Sak

Saturday, 23 September, 06:14

Nyheter om Sak

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 sep 23 kl. 10:19

Kontrollkomiteens leder: – En alvorlig Sak

– Dette er en alvorlig Sak, sier Peter Frølich (H) til Aftenposten. I dag ble det kjent at Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes hadde 3650 tranSaksjoner da Solberg var statsminister. – Den har flere likhetstrekk med Saken til Anniken Huitfeldt, så det er naturlig at den inngår i kontroll- og konstitusjonskomiteens pågående Sak, sier komiteens leder..

Klartale - Igår: 11:00

Hva gjør skandalene med tilliten vår?

Sommeren har vært utfordrende for regjeringen. Ola Borten Moe måtte slutte som minister for forskning og høyere utdanning. ÅrSaken var at han hadde handlet aksjer.

NRK - I førrgår: 10:31

Erna Solberg til TV 2: – Det er en alvorlig og vanskelig Sak

Høyre-leder Erna Solberg ga kun en kort kommentar om aksjeSaken rundt ektemannen Sindre Finnes da hun ankom Oslo lufthavn Gardermoen onsdag formiddag. Solberg har vært i Bergen, skriver TV 2. – Det er en alvorlig og vanskelig Sak, og jeg kommer ikke til å gi intervju, sier Solberg.

NRK - 19 sep 23 kl. 22:10

Støre om aksjekjøp-Saken: – Alvorlig Sak

– Det er en alvorlig Sak, og jeg ser bare at i løpet av dagen har det kommet en rekke nye spørsmål. Det mener jeg Høyre må svare ut, slik at Saken blir opplyst. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK tirsdag kveld, kort tid etter at Høyres tidslinje i aksjekjøp-Saken ble lagt fram.

Aftenposten - 19 sep 23 kl. 18:17

Privatetterforsker Tore Sandberg: Per Orderuds Sak er styrket

Privatetterforsker Tore Sandberg sier til Aftenposten at Per Orderuds Sak er styrket, etter at politiet fant….

Aftenposten - 19 sep 23 kl. 18:17

Privatetterforsker etter DNA-funn i Orderud-Saken: Per Orderuds Sak er styrket

Tore Sandberg sier at Per Orderuds Sak er styrket. Uttalelsen kommer etter at politiet fant svigerinnens DNA, som….

NRK - 18 sep 23 kl. 14:08

Russland ber FN-domstol avvise Sak fra Ukraina

Russland ber Den internasjonale domstolen i Haag (ICJ) avvise Ukrainas anklage om at Russland har misbrukt FNs folkemordkonvensjon til å forsvare invasjonen. Lederen for Russlands advokatteam, Gennadij Kuzmin, hevdet mandag at søksmålet er fullt av feil og i strid med de juridiske prinsippene som domstolen er tuftet på. Ukraina gikk til Sak mot Russland like etter invasjonen i fjor.

NRK - 18 sep 23 kl. 13:28

Dagbladet: Stortingspresidenten varsler krisemøte

I lys av Solberg-Saken varsler stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) møte med alle partiene og snarlig behandling av reglene for politikernes muligheter for å eie aksjer, skriver Dagbladet. – Allerede neste uke vil presidentskapet få en foreløpig Sak, sier Gharahkhani til avisa. – Stortingets direktør har allerede fått en bestilling på å legge fram en Sak for presidentskapet om hele regelverket rundt register og økonomiske interesser for stortingsrepresentanter, fortsetter han.

E24 - 16 sep 23 kl. 10:50

California til Sak mot fem oljegiganter

Den amerikanske delstaten California går til Sak mot fem oljegiganter som de anklager for milliarder av dollar i skader og for å villede publikum..

E24 - 15 sep 23 kl. 10:12

Kontrollkomiteens leder om aksjeSaken: – En alvorlig Sak

Aksjekjøpene til Solbergs ektemann inngår i kontrollkomiteens pågående Sak, sier Peter Frølich..

NRK - 14 sep 23 kl. 16:14

Overlevende etter skipsforlis går til Sak mot greske myndigheter

40 mennesker som overlevde skipsforliset utenfor den greske byen Pylos i sommer, har gått til Sak mot den greske kystvakten og andre relevante myndigheter. Den overfylte tråleren var på vei fra Libya til Italia med hundrevis av mennesker da den kantret 14. juni sørvest for Peloponnes.

NRK - 14 sep 23 kl. 16:04

Trumps Sak ikke for retten i Georgia i oktober

I oktober møter to tiltalte for retten i valgfuskSaken i den amerikanske delstaten Georgia. En dommer har avgjort at Donald Trump ikke stilles for retten da. Sammen med 16 andre tiltalte føres Saken mot den tidligere presidenten atskilt, avgjorde en dommer torsdag.

NRK - 09 sep 23 kl. 17:27

Biden, Modi og EU lanserte enormt jernbane- og skipsfartsprosjekt

USA, India og EU presenterte planer om en jernbane- og skipskorridor som forbinder India med Midtøsten og til slutt Europa, under G20-toppmøtet lørdag Lanseringen ble gjort av USAs president Joe Biden, Indias statsminister Narendra Modi og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen. – Dette er en stor Sak, en virkelig stor Sak, konstaterte Biden under presentasjonen. Hensikten med prosjektet er å binne verdensdelene tettere sammen og fremme økonomisk vekst og politisk samarbeid.

NRK - 01 sep 23 kl. 12:23

Havarikommisjonen åpner Sak etter dødsfall på norsk cruiseskip

En person omkom etter å ha falt fra det norskeide cruiseskipet Viking Mars i Skottland i august. Ulykken skjedde 18. august da cruiseskipet lå til kai i Invergordon i Skottland.

NRK - 30 aug 23 kl. 14:28

Frp og Raudt reagerer på habilitetsSaka til Huitfeldt

Fleire av partia på Stortinget har reagert på habilitetsSaka til utanriksminister Anniken Huitfeldt. Ho har sjølv innrømma habilitetsbrot etter at ektemannen investerte aksjer i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen medan Huitfeldt var utanriksminister. Dette blir fjerde Sak knytt til habilitet i regjeringa i løpet av sommaren.

NRK - 4 timer siden

Seks pågrepet i narkotikaSak i Trondheim og Nordland

Onsdag ble seks personer pågrepet i Trøndelag og Nordland. Politiet tror de har befatning med narkotikaSak som er under etterforskning. Fem er siktet for oppbevaring av større mengder narkotika eller for å ha medvirket til dette, mens én er siktet for heleri av et større pengebeløp som ble funnet i forbindelse med ranSaking i Nordland, skriver Adresseavisen.

NRK - 17 timer siden

Henlegger Sak om man funnet død i Bjørndalspollen

Vest politidistrikt har avsluttet undersøkelsene knyttet til dødsfallet til Tommy Rene Eikeseth som ble funnet død i Bjørndalspollen 21. juni i år. Det skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 29 aug 23 kl. 22:02

Støre: – Eldreomsorg er kanskje samfunnets største Sak

Partilederdebatten på TV 2 er i gang, og er et av årets sentrale temaer er blant eldreomsorg. – Dette er samfunnets kanskje største Sak, sier statsminister Jonas Gahr Støre. Utfordringene knyttet til eldreomsorg vil øke i fremtiden, og dette må vi som samfunn møte i fellesskap, fortsetter statsministeren.

Klartale - 29 aug 23 kl. 11:00

Derfor ber de fotballpresidenten om å slutte

Den spanske landslaget vant Verdens-mesterskapet (VM) i fotball. De slo England i finalen i Sydney. Det er første gang de spanske kvinnene har vunnet VM.

NRK - Igår: 18:06

Canada ber India samarbeide om etterforsking

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ber India om å samarbeide etter drapet på separatistleiaren Hardeep Singh Niijar. – Det er ei alvorleg Sak som nettopp må takast på alvor. Det er det vi gjer, seier Trudeau.

NRK - Igår: 10:34

SV vil be Solberg om skriftlig redegjørelse

SV foreslår at Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité inviterer tidligere statsminister Erna Solberg (H) til å komme med en skriftlig redegjørelse om aksjeSaken. – Der kan hun selv gjøre en vurdering av omfanget av sin inhabilitet og gi komiteen alle nødvendige opplysninger, sier SVs Audun Lysbakken til NRK. Han sitter i komiteen.

Klartale - Igår: 10:44

– Opp til Høyre å bestemme om jeg får fortsette

Erna Solberg møtte pressen torsdag formiddag. Hun er leder i partiet Høyre. Hun skulle svare på spørsmål om aksjene til Sindre Finnes.

NRK - Igår: 06:23

To har status som mistenkt etter trafikkuhell

Klokken 23.23 onsdag fikk politiet melding om et trafikkuhell på Lundveien på Moi. De to personene involvert var uskadd.

NRK - 28 aug 23 kl. 14:08

Politiet sier drapsetterforskningen vil ta tid: – Komplisert Sak

Jonas Henriksen ble funnet drept 17. august på Nes i Ådal i Ringerike. Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen for drapet.

NRK - 28 aug 23 kl. 12:21

Domstol forkastet Sak mot Imran Khan om oppvigleri

Reuters korrigerer, domstolen har henlagt en Sak som om oppvigleri, ikke drap. Kjennelse i Khans anke i korrupsjonsSaken er utsatt til tirsdag. En domstol i Pakistan har forkastet en av Sakene mot Imran Khan som var anklaget for oppvigleri, ifølge domstolen og den tidligere statsministerens advokater..

NRK - I førrgår: 20:37

Kvinne skallet til i Drammen - mann pågrepet

En kvinne i 40-årene ble skallet til av en mann i 50-årene på Strømsø i Drammen onsdag kveld. Kvinnen skal ha blitt skallet til i nesa, og er kjørt til legevakt for undersøkelse. Det skal ha vært en relasjon mellom partene, opplyser politiet.

Klartale - I førrgår: 13:15

Gir mer penger til forskning på kvinnehelse

8. februar 2023 laget Klar Tale en Sak om kvinnehelse. Der snakket vi med Elisabeth Raasholm Larby.

NRK - I førrgår: 11:37

Russland avviser å ikke ha gjort nok i Nagorno-Karabakh

Kreml avviser armenske påstander om at Russland ikke har gjort nok for å hindre kamper i Nagorno-Karabakh. Dette er en Sak som dreier seg om Aserbajdsjans handlinger på landets eget territorium, heter det i en uttalelse fra Moskva onsdag formiddag. Russlands president Vladimir Putins talsperson Dmitrij Peskov sa onsdag at Russland er i kontinuerlig kontakt med Armenia, Aserbajdsjan og etniske armenere i Nagorno-Karabakh.

NRK - I førrgår: 09:31

Advokaten til Finnes fryktar ikkje Økokrim-etterforsking

Sindre Finnes si advokat Thomas Skjelbred fryktar ikkje ei Økokrim-etterforskning. Ein etterforskning hadde likevel vore bra, i følgje han. Finnes opplever det hele som en stor belastning.

NRK - I førrgår: 07:43

Aftenposten utelatt fra Høyres tidslinje om Sindre Finnes

Aftenposten ba om en liste over Sindre Finnes’ aksjehandler en uke før valgdagen. Høyre droppet henvendelsen i sin tidslinje over Finnes-Saken. Høyre publiserte tirsdag kveld en tidslinje for Erna Solberg og Høyres befatning med Saken om Finnes’ aksjehandler.

NRK - 20 sep 23 kl. 00:38

Hunter Biden kommer til å nekte straffskyld

Hunter Biden vil nekte skyld på tiltalen om våpenlovbrudd, opplyser advokaten hans. President Joe Bidens sønn er tiltalt for tre forhold. Hunter Biden ble i forrige uke tiltalt på tre punkter i en Sak der han løy om sitt bruk av ulovlig narkotika da han kjøpte et våpen.

NRK - 19 sep 23 kl. 20:42

Ap: Åpenbart at Solberg burde og kunne gjort mer for å skaffe seg oversikt

Parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet, Rigmor Aasrud, mener Høyre-leder Erna Solberg burde gjort mer for å få oversikt over aksjehandelen til ektemannen. – Dette er en omfattende og alvorlig Sak for Høyre og Erna Solberg. Tidslinjen viser ikke noe nytt, men det synes åpenbart at Solberg burde og kunne gjort mer for å skaffe seg oversikt over mannens aksjehandler.

NRK - 19 sep 23 kl. 09:32

Vegvesenet-ansatt løy om Tom Hagens kjøring ifølge tiltale

En ansatt i Statens Vegvesen sa til politiet at Tom Hagen (73) hadde kjørt 89 kilometer den dagen kona hans forsvant. Men det var bare noe han fant på, ifølge en fersk tiltale som TV 2 omtaler. Det er snart gått fem år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt.

NRK - 19 sep 23 kl. 09:32

Vegvesenet-ansatt løy om Tom Hagens kjøring, ifølge tiltale

En ansatt i Statens Vegvesen sa til politiet at Tom Hagen (73) hadde kjørt 89 kilometer den dagen kona hans forsvant. Men det var bare noe han fant på, ifølge en fersk tiltale som TV 2 omtaler. Det er snart gått fem år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt.

NRK - 18 sep 23 kl. 17:31

Hunter Biden Saksøker USAs skatteetat

Hunter Biden har Saksøkt den amerikanske skatteetaten IRS, som han mener har brutt loven ved å røpe skatteopplysningene hans. Søksmålet ble mandag levert inn til en domstol i Washington D.C.

NRK - 18 sep 23 kl. 14:35

Rødt: Alle kortene må på bordet

– Nå er det nok hemmelighold, trenering og motstridende forklaringer fra Høyre. Nå må alle kortene på bordet, og dette kan Erna Solberg og Høyre sørge for hvis de vil, sier partileder i Rødt Marie Sneve Martinussen. – Dette er ikke en Sak kun for Høyre, det er tilliten til demokratiet som står på spill.

NRK - 17 sep 23 kl. 13:52

Etterlyser vitner etter voldshendelse i Tromsø

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner til en voldshendelse som skjedde natt til søndag rundt kl 0325 utenfor Burger King i Storgata, skriver Troms politidistrikt på X/Twitter. – Vi har opprettet Sak i forbindelse med at en mann har blitt slått/ angrepet av en eller flere personer, skriver politiet..

NRK - 17 sep 23 kl. 04:47

Slagsmål i Halden

Natt til søndag oppsto det et slagsmål med flere personer i Halden sentrum. Bakgrunnen for hendelsen er politiet usikre på, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB. – Situasjonen framsto som kaotisk da vi ankom stedet og personer løp til alle kanter.

NRK - 16 sep 23 kl. 15:51

Agnes Husbyn er død

Tidligere generalsekretær i Ensliges Landsforbund, Agnes Husbyn, er død, 93 år gammel. I flere tiår kjempet hun for at enslige ikke skal komme dårligere ut økonomisk enn familier og par, særlig på boligmarkedet. Hun var til sine siste år aktiv med leserinnlegg og opptredener i media for de ensliges Sak.

NRK - 16 sep 23 kl. 09:03

California til Sak mot fem store oljeselskap

Delstaten California i USA tar fem av verdens ledende oljeselskap til retten. Selskapene anklages for å ha villedet publikum ved å minimere risikoen med fossilt brensel. De skal også ha forårSaket milliarder av dollar i skader, skriver New York Times.

Aftenposten - 15 sep 23 kl. 15:34

Kritisk til kysse-Saken: - Senker terskelen for kline- og fylle-nyheter i mediene.

Er det en nyhetsverdig Sak hvis voksne kysser frivillig? PR-rådgiver Svein Tore Bergestuen er kritisk til dekningen av….

NRK - 15 sep 23 kl. 15:14

Venstre ber sine tidligere statsråder gå gjennom aksjekjøp

Partiet Venstre ber alle sine tidligere statsråder om å gå gjennom og være åpne om egne og eventuelle partneres aksjeposisjoner. Det bekrefter kommunikasjonssjef Thomas Tangen i en epost til NTB. – Vi har allerede hatt flere runder med våre statsråders eventuelle aksjeinvesteringer og pengeplasseringer både før og etter de ble statsråder, skriver Tangen.

VG - 15 sep 23 kl. 12:53

Rått og brutalt

Først fire dager etter valget innrømmer Erna Solberg at ektemannens aksjehandel er en svært stygg Sak..

Aftenposten - 15 sep 23 kl. 12:42

Økokrim vil vurdere etterforskning – mulig brudd på loven

Erna Solberg ektemanns aksjesalg kan bli en Sak hos Økokrim..

Aftenposten - 15 sep 23 kl. 10:14

Kontrollkomiteens leder om aksjeSaken: – Naturlig at vi ser på den

Saken oppdateres. – Dette er en alvorlig Sak, slik Erna sier. Den har flere likhetstrekk med Saken til Anniken….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com