Søndag

Sunday, 14 August, 12:29

Nyheter om Søndag

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 aug 22 kl. 11:46

Dagbladet: Hastemøte om straum måndag føremiddag

Stortinget sin presidentskap skal møtast klokka 10.30 måndag føremiddag. Det melder Dagbladet.

NRK - 31 jul 22 kl. 22:37

Anspent i Kosovo - veier blokkert og angivelige skudd mot politiet

Politiet i Kosovo opplyser Søndag kveld at det flere stedet nord i Kosovo ble avfyrt skudd, og at noen av disse var rettet mot politienheter. Ingen har så langt blitt skadet. – Beboere har i tillegg oppgitt at det var tilfeller der albanere ble stanset og trakassert.

NRK - 08 aug 22 kl. 10:43

Over 400 soldater jobber med å redde innesperrede gruvearbeidere i Mexico

Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador ba Søndag om at redningsaksjonen for de ti innesperrede gruvearbeiderne i Sabinas, trappes opp. Nesten 400 soldater deltar nå i aksjonen for å redde gruvearbeiderne som har vært innesperret i en gruve i den mexicanske byen Sabinas siden onsdag forrige uke. – Vi må gjøre alt vi kan, og mer.

Klartale - 08 aug 22 kl. 08:57

Våpenhvile etter bombing i Gaza

Israel sier de har angrepet Gaza for å ta ut ledere av gruppa Islamsk hellig krig. De har sendt raketter mot Israel. Israel har angrepet tilbake.

NRK - 07 aug 22 kl. 20:15

AFP: Islamister bekrefter våpenhvile

Den palestinske gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) skal i en uttalelse ha bekreftet at det blir våpenhvile med Israel, melder nyhetsbyrået AFP. Israel og gruppen Islamsk hellig krig har forhandlet om en våpenhvile Søndag kveld etter forslag fra myndighetene i Egypt, sier kilder til nyhetsbyrået Reuters. Egypt har foreslått våpenhvile fra klokken 22.

Klartale - 27 jul 22 kl. 16:30

Har du savnet sommerværet? Nå kan det snart være tilbake

Det er bare noen få dager igjen av juli måned. Fellesferien er snart slutt. Dermed er det mange som skal tilbake på jobb fra mandag.

NRK - 07 aug 22 kl. 15:26

Enige om våpenhvile Søndag kveld

Israel og Palestina har gått med på en våpenhvile Søndag kveld, melder Reuters. Våpenhvilen skal trå i kraft klokken 21 norsk tid. Minst 24 personer er drept, blant dem seks barn, som følge av volden i Gaza de siste dagene, ifølge palestinske helsemyndigheter..

NRK - 07 aug 22 kl. 15:26

Mulig våpenhvile Søndag kveld

Israel og gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) forhandler om en våpenhvile Søndag kveld, etter forslag fra myndighetene i Egypt, ifølge kilder til nyhetsbyrået Reuters. Talspersoner for Israel og gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) har ikke bekreftet dette, og sier at de kun har vært i kontakt med Kairo. Det er usikkert når våpenhvilen trår i kraft.

NRK - 07 aug 22 kl. 14:38

Kina avslutter militærøvelsene i Taiwan-området i dag

Det er ventet at Kina i løpet av Søndag avslutter de største militærøvelsene noensinne rundt Taiwan. Kinesiske myndigheter har imidlertid ikke bekreftet at de faktisk avslutter øvelsene Søndag. Kina har i løpet av uken blant annet utplassert jagerfly, krigsskip og ballistiske missiler i farvannene utenfor Taiwan.

NRK - 07 aug 22 kl. 06:42

En til sykehus etter fallulykke ved Berkåk

En person er fraktet til St. Olavs hospital etter at vedkommende falt i bratt terreng sør for Berkåk i Rennebu natt til Søndag. Pasienten ble løftet ut av skrenten av redningshelikopter ved 6-tida Søndag morgen og er fløyet til Trondheim, melder politiet i Trøndelag.

NRK - 05 aug 22 kl. 11:46

Dagbladet: Hastemøte om straum på Stortinget måndag føremiddag

Stortinget sin presidentskap skal møtast klokka 10.30 måndag føremiddag. Det melder Dagbladet.

