Rundt

Monday, 04 March, 10:00

Nyheter om Rundt

Klartale - 27 feb 24 kl. 09:40

Hva skjer under ramadan på Gazastripen?

Ramadan starter Rundt 10. mars. Ramadan er den niende måneden i den islamske kalenderen.

NRK - 14 feb 24 kl. 10:38

Familiene til gisler tar Hamas til ICC

Rundt 100 representanter for gislene på Gaza har reist til ICC-domstolen i Haag for å levere et søksmål om forbrytelser mot menneskeheten. – Vi går til sak mot Hamas-medlemmer og deres samarbeidspartnere for å sørge for at de betaler den høyeste prisen for lovbruddene mot menneskeheten, som de fortsatt begår, sier Haim Rubinstein i gruppen som leverer søksmålet. Militante palestinere tok Rundt 250 gisler til fange 7.

Klartale - 13 feb 24 kl. 12:15

Advarer igjen mot å rykke inn i Rafah

Israel har angrepet Rafah. Israel angrep Rafah natt til mandag. De angrep fra lufta.

NRK - 22 feb 24 kl. 05:56

Norges Bank: Rundt 35.000 kan ha betalingsproblemer

Rundt 35.000 husholdninger kan ha betalingsproblemer med dagens rentenivå, ifølge Norges Bank. I midten av februar slo den siste renteøkningen til 4,5 prosent inn i folks økonomi.

NRK - 01 mar 24 kl. 08:56

Franske bønder aksjonerer ved Triumfbuen i Paris

Rundt 100 franske bønder blokkerte fredag morgen trafikken Rundt Triumfbuen i Paris med traktorer og høyballer. De streikendes talsperson understreket at aksjonen var et ledd i arbeidet med å «redde fransk landbruk». Bøndene la også ned en krans ved monumentet til den ukjente soldat til minne om alle selvmordstilfellene som har rammet landbruket blant bønder som har gitt opp..

NRK - 29 feb 24 kl. 18:31

Butikkansatt dømt for bedrageri – bekjent slapp å betale postoppkrav for 58.000

En butikkansatt i begynnelsen av 30-årene er dømt for bedrageri etter å ha hjulpet en annen med å slippe å betale postoppkrav. Hendelsen skjedde i Vest-Oppland i fjor høst. En han kjente, bestilte postpakker med oppkrav på Rundt 58.

Klartale - 19 feb 24 kl. 12:31

Over 50 millioner barn på flukt i verden

Mer enn 10 millioner barn måtte flykte fra hjemmene sine i fjor. Det viser tall fra organisasjonen Redd Barna. Rundt 50 millioner er nå på flukt i verden.

VG - 28 feb 24 kl. 09:27

Midtjylland stenger trening – vil ha ro Rundt spillerne etter dramatisk sykdomsbeskjed

Den danske fotballklubben Midtjylland gir verken publikum eller medier tilgang til onsdagens trening. Årsaken er situasjonen Rundt Kristoffer Olsson, som ligger i respirator..

Klartale - 18 feb 24 kl. 06:00

Hvorfor gråter noen mer enn andre?

Har du hørt uttrykket «store gutter gråter ikke?» Det har blitt laget filmer og dokumentarer om temaet. Men er det sant?

NRK - 26 feb 24 kl. 23:42

Biden håper på våpenhvile innen mandag

USAs president Joe Biden sier i en uttalelse at han håper det kan bli våpenhvile i krigen mellom Israel og Hamas innen mandag neste uke, skriver Reuters. – Rådgiveren min for nasjonal sikkerhet sier at vi er nærme, men ikke helt der ennå. Mitt håp er at vi har en våpenhvile innen neste mandag, sier Biden.

Dagbladet - 25 feb 24 kl. 14:06

Russland - Rykker fram Rundt Avdijivka

Russland hevder at de har styrket stillingene Rundt den ukrainske byen Avdijivka, som ble erobret tidligere denne måneden..

NRK - 24 feb 24 kl. 09:15

To fremdeles på sykehus etter gasslekasje utenfor Säpo

To personer er fremdeles på sykehus etter gasslekkasjen uten for det svenske sikkerhetspolitiets (Säkerhetspolisen) hovedkontor i Solna fredag ettermiddag. – Ved syvtiden var to politiansatte fremdeles på sykehus med uklare symptomer, sier pressetalsperson Anna Westberg ved Stockholmspolitiet til SVT. Minst åtte personer, flere av dem politifolk, ble send til sykehus etter gasslekkasjen fredag.

Klartale - 24 feb 24 kl. 06:00

To år siden Russland invaderte Ukraina

24. februar 2022 startet Russland et angrep på Ukraina. Nå har det gått to år.

VG - 23 feb 24 kl. 18:32

Én pågrepet – brukte trolig tåregass på restaurant

Rundt 25 personer var inne på restauranten i Søgne da mannen begynte å spraye Rundt seg..

NRK - 30 minutter siden

Bakkeansatte i Lufthansa varsler streik

Bakkepersonell i det tyske flyselskapet Lufthansa vil streike torsdag og fredag denne uken, opplyser fagforeningen Verdi, ifølge AFP. De ansatte krever høyere lønn og bedre arbeidsforhold. Streiken kommer etter to tidligere streiker i den samme konfliktrunden.

NRK - 1 time siden

Fire omkom i storbrann i tysk eldrebolig

Minst fire personer omkom i en brann i en eldrebolig vest i Tyskland, ifølge tyske medier. Flere titalls er tatt hånd om av helsepersonell. Eldreboligen ligger i Bedburg-Hau, nær grensen til Nederland i delstaten Nordrhein-Westfalen.

NRK - 1 time siden

50 prosent mer vann i Akerselva i Oslo

Det renner mer vann i Akerselva nå. På grunn av regn og snøsmelting har Oslo kommune skrudd opp kranene for å slippe gjennom mer vann. Fredag ettermiddag ble vannføringen økt fra 10 kubikkmeter per sekund til 15 kubikkmeter per sekund, opplyser Vann- og avløpsetaten til NRK.

NRK - 1 time siden

Støre om Kong Harald: – Enkel beslutning

Søndag kveld kom Kong Harald hjem igjen til Norge, etter et par dager på sykehus i Malaysia. Der ble han hentet med et medisinsk evakueringsfly, sendt fra Norge. – Jeg tar ganske mange vanskelige beslutninger som statsminister, men denne avgjørelsen synes jeg var ganske enkel, sier statsminister Jonas Gahr Støre til NRK mandag morgen.

NRK - 3 timer siden

Sør-Korea: vil innføre straffetiltak mot streikande legar

Regjeringa i Sør-Korea truar med å suspendere legelisensane til Rundt 7000 legar i streik, skriv Reuters. Fleire tusen turnuslegar i Sør-Korea har streika i protest mot regjeringa sine planar om å auke talet på studieplassar på legestudiet. Dei streikande ønsker betre vilkår og høgare løn..

NRK - 23 feb 24 kl. 07:28

Betydelig snøskredfare i deler av Finnmark

Det er betydelig snøskredfare langs Finnmarkskysten og i Vest-Finnmark. Skredvarslingstjenesten Varsom.no opplyser at det er usikkert hvor mye snø det er igjen å flytte på, men en vindøkning vil sannsynligvis føre til pålagring av snø i leheng.

NRK - 14 timer siden

Politiet oppfordrer til hensynsfull kjøring når kongen ankommer Norge

Politiet ber trafikanter som befinner seg på veiene søndag kveld om å vise hensyn og fortsatt kjøre som normalt når kong Harald skal fraktes til Rikshospitalet. Flyet som frakter kongeparet hjem befinner seg klokken 19.40 over Svartehavet.

NRK - 23 feb 24 kl. 01:49

Kontroll på brann i bygård i Oslo

Det begynte natt til fredag å brenne kraftig i en leilighet på loftet i en bygård på St. Hanshaugen i Oslo. Rundt 30 personer ble evakuert.

