Rundt

Sunday, 26 March, 18:03

Nyheter om Rundt

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 22 mar 23 kl. 13:15

Mangel på vann kan føre til en global krise

Rundt 2 milliarder mennesker mangler tilgang til trygt drikkevann. Det er Rundt 26 prosent av verdens befolkning. Mens 3,6 milliarder mangler tilgang til viktige medisiner og helsehjelp.

NRK - 08 mar 23 kl. 17:06

LO-topp krever åpenhet om milliardbonuser i Statkraft

Statkraft økte i fjor bonusutbetalingene med over 1 milliard til Rundt 2,2 milliarder totalt. En LO-topp etterlyser mer åpenhet Rundt hvem som mottar bonusene. – Jeg synes det er vanskelig å fatte, sier forbundsleder Jan Olav Andersen i El- og IT-forbundet til Dagens Næringsliv.

NRK - 20 mar 23 kl. 09:30

Oslo Børs faller kraftig fra start

Bankuroen og fall i oljeprisen gjør at Oslo Børs faller kraftig etter åpning mandag. Eksperter mener uroen vil fortsette den nærmeste tiden. Etter 10 minutters handel har hovedindeksen falt med 2,3 prosent.

NRK - 20 mar 23 kl. 03:30

Norges hemmelige tjenester koster 50 prosent mer

Budsjettene til Norges tre hemmelige tjenester har økt med 50 prosent på fem år, skriver Bergens Tidende I 2019 var budsjettene for Forsvarets etterretningstjeneste, Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) på til sammen 3,2 milliarder kroner. I 2023 har de samme tjenestene fått tildelt 4,8 milliarder kroner over statsbudsjettet, en økning på 50 prosent. Pengene finansierer Rundt 3300 årsverk i de hemmelige tjenestene, skriver avisa.

NRK - 08 mar 23 kl. 19:10

Rundt 10.000 møtte opp for å markere kvinnedagen i Oslo

Markeringen av den internasjonale kvinnedagen trakk Rundt 10.000 mennesker til Youngstorget i Oslo onsdag. Hovedparolen var støtte til iranske kvinners kamp Det var et fullstappet Youngstorg i Oslo som onsdag markerte den internasjonale kvinnedagen onsdag.

Klartale - 22 feb 23 kl. 07:00

Én av fem har rømt fra Ukraina det siste året

Se for deg dette. Hver femte person du kjenner, må rømme fra Norge. Det er samme andel som har rømt fra Ukraina det siste året.

NRK - I førrgår: 09:36

Flatanger: Kan ta lang tid før veien åpner

Kvikkleireskredet som gikk i Flatanger 10. mars førte til at fylkesvei 6928 ble helt stengt. Rundt 100 personer i Utvorda og Sitter er fortsatt uten veiforbindelse og helt avhengig av båt Raset, som var Rundt 150 meter bredt, inneholdt like mye masse som 30.

NRK - I førrgår: 06:41

Latviske krabbefiskere krever fem milliarder kroner i erstatning fra Norge

Et latvisk rederi tapte nylig i Høyesterett om krabbefangst ved Svalbard. Striden fortsetter i den internasjonale voldgiftsdomstolen, der de krever fem milliarder kroner fra den norske staten. Den såkalte snøkrabbestriden har pågått i årevis.

NRK - I førrgår: 17:23

Svakt fall på Oslo Børs etter rentehevingen

Oslo Børs falt med 0,15 prosent etter at Norges Bank nok en gang hevet renta. Samtidig falt aksjen til sportskjeden XXL kraftig. Hovedindeksen endte torsdag på 1.

NRK - 22 mar 23 kl. 19:05

Vil ha 20 km/t fartsgrense

Oslo bystyre vil senke fartsgrensen til 20 km/t på utvalgte veier, blant annet Rundt skoler. I dag tillater ikke staten lavere fartsgrense enn 30 km/t på offentlig vei, mens det er lov på privat vei. Oslo kommune har to ganger tidligere søkt Statens vegvesen om å få innføre 20-soner som et prøveprosjekt, men fått avslag.