NRK - 24 jul 22 kl. 09:48

Lavrov i samtaler med Egypt

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov er i Kairo Søndag for å ha samtaler med egyptiske myndigheter. Lavrov landet i Kairo lørdag. Byen er hans første stopp på Afrika-reisen som inkluderer besøk til Etiopia, Uganda og Kongo, ifølge den statlige russiske TV-kanalen RT.

NRK - 03 aug 22 kl. 21:31

Stortingspresidenten vurderer å avslutte Stortingsferien måndag

Det er fleirtal for å hasteinnkalle til straummøte på Stortinget, og dermed avbryte ferien. Stortinget sitt presidentskap må avgjere om dei skal samlast til eit ekstraordinært møte på Stortinget. – På måndag skal presidentskapen behandle oppmodinga om å kalle inn til stortingsmøte før sesjonen er i gang.

Dagbladet - 15 minutter siden

Hvalrossen Freya er død

Tidlig Søndag morgen gjennomførte Fiskeridirektoratet en kontrollert aksjon der hvalrossen, som i det siste har oppholdt seg i Oslofjorden, ble avlivet..

Klartale - 10 minutter siden

Hvalrossen Freya er død

Hvalrossen Freya er død. Myndighetene har avlivet henne. Årsaken er at det var fare for folks liv og helse.

VG - 15 minutter siden

Hvalrossen «Freya» er avlivet

Tidlig Søndag morgen gjennomførte Fiskeridirektoratet en kontrollert aksjon der hvalrossen som i det siste har oppholdt seg i Oslofjorden ble avlivet..

NRK - 15 minutter siden

Fiskeridirektoratet: Hvalrossen Freya er avlivet

Tidlig Søndag morgen gjennomførte Fiskeridirektoratet en kontrollert aksjon der hvalrossen Freya ble avlivet, opplyser Fiskeridirektoratet i en pressemelding. Freya har i det siste oppholdt seg i Oslofjorden. – Beslutning om avliving ble tatt etter helhetsvurdering der vi kom frem til at menneskers liv og helse kunne komme i fare, sier fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen.

NRK - 4 timer siden

Skogbrann i Nore og Uvdal

Brannvesenet rykket ut til en skogbrann på nordsiden av Fønnebøfjorden natt til Søndag. Skogbrannhelikopter har jobba med slukking sidan det blei lyst, skriv Sør-Øst 110. Brannvesenet har delvis kontroll på brannen.

NRK - 4 timer siden

Mann arrestert etter bussangrep i Jerusalem

Israelsk politi har arrestert ein mistenkt etter skytinga på ein buss i Jerusalem, melder Reuters. Talet på skadde har auka til åtte. Angrepet skjedde i gamlebyen i Jerusalem natt til Søndag..

NRK - 5 timer siden

Mann pågrepet etter meldinger om skyting

En mann er pågrepet og et skytevåpen beslaglagt etter meldinger om skyting på flyplassen i Australias hovedstad Canberra. Politiet ble varslet om skyting i terminalbygningen på Canberra internasjonale lufthavn ved 13.30-tiden Søndag.

NRK - 6 timer siden

SAS har sikret finansiering fra amerikansk investor

Det gjeldstyngede flyselskapet SAS har sikret tilsagn om 700 millioner dollar fra et investorselskap i USA. Finansieringen fra Apollo Global Management skal bidra til å holde SAS i gang under omstillingsprosessen i selskapet, skriver SAS i en pressemelding natt til Søndag. (NTB).

Aftenposten - 7 timer siden

Dagens quiz: Søndag 14. august 2022

Hvilken historisk person er dette?.

NRK - 10 timer siden

Sju såret i bussangrep i Jerusalem

Sju personer er såret, to av dem kritisk, i et skyteangrep på en buss i Jerusalem, opplyser israelsk politi og helsevesen. – Politiet ble varslet om en busskyting. Politiet har sperret av åstedet og leter etter en mistenkt som flyktet fra stedet, står det i en uttalelse fra israelsk politi.

VG - 18 timer siden

Tenåringer fløyet til sykehus etter båtulykke

To tenåringer er skadet etter en ulykke mellom en båt og vannscooter i Sirdal Søndag ettermiddag..

NRK - Igår: 08:25

Bidens klima- og helseplan godkjent i Kongressen

Eit fleirtal i Representantenes hus i USA har godkjend president Joe Bidens klima- og helseplan, skriv CNN. Planen blei Søndag godkjend i Senatet, og er nå klar for Bidens endelege signering. Avtalen kan bli den størske klimapakka i USA si historie, med nasjonale utsleppskutt på 40 prosent innan 2030, ifølge demokratane.

NRK - Igår: 08:25

Bidens klima- og helseplan godkjent av Kongressen

Eit fleirtal i Representantanes hus i USA har godkjend president Joe Bidens klima- og helseplan «Inflation Reduction Act», skriv CNN. 220 stemte for, og 207 stemte mot langs partilinjene. Fire republikanarar avstod frå å stemma.

NRK - Igår: 08:11

Britiske, svenske og kroatiske krigsfangar for retten i Donetsk

Tre britar, ein svenske og ein kroatar må møta i ein sjølvoppnemnt rett i Donetsk i Ukraina måndag, etter å ha delteke i krigen på ukrainsk side, ifølge den uavhengige, russiske avisa Meduza. Den eine briten skal ifølge britiske myndigheiter ha drive med humanitært arbeid. Blir dei dømd skyldig, kan dei risikera dødsstraff, skriv avisa.

NRK - 01 aug 22 kl. 23:12

Reuters: CIA har utført droneangrep i Kabul Søndag

Ifølge to kilder fra amerikanske myndigheter, har CIA utført et droneangrep i Kabul, som er hovedstaden i Afghanistan. Det skriver Reuters. Talibans talsmann Zabiullah Mujahid sier i en uttalelse at angrepet fant sted Søndag og de fordømmer angrepet det på det sterkeste.

VG - Igår: 19:42

Britiske medier: Anne Heche er død

«Ally McBeal»-stjernen overlevde ikke den voldsomme bilulykken sist Søndag. Anne Heche ble 53 år gammel, det melder flere britiske medier fredag kveld..

VG - Igår: 19:42

Anne Heche er død

«Ally McBeal»-stjernen overlevde ikke den voldsomme bilulykken sist Søndag. Anne Heche ble 53 år gammel..

Klartale - 01 aug 22 kl. 09:51

Derfor har bilskilt og ID-kort ført til uro i Kosovo

Fra mandag er det nye regler i Kosovo. Det er flere av disse som den serbiske minoriteten i nord har protestert mot.Serbiske ID-kort blir ugyldig i Kosovo, slik at folk må skaffe midlertidige IS-kort fra Kosovo.

NRK - 01 aug 22 kl. 00:16

Minst sju såret i skyting i Orlando

Minst sju mennesker er såret etter at en mann åpnet ild mot en menneskemengde i sentrum av Orlando i Florida natt til Søndag. Orlandos politisjef Eric D. Smith sier at skytingen skjedde i forbindelse med et slagsmål som startet i 2-tiden natt til Søndag.

NRK - 31 jul 22 kl. 23:48

Mann funnet i Ringsaker etter leteaksjon

En 77 år gammel mann ble funnet av redningshelikopter ved Bergsbuvollen på Ringsaker etter at det ble satt i gang en leteaksjon Søndag kveld. Savnede gikk selv og gjorde seg til kjenne, melder politiet i Innlandet på Twitter. Mannen ble meldt savnet da han ikke kom hjem etter en bærtur Søndag ettermiddag..

Aftenposten - 31 jul 22 kl. 20:07

Mange trafikkulykker Søndag – to personer omkom

To personer omkom i trafikken Søndag. Siste dag i fellesferien har vært preget av flere alvorlige trafikkulykker og….

NRK - I førrgår: 20:15

Politikerne slår ring rundt pride i Drammen

De politiske partiene i Drammen slår ring om pride. Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Rødt, SV, Høyre, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Frp stiller i Pride-paraden i Drammen fredag og Svelvik på Søndag. Det skriver paradesjef Angelica Bråten i en pressemelding.