NRK - 23 feb 24 kl. 01:49

Brann slukket i bygård i Oslo

Det begynte natt til fredag å brenne kraftig i en leilighet på loftet i en bygård på St. Hanshaugen i Oslo. Rundt 30 personer ble evakuert.

Aftenposten - 15 timer siden

De tar rett og slett den gamle musikken og lager noe nytt av den

Klassisk musikk er full av ruvende komponistskikkelser. Kommer du ikke Rundt dem, så gå gjennom..

NRK - 15 timer siden

Masseflukt fra fengsel i Haiti

Bevæpnede gjengmedlemmer stormet søndag hovedfengselet i Haitis hovedstad Port-au-Prince. Et stort flertall av fengselets Rundt 4000 innsatte har rømt, sier en lokal journalist til BBC. Fengselet skal blant annet ha huset gjengmedlemmer som var involvert i drapet på president Jovenel Moïse i 2021.

VG - 17 timer siden

170 drept i angrep mot landsbyer i Burkina Faso

Rundt 170 mennesker er drept i angrep mot tre landsbyer nord i Burkina Faso, opplyser en talsperson for påtalemyndigheten i området..

Aftenposten - 17 timer siden

170 drept i angrep mot landsbyer i Burkina Faso

Rundt 170 mennesker er drept i angrep mot tre landsbyer nord i Burkina Faso, opplyser en talsperson for….

NRK - 19 timer siden

Flyet med kongen har mellomlandet i Emiratene

Flyet med kong Harald og dronning Sonja har mellomlandet i De Arabiske Emirater. Flyet landet litt over klokken 14.15 i Sharjah, etter å ha vært i luften i Rundt åtte timer.

NRK - Igår: 10:00

Pakistan: Shehbaz Sharif valgt til statsminister

Det nyvalgte parlamentet i Pakistan valgte søndag Shehbaz Sharif til statsminister i landet. Det blir hans andre periode i jobben. Valget i Pakistan var 8.

NRK - Igår: 09:32

Drosjesjåfør tiltalt for å ha voldtatt passasjer i Oslo

Onsdag må en mannlig drosjesjåfør møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha voldtatt en kvinnelig passasjer. Hendelsen skjedde natt til fredag 8. juli i 2022.

NRK - Igår: 09:21

Flere tusen følger kongens hjemreise

Flyet som frakter kong Harald hjem følges av flere tusen på nettsiden Flightradar24. Flyet er på vei hjem til Norge, og tok av fra Langkawi like etter klokken 6 norsk tid søndag morgen. Flightradar er en oversikt som viser alle luftfartøy i sanntid over hele verden.

NRK - 22 feb 24 kl. 13:43

Vinterbølgen av korona er over, og færre får RS-virus

De siste tre ukene er det stadig færre som er blitt smittet av RS-virusinfeksjoner og enda færre som får korona, ifølge FHIs ukesrapport. Samtidig er det fortatt en del som smittes av influensa, men nivået har holdt seg stabilt etter at toppen blå nådd Rundt nyttår, skriver Folkehelseinstituttet. I uke 52 i fjor – Rundt årsskifte – var 16 prosent av prøver influensapositive, mens de siste ukene har tallet vært 0,9 prosent.

Aftenposten - Igår: 05:28

Kongen er på vei hjem til Norge

LANGKAWI (Aftenposten): Rundt kl. 05.30 norsk tid gjøres evakueringsflyet som skal frakte kong Harald (87) hjem til….

NRK - Igår: 03:38

Tusener i propalestinsk demonstrasjon i Berlin

Politiet i Berlin anslår at Rundt 7500 mennesker deltok i en demonstrasjon til støtte for blant annet palestinerne lørdag kveld, skriver NTB..

