Rishi

Sunday, 26 March, 17:10

Nyheter om Rishi

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 mar 23 kl. 06:10

Britenes statsminister ber BBC og Lineker rydde opp

BBCs fotballsendinger i helgen er kraftig redusert som følge krangelen rundt Gary Lineker. Statsminister Rishi Sunak ber partene ordne opp på en ryddig måte. BBC bekreftet fredag at Lineker ikke vil lede det populære fotballprogrammet «Match of the Day» inntil videre som følge av at han har uttalt seg kritisk om britiske myndigheters asylpolitikk.

Klartale - 25 okt 22 kl. 13:00

Hvem er Rishi Sunak?

Rishi Sunak blir den nye lederen for det konservative partiet. Og blir dermed Storbritannias neste statsminister.Etter flere uker med politisk kaos ble Sunak det nye lederen.

NRK - 22 mar 23 kl. 17:57

Storbritannias statsminister har frigitt skattemeldingene sine

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har frigitt skattemeldingene sine. De viser at han betalte over 1 million pund i skatt over tre år fram til april 2022..

NRK - 22 mar 23 kl. 17:57

Sunak skattet én million pund over de siste tre årene

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har frigitt skattemeldingene sine. De viser at han betalte over 1 million pund i skatt over tre år fram til april 2022. Sunak lovet første gang å frigi skattemeldingene sine i forbindelse med partilederkampen som han tapte mot Liz Truss i fjor sommer.

NRK - 14 jan 23 kl. 09:35

Rishi Sunak kaller Iran for et barbarisk regime etter henrettelse

Storbritannias statsminister Rishi Sunak fordømmer Irans henrettelse av iransk-britiske Alireza Akbari og kaller den for grusom og feig. – Jeg er forferdet over henrettelsen av den britisk-iranske statsborgeren Alireza Akbari i Iran. Dette var en grusom og feig handling, utført av et barbarisk regime uten respekt for menneskerettighetene til sitt eget folk, skriver Sunak på Twitter.

Klartale - 17 mar 23 kl. 08:35

Helsearbeidere kan være ferdige med å streike

Britiske helsearbeidere har streiket i flere måneder. Det har ikke vært så mange streiker siden 1980-tallet. Helsevesenet (NHS) til britene har blitt påvirket av streikene.

NRK - 15 mar 23 kl. 18:38

Storstreik i Storbritannia

Hundretusenvis av britiske arbeidere la onsdag ned arbeidet i protest mot finansminister Jeremy Hunts forslag til statsbudsjett. Alt fra leger og sykepleiere til lærere, akademikere, togførere og BBC-journalister sluttet opp om onsdagens streik, med krav om lønnsvekst i takt med inflasjonen, styrkede pensjonsrettigheter og sikkerhet for jobbene. Streiken førte blant annet til full stans på T-banen i London, og 130.

NRK - 13 mar 23 kl. 20:04

USA: Australia skal kjøpe minst tre atomubåter

Australia skal kjøpe minst tre amerikanske atomubåter, ifølge USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan. I tillegg vil australierne få opsjon på kjøp av to til. Senere er planen at USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om bygging av nye atomdrevne ubåter.

NRK - 10 mar 23 kl. 16:37

Storbritannia betaler interneringsleir i Frankrike

Storbritannia skal betale Frankrike 480 millioner pund de neste tre årene for å slå ned på migranter som forsøker å ta seg til landet over Den engelske kanal. Som del av avtalen skal britene bidra til finansiering av en interneringsleir i Frankrike. I tillegg skal det sendes grensepolitifolk fra begge landene til land som ligger langs de mest brukte rutene for menneskesmugling.

NRK - 10 mar 23 kl. 16:14

Macron og Sunak enige om å restarte forholdet

Frankrikes president Emmanuel Macron tok imot britenes statsminister Rishi Sunak fredag. De to er enige om å starte på nytt med blanke ark etter flere år med gnisninger. Det fransk-britiske toppmøtet er det første siden 2018 og har som formål å vise at landene innleder et nytt kapittel seg imellom, ifølge Macrons kontor.

NRK - 10 mar 23 kl. 11:58

Macron og Sunak møtes for å diskutere forholdet etter brexit

Frankrikes president Emmanuel Macron og britenes statsminister Rishi Sunak møtes for å snakke om hvordan de kan fikse det anspente forholdet etter brexit. Det fransk-britiske toppmøtet er det første siden 2018 og har som formål å vise at landene innleder et nytt kapittel seg imellom, ifølge Macrons kontor. Macron og Sunak skal blant annet diskutere hvordan landene kan styrke sine militære og forretningsmessige bånd.