NRK - 22 mar 23 kl. 09:49

Eksportfinansiering Norge garanterer for solkraftverk i Brasil

Eksportfinansiering Norge (Eksfin) stiller Rundt 770 millioner kroner i garantier når Scatec bygger nytt solkraftverk i Brasil. Eksfin stiller garantier for inntil 71 millioner amerikanske dollar som er avgjørende for gjennomføringen av prosjektet. Scatec bygger solkraftverket sammen med Equinor og Hydro Rein.

Klartale - 22 mar 23 kl. 08:45

Nesten halvparten av legene på St. Olavs vurderer å slutte

725 leger har svart på en undersøkelse. Nesten halvparten av dem sier at de vil slutte. Enten for å bytte jobb eller å pensjonere seg tidlig.

NRK - 22 mar 23 kl. 06:36

Filippinene: Skal etablere amerikanske militærbaser

Filippinene varsler etablering av fire nye militærbaser i samarbeid med USA. Basene skal plasseres på ulike steder i landet. – Disse fire nye stedene ligger spredt Rundt på Filippinene.

Klartale - 22 mar 23 kl. 06:00

Fra flukt til en reise med mat

Lukten av mat ligger i lufta allerede før vi kommer inn i leiligheten til Golalah Abbasi.Hun har allerede startet med maten. Abbasi skal lage kyllinggryte.

NRK - 21 mar 23 kl. 21:05

500.000 skolebarn rammet av streik i Los Angeles

Rundt en halv million skolebarn gikk glipp av undervisningen da offentlig skoleansatte i storbyen Los Angeles startet en tre dager lang streikeaksjon tirsdag. Titusenvis av skolebussjåfører, kantinearbeidere, spesialpedagoger og andre ansatte i USAs nest største skoledistrikt har lagt ned arbeidet. De er de mest lavtlønte ved byens offentlige skoler og streiker i protest mot det de beskriver som «fattigdomslønninger».

NRK - 11 mar 23 kl. 12:45

Rundt 1.000 mennesker brakt til Italia etter å ha blitt reddet i Middelhavet

Rundt 1.000 mennesker er brakt i sikkerhet i to italienske havner etter at de ble reddet fra overfylte båter i Middelhavet, ifølge italienske medier. Den italienske kystvakten antydet fredag at en redningsaksjon var i gang etter at det ble meldt om tre båter som lå og drev ved kysten av Italia.

Klartale - 11 mar 23 kl. 07:00

Kan vi lære av hundene i Tsjernobyl?

Ulykken i Tsjernobyl skjedde i 1986. Det er historiens verste atomulykke. Forskere har studert hundene på området.

Klartale - 21 mar 23 kl. 14:52

Får spisepause under kamp

Premier League er det øverste nivået i fotball i England. Under ramadan gjør de tiltak for fotballspillere som er muslimer.Ramadan er muslimenes fastemåned.

Klartale - 21 mar 23 kl. 13:05

Hva er ramadan?

Ramadan er den niende måneden i den islamske kalenderen.Den blir sett på som en av de helligste månedene. Ramadan var måneden da koranen ble åpenbart gjennom profeten Muhammed.

Klartale - 21 mar 23 kl. 13:03

Bawer gleder seg til ramadan

Det er en spesiell tid for mange muslimer Rundt om i verden. Snart starter ramadan. Bawer Abbasi er én av flere som skal faste.

NRK - 21 mar 23 kl. 10:01

Skal øve på å håndtere demonstrasjoner

Oslo-politiet skal øve på hvordan de skal håndtere demonstrasjoner i Oslo sentrum tirsdag. Det betyr at politiet kjører Rundt i store mørkeblå biler med merket M på Rundt i byen. Øvelsen pågår både denne og neste uke..

