Samtalene

Thursday, 18 July, 07:32

Nyheter om Samtalene

NRK - 14 jul 24 kl. 17:41

Hamas avviser at de trekker seg fra våpenhvileforhandlinger

Hamas avviser at de trekker seg fra Samtalene om våpenhvile i Gaza etter det israelske angrepet mot Khan Younis lørdag, som tok livet av minst 90 palestinere. Tidlig søndag morgen meldte nyhetsbyrået AFP at ikke-navngitte kilder i Hamas hevdet gruppen hadde brutt forhandlingene med Israel om våpenhvile på Gazastripen. Senere søndag avviser imidlertid ledelsen i Hamas at dette er tilfelle..

NRK - 14 jul 24 kl. 09:09

Usikkert om Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag at har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza. Senere meldte derimot nyhetsbyrået Reuters at de ikke hadde trukket seg fra Samtalene. Begge byråene viser til kilder i Hamas.

NRK - 09 jul 24 kl. 19:51

Våpenhvile-forhandlinger gjenopptas

Forhandlingene mellom Israel og Hamas om en våpenhvile i Gaza gjenopptas onsdag i Doha, melder egyptiske Al-Qahera News følge TV-kanalen, som har bånd til egyptiske myndigheter, skal etterretningssjefene i Egypt og USA delta i Samtalene sammen med utsendinger fra Israel og Qatar, skriver NTB..

NRK - 09 jul 24 kl. 00:51

Israelsk radiostasjon: Delegasjon har dratt til Kairo

En israelsk delegasjon har dratt til Kairo for å delta i indirekte samtaler med Hamas for å forhandle om en våpenhvileavtale, melder radiostasjonen Kan. Delegasjonen ledes av Ronen Bar, som er sjef for etterretningstjenesten Shin Bet, melder den israelske radiostasjonen. Samtalene, som har pågått i flere måneder med meklere fra Egypt, Qatar og USA, har som mål å få i stand en våpenhvile i kampene på Gazastripen, og utveksling av gisler som Hamas holder der, med palestinske innsatte i israelske fengsler.

NRK - 08 jul 24 kl. 04:12

Flere toppdemokrater ber Biden trekke seg

Flere toppdemokrater i Representantenes hus oppfordrer president Joe Biden til å trekke seg fra presidentvalget i USA. Demokratenes leder i Representantenes hus, Hakeem Jeffries, ledet søndag ettermiddag et privat møte med en rekke demokrater som innehar lederverv i ulike komiteer i Huset. Hensikten hans var å få oversikt over hva de mener om Biden.

NRK - 17 jun 24 kl. 09:47

Sør-Korea og Kina klare for sikkerhetssamtaler

Sør-Korea og Kina skal holde en første runde med samtaler om diplomatiske spørsmål og sikkerhet tirsdag, ifølge det sørkoreanske utenriksdepartementet. Samtalene skjer i tråd med en avtale de to landene inngikk i mai, og skal ledes av Sør-Koreas utenriksminister Kim Hing-kyun og hans kinesiske motpart Sun Weidong. I tillegg skal flere tjenestepersoner fra forsvaret delta, ifølge en uttalelse fra det sørkoreanske utenriksdepartementet.

Klartale - 10 maj 24 kl. 09:34

Ingen enighet om våpenhvile på Gaza

I flere uker har Israel og Hamas forhandlet om en ny våpenhvile på Gazastripen. Samtalene har funnet sted i Egypt. Torsdag dro både Israel og Hamas fra Samtalene.

NRK - 08 maj 24 kl. 00:11

Reuters: CIA-sjefen drar til Israel onsdag

CIA-sjef William Burns drar onsdag til Israel for samtaler med statsminister Benjamin Netanyahu og andre høytstående tjenestepersoner, får Reuters opplyst. Nyhetsbyrået viser til en kilde med kjennskap til Burns' reiseplaner. Burns returnerte tirsdag til Kairo for å gjenoppta Samtalene om en mulig våpenhvile på Gazastripen og utveksling av gisler, meldte Reuters tidligere.

