Roskomnadzor

Monday, 15 July, 16:26

Nyheter om Roskomnadzor

NRK - 28 mar 24 kl. 12:05

Russiske myndigheter har blokkert elleve Telegram-kontoer

Det russiske medietilsynet Roskomnadzor har de siste to dagene blokkert tilgangen til elleve kontorer i meldingsappen Telegram som skal ha delt terrorrelatert innhold, melder det statlige russiske nyhetsbyrået RIA, ifølge Reuters..

NRK - 27 jan 23 kl. 13:35

Russland blokkerer nettsidene til FBI og CIA

Russland har blokkert tilgangen til nettsidene til de amerikanske etatene FBI og CIA, og anklager dem for å spre feilinformasjon. Det er medietilsynet Roskomnadzor som står bak blokkeringen av nettsidene, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass. Ifølge Roskomnadzor har FBI og CIA publisert unøyaktig informasjon som diskrediterer det russiske forsvaret..

NRK - 17 nov 22 kl. 07:04

Novaya Gazeta blokkert i Russland

Den uavhengige avisa Novaya Gazeta, mellom anna styrt av fredsprisvinnar Dmitrij Muratov, er blokkert i Russland, melder Reuters. Avisa stoppa publiseringa på nett, sosiale medium og papiravisa i mars etter at Russland innførte strenge sensurlover blei innførte. Det russiske organet for tilsyn og overvaking av media Roskomnadzor stengde allereie i sommar tilgang til den europeiske Novaya Gazeta-nettsida.

NRK - 18 jul 22 kl. 17:29

Google bøtelagt i Russland for Ukraina-innhold

En domstol i Moskva har ilagt Google en bot på 21 milliarder rubler, over 3,6 milliarder kroner, for å ha unnlatt å fjerne innhold om krigen i Ukraina. Det russiske medietilsynet Roskomnadzor hevder videoplattformen YouTube, som er eid av Google, ikke fjernet det de hevder er «falsk informasjon» om Russlands krigføring i Ukraina. Videre anklager Roskomnadzor Google for å unnlate å fjerne «ekstremist- og terrorpropaganda» og innhold som «oppfordrer mindreårige til å delta i uautoriserte demonstrasjoner».

NRK - 02 apr 22 kl. 15:12

Novaja Gazeta ønsker å starte opp igjen

Den uavhengige russiske avisa Novaja Gazeta mener advarslene fra det russiske medietilsynet Roskomnadzor er ugyldige. Nå vil avisa starte opp igjen. Mandag satte avisa alt arbeid på vent fordi de fikk sin andre advarsel fra Roskomnadzor.

NRK - 27 mar 22 kl. 19:12

Russiske medier får ikke rapportere hva Zelenskyj sier

Det russiske medietilsynet Roskomnadzor advarte søndag landets medier mot å formidle intervjuer med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. I en kort uttalelse på sine nettsider skrev Roskomnadzor at en rekke russiske medier har intervjuet Zelenskyj. Det ble ikke gitt noen grunn for advarselen..

NRK - 11 apr 22 kl. 15:38

Krever at Google fjerner trusler

Russlands organ for tilsyn og overvåkning av massemedia. (Roskomnadzor) krever at Google umiddelbart går i gang med å fjerne trusler mot russiske brukere fra deres plattformer, melder Reuters..

Klartale - 28 mar 22 kl. 15:45

Fredspris-vinner stopper publisering i Russland

Avisa Novaja Gazeta stopper all publisering til krigen i Ukraina er over. Den russiske avisa er uavhengig av myndighetene i landet. Redaktør Dmitrij Muratov fikk Nobels fredspris i 2021.

NRK - 27 mar 22 kl. 20:02

Zelenskyj åpner for kompromiss om Donbas

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at han er åpen for å inngå et kompromiss med Russland om Donbas-regionen øst i Ukraina. Det skriver Reuters. Zelenskyj sier at han innser at det er umulig å tvinge Russland fullstendig ut av Ukraina og at det vil føre til tredje verdenskrig.

NRK - 27 mar 22 kl. 16:57

Russland har blokkert Bild

Russiske myndigheter har blokkert nettsiden til den tyske avisen Bild etter at avisen publiserte innhold på russisk om Russlands krigføring mot Ukraina. Det russiske medieovervåkningsorganet Roskomnadzor opplyste søndag at russere ikke lenger har tilgang til den tyske avisens nettutgave. Det skjer etter at avisen publiserte flere rapporter på russisk om Russlands krig i Ukraina og landets glidning mot «totalitært diktatur».

NRK - 16 mar 22 kl. 17:28

Nettsida til BBC blokkert i Russland

Det russiske medietilsynet Roskomnadzor har blokkert nettsida til den britiske kringkastaren BBC. På same tid truar russisk UD med fleire tiltak mot medium, skriv nyheitsbyrået AFP. BBC stoppa all dekning frå Russland tidlegare i mars grunna den nye lova som gjer det straffbart å spreie det russiske styresmakter meiner er «usann» informasjon.

