Salman Rushdie

Tuesday, 16 July, 14:12

Nyheter om Salman Rushdie

Klartale - 18 aug 22 kl. 08:57

Angriper sier han er overrasket over at Rushdie overlevde

24-åringen som angrep Salman Rushdie er overrasket. Han trodde ikke Rushdie ville overleve. Rushdie ble angrepet med kniv under et arrangement i USA.

Klartale - 12 aug 22 kl. 21:27

Forfatteren Salman Rushdie angrepet i USA

Forfatteren Salmand Rushdie skulle ha foredrag på en litteraturfestival i USA. Der ble han angrepet på scenen. Rushdie kjemper for livet på sykehus.

NRK - 22 okt 23 kl. 20:45

Salman Rushdie får fredspris

Den britisk-indiske forfattaren Salman Rushdie fekk i dag dei tyske bokhandlarane sin fredspris. Prisen vart delt ut under verdas største bokmesse i Frankfurt. Rushdie, som mellom anna står bak boka Sataniske vers, vart i fjor angripen med kniv av éin gjerningsmann under eit føredrag han hadde i delstaten New York.

Klartale - 07 feb 23 kl. 18:00

Salman Rushdie sliter etter angrepet i fjor

Rushdie presenterte tirsdag sin nye bok «Victory City». Boka får navnet «Seiersbyen» på norsk. Boka er den første han har skrevet etter angrepet.

VG - 16 apr 24 kl. 07:00

Salman Rushdie om knivangrepet: – Det er mye blod. Jeg dør

«Så det er deg. Her er du». Slik beskriver Salman Rushdie (76) øyeblikket han ble knivstukket..

VG - 15 apr 24 kl. 12:53

Salman Rushdie: Drømte at han ble knivangrepet

Bare dager før det dramatiske knivangrepet i 2022, drømte Salman Rushdie at nettopp det kom til å skje..

Aftenposten - 14 mar 24 kl. 17:08

Salman Rushdie ble forsøkt drept, men får ikke støtte i sin egen forfatterforening

Opprør i britisk forfatterforening. Salman Rushdie står midt i striden..

Aftenposten - 17 apr 24 kl. 11:26

Både på og mellom linjene er det tydelig at Rushdie ser på «Sataniske vers» som en ulykke

Kan man ta et oppgjør med drapsforsøket på seg selv? Salman Rushdie prøver med menneskelighet..

NRK - 15 mar 23 kl. 20:51

Salman Rushdie æresmedlem i den norske PEN-klubben

Den britiske forfatteren Salman Rushdie er utnevnt til æresmedlem i Norsk PEN. – Da Rushdie ble angrepet med kniv 12. august i fjor gjorde det et dypt inntrykk på mange av oss, også oss i Norsk PEN.

NRK - 22 apr 24 kl. 21:19

Ber Riksadvokaten gjenoppta Nygaard-saken

Forlaget Aschehoug har i et brev til Riksadvokaten oppfordret til å gjenoppta etterforskningen av Nygaard-saken. «Å opprettholde kampen for det frie ord er å kjempe for den mest grunnleggende av alle menneskerettigheter. Det er dermed utålelig og uforståelig at attentatsaken legges vekk av Oslo statsadvokatembeter», skriver Mads Nygaard.

VG - 16 apr 24 kl. 10:00

Mirakelmannen Salman Rushdie! Bokanmeldelse: «Kniv»

Svært velskrevet og utrolig nok ganske morsom. «Kniv» er en selvbiografisk maktdemonstrasjon fra forfatteren som skulle drepes..

VG - 11 okt 23 kl. 15:06

Salman Rushdie gir ut bok om knivangrepet

Forfatteren Salman Rushdie har nå skrevet en bok om angrepet 12. august 2022..

NRK - 16 maj 23 kl. 16:24

Forfatter Salman Rushdie frykter for ytringsfriheten

Forfatteren Salman Rushdie fremstår i et videoinnlegg til allmennheten for første gang siden knivangrepet for ni måneder siden. I en takketale etter å ha blitt tildelt British Book Award sier Rushdie at ytringsfriheten aldri i hans levetid har vært under så stort press som nå. Den 75 år gamle Rushdie framsto tynnere enn før knivangrepet.

