Russland

Monday, 04 March, 10:05

Nyheter om Russland

NRK - 2 timer siden

Eksplosjon på jernbanebru i Russland

Ein eksplosjon har ramma ei jernbanebru i Samara-regionen i Russland, ifølge det russiske nyheitsbyrået Ria. Det er ikkje klart om det er skadde eller omkomne etter eksplosjonen..

VG - 13 timer siden

Britisk etterretning: Russland har tapt 355.000 soldater

Flere og flere russere ønsker å få en slutt på krigen - men fortsatt har Kreml støtte om å fortsette, sier ekspert til VG..

Aftenposten - 15 timer siden

Russland og Saudi-Arabia varsler fortsatt kutt i oljeproduksjonen fram til sommeren

Russland vil etter avtale med Opec videreføre kutt i oljeproduksjonen på opptil en halv million fat daglig, opplyser….

E24 - 15 timer siden

Russland og Saudi-Arabia varsler fortsatt kutt i oljeproduksjonen fram til sommeren

Russland vil etter avtale med Opec videreføre kutt i oljeproduksjonen på opptil en halv million fat daglig, opplyser regjeringen. Formålet er å få opp prisene..

NRK - 16 timer siden

Russland og Saudi-Arabia varsler fortsatt kutt i oljeproduksjonen fram til sommeren

Russland kommer til å kutte oljeproduksjonen med opptil en halv million fat daglig i årets andre kvartal, opplyser regjeringen. Formålet er å få opp prisene, skriver NTB. De russiske kuttene kommer på toppen av tidligere kutt i både produksjon og eksport av olje fra noen av verdens største produsenter, ifølge nyhetsbyrået AFP..

VG - 16 timer siden

Russland og Saudi-Arabia varsler fortsatt kutt i oljeproduksjonen fram til sommeren

Russland kommer til å kutte oljeproduksjonen med opptil en halv million fat daglig i årets andre kvartal, opplyser regjeringen. Formålet er å få opp prisene..

VG - 17 timer siden

Tysk forsvarsminister mener Russland vil destabilisere Tyskland med avlytting av flyvåpenoffiserer

Forsvarsminister Boris Pistorius sier søndag at «avlyttingen er en del av Putins informasjonskrig», som tar sikte på å «skape splid innad i Tyskland»..

Klartale - I førrgår: 06:00

Hvorfor protesterer bønder?

Bønder demonstrerer flere steder i Europa. Lørdag skal bønder kjøre traktorene sine i Førde. Det ligger i Vestland fylke.

Dagbladet - I førrgår: 18:42

- Klar trussel mot Vesten

Selv eksperter er usikre på om Putins atomtrussel i hans årlige tale er bløff. - Han er en uberegnelig mann, fastslår Russland-kjenner John Færseth..

NRK - I førrgår: 15:41

Nederland lover 150 millioner euro i våpenstøtte til Ukraina

Nederland lover en økning i våpenstøtte til Ukraina på 150 millioner euro. Det melder Reuters. Nederland og Ukraina signerte også en sikkerhetsavtale fredag, melder den nederlandske regjeringen i en pressemelding.

NRK - I førrgår: 15:41

Nederland og Ukraina signerer sikkerhetsavtale

Nederland og Ukraina signerte en sikkerhetsavtale fredag. Sikkerhetsavtalen ble varslet i en pressemelding fra den nederlandske regjeringen tidligere denne uken. – I dag signerte Mark Rutte og jeg en sikkerhetsavtale mellom Ukraina og Nederland, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på Telegram fredag.

NRK - I førrgår: 14:32

Russisk oljegigant starter salg av tyske eiendeler

Den russiske oljegiganten Rosneft starter prosessen med å selge sine tyske eiendeler og ønsker å avslutte salget innen september. Det opplyser Tysklands næringsdepartement fredag, ifølge Reuters. Tyskland tok kontroll over Rosnefts drift i landet da Russland gikk til krig mot Ukraina.