NRK - 16 mar 22 kl. 13:35

Russland blokkerer minst ti medium

Det russiske medietilsynet Roskomnadzor har blokkert tilgangen til minst ti medium på nettet. AFP klarte ikkje å få tilgang på nettsidene onsdag. Det er snakk om både russiske og utanlandske nettstader.

NRK - 14 mar 22 kl. 07:57

Instagram stengt i Russland

Ifølge AFP skal Instagram være stengt i Russland. Instagram er en foto-delingstjeneste og sosialt nettverk. Russiske myndigheter besteme forrige uke å stenge tilgangen til Instagram i landet etter at plattformen tillot oppfordring til drap på russere.

NRK - 28 feb 22 kl. 10:16

Russland krever at Google begrenser Ukraina-søk

Det russiske medietilsynet Roskomnadzor beordrer Google til å begrense tilgang til det russiske myndigheter kaller ikke-verifisert materiale om situasjonen i Ukraina, melder Interfax, ifølge Reuters..

NRK - 28 feb 22 kl. 02:28

Russland blokkerer krigsfange-side

Russlands medietilsyn Roskomnadzor har blokkert en nettside som gir informasjon om krigsfanger og falne i Ukraina-krigen, skriver BBC. Nettsiden som heter «Ishchi svoikh» (Søk etter din egne) er satt opp av ukrainske myndigheter og har navn og bilder på soldater som har falt eller er krigsfanger. Ifølge innenriksdepartementet skal siden gjøre det mulig for russiske familier å finne ut hva som skjedde med deres slektninger.

NRK - 26 feb 22 kl. 09:52

Ti russiske mediehus får advarsel

Det russiske medietilsynet Roskomnadzor har sendt en advarsel til ti russiske mediehus, der de blir beordret til å slutte å bruke ord som invasjon og angrep om operasjonen i Ukraina, skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 06 sep 21 kl. 22:36

Norsk nettavis blokkert i Russland

Den norske nettavisen The Independent Barents Observer har vært blokkert i Russland siden 2019, etter en sak russerne mener oppfordret til selvmord. Avisa tar nå det russiske medietilsynet Roskomnadzor til den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EDM) i Strasbourg..

NRK - 02 sep 21 kl. 16:52

Russland sinte på Google og Apple

Russland anklager Google og Apple for innblanding i det kommende valget til nasjonalforsamling, fordi de nekter å fjerne Aleksej Navalnyjs app. Torsdag trappet det russiske kommunikasjonstilsynet Roskomnadzor opp presset mot Google og Apple for, og truer med store bøter om de ikke «respekterer russisk lov»..

NRK - 16 mar 21 kl. 15:27

Russland truer Twitter

Russlands medietilsyn Roskomnadzor har gitt Twitter en frist på én måned på å fjerne forbudt innhold, hvis ikke kan Twitter bli stengt i landet. Twitter har sagt til AFP at de ikke støtter ulovlig adferd, men at dette er snakk om et forsøk på å bremse den offentlige samtalen..

Aftenposten - 12 jul 19 kl. 07:10

Den norske avisen publiserte sak om homofil mann med selvmordstanker. Nå er avisen blokkert i Russland.

Rettssaken mellom The Barents Observer og det russiske medietilsynet Roskomnadzor starter fredag..

NRK - 11 jan 19 kl. 00:10

Varsler gransking av BBC

Det russiske medietilsynet Roskomnadzor varsler gransking av BBC for å ha spredt islamsk ekstremisme ved å sitere IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi. BBC sier i en uttalelse at de opererer «i samsvar med lovverk og reguleringer i hvert land» de sender..

NRK - 11 jan 19 kl. 00:10

Russland vil granske BBC

Det russiske medietilsynet Roskomnadzor varsler gransking av BBC for å ha spredt islamsk ekstremisme ved å sitere IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi. BBC sier i en uttalelse at de opererer «i samsvar med lovverk og reguleringer i hvert land» de sender..

Hegnar.no - 17 apr 18 kl. 17:56

Russere stenger tilgang til Google- og Amazon-servere

Det russiske teletilsynet Roskomnadzor stenger tilgang til servere tilhørende Google og Amazon som del av arbeidet med å blokkere den krypterte Telegram-appen..

NRK - 11 okt 17 kl. 09:37

CNN får fortsette i Russland

Russiske myndigheter trekker anklager mot CNN International og lar dem fortsette å sende i landet. Lederen for det russiske medietilsynet Roskomnadzor, Aleksandr Zjarov, bekrefter overfor nyhetsbyrået Interfax at striden med CNN nå er løst..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com