Samfunnsmessige

Mandag, 17 Mai, 20:11

Nyheter om Samfunnsmessige

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 mai 21 kl. 12:05

Krever karanteneunntak for sjøfolk

Utenrikstjenestemenn og forsvarspersonell utsendt på oppdrag på vegne av Forsvaret, er unntatt fra kravet om opphold på karantenehotell ved innreise. Nå krever Norsk Sjøoffisersforbund at sjøfolk også slipper opphold på karantenehotell. – Vi forlanger at sjøfolk må bli behandlet på samme måte som andre nordmenn som utfører samfunnskritisk arbeid i utlandet, melder administrerende direktør Hans Sande i Norsk Sjøoffisersforbund i en pressemelding.

VG - 10 mai 21 kl. 10:38

Oljefondet vil gjøre mer for å sikre bærekraftige investeringer

Vi har startet et arbeid for å kunne vurdere miljø- og Samfunnsmessige forhold ved selskaper på et tidligere tidspunkt enn før. Vi vil la være å kjøpe utvalgte selskaper som ikke møter våre forventninger til bærekraftig avkastning, selv om de blir en del av indeksen som vi måles mot..

VG - 14 april 21 kl. 14:14

Får slakt for pandemiberedskapen

Regjeringen har i altfor liten grad tatt stilling til hva en alvorlig hendelse som pandemi betyr for samfunnet. Risikovurderinger har grovt undervurdert de Samfunnsmessige konsekvensene av pandemi og mulige smitteverntiltak, mener pandemikommisjonen..

Aftenposten - 27 jan. 21 kl. 16:47

– De har moralske, Samfunnsmessige og kontraktsmessige forpliktelser

I en fornyet kritikk av Astra Zeneca, sier EU-kommisjonen at selskapet har en kontraktsfestet, samfunnsmessig og moralsk….

Aftenposten - 23 aug. 20 kl. 14:00

Finn Skårderud i samtale med Annie Ernaux: På sporet av den tapte tid

CERGY (Aftenposten): – Jeg er interessert i de voldsomme personlige og Samfunnsmessige endringene min generasjon har opplevd, sier Annie Ernaux. Denne sommeren har tusenvis av nordmenn kastet seg over forfatterskapet..

VG - 24 mars 20 kl. 08:06

Hva er mest skremmende?

Hva er folk mest redde for, å bli smittet og de Samfunnsmessige konsekvensene av coronaviruset, eller å miste levebrødet og å få livsverket lagt i grus? For meg er dette høyst uklart. Svært mange er engstelige for konsekvensene at de restriksjonene som er innført.

P4 - 02 mars 20 kl. 12:18

– Helsevesenet må rette kommunikasjonen mot begge kjønn

– Man hadde fått store helse- og Samfunnsmessige innsparinger om man fikk flere unge gutter til å oppsøke helsevesenet i ung alder. Det sier assisterende daglig leder i Sex og samfunn, Tore Holte Follestad. En ny oversikt fra NRK viser at bare 1 av 10 gutter bruker helsestasjon for ungdom.

NRK - 01 mars 20 kl. 14:34

Erna Solberg: – Kan bli krevende

Vi ser allerede de Samfunnsmessige og økonomiske konsekvensene av koronaviruset, men verden må ikke stoppe opp, advarer Erna Solberg. – Det kan bli en krevende situasjon å håndtere i ukene fremover, sa hun i en tale til Høyres sentralstyre..

Dagbladet - 15 mai 18 kl. 06:00

En moderne åndsverklov

Mange av de grunnleggende prinsippene i dagens lov videreføres. Men det er også en del som er nytt, som bedre vern av avtaleforhandlinger og utvidet rett til å sitere fra åndsverk når Samfunnsmessige interesser tilsier det..

P4 - 04 april 18 kl. 09:40

Fritt Ords pris til Tysfjord-saken

Fritt Ords Pris for 2018 tildeles de fire journalistene bak den såkalte Tysfjord-saken. Stiftelsen begrunner tildelingen med at saken er et spesielt godt eksempel på omfattende, undersøkende journalistikk med store Samfunnsmessige følger. Og viser til VG-journalistenes tillitsbaserte og konsekvensrike gravejournalistikk.

NRK - 24 feb. 18 kl. 14:05

Utøya-film hylles i Berlin

Filmen Utøya 22. juli deltar i hovedkonkurransen Berlinalen i Berlin, hvor den økumeniske juryen i dag har vurdert konkurransens filmer for deres Samfunnsmessige bidrag. Blant de 19 internasjonale filmene ble Erik Poppes film tildelt hederlig omtale..

P4 - 09 mai 17 kl. 05:24

Sp vil redde Andøya

Senterpartiet vil ikke legge ned Andøya flystasjon, og vil nå forsøke å få Ap til å snu i saken. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier til Klassekampen at Andøya vil være en av de viktigste forsvarspolitiske prioriteringene partiet tar med seg inn i eventuelle regjeringsforhandlinger med Ap. - Så langt er det bare et vedtak i Stortinget.

Aftenposten - 04 des. 16 kl. 21:15

Det katolske medlemsjukset er fortsatt juks | Ola Tjørhom

I enkelte situasjoner synes Den katolske kirke å frikoble seg fra fellesskapets moral og Samfunnsmessige forpliktelser..

Aftenposten - 30 sep. 16 kl. 13:50

Folkehelseinstituttet svarer Nina Kristiansen: Vi må vite hva som virker for å forebygge fedme

Det er ikke mulig å måle effekten av Samfunnsmessige tiltak dersom vi ikke har oversikt over hvordan det går med vekten..

Dagbladet - 20 juni 16 kl. 05:55

Ny OL-skandale: JA til gammel dopdømt, NEI til de unge rene

Er dette virkelig den nye norsk toppidretten basert på våre Samfunnsmessige verdier?.

NRK - 23 mai 16 kl. 09:57

Sykehusstriden: – En råtten prosess

Kristiansund kommunes advokat, Kjetil Wedervang Mathisen, kalte prosessen i forbindelse med sykehusvedtaket som en pill råtten prosess. – Verken helsehensyn eller Samfunnsmessige hensyn er ivaretatt, sier Wedervang Mathisen..

Hegnar.no - 04 feb. 16 kl. 10:35

Oljefondet ut av 73 selskaper i 2015

Statens pensjonsfond utland solgte seg i 2015 ut av 73 selskaper på grunn av miljø- og Samfunnsmessige risikofaktorer..

NRK - 04 feb. 16 kl. 10:18

Oljefondet ut av 73 selskaper

Statens pensjonsfond utland solgte seg i 2015 ut av 73 selskaper på grunn av miljø- og Samfunnsmessige risikofaktorer, opplyser Norges Bank..

P4 - 04 feb. 16 kl. 10:22

Oljefondet ut av 73 selskaper

Oljefondet har nå solgt seg ut av 73 forskjellige selskaper på grunn av det de omtaler som miljø- og Samfunnsmessige risikofaktorer. Det opplyser Norges Bank i dag. Totalt har Statens pensjonsfond utland solgt seg ut av 187 selskaper de siste fire årene..

P4 - 04 feb. 16 kl. 10:22

Oljefondet ut av 73 selskaper

Oljefondet har nå solgt seg ut av 73 forskjellige selskaper på grunn av det de omtaler som miljø- og Samfunnsmessige risikofaktorer. Det opplyser Norges Bank i dag. Totalt har Statens pensjonsfond utland solgt seg ut av 187 selskaper de siste fire årene..

Hegnar.no - 30 nov. 15 kl. 17:43

NHO: Flyseteavgiften vil gi store skadevirkninger

Samferdselsministeren satt mandag i møte med SAS, Norwegian, Widerøe og NHO for å diskutere den planlagte flyseteavgiften. Avgiften vil få store Samfunnsmessige konsekvenser, mener flere aktører innen luftfarten..

P4 - 29 nov. 15 kl. 09:35

Håp om gjen­nom­brudd på klima­mø­tet

Det er stor optimisme før klimatoppmøtet i Paris. Ekspertene er enige om at avtalen som skal vedtas, ikke vil bli god nok til å løse klimaproblemet. Men mange håper den kan markere begynnelsen på store teknologiske og Samfunnsmessige endringer som vil bremse utslippene av klimagasser, melder NTB.

Hegnar.no - 01 mai 15 kl. 13:49

Oljefondet kvitter seg med flere miljøverstinger

Oljefondet har solgt seg ut av rundt 20 selskaper så langt i år etter vurderinger av klimautslipp, miljøødeleggelser og andre Samfunnsmessige forhold..

VG - 01 mai 15 kl. 10:51

Oljefondet kvitter seg med flere miljøverstinger

Oljefondet har solgt seg ut av rundt 20 selskaper så langt i år etter vurderinger av klimautslipp, miljøødeleggelser og andre Samfunnsmessige forhold..

NRK - 01 mai 15 kl. 10:24

Oljefondet dropper miljøverstinger

Oljefondet har solgt seg ut av rundt 20 selskaper så langt i år etter vurderinger av klimautslipp, miljøødeleggelser og andre Samfunnsmessige forhold. Denne typen nedsalg har pågått en stund, siden 2012 er det samlede antallet 130, skriver NTB..

DN - 01 mai 15 kl. 10:10

Oljefondet kvitter seg med flere miljøverstinger

Oljefondet har solgt seg ut av rundt 20 selskaper så langt i år etter vurderinger av klimautslipp, miljøødeleggelser og andre Samfunnsmessige forhold..

Hegnar.no - 05 mars 15 kl. 12:33

Frp-representant ber regjeringen gripe inn i streiken

Streiken i Norwegian har nå fått så omfattende Samfunnsmessige konsekvenser at regjeringen bør gå inn med tvungen lønnsnemnd, mener Frps Erlend Wiborg..

NRK - 05 mars 15 kl. 11:58

Frp-er ber regjeringen gripe inn

Streiken i Norwegian har nå fått så omfattende Samfunnsmessige konsekvenser at regjeringen bør gå inn med tvungen lønnsnemnd, mener Frps Erlend Wiborg. Han kaller streiken «håpløs» og mener den setter mange arbeidsplasser i fare, skriver NTB..

Aftenposten - 04 mars 15 kl. 21:36

Utelukker ikke tvungen lønnsnemnd

Det kan bli aktuelt å gripe inn dersom streiken truer helt vitale samfunnsinteresser, sier Eli Mette Jarbo i Arbeids- og sosialdepartementet. Professor i samfunnsøkonomi Rolf Jens Brunstad mener det er vanskelig å se at de Samfunnsmessige konsekvensene blir så store..

DN - 15 juni 14 kl. 20:55

Dø-journalistikk

Journalistikk som skal reflektere med utgangspunkt i tragiske dødsfall, bruker så mye ressurser på å fortelle det kjente, at både det vesentlige og det Samfunnsmessige behandles lemfeldig.

VG - 11 juni 14 kl. 10:20

Kronikk: Republikk eller Holocaust?

En stats forfatning havner ikke på den politiske dagsorden med mindre det skjer store Samfunnsmessige omveltninger. Men selv velfungerende systemer kan nyte godt av kritikk. I så henseende er det ingen grunn til å beklage utgivelsen av Kjetil Bragli Alstadheims bok «Republikken Norge»..

VG - 27 april 14 kl. 12:00

- Mange uregelmessigheter bak fergekatastrofe

Den avgående sør-koreanske statsministeren mener ulykken avdekker dype Samfunnsmessige problemer..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt