Russland

Thursday, 09 February, 01:16

Nyheter om Russland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 2 timer siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

VG - 4 timer siden

Stoltenberg om «spionballong»: Kina trapper opp etterretningsaktiviteter

Beijing følger nøye med på det Russland foretar seg i Ukraina, advarer generalsekretær Jens Stoltenberg. Ifølge USAs utenriksminister er det observert kinesiske overvåknings-ballonger over alle fem kontinenter..

Aftenposten - 5 timer siden

Yara importerer fortsatt fra Russland

Den Oslo Børs-noterte industrikjempen har kuttet kraftig i Russland-kjøpene..

E24 - 5 timer siden

Yara importerer fortsatt fra Russland

Den Oslo Børs-noterte industrikjempen har kuttet kraftig i Russland-kjøpene. Likevel er det ikke full russisk importstopp..

NRK - 6 timer siden

Russland vil svare hvis Storbritannia sender fly til Ukraina

Russland vil reagere dersom Storbritannia sender kampfly til Ukraina, varsler den russiske ambassaden i London. – Russland vil finne et svar på ethvert uvennlig skritt som tas av den britiske siden, sier ambassaden i en uttalelse som russiske nyhetsbyråer siterer onsdag. Da Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besøkte London onsdag, sa den britiske regjeringen at de vil undersøke muligheten for å levere kampfly til Ukraina.

Dagbladet - 9 timer siden

Rystende fra Russland

Lurer du på hvorfor russiske Ljudmila Ulitskaja er blitt nevnt som kandidat til Nobelprisen i litteratur? Les romanen «Det store grønne teltet»!.

Aftenposten - 13 timer siden

Nok en mislykket offensiv holder ikke. Dette må skje for at Putin virkelig skal tape, ifølge ekspert.

Russland henter flere soldater og våpen. Dette skal til for at Putin virkelig skal tape krigen, ifølge ekspert..

E24 - Igår: 16:51

Norge innfører pristak på russiske petroleumsprodukter

Norge har innført et pristak på petroleumsprodukter fra Russland, i tråd med det EU har gjort..

NRK - Igår: 16:43

Norge innfører pristak på russiske petroleumsprodukter

Norge har innført et pristak på petroleumsprodukter fra Russland, opplyser Utenriksdepartementet i en pressemelding. – Pristaket skal bidra til å redusere Russlands inntekter fra salg av petroleumsprodukter til tredjeland. Målet med de omfattende sanksjonene er å redusere Russlands evne til å finansiere den folkerettsstridige krigen i Ukraina, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i pressemeldingen.

NRK - Igår: 14:30

Britisk oljegigant håver inn penger og bremser satsing på fornybar energi

Den britiske oljegiganten BP tjente rekordmye penger i fjor, etter at Russlands invasjon av Ukraina sendte olje- og gassprisene til værs. Selskapet meldte tirsdag om et justert resultat, ekskludert engangsutgifter, på 27,7 milliarder dollar i 2022. Dette var ny rekord.

NRK - Igår: 11:59

Meldinger om russiske forsterkninger i Øst-Ukraina

Russland sender forsterkninger til Øst-Ukraina i forkant av en mulig ny offensiv, ifølge en ukrainsk guvernør. – Vi observerer stadig flere russiske reservister som utstasjoneres i vår retning, og vi ser at det fraktes inn mer utstyr, sier Serhij Hajdaj, som er Ukrainas guvernør i den hovedsakelig russiskokkuperte Luhansk-provinsen, til ukrainsk fjernsyn. Han mener Russland har alt på plass i løpet av dagene som kommer.

NRK - Igår: 11:35

Russland:- Natos våpenleveranser kan dra Nato-land inn i krigen

Russlands forsvarsminister sa tirsdag at vestlige våpenleveranser til Ukraina drar Nato inn i krigen, og kan skape en «uforutsigbar» grad av eskalering. – USA og landets allierte prøver å forlenge konflikten så mye de kan, sa forsvarsminister Sergej Sjojgu. Det er nyhetsbyrået Interfax som siterer forsvarsministeren.

Aftenposten - Igår: 10:31

Svarer på russisk kritikk: – Alle utenfor Russland ser hvor dumt det er

OBERHOF (VG) Skiskytter Johannes Thingnes Bø fnyser av etter at de norske utøverne ble kalt for «ekle kakerlakker» fra….

VG - Igår: 10:31

Svarer på russisk kritikk: – Alle utenfor Russland ser hvor dumt det er

OBERHOF (VG) Skiskytter Johannes Thingnes Bø (29) fnyser av at de norske utøverne ble kalt for «ekle kakerlakker» fra russisk hold..

Klartale - Igår: 09:05

Folk flest vil sende norske våpen til Ukraina

Forskere har sett på nordmenns holdninger til Russlands invasjon av Ukraina. Forskerne jobber ved instituttet som forsker på by- og regioner (NIBR) ved Oslo Met. Undersøkelsen er gjort av Respons Analyse, skriver avisa Vårt Land.

NRK - Igår: 06:39

Undersøkelse: Stort flertall for norske våpen til Ukraina

Nesten ni av ti spurte vil sende norske våpen til Ukraina, ifølge en ny meningsmåling. Samtidig mener åtte av ti at Ukraina ikke må avstå områder til Russland. Ifølge Vårt Land er det By- og regionforskningsinstituttet NIBR ved Oslo Met som har sett nærmere på nordmenns holdninger til Russlands invasjon av Ukraina.

NRK - Igår: 04:38

USAs visepresident skal skal delta på sikkerhetskonferanse i Tyskland

Senere denne måneden skal USAs visepresident Kamala Harris til Tyskland for å delta på den årlige sikkerhetskonferansen i München. Visepresidenten skal være i Tyskland fra 16. til 18.

Aftenposten - I førrgår: 22:55

Russere i strupen på norske skiskyttere: – Som ekle kakerlakker

Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Ingrid Landmark Tandrevold får gjennomgå i Russland fordi de norske skiskytterne….

VG - I førrgår: 22:55

Russere i strupen på norske skiskyttere: – Som ekle kakerlakker

Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Ingrid Landmark Tandrevold får gjennomgå i Russland fordi de norske skiskytterne fortsatt vil nekte russere og belarusere å delta i internasjonale konkurranser..

Dagbladet - I førrgår: 20:20

- Våren blir blodig

Mye tyder på at Russland planlegger en storoffensiv i Ukraina, men de har slitt med å erobre større områder i nabolandet. Uavhengig av hvilke planer russerne iverksetter, er norsk ekspert klar på én ting: - Det blir en blodig vår..

VG - I førrgår: 19:47

Carlsen innrømmer endret syn på Russland-deltakelse

Magnus Carlsen vedgår at han ser annerledes på russiske utøveres deltakelse i sjakksporten enn da Ukraina-krigen startet..

NRK - I førrgår: 16:43

USA og Russland sender jordskjelv-hjelp til Tyrkia og Syria

Både Russlands president Vladimir Putin og USAs utanriksminister Antony Blinken har sagt at dei vil senda hjelp til jordskjelvramma Tyrkia og Syria. I tillegg er representantar frå FN allereie i landa for å undersøka behovet for hjelp og for å hjelpa. – Me stolar på at det internasjonale samfunnet vil hjelpa dei tusenvis av familiane som er ramma av denne katastrofa, mange av hvis allereie har sårt behov for hjelp, sa FN-sjefen..

NRK - I førrgår: 10:43

Putin tilbyr hjelp etter jordskjelvet

President Vladimir Putin tilbyr russisk hjelp til Tyrkia og Syria etter jordskjelvet. Som nær alliert til det syriske regimet har Russland fortsatt en betydelig militær tilstedeværelse i Syria. Putin sendte mandag kondolanser til både Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Syrias president Bashar al-Assad.

Aftenposten - 05 feb 23 kl. 20:06

Hemmelig ukrainsk gruppe: Påstår de skyter ned helikoptre og jakter FSB-topper inne i Russland

De jobber i de skjulte. Kyiv vil nekte for at de eksisterer. Nå står Bratstvo-bataljonen frem i The Guardian og….

NRK - 05 feb 23 kl. 19:01

Nå boikotter EU russisk diesel

EU boikotter fra og med søndag russisk diesel og andre raffinerte produkter. Dette kommer i tillegg til pristaket på 100 dollar fatet til ikke-vestlige land. Målet er å la russisk diesel fortsette å strømme til land som Kina og India, slik at man unngår et prishopp som vil skade forbrukere over hele verden.

NRK - 05 feb 23 kl. 17:39

Russisk-iranske droneplaner skyter fart

En iransk delegasjon var nylig i Russland for å se på området hvor de to landene planlegger å bygge en dronefabrikk, skriver Wall Street Journal. Planen er å konstruere minst 6.000 iransktegnede droner de nærmeste årene, til bruk i krigen i Ukraina, ifølge talspersoner fra en av USAs allierte.

Dagbladet - 05 feb 23 kl. 16:22

Russland hevder Ukraina vil bombe sine egne

Russerne hevder nok en gang at ukrainerne planlegger en falskt flagg-operasjon..

NRK - 05 feb 23 kl. 14:49

Ukraina lover å ikke bruke langtrekkende vestlige våpen mot mål i Russland

Ukraina kommer ikke til å angripe mål i Russland med langtrekkende våpen de får fra USA, lover forsvarsminister Oleksij Reznikov. USA bekreftet fredag at Ukraina vil få nye langtrekkende raketter som del av en ny pakke med militærhjelp, verdt 22 milliarder kroner. De langtrekkende våpnene vil bare bli benyttet mot russiske mål på ukrainsk jord, forsikrer Reznikov.

NRK - 05 feb 23 kl. 09:26

Bennett: Putin lovet å ikke drepe Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vil ikke bli drept, skal Russlands president Vladimir Putin ha lovet Israels tidligere statsminister. Naftali Bennett ble kort tid etter den russiske invasjonen av Ukraina lansert som mulig fredsmekler. I mars i fjor besøkte Israels daværende statsminister Putin i Moskva, men uten at det fikk slutt på den russiske innmarsjen.

Dagbladet - 05 feb 23 kl. 03:09

- Rasende etter Pentagon-skepsis

Ukrainske styrker vil i den nærmeste framtid ikke være i stand til å gjenerobre Krim-halvøya fra Russland, mener Pentagon. Den ukrainske regjeringen skal angivelig være rasende etter uttalelsene..

VG - 05 feb 23 kl. 00:56

Kina skal ha forsynt Russland med militært utstyr: – Overraskende

Russland skal ifølge The Wall Street Journal ha mottatt et stort antall forsendelser av militært utstyr fra Kina, som brukes i krigen mot Ukraina..

NRK - 05 feb 23 kl. 00:51

Scholz: Enighet om at vestlige våpen ikke skal brukes i Russland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har gått med på at vestlige våpen ikke skal brukes i Russland, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. I et intervju med den tyske avisen Bild am Sonntag ble Scholz spurt om det fins en enighet med Zelenskyj om at våpnene Ukraina har fått fra vestlige land bare skal bli brukt på ukrainsk territorium, og at Russland ikke skal angripes med dem på sitt territorium. – På dette punktet er det en overensstemmelse, svarer Scholz på spørsmålet.

NRK - 04 feb 23 kl. 18:41

WHO: 17,7 millioner trenger humanitær hjelp i Ukraina

WHO beskriver en massiv humanitær krise i Ukraina. 448 sykehus og helsesentre er angrepet i landet, ifølge organisasjonen. Moskva raser mot rapporten.