Aftenposten - 08 mar 23 kl. 17:16

Småbåtene som krysser Kanalen er livsfarlige. Migrantene er et av Rishi Sunaks største problemer.

Britiske velgere ser på ulovlig innvandring som et av landets største problemer..

NRK - 08 mar 23 kl. 16:15

Sunak bes om å frigi skattemeldingene sine

Storbritannias statsminister Rishi Sunak bes igjen om å offentliggjøre skattemeldingene sine, noe han flere ganger har lovet å gjøre. Sunak sa at han ville legge fram skattemeldingene sine «veldig snart» i spørretimen onsdag. Han lovte først å gjøre dette under toryenes lederkamp i fjor sommer.

NRK - 07 mar 23 kl. 01:25

Storbritannias og Rwandas ledere om menneskesmugling

Den britiske statsministeren Rishi Sunak og Rwandas president Paul Kagame diskuterte migrasjonssamarbeid og tiltak mot menneskesmugling mandag kveld. De to snakket sammen på telefon, og begge har forpliktet seg til å sikre at dette viktige partnerskapet blir vellykket, heter det i en uttalelse fra den britiske statsministerens kontor. Sunak og Kagame diskuterte også den stadig økende volden i Kongo og internasjonal innsats for å få til en fredelig løsning der, heter det videre.

NRK - 07 mar 23 kl. 01:06

Lederne i Storbritannia og Rwanda diskutere migrasjonssamarbeid

Den britiske statsministeren Rishi Sunak og Rwandas president Paul Kagame diskuterte migrasjonssamarbeid og tiltak mot menneskesmugling mandag kveld. Sunak og Kagame snakket sammen på telefon der også den økende volden i Kongo var et tema. Samtalen fant sted kvelden før den britiske regjeringen skal legge frem et lovforslag om å utvise alle som ankommer Storbritannia i småbåter og gi dem livslangt forbud mot å bosette seg i landet, melder NTB..

NRK - 06 mar 23 kl. 16:45

Storbritannia vil nekte asyl til alle som kommer med småbåter

Den britiske regjeringen vil utvise alle som ankommer Storbritannia i småbåter, og gi dem et livslangt forbud mot å bosette seg i landet. Det vil si at ingen som krysser Den engelske kanal med irregulære transportmidler, får lov til å søke asyl. I stedet skal myndighetene pågripe og deportere dem enten til hjemlandet eller et trygt tredjeland.

Aftenposten - 01 mar 23 kl. 13:05

Plutselig var Nord-Irland et lykkeland

Statsminister Rishi Sunak vil lage jubelsak av handel som inntil nylig var en selvfølge..

NRK - 28 feb 23 kl. 11:09

Sunak i Nord-Irland for å selge ny avtale med EU

Storbritannias statsminister Rishi Sunak er i Nord-Irland for å selge en ny avtale med EU. – Det handler om hva som er best for befolkningen i Nord-Irland, sier Sunak. Avtalen ble lagt frem av Sunak og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen mandag kveld.

Klartale - 25 okt 22 kl. 12:40

Rishi Sunak er ny statsminister

42 år gamle Rishi Sunak ble utnevnt som Storbritannias statsminister tirsdag. Det var Kong Charles som utnevnte ham. Og det skjedde under et møte med kongen rundt 12-tiden.

NRK - 27 feb 23 kl. 16:39

Sunak: Ny Nord-Irland-avtale sikrer fri handel i Storbritannia

Storbritannia og EU har inngått en ny avtale som skal løse den betente striden tilknyttet den såkalte Nord-Irland-protokollen i kjølvannet av brexit. Storbritannias statsminister Rishi Sunak og EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen møtte pressen i England mandag ettermiddag for å kunngjøre enigheten. – Vi har endret den opprinnelige protokollen, sa Sunak da han presenterte det han beskriver som det nye Windsor-rammeverket.

E24 - 27 feb 23 kl. 16:10

Sunak: – Vi har fjernet enhver form for grense i Irskesjøen

EU og Storbritannia er enige om en ny Nord-Irland-protokoll som fjerner enhver form for grense i Irskesjøen, ifølge statsminister Rishi Sunak..

NRK - 27 feb 23 kl. 15:24

BBC: Enighet om Nord-Irland-protokollen

BBC melder at EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og statsminister Rishi Sunak er blitt enige. Det samme gjør nyhetsbyrået Reuters. EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er i London for å ha samtaler med Sunak om den omstridte Nord-Irland-protokollen, som har vært et stridstema etter at Storbritannia stemte for å forlate EU i 2016..

