Såret

Friday, 12 August, 04:20

Nyheter om Såret

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 08 aug 22 kl. 08:44

Vet du hva et farevarsel er?

Norsk natur er blitt en turist-attraksjon. Men naturen kan også være farlig. Meteorologisk institutt følger med på været.

VG - 11 timer siden

Sommerværet delt i to: Varmt og solfylt i sør, kaldt og grått i nord

Det skal bli varmt i Sør- og Øst-Norge, mens været blir grått og trist i nord de neste dagene. På Huk i Oslo hadde flere tatt turen på stranden i det strålende sommerværet torsdag formiddag..

Klartale - 11 timer siden

Slik blir været i helgen

– Været blir veldig forskjellig i hele Norge, sier Susanna Reuder. Reuder er statsmeteorolog hos Meteorologisk institutt.Reuder kan fortelle at østlandet får det fineste været i helgen.

NRK - 25 jul 22 kl. 10:43

Undersøkelse: Nordmenn er lei norgesferie

Norge er det landet hvor flest planlegger å reise det neste året, viser en internasjonal ferieundersøkelse. Men bare 30 prosent av oss vil feriere i Norge, skriver NTB. Totalt planlegger 73 prosent av nordmenn å dra på ferie det neste året.

Klartale - 13 jul 22 kl. 13:34

I ettermiddag og kan det bli uvær flere steder i landet

– Nå ser vi at det er et uvær over fjellene. Det er i sørlige fjelltrakter. Sør for omtrent Finse.

NRK - 17 timer siden

Semje om jernbane over Himalaya

Kina og Nepal har blitt einige om å bygge eit jernbanenett som knytt dei to landa i saman. Det melder Reuters. Fjellkjeda Himalaya går langsmed grensa til dei to landa.

NRK - Igår: 19:37

Wien sløkkjer julelysa for å spare straum

Det blir ingen julelys på ringvegen i Wien i år, og julemarknadene i byen blir mørkare enn vanleg. Dyr straum gjer at byen innfører sparetiltak. Styresmaktene i den austerrikske hovudstaden har ikkje rekna ut kor mykje dei sparer på mørkare og mindre festlege sentrumsgater.

NRK - 08 aug 22 kl. 21:20

Pentagon: Russland lider store tap i Ukraina

Pentagon anslår at opptil 80.000 russiske soldater er drept eller Såret i Ukraina siden invasjonen 24. februar.

NRK - 08 aug 22 kl. 00:27

FN: 120 drept og Såret i Afghanistan

Mer enn 120 mennesker er drept eller Såret i angrep i Afghanistan de siste dagene, opplyser FN. FNs Afghanistan-kontor (Unama) ber innstendig makthaverne i Taliban om å beskytte minoriteter i landet. Den afghanske grenen av IS har tatt på seg ansvaret for bombeangrep i Kabul som har vært rettet mot sjiamuslimer fredag og lørdag.

Klartale - 27 jul 22 kl. 16:30

Har du savnet sommerværet? Nå kan det snart være tilbake

Det er bare noen få dager igjen av juli måned. Fellesferien er snart slutt. Dermed er det mange som skal tilbake på jobb fra mandag.

Klartale - 06 aug 22 kl. 06:30

Bor i bobil året rundt

Yrjan Olsnes fra Bergen bor i bobilen sin. Det har han gjort i tre år. Når Klar Tale møter Olsnes, har han parkert på Grefsenkollen i Oslo.

NRK - 06 aug 22 kl. 02:06

13 drept i Burkina Faso

Fire soldater og ni sivile er drept av antatte jihadister i den nordlige delen av Burkina Faso, opplyser hæren. Ytterligere 10 personer ble Såret i angrepet i Bourzanga-distriktet, mens 34 av angriperne ble drept. – Minst 34 terrorister er drept, opplyses det fra landets militære hovedkvarter.

NRK - 04 aug 22 kl. 12:16

Taiwan: Kina har skote ut 11 missil i sjøen nære Taiwan

Taiwans utanriksdepartement seier det kinesiske militæret har sendt totalt 11 Dongfeng ballistiske missil i sjøen nær Taiwans nordlege, sørlege og austlege kyst, melder Reuters. Tidlegare i dag skaut det kinesiske militæret ut missil nær Matsu-øyane i Taiwanstredet. Kinas varsla militærøving starta i dag klokka 06.

Klartale - 04 aug 22 kl. 11:00

Kina øver på krig ved Taiwan

Taiwan er en del av Kina, sier Kina. Øya styrer seg selv. Mens Kina har advart dem.

NRK - 04 aug 22 kl. 09:17

Japansk journalist straffeforfølges i Myanmar

Den 26 år gamle japanske journalisten og filmskaperen, Toru Kubota er pågrepet av militærjunaten i Myanmar, siktet for brudd på innvandringsloven og for å ha oppmuntret til motstand mot militæret. Japaneren ble pågrepet mens han dekket en demonstrasjon i Yangon i forrige uke. Strafferammen for brudd på forbudet mot oppfordring til kritikk av militæret er tre års fengsel.

