Rishi Sunak

Saturday, 15 June, 03:56

Nyheter om Rishi Sunak

Klartale - 25 okt 22 kl. 13:00

Hvem er Rishi Sunak?

Rishi Sunak blir den nye lederen for det konservative partiet. Og blir dermed Storbritannias neste statsminister.Etter flere uker med politisk kaos ble Sunak det nye lederen.

NRK - 22 maj 24 kl. 18:17

Rishi Sunak bekrefter: Vil avholde valg i Storbritannia i sommer

Det sier statsminister Rishi Sunak på pressekonferanse utenfor statsministerboligen onsdag. – Nå er det tid for britene å velge, sier han. Valget vil avholdes 4.

Aftenposten - 22 maj 24 kl. 18:19

Rishi Sunak bekrefter: Blir parlamentsvalg i Storbritannia 4. juli

Statsminister Rishi Sunak kunngjør parlamentsvalg i Storbritannia 4. juli..

NRK - 22 mar 24 kl. 19:12

Rishi Sunak ber om privatliv for Prinsesse Kate

Storbritannias statsminister Rishi Sunak seier at Prinsesse Kate treng privatliv for å fokusere på behandlinga si og bruke tid saman med familien, etter kreftdiagnosen. – Prinsessa av Wales har kjærleik og støtte frå heile landet, seier han Sunak..

NRK - 23 apr 24 kl. 16:28

Storbritannia varsler økt forsvarsforbruk

Tirsdag kunngjorde statsminister Rishi Sunak at Storbritannia gradvis vil øke sine forsvarsutgifter til 2,5 prosent av BNP innen 2030. Det uttalte han i forbindelse med et besøk til Warszawa tirsdag, der Sunak møtte Polens statsminister Donald Tusk og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. Her lanserte han også landets hittil største Ukraina-pakke på 500 millioner pund.

NRK - 07 jun 24 kl. 09:30

Sunak beklagar at han forlét D-dagsmarkering tidleg

Rishi Sunak drog tidleg frå D-dagsmarkeringa i Frankrike. Det har han fått mykje kritikk for av britane. – Etter at det britiske arrangementet i Normandie var over, returnerte eg til Storbritannia.

NRK - 04 jun 24 kl. 01:29

Sunak lover innvandringstak om han blir gjenvalgt

Storbritannias statsminister Rishi Sunak lover å innføre et lovfestet tak på antall innvandrere som landet kan ta imot, om han vinner valget i juli. – Ved å sette et tak på innvandringen hvert år vil vi sikre at de offentlige tjenestene er beskyttet, og at boligsektoren ikke blir overbelastet, mens vi fortsatt henter inn ferdighetene som selskapene våre og helsevesenet trenger, heter det i en uttalelse fra partiet. (NTB).

Klartale - 23 maj 24 kl. 14:40

Valg i Storbritannia 4. juli

Mange har lurt på når Storbritannia skal ha valg. Onsdag ble det klart at valget skjer 4. juli i år.

NRK - 23 maj 24 kl. 09:37

Sunak: Ingen fly med migranter til Rwanda før etter valget

Det første flyet med asylsøkere som blir sendt til Rwanda fra Storbritannia, vil gå først etter valget 4. juli, sier britenes statsminister Rishi Sunak. Planen om å sende asylsøkere fra Storbritannia til Rwanda har fått mye kritikk fra menneskerettsgrupper, og den har blitt møtt med motstand i rettsvesenet.

NRK - 16 apr 24 kl. 20:00

Sunak ber Netanyahu holde hodet kaldt

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har sagt til Israels statsminister Benjamin Netanyahu at ingen er tjent med en eskalering av konflikten. Han sier det nå er viktig å holde hodet kaldt..

NRK - 15 apr 24 kl. 16:51

Sunak vil be Netanyahu hindre eskalering

Storbritannias statsminister Rishi Sunak sier han vil snakke med Israels statsminister Benjamin Netanyahu om hvordan de hindre en eskalering av konflikten i regionen etter Irans angrep i helgen..

NRK - 15 apr 24 kl. 14:02

Storbritannia: Blei ikkje varsla om angrepet på Israel på førehand

– Storbritannia avviser Irans påstand om at dei førehandsvarsla angrepet på Israel, seier ein talsperson for den britiske statsministeren Rishi Sunak måndag. Det melder Reuters. Utanriksminister i Iran, Hossein Amirabdollahian, sa sundag at landet varsla nabolanda, Israel sine allierte og USA om angrepet på Israel.

