Rishi

Tuesday, 06 June, 01:43

Nyheter om Rishi

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 maj 23 kl. 08:42

Zelenskyj til London i dag

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj reiser mandag til London for å møte statsminister Rishi Sunak. Zelenskyj kom søndag kveld til Paris, der han blant annet møtte president Emmanuel Macron. Før dette har hans seneste utenlandstur brakt ham til Roma, Berlin og Aachen.

NRK - 25 maj 23 kl. 11:05

Rekordinnvandring til Storbritannia

Innvandringen til Storbritannia nådde et rekordnivå på 606.000 personer i 2022, viste offisielle tall torsdag. Målet på innvandringen er et nettotall, det vi si fratrukket dem som forlot landet.

NRK - 24 maj 23 kl. 16:17

Sunak vil ikke granske Braverman

torbritannias statsminister Rishi Sunak sier han ikke vil granske innenriksminister Suella Bravermans håndtering av en fartsovertredelse i fjor. – Min avgjørelse er at disse sakene ikke er et brudd på ministerloven, står det i et brev fra Sunak til Braverman onsdag. Sunaks avgjørelse kom etter at han brukte fire dager på å vurdere avsløringene i avisen The Sunday Times , hvor det sto at Braverman hadde bedt tjenestepersoner om å få ta et privat trafikkurs i stedet for med andre for å slippe å få fartsbot og prikker på førerkortet etter at hun ble tatt i råkjøring i fjor sommer.

NRK - 22 maj 23 kl. 06:29

Kina ber Storbritannia slutte med baksnakking

Kinas ambassade ber Storbritannia dempe språkbruken etter at statsminister Rishi Sunak kalte dem en sikkerhetstrussel. Sunak uttalte under G7-toppmøtet at Kina den største hemskoen for verdens sikkerhet og velstandsutvikling, men at andre ledende nasjoner likevel ikke burde bryte båndene med dem. Søndag svarte Kinas ambassade i Storbritannia.

NRK - 21 maj 23 kl. 08:04

Sunak: pilottrening av ukrainere starter til sommeren

Storbritannias statsminister Rishi Sunak sa opptreningen av ukrainske piloter starter til sommeren. Han understreket at Storbritannia vil støtte Ukraina med det de trenger av luftvåpen framover. USAs president Joe Biden ga tidlig søndag morgen klarsignal til at Ukraina kan få F-16-fly.

NRK - 20 maj 23 kl. 17:22

Zelenskyj takker Sunak

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har takket den britiske statsministeren for støtten til å stable på beina en koalisjon for å skaffe vestlige kampfly. Zelenskyj møtte Rishi Sunak på sidelinjen av G7-landenes toppmøte i den japanske byen Hiroshima. – Jeg takket ham for lederskapet Storbritannia har tatt i den internasjonale kampflykoalisjonen, skriver Zelenskyj på sin Telegram-konto.

E24 - 19 maj 23 kl. 13:32

Sunak og kona tapte 2,7 milliarder kroner i fjor

Storbritannias statsminister Rishi Sunak og hans kone Akshata Murty mistet over 200 millioner pund av formuen sin i løpet av 2022, ifølge Sunday Times..

NRK - 16 maj 23 kl. 21:23

Lovar internasjonal koalisjon for kampfly til Ukraina

Regjeringssjefane i dei 43 medlemslanda i Europarådet er samla for toppmøte i Reykjavík på Island. Der kjem britiske Rishi Sunak og nederlandske Mark Rutte med lovnad om ein internasjonal koalisjon som skal syte for forsvarsevne i lufta, melder AFP. – Statsministrane har blitt einige om å bygge ein internasjonal koalisjon for å støtte Ukraina med kampfly, alt frå trening til anskaffing av F16-jagarfly, heiter det i ei fråsegn frå det britiske statsministerkontoret..

