Selv

Tuesday, 29 November, 22:04

Nyheter om Selv

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 23 nov 22 kl. 06:00

Ninas blod redder liv

– Det gjør ikke noe vondt, sier Nina Reims.En solid nål henter ut blod fra armen hennes. Vanligvis tar det kun 5 til 10 minutter å gi blod på vanlig måte.

Klartale - 09 nov 22 kl. 17:50

Unormalt varmt vær ventes til helgen

November er for de fleste preget av regn og mørke dager. Men Selv om det kun er noen uker til advent, er det ikke hvite gater eller minusgrader på gradestokken. – Det er rimelig unormalt.

NRK - 23 nov 22 kl. 12:09

Nesten alle vil ha et norsk forsvar, færre vil delta Selv

I en fersk undersøkelse sier ni av ti at Norge må ha et eget forsvar. Det er en økning fra tidligere år. Men færre enn før kan tenke seg å Selv bidra til å forsvare landet.

NRK - 20 nov 22 kl. 13:05

MDG om klimaavtalen: - På ingen måte det verden trenger

– Denne avtalen er på ingen måte det verden trenger. Det er en tapt mulighet siden verdens ledere ikke møter krisen vi står overfor slik vi burde. Hvor er besluttsomheten som verden viste i møte med COVID19?

NRK - 07 nov 22 kl. 09:06

Advokat og sykepleier tiltalt i grov underslagssak

To personer er tiltalt for grovt underslag av en pleietrengende kvinne i 90-årene og en person er tiltalt for grovt bedrageri ovenfor samme person. Det skriver Økokrim. De tiltalte er kvinnens tidligere advokat og sykepleieren som drev sykehjemmet kvinnen bodde på.

NRK - 07 nov 22 kl. 09:06

Advokat og sykepleier tiltalt for grovt underslag av en kvinne i 90-årene

To personer er tiltalt for grovt underslag av en pleietrengende kvinne i 90-årene, og en person er tiltalt for grovt bedrageri ovenfor samme person. Det skriver Økokrim. To av de tiltalte er kvinnens tidligere advokat og sykepleieren som drev sykehjemmet kvinnen bodde på.

Klartale - Igår: 16:30

Velger du ribbe eller pinnekjøtt til jul?

– Ribbe og pinnekjøtt er fortsatt nordmenns favoritter på julaften, sier Anette Fjelleng Hansen i en pressemelding. Hun er kokk hos MatPrat, Opplysnings-kontoret for egg og kjøtt.YouGov har gjort en undersøkelse for MatPrat.

VG - Igår: 13:20

Sverige får bestemme snus-pris Selv likevel

EU-kommisjonens talsperson i skattesaker, Daniel Ferrie, sier på en pressekonferanse mandag at Sverige Selv har rett til å sette avgiftsnivået på snus..

Klartale - 17 nov 22 kl. 06:00

Tetiana har bodd åtte måneder i Norge

Ukrainere finner trygghet i Norge. Neste år bor det trolig 70.000 ukrainske flyktninger her til lands.

Nyhetspressen - Igår: 11:20

Betalingsvanene til nordmenn er i stor endring

Betalinger på nettet har vært en stor greie i mange år, og tiden hvor man følte usikkerhet med å legge igjen personlig informasjon ser ut til å være en saga blott for de fleste av oss. Det bekreftes av at titusener av nordmenn handler varer og tjenester på nett hver eneste dag. Men der de fleste har foretrukket å benytte et betalingskort, ser nye metoder ut til å ta over, slik som elektroniske lommeboktjenester og til og med kryptovaluta.

Klartale - Igår: 06:00

Han kan ta plassen til Donald Trump

– USA skal bli flott igjen, sa Donald Trump. Så avslørte han det mange forventet: han vil forsøke å bli president igjen.Trump var USAs president i fire år fram til 2021.

Klartale - 16 nov 22 kl. 12:02

John Carew dømt til fengsel for skattesvik

Økokrim mener Carew har betalt 5,4 millioner kroner for lite i skatt. Dette skal ha skjedd i en periode på seks år. Da bodde han formelt sett i Storbritannia.