Klartale - 12 jun 24 kl. 09:58

Hamas kaller forslaget positivt

Israel og Hamas forsøker å bli enige om et forslag om våpenhvile. Forslaget er det USA som har laget. Ifølge nyhetsbyrået NTB har Israel allerede godtatt det.

NRK - 11 jun 24 kl. 12:29

Kvinnelig lærer retter anklager tilbake mot elever i rettssak

I går startet rettssaken hvor en kvinnelig lærer skal ha sendt nakenvideoer av seg selv på snapchat til elever på 13 og 14 år. Ifølge tiltalen skal hun deretter ha forsøkt å bestikke og true en av elevene. I sin forklaring retter den kvinnelige læreren i 30-årene mye av skylden mot guttene.

NRK - 11 jun 24 kl. 10:16

Reuters: Hamas sier de godtar FNs resolusjon om våpenhvile

FNs sikkerhetsråd godkjente mandag et amerikansk resolusjonsforslag om våpenhvile på Gazastripen. Nå sier talsperson for Hamas, Sami Abu Zuhri, til Reuters at de aksepterer forslaget. Han sier de er klare for å forhandle om detaljene.

NRK - 11 jun 24 kl. 10:16

Reuters: Hamas sier de godtar FNs forslag om våpenhvile

FNs sikkerhetsråd godkjente mandag et amerikansk resolusjonsforslag om våpenhvile på Gazastripen. Nå sier talsperson for Hamas, Sami Abu Zuhri, til Reuters at de aksepterer forslaget. Zuhri sier Hamas er klare for å forhandle om detaljene.

NRK - 11 jun 24 kl. 10:13

Blinken: Israel er forpliktet til forslag om våpenhvile

USAs utenriksminister Antony Blinken er for øyeblikket i Midtøsten i et forsøk på å fremme et forslag om våpenhvile mellom Israel og Hamas. Ifølge Blinken har Israels statsminister Benjamin Netanyahu bekreftet på nytt at han er forpliktet til forslaget, skriver Reuters. Det er nå opp til Hamas om de vil gå videre med forslaget, sier utenriksministeren.

NRK - 07 jun 24 kl. 12:26

Håp om budsjettløsning neste uke

Med en stor skål med smågodt kom regjeringspartiene til et nytt forhandlingsmøte med SV om revidert nasjonalbudsjett i statsrådssalen på Stortinget i dag. Forhandlingene har pågått i mer enn en uke, men SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski sier Samtalene ennå er i startfasen. – Det tar seg opp i tempo når vi begynner å nærme oss fristene.

NRK - 05 jun 24 kl. 12:33

Kilder til NRK: Frir på nytt til SV om transportplan

SV brøt fredag Samtalene med regjeringspartiene om Nasjonal transportplan, men nå forsøker Ap og Sp på nytt å komme SV i møte, etter det NRK erfarer. Regjeringen droppet en utvidelse av Vestfoldbanen samt Ringeriksbanen i sitt forslag, men SV har ikke gitt opp å få de to kostbare togprosjektene gjennomført. I går kveld signaliserte regjeringspartiene at de kan være villige til å gjøre interne rokeringer i planen, opplyser kilder til NRK.

Aftenposten - 29 maj 24 kl. 19:23

Ordknapp om Samtalene med sjefen

Alfred Johansson sier han spiller den høyrebacken som gir best sjanse for å vinne kampen..

NRK - 28 maj 24 kl. 14:26

Ukraina høyt på agendaen i Usbekistan

Ukraina stod høyt på agendaen i Samtalene mellom Russlands president Vladimir Putin og hans usbekiske motpart Shavkat Mirziyoyev. Det sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov til statlige russiske medier Putin har de siste dagene vært på et tre dager langt besøk i det sentralasiatiske landet, ifølge Reuters..

NRK - 23 maj 24 kl. 04:33

Israelske medier: Regjeringen ber gisselforhandlere fortsette

Etter et fire timer langt møte har Israels krigskabinett bedt forhandlerne fortsette å prøve å få løslatt gisler på Gazastripen, skriver israelske medier. Mediene viser torsdag morgen til en uttalelse fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor. Den kom etter at krigskabinettet var samlet i fire timer.

NRK - 18 maj 24 kl. 05:25

Axios: USA har hatt indirekte samtaler med Iran

To høytstående tjenestefolk i president Joe Bidens administrasjon har hatt indirekte samtaler med Iran denne uken, ifølge nettstedet Axios. Samtalene ble holdt i et forsøk på å hindre at situasjonen i Midtøsten-regionen eskalerer, melder det amerikanske nettstedet. Ifølge Axios var det Bidens MIdtøsten-rådgiver Brett McGurk og USAs fungerende Iran-utsending Abram Paley som representerte USA i det som er den første runden med indirekte samtaler mellom USA og Iran siden januar i år.

NRK - 08 apr 24 kl. 18:52

USA: Venter på svar fra Hamas

Et forslag til avtale om løslatelse av israelske gisler og våpenhvile i Gaza vurderes nå av Hamas, ifølge amerikanske myndigheter. Mandag bekrefter Det hvite hus at CIA-sjefen William Burns deltok i forhandlinger om forslaget i Egypt i helgen. John Kirby, talsmann for USAs nasjonale sikkerhetsråd, sier USA håper å få på plass en avtale om løslatelse av gisler så raskt som mulig.

NRK - 15 maj 24 kl. 12:35

Støre om Taliban-besøk: – Viktig å bidra til 

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtte pressen tirsdag i forbindelse med det danske kongebesøket. NRK spurte ham da om Taliban-representantene som er i Norge. – Det er en inter-afghansk dialog, altså mellom afghanske grupperinger.

NRK - 08 apr 24 kl. 09:24

Hamas: Ingen framgang i våpenhvile-samtaler

Det er foreløpig ingen framgang i våpenhvile-Samtalene mellom Israel og Hamas, som nå foregår i Kairo. Det sier en Hamas-representant til nyhetsbyrået Reuters. Qatar og USA deltar også i Samtalene, i tillegg til Hamas og Israel.

NRK - 07 maj 24 kl. 05:28

Kinas klimautsending skal til USA

Kinas fremste klimautsending Liu Zhenmin drar tirsdag til USA for møter med den amerikanske klimautsendingen John Podesta, opplyser kinesiske myndigheter. Samtalene blir de første mellom de to utsendingene, og de første mellom USA og Kina om klima, siden FNs klimatoppmøte i fjor, skriver nyhetsbyrået AFP. På klimatoppmøtet ble verdens land for første gang enige om å på sikt gå bort fra fossile energikilder.

NRK - 06 maj 24 kl. 11:15

Kinas president møter Emmanuel Macron

Kinas president Xi Jinping er i Paris for møte med den franske presidenten Emmanuel Macron. Det er første gang på fem år Jinping er i Europa. – Den internasjonale situasjonen gjør Samtalene mellom EU og Kina viktigere enn noen gang, sier Emmanuel Macron før møte med den kinesiske presidenten.

NRK - 06 maj 24 kl. 08:16

Barth Eide om våpenhvile på Gaza: – Forventer mer av begge parter

– Det er avgjørende at både Hamas og Israel gjør det de kan for å få på plass en våpenhvile i Gaza, sier utenriksminister Espen Barth Eide. Han understreker at våpenhvile er det kortsiktige målet. – En hel verden følger med på Samtalene, og forventer at begge partene viser vilje til å komme hverandre i møte, sier han i en uttalelse om våpenhvileforhandlingene.

NRK - 05 maj 24 kl. 08:23

Xi til Europa

Kinas president Xi Jinping er på vei til Europa og er ventet å lande i Paris senere søndag. I tillegg til Frankrike skal han besøke Ungarn og Serbia. Samtalene med franske ledere risikerer å bli preget av uenighet om krigen i Ukraina og om økonomiske konflikter.

NRK - 03 maj 24 kl. 21:16

Bhatti møtte forsvarer i Kongsvinger fengsel

John Christian Elden bekrefter at terrorsiktede Arfan Bhatti møtte sin advokat Farid Bouras fredag kveld. – Vi vil fortsette Samtalene i morgen, og først da komme med en oppdatering om hvordan han stiller seg til varetektsfengsling. Vi har ingen ytterligere kommentarer i kveld, skriver Elden i en melding til NRK..