Klartale - 09 mar 23 kl. 12:47

Forfattere vil ha kontrakt mot sensur av bøker

Mye av debatten Rundt endring av bøker starter for noen uker siden. Da bestemte det engelske forlaget Puffin å endre bøkene til Roald Dahl. Dahl har laget verdenskjente barnebøker, som «Matilda» og «Charlie og sjokoladefabrikken».

NRK - 26 feb 23 kl. 05:07

Store demonstrasjoner i israel

Hundretusener av mennesker gikk lørdag kveld ut i gatene i Israel for å protestere mot statsminister Benjamin Netanyahus rettsreformplan. Ifølge arrangørene deltok Rundt 300.000 personer i demonstrasjoner landet Rundt lørdag kveld.

NRK - 07 mar 23 kl. 22:31

Nasa: Bemannet ferd Rundt Månen i 2024

Den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa sier at de vil sende fire astronauter Rundt månen i november neste år. Mannskapet skal ikke lande, men dette er neste steg på vei mot en ny månelanding. I desember ble en ubemannet Orion romkapsel sendt i bane Rundt Månen.

NRK - 17 mar 23 kl. 08:01

Bali vil innføre MC-forbud for turister

Turistene skal i stedet få tilbud om å komme seg Rundt på den populære øya med bil, skriver The Guardian. – Turister bør oppføre seg som turister og bruke biler de kan skaffe fra reisebyråene. Heller det enn å farte Rundt på motorsykler – i bar overkropp og uten hjelm – mens de bryter trafikkreglene.

NRK - 17 mar 23 kl. 07:18

Bil snurret Rundt på E18

En bil har snurret Rundt på E18 i nordgående retning ved avkjøringen til Sande Nord. Bilen står delvis ut i veibanen. Hastigheten er nedsatt på stedet.

NRK - 16 mar 23 kl. 22:38

Stått fast på Haukelifjell i uvêr i 8 timar

Rundt 40 bilar har stått vêrfaste på Haukelifjell i åtte timar. Mange er innesnødd i tunnelar. Vegvesenet håpar å få hjelpt dei ned frå fjellet før midnatt.

Klartale - 16 mar 23 kl. 15:30

– Jeg skjønte ikke hva jeg hadde der å gjøre

De siste ukene har det vært mye styr Rundt Sophie Elise Isachsen. Hun og Fetisha Williams hadde en podkast sammen hos NRK. Styret startet med at Sophie Elise la ut et bilde på sosiale medier.

NRK - 4 timer siden

Store mengder salmonella-kjøtt kan ha vært i omløp

Flere titalls tonn med kjøtt som kan ha inneholdt salmonella har blitt solgt til forbrukere over store deler av landet. – Det dreier seg om Rundt 70 tonn som er distribuert til ulike deler av landet, sier Ingeborg Sveinsdottir i Mattilsynet til Nationen. Det dreier seg om namibisk storfekjøtt som ankom i to store konteinere i fjor, og som skal ha gått inn i en rekke produkter.

NRK - 6 timer siden

40 høns brant inne

Rundt 40 høns har brent inne i et mindre hønsehus på Selsverket nord for Otta sentrum. Brannvesenet driver nå med slokking og det skal ikke være fare for spredning av brannen..

NRK - 7 timer siden

MDGs landsstyre sier ja til norsk EU-medlemskap – vil ha ny EU-debatt nå

Landsstyret til MDG har med stort flertall innstilt på at Norge bør “gå inn for nye forhandlinger med EU med sikte på norsk EU-medlemskap, der avtalen må godkjennes av folkeavstemning”. Spørsmålet blir endelig avgjort på MDGs Landsmøte 12-14 mai. Det skriver partiet i en pressemelding.

NRK - 14 timer siden

Honduras bryter båndene til Taiwan

Regjeringen i Honduras varsler slutt på det diplomatiske forholdet til Taiwan. Kina åpner dørene for det mellomamerikanske landet. – Honduras' regjering anerkjenner eksistensen av kun ett Kina.

