Rusreform

Tirsdag, 15 Juni, 21:46

Nyheter om Rusreform

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 mai 21 kl. 10:28

Skjerper ordbruken mot Rusreformen

Kristelig Folkepartis landsmøte har vedtatt et tydelig nei til et av de sentrale punktene i regjeringens Rusreform. Partiet vedtok lørdag å endre en formulering i forslaget til partiprogram fra «bruk og besittelse av narkotika skal ikke legaliseres» til «bruk og besittelse av narkotika skal ikke avkriminaliseres». Det kan tolkes som et tydelig signal mot regjeringens Rusreform, hvor nettopp avkriminalisering er et sentralt punkt.

NRK - 16 april 21 kl. 23:35

Johansen skuffet over Rusreform-nei

Oslos byrådsleder Raymond Johansen er skuffet over at landsmøtet i AP sa nei til regjeringens forslag om å avkriminalisere det å inneha små mengder narkotika til eget bruk. Johansen gir likevel ikke opp kampen for en mer omfattende Rusreform..

NRK - 14 april 21 kl. 22:39

Flertall støtter Rusreform

I en ny meningsmåling sier et klart flertall, 67 prosent, at de støtter regjeringens Rusreform som gjør det lov å ha små mengder narkotika til eget bruk. Salg og smugling blir fortsatt ulovlig..

NRK - 12 april 21 kl. 15:50

Går mot Rusreform-nei i Ap

Arbeiderpartiet ser ikke ut til å greie å enes om partiet skal si ja eller nei til regjeringens Rusreform. Det kan bety at nei-siden vinner, skriver Dagbladet. Regjeringen er avhengig av Aps stemmer for å få flertall for reformen.

NRK - 30 mars 21 kl. 16:32

Vil ha omkamp om Rusreform

Fremskrittspartiets Ungdom reagerer sterkt på at Frps landsstyre har sagt nei til regjeringens Rusreform. De vil at partiets landsmøte skal ta avgjørelsen. På landsstyremøtet 21.

VG - 03 juni 21 kl. 07:17

Punktert Rusreform ligger an til å bli vedtatt i Stortinget

Intet skifte i ruspolitikken, men et par oppmykninger i straffeloven ligger an til å bli vedtatt når Stortinget stemmer over den omstridte Rusreformen torsdag..

Aftenposten - 27 mai 21 kl. 21:46

Erna Solberg har rett. Før eller siden blir det Rusreform.

Det var ikke så rart at Rusreformen endte i grøften. Men veien dit har vært begredelig..

NRK - 27 mai 21 kl. 14:52

Enige om tre punkter i Rusreformen

Hovedpunktet i regjeringens Rusreform om avkriminalisering av besittelse og bruk er lagt død. Stortinget er imidlertid blitt enige om tre mindre punkter i Rusreformen. Det er det flertall for det som kalles den «barmhjertig samaritan»-loven, at politiet ikke skal straffeforfølge mulig narkotikalovbrudd i saker der personer yter assistanse eller tilkaller nødetater i akutte nødssituasjoner, som overdoser.

NRK - 27 mai 21 kl. 14:52

Mindre lovbrudd skal slettes

Hovedpunktet i regjeringens Rusreform om avkriminalisering av besittelse og bruk er lagt død. Stortinget er imidlertid blitt enige om tre mindre punkter i Rusreformen. Et av dem er at mindre brudd på narkotikalovgivningen skal slettes fra rullebladet etter tre år.

NRK - 13 mars 21 kl. 03:23

Krever store endringer i Rusreform

Frp kan gi regjeringens Rusreform flertall i Stortinget. – Nå skal dette behandles i stortingsgruppa først, men jeg tror jeg kan si ganske tydelig at det skal svært mye til, svært store endringer, sier Sylvi Listhaug til Nationen..

NRK - 25 mai 21 kl. 13:03

Stortinget samles om Rusreform

Det ligger an til et flertall i Stortinget for en lettversjon av Rusreformen, der mindre alvorlige narkolovbrudd slettes fra rullebladet etter tre år. Det melder NTB..

VG - 28 feb. 21 kl. 10:46

«25 under 25»: Rusreform-skeptikere har kun seg selv å takke

Motstanderne av Rusreformen påstår at ungdom ikke vil forstå forskjell på Rusreform og legalisering. Den usikkerheten er det de selv som skaper..