NRK - 04 aug 22 kl. 05:18

Mange lynnedslag i uværet

Meterologisk institutt har registert rundt 400 lynnedslag i Trøndelag i forbindelse med regnværet som kom i går kveld og natt. Det var blant annet flere lynnedslag i området mellom Trondheim og Frosta og flere steder ved grensa mot Sverige..

NRK - 24 jul 22 kl. 17:34

En drept og tolv Såret etter droneangrep mot kirke i Syria

En person er drept og tolv andre er Såret etter et droneangrep mot en religiøs forsamling ved en kirke i Hama-provinsen i Syria søndag. Angrepet skjedde under innvielsen av den nye Ayia Sofia-kirken i Hama-provinsen nord for Damaskus, melder nyhetsbyrået SANA. – En terrororganisasjon avfyrte en rakett mot en religiøs forsamling i byen Al-Suqaylabiyah.

NRK - 14 jul 22 kl. 10:22

Farevarsel for mye lyn i Troms og Finnmark

Torsdag ettermiddag er det fare for tordenvær med mye lyn i deler av Nord-Troms og i Finnmark. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel, og anbefaler folk å følge med på været og værvarselet torsdag ettermiddag. Uværet er preget av store lokale forskjeller.

Klartale - 03 aug 22 kl. 15:30

Nå er det slutt på supervarmen, sier meteorologen

Det er Sørlandet og Østlandet som får det fineste været til helgen. Men det blir kaldere. Og i fjellet kan det også komme snø, ifølge Marit Berger.

VG - 03 aug 22 kl. 12:29

Wanda Mashadi båret av banen med skade

Wanda Mashadi (30) er blitt båret ut av fotballbanen under kjendiskampen på Ekebergsletta onsdag formiddag..

VG - 03 aug 22 kl. 12:29

Wanda Mashadi båret av banen med skade – røk akillesen

Wanda Mashadi (30) er blitt båret ut av fotballbanen under «kjendiskampen» på Ekebergsletta onsdag formiddag..

Klartale - 03 aug 22 kl. 08:42

Kina sinte etter at USA besøkte Taiwan

Øya Taiwan styrer seg selv. Men Kina mener Taiwan tilhører dem. De har truet med å invadere dem.

E24 - 8 timer siden

Feds Minneapolis-sjef: – Langt ifra en seier mot inflasjonen

Inflasjonen er fortsatt uakseptabelt høy, sier Chicagos Fed-president. Han mener den amerikanske sentralbanken vil fortsette å heve renten inn i det nye året..

NRK - 12 timer siden

Taliban-topp drept i bombeangrep i Kabul

En av Talibans religiøse ledere ble torsdag drept på arbeidsplassen sin i Afghanistans hovedstad Kabul. Ifølge Taliban-myndighetene dreier det seg om Rahimullah Haqqani. Talsmannen Bilal Karimi bekreftet dødsfallet og kalte Haqqani en «stor personlighet og akademisk figur.

Klartale - 16 timer siden

Folk sår tvil om klimakrisa

Et endret klima er farlig. Det blir varmere, våtere og villere. Og mennesker har skylda, sier eksperter verden over.

NRK - 17 timer siden

Disney+ forbi Netflix

Disney-konsernets inntekter skyter i været samtidig som streamingplattformen Disney+ nå har gått forbi Netflix og trolig er verdens største. Disney+ fikk 14,4 millioner nye abonnenter i det siste kvartalet, mens Netflix på sin side mistet nesten 1 million abonnenter. Disney+ har nå 221 millioner abonnenter, mens Netflix har 220,7 millioner.

VG - 20 timer siden

Disney+ forbi Netflix på streaming-toppen

Disney-konsernets inntekter skyter i været. Samtidig har streamingplattformen Disney+ nå gått forbi Netflix og trolig blitt verdens største..

Klartale - 22 timer siden

Ingen garanti for at passproblemene tar slutt i år

Folk har ventet i lange køer for å skaffe seg nye pass det siste halvåret. Flere steder må folk vente i mange måneder for å få bestille seg et pass eller nasjonalt ID-kort. Og noen steder har alle timene fram til oktober og november vært opptatt.

NRK - 01 aug 22 kl. 00:16

Minst sju Såret i skyting i Orlando

Minst sju mennesker er Såret etter at en mann åpnet ild mot en menneskemengde i sentrum av Orlando i Florida natt til søndag. Orlandos politisjef Eric D. Smith sier at skytingen skjedde i forbindelse med et slagsmål som startet i 2-tiden natt til søndag.

NRK - Igår: 01:14

Satellittbilde viser øydelagde fly på russisk Krim-base

Satelittbilde bekrefter at fleire russiske fly gjekk tapt i eksplosjonen på Sakhi-flybasen på den annekterte Krim-halvøya. Russland nektar for dette. Russland hevdar eksplosjanene er skulda av eit uhell, men vestlege analytikarar seier at der er usannsynleg.

