Russere

Thursday, 28 September, 11:00

Nyheter om Russere

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 27 sep 22 kl. 14:45

Her flykter de fra Russland

Russere er redde for å bli sendt til krigen. Det har ført at mange rømmer landet. Mange rømmer til Finland, Mongolia, Georgia og Kasakhstan.

NRK - 27 aug 23 kl. 11:39

Russere tror Putin sto bak ulykken der Prigozjin døde

Svært få Russere tror president Vladimir Putin sto bak Wagner-sjef Jevgenij Prigozjins død, men mange mener flyulykken var iscenesatt, skriver Sunday Times. Ifølge en meningsmåling som Sunday Times gjengir, mener bare 8 prosent av de spurte at Putin var ansvarlig for flystyrten. Rundt en tredel av de spurte tror imidlertid at flystyrten var iscenesatt, mens en tredel mener den skyldtes teknisk feil.

VG - 16 sep 23 kl. 02:16

Russere flytter til Ukraina: Lokkes med gunstige boliglån i utbombet by

Russiske styrker la Mariupol i ruiner og drepte titalls tusen. Nå inntar sivile Russere den utbombede, ukrainske havnebyen: – Brudd på krigens folkerett, sier norsk ekspert..

NRK - 04 aug 23 kl. 14:24

Litauen inndrar oppholdstillatelsene til over 1000 belarusere og Russere

Mer enn 1000 personer fra Russland og Belarus som bor i Litauen, har blitt erklært som trusler mot nasjonal sikkerhet og får oppholdstillatelsene sine inndratt. Avgjørelsen fra litauiske myndigheter kommer etter at det ble sendt ut et skjema der Russere og belarusere ble bedt om å svare på spørsmål om blant annet deres syn på Russlands invasjon av Ukraina og statusen til den russiskannekterte Krim-halvøya. Etter dette fastslo innenriksdepartementet at 1164 belarusiske og russiske borgere bosatt i Litauen utgjorde trusler mot nasjonal sikkerhet.

NRK - 02 sep 23 kl. 10:42

Putin-influencere tjener på krigspropaganda

Russlands «pro-krigsinfluensere» genererer store annonseinntekter fra deres dekning av konflikten på sosiale medier. Det har BBC avdekt. Ved siden av en «daglig rasjon» med grufulle videoer av droneangrep og falske påstander om Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, deler de annonser om alt fra kryptovaluta til mote.

NRK - 27 jul 23 kl. 10:55

Ukrainsk minister åpner for «nøytrale» russiske utøvere i OL

Ukraina kan være villig til å godta russiske utøvere under nøytralt i neste års OL i Paris og dermed droppe trusselen om boikott av lekene. Ukraina har siden april nektet egne utøvere å møte Russere i idrettssammenheng. Det var flere ukrainske utøvere misfornøyde med, i og med at Russere og belarusere kan bli invitert til Paris-OL under nøytralt flagg.

Aftenposten - 24 sep 23 kl. 06:55

De sladrer på naboer, kolleger og venner. Ingen har angitt flere Russere enn angiveren Anna Korobkova.

19 år gamle Afanasij ble drept i krigen. Da moren kritiserte krigen, ble hun anmeldt av angiveren Anna Korobkova..

NRK - 18 sep 23 kl. 14:08

Russland ber FN-domstol avvise sak fra Ukraina

Russland ber Den internasjonale domstolen i Haag (ICJ) avvise Ukrainas anklage om at Russland har misbrukt FNs folkemordkonvensjon til å forsvare invasjonen. Lederen for Russlands advokatteam, Gennadij Kuzmin, hevdet mandag at søksmålet er fullt av feil og i strid med de juridiske prinsippene som domstolen er tuftet på. Ukraina gikk til sak mot Russland like etter invasjonen i fjor.

VG - 17 sep 23 kl. 10:15

Fire Russere omkom i trafikkulykke på vei til Norge

Dødsulykken skjedde en halvtime unna den norsk-russiske grensen..

Dagbladet - 17 sep 23 kl. 09:02

Fire Russere døde på vei til Norge

En lastebil i motgående kjørefelt traff en minibuss bare en halvtime unna grensa til Norge..

Dagbladet - 17 sep 23 kl. 09:02

Fire Russere døde på vei fra Norge

En lastebil i motgående kjørefelt traff en minibuss bare en halvtime unna grensa til Norge..

NRK - 17 sep 23 kl. 05:20

Polen sier også nei til russiske biler

Polen forbyr russisk-registrerte biler innreise i landet. Polen er siste land ut i rekken som sier nei til russiske biler etter at de baltiske landene gjorde det denne uka. Finland har også gjort det.