NRK - 12 aug 22 kl. 19:23

Salman Rushdie fortsatt i live

Salman Rushdie er fortsatt i live, bekrefter guvernøren i New York etter at forfatteren ble angrepet fredag. Rushdie «får den hjelpen han trenger» etter at han ble fløyet til sykehus, sier guvernør Kathy Hochul på en pressekonferanse fredag, melder BBC. Hun sier det pågår en innsats for å samle inn mer informasjon om gjerningsmannen som angrep Rushdie på et litteraturarrangement i delstaten.

NRK - 19 maj 23 kl. 09:37

Salman Rushdie med første offentlige opptreden etter angrepet -fikk pris

Forfatteren Salman Rushdie hedret sine redningspersoner da han mottok en pris under PEN-gallaen i New York i natt. Forfatteren mistet det ene øyet i et angrep for ni måneder siden, og det var ikke ventet på forhånd at han skulle dukke opp for å motta den ekstraordinære prisen under gallaen. – Jeg tar imot denne utmerkelsen for alle som kom til min redning.

VG - 04 okt 23 kl. 08:24

Nygaardsaken er en rettsskandale

Etter 30 år er drapsforsøket mot William Nygaard fremdeles uløst. Ingen er stilt til ansvar for skuddene som rammet den norske forleggeren etter at han utga og aktivt støttet Aschehougs forfatter, Salman Rushdie..

NRK - 20 feb 23 kl. 05:46

Salman Rushdie fordømmer Roald Dahl-sensur

Forfatteren Salman Rushdie kritiserer beslutningen om å fjerne ord som «tjukk» og «stygg» fra Roald Dahls bøker som absurd. Skammelig, sier han. Forlaget Puffin Books og Roald Dahl Story Company, som eier rettighetene til alle Dahls fortellinger, bekrefter at de har fått såkalte sensitivitetslesere til å gjennomgå verkene og skrive om ord og formuleringer som kan oppfattes som støtende.

NRK - 18 aug 22 kl. 01:29

Angriper sier han er overrasket over at Rushdie overlevde

Mannen som er siktet for knivangrepet mot forfatteren Salman Rushdie forrige uke, sier i et intervju at han er overrasket over at 75-åringen overlevde. Det var idet Rushdie skulle holde et foredrag i Chautaqua i delstaten New York i USA fredag at en mann stormet opp og begynte å stikke den 75 år gamle britisk-indiske forfatteren. 24 år gamle Hadi Matar ble pågrepet umiddelbart etter angrepet på Rushdie.

NRK - 22 jul 23 kl. 20:11

Khamenei: Sverige i krig med muslimer

Ayatolla Ali Khamenei anklager Sverige for å ha gått til krig mot den muslimske verden etter episodene med koranbrenning i Stockholm. I en serie innlegg på Twitter krever Khamenei at Sverige utleverer dem som sto bak torsdagens koranaksjon i Stockholm, til det rettslige systemet i islamske land. Khamenei er Irans åndelige leder.

VG - 16 mar 23 kl. 09:54

Ikke en seier for romankunsten – Bokanmeldelse: Salman Rushdie: «Seiersbyen»

Salman Rushdie er et ikon for retten til å skrive hva man vil om hva som helst, men selv ikke ikoner lykkes hver gang..

VG - 15 mar 23 kl. 18:00

Salman Rushdie etter angrepet: – Dyp forbindelse til det litterære Norge

Etter knivangrepet i fjor sommer, har Salman Rushdie (75) slitt veldig med å skrive. Denne uken kommer hans nye bok på norsk – samtidig som han blir utnevnt til æresmedlem av Norsk PEN..

Klartale - 01 nov 22 kl. 12:38

Ny bok av Salman Rushdie til våren

Salman Rushdie kommer med ny bok. Han er forfatter.Tittelen på boken får den engelske tittelen «Victory City».

NRK - 07 feb 23 kl. 05:51

Salman Rushdie sliter etter knivangrepet

Den britiske forfatteren Salman Rushdie sier at det er veldig vanskelig å skrive etter at han i august i fjor ble knivstukket. Tirsdag gir han ut ny bok. I forkant av utgivelsen av boken «Victory City» snakker forfatteren til magasinet The New Yorker om vansker han opplever etter knivangrepet.

