Roger Enoksen

Saturday, 25 June, 05:51

Nyheter om Roger Enoksen

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 06 apr 22 kl. 10:48

Vedum sier at han har tillit til Enoksen etter varsler

Vedum er leder for Senterpartiet (Sp) og finansminister i Norge. Han ville ha Enoksen som ny forsvarsminister da han Sp og Arbeiderpartiet skulle lage ny regjeringen etter valget i fjor.Enoksen har også vært leder for Sp.

Klartale - 09 apr 22 kl. 10:27

Forsvarsminister slutter etter forhold til ung kvinne.

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen beklager forholdet han hadde til en ung kvinne. Han slutter også i jobben som statsråd. Det skriver han i en e-post lørdag.

NRK - 09 apr 22 kl. 10:05

Odd Roger Enoksen (Sp) vil gå av

Odd Roger Enoksen opplyser at han vil gå av som forsvarsminister etter at det ble kjent at han på 2000-tallet hadde et seksuelt forhold til en ung kvinne. Enoksen opplyser i en epost til NTB at han har gitt statsministeren beskjed om at han vil gå av. – Jeg vil beklage til de jeg har såret.

Klartale - 11 apr 22 kl. 09:51

Hvem blir ny minister?

Hvem blir ny forsvarsminister? Marit Arnstad, Liv Signe Navarsete og Ola Borten Moe er tre mulige kandidater. Det skriver avisa Aftenposten.

NRK - 09 apr 22 kl. 11:32

Støre mener Enoksen burde fortalt om forhold

Statsminister Jonas Gahr Støre mener Odd Roger Enoksen burde fortalt at han hadde hatt et forhold til en svært ung kvinne på 2000-tallet før han i fjor høst ble utnevnt til forsvarsminister. – Jeg mener det er et forhold som burde vært delt, og slik som det er fremkommet så mener jeg at det ville ført til et annet forhold i oktober enn det gjorde, sa Støre på en pressekonferanse lørdag. Støre sier at Enoksen ikke fortalte sannheten i samtalene før Enoksen ble utnevnt til statsråd.

NRK - 09 apr 22 kl. 10:12

Støre: Riktig at Enoksen går av

Statsminister Jonas Gahr Støre Enoksens ønske om å gå av som forsvarsminister. – Odd Roger Enoksen har i dag informert meg om at han ønsker å trekke seg som forsvarsminister. Det er en avgjørelse jeg har akseptert og mener er riktig, skriver statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK.

NRK - 08 apr 22 kl. 12:09

Enoksen slår alarm om status for Forsvaret

Forsinkelser og kostnadsoverskridelser i Forsvaret skaper nå bekymring hos forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp). – Status for Forsvaret er ikke der den burde være, sier Enoksen. – Nytt materiell kommer senere enn planlagt, byggeprosjekter blir dyrere og vi har utfordringer med å beholde og rekruttere riktig kompetanse.

NRK - 09 mar 22 kl. 10:07

Enoksen: Svakheiter i personell

Forsvaret har svakheiter på personellsida, innrømmer forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp). Han seier styrkinga av forsvaret i nord er blant dei viktigaste prioriteringane til regjeringa. – Vi må bygge opp Heimevernet, som i framtida vil ha ei viktig oppgåve med å styrke hæren i nord, seier Enoksen i Politisk kvarter.

NRK - 12 apr 22 kl. 14:57

Takket Enoksen for innsatsen

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) takket Odd Roger Enoksen (Sp) for innsatsen han gjorde som forsvarsminister, skriver NTB. – Jeg ønsker å takke ham for den innsatsen han har levert som forsvarsminister i en krevende tid, sa Støre da Enoksens erstatter Bjørn Arild Gram (Sp) ble presentert onsdag ettermiddag. Lørdag ble det kjent at forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) trekker seg, etter at VG gjorde det kjent han hadde et seksuelt forhold til en ung kvinne mens han var statsråd.