NRK - 14 apr 24 kl. 13:03

Storbritannia skjøt ned iranske droner

Det bekrefter statsminister Rishi Sunak. Han sier britene står sammen med Israel for å beskytte landet, og at de samarbeidet for å stoppe det iranske angrepet. – Jeg kan bekrefte at flyene våre skjøt ned en rekke iranske angrepsdroner, sier Sunak på en pressekonferanse..

Aftenposten - 06 jun 24 kl. 09:41

Husker du denne mannen? Han lover å bli en plage – igjen.

Det var nyheten britenes statsminister Rishi Sunak ikke ville ha..

NRK - 04 jun 24 kl. 11:56

Fyrste TV-duell i valkampen i Storbritannia

Tysdag kveld er det duka for den fyrste TV-duellen i valkampen i Storbritannia. Britanes konservative statsminister Rishi Sunak skal møte Keir Starmer frå Labour-partiet..

NRK - 07 feb 24 kl. 14:25

Sunak skal ha ukentlig audiens med kreftrammede kong Charles

Storbritannias statsminister Rishi Sunak skal holde denne ukas audiens med kong Charles over telefon. Det kommer frem i en uttalelse fra Sunaks kontor. – Vi kommer ikke til å tillegge oss en vane med å kommentere statsministerens samtaler med kongen, men vi har blitt enige med Buckingham Palace om å i dette spesifikke tilfellet bekrefte at de skal snakke sammen på telefon senere, sier en talsmann for Sunak.

NRK - 07 dec 23 kl. 12:18

Rishi Sunak forsvarer omstridt immigrasjonslov

Onsdag la Storbritannias regjeringens fram en plan for å redde den omstridte planen om å deportere ulovlige asylsøkere til Rwanda. Det nye lovforslaget omtales av statsminister Rishi Sunak som den strengeste loven mot ulovlig innvandring i landets historie. - Jeg vet at den vil opprøre noen mennesker.

VG - 24 maj 24 kl. 09:33

«Den henges ei som druknes skal»

TV-bildene av en dyvåt Rishi Sunak i pøsregnet utenfor statsministerboligen der han utlyste nyvalg, vakte minner om Jon Michelets første roman:.

VG - 22 maj 24 kl. 17:40

Britiske medier: Parlamentsvalg i Storbritannia allerede i juli

Statsminister Rishi Sunak vil onsdag kunngjøre et parlamentsvalg i Storbritannia allerede i juli, opplyser kilder til Sky News, The Guardian og ITV..

NRK - 22 maj 24 kl. 17:24

Britiske medier: Valg i Storbritannia 4. juli

Gjennom onsdag er det blitt spekulert i om statsminister Rishi Sunak ville avholde valg i sommer. Nå erfarer blant annet The Guardian, ITV News og Sky News at det blir nyvalg 4. juli i sommer.

NRK - 22 maj 24 kl. 09:51

Kraftig fall i inflasjonen i Storbritannia

Prisveksten falt i Storbritannia i april til 2,3 prosent på årsbasis, ned fra 3,2 prosent i mars. Det er det laveste siden juli 2021, ifølge britiske myndigheter. Det var på forhånd ventet en total-inflasjon på 2,1 prosent og kjerneinflasjon på 3,6 prosent.

NRK - 20 maj 24 kl. 18:31

Fleire tusen døde etter å ha fått infisert blod i Storbritannia

Ein ny granskingsrapport viser at over 30.000 menneske fekk overført blod som var infisert av virus som hiv og hepatitt på britiske sjukehus mellom 1970 og 1991, skriv NTB. 3000 av desse døydde.

NRK - 13 maj 24 kl. 02:13

Storbritannia: Historisk våt vinter kan skade selvforsyningen av mat

Storbritannias evne til å produsere mat til seg selv kan bli sterkt redusert i år, ifølge en analyse tenketanken ECIU. Kraftig regn i vinter har gjort dyrking vanskelig. Bønder får ikke får plantet avlinger eller har mistet det som var satt i jorda, skriver Reuters.