NRK - Igår: 02:00

Nødrakett observert utenfor Halsnøy i Vestland

Hovedredningssentralen skriver på X at det pågår et søk i området Rundt Sæbøvik ved Halsnøya i Vestland, etter at det ble observert en nødrakett i sørgående retning. – Vi har så langt ikke gjort noen funn, men har gode søksressurser i området, og gode søksforhold, sier redningsleder Cecilie Øversveen til NRK litt over klokken 02. Et redningshelikopter fra Sola deltar i søket, sammen med redningsskøyten RS Sundt og ambulansebåten Rosedoktoren.

NRK - Igår: 02:00

Nødrakett observert utenfor Halsnøy

Natt til søndag iverksatte Hovedredningssentralen (HRS) et søk utenfor Halsnøy i Vestland. Der ble det observert en nødrakett Rundt klokken 00.30.

NRK - Igår: 01:09

Aktivister pågrepet ved fransk kjemikalieanlegg

Åtte aktivister ble pågrepet da de tok seg ulovlig inn på et kjemikalieanlegg i utkanten av Lyon i Frankrike. De protestere mot det fluorrike kjemiske stoffet PFAS, som også blir omtalt som «evighetskjemikalier», skriver NTB. Rundt 300 aktivister klippet hull i gjerdet for å komme seg inn på fabrikkområdet, ifølge arrangøren.

VG - 22 feb 24 kl. 05:35

Norges Bank: Rundt 35.000 husholdninger kan ha betalingsproblemer med dagens rentenivå

I midten av februar slo den siste renteøkningen nådeløst inn i folks økonomi. Rundt 35.000 låntakere kan ha trøbbel med å gjøre opp for seg, ifølge Norges Bank..

NRK - Igår: 22:16

VM-sølv til Karsten Warholm

Karsten Warholm måtte nøye seg med sølv på 400 meter i verdensmesterskapet i Glasgow i Skottland lørdag kveld. Karsten Warholm startet i et voldsomt tempo og tok ledelsen i finalen. Nordmannen var i tet helt til det gjensto Rundt 15 meter.

NRK - Igår: 22:06

Flere tusen i Palestina-demonstrasjon i Oslo

Lørdag samlet store folkemengder seg på Youngstorget for å delta i en demonstrasjon i forbindelse med krigen på Gazastripen. Demonstrasjonen var en av flere i norske byer. Det er også demonstrasjoner i andre nordiske byer lørdag.

NRK - Igår: 20:42

Tusenvis demonstrerte i Jerusalem for løslatelse av israelske gisler

Lørdag nådde opp mot 15-20.000 mennesker Jerusalem, etter å ha marsjert mot hovedstaden i fire dager. Demonstrantene krever at gislene som ble tatt av Hamas 7.

VG - Igår: 18:47

USA har gjennomført første flydropp med nødhjelp til Gaza

Amerikanske militærfly har sluppet en leveranse med Rundt 38.000 måltider ned til Gazastripen, der hundretusenvis av palestinere trues av hungersnød..

NRK - Igår: 17:58

Ny vulkansk aktivitet på Island – innbyggere evakuert

Lørdag ettermiddag ble det målt et lett jordskjelv på Reykjaneshalvøya. Ifølge landets meteorologiske institutt er det sannsynlig at et nytt vulkanutbrudd på vei. – Intens mikroseismisk aktivitet i havet øst for Sýlingarfell.

NRK - 21 feb 24 kl. 18:24

Kårstø gassanlegg evakueres – ingen personskade

Det melder Haugesunds Avis. Politiet og brannvesenet er på vei til stedet etter å ha mottatt melding om at anlegget evakueres. – Vi har fått melding om at det nå skal være kontroll på lekkasjen, sier vaktleder i 110-Sør-Vest, Svein Nessa til NRK.

NRK - I førrgår: 07:47

Lav valgdeltakelse i Iran

Ifølge valgdagsmålinger gjennomført av myndighetene under fredagens valg, var det Rundt 41 prosent av velgerne som stemte i valget. Det er i så fall ny bunnrekord. Opposisjonen i Iran hadde på forhånd oppfordret til valgboikott.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com