Dagbladet - 06 aug 23 kl. 03:53

Russere på boligjakt i Mariupol

Satellittbilder fra russiskokkuperte Mariupol viser fortsatt store ødeleggelser på infrastrukturen. Likevel hevder Russere at de nå ønsker å flytte til den krigsherjede byen..

Aftenposten - 22 maj 23 kl. 22:57

Russere kjemper mot Russere. Hva er det egentlig som foregår?

Russere som kjemper mot Russere inne på russisk territorium. Hva er det egentlig som skjer nå?.

E24 - 10 sep 23 kl. 06:36

Elon Musk får gjennomgå av Kyiv – hylles av Russere

President Volodymyr Zelenskyjs rådgiver går i strupen på Elon Musk (52) og beskylder amerikaneren for å forsvare russiske krigsforbrytere..

Aftenposten - 10 sep 23 kl. 06:36

Elon Musk får gjennomgå av Kyiv – hylles av Russere

President Volodymyr Zelenskyjs rådgiver går i strupen på Elon Musk (52) og beskylder amerikaneren for å forsvare….

VG - 10 sep 23 kl. 02:32

Elon Musk får gjennomgå av Kyiv – hylles av Russere

President Volodymyr Zelenskyjs rådgiver går i strupen på Elon Musk (52) og beskylder amerikaneren for å forsvare russiske krigsforbrytere..

NRK - 14 apr 23 kl. 11:29

Ukraina forbyr egne landslag å konkurrere mot Russere og belarusere

Ukrainske idrettsutøvere og lag får ikke representere hjemlandet i konkurranser der Russere og belarusere deltar, har regjeringen i Kyiv bestemt. I en uttalelse skriver Ukrainas idrettsdepartement at nasjonens mange landslag og deres utøvere ikke får konkurrere mot Russere eller belarusere verken i OL, Paralympics eller arrangementer utenfor OL-paraplyen. Avgjørelsen kommer to uker etter at Den internasjonale olympiske komité (IOC) tok til orde for å slippe Russere og belarusere tilbake i internasjonal idrett som nøytrale utøvere.

NRK - 06 sep 23 kl. 10:44

Russere vil ha charterfly mellom Moskva og Svalbard

Russiske Trust Arktikugol har sendt ny søknad til Utenriksdepartementet om charterflyginger for arbeidere og turister mellom Moskva og Svalbard. De ønsker oppstart i midten av september. Det skriver Svalbardposten.

NRK - 05 sep 23 kl. 11:33

Slutt på konuslær bistand for Russere i Danmark

Den russiske ambassaden i København slutter med konsulær bistand etter at den danske regjeringen beordret dem til å ha færre ansatte på ambassaden. – I kjølvannet av danske myndigheters uhørte avgjørelse blir den konsulære avdelingen ved Russlands ambassade i Danmark nødt til å innstille sine aktiviteter, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet tirsdag. Ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået Tass betyr det at den russiske ambassaden slutter å ta imot søknader og dokumenter vedrørende alle konsulære spørsmål.

NRK - 03 sep 23 kl. 17:30

Russland innfører propagandatimer på alle russiske skoler

Hver mandag må russiske elever nå starte med nasjonalsang, flaggheising og en såkalt «samtale om viktige hendelser»; leksjonen er en spredning av president Vladimir Putins' verdensbilde. Gjennom en ny lov, har Dumaen bestemt at aller russiske skoler skal følge en og samme læreplan. 1.

NRK - 26 jul 23 kl. 13:12

To Russere dømt for spionasje og høyforræderi

To Russere som tidligere jobbet i forsvarsindustrien, er dømt til 17 og 13 års fengsel for høyforræderi og spionasje til fordel for Ukraina De to, en mann og en kvinne som tidligere var gift, ble i forrige måned arrestert av sikkerhetspolitiet FSB i Kursk-regionen, nær grensen til Ukraina. De ble tiltalt for å ha overlevert tekniske tegninger og modeller brukt i produksjon av våpensystemer til det russiske luftforsvaret. Da FSB kunngjorde arrestasjonen av de to, ble det framholdt at mannen og kvinnen var innblandet i planer om å sprenge toglinjer i regionene Kursk og Belgorod.

NRK - 30 aug 23 kl. 18:55

Russisk aktivist dømt til fengsel for krigskritikk

Den russiske aktivisten Olga Smirnova er dømt til seks års fengsel etter anklager om å ha spredd falsk informasjon om den russiske hæren. Smirnova er medlem av en bevegelse som kaller seg Fredelig motstand. I tillegg til fengselsstraffen, er hun også idømt forbud mot å poste innlegg på internett i tre år, ifølge den uavhengige russiske gruppa OVD-Info.

NRK - 29 aug 23 kl. 11:15

Russiske soldater har fått kraftig lønnsøkning

Russiske soldater og offiserer har fått kraftig lønnsøkning siden landet invaderte Ukraina, ifølge britisk etterretning. – Det har blitt langt mer lukrativt å tjenestegjøre i Russlands væpnede styrker etter invasjonen, heter det i den daglige oppdateringen fra det britiske forsvarsdepartementet. Løfter om god lønn og bonuser får mange Russere til å melde seg til tjeneste, særlig i fattige områder av landet.

NRK - 20 jul 23 kl. 03:45

MI6 ber Russere spionere for Storbritannia

Sjefen for den britiske etterretningstjenesten MI6, Richard Moore, oppfordrer Russere som er mot krigen i Ukraina, til å spionere til fordel for Storbritannia. I en sjelden offentlig opptreden sa han at flere allerede har meldt seg etter at krigen startet, melder nyhetsbyrået AFP. Moore pekte på at kunstig intelligens blir stadig viktigere innen etterretning, men at menneskelige spioner ikke kan erstattes.

VG - 19 jul 23 kl. 22:45

Turn: Russere og belarusere ønskes tilbake – må delta som nøytrale

Det internasjonale turnforbundet (Fig) har vedtatt å ikke lenger utestenge Russere og belarusere fra idretten, men de må delta som nøytrale utøvere..

NRK - 17 jul 23 kl. 13:17

Storbritannia med sanksjoner mot flere Russere

Ytterligere 14 Russere sanksjoneres av Storbritannia for innblanding i Russlands angrepskrig mot Ukraina. Russlands kulturminister Olga Ljubimova og utdanningsminister Sergej Kravtsov er blant dem som sanksjoneres av britene. Sanksjonene mot Ljubimova bunner i hennes støtte til politikken og handlingene som skader og truer Ukraina, og Kravtsov sanksjoneres for skoleløpet han har laget for ukrainske barn som er blitt tvangsflyttet til Russland, heter det i en pressemelding fra utenriksdepartementet.

Aftenposten - 19 aug 23 kl. 09:24

Over 30.000 Russere har emigrert til Serbia. De blir likt, men ofte på falske premisser.

Vadim Gorelov kom for å drive business..

Klartale - 16 aug 23 kl. 06:00

Krim-halvøya er både feriested og slagmark

I 2014 tok Russland Krim-halvøya fra Ukraina. Det gikk ganske rolig for seg. Halvøya ligger viktig til.

VG - 14 aug 23 kl. 21:09

67 Russere idrettsutøvere har byttet nasjonalitet for å unngå sanksjonene

Minst 67 russiske idrettsutøvere har skiftet til annen nasjonalitet i løpet av 2022 og 2023. På den måten unngår de sanksjonene og kan konkurrere som vanlig..

Aftenposten - 14 aug 23 kl. 21:09

67 Russere idrettsutøvere har byttet nasjonalitet for å unngå sanksjonene

Minst 67 russiske idrettsutøvere har skiftet til annen nasjonalitet i løpet av 2022 og 2023..

NRK - 14 aug 23 kl. 09:47

Russere pågrepet for å spre Wagner-propaganda i Polen

To russiske menn er pågrepet etter å ha spredd propagandamateriale fra leiesoldatgruppen Wagner i Polen, opplyser landets innenriksminister. Sikkerhetstjenesten identifiserte og pågrep mennene, som spredde Wagner-propaganda i Krakow og hovedstaden Warszawa, skriver innenriksminister Mariusz Kaminski på X/Twitter. – Begge er siktet for blant annet spionasje, opplyser ministeren.

NRK - 11 aug 23 kl. 17:08

USA med nye Russland-sanksjoner

Amerikanske myndigheter innfører sanksjoner rettet mot fire fremtredende medlemmer av Russlands finansielle elite. Det innebærer nye sanksjoner mot fire Russere og et russisk selskap, ifølge en pressemelding fra USAs finansdepartement. De fire personene er Petr Olegovitsj Aven, Mikhail Maratovitsj Fridman, German Borisovitsj Khan og Alexeij Viktoriovitsj Kuzmitsjev – alle har sittet i styret i Alfagruppen, Russlands største private konsern innen finans- og industrivirksomhet.

NRK - 24 maj 23 kl. 09:36

Rekordmange Russere kom til Finland i fjor

Finland tok imot over 6000 Russere i fjor, flere enn de har gjort i noe år siden finske myndigheter begynte å føre oversikt i 1990. Det vil si at det selv ikke etter Sovjetunionens fall kom flere Russere til landet – i 1991 forlot 5515 mennesker den kollapsede unionen til fordel for Finland, skriver kringkasteren Yle. Statistikcentralens tall viser at finnene tok imot rekordmange innvandrere sett over ett, med 49.

NRK - 03 aug 23 kl. 19:13

Russland tilbyr kasakhstanere 50.000 kroner for å verve seg som soldater

En vervekampanje som tilbyr borgere i Kasakhstan over 50.000 kroner for å bli med i Russlands hær, har dukket opp på internett i den tidligere sovjetstaten. Det bor rundt 3 millioner etniske Russere i Kasakhstan, som deler en 7600 kilometer lang grense med Russland.

NRK - 31 jul 23 kl. 18:37

Russisk cruiseskip tvunget til å snu i Georgia

Det pågår demonstrasjoner ved den georgiske havnen Batumi ved Svartehavet, etter at et russisk cruiseskip fra Sotsji har prøvd å legge til havn. Det skriver Radio Free Europe. Sist torsdag ble cruiseskipet Astoria Grande, som fraktet rundt 800 passasjerer, inkludert Russere, tvunget til å forlate den georgiske havnen.

NRK - 24 jun 23 kl. 16:04

Latvia skjerper sikkerheten og stenger grensa for Russere

Latvia øker sikkerheten ved grensa som følge av opprøret som pågår i nabolandet Russland, opplyser det baltiske landets påtroppende president. – Latvia følger tett situasjonen som er under utvikling i Russland. Grensesikkerheten er styrket, og visum og grensepasseringer fra Russere som kommer fra Russland, vil ikke bli vurdert som følge av de pågående hendelsene, sier Edgars Rinkevics på Twitter lørdag ettermiddag.

Klartale - 24 jun 23 kl. 09:25

Putin ber Russere stå sammen

Vladimir Putin er på TV lørdag morgen. Presidenten i Russland ber Russere stå sammen.Gruppa Wagner truer landet.

NRK - 27 jul 23 kl. 13:20

Moldova sender hjem 45 russiske diplomater

Moldova har besluttet å kutte betydelig i antall diplomater som Russland kan ha i landet. 45 Russere må forlate hovedstaden Chisinau, og kun 25 får bli. Beslutningen er tatt etter at internasjonale medier har kommet med detaljerte reportasjer om russisk spionasje.

Aftenposten - 24 jul 23 kl. 11:26

Russer glad for Casper Ruuds støtte: – Riktig avgjørelse

BÅSTAD (VG) Andrej Rubljov (25) er glad for at Casper Ruud (24) støtter at Russere kan spille internasjonalt..

VG - 24 jul 23 kl. 11:26

Russer glad for Casper Ruuds støtte: – Riktig avgjørelse

BÅSTAD (VG) Andrej Rubljov (25) er glad for at Casper Ruud (24) støtter at Russere kan spille internasjonalt. Han mener det er en solidaritet blant tennisspillerne..

NRK - 11 maj 23 kl. 08:52

Aldri har det bodd færre Russere på Svalbard

Rekordmange nordmenn flytter til Longyearbyen og Ny-Ålesund, men tallet på Russere som er bosatt på Svalbard faller til et rekordlavt antall. I Barentsburg og Pyramiden er det nå registrert 357 bosatte Russere. Det har aldri vært registrert så få bosatte i de russiske bosetningene på Svalbard, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) torsdag.

NRK - 20 jul 23 kl. 10:08

Amnesty: Kritikere av krigen straffes hardt i Russland

Over 21.000 Russere ble i fjor fengslet eller bøtelagt etter å ha protestert mot Russlands krigføring i Ukraina, ifølge Amnesty International. Fredelige demonstranter og de som deler kritisk informasjon om russiske styrker, straffes hardt, konstaterer menneskerettsorganisasjonen i en ny rapport.

Dagbladet - 18 jul 23 kl. 17:01

Bro-sprengning ødela Krim-ferien

Ferierende Russere fikk Krim-oppholdet ødelagt da brua mellom Russland og den russisk-annekterte halvøya ble skadd i et angrep. Hundrevis av turister skal ha flyktet fra området..

NRK - 16 jul 23 kl. 16:31

Harde kamper i østlige Ukraina

Kampene i Øst-Ukraina er intensivert de siste dagene, og Ukraina sier de er på defensiven mot russiske styrker i Kharkiv-regionen. Viseforsvarsminister Hanna Maljar sier på Telegram at russiske styrker har angrepet i retning Kupjansk i Kharkiv-regionen i to dager. – Vi er på defensiven.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com