NRK - Igår: 22:38

Syria sier IS-topp er drept sør i landet

En IS-topp sprengte seg selv i lufta etter at han ble omringet av regjeringsstyrker sør i Syria, opplyser statlige medier i landet. Sikkerhetsstyrkene gjennomførte en spesialoperasjon i Daraa-regionen, som førte til «terroristen Abu Salem al-Iraqis» død, melder nyhetsbyrået Sana onsdag. Iraqi utløste et bombebelte etter å ha blitt Såret og omringet, skriver byrået og viser til kilder i sikkerhetsapparatet.

NRK - Igår: 19:28

Minst seks drept i russisk angrep i Øst-Ukraina

Minst seks personer ble drept og tre Såret i russiske angrep mot byen Bakhmut øst i Ukraina, ifølge den lokale guvernøren. – Russerne bombarderte byen med rakettkastere og traff et boligområde. Ifølge tidlige opplysninger ble tolv boligbygg påført skader, og fire av dem står i brann, skriver guvernør Pavlo Kyrylenko på meldingstjenesten Telegram..

NRK - Igår: 16:08

Reuters: Trump nekter å svare på spørsmål

Donald Trump sier at han ikke vil svare på spørsmål under høringen på statsadvokatens kontor i New York, skriver Reuters. Den tidligere presidenten ankom avhøret i en bilkortesje like før klokken 15.00 i norsk tid onsdag.

Aftenposten - Igår: 14:27

Horneland var «særdeles forbannet» etter nachspiel - nå har de skværet opp

Mathias Rasmussen (24) har vært blant Branns beste spillere denne sesongen, men om styret hadde vært litt raskere….

VG - Igår: 14:27

Horneland var «særdeles forbannet» etter nachspiel - nå har de skværet opp

Mathias Rasmussen (24) har vært blant Branns beste spillere denne sesongen, men om styret hadde vært litt raskere på avtrekkeren så hadde Brann-karrieren vært over..

E24 - Igår: 13:00

Trell og Trine er første par ut: Aker BP med bølge av utbyggingsplaner

Aker BP har levert utbyggingsplan for oljeprosjektet Trell og Trine til nær seks milliarder. Selskapet skal levere totalt 15 planer i år, og vil investere 150 milliarder dette tiåret..

NRK - Igår: 11:58

Norsk studentorganisasjon uroa for auka leigeprisar

Norsk studentorganisasjon (NSO) er uroa etter at leigeprisane har stige med 4,2 prosent det siste året, samtidig som det blir færre utleigebustader tilgjengeleg. – Prishoppet vil ser i utleigemarknaden, og mangelen på bustader gjer det vanskeleg for studentar å få bustad før studiestart, seier NSO-leiar Maika Marie Godal Dam til NTB. Ho seier dei fryktar studentar skal bli utkonkurrert av leigetakarar som er betre stilt økonomisk..

Klartale - Igår: 12:00

Disse gutta redder folk fra kulde og dyr strøm

– Det gjorde vondt å si nei til folk, sier Per Christian Orby. Han er sjef for veden hos Lier Asvo i Viken.– Smertefullt, sier kollega Linda Bogar Kleven.

E24 - Igår: 11:30

Dette er varene med største prishopp

Ferieturer, drivstoff og vanlige matvarer som mel, ketchup og kaffe er noe av det som har hoppet mest i pris det siste året..

NRK - Igår: 11:24

Kina sier at de militære øvelsene har vært vellykkede

Folkets frigjøringshær i Kina sa onsdag at de «vellykket har gjennomført» øvelser rundt Taiwan, ifølge Reuters. Videre sier militæret at troppene vil følge nøye med på endringer i situasjonen rundt Taiwan. De vil regelmessig gjennomføre patruljeringer og fortsette de militære øvelsene for å være «kampklare», skriver nyhetsbyrået..

VG - 31 jul 22 kl. 07:39

Sigrid doblet omsetningen i 2021

Det er fortsatt et stykke igjen til rekordåret 2019, men fjoråret ble et løft for artistens selskap..

E24 - 31 jul 22 kl. 07:42

Sigrid doblet omsetningen i 2021

Det er fortsatt et stykke igjen til rekordåret 2019, men fjoråret ble et løft for artistens selskap..

NRK - Igår: 10:11

Stor auke i flypassasjerar

I juli reiste 4.201.183 passasjerar til, frå eller via Avinors lufthamner.

NRK - Igår: 09:00

Oppgang i leigeprisane i andre kvartal

Leigeprisane i dei fire store byane steig med 2,7 prosent i andre kvartal i år. Det siste året har dei stig med 4,2 prosent, viser tal frå Eiendom Norge. Stavanger og Sandes har hatt den sterkaste veksten med ein oppgang på 5,2 prosent, følgd av Oslo med 3,2 prosent og Trondheim med 3,1 prosent..

NRK - Igår: 08:31

Nesten 9 prosent prisvekst i Danmark

Konsumprisindeksen i Danmark har det siste året stige med 8,7 prosent. Det har ikkje skjedd sidan 1983, skriv NTB, som siterer det danske nyheitsbyrået Ritzau. Det er særleg mat, straum og drivstoff som har blitt dyrare i Danmark..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com