Klartale - I førrgår: 06:40

Hvem er denne mulige arvtakeren til Putin?

Kan en dømt tyv bli president i Russland om Putin slutter?Flere mener Prigozjin kan ha det som mål. På 30 år har mye endret seg fra ham.

Klartale - 26 nov 22 kl. 06:45

Snart kan flokker av bison løpe rundt i USA igjen

Troy Heinert speider utover et område i nasjonalparken Badlands. Han ser på rundt 100 ville bison-okser. Dyrene venter på å bli flyttet til Rosebud.

NRK - 26 nov 22 kl. 01:45

Trump eksploderte da Kanye West ba ham bli hans visepresidentkandidat

Tidligere president Donald Trump gikk i taket da rapperen Kanye West sa til ham at han ville bli en ypperlig visepresidentkandidat. Rapperen, som nå kaller seg Ye, hevder at han på et stormfullt møte i Trumps bolig Mar-a-Lago ba Trump bli hans visepresidentkandidat når han Selv stiller til valg som president. Trump gjorde det tindrende klart at ingen andre enn han Selv skulle få hans støtte når han stiller til valg i 2024, slik han nylig kunngjorde at han vil gjøre.

NRK - 25 nov 22 kl. 14:30

Statsministerens kontor godtar skattekrav i pendlerboligsakene

Det melder Statsministerens kontor (SMK) i en pressemelding, SMK skriver at Selv om de ikke klager på vedtaket, betyr det ikke at de er enige i Skatteetatens tolkning av reglene. – Selv om vi nå retter oss etter vedtaket, er SMK uenig i Skatteetatens tolkning av reglene. Vedtaket bygger på regler som gjelder alle pendlere.

NRK - 25 nov 22 kl. 07:33

Lovendringer på trappene i Australia etter hemmelige ministerutnevnelser

Australias eksstatsminister utnevnte seg Selv til en rekke ministerposter i all hemmelighet. Nå kommer forslag om lovendringer i en ny rapport. Blant annet anbefaler den pensjonerte høyesterettsdommeren Virginia Bell at det lovfestes at alle slike utnevnelser publiseres offentlig, og at ansvarsområdene for ulike ministre gjøres tydeligere.

Klartale - 10 okt 22 kl. 06:00

Libanons bønder mangler vann

Libanon sliter. Både økonomisk med også politisk. Store deler av folket sliter med å få endene til å møtes.

NRK - 23 nov 22 kl. 11:52

Anbefaler ikke fiskere å fiske i russisk sone

Forsikringsselskapet Granne fraråder fiskere å fiske i russisk farvann. – Vi har en klar anbefaling til våre kunder om å ikke gå inn i russisk sone, sier daglig leder i Granne Forsikring, Bjarte Vindenes til Fiskeribladet. De som fisker i russisk sone, må i stor grad belage seg på å ordne opp Selv, forteller Vindenes.

Klartale - 11 nov 22 kl. 09:55

Rapport sier at små barn deler nakenvideoer på nett

Kripos er en egen etat. De jobber for å bekjempe organisert og alvorlig kriminalitet. Fra 2020 til juni 2022 fikk Kripos mye tips om at barn deler videoer på nett.

Nyhetspressen - 27 okt 22 kl. 16:50

Hvilke sportsgrener finnes innenfor sports betting?

Tidligere var tipping noe man prøvde seg på om man hadde god kunnskap om spill som fotball eller hestesport, og det kan sies at majoriteten som tippet var menn. Derimot er tipping blitt mer enn bare tipping som følge av den digitale innmarsjen vi har vitnet de siste tiårene. Nå kan tipping omtales som både live betting, sports betting og live odds, for å nevne noen.

NRK - 18 nov 22 kl. 19:19

Danmark til finalen i håndball-EM for første gang på 18 år

Danmark er klar for finalen i håndball-EM. Det er første gang siden 2004. – Det er helt surrealistisk.

