant i Frankrike..

Klartale - I førrgår: 09:41

Kan USA hjelpe Sverige inn i Nato?

Kongressen i USA kan si nei til salg av våpen og militært utstyr fra USA. Og det er nettopp det som kan skje, advarer nå en gruppe politikere. De er fra begge partiene i USA.

NRK - I førrgår: 09:16

Afghansk lærer pågrepet etter protest mot Taliban

Taliban har pågrepet og banket opp en av Afghanistans best kjente akademikere, som har tatt opp kampen mot forbudet mot å gi jenter høyere utdannelse. Ismail Mashal er foreleser i journalistikk og har vært tilknyttet tre universiteter i Kabul. I desember gikk han i et TV-intervju hardt ut mot Taliban-regimet og forbudet de har innført mot å la jenter ta høyere utdanning.

NRK - I førrgår: 08:03

Lula anklager Bolsonaro for kupplaner

Tusenvis av Bolsonaros støttespillere brøt seg 8. januar inn i presidentpalasset, kongressen og høyesterett i Brasilia og tok til orde for et militærkupp for å sette valget av Lula i oktober til side. – I dag er jeg sikker, og jeg vil si det høyt og tydelig: Den mannen forberedte kuppet, sa Lula med henvisning til Bolsonaro i et intervju med kringkasteren RedeTV torsdag kveld.

NRK - 03 feb 23 kl. 04:26

Melding om brann på Grünerløkka i Oslo

Nødetatene har rykket ut til en melding om brann i Leifallsgata på Grünerløkka i Oslo. Det går en alarm på stedet og flere personer har evakuert seg Selv, melder politiet. Brannvesenet er på stedet..

NRK - 03 feb 23 kl. 04:26

Melding om brann på Grünerløkka i Oslo - var brann i en bøtte

Nødetatene har rykket ut til en melding om brann i Leirfallsgata på Grünerløkka i Oslo. Det går en alarm på stedet og flere personer har evakuert seg Selv, melder politiet. Brannvesenet er på stedet og konstatert at det brant i en bøtte.

NRK - 03 feb 23 kl. 02:01

Mann dømt til betinget fengsel etter å ha fyllekjørt T-bane i Oslo

En mann i 30-årene som hadde 1,7 i promille mens han kjørte T-bane gjennom Oslo sentrum, er dømt til betinget fengsel og slipper altså å sone. Mannen har Selv forklart at han drakk vin mens han kjørte toget, og at det ikke er første gang, skriver Rett24. Mannen ble tiltalt for brudd på jernbanelovens promillegrense, som er den samme som etter vegtrafikkloven.

NRK - 02 feb 23 kl. 22:51

Teknologioptimisme ga nytt løft på Wall Street

Facebook-eier Metas kvartalsrapport og forventningene til andre IT-giganter bidro til en god dag på børsene i New York. Nasdaq-indeksen gikk opp 3,3 prosent. Meta ledet an i torsdagens opptur med en kursvekst på 23,3 prosent.

NRK - 22 jan 23 kl. 17:47

Kongresstopper krever at USA sender stridsvogner til Ukraina

Flere ledere i den amerikanske Kongressen sier USA må sende stridsvogner til Ukraina utelukkende for å sørge for at Tyskland går med på å sende sine. Uttalelsene kommer på politikkprogrammet «This Week» på ABC. Lederen for utenrikskomiteen i Representantenes hus, republikaneren Michael McCaul, mener at Selv én amerikansk Abrams-stridsvogn, eller bare et løfte om det, vil være nok til at andre allierte land tillater seg å sende sine stridsvogner til de ukrainske styrkene.

E24 - 02 feb 23 kl. 19:19

Prognoseprisen: Nordea knuste Finansdepartementet

For første gang traff Nordea best på prognosene om norsk økonomi, og danket dermed ut institusjonene som Selv setter renten og bevilger pengene..

NRK - 02 feb 23 kl. 19:05

Republikanerne kaster Ilhan Omar ut av kongresskomité

Republikanerne i Representantenes hus har stemt for å fjerne demokraten Ilhan Omar fra utenrikskomiteen. Avstemningen skjedde etter en opphetet debatt torsdag, og de folkevalgte var i all hovedsak delt langs partipolitiske linjer. De som ville ha Omar ut, viste blant annet til uttalelser der hun har kritisert Israel.

NRK - 02 feb 23 kl. 17:27

Dansk rente opp med 0,35 prosentpoeng

Den danske nasjonalbanken setter opp renta med 0,35 prosentpoeng, opplyser banken Selv. Rentehevingen kommer etter at Den europeiske sentralbanken (ESB) satte opp styringsrenta med 0,5 prosentpoeng tidligere torsdag. ESB varslet at det er planlagt en ny økning i mars, også da på et halvt prosentpoeng.

VG - 02 feb 23 kl. 16:07

Sveriges stolte kamp for ytringsfriheten

En despot fra Midtøsten må aldri få diktere lovene i et vestlig demokrati. Selv ikke når et Nato-medlemskap står på spill..

NRK - 02 feb 23 kl. 12:54

Barnevernaktivist siktet for å ha delt opplysninger om barn

En profilert barnevernsaktivist er siktet for å ha publisert videoer som inneholder sensitive opplysninger om mindreårige barn. Han bestrider anklagene. VG og Faktisk.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com