NRK - 29 okt 22 kl. 07:44

USA sanksjonerer iransk organisasjon etter Rushdie-angrepet

USA innfører en rekke sanksjoner mot organisasjonen 15 Khordad, som amerikanerne mener utstedte en dusør for drapet på forfatteren Salman Rushdie Organisasjonen har forpliktet seg til å gi millioner til alle som er villige til å utføre drapet, heter det i en uttalelse fra det amerikanske finansdepartementet fredag. – Ledelsen i 15 Khordad har offentlig gått ut med en belønning og hevdet at hele summen vil bli gitt umiddelbart til den som dreper Rushdie, skriver de. Sanksjonene innebærer at alle eiendeler til organisasjonen i USA fryses, og at medlemmer ikke lenger kan gjøre forretninger med amerikanske statsborgere.

Dagbladet - 16 mar 23 kl. 12:36

Skuffende fra Rushdie

Salman Rushdie kaster oss inn i en forunderlig, magisk verden, men etter en fantastisk åpning makter han ikke å blåse liv i beretningen i sin nye roman..

NRK - 13 aug 22 kl. 11:10

Angrepet på Salman Rushdie blir prisa i Iran

Fleire iranske aviser har prisa gjerningspersonen som angreip forfattaren Salman Rushdie i New York på fredag, melder Reuters. Rushdie ligg for tida i respirator med fleire alvorlege skader. Det er førebels ingen offisielle reaksjonar på angrepet frå iranske myndigheiter.

NRK - 15 aug 22 kl. 09:13

Iran: – Ikke involvert i angrepet på Salman Rushdie

Irans utenriksdepartement avviser at landet var involvert i angrepet på forfatteren Salman Rushdie. – Vi anser ikke at noen fortjener skyld og anklager for angrepet på Salman Rushdie i USA bortsett fra ham selv og hans støttespillere, sa talsmann Nasser Kanaani for Irans utenriksdepartement mandag. – Ingen har rett til å anklage Iran i denne forbindelsen, la han til..

NRK - 13 aug 22 kl. 15:46

Hizbollah sier at de ikke har informasjon om angrepet på Rushdie

En tjenestemann fra det islamske, libanesiske partiet Hizbollah uttalte lørdag at de ikke har informasjon om angrepet på Salman Rushdie. Det skriver Reuters. Hizbollah har røtter i, og støttes av, Iran.

Klartale - 19 aug 22 kl. 16:30

Forfattere skal lese høyt fra Rushdies bøker

Forfatter Salman Rushdie ble angrepet og knivstukket på scenen sist uke. Han overlevde. Fredag skal forfattere samles for en markering.

NRK - 13 aug 22 kl. 23:40

Biden fordømmer angrep på Salman Rushdie

USAs president Joe Biden fordømmer det «ondskapsfulle angrepet» på forfatter Salman Rushdie i New York fredag. I en uttalelse lørdag hyller Biden Rushdie for «å nekte å la seg bli skremt og truet til taushet». Presidenten sier at han og kona Jill «sammen med alle amerikanere og folk over hele verden ber for hans helse og bedring».

NRK - 17 aug 22 kl. 21:16

Solidarisk høgtlesing for Salman Rushdie i New York

Fleire hundre forfattarar skal fredag samlast i New York der de skal lese høgt frå Salman Rushdies bøker. Arrangementet, kalla «Stand with Salman» eller stå saman med Salman, er organisert av blant andre amerikanske PEN og er ei solidaritetsmarkering med Rushdie, som blei knivstukke førre veke. Blant forfattarane som deltar, er Paul Auster, Siri Hustvedt, Amanda Formeman og Kiran Desai, skriv avisa The Guardian..

NRK - 13 aug 22 kl. 01:14

Salman Rushdie ligger på respirator

Forfatteren Salman Rushdie som ble knivstukket i New York fredag ligger på respirator og vil trolig miste et øye. Det opplyser agenten hans, ifølge nyhetsbyrået Reuters. – Nyhetene er ikke gode.

NRK - 13 aug 22 kl. 01:14

Salman Rushdie ligger i respirator

Forfatteren Salman Rushdie som ble knivstukket i New York fredag er tilkoplet respirator og vil trolig miste et øye. Det opplyser agenten hans, ifølge nyhetsbyrået Reuters. – Nyhetene er ikke gode.

NRK - 18 aug 22 kl. 16:27

Rushdie-angripar møter i retten

Mannen som er sikta for knivangrepet mot forfattaren Salman Rushdie førre veke, skal møta i retten torsdag klokka 19.00 (13.00 lokal tid), melder Reuters.

NRK - 14 aug 22 kl. 12:30

Politiet etterforskar trugsel mot JK Rowling etter Rushdie-tweet

Politiet i Scotland etterforskar ei melding om trugslar retta mot forfattar JK Rowling etter at ho la ut ei fordømmande melding om knivstikkinga av forfattar Salman Rushdie på Twitter. Det melder Reuters. Harry Potter-forfattaren skreiv at ho følte seg veldig kvalm etter at ho høyrde om knivstikkinga, og at ho håpa det vil gå bra med Rushdie.

NRK - 14 aug 22 kl. 12:30

Politiet etterforskar trugsel mot J. K. Rowling etter Rushdie-tweet

Politiet i Scotland etterforskar ei melding om trugslar retta mot forfattar J. K. Rowling etter at ho la ut ei fordømmande melding om knivstikkinga av forfattar Salman Rushdie på Twitter.

NRK - 23 okt 22 kl. 14:25

Rushdie uten syn på ene øyet etter knivangrep

Forfatteren Salman Rushdie har mistet synet på det ene øyet og har fått nedsatt førlighet i den ene hånden etter at han ble angrepet med kniv i New York for to måneder siden. Det forteller agenten hans, Andrew Wylie, til The Guardian. Den 75 år gamle forfatteren, som mottok drapstrusler fra Iran på 1980-tallet etter at romanen Sataniske vers ble utgitt, ble stukket i nakken og overkroppen da han skulle holde et foredrag om kunstnerisk frihet..

NRK - 14 aug 22 kl. 02:17

Rushdie koblet fra respirator

Forfatteren Salman Rushdie (75) er koblet av respiratoren og kan nå snakke igjen etter fredagens knivangrep, bekrefter agenten hans. Rushdie er fortsatt på sykehus med alvorlige skader, men er nå «frakoblet respiratoren og snakker og slår vitser», ifølge forfattervennen Aatish Taseer. Rushdies agent Andrew Wylie bekrefter opplysningene, men uten å oppgi flere detaljer.

NRK - 14 aug 22 kl. 01:15

Rushdie ble stukket tolv ganger

Forfatteren Salman Rushdie (75) ble stukket rundt tolv ganger, blant annet i ansiktet, opplyser amerikansk påtalemyndighet. Et av stikkene i ansiktet forårsaket skade på det ene øyet hans, melder Sky News , som siterer statsadvokatkontoret i Chautauqua i delstaten New York. Fra før er det kjent at forfatteren ble stukket i halsen og buken.

VG - 13 aug 22 kl. 13:03

Nygaard om Rushdie-angrepet: Må få svar på om det var for dusøren

Så sent som i 2016 ble belønningen til den som dreper forfatter Salman Rushdie økt med 600.000 dollar. Angrepene har fulgt Rushdie i mange år før han ble knivstukket på scenen fredag kveld..

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

VG - 18 aug 22 kl. 04:49

Salman Rushdies angriper: Overrasket over at Rushdie overlevde

Hadi Matar sier i et intervju med New York Post at han respekterer ayatolla Ruhollah Khomeini, som utstede fatwaen på Salman Rushdie..

VG - 16 aug 22 kl. 10:57

Salman Rushdie til topps på bestselgerlistene: – Utrolig flott!

Få dager etter drapsforsøket på Salman Rushdie, fyker boken «Sataniske vers» til topps på Amazon..

Aftenposten - 15 aug 22 kl. 09:40

Iran hevder Salman Rushdie selv har skyld i drapsforsøket mot ham

Irans utenriksdepartement avviser at landet var involvert i angrepet på Salman Rushdie og hevder forfatteren selv har….

VG - 15 aug 22 kl. 08:52

Sviket mot Salman Rushdie

Det avskyelige drapsforsøket på forfatteren Salman Rushdie viser hvor kort vi er kommet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com