Klartale - 6 timer siden

Første utbrudd på 40 år

Vulkanen Mauna Loa er verdens største aktive vulkan. Og den ligg på Hawaii. Mandag hadde den sitt første utbrudd på nær 40 år.

NRK - 7 timer siden

Tiltalt for overgrep mot unge jenter

En 19 år gammel mann fra Trondheim er tiltalt for seksuelle overgrep mot fem unge jenter via Snapchat. Jentene, som er mellom 13 og 16 år, sendte videoer til tiltalte mens de utførte seksuelle handlinger med seg Selv mot betaling. Han er også tiltalt for seksuell omgang med ei 13 år gammel jente..

Klartale - 8 timer siden

Stoltenberg mener Putins angrep handler om frykt

– Det Vladimir Putin er mest redd for, er demokrati og frihet. Det er hans hovedutfordring. Han ønsker ikke det, og derfor har han angrepet Ukraina.

Klartale - 9 timer siden

Forsker kritisk mot vaksineråd

Gunnveig Grødeland forsker på vaksiner. Hun er blant dem som har reagert på regjeringen avgjørelse. Det skriver avisa Dagbladet.

Klartale - 10 timer siden

– Vi ønsker virkelig å hjelpe

– Vi ønsker å fylle rollen vår. Og hjelpe dem som trenger det mest. Det sier Hans Christian Holte til nyhetsbyrået NTB.

NRK - 11 timer siden

Heimevernets bistand til vakthold ved olje- og gassinstallasjoner avsluttes

Etter at det ble oppdaget lekkasjer fra gassrørledninger i Østersjøen innførte politiet økt patruljering og styrket vakthold rundt norske olje- og gassinstallasjoner. Politiet har fått bistand fra Heimevernet til vakthold. Nå opplyser politiet i en pressemelding at de ikke lengre har behov for denne hjelpen.

Klartale - 15 okt 22 kl. 07:00

Dette trikset for å varme hjemmet er populært på nett

Det kan virke som mange går en kald vinter i møte i Storbritannia. Det er dyrt med strøm. 1.

VG - 23 timer siden

Vi adopterte krever å få vite sannheten om oss Selv!

Adopsjonsselskaper i Korea har forfalsket papirer og rutinemessig kalt barn «foreldreløse» i forbindelse med adopsjoner, også til Norge. Det er derfor grunn til å gå gjennom alle adopsjoner på nytt..

Dagbladet - 23 timer siden

- Våpen i seg Selv

Kulde og vinter byr på nye utfordringer for både ukrainske og russiske styrker. Ifølge eksperter kan vinteren fungere som et våpen for Ukraina..

NRK - Igår: 16:23

Fredsprisvinner risikerer fengsel i 12 år

Den belarusiske fredsprisvinneren Ales Bjaljatski risikerer opptil tolv års fengsel for anklager om smugling, ifølge menneskerettsgruppen Viasna. Bjaljatski, som Selv stiftet menneskerettsgruppen, er sammen med flere andre politiske aktivister anklaget for å ha smuglet penger inn i Belarus, penger som skulle finansiere grupper i den belarusiske opposisjonen. – De risikerer mellom sju og tolv års fengsel, heter det i en uttalelse fra Viasna.

Klartale - Igår: 14:21

Flere smittet etter utbrudd av salmonella

Folkehelse-instituttet (FHI) har oppdaget et nasjonalt utbrudd av salmonella. Det er forårsaket av mage-tarmbakterien Salmonella Agona. Så langt er det påvist smitte hos 31 personer bosatt i flere fylker.

Klartale - Igår: 13:52

Prosessen for å bli med i Nato fortsetter

Sverige og Finland har tidligere ikke vært medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Det ønsket de å bli etter Russland angrep Ukraina. Men alle Nato-landene må være enige.

Klartale - Igår: 08:40

Spedbarn og søsken døde i jordskred i Italia

Et guttebarn døde. Et ungt søskenpar døde også. Til sammen sju mennesker er funnet døde.

NRK - Igår: 07:14

700 skyteepisoder i nærhet av svenske grunnskoler siste tre år

Rundt 700 tilfeller av skyting har funnet sted i nærheten av grunnskoler i Sverige de siste tre årene. Det viser data som SVT har hentet ut i samarbeid med statistikkbyrået Infostat. Kartleggingen viser at 16 prosent av Sveriges grunnskoleelever, 196.

NRK - Igår: 06:47

Sparte tre millioner på barnehagestreiken – styrker bemanningen

Barnehagestiftelsen Kanvas sparte 3 millioner kroner i lønnsutgifter i de 33 barnehagene som ble rammet av barnehagestreiken i høst. Nå har styret i Kanvas vedtatt at alle netto besparelser fra streiken skal komme barna i barnehagene til gode. Det opplyser daglig leder Robert Ullmann i Kanvas i en pressemelding mandag.

Aftenposten - I førrgår: 21:16

Kalles «verdensklasse» og «helt sinnssyk» etter supertallene

Selv bruker Torbjørn Bergerud helt andre ord..

E24 - I førrgår: 19:15

Flyr-ansatte kjemper for arbeidsplassene: – Det er beintøft

FS1202 Gardermoen - Malaga (E24): Mens halvparten av kollegene er permittert, jobber Flyr-ansatte videre på et kraftig redusert antall ruter. På sin nest siste dag som Flyr-sjef jobbet Tonje Wikstrøm Frislid Selv i kabinen..

Aftenposten - I førrgår: 14:15

Dobbelt norsk og suveren Klæbo på jaktstarten i Ruka

RUKA/OSLO (VG) Johannes Høsflot Klæbo (26) er Selv overrasket over den vanvittige sesongstarten..

Klartale - 16 nov 22 kl. 06:00

Fra fotballfest til kamp om menneske-rettigheter

Søndag 20. november starter verdens-mesterskapet (VM) i fotball for herrer i Qatar. Det skal være en spennende folkefest.

VG - I førrgår: 11:34

Helseministeren får kritikk etter gebyr-rapport: – Alle varsellamper bør på

Regjeringen vil øke gebyret for pasienter som ikke møter opp til legetime, Selv om en ny rapport mener slike gebyrer utgjør en risiko for pasienter med dårlig råd..

NRK - I førrgår: 10:18

Indisk mann brente seg til døde i språkprotest

En eldre mann i den sørindiske delstaten Tamil Nadu tente på seg Selv i protest mot regjeringspartiets planer om å innføre hindi som språk i hele landet. Språk er et sensitivt tema i India, der det snakkes flere hundre språk og dialekter, mens det gamle kolonispråket engelsk er hovedspråket for de nasjonale myndighetene. Delstatsmyndighetene bruker i hovedsak regionale språk.

NRK - I førrgår: 09:25

Meldinger om plyndring og massearrestasjoner i Tigray

Regjeringsstyrkenes allierte står bak plyndring og massearrestasjoner i Tigray i Etiopia, forteller øyenvitner og bistandsarbeidere. Opplysningene skaper fornyet bekymring for påståtte overgrep drøyt tre uker etter at de stridende partene ble enige om en våpenhvileavtale. Håpet blant diplomater og andre var at avtalen ville få slutt på lidelsene for den hardt prøvede regionen og de over fem millioner innbyggerne.

NRK - 15 nov 22 kl. 16:55

Støre benekter koordinert angrep på Giske

Ap-leder Jonas Gahr Støre benekter at han på forhånd visste at AUF-lederen på direktesendt TV skulle rette kraftig kritikk mot Trond Giske. Verken Støre Selv eller Statsministerens kontor var orientert om at AUF-leder Astrid Hoem skulle komme med et kritisk utspill mot tidligere nestleder Trond Giske, framholdt partilederen da han ble intervjuet under et seminar Stortingets presselosje arrangerte tirsdag ettermiddag. – Jeg mener Trond må erkjenne at han er en del av problemet med at mange synes det er vanskelig å snakke om politikk, sa Hoem på NRKs Debatten torsdag kveld.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com