Klartale - 12 apr 22 kl. 11:35

Flere medier: Gram blir ny forsvarsminister

Bjørn Arild Gram er fra Senterpartiet (Sp). Flere medier sier han blir ny forsvarsminister. Det betyr at Gram tar over stillingen fra Odd Roger Enoksen.

NRK - 09 apr 22 kl. 16:44

Varsler kommenterer Enoksen-avgang

Hilde Lengali, som selv har varslet om forhold rundt Odd Roger Enoksen (SP) sier det er tøft å lese VGs avsløringer rundt relasjonen hans til en ung kvinne, som førte til at forsvarsministeren gikk av i dag. – Den avmakten og følelsen av å ikke kunne stå frem håper jeg kan endres nå, sier Lengali. Odd Roger Enoksen har ikke ønsket å stille til intervju med NRK lørdag, men i en e-post til NTB gir han en uforbeholden unnskyldning til de han har såret..

NRK - 09 apr 22 kl. 14:23

Vedum: Enoksen ville ikke blitt forsvarsminister

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum sier at Odd Roger Enoksen før han ble statsråd, burde ha opplyst om at han på 2000-tallet hadde et forhold til en svært ung kvinne. – Da han man konkludert med at det ikke hadde vært rett at han ble forsvarsminister, sier Vedum til NRK. SP-lederen var ikke fullt informert som saken før han leste om den i VG lørdag morgen.

NRK - 09 apr 22 kl. 10:33

Vedum: Helt nødvendig og riktig av Enoksen å gå av

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier at Odd Roger Enoksen måtte gå av som forsvarsminister. Vedum sier i likhet med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at det som har kommet fram om Enoksens forhold til en ung kvinne på 2000-tallet, ikke er forenlig med tilliten som behøves for å være statsråd. – Det var en nødvendig og helt riktig vurdering av Enoksen å be om å få gå av som forsvarsminister, sier Vedum.

NRK - 07 apr 22 kl. 06:32

Flybasen på Evenes blir dyrere enn planlagt

Den nye kampflybasen på Evenes i Nordland blir flere milliarder kroner dyrere enn antatt, viser en rapport Forsvarsdepartementet har mottatt. Evenes skal huse Norges nye kampfly og operative overvåkingsfly, som flyttes fra Andøya. Ved å samle alt på ett sted skulle Forsvaret spare penger, men denne spareplanen står nå i fare, skriver Aftenposten.

NRK - 05 apr 22 kl. 21:58

Har tillit til Enoksen

Sp-leiar Trygve Slagsvold Vedum sa i Debatten i kveld at han har tillit til Odd Roger Enoksen som forsvarsminister. Dette trass i at det har kome fram at tidlegare Sp-politikar Hilde Lengali kom med varsel mot Enoksen..

NRK - 05 apr 22 kl. 21:58

Vedum har tillit til Enoksen

Sp-leiar Trygve Slagsvold Vedum sa i NRK Debatten i kveld at han har tillit til Odd Roger Enoksen som forsvarsminister. Dette trass i at det har kome fram at tidlegare Sp-politikar Hilde Lengali har kome med varsel mot Enoksen..

NRK - 02 apr 22 kl. 08:15

Varsel mot forsvarsministeren

Tidligere Sp-politiker Hilde Lengali har levert et formelt varsel mot forsvarsminister Odd Roger Enoksen. – Det gjorde jo at jeg sluttet i Senterpartiet. Det var absolutt en sterk årsak til at jeg droppet ut av politikken, sier Lengali til NRK.

NRK - 16 mar 22 kl. 10:23

Varsler økte bevilgninger til Forsvaret

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) sier at regjeringen har besluttet å styrke Forsvaret med ekstra bevilgninger allerede inneværende år. – Regjeringen har gjort en beslutning om å styrke Forsvaret allerede i år med en ekstra bevilgning, sier Enoksen, som onsdag deltar på et ekstraordinært forsvarsministermøte i Nato. Han varsler at budsjettbevilgningen vil bli presentert førstkommende fredag.

E24 - 09 apr 22 kl. 10:09

Odd Roger Enoksen (Sp) går av som forsvarsminister

Odd Roger Enoksen opplyser at han vil gå av som forsvarsminister etter at det ble kjent at han på 2000-tallet hadde et seksuelt forhold til en ung kvinne..

Aftenposten - 09 apr 22 kl. 09:54

VG: Forsvarsminister Odd Roger Enoksen beklager forhold til 18-åring han møtte i 2005

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) beklager at han som stortingsrepresentant og senere statsråd hadde et forhold….

Aftenposten - 09 apr 22 kl. 09:54

Odd Roger Enoksen går av som forsvarsminister

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) går av som forsvarsminister. Det skjer etter å ha beklaget at han som….

Aftenposten - 09 apr 22 kl. 09:54

Odd Roger Enoksen går av som forsvarsminister: - Jeg har gjort flere dårlige valg og vurderinger.

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) går av. Det skjer etter å ha beklaget at han som toppolitiker innledet et….

NRK - 20 feb 22 kl. 10:07

– Det er stor grunn til å vere bekymra

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Ap) er ikkje samd med Boris Johnson i at Russland ser ut til å planlegge den største krigen i Europa sidan 1945. – Nei, det kan vi ikkje seie. Det er klart at grensa mellom fred og krig kan vere vanskeleg, seier Enoksen til NRK.

VG - 10 apr 22 kl. 22:28

Tidligere statssekretær om Enoksen: – Virker som om håndteringen er preget av naivitet

Det blir stilt spørsmål om bakgrunnssjekkingen av statsråder etter at Odd Roger Enoksen (Sp) måtte gå av som forsvarsminister. Folk med kjennskap til prosessen foreslår en vesentlig forbedring..

NRK - 09 apr 22 kl. 11:32

Støre om Enoksens avgang: Nødvendig avgjørelse

– Det er en nødvendig avgjørelse etter det som er fremkommet i denne saken. Jeg ha gjort det klart for Enoksen at det ikke er forenlig med det å være statsråd. Det sa statsminister Jonas Gahr Støre lørdag formiddag etter at forsvarsminister Odd Roger Enoksen (SP) gikk av etter at de kom frem at han på 2000-tallet hadde et forhold til en ung kvinne.

Aftenposten - 09 apr 22 kl. 11:32

Støre: Mener Enoksen burde varslet om forholdet

Lørdag formiddag møtte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) pressen for å kommentere at Odd Roger Enoksen (Sp) går av som….

Aftenposten - 09 apr 22 kl. 11:32

Støre: Mener Enoksen burde varslet om forholdet som gjør at han går av

Lørdag formiddag møtte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) pressen for å kommentere at Odd Roger Enoksen (Sp) går av som….

NRK - 09 apr 22 kl. 11:01

Sier Senterpartiet ikke har vært kjent med Enoksen-saken

Senterpartiets partisekretær Knut M. Olsen sier at partiet har ikke vært kjent med saken som førte til at forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) lørdag sier at han vil gå av. – Saken er alvorlig og vi mener Enoksens avgjørelse om å gå av som forsvarsminister er riktig, sier OIsen til NRK..

E24 - 09 apr 22 kl. 10:36

Støre om Enoksen: Ville ikke blitt statsråd hvis forholdet ble opplyst om

Odd Roger Enoksen (Sp) går av som forsvarsminister. Ikke forenlig med å være statsråd, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til VG..

E24 - 09 apr 22 kl. 10:32

Enoksen går av som forsvarsminister

Odd Roger Enoksen (Sp) går av som forsvarsminister. Ikke forenelig med å være statsråd, sier Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til VG..

VG - 09 apr 22 kl. 10:13

Enoksen går av som forsvarsminister

Odd Roger Enoksen (Sp) går av som forsvarsminister. Ikke forenelig med å være statsråd, sier Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til VG..

NRK - 09 apr 22 kl. 09:22

VG: Enoksen beklager

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen beklager at han hadde et nært forhold til en svært ung kvinne da han var statsråd i den forrige rødgrønne regjeringen. Det sier han til VG. Kvinnen var 18 år og videregåendeelev i 2005, og på skoletur til Oslo med politikk-klassen sin.

NRK - 07 mar 22 kl. 11:18

Forsvarsministeren koronasmittet

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) avlyser sin planlagte reise til Stockholm tirsdag og onsdag fordi han er koronasmittet. Det opplyser Forsvarsdepartementet mandag. Enoksen skulle etter planen ha møtt sin svenske kollega Peter Hultqvist..

NRK - 27 feb 22 kl. 19:11

Enoksen: Kan stille med ytterligere bidrag

– Norge står klare til å stille med ytterligere militære bidrag dersom Nato trenger det, sier forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp)..

NRK - 17 feb 22 kl. 15:25

Forsvarsministeren avbryter reise

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) har bestemt seg for å droppe sitt planlagte besøk på sikkerhetskonferansen i München. Den spente situasjonen i Ukraina er grunnen til at den planlagte reisen blir avlyst. – Det har selvfølgelig bakgrunn i det vi står i nå, hvor man i verste fall kan frykte at det skjer ting såpass fort at jeg ønsker å være til stede i Norge og tilgjengelig for beslutninger som eventuelt må tas, sier Enoksen.

NRK - 27 apr 22 kl. 00:57

Sp kan få nye varslingsrutiner

Senterkvinnene vil at en kvinne skal være med på å håndtere varsler i partiet og har lagt fram forslag om det for sentralstyret. – Godt innspill, mener partileder Trygve Slagsvold Vedum. Forslaget kommer kort tid etter at Odd Roger Enoksen måtte gå av som forsvarsminister etter å ha hatt en seksuell relasjon til en ung kvinne.

E24 - 12 apr 22 kl. 14:17

Bjørn Arild Gram blir ny forsvarsminister - Sigbjørn Gjelsvik blir kommunalminister

Gram, som frem til i dag var kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp)..

E24 - 12 apr 22 kl. 14:17

Bjørn Arild Gram ny forsvarsminister: – Jeg kjenner på ansvaret. Det er alvor nå.

Gram, som frem til i dag var kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp). – Det er alvor nå, sier landets nye forsvarsminister..

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Medier: Bjørn Arild Gram blir ny forsvarsminister

Ifølge Vårt Land, TV 2 og NRK er det Bjørn Arild Gram (Sp) som blir ny forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp)..

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Regjeringen utnevner ny forsvarsminister: Bjørn Arild Gram på plass på Slottet

Gram, som i dag er kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp), har flere medier meldt tirsdag..

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Regjeringen utnevner nye statsråder: Bjørn Arild Gram på plass på Slottet

Gram, som i dag er kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp), har flere medier meldt tirsdag..

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Regjeringen utnevner nye statsråder: Bjørn Arild Gram på plass på Slottsplassen

Gram, som i dag er kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp), har flere medier meldt tirsdag..

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Bjørn Arild Gram blir ny forsvarsminister - Sigbjørn Gjeldsvik blir kommunalminister

Gram, som i dag er kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp). Sigbjørn Gjelsvik blir ny kommunalminister..

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Bjørn Arild Gram blir ny forsvarsminister - Sigbjørn Gjelsvik blir kommunalminister

Gram, som frem til i dag var kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp)..

VG - 12 apr 22 kl. 11:36

Bjørn Arild Gram ny forsvarsminister: – Jeg kjenner på ansvaret. Det er alvor nå.

Gram, som frem til i dag var kommunal- og distriktsminister, tar over som forsvarsminister etter Odd Roger Enoksen (Sp). – Det er alvor nå, sier landets nye forsvarsminister..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com