NRK - 12 jan 24 kl. 08:23

Sunak lover milliardstøtte til Ukraina

Storbritannias statsminister Rishi Sunak lover å øke militærstøtten til Ukraina med 2,5 milliarder pund det kommende året. Fredag besøker han Kyiv. På besøket i den ukrainske hovedstaden skal han også signere en historisk avtale om sikkerhetssamarbeid mellom de to landene, heter det i en uttalelse fra britiske myndigheter.

Klartale - 30 apr 24 kl. 14:43

Mann drepte gutt med sverd

En mann angrep med sverd. Det skjedde i London i Storbritannia tirsdag. Flere personer ble skadd.

VG - 02 mar 24 kl. 01:13

Omstridt politiker i ordkrig med Sunak: – Jeg avskyr statsministeren

George Calloway, som fredag ble valgt inn i det britiske Underhuset, er i heftig ordkrig om Gaza-krigen med statsminister Rishi Sunak..

NRK - 23 apr 24 kl. 09:30

Protesterer mot Storbritannias Rwanda-plan

Europarådet og FN protesterer etter at britiske styresmakter vedtok ein plan om å senda asylsøkarar til Rwanda. – Den nye lova markerer eit ytterlegare steg bort frå Storbritannias lange tradisjon for å gi ein tilfluktsstad til dei som treng det, og er i strid med Flyktningkonvensjonen, seier Filippo Grandi, FNs høgkommissær for flyktningar. Lova vart vedtatt i Parlamentet måndag kveld.

VG - 23 apr 24 kl. 01:23

Rwanda-lov godkjent: Hit skal britiske asylsøkere sendes

De første flyene skal ifølge statsminister Rishi Sunak ta av om ti til tolv uker..

NRK - 16 apr 24 kl. 10:46

Storbritannia: Startar debatten om tobakksforbod for unge

Det britiske parlamentet startar tysdag debatt om lovforslaget om tobakksforbod for unge, eit forslag fronta av statsminister Rishi Sunak. Det melder AFP. Lovforslaget går ut på å forby sal av tobakksvarer for alle som er fødd etter 1.

NRK - 16 feb 24 kl. 05:30

Dobbelt nederlag for Sunak i engelske suppleringsvalg

De konservative og statsminister Rishi Sunak gikk på to av to mulige nederlag i suppleringsvalgene i England torsdag. Både i Kingswood og Wellingborough vant Labours kandidat. Labours Damien Egan vant i småbyen Kingswood i det sørvestlige England.

NRK - 12 apr 24 kl. 18:49

Britenes klimaminister går av

Storbritannias klimaminister Graham Stuart går av og grunngir dette med at åtte år i ulike regjeringsposisjoner er nok. – Etter å ha tjenestegjort i regjeringen mesteparten av tiden de siste åtte årene, har jeg nå besluttet at det er på tide å gå av, skriver han i sin avskjedssøknad til statsminister Rishi Sunak. Stuart ble utnevnt til klimaminister i september 2022 og hadde før dette flere poster i handels- og utenriksdepartementet.

NRK - 21 okt 23 kl. 06:42

Sunak fornøyd etter møte

Storbritannias statsminister Rishi Sunak møtte fredag palestinernes president Mahmoud Abbas og Egypts Abdel Fattah al-Sisi i Kairo. De tre diskuterte blant annet behovet for humanitær hjelp til Gaza. Sunak understreket hvor viktig det er å hindre krigen mellom Israel og Hamas fra å utarte til en større regional konflikt.

NRK - 06 feb 24 kl. 08:59

Kreften til Kong Charles ble oppdaget tidlig

Det sier statsminister Rishi Sunak under en radiosending hos BBC. Mandag ble det kjent at den britiske kongen har fått kreft. Det er ikke kjent hva slags type kreft Charles har blitt diagnostisert med.

NRK - 05 feb 24 kl. 19:08

Sunak ønsker kong Charles god betring

Storbritannias statsminister Rishi Sunak ønsker kong Charles god betring etter at han har fått påvist kreft. – Eg tvilar ikkje på at han snart vil vere tilbake for fullt, og at heile riket ønsker han alt godt, sa han, ifølge Reuters. Det er førebels ikkje kjent kva type kreft kong Charles har fått påvist, men han blei nyleg undersøkt for ein forstørra prostata.