NRK - 17 apr 24 kl. 23:50

Qatar revurderer rollen som mekler mellom Hamas og Israel

Qatar revurderer rollen som mekler i Samtalene om våpenhvile mellom Israel og Hamas, melder nyhetsbyrået Reuters. Qatars statsminister sjeik Mohammed bin Abdulrahman Al Thani forklarer det med at Qatars rolle blir misbrukt av enkelte politikere til gunst for egne politiske interesser. Qatar-statsministeren utdypet ikke utsagnet ytterligere, skriver Reuters.

VG - 17 apr 24 kl. 22:02

Bekrefter samtaler med Iran: – Det er ikke koseprat

Norsk UD fortsetter Samtalene med myndighetene i Iran. To ganger denne uken har statssekretær Andreas Motzfeldt Kravik (Ap) snakket med viseutenriksminister Ali Bagheri-Kani i Teheran på telefon..

NRK - 15 apr 24 kl. 00:43

Blinken: Viktig å unngå eskalering

USAs utenriksminister Antony Blinken diskuterte Irans angrep på Israel med motparter fra Jordan, Saudi-Arabia, Egypt og Tyrkia motparter på søndag, opplyser utenriksdepartementet i USA. I Samtalene med utenriksministerne understreket Blinken «viktigheten av å hindre eskalering og å koordinere et diplomatisk svar», står det i en uttalelse fra departementet. Blinken gjentok at USA ikke har til hensikt å bidra til å eskalere konflikten, men vil fortsette å støtte Israels forsvar, melder nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 14 apr 24 kl. 08:42

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 11 apr 24 kl. 20:56

Blinken: Maner til ro i Midtøsten

USAs utenriksminister har i løpet av det siste døgnet vært i samtaler med de tyrkiske, kinesiske og saudiarabiske utenriksministrene. Budskapet hans var at en eskalering i Midtøsten ikke er i noens interesse, ifølge USAs utenriksdepartement, gjengitt av Reuters. Samtalene kommer som et svar på den høyspente situasjonen mellom Iran og Israel.

NRK - 09 apr 24 kl. 04:20

Norge og fem andre nordsjøland har inngått sikkerhetspakt

Seks land har undertegnet en ny Nordsjøsikkerhetspakt. Belgia, Nederland, Tyskland, Storbritannia Danmark og Norge vil investere store beløp og samarbeide om å sikre tele- og strømkabler, samt gass- og oljeinstallasjoner i Nordsjøen. Det går fram av en pressemelding som ble sendt ut av de seks landene natt til tirsdag.

NRK - 08 apr 24 kl. 19:02

Netanyahu: Har satt dato for Rafah-invasjon

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier «det er en dato» for invasjon av Rafah, skriver Reuters. Rafah er Gazas siste tilfluktssted for fordrevne palestinere, og i byen befinner rundt 1,5 millioner mennesker seg. Netanyahu avslører ikke datoen under våpenhvileforhandlinger i Kairo.

NRK - 08 apr 24 kl. 02:08

Egyptisk TV-kanal: Framgang i Gaza-Samtalene

Det ble gjort framgang i diskusjonene i Kairo om en mulig våpenhvile på Gazastripen, siteres en høytstående egyptisk kilde på av TV-kanalen al-Qahera. Kanalen har bånd til egyptiske myndigheter, og kilden opplyser at det er enighet mellom alle involverte parter om de grunnleggende punktene. Kanalen melder at Hamas-delegasjonen og representantene fra Qatar forlater Kairo, og at de innen to dager vil komme tilbake med mål om å komme til enighet om en endelig avtale.

NRK - 21 feb 24 kl. 04:19

ELN trekker seg fra fredssamtaler i Colombia

I Colombia har geriljagruppen ELN trukket seg fra fredssamtaler med myndighetene. ELN beskylder myndighetene for å bryte grunnleggende regler for Samtalene som startet opp i 2022, melder AFP. Geriljagruppen klaget på at myndighetene for Narino-området, sør-øst i landet, ville starte opp egen samtaler med lokale ELN-soldater, til tross for at Samtalene egentlig skulle holdes på et nasjonalt plan.