Aftenposten - 24 feb. 21 kl. 06:33

Regjeringens Rusreform: Har du forstått det riktig hvis du nå tror at bruk av narkotika blir lovlig?

Med regjeringens Rusreform kan du røyke hasj uten å bli straffet. Men sender du rundt en hasjpipe på fest, gjør du….

Aftenposten - 05 mai 21 kl. 21:00

Ap og Sp forbryter seg mot likhetsideen i strafferetten

Deres forslag til Rusreform er problematisk..

NRK - 19 feb. 21 kl. 16:02

Kritisk til Rusreform

Jan-Erik Bresil i Norsk Narkotikapolitiforening kritiserer regjeringens forslag til Rusreform. Han sier at reformen likestiller tunge rusmisbrukere og rekreasjonsbrukere, og mener at politiet vil miste viktige verktøy for å kunne avdekke alvorlig kriminalitet..

VG - 18 feb. 21 kl. 16:23

KrF hardt ut mot «egen» Rusreform – håper opposisjonen griper inn

KrF er mot sin egen regjerings Rusreform og håper den ikke blir vedtatt i Stortinget slik den er nå. Men selv skal de stemme for å avkriminalisere narkotika..

Aftenposten - 19 april 21 kl. 10:05

Aftenposten mener: Ap har gått seg bort i rusen

Det blir ingen ordentlig Rusreform nå..

VG - 17 april 21 kl. 18:58

Støres rusplan: Rus-bøter skal forsvinne fra rullebladet

Dagen etter det omstridte landsmøtevedtaket mot regjeringens Rusreform, møtte Jonas Gahr Støre VG for å forklare innholdet i partiets rusplan..

NRK - 17 april 21 kl. 09:52

Bystyremedlem melder seg ut

Bystyremedlem og tidligere kommuneoverlege i Kristiansand, Dagfinn Haar, vil melde seg ut av Arbeiderpartiet som følge av vedtaket partiet gjorde fredag, om å ikke støtte avkriminalisering av mindre doser ulovlige rusmidler i regjeringens Rusreform..

Aftenposten - 16 april 21 kl. 23:00

Kort sagt, lørdag 17. april

Rusreform. Dette er dagens kortinnlegg!.

NRK - 16 april 21 kl. 19:09

Høie kan forhandle med Ap om reform

Helseminister Bent Høie sier regjeringspartiene kan forhandle med Arbeiderpartiet om en Rusreform dersom de er åpne for det. Aps landsmøte sa i dag nei til å avkriminalisere mindre mengder narkotika. Da er det ikke stortingsflertall for Rusreformen..

Klartale - 16 april 21 kl. 18:31

Stemte nei til Rusreform

Det blir fortsatt forbudt med bruk av narkotika i Norge. Arbeiderpartiets landsmøte stemte nei til avkriminalisering av narkotika..

Aftenposten - 16 april 21 kl. 18:31

Nå vil Ap henvende seg til Sp og Frp for å torpedere deler av regjeringens Rusreform

Generell avkriminalisering av narkotika vil kunne føre til at folk tror bruk av narkotika er tillatt, mener Ap..

NRK - 16 april 21 kl. 18:40

Høie sier ungdom taper på Ap-nei

Helseminister Bent Høie (H) mener sårbare ungdommer er de store taperne etter Aps Rusreform-vedtak. – Hvis Ap får gjennomslag , vil de møtes med stigmatisering og straff hvis de bruker illegale rusmidler, og ikke en utstrakt hånd, sier Høie til NTB..

VG - 16 april 21 kl. 17:34

Ap-landsmøtet lyttet til Støre: Vraker Rusreformen

Arbeiderpartiets landsmøte stemte fredag ettermiddag nei til en generell avkriminalisering av narkotika. Dermed havarerer regjeringens forslag til Rusreform i Stortinget..

NRK - 16 april 21 kl. 17:34

Arbeiderpartiet stanser Rusreformen

Landsmøtet til Arbeiderpartiet har stemt nei til forslaget om avkriminalisering av mindre mengder narkotika. Det er dermed også et nei til regjeringens forslag til Rusreform, som blant annet legger mer vekt på behandling enn straff av rusmisbrukere..