NRK - 04 feb 23 kl. 16:38

Beviser for et tresifret antall krigsforbrytelser i Ukraina

Tysklands riksadvokat sier landet har samlet beviser for et «tresifret antall» krigsforbrytelser i Ukraina. Riksadvokat Peter Frank mener det er behov for et rettsoppgjør på internasjonalt nivå. – I øyeblikket, for eksempel, fokuserer vi på massedrapene i Butsja og angrepene mot sivil infrastruktur i Ukraina, sier Frank til avisen Welt am Sonntag.

VG - 04 feb 23 kl. 16:37

Norge må fortsette å produsere olje

Hvis ikke Norge produserer olje i fremtiden, overlater vi markedet til verstingregimer som Russland og Saudi-Arabia..

NRK - 04 feb 23 kl. 16:01

WSJ: Kina forsyner Russland med teknologi som brukes i krigen

Kina forsyner Russland med teknologi som brukes i landets angrepskrig i Ukraina, ifølge Wall Street Journal. Avisen har gått gjennom russiske tolldata. Det dreier seg om produkter som kan brukes både kommersielt og militært.

NRK - 04 feb 23 kl. 13:38

Nytt skip med russisk aluminium til Norge

Fredag forrige uke la det Malta-registrerte skipet «Karen» til kai i Oslo med flere tusen tonn aluminium fra Russland i lasten, skriver E24. Det er tredje gang siden invasjonen av Ukraina det skjer. Frakten skal til bildelprodusenten Benteler Automotive på Raufoss, viser dokumentasjon som E24 har sett.

NRK - 04 feb 23 kl. 12:05

Fangeutveksling mellom Ukraina og Russland

Ukraina og Russland har på nytt utvekslet krigsfanger, bekrefter myndighetene i begge land. Ifølge Andrij Jermak, som er stabssjef for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, har Russland løslatt 116 ukrainske krigsfanger. Blant de løslatte er soldater som ble tatt til fange da de overga seg i havnebyen Mariupol, samt militssoldater som er tatt til fange under kampene om byen Bakhmut, opplyser han på Telegram.

NRK - 04 feb 23 kl. 10:12

Tyskland: Ingen beviser for at Russland sprengte Nord-Stream-rørledningene

Tyske etterforskere har ikke funnet beviser for at det var Russland som sto bak den antatte sabotasjen mot de to Nord Stream-rørledningene i Østersjøen. – For øyeblikket kan ikke dette bevises. Etterforskningen pågår fortsatt, sier Tysklands riksadvokat Peter Frank til avisen Die Welt.

NRK - 04 feb 23 kl. 08:57

Økende motstand mot Ukraina-bistand i USA

Stadig flere amerikanere mener USA bruker for mye penger på å støtte Ukraina, viser en fersk meningsmåling. USA har til nå gitt og lovet godt over 1.000 milliarder kroner i støtte til Ukraina i krigen mot Russland, det meste i form av våpen og militært utstyr.

NRK - 04 feb 23 kl. 00:03

Russland hevder å ha ødelagt norsk­produsert luftvern­system

I en oppdatering på meldingstjenesten Telegram fredag, hevder det russiske forsvarsdepartementet å ha ødelagt et luftvernsystem av typen NASAMS i Donetsk i Ukraina. Departementet hevder i meldingen at dette er et våpen som er produsert i Norge. – Man må regne med å ta materielle tap i en slik konflikt, og det er heller ikke usannsynlig at NASAMS blir deployert relativt langt fram mot fronten, sier Ole Jørgen Maaø, førsteamanuensis ved Luftkrigsskolen til Forsvarets forum.

Dagbladet - 03 feb 23 kl. 17:27

Møtes i Norge

Vladimir Osetsjkin hjalp Wagner-avhopperen Andrej Medvedev på flukt i Russland. Fredag treffes de på norsk jord..

Dagbladet - 03 feb 23 kl. 17:27

Wagner-avhopperens hjelper i Norge

Vladimir Osetsjkin hjalp Wagner-avhopperen Andrej Medvedev på flukt i Russland. Fredag treffes de på norsk jord..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com