NRK - 27 feb 23 kl. 13:59

EU-sjefen på plass i London for Brexit-samtaler

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er i London for det som omtales som avsluttende samtaler for den omstridte Nord-Irland-protokollen. – Jeg er glad for å være i Storbritannia i dag for å møte statsminister Rishi Sunak, skriver EU-sjefen på Twitter mandag ettermiddag. Sunak og von der Leyen skal etter planen møtes til det som omtales som «avsluttende samtaler» rundt den omstridte Nord-Irland-protokollen, som har vært et stridstema etter at Storbritannia stemte for å forlate EU i 2016..

Klartale - 24 okt 22 kl. 15:26

Han blir Storbritannias nye statsminister

Rishi Sunak har vunnet lederkampen i Det konservative partiet. Han står derfor alene igjen som kandidat til å bli statsminister. Penny Mordaunt var den andre kandidaten.

Klartale - 24 okt 22 kl. 11:01

Rishi Sunak kan bli statsminister

Storbritannia må ha en ny statsminister etter Liz Truss sluttet. Tidligere statsminister Boris Johnsen har trukket seg fra lederkampen.Rishi Sunak er en sterk kandidat.

NRK - 26 feb 23 kl. 20:45

Von der Leyen til London for brexitsamtaler om Nord-Irland

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen drar mandag til London for å møte Rishi Sunak for å komme til en enighet om en tollavtale om Nord-Irland. Ifølge Reuters har de mål om å ferdigstille den såkalte Nord-Irland-protokollen. I en felles uttalelse fra Storbritannia og EU heter det at von der Leyen og Sunak vil komme sammen for å jobbe mot en «felles og praktiske løsninger for rekken av komplekse utfordringer rundt protokollen».

NRK - 21 okt 22 kl. 23:40

Rishi Sunak nådde milepæl

Tidligere finansminister Rishi Sunak har fått støtte fra 100 medlemmer av det konservative Tory-partiet, og er dermed klar for å bli med i avstemningen om hvem som blir ny partileder, og dermed statsminister. Det melder nyhetsbyrået AFP. – Jeg er beæret over å være Tory-representant nummer 100 som stiller meg bak Rishi Sunak, tvitrer backbencheren Tobias Elwood.

NRK - 24 feb 23 kl. 13:54

Forlag gir ut Roald Dahls bøker også i original drakt

Kritikken rundt endringene i Roald Dahls barnebøker gjør at det britiske forlaget Puffin velger å gi ut både de reviderte tekstene og originalutgavene. Reaksjonene på endringene som ble gjort for å gjøre bøkene mer oppdatert og mindre støtende, har gått helt til topps i det britiske samfunnet. Selv statsminister Rishi Sunak reagerte.

Klartale - 21 okt 22 kl. 11:23

Dette skjer i Storbritannia nå

I går ble det klart at Liz Truss slutter som statsminister. Hun har kun vært statsminister i 45 dager. – Jeg klarer ikke å levere det jeg lovet da jeg ble valgt.

NRK - 24 feb 23 kl. 00:34

Sunak ber om raskere våpenhjelp til Ukraina

Storbritannias statsminister Rishi Sunak kommer fredag til å be G7-landene om å gi Ukraina våpen raskere. Dette kommer fram i en uttalelse som 10 Downing Street har sendt ut, melder AFP. – For at Ukraina skal vinne denne krigen, og for at denne dagen skal komme raskere, må de få en avgjørende fordel på slagmarken.

Aftenposten - 20 dec 22 kl. 05:45

Storbritannia stopper opp. Dette er Rishi Sunaks store hodepine.

Hvem blunker først? Rishi Sunak eller fagforeningene? Det som skjer i Storbritannia nå, har en spesiell forhistorie..

Aftenposten - 20 feb 23 kl. 15:08

Storbritannias statsminister kritiserer Roald Dahl-endringer: – Skjønnlitteraturen bør bevares

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har meldt seg på i debatten om endringene i Roald Dahls bøker..

NRK - 20 feb 23 kl. 15:12

Storbritannias statsminister kritiserer Roald Dahl-endringer

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har meldt seg på i debatten om endringene i Roald Dahls bøker. Han synes ikke noe om oppdateringene. Sunak er av dem som ikke har noe til overs for at kjente barnebøker som «Heksene» og «Charlie og sjokoladefabrikken» får en delvis endret språkdrakt, melder BBC.