NRK - 12 mar 23 kl. 06:10

Britenes statsminister ber BBC og Lineker rydde opp

BBCs fotballsendinger i helgen er kraftig redusert som følge krangelen rundt Gary Lineker. Statsminister Rishi Sunak ber partene ordne opp på en ryddig måte. BBC bekreftet fredag at Lineker ikke vil lede det populære fotballprogrammet «Match of the Day» inntil videre som følge av at han har uttalt seg kritisk om britiske myndigheters asylpolitikk.

NRK - 10 maj 23 kl. 23:27

Britene vil likevel ikke kvitte seg med alle EU-lovene

Storbritannia kommer ikke til å kvitte seg med alle EU-lovene innen utgangen av 2023, men regjeringen lover å klargjøre hvilke lover som vil bli beholdt. En talsperson for statsminister Rishi Sunaks sa i januar at regjeringen innen utgangen av året ville kvitte seg med de eksisterende EU-lovene. Onsdag sa nærings- og handelsminister Kemi Badenoch at regjeringen nå planlegger å kvitte seg med rundt 600 av de 4000 EU-lovene som fortsatt gjelder.

NRK - 07 maj 23 kl. 15:58

Britene feirer med gatefester og konsert

Titusener av briter deltar søndag i gatefester over hele Storbritannia for å feire kroningen av kong Charles og dronning Camilla. I løpet av søndagen er det planlagt over 67.000 såkalte Big Lunches, der naboer kommer sammen for å spise og feire.

NRK - 04 maj 23 kl. 07:25

Kommunevalg i Storbritannia – ventes tap for de konservative

Det er ventet at Storbritannias statsminister Rishi Sunak og hans konservative parti vil lide store tap i kommunevalget i England torsdag. Valget blir første gang Sunak møter velgerne siden han inntok statsministerposten etter noen kaotiske uker i oktober i fjor. Storbritannia går nå gjennom den verste levekostnadskrisen på mange tiår, og kommunevalgene ventes å vise hva velgerne mener om de store partiene i landet foran parlamentsvalget.

Klartale - 25 okt 22 kl. 13:00

Hvem er Rishi Sunak?

Rishi Sunak blir den nye lederen for det konservative partiet. Og blir dermed Storbritannias neste statsminister.Etter flere uker med politisk kaos ble Sunak det nye lederen.

NRK - 25 apr 23 kl. 17:30

Storbritannias første evakueringsfly har dratt fra Sudan

Storbritannias første evakueringsfly har forlatt Sudan. Det er ventet flere fly natt til onsdag, opplyser en talsperson for statsminister Rishi Sunak, ifølge Reuters..

NRK - 23 apr 23 kl. 14:26

Britiske diplomater evakuert fra Sudan

Britiske diplomater og deres familiemedlemmer har evakuert fra Sudan, i det som blir omtalt som en «kompleks og rask» operasjon. Det bekrefter Storbritannias statsminister Rishi Sunak. Det melder BBC..

NRK - 17 apr 23 kl. 14:06

Sunak etterforskes av Parlamentet

Storbritannias statsminister Rishi Sunak etterforskes av Parlamentets ombud for normer. Etterforskningen ble satt i gang tidligere i april. Ifølge en melding som er lagt ut på Parlamentets nettsider, er årsaken til etterforskningen spørsmål rundt flagging av interesser.

NRK - 10 apr 23 kl. 03:32

Biden besøker Nord-Irland

Mandag markeres Nord-Irland at det er 25 år siden langfredagsavtalen som avsluttet tre tiår med strid mellom katolikker og protestanter. 3500 liv gikk tapt i den borgerkrigslignende tilstanden kalt «The Troubles». Nord-Irland er fortsatt preget av politiske problemer og sikkerhetsutfordringer som truer med å overskygge markeringen av fredsavtalen.

NRK - 09 apr 23 kl. 07:02

Sunak markerer fredsavtalen i Nord-Irland

Statsminister Rishi Sunak besøker søndag Nord-Irland i anledning av at det er 25 år siden langfredagsavtalen ble inngått. Sunak kaller det et utrolig øyeblikk i Storbritannias historie. – Avtalen var et kraftfullt eksempel på et folk som gjorde det utenkelige for å skape en bedre fremtid, sa Sunak søndag.

NRK - 31 mar 23 kl. 05:50

Britisk handelsavtale med Stillehavs-land

Storbritannia har kommet fram til en avtale om å bli med i handelssamarbeidet CPTPP, som dekker elleve land i Stillehavsregionen: Australia, Brunei, Canada, Chile, Japan, Malaysia, Mexico, New Zealand, Peru, Singapore og Vietnam. – Ved å bli med i CPTPP plasserer Storbritannia seg midt i en dynamisk og voksende gruppe stillehavsøkonomier. Dette viser de reelle økonomiske fordelen friheten etter brexit gir oss, sier statsminister Rishi Sunak om landets største handelsavtale siden brexit for tre år siden.

NRK - 22 mar 23 kl. 17:57

Storbritannias statsminister har frigitt skattemeldingene sine

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har frigitt skattemeldingene sine. De viser at han betalte over 1 million pund i skatt over tre år fram til april 2022..

NRK - 22 mar 23 kl. 17:57

Sunak skattet én million pund over de siste tre årene

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har frigitt skattemeldingene sine. De viser at han betalte over 1 million pund i skatt over tre år fram til april 2022. Sunak lovet første gang å frigi skattemeldingene sine i forbindelse med partilederkampen som han tapte mot Liz Truss i fjor sommer.

Klartale - 17 mar 23 kl. 08:35

Helsearbeidere kan være ferdige med å streike

Britiske helsearbeidere har streiket i flere måneder. Det har ikke vært så mange streiker siden 1980-tallet. Helsevesenet (NHS) til britene har blitt påvirket av streikene.

NRK - 14 jan 23 kl. 09:35

Rishi Sunak kaller Iran for et barbarisk regime etter henrettelse

Storbritannias statsminister Rishi Sunak fordømmer Irans henrettelse av iransk-britiske Alireza Akbari og kaller den for grusom og feig. – Jeg er forferdet over henrettelsen av den britisk-iranske statsborgeren Alireza Akbari i Iran. Dette var en grusom og feig handling, utført av et barbarisk regime uten respekt for menneskerettighetene til sitt eget folk, skriver Sunak på Twitter.

NRK - 15 mar 23 kl. 18:38

Storstreik i Storbritannia

Hundretusenvis av britiske arbeidere la onsdag ned arbeidet i protest mot finansminister Jeremy Hunts forslag til statsbudsjett. Alt fra leger og sykepleiere til lærere, akademikere, togførere og BBC-journalister sluttet opp om onsdagens streik, med krav om lønnsvekst i takt med inflasjonen, styrkede pensjonsrettigheter og sikkerhet for jobbene. Streiken førte blant annet til full stans på T-banen i London, og 130.

NRK - 13 mar 23 kl. 20:04

USA: Australia skal kjøpe minst tre atomubåter

Australia skal kjøpe minst tre amerikanske atomubåter, ifølge USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan. I tillegg vil australierne få opsjon på kjøp av to til. Senere er planen at USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om bygging av nye atomdrevne ubåter.

NRK - 10 mar 23 kl. 16:37

Storbritannia betaler interneringsleir i Frankrike

Storbritannia skal betale Frankrike 480 millioner pund de neste tre årene for å slå ned på migranter som forsøker å ta seg til landet over Den engelske kanal. Som del av avtalen skal britene bidra til finansiering av en interneringsleir i Frankrike. I tillegg skal det sendes grensepolitifolk fra begge landene til land som ligger langs de mest brukte rutene for menneskesmugling.

NRK - 10 mar 23 kl. 16:14

Macron og Sunak enige om å restarte forholdet

Frankrikes president Emmanuel Macron tok imot britenes statsminister Rishi Sunak fredag. De to er enige om å starte på nytt med blanke ark etter flere år med gnisninger. Det fransk-britiske toppmøtet er det første siden 2018 og har som formål å vise at landene innleder et nytt kapittel seg imellom, ifølge Macrons kontor.

NRK - 10 mar 23 kl. 11:58

Macron og Sunak møtes for å diskutere forholdet etter brexit

Frankrikes president Emmanuel Macron og britenes statsminister Rishi Sunak møtes for å snakke om hvordan de kan fikse det anspente forholdet etter brexit. Det fransk-britiske toppmøtet er det første siden 2018 og har som formål å vise at landene innleder et nytt kapittel seg imellom, ifølge Macrons kontor. Macron og Sunak skal blant annet diskutere hvordan landene kan styrke sine militære og forretningsmessige bånd.

Aftenposten - 08 mar 23 kl. 17:16

Småbåtene som krysser Kanalen er livsfarlige. Migrantene er et av Rishi Sunaks største problemer.

Britiske velgere ser på ulovlig innvandring som et av landets største problemer..

NRK - 08 mar 23 kl. 16:15

Sunak bes om å frigi skattemeldingene sine

Storbritannias statsminister Rishi Sunak bes igjen om å offentliggjøre skattemeldingene sine, noe han flere ganger har lovet å gjøre. Sunak sa at han ville legge fram skattemeldingene sine «veldig snart» i spørretimen onsdag. Han lovte først å gjøre dette under toryenes lederkamp i fjor sommer.

NRK - 07 mar 23 kl. 01:25

Storbritannias og Rwandas ledere om menneskesmugling

Den britiske statsministeren Rishi Sunak og Rwandas president Paul Kagame diskuterte migrasjonssamarbeid og tiltak mot menneskesmugling mandag kveld. De to snakket sammen på telefon, og begge har forpliktet seg til å sikre at dette viktige partnerskapet blir vellykket, heter det i en uttalelse fra den britiske statsministerens kontor. Sunak og Kagame diskuterte også den stadig økende volden i Kongo og internasjonal innsats for å få til en fredelig løsning der, heter det videre.

NRK - 07 mar 23 kl. 01:06

Lederne i Storbritannia og Rwanda diskutere migrasjonssamarbeid

Den britiske statsministeren Rishi Sunak og Rwandas president Paul Kagame diskuterte migrasjonssamarbeid og tiltak mot menneskesmugling mandag kveld. Sunak og Kagame snakket sammen på telefon der også den økende volden i Kongo var et tema. Samtalen fant sted kvelden før den britiske regjeringen skal legge frem et lovforslag om å utvise alle som ankommer Storbritannia i småbåter og gi dem livslangt forbud mot å bosette seg i landet, melder NTB..

NRK - 06 mar 23 kl. 16:45

Storbritannia vil nekte asyl til alle som kommer med småbåter

Den britiske regjeringen vil utvise alle som ankommer Storbritannia i småbåter, og gi dem et livslangt forbud mot å bosette seg i landet. Det vil si at ingen som krysser Den engelske kanal med irregulære transportmidler, får lov til å søke asyl. I stedet skal myndighetene pågripe og deportere dem enten til hjemlandet eller et trygt tredjeland.

Aftenposten - 01 mar 23 kl. 13:05

Plutselig var Nord-Irland et lykkeland

Statsminister Rishi Sunak vil lage jubelsak av handel som inntil nylig var en selvfølge..

NRK - 28 feb 23 kl. 11:09

Sunak i Nord-Irland for å selge ny avtale med EU

Storbritannias statsminister Rishi Sunak er i Nord-Irland for å selge en ny avtale med EU. – Det handler om hva som er best for befolkningen i Nord-Irland, sier Sunak. Avtalen ble lagt frem av Sunak og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen mandag kveld.

