Republikanernes

Monday, 04 March, 23:05

Nyheter om Republikanernes

NRK - Igår: 01:18

Trump vant også i Idaho

USAs tidligere president vant soleklart over Nikki Haley også i Republikanernes primærvalg i delstaten Idaho, skriver NTB. Tidligere lørdag ble det kjent at han også vant i Michigan og Missouri. Haley har til gode å vinne et eneste primærvalg hittil, og Trump ligger soleklart best an til å bli Republikanernes kandidat i presidentvalget..

NRK - I førrgår: 19:13

Donald Trump vant nominasjonsvalg i Missouri og Michigan

Ekspresident Donald Trump vant Republikanernes nominasjonsvalg i delstaten Missouri, melder NTB som siterer nyhetsbyrået AP. Lørdag ble det også holdt nominasjonsvalg gjennom valgmøter i Michigan, hvor Trump også stakk av med et knusende flertall. Også delstaten Idaho holder nominasjonsvalg lørdag.

NRK - 26 feb 24 kl. 14:01

Lederen for Republikanernes nasjonalkomité går av

Ronna McDaniel går av som leder for Republikanernes nasjonalkomité (RNC) 8. mars, sier hun i en uttalelse. I uttalelsen sin sier hun at hun vil trekke seg for at partiets presidentkandidat skal få utpeke etterfølgeren.

Aftenposten - 18 timer siden

Haley med første seier i primærvalget

Nikki Haley har tatt sin første seier i Republikanernes primærvalg. Ifølge Reuters fikk Haley 62,9 prosent av stemmene i….

NRK - 20 timer siden

Nikki Haley tok sin første seier i primærvalgene

Nyhetsbyråene AP og Reuters melder at Nikki Haley har tatt sin første seier i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat. Natt til onsdag vant hun primærvalget i Washington D.C..

VG - 20 timer siden

Kvinner i kamp for Trump

Det er klart at Donald Trump blir Republikanernes presidentkandidat. Men hvem blir visepresident? Sannsynligvis en kvinne..

VG - I førrgår: 21:36

Trump vant nominasjonsvalgene i Michigan og Missouri

Ekspresident Donald Trump soleklart over Nikki Haley i Republikanernes nominasjonsvalg i delstatene Missouri og Michigan..

NRK - I førrgår: 19:13

Donald Trump vant nominasjonsvalg i Missouri

Ekspresident Donald Trump vant Republikanernes nominasjonsvalg i delstaten Missouri, melder NTB som siterer nyhetsbyrået AP. Han