Riktig

Tuesday, 28 November, 11:49

Nyheter om Riktig

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 02 nov 23 kl. 06:00

Ser døden hver dag

Vi er på lageret til Verd Begravelse i Oslo. Her er det mange kister i mange ulike størrelser. Noen er store, noen er små.

NRK - 10 nov 23 kl. 00:40

Biden sier pauser i Gaza-krigen er et skritt i Riktig retning

Israel skal ta en fire timer lang pause i krigshandlingene nord på Gazastripen hver dag fra og med torsdag. Et skritt i Riktig retning, sier USAs president. – I flere uker har jeg snakket med Israels leder om hvor viktig det er med humanitære pauser.

Klartale - 2 timer siden

Nav får milliongebyr

Tirsdag morgen sa Datatilsynet at de gir Nav 20 millioner kroner i gebyr. Nav har ikke behandlet personopplysninger på Riktig måte.– Datatilsynet ser svært alvorlig på denne saken, skriver de i en pressemelding.

NRK - 22 nov 23 kl. 18:44

Tore Strømøy: − Usikker på om ledelsens beslutning er Riktig

Det skriver Strømøy på Facebook. Han starter innlegget med å si at han føler han må klargjøre sin rolle i dette. Strømøy skriver at han fikk opplyst om overgrepsdommen da han snakket med politiet noen uker før publisering av serien.

NRK - 09 nov 23 kl. 10:08

Bergstø: Vil respektere folkeavstemning

SV-leder Kirsti Bergstø sier partiet ikke tar stilling til om det er Riktig eller galt å oppløse tvangssammenslåtte kommuner. I går varslet SVs stortingsgruppe støtte til forslaget fra regjeringen som skal sikre folkeavstemning om oppsplitting av Kristiansand kommune. Gruppeleder Andreas Landmark i Kristiansand SV ønsker imidlertid ikke en oppløsning av storkommunen.

NRK - 07 nov 23 kl. 12:44

Moe: Det var Riktig å gå av

– Det var helt Riktig å gå av. Jeg tror det ville ha vært uhyre krevende, for ikke å si umulig, å bli sittende med statsråd med den tilliten man må ha, sa Ola Borten Moe i kontrollhøringen på Stortinget i dag. – Det var sånn dynamikken utviklet seg, la han til.

E24 - 01 nov 23 kl. 15:50

Avviser ESAs klimakritikk mot Norge: – Ikke Riktig

Norge henger etter egne klimamål og bør vurdere ekstra tiltak, ifølge overvåkningsorganet ESA. – Ikke Riktig, svarer klimaminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap)..

NRK - 1 time siden

Signerte avtale i Oslo

Filippinske myndigheter og kommunistbevegelsen (NDFP) har inngått en avtale om å starte formelle fredsforhandlinger etter mer enn 50 år med konflikt. Avtalen ble signert i Oslo rådhus torsdag 23. november 2023, men partene offentliggjorde avtalen først tirsdag.

NRK - 4 timer siden

Brenna om Nav-gebyr: – En alvorlig sak

Tirsdag morgen meldte NRK at Nav for et rekordstort gebyr fra Datatilsynet for brudd på personvernet. Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna kaller saken alvorlig. – Dette er en alvorlig sak, som må ryddes opp i.

NRK - 31 okt 23 kl. 16:15

Regjeringen ga feil informasjon til Stortinget om privatskole-kutt

I forslaget til statsbudsjettet står det at privatskoler var blitt informert om grunnlaget for det kommende kuttet. Det hadde ikke skjedd. – Vi ser nå, etter å ha gjort nærmere undersøkelser, at det var rapporten fra februar som ble delt med organisasjonene, ikke rapporten fra januar.

NRK - 21 timer siden

Derfor hjalp NRK Jan-Egil Granfoss hjem fra Filippinene

Tidligere mandag meldte VG at NRK hadde bistått Jan-Egil Granfoss, kjent fra NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt», med å komme seg fra Filippinene til Norge. Distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK forklarer at det var hensyn til sikkerhetssituasjonen til Granfoss som gjorde at NRK hjalp ham hjem. Før helgen kom det nye opplysninger rundt sikkerhetssituasjonen til Granfoss som førte til at norske myndigheter vurderte at han og familien burde reise hjem til Norge så raskt som mulig.

NRK - 21 timer siden

NRK bidro til å få Jan-Egil Granfoss hjem fra Filippinene

Tidligere mandag meldte VG at NRK hadde bistått Jan-Egil Granfoss, kjent fra NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt», med å komme seg fra Filippinene til Norge. Distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK forklarer at det var hensyn til sikkerhetssituasjonen til Granfoss som gjorde at NRK bidro til å få ham hjem. Før helgen kom det nye opplysninger rundt sikkerhetssituasjonen til Granfoss som førte til at norske myndigheter vurderte at han og familien burde reise hjem til Norge så raskt som mulig.

E24 - 24 nov 23 kl. 18:44

Professor om paradisskatt: – Veldig uthulet

En global minsteskatt for selskaper er en skritt i Riktig retning, men for mange særregler uthuler den, mener professor..

NRK - 24 nov 23 kl. 09:48

Frp vil kutte 36 milliarder i skatter og avgifter

Frp vil kutte kraftig i skatter og avgifter, men samtidig beholdes alle stønadssatsene regjeringen har foreslått. Pengene skal hentes fra bistand, flyktninger og Statkraft. Frp legger fram sitt alternative statsbudsjett nå klokken 10.

NRK - 23 nov 23 kl. 21:13

Lesesenteret får ekstra tilskudd på 10 millioner kroner

Det nasjonale Lesesenteret får et tilskudd på 10 millioner kroner i 2023. Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) håper det fører til økt leselyst blant unge. – Lesing er helt avgjørende for å kunne lære i skolen, delta i samfunnet og utvikle kritisk sans.

Aftenposten - 22 nov 23 kl. 23:00

Riktig å senke beviskravet

Det vises til kronikken om samtykkekompetanse 12. november. Norsk psykiatrisk forening (NPF) støtter….

Aftenposten - 22 nov 23 kl. 18:53

– Usikker på om ledelsens beslutning er Riktig

Samtidig vurderer NRK å lage en ny serie om den norske 61-åringen..

VG - 22 nov 23 kl. 18:39

Tore Strømøy om «Bamsegutt»: – Usikker på om ledelsens beslutning er Riktig

Det skriver programlederen på Facebook, der han uttrykker et behov for å klargjøre hans rolle i arbeidet med serien..

NRK - 22 nov 23 kl. 15:05

VG: Advokaten til «Bamsegutt» ikke enig at serien trekkes

Onsdag ble det kjent at NRK har bestemt at dokumentaren «Ingen elsker Bamsegutt» ikke blir publisert på nytt. Advokaten til Jan-Egil Granfoss, Leif Strøm, synes ikke at dette er Riktig måte å rydde opp på. Det sier Strøm til VG.

NRK - 22 nov 23 kl. 09:47

Satudarah-tiltalt til statsadvokaten: – Slutt å ljug da!

Dag to av Satudarah-rettssaken starter også med rundt 20 minutter forsinkelse. De syv mennene er tiltalt for grov vold og påtalemyndigheten mener at de har begått volden som en del av aktivitetene til Satudarah MC. Statsadvokaten tok ordet da saken kom i gang igjen rundt 09.

NRK - 22 nov 23 kl. 09:37

Rødt varsler lovlighetskontroll av Johansens etterlønn

Partiet Rødt sier til NRK at de vil be om lovlighetskontroll av ettergodtlønna til avgått byrådsleder Raymond Johansen. De vil varsle kravet i bystyret i dag. Johansen har søkt om etterlønn i tre måneder og kan få utbetalt rundt 400.

Klartale - 22 nov 23 kl. 06:00

Ukens oppgave nr 46 - kt nr 46

Ukens oppgave er utviklet av spesial-pedagog Lisen Engh for Klar Tale. Med oppgaven kan du lære hva vanskelige ord betyr. Du kan svare på spørsmål fra ukens artikkel og informasjonen du finner i oppgaven.

Klartale - 21 nov 23 kl. 12:58

– Glemmer at ytringsfrihet finnes i Europa

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 21 nov 23 kl. 08:36

Når er siste frist for å sende julegaver?

Denne uka er siste frist for å sende julegaver til flere land. Det er for å sikre at gavene kommer fram i tide. Fristen går ut fredag og lørdag for mange eksotiske land.

E24 - 21 nov 23 kl. 06:36

Stor oversikt: Så mye kan du spare på billånet

Nå er det veldig mye penger å spare på å velge Riktig billån. Men gjør du feil, kan du gå i rentefellen..

Klartale - 21 nov 23 kl. 06:00

Uklart språk koster dyrt

Uklart språk koster mye penger. Det koster samfunnet millioner av kroner. Det sier Åse Wetås i Språkrådet.

Klartale - 17 nov 23 kl. 12:05

Hva betyr det at Norge kanskje anerkjenner Palestina?

193 land er med i verdens-organisasjonen FN. 138 anerkjenner Palestina som en egen stat. Men ikke Norge.

Aftenposten - 17 nov 23 kl. 11:00

Artisten virker å gjøre alt Riktig nå. Hyller kvinnene i Oslo.

Hva trenger du denne novemberdagen? Med ukens låter kan du kurere stress eller få sving på dansefoten..

NRK - 16 nov 23 kl. 14:21

Stortinget vedtok Palestina-kompromiss

Med bredt flertall har Stortinget stemt for et forslag fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet om å anerkjenne Palestina som egen stat. Kun representantene fra Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti stemte imot. Voteringen ble gjennomført ved manuell telling fordi det automatiske stemmesystemet i Stortinget streiket.

NRK - 16 nov 23 kl. 11:01

Preget vaktsjef i retten: – Ikke Riktig at all skylden skal legges på meg

Ankesaken etter «Helge Ingstad»-kollisjonen ble torsdag ferdig i retten. På slutten tok den tiltalte vaktsjefen ordet og fortalte hvordan han hadde opplevd tiden etter kollisjonen har påvirket ham. Vaktsjefen måtte stoppe og flere ganger, og var tydelig preget.

Klartale - 15 nov 23 kl. 10:44

Hva kan du om historien fra TV-serien «Makta»?

Mange ser TV-serien «Makta». Rundt 840.000 personer har sett første episode av serien som handler om Gro Harlem Brundtland.

Klartale - 15 nov 23 kl. 07:00

Ukens oppgave nr 45 - kt nr 45

Ukens oppgave er utviklet av spesial-pedagog Lisen Engh for Klar Tale. Med oppgaven kan du lære hva vanskelige ord betyr. Du kan svare på spørsmål fra ukens artikkel og informasjonen du finner i oppgaven.

Klartale - 13 nov 23 kl. 15:30

Dette er «Maskorama»-hintene

Programmet der kjente personer skjuler seg bak masker og synger foran publikum har startet. Programmet heter «Maskorama».Vi som ser på skal finne ut hvilken person som skjuler seg bak masken.

NRK - 12 nov 23 kl. 18:16

Tysklands kansler støtter ikke våpenhvile nå

Kravene om en umiddelbar våpenhvile på Gaza støttes ikke av Tysklands kansler Olaf Scholz. – Jeg innrømmer at jeg ikke tror det er Riktig, verken med en umiddelbar våpenhvile eller en lang pause, fordi det vil bety at Israel gir Hamas muligheten til å komme tilbake og få tak i nye raketter, sier Scholz, ifølge AFP..

NRK - 10 nov 23 kl. 11:29

Samisk fremmedkriger – gifter seg ved fronten i Ukraina

Den samiske fremmedkrigeren Sandra Andersen Eira, som jobber som soldat i den ukrainske forsvaret, skal gifte seg ved fronten i Øst-Ukraina. Det melder Eira selv i sine sosiale medier. Hennes ektemann er en ukrainsk offiser i den ukrainske marinen.

Klartale - 09 nov 23 kl. 15:33

– Kvinner har mer respekt for fartsgrenser

1007 nordmenn har blitt spurt om hva de synes om å kjøre forbi. Undersøkelsen er gjort av Norstat for selskapet Frende Forsikring.- Mer enn 1 av 3 kvinner sier at de ikke liker forbikjøringer i det hele tatt.

NRK - 09 nov 23 kl. 10:57

Vil utfordre partiledelsen om folkeavstemning

SV i Kristiansand vil utfordre partiledelsen på hvordan de ser veien videre rundt en eventuell folkeavstemning om å splitte Kristiansand, Søgne og Songdalen. Det sier gruppeleder Andreas Landmark. Onsdag ble det klart at SV sier ja til regjeringens forslag som skal sikre folkeavstemning om oppsplitting.

NRK - 08 nov 23 kl. 12:12

Barth Eide kritiserer Israel, men fordømte ikke

Israels handlinger i Gaza må fordømmes, mener Rødt. Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) slår fast at folkeretten er brutt, men brukte ikke ordet «fordømme». Ingen i Gaza spares, påpekte Rødts Bjørnar Moxnes i Stortingets spørretime onsdag.

E24 - 08 nov 23 kl. 10:51

Spetalen-selskapet Saga Pure oppført med Norwegian-aksjer

Øystein Stray Spetalen har den siste tiden handlet aktivt i Oslo Børs-aksjer med Saga Pure. Nå har det handlet i Norwegian-aksjen. – Vil ikke være Riktig av oss å kommentere hva vi eventuelt vil gjøre fremover, sier Saga Pure-sjefen..

Klartale - 08 nov 23 kl. 08:35

Ukens oppgave nr 44 - kt nr 44

Ukens oppgave er utviklet av spesial-pedagog Lisen Engh for Klar Tale. Med oppgaven kan du lære hva vanskelige ord betyr. Du kan svare på spørsmål fra ukens artikkel og informasjonen du finner i oppgaven.

NRK - 07 nov 23 kl. 00:07

Zelenskyj: – Ikke rett tid for å holde valg

Dette er ikke Riktig tidspunkt for å holde valg i Ukraina, sier president Volodymyr Zelenskyj mens debatten om et mulig valg midt i krigens gang tiltar. Etter planen skulle det holdes valg i Ukraina neste år, fem år etter at Zelenskyj ble valgt til landets leder. Krigslovene som er innført etter Russlands fullskalainvasjon i februar i fjor innebærer at både presidentvalget og andre valg som skulle holdes i 2024, formelt er avlyst.

Klartale - 06 nov 23 kl. 16:00

Disse norske grønnsakene kan du spise nå

Grønnsaker er på vei inn til lagring. Det kan nordmenn nyte godt av utover vinteren. Det skriver Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i en pressemelding.

Dagbladet - 03 nov 23 kl. 14:55

- Hamas' beslutning var Riktig

Uttaler seg for første gang..

NRK - 02 nov 23 kl. 11:18

Barnevernsbarn som ble utsatt for meldingssvikt risikerer langsiktige konsekvenser

I en rapport fra Barne- og familiedirektoratet kommer det fram at barna som ble utsatt for meldingssvikt fra barnevernet, risikerer langsiktige konsekvenser. I mai ble det avdekket en teknisk feil som førte til at bekymringsmeldinger i noen tilfeller ikke ble registrert Riktig og dermed ikke ble fanget opp av den kommunale barnevernstjenesten. 22 kommuner er berørt, og 63 bekymringsmeldinger er registrert tapt.

Aftenposten - 01 nov 23 kl. 15:50

Avviser ESAs klimakritikk mot Norge: – Ikke Riktig

Norge henger etter egne klimamål og bør vurdere ekstra tiltak, ifølge overvåkningsorganet ESA..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com