NRK - I førrgår: 13:18

Fransk minister beskylder Russland for falsk informasjon om veggdyr i franske hoteller

Panikken i Frankrike rundt «invasjonen» av veggedyr, ble blåst opp av desinformasjon i sosiale medier med russisk avsender. Det hevder den franske europaministeren Jean-Noel Barrot i et intervju med TV-kanalen TF1 fredag. – Saken med veggdyrene ble blåst opp i sosiale medier via kontoer av russisk opphav eller som var inspirert av russiske interesser.

Klartale - I førrgår: 11:55

Sier Vesten forsøker å svekke Russland fra innsiden

President Vladimir Putin holdt sin årlige tale torsdag. Den handlet om hvordan det går med Russland.Han startet med å si at et stort flertall av russere støtter Russlands krig mot Ukraina.

NRK - I førrgår: 10:12

Russer erkjenner å ha smuglet elektronikk fra USA

En russisk mann har erklært seg skyldig i tiltalen om å ha smuglet elektronikk med mulig militær anvendelse til Russland fra USA, skriver NTB. Virksomheten er et brudd på sanksjonene som er innført mot Russland etter invasjonen av Ukraina. Den 51 år gamle Maxim Martsjenko, som bodde i Hongkong, ledet et nettverk sammen med to uidentifiserte russere.

VG - 01 mar 24 kl. 08:57

Hva med Ukraina, biskop Veiteberg?

Din uforståelige usynliggjøring av Ukraina/Russland-krigens grusomheter og også dens kirkepolitiske aspekter er en forsømmelse..

NRK - 01 mar 24 kl. 07:19

Navalnyj begraves i Moskva i dag

Torsdag skal Aleksej Navalnyj begraves i en kirke i Moskva.klokken 12. Det er lagt grundige planer for hvordan dette skal skje, men foreløpig har ikke familien fått leie en likbil som skal frakte opposisjonspolitikeren.

Klartale - 01 mar 24 kl. 06:00

Skal legge blomster foran Russlands ambassade

Aleksej Navalnyj døde 16. februar. Han døde i en fangeleir i Sibir.

NRK - 29 feb 24 kl. 20:48

Norges ambassadør deltar i markering når Aleksej Navalnyj begraves

Norges ambassadør til Russland er blant dem som deltar i en markering i forbindelse med begravelsen til opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj i Moskva fredag. Det opplyser pressevakt Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet til NTB. Også flere andre lands ambassadører skal være til stede..

Dagbladet - 29 feb 24 kl. 17:13

Bistår gigant-øvelse

Russisk GPS-jamming i nordområdene har økt siden Russland invaderte Ukraina. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet bistår under gigantisk militærøvelse..

NRK - 29 feb 24 kl. 16:19

Russland: Forbud på bensineksport i 6 månder

Den russiske regjeringen bekreftet torsdag at de vil innføre et seks måneders forbud mot bensineksport fra 1. mars. Forbudet er et forsøk på å holde prisene stabile, skriver Reuters.

VG - 29 feb 24 kl. 14:53

Redaktør pågrepet i Russland

Redaktøren for russiske Novaja Gazeta, Sergej Sokolov, anklages for å ha «diskreditert de russiske styrker»..

Dagbladet - 29 feb 24 kl. 14:46

Redaktør arrestert

Sjefredaktør i den uavhengige russiske avisa Novaja Gazeta, Sergej Sokolov, har blitt arrestert i Russland..

NRK - 29 feb 24 kl. 14:31

Russisk redaktør arrestert

Den uavhengige russiske avisa Novaja Gazetas sjefredaktør, Sergej Sokolov, har blitt arrestert i Russland. Det skriver avisen selv. Sokolov er arrestert for å «diskreditere» den russiske hæren.

NRK - 29 feb 24 kl. 11:06

Putin varsler flere soldater mot Finland og Baltikum

Russland vil måtte styrke sin tilstedeværelse i det vestlige militærdistriktet nå som Sverige og Finland er med i Nato, sier president Vladimir Putin. Det vestlige militærdistriktet dekker blant annet grensetraktene mot de baltiske statene og Finland, med unntak av Kolahalvøya. Flere soldater i dette distriktet er dermed også av interesse for Norge.

NRK - 29 feb 24 kl. 10:24

Vladimir Putin ut mot Vesten: – Vil svekke oss fra innsiden

Torsdag holdter Putin sin årlige tale til nasjonen. Her sier han blant annet at landet ikke vil tillate noen å blande seg inn i Russlands innenrikspolitikk. – Vesten til svekke Russland fra innsiden, hevder han.

NRK - 29 feb 24 kl. 10:24

Vladimir Putin ut mot Vesten: – Vil svekke Russland fra innsiden

Torsdag holdter Putin sin årlige tale til nasjonen. Her sier han blant annet at landet ikke vil tillate noen å blande seg inn i Russlands innenrikspolitikk. – Vesten til svekke Russland fra innsiden, hevder han under talen.

VG - 29 feb 24 kl. 08:05

Er det fare for krig med Russland?

Dersom Russland vinner frem i Ukraina, så vil det for Putin-regimet kunne være det endelige bevis på at Vesten ikke har vilje, eller evne, til å stå opp for sin egen sikkerhet..

NRK - 29 feb 24 kl. 04:30

Russland hevder å ha gått inn i landsbyen Robotyne

I krigen i Ukraina skal russiske styrker har tatt over enkelte bygninger i landsbyen Robotyne i regionen Zaporizjzja, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Interfax, som siterer det russiske forsvarsdepartementet. Det kommer ikke fram om de ukrainske styrkene har trukket seg ut av Robotyne. (NTB-Reuters).

NRK - 28 feb 24 kl. 19:22

USA: Støtter Moldovas suverenitet

USAs utenriksdepartement sier landet støtter Moldovas suverenitet. Uttalelsen kommer etter at utbryterregionen Transnistria ba Russland om «beskyttelse», skriver NTB. – USA støtter Moldovas suverenitet og territoriale integritet innen sine internasjonalt anerkjente grenser fullt ut, sier utenriksdepartementets talsperson Matthew Miller.

Aftenposten - 28 feb 24 kl. 17:46

Putins annekteringshåndbok kan være åpnet igjen. Kan nok et europeisk land bli dratt inn i storkrigen?

Den lille utbryterrepublikken Transnistria har bedt Russland «beskytte» dem mot Moldova..

NRK - 28 feb 24 kl. 16:23

Moldova avviser Transnistrias «propaganda»

Moldovas regjering avviser Transnistrias «propaganda», melder nyhetsbyrået AFP. Onsdag ba den moldovske utbryterregionen Transnistria om beskyttelse fra Russland. Transnistria er del av Moldova, men har vært kontrollert av russiskstøttede separatister siden 1990.

NRK - 28 feb 24 kl. 16:03

Polen vurderer midlertidig grensestengning til Ukraina

Den polske statsministeren Donald Tusk sa onsdag at regjeringen vurderer en «midlertidig» stengning av grensen til Ukraina for varer. – Vi snakker med den ukrainske siden om en midlertidig stengning av grensen og en generell stans i handelen, sa Tusk til reportere. – Denne løsningen vil være smertefull for begge land, la han til.

NRK - 28 feb 24 kl. 15:49

Moskva: Beskyttelse av Transnistria-innbyggere en prioritet

AFP melder at Mosvka anser «beskyttelse» av innbyggerne i Transnistria som en «prioritet». Utallelsene kommer etter at Den moldovske utbryterregionen Transnistria ba Russland om beskyttelse onsdag. Separatistmyndighetene vil be russiske myndigheter om å «innføre tiltak for å beskytte Transnistria i møte med økt press fra Moldova», heter det i resolusjonen..

NRK - 28 feb 24 kl. 13:58

Den moldovske utbryterregionen Transnistria ber Russland om beskyttelse

Den moldovske utbryterregionen Transnistria ber Russland om beskyttelse, heter det i en resolusjon vedtatt av myndighetene i regionen. Separatistmyndighetene vil be russiske myndigheter om å «innføre tiltak for å beskytte Transnistria i møte med økt press fra Moldova», melder NTB. Transnistria er egentlig en del av Moldova, men har vært kontrollert av russiskstøttede separatister siden 1990.

VG - 28 feb 24 kl. 13:53

Den moldovske utbryterregionen Transnistria ber Russland om beskyttelse

Den moldovske utbryterregionen Transnistria ber Russland om beskyttelse, heter det i en resolusjon vedtatt av myndighetene i regionen..

Klartale - 28 feb 24 kl. 11:22

– Det er ingen planer om å sende soldater

Emmanuel Macron er Frankrikes president. Han sa tirsdag at han ikke ville utelukke å sende soldater til Ukraina. Han sa at han ville gjøre alt han kan for å hindre at Russland vinner krigen.

NRK - 28 feb 24 kl. 11:13

Nobelkomiteen: – Russland forsøker å stilne Memorial

Den norske nobelkomiteen skriv i ei pressemelding at fengselsstraffa til menneskerettsaktivist Oleg Orlov er politisk motivert. – Putin-regimet har i mange år forsøkt å stilne leiarskapet i Memorial og andre viktige organisasjonar i sivilsamfunnet i Russland. No bruker dei krigen i Ukraina som unnskyldning for å fullføre jobben, seier komiteen sin nye leiar Jørgen Watne Frydnes.

NRK - 28 feb 24 kl. 10:25

Navalnyj skal gravlegges i Moskva

Aleksej Navalnyj vil bli begravet i Russlands hovestad, på Borisov-kirkegården. Det sier en talsperson for Navalnyjs familie til Reuters. Den russiske opposisjonspolitikeren døde 16.

NRK - 28 feb 24 kl. 08:59

Kina gjør nytt forsøk på forhandlinger mellom Russland og Ukraina

Kina vil gjøre et nytt forsøk på å få en slutt på krigen i Ukraina. Det opplyser en talsmann for utenriksdepartementet i Beijing skriver NTB. Kinas spesialutsending for eurasiske spørsmål, Li Hui, reiser 2.

NRK - 28 feb 24 kl. 08:20

Hamas og Fatah skal møtes i Moskva

Det russiske nettstedet RIA melder at representanter fra Hamas og Fatah skal møtes i Russland. Her skal de diskutere muligheten for å opprette en felles palestinsk regjering, samt diskutere oppbygging av Gazastripen etter krigens slutt. Fatah leder den palestinske selvstyremyndigheten, som har delvis kontroll over Vestbredden.

NRK - 27 feb 24 kl. 23:13

Expressen: Russlands ambassade med truende uttalelse om svensk Nato-inntreden

Den russiske ambassaden i Sverige har kommet med en truende uttalelse om landets inntreden i Nato, skriver Expressen. – Russland vil komme med mottiltak av politisk og militærteknisk karakter, skriver ambassaden i et innlegg på Telegram..

E24 - 27 feb 24 kl. 22:17

Russland stanser eksport av bensin

Russland stanser eksport av bensin i seks måneder for å stabilisere prisen etter voksende etterspørsel fra forbrukere og bønder..

NRK - 27 feb 24 kl. 21:49

Russland stanser eksport av bensin

Russland stanser eksport av bensin i seks måneder for å stabilisere prisen etter voksende etterspørsel fra forbrukere og bønder. Forbudet, som trer i kraft 1. mars, har også som formål å gjennomføre vedlikehold på landets raffinerier.

NRK - 27 feb 24 kl. 21:43

Nok en person pågrepet for spionasje for Russland i Storbritannia

Nok en person er pågrepet i Storbritannia for spionasje for Russland. Fra før er fem personer pågrepet i saken. Tihomir Ivanov Ivantsjev, som er bulgarsk statsborger, ble pågrepet 7.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com