NRK - 31 jul 22 kl. 16:03

Sammenstøt på grensen mellom Afghanistan og Iran

Det pågår kamper mellom Taliban-styrker og iranske grensevakter, opplyser myndighetene i både Kabul og Teheran Søndag. Sammenstøtene brøt ut midt på dagen, og ifølge iranske myndigheter pågikk de fortsatt Søndag ettermiddag. En talsmann for Taliban i den sørlige provinsen Nimruz, Habib Elham, hevder at iranske grensevakter åpnet ild mot en afghansk patrulje i Kang-distriktet.

NRK - 31 jul 22 kl. 11:13

Korneksport startar truleg måndag

Det er stort sannsyn for at det første skipet med korn kan forlate ukrainske hamnar på måndag. Det seier ein talsperson for den tyrkiske presidenten Tayyip Erdogan, ifølge Reuters. Det siste arbeidet med eksportrutene blir truleg ferdig «veldig snart», ifølger talspersonen.

NRK - 11 aug 22 kl. 11:31

Kommunalministeren skal møte aktørar i leigemarknaden

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) skal måndag møte aktørar i utleigemarknaden for å drøfte utfordringane rundt færre bustader og høge prisar. Utfordringane har forsterka seg med studiestart og at prisane aukar generelt i samfunnet, skriv departementet i ei pressemelding. I løpet av dei siste tolv månadene har leigeprisane stige med 4,2 prosent, ifølge Eiendom Norges prisstatistikk for utleigebustader..

NRK - 10 aug 22 kl. 21:31

Nyoppdaga virus i Kina

Forskarar har byrja å følge med på eit nytt identifisert virus i Kina med namnet Langya henipavirus. Det er registrert 35 tilfelle i dei kinesiske provinsane Shandong og Henan, ifølge BBC. Det er mistenkt at folk har blitt smitta frå dyr.

NRK - 10 aug 22 kl. 19:58

Dataåtak mot 7-eleven – bakmenn krev løysepengar

Måndag føremiddag måtte alle kioskar i kjeda 7-eleven i Danmark stenge ned. No stadfestar direktør Jesper Østergaard til Danmarks Radio at det var snakk om eit såkalla «ransomware»-åtak og at dei som stod bak krev store summar pengar for å løyse opp i det. – Vi har fått råd om å ikkje gå i dialog med dei kriminelle bakmennene, så vi har ikkje hatt noko dialog med dei, seier han til DR.

NRK - 10 aug 22 kl. 17:09

Dødstall doblet etter angrep i Mali

Hæren i Mali sier tallet på døde etter et mistenkt jihadistangrep Søndag er oppe i 42, dobbelt så mange som de først meldte. 42 soldater ble drept, opplyser hæren onsdag i et dokument der navnene på de drepte også er listet opp. Angrepet beskrives som et av de verste i den langvarige kampen mot jihadistiske opprørere i landet.

NRK - 10 aug 22 kl. 12:21

Geir Børresen bisettes

Skodespelaren og malaren Geir Børresen blir bisett frå Asker kirke onsdag. I dødsannonsen blei gjestane oppfordra til å kle seg i farger. Børresen sovna inn på Bærum sykehus måndag kveld i førre veke, og blei 79 år gammal.

NRK - 10 aug 22 kl. 05:40

Forsvarer nei til dobbeltspor

Faglege råd ligg bak avgjerda om å droppa dobbeltspor på Vestfoldbanen gjennom Larvik. Det seier statssekretær i samferdselsdepartementet, Johan Vasara frå Arbeidarpartiet. Han meiner dobbeltspor blir for dyrt, og at det heller ikkje er behov for ein ny trasé i Larvik for å auka talet på togavgangar på Vestfoldbanen.

Dagbladet - 09 aug 22 kl. 21:32

Tekstet mora: Kom aldri hjem

Da Lindsey Rodni-Nieman våknet Søndag morgen, var ikke dattera hennes kommet hjem. Nå forteller hun om samtalen de hadde kort tid før 16-åringen forsvant..

NRK - 09 aug 22 kl. 09:04

Norsk kvinne banket opp i Roma

En 20 år gammel norsk kvinne ble banket opp i Roma Søndag, skriver VG, som siterer den italienske avisen La Repubblica. Hun ble sparket og slått bevisstløs i nærheten av populære turiststedet Campo de' Fiori. En mann ble pågrepet like etter angrepet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com