NRK - 28 mar 24 kl. 09:14

Nye tall bekrefter resesjon i Storbritannia

Ferske tall fra Storbritannias Statistisk sentralbyrå (ONS) bekrefter at landet er inne i resesjon. Storbritannias bruttonasjonalprodukt (BNP) falt med 0.3 prosent i siste kvartal i 2023, skriver The Guardian.

NRK - 19 mar 24 kl. 16:34

Storbrittania samler Europeiske ledere

Storbritannias statsminister Rishi Sunak skal arrangere et møte for det europeiske politiske fellesskapet i juli. Europeiske ledere skal møtes på slottet Blenheim den 18.juli.

NRK - 19 mar 24 kl. 16:34

Storbritannia samler Europeiske ledere

Storbritannias statsminister Rishi Sunak skal arrangere et møte for det europeiske politiske fellesskapet i juli. Europeiske ledere skal møtes på slottet Blenheim den 18. juli.

NRK - 04 jan 24 kl. 13:46

Valget i Storbritannia vil trolig bli holdt høsten 2024

Storbritannias statsminister Rishi Sunak sier han regner med at det vil bli holdt valg i landet i andre halvdel av 2024. Det melder flere britiske medier. – Jeg jobber ut fra at vi vil ha valg i andre halvdel av dette året, siteres Sunak på.

NRK - 02 jan 24 kl. 00:53

Nesten 30.000 migranter krysset Den engelske kanal

Nærmere 30.000 migranter krysset Den engelske kanal i små båter i håp om å ta seg til Storbritannia i fjor, ifølge britiske myndigheter. Det offisielle tallet på personer som kom til sørøstkysten av England er 29.

NRK - 27 feb 24 kl. 13:14

Storbritannia har ingen planer om å sende soldater til Ukraina

Storbritannia har ingen planer om å utplassere et stort antall tropper i Ukraina, sa en talsperson for statsminister Rishi Sunak tirsdag. Det melder Reuters. Uttalelsen kommer som svar på den franske president Emmanuel Macrons kommentarer om at europeiske nasjoner sender tropper til Ukraina.

NRK - 26 okt 23 kl. 10:48

Storbritannias statsminister foreslår sikkerhetsinstitutt for kunstig intelligens

Storbritannias statsminister Rishi Sunak foreslår å sette opp verdens første sikkerhetsinstitutt for kunstig intelligens (KI), ifølge Reuters. Neste uke skal Sunak være vert for en samling med representanter for KI-selskaper, politiske ledere og eksperter. – Instituttet vil fremme verdens kunnskap om KI-sikkerhet, og undersøke, evaluere og teste nye typer KI, slik at vi forstår hva hver nye modell er i stand til.

NRK - 18 okt 23 kl. 23:51

Sunak reiser til Israel torsdag

Storbritannias statsminister Rishi Sunak vil torsdag reise til Israel. Etter det vil han reise videre til andre land i regionen i et forsøk på deeskalere situasjonen, opplyser Sunaks kontor, ifølge Reuters. – Angrepet på Al Ahli-sykehuset bør være et vannskille for ledere i regionen og verden til å komme sammen og unngå en fremtidig eskalering av situasjonen, sier Sunak i en pressemelding..

NRK - 19 okt 23 kl. 08:29

Rishi Sunak har landet i Tel Aviv

Storbritannias statsminister Rishi Sunak landet i Tel Aviv torsdag, det melder Reuters. Under besøket planlegger den britiske statsministeren å kondolere til den israelske motparten Benjamin Netanyahu over Hama-angrepet 7. oktober, og diskutere Gaza-krigen..

NRK - 19 okt 23 kl. 08:29

Rishi Sunak på plass i Tel Aviv

Storbritannias statsminister Rishi Sunak landet i Tel Aviv torsdag, det melder Reuters. Under besøket planlegger den britiske statsministeren å kondolere til den israelske motparten Benjamin Netanyahu over Hama-angrepet 7. oktober, og diskutere Gaza-krigen..

NRK - 08 feb 24 kl. 20:25

Dronning Camilla: Kong Charles har det «ekstremt bra etter forholdene»

Dronning Camilla uttaler seg for første gang om kong Charles' kreftdiagnose. Hun sier ektemannen har det bra. – Han har det ekstremt bra etter forholdene.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com