NRK - 21 timer siden

Earth Hour 2023

Verda Rundt blir folk i dag oppmoda om å skru av lyset som ei symbolsk handling. Den årlege markeringa rettar fokus på klimaendringane og andre miljøproblem. I Noreg blir folk oppmoda om å sløkke lyset i éin time, mellom klokka 20.

NRK - Igår: 16:28

Libyas kystvakt avfyrte varselskot mot norskeigd skip

Det stadfestar Trym Jacobsen, dagleg leiar i reiarlaget Hoyland Offshore til VG. Kystvakta skal ha avfyrt varselskot mot skipet «Ocean Viking», som er drive av organisasjonen SOS Méditerranée Switzerland. Jacobsen skildrar situasjonen som ikkje veldig trugande, men at skipet avgjorde å trekke seg ut.

Aftenposten - Igår: 15:01

EU og Tyskland enige om utfasing av fossilbiler

En avtale mellom EU og Tyskland kan ha løst striden Rundt EUs planlagte forbud mot fossilbiler innen 2035..

E24 - Igår: 15:01

Enighet mellom EU og Tyskland om utfasing av fossilbiler

En avtale mellom EU og Tyskland kan ha løst striden Rundt EUs planlagte forbud mot fossilbiler innen 2035..

E24 - Igår: 12:41

Fornybar Norge vil ha langt færre strømselskaper

Fornybar Norge, strømselskapenes egen organisasjon, håper at Rundt halvparten av alle landets strømleverandører har forsvunnet innen få år..

VG - Igår: 12:30

Fornybar Norge vil ha langt færre strømselskaper

Fornybar Norge, strømselskapenes egen organisasjon, håper at Rundt halvparten av alle landets strømleverandører har forsvunnet innen få år..

NRK - Igår: 11:59

Lekkasje i Skienselva

Brannvesenet i Skien har lagt ut lense Rundt en seilbåt for å forsøke å stanse en mindre lekkasje. Utslippet har ført til en synlig oljefilm på elva fra Skien til Porsgrunn. Brannvesenet har ikke kommet i kontakt med eieren av båten..

NRK - Igår: 10:44

Høyre-splid om «mobilforbud»: - Ikke Høyre-politikk 

Hvor sterkt skal staten gripe inn for å begrense barns mobilbruk? Saken splitter Høyre, som drøfter saken i formiddag. – Det i praksis å vedta et mobiltelefonforbud i skolen er ikke Høyre-politikk.

NRK - Igår: 09:29

Enda en kommune forbyr TikTok

Indre Østfold kommune forbyr nå sine Rundt 3.500 ansatte å bruke appene TikTok og Telegram, Forbudet gjelder også politikere som bruker kommunalt eid utstyr. Flere kommuner har fulgt rådene fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) om at appene ikke bør installeres på offentlige enheter.

NRK - 04 mar 23 kl. 12:17

Rundt fem timer ventetid på Hardangervidda

Det er fremdeles kolonnekjøring på rv. 7 Hardangervidda. Ventetid fra vest mot øst er på Rundt 1 time.

NRK - Igår: 01:33

Brann i industribygning i Bergen

Det brant natt til lørdag i en bil inne i en industribygning på Kokstad i Bergen. Det ble opprettet en sikkerhetssone på 150 meter Rundt bygningen, opplyser 110-sentralen i Vestland. Like før klokka 01.

NRK - 04 mar 23 kl. 07:36

Norge har erstattet Russland som storleverandør av gass til Tyskland

Tyskland har kuttet nesten all gassimport fra Russland og dekker nå nesten hele behovet fra land som Norge, Nederland og Belgia. Mellom 2017 og februar 2022, da Russland invaderte Ukraina, importerte Tyskland i gjennomsnitt 77 terawattimer med naturgass i måneden, viser statistikk fra Bundesnetzagentur (BNetzA). Russland var den klart største leverandøren.

Aftenposten - 14 mar 23 kl. 14:32

Facebook-eier vil kutte Rundt 10.000 jobber

Saken oppdateres... Facebook-eier Meta Platforms Inc. skal kutte Rundt 10.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com