NRK - 16 april 21 kl. 14:59

Sterke reaksjoner på Støres tale

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støres tale om Rusreformen vekker sterke reaksjoner både hos partifeller og politiske motstandere. Får han landsmøtet med seg i sitt syn, er det i praksis slutt for regjeringens forslag til Rusreform..

NRK - 16 april 21 kl. 10:53

Ap er splitta i synet på Rusreform

Redaksjonskomiteen i Arbeidarpartiet er splitta i spørsmålet om avkriminalisering av bruk, oppbevaring og kjøp av mindre mengder narkotika, etter det NRK kjenner til..

VG - 15 april 21 kl. 14:17

Ungdomspartier krever at Rusreformen vedtas

Regjeringen er avhengig av Arbeiderpartiets støtte i Stortinget for å få gjennom sitt forslag til en ny Rusreform. Flere ungdomspartier ber nå partiet støtte reformen..

Aftenposten - 15 april 21 kl. 09:42

Rusreformen er helgens hotteste sak. Hva er foreslått og hva sliter Ap med? Her får du en kortversjon.

Regjeringens forslag til Rusreform blir den største nøtten på Aps landsmøte. Her får du en kort innføring i saken..

Aftenposten - 13 april 21 kl. 19:18

Steile fronter i Ap om Rusreformen: Her er motstanderne og tilhengernes fem viktigste argumenter.

Ap-topper i Oslo og Trøndelag står steilt mot hverandre om Rusreform. Partileder Jonas Gahr Støre vil ikke røpe eget syn..

VG - 13 april 21 kl. 12:36

Melby med rus-ultimatum til Ap: – Det er nå eller aldri

Venstre-leder Guri Melby er villig til å gå i forhandlinger med Ap om flere deler av regjeringens forslag til Rusreform, men sier det er uaktuelt å skrote prinsippet om avkriminalisering for alle..

VG - 12 april 21 kl. 14:54

Rus-strid i Ap: Åpner for å utsette reformen til etter valget

Dersom Arbeiderpartiets landsmøte krever større endringer i regjeringens forslag Rusreform, kan det føre til en utsettelse av hele reformen til neste stortingsperiode..

Aftenposten - 11 april 21 kl. 23:00

Kort sagt, mandag 12. april

Importsmitte. Nekrologdebatt. Rusreform.

NRK - 11 april 21 kl. 21:11

Ap-topp kjemper for Rusreformen

Bergen-ordfører Marte Mjøs Persen (Ap) har ikke gitt opp å få partiet sitt med på å støtte regjeringens Rusreform. En rekke Ap-fylkeslag ønsker ikke at mindre mengder narkotika til eget bruk ikke lenger skal straffes..

VG - 30 mars 21 kl. 15:23

FpU reagerer på Frps nei til Rusreform – krever at landsmøtet avgjør saken

Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) har ikke gitt opp Rusreformen. Nå krever de at partiets landsmøte skal avgjøre hva Frp på Stortinget skal stemme..

Dagbladet - 30 mars 21 kl. 13:10

Frp-veteran trekker seg

Regjeringens Rusreform har skapt splid i Frp. Nå trekker partiets ruspolitiske talsperson, Kari Kjønaas Kjos, seg..

Aftenposten - 24 mars 21 kl. 20:00

En Rusreform med økt risiko for ungdommen

Les innlegget..

VG - 21 mars 21 kl. 16:19

Frykter politisk spill vanner ut Rusreformen: – Veldig stygt

OSLO SENTRUM (VG) Hvis alle partier skal gjøres til lags, kan Norge ende opp med en svekket Rusreform. Det mener Arild Knutsen og Michelle Muren i Foreningen for human narkotikapolitikk..

NRK - 19 mars 21 kl. 09:04

Fagforbundet ut mot Rusreformen

Fagforbundet, LOs største forbund, tar avstand fra regjeringens Rusreform. – Høyreregjeringens forslag er ikke en helsereform, men i første rekke en avkriminaliseringsreform, skriver landsstyret i Fagforbundet, ifølge Klassekampen..

Aftenposten - 15 mars 21 kl. 23:00

Kort sagt, tirsdag 16. mars

Næringspolitikk og klimamål. Rusreform. Prisen vi betaler for lockdown.

Aftenposten - 10 mars 21 kl. 23:00

Kort sagt, torsdag 10. mars

Helsehjelp og innvandring. Oslo-skolen. Rusreform.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt