Rishi Sunak

Tuesday, 16 July, 18:10

Nyheter om Rishi Sunak

Klartale - 25 okt 22 kl. 13:00

Hvem er Rishi Sunak?

Rishi Sunak blir den nye lederen for det konservative partiet. Og blir dermed Storbritannias neste statsminister.Etter flere uker med politisk kaos ble Sunak det nye lederen.

NRK - 04 jul 24 kl. 09:40

Rishi Sunak har stemt i det britiske valget

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har torsdag morgen avlagt sin stemme i det britiske valget. Sunak hilste på fremmøtte fotografer, men forlot stemmelokalet uten å gi en kommentar. Sunak avla sin stemme i Richmond i North Yorkshire med sin kone Akshata Murty.

NRK - 25 jun 24 kl. 03:46

Sunak hevder Labour vil gjøre Storbritannia til en «hovedstad for ulovlig innvandring»

Statsminister Rishi Sunak hevder Labours innvandringspolitikk vil føre til at Storbritannia blir «verdens hovedstad for ulovlig innvandring». Sunak møtte Labour-leder Keir Starmer til debatt mandag kveld. Der gikk statsministeren til angrep på Labours planer om å gjøre om på landets innvandringspolitikk.

NRK - 03 jul 24 kl. 23:20

Sunak: Millioner av velgere har ikke bestemt seg

Rishi Sunak ber velgerne se bort fra misnøyen med ham og toryene og tenke seg nøye om før de gir sin stemme til Labour. Meningsmålingene tyder på at de konservative vil lide et historisk nederlag i torsdagens britiske parlamentsvalg, men Sunak setter sin lit til at velgerne i siste liten vil ombestemme seg. – Det er mange som ikke har bestemt seg – millioner og millioner, sa Sunak under et besøk på en barneskole i Hampshire onsdag ettermiddag.

NRK - 22 maj 24 kl. 18:17

Rishi Sunak bekrefter: Vil avholde valg i Storbritannia i sommer

Det sier statsminister Rishi Sunak på pressekonferanse utenfor statsministerboligen onsdag. – Nå er det tid for britene å velge, sier han. Valget vil avholdes 4.

NRK - 05 jul 24 kl. 12:31

Sunak har offisielt gått av som statsminister

Rishi Sunak og kona Akshata Murty har no forlatt Buckingham Palace. Det betyr at audiensen hos kongen er over, og Sunak har offisielt gått av som statsminister. Teknisk sett er landet no utan statsminister, fram til Keir Starmer blir offisielt innsett..

NRK - 05 jul 24 kl. 05:45

Sunak erkjenner nederlag

Storbritannias statsminister Rishi Sunak erkjenner at toryene har tapt valget. Han gratulerer Labour-leder Keir Starmer med seier. – Jeg tar ansvar for tapet, sier Sunak..

Aftenposten - 22 maj 24 kl. 18:19

Rishi Sunak bekrefter: Blir parlamentsvalg i Storbritannia 4. juli

Statsminister Rishi Sunak kunngjør parlamentsvalg i Storbritannia 4. juli..

NRK - 22 mar 24 kl. 19:12

Rishi Sunak ber om privatliv for Prinsesse Kate

Storbritannias statsminister Rishi Sunak seier at Prinsesse Kate treng privatliv for å fokusere på behandlinga si og bruke tid saman med familien, etter kreftdiagnosen. – Prinsessa av Wales har kjærleik og støtte frå heile landet, seier han Sunak..

NRK - 05 jul 24 kl. 13:20

Starmer er no Storbritannias nye statsminister

Keir Starmer er no offisielt innsett som statsminister i Storbritannia. Det skjedde etter nattas brakval, som tvang dei konservatives Rishi Sunak til å tre tilbake. Sunak gjekk offisielt av som statminister under audiens med kongen i føremiddag.

NRK - 05 jul 24 kl. 11:43

Sunak går av som partileder

Rishi Sunak bekrefter at han går av som statsminister og varsler at han trekker seg som partileder etter at De konservative tapte valget i Storbritannia. I sin tale utenfor statsministerboligen sier han at han beklager og tar fullt ansvar for nederlaget..

NRK - 05 jul 24 kl. 11:43

Storbritannia: Sunak går av som partileder

Rishi Sunak bekrefter at han går av som statsminister og varsler at han trekker seg som partileder etter at De konservative tapte valget i Storbritannia. I sin tale utenfor statsministerboligen sier han at han beklager og tar ansvar for nederlaget..

Klartale - 05 jul 24 kl. 09:13

Britene får ny statsminister

Valget i Storbritannia startet torsdag 4. juli. Millioner av briter stemte over hvem som skal styre landet.

Klartale - 01 jul 24 kl. 06:00

Begge disse vil styre Storbritannia

Hvem kan få orden på økonomien? Mange briter er opptatt av dette. 4.

NRK - 22 jun 24 kl. 00:47

Storbritannias gjeld høyere enn på 63 år

Den britiske statsgjelden er nesten lik stor som landets bruttonasjonalprodukt (BNP) og nådde i mai det høyeste nivå siden mars 1961. Oppdateringen kommer bare to uker før valget statsminister Rishi Sunak har lyst ut. Allerede i begynnelsen av 2023 var redusering av gjelden ett av fem løfter fra Sunak..

Klartale - 19 jun 24 kl. 06:00

Britene har liten tro på bedre tider

Britene sliter. Det har lenge vært dyrt å leve i Storbritannia. Inflasjonen har blitt stadig større.

NRK - 23 apr 24 kl. 16:28

Storbritannia varsler økt forsvarsforbruk

Tirsdag kunngjorde statsminister Rishi Sunak at Storbritannia gradvis vil øke sine forsvarsutgifter til 2,5 prosent av BNP innen 2030. Det uttalte han i forbindelse med et besøk til Warszawa tirsdag, der Sunak møtte Polens statsminister Donald Tusk og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. Her lanserte han også landets hittil største Ukraina-pakke på 500 millioner pund.

NRK - 07 jun 24 kl. 09:30

Sunak beklagar at han forlét D-dagsmarkering tidleg

Rishi Sunak drog tidleg frå D-dagsmarkeringa i Frankrike. Det har han fått mykje kritikk for av britane. – Etter at det britiske arrangementet i Normandie var over, returnerte eg til Storbritannia.

NRK - 04 jun 24 kl. 01:29

Sunak lover innvandringstak om han blir gjenvalgt

Storbritannias statsminister Rishi Sunak lover å innføre et lovfestet tak på antall innvandrere som landet kan ta imot, om han vinner valget i juli. – Ved å sette et tak på innvandringen hvert år vil vi sikre at de offentlige tjenestene er beskyttet, og at boligsektoren ikke blir overbelastet, mens vi fortsatt henter inn ferdighetene som selskapene våre og helsevesenet trenger, heter det i en uttalelse fra partiet. (NTB).

Klartale - 23 maj 24 kl. 14:40

Valg i Storbritannia 4. juli

Mange har lurt på når Storbritannia skal ha valg. Onsdag ble det klart at valget skjer 4. juli i år.

NRK - 23 maj 24 kl. 09:37

Sunak: Ingen fly med migranter til Rwanda før etter valget

Det første flyet med asylsøkere som blir sendt til Rwanda fra Storbritannia, vil gå først etter valget 4. juli, sier britenes statsminister Rishi Sunak. Planen om å sende asylsøkere fra Storbritannia til Rwanda har fått mye kritikk fra menneskerettsgrupper, og den har blitt møtt med motstand i rettsvesenet.

VG - 08 jul 24 kl. 02:44

Nå starter kampen om Rishis trone: Syv utfordrere

Rishi Sunak ledet de konservative til et historisk dårlig valgresultat. Partiet kan ende i et realt bikkjeslagsmål når neste leder velges..

VG - 05 jul 24 kl. 11:46

Rishi Sunak går av som partileder etter valgnederlaget

– Jeg beklager, sier han..

Dagbladet - 05 jul 24 kl. 00:03

Brakseier for Labour

Labour har gjort et brakvalg i Storbritannia, mens toryene har hatt sitt dårligste valg noensinne. Rishi Sunak erkjenner nederlaget..

NRK - 03 jul 24 kl. 18:16

YouGov: Spår at Labour vinner største flertall i moderne historie

Storbritannias opposisjonelle parti, Labour, er på vei til å vinne det største flertallet av alle partier i moderne historie ved torsdagens valg, ifølge en meningsmåling utført av YouGov publisert av The Times onsdag. Meningsmålingen spår at Labour vil vinne 431 seter, mens Troy-paritet til statsminister Rishi Sunak forventes å vinne 102 seter. Det vil eventuelt gi Labour et flertall på 212 seter i nasjonalforsamlingen – som i så fall bli det største flertallet partiet har fått siden 1832..

NRK - 19 jun 24 kl. 20:09

Sunaks livvakt pågrepet for å ha veddet på valgtidspunkt

En politibetjent som jobbet som livvakt for britenes statsminister Rishi Sunak, er pågrepet for å ha veddet på tidspunktet for Storbritannias nasjonale valg. Britisk politi opplyser at de ble kontaktet av den nasjonale reguleringsmyndigheten for gambling på grunn av en etterforskning av et veddemål gjort av politibetjenten, som jobbet som livvakt for statsministeren. Sunaks valgkampteam i Det konservative partiet ønsker ikke å kommentere saken, og sier at det er en sak for politiet.

NRK - 19 jun 24 kl. 14:58

Aksjonistar spraya måling på Stonehenge

Aksjonistar frå Just Stop Oil spraya oransje måling på det kjende landemerke Stonehenge onsdag føremiddag. Det 5000 år gamle landemerket som ligg heilt sør i Storbritannia blei dekt av oransje pulvermåling som skal enkelt gå vekk med vatn. Ifølgje BBC er dei to aksjonistane arresterte av politiet.

NRK - 19 jun 24 kl. 08:24

Inflasjonen i Storbritannia nede på 2 prosent

Inflasjonen i Storbritannia dempet seg i mai til sentralbankens mål på 2 prosent, viser nye tall onsdag, ifølge AFP. Det ventes at det vil gi et løft til sittende statsminister Rishi Sunak i valgkampen. Etter at inflasjonen toppet seg på 11,1 prosent i oktober 2022 har en rekke renteøkninger fra Bank of England ført til at prisveksten har roet seg ned..

NRK - 16 apr 24 kl. 20:00

Sunak ber Netanyahu holde hodet kaldt

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har sagt til Israels statsminister Benjamin Netanyahu at ingen er tjent med en eskalering av konflikten. Han sier det nå er viktig å holde hodet kaldt..

NRK - 15 apr 24 kl. 16:51

Sunak vil be Netanyahu hindre eskalering

Storbritannias statsminister Rishi Sunak sier han vil snakke med Israels statsminister Benjamin Netanyahu om hvordan de hindre en eskalering av konflikten i regionen etter Irans angrep i helgen..

NRK - 15 apr 24 kl. 14:02

Storbritannia: Blei ikkje varsla om angrepet på Israel på førehand

– Storbritannia avviser Irans påstand om at dei førehandsvarsla angrepet på Israel, seier ein talsperson for den britiske statsministeren Rishi Sunak måndag. Det melder Reuters. Utanriksminister i Iran, Hossein Amirabdollahian, sa sundag at landet varsla nabolanda, Israel sine allierte og USA om angrepet på Israel.

NRK - 14 apr 24 kl. 13:03

Storbritannia skjøt ned iranske droner

Det bekrefter statsminister Rishi Sunak. Han sier britene står sammen med Israel for å beskytte landet, og at de samarbeidet for å stoppe det iranske angrepet. – Jeg kan bekrefte at flyene våre skjøt ned en rekke iranske angrepsdroner, sier Sunak på en pressekonferanse..

Aftenposten - 06 jun 24 kl. 09:41

Husker du denne mannen? Han lover å bli en plage – igjen.

Det var nyheten britenes statsminister Rishi Sunak ikke ville ha..

NRK - 04 jun 24 kl. 11:56

Fyrste TV-duell i valkampen i Storbritannia

Tysdag kveld er det duka for den fyrste TV-duellen i valkampen i Storbritannia. Britanes konservative statsminister Rishi Sunak skal møte Keir Starmer frå Labour-partiet..

NRK - 07 feb 24 kl. 14:25

Sunak skal ha ukentlig audiens med kreftrammede kong Charles

Storbritannias statsminister Rishi Sunak skal holde denne ukas audiens med kong Charles over telefon. Det kommer frem i en uttalelse fra Sunaks kontor. – Vi kommer ikke til å tillegge oss en vane med å kommentere statsministerens samtaler med kongen, men vi har blitt enige med Buckingham Palace om å i dette spesifikke tilfellet bekrefte at de skal snakke sammen på telefon senere, sier en talsmann for Sunak.

VG - 24 maj 24 kl. 09:33

«Den henges ei som druknes skal»

TV-bildene av en dyvåt Rishi Sunak i pøsregnet utenfor statsministerboligen der han utlyste nyvalg, vakte minner om Jon Michelets første roman:.

NRK - 07 dec 23 kl. 12:18

Rishi Sunak forsvarer omstridt immigrasjonslov

Onsdag la Storbritannias regjeringens fram en plan for å redde den omstridte planen om å deportere ulovlige asylsøkere til Rwanda. Det nye lovforslaget omtales av statsminister Rishi Sunak som den strengeste loven mot ulovlig innvandring i landets historie. - Jeg vet at den vil opprøre noen mennesker.

VG - 22 maj 24 kl. 17:40

Britiske medier: Parlamentsvalg i Storbritannia allerede i juli

Statsminister Rishi Sunak vil onsdag kunngjøre et parlamentsvalg i Storbritannia allerede i juli, opplyser kilder til Sky News, The Guardian og ITV..

NRK - 22 maj 24 kl. 17:24

Britiske medier: Valg i Storbritannia 4. juli

Gjennom onsdag er det blitt spekulert i om statsminister Rishi Sunak ville avholde valg i sommer. Nå erfarer blant annet The Guardian, ITV News og Sky News at det blir nyvalg 4. juli i sommer.

NRK - 22 maj 24 kl. 09:51

Kraftig fall i inflasjonen i Storbritannia

Prisveksten falt i Storbritannia i april til 2,3 prosent på årsbasis, ned fra 3,2 prosent i mars. Det er det laveste siden juli 2021, ifølge britiske myndigheter. Det var på forhånd ventet en total-inflasjon på 2,1 prosent og kjerneinflasjon på 3,6 prosent.

NRK - 20 maj 24 kl. 18:31

Fleire tusen døde etter å ha fått infisert blod i Storbritannia

Ein ny granskingsrapport viser at over 30.000 menneske fekk overført blod som var infisert av virus som hiv og hepatitt på britiske sjukehus mellom 1970 og 1991, skriv NTB. 3000 av desse døydde.

NRK - 13 maj 24 kl. 02:13

Storbritannia: Historisk våt vinter kan skade selvforsyningen av mat

Storbritannias evne til å produsere mat til seg selv kan bli sterkt redusert i år, ifølge en analyse tenketanken ECIU. Kraftig regn i vinter har gjort dyrking vanskelig. Bønder får ikke får plantet avlinger eller har mistet det som var satt i jorda, skriver Reuters.

NRK - 12 jan 24 kl. 08:23

Sunak lover milliardstøtte til Ukraina

Storbritannias statsminister Rishi Sunak lover å øke militærstøtten til Ukraina med 2,5 milliarder pund det kommende året. Fredag besøker han Kyiv. På besøket i den ukrainske hovedstaden skal han også signere en historisk avtale om sikkerhetssamarbeid mellom de to landene, heter det i en uttalelse fra britiske myndigheter.

Klartale - 30 apr 24 kl. 14:43

Mann drepte gutt med sverd

En mann angrep med sverd. Det skjedde i London i Storbritannia tirsdag. Flere personer ble skadd.

VG - 02 mar 24 kl. 01:13

Omstridt politiker i ordkrig med Sunak: – Jeg avskyr statsministeren

George Calloway, som fredag ble valgt inn i det britiske Underhuset, er i heftig ordkrig om Gaza-krigen med statsminister Rishi Sunak..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com