NRK - 27 feb 23 kl. 16:39

Sunak: Ny Nord-Irland-avtale sikrer fri handel i Storbritannia

Storbritannia og EU har inngått en ny avtale som skal løse den betente striden tilknyttet den såkalte Nord-Irland-protokollen i kjølvannet av brexit. Storbritannias statsminister Rishi Sunak og EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen møtte pressen i England mandag ettermiddag for å kunngjøre enigheten. – Vi har endret den opprinnelige protokollen, sa Sunak da han presenterte det han beskriver som det nye Windsor-rammeverket.

E24 - 27 feb 23 kl. 16:10

Sunak: – Vi har fjernet enhver form for grense i Irskesjøen

EU og Storbritannia er enige om en ny Nord-Irland-protokoll som fjerner enhver form for grense i Irskesjøen, ifølge statsminister Rishi Sunak..

NRK - 27 feb 23 kl. 15:24

BBC: Enighet om Nord-Irland-protokollen

BBC melder at EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og statsminister Rishi Sunak er blitt enige. Det samme gjør nyhetsbyrået Reuters. EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er i London for å ha samtaler med Sunak om den omstridte Nord-Irland-protokollen, som har vært et stridstema etter at Storbritannia stemte for å forlate EU i 2016..

NRK - 27 feb 23 kl. 13:59

EU-sjefen på plass i London for Brexit-samtaler

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er i London for det som omtales som avsluttende samtaler for den omstridte Nord-Irland-protokollen. – Jeg er glad for å være i Storbritannia i dag for å møte statsminister Rishi Sunak, skriver EU-sjefen på Twitter mandag ettermiddag. Sunak og von der Leyen skal etter planen møtes til det som omtales som «avsluttende samtaler» rundt den omstridte Nord-Irland-protokollen, som har vært et stridstema etter at Storbritannia stemte for å forlate EU i 2016..

NRK - 26 feb 23 kl. 20:45

Von der Leyen til London for brexitsamtaler om Nord-Irland

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen drar mandag til London for å møte Rishi Sunak for å komme til en enighet om en tollavtale om Nord-Irland. Ifølge Reuters har de mål om å ferdigstille den såkalte Nord-Irland-protokollen. I en felles uttalelse fra Storbritannia og EU heter det at von der Leyen og Sunak vil komme sammen for å jobbe mot en «felles og praktiske løsninger for rekken av komplekse utfordringer rundt protokollen».

Klartale - 25 okt 22 kl. 12:40

Rishi Sunak er ny statsminister

42 år gamle Rishi Sunak ble utnevnt som Storbritannias statsminister tirsdag. Det var Kong Charles som utnevnte ham. Og det skjedde under et møte med kongen rundt 12-tiden.

Klartale - 24 okt 22 kl. 15:26

Han blir Storbritannias nye statsminister

Rishi Sunak har vunnet lederkampen i Det konservative partiet. Han står derfor alene igjen som kandidat til å bli statsminister. Penny Mordaunt var den andre kandidaten.

Klartale - 24 okt 22 kl. 11:01

Rishi Sunak kan bli statsminister

Storbritannia må ha en ny statsminister etter Liz Truss sluttet. Tidligere statsminister Boris Johnsen har trukket seg fra lederkampen.Rishi Sunak er en sterk kandidat.

NRK - 24 feb 23 kl. 13:54

Forlag gir ut Roald Dahls bøker også i original drakt

Kritikken rundt endringene i Roald Dahls barnebøker gjør at det britiske forlaget Puffin velger å gi ut både de reviderte tekstene og originalutgavene. Reaksjonene på endringene som ble gjort for å gjøre bøkene mer oppdatert og mindre støtende, har gått helt til topps i det britiske samfunnet. Selv statsminister Rishi Sunak reagerte.

NRK - 24 feb 23 kl. 00:34

Sunak ber om raskere våpenhjelp til Ukraina

Storbritannias statsminister Rishi Sunak kommer fredag til å be G7-landene om å gi Ukraina våpen raskere. Dette kommer fram i en uttalelse som 10 Downing Street har sendt ut, melder AFP. – For at Ukraina skal vinne denne krigen, og for at denne dagen skal komme raskere, må de få en avgjørende fordel på slagmarken.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com