VG - 28 mar 24 kl. 07:59

Stoltenberg avslører: De ukjente Samtalene som fikk Sverige inn i Nato

På et tidspunkt hadde alt stoppet opp. Da ringte Jens Stoltenberg til Tyrkias president..

NRK - 14 feb 24 kl. 07:17

Medier: Forhandlere forlenger samtaler om våpenhvile på Gazastripen

Representanter fra USA, Israel, Qatar og Egypt har blitt enige om å forlenge Samtalene om en våpenhvile på Gazastripen med tre dager, opplyser kilder til New York Times og Times of Israel. Samtalene fortsetter videre på lavere diplomatisk nivå, får New York Times opplyst av en ikke navngitt egyptisk tjenesteperson. Den israelske delegasjonen som ledes av etterretningstjenesten Mossads sjef David Barnea, er på vei hjem fra Kairo, ifølge den israelske avisa , som siterer en tjenesteperson ved statsminister Benjamin Netanyahus kontor.

NRK - 13 feb 24 kl. 20:51

Resultatløse våpenhvilesamtaler i Gaza

USA, Egypt, Israel og Qatar deltar i Samtalene i Kairo. Det ble ikke noe gjennombrudd tirsdag. Parallelt med Samtalene i den egyptiske hovedstaden er det stadig flere som ber Israel avstå fra det planlagte angrepet lengst sør på Gazastripen.

NRK - 21 mar 24 kl. 21:08

EU-enighet om å åpne medlemskapsforhandlinger med Bosnia

EU-ledere ble torsdag enige om å åpne medlemssamtaler med Bosnia, skriver Reuters. Samtidig gjør EU det klart at landet må gjennomføre flere reformer før Samtalene faktisk kan begynne..

Aftenposten - 20 mar 24 kl. 06:30

Hacker avlyttet Samtalene til svenske svindlere: – Norge er som å ta godis fra barn.

En hacker kontaktet Sveriges Television og ga dem et helt spesielt materiale..

NRK - 20 mar 24 kl. 00:37

Forsvarsministerne til USA og Israel møtes neste uke

USAs forsvarsminister Lloyd Austin vil være vert for sin israelske kollega Yoav Gallant i et møte i Pentagon neste uke. Det opplyser offisielle amerikanske forsvarskilder, ifølge Reuters. Møtet skjer etter at Austin inviterte Gallant, og ble avtalt før Samtalene mellom USAs president Biden og Israels statsminister Netanyahu mandag.

NRK - 19 mar 24 kl. 16:17

Klart for ny runde med forhandlingene om våpenhvile i Gaza

Forhandlingene om fangeutveksling og våpenhvile i Gaza gjenopptas i Qatar, men lite tyder foreløpig på et snarlig gjennombrudd. En israelsk delegasjon med Mossad-sjef David Barnea i spissen ankom tirsdag Doha i Qatar for å diskutere det siste Hamas-forslaget som ligger på bordet. – Vi er selvsagt optimister siden forhandlingene fortsetter, men det er for tidlig å snakke om suksess, sier en talsmann for myndighetene i Qatar.

NRK - 14 mar 24 kl. 22:22

Borrell ber USA legge økt press på Israel

EUs utenrikssjef Josep Borrell ber USA legge økt press på Israel slik at mer nødhjelp slipper inn på Gazastripen. Borrell har denne uka besøkt Washington, og Israels krigføring på Gazastripen og den humanitære katastrofen dette har resultert i, var et sentralt tema under Samtalene. USAs forsøk på å bringe inn nødhjelp ved hjelp av flyslipp og plan om å benytte skip, er ikke så effektivt som å kjøre nødhjelpen inn med lastebiler, påpeker Borrell.

NRK - 09 mar 24 kl. 19:41

Helikopterhavariet: – Mer ro blant ansatte nå

– Jeg ser og får tilbakemeldinger på at tiltakene har effekt, og at det er mer ro blant ansatte nå, sier forbundsleder i SAFE, Raymond Midtgård til NRK. Forbundet etterlyste flere tiltak og meldte at flere ansatte var bekymret, da det ble kjent at helikoptertrafikken skulle gjenopptas fredag 1. mars.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com