NRK - 18 feb 23 kl. 16:55

Storbritannias statsminister: – En global krig

Storbritannias statsminister Rishi Sunak fordømmer landene som har støttet Russlands krig i Ukraina, og beskriver ifølge nyhetsbyrået Reuters konflikten som en «global krig». Uttalelsen kom via Sunaks kontor etter et møte mellom USAs visepresident Kamala Harris og den britiske statsministeren i München. – De var enige om at Putins krig i Ukraina er en global krig, både med hensyn til konsekvensene for mat- og energisikkerhet og når det gjelder følgene for internasjonalt aksepterte normer som suverenitet, heter det i uttalelsen lørdag..

Aftenposten - 17 feb 23 kl. 20:55

Sunak: Positive Nord-Irland-samtaler, men mer arbeid gjenstår

Storbritannias statsminister Rishi Sunak beskriver brexitsamtalene om Nord-Irland med EU som positive..

E24 - 17 feb 23 kl. 20:55

Sunak: Positive Nord-Irland-samtaler, men mer arbeid gjenstår

Storbritannias statsminister Rishi Sunak beskriver brexitsamtalene om Nord-Irland med EU som positive. Men en ny avtale er ennå ikke klar..

Dagbladet - 08 feb 23 kl. 20:18

- Ingen sympati for egne

Onsdag kveld holder Storbritannias statsminister Rishi Sunak og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj en felles pressekonferanse..

Dagbladet - 08 feb 23 kl. 20:18

-Leder ikke til noe godt

Onsdag kveld holder Storbritannias statsminister Rishi Sunak og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj en felles pressekonferanse..

NRK - 08 feb 23 kl. 16:58

Storbritannia: Ser på muligheten for å gi Ukraina kampfly

Den britiske regjeringen vil undersøke om de kan levere kampfly til Ukraina og hvordan det i så fall vil skje, sier en talsperson for statsminister Rishi Sunak. Forsvarsminister Ben Wallace har fått i oppdrag å vurdere hva slags fly britene eventuelt kan tilby, sier talspersonen, men legger til at det ikke er tatt noen beslutning om å gi ukrainerne fly. Britene ser også på hvordan det fem år lange opplæringsprogrammet for jagerflypiloter kan kortes ned.

NRK - 08 feb 23 kl. 15:57

Zelenskyj møtte kong Charles

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj ble i ettermiddag mottatt av kong Charles på Buckingham Palace. Zelenskyj møtte kongen etter sin tale til det britiske parlamentet. Audiensen varte i 40 minutter.

NRK - 08 feb 23 kl. 12:21

Zelenskyj er på plass i England - ble tatt imot av statsminister Sunak

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har landet i Storbritannia, der han skal ha møter med statsminister Rishi Sunak. Sunak la selv ut det første bildet fra besøket på sin twitterkonto klokken 11.48.

NRK - 08 feb 23 kl. 11:33

Zelenskyj skal møte kong Charles

Kong Charles gir audiens til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under Zelenskyjs besøk i Storbritannia i dag. Det er første gang Zelenskyj kommer til Storbritannia siden krigen startet for nesten ett år siden. Der skal han ha møter med statsminister Rishi Sunak..

NRK - 08 feb 23 kl. 09:39

Zelenskyj skal møte Sunak

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj drar til Storbritannia i dag for å møte statsminister Rishi Sunak. Det melder Sky News. Det er første gang Zelenskyj kommer til Storbritannia siden krigen startet for nesten ett år siden.

NRK - 07 feb 23 kl. 13:58

Storbritannias statsminister med omfattende regjeringsendringer

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har gjort vesentlige endringer i regjeringen i et forsøk på å skape økonomisk vekst og takle energikrisen. Inn som ny partiformann kommer som ventet Greg Hands, som til nå har vært handelsminister. Men den største endringen er omorganiseringen av tre departementer.

NRK - 07 feb 23 kl. 00:33

Venter endringer i den britiske regjeringen

Tirsdag skal Storbritannias statsminister Rishi Sunak kunngjøre en rekke endringer i regjeringen sin, ifølge britiske medier. Sunak skal også utnevne ny formann for Det konservative parti, og endringer i regjeringen kan føre til at det opprettes nye ministerposter, skriver avisen The Times. Ifølge Financial Times er det ventet at statsministeren skal bryte opp departementet med ansvar for industri, forskning, energi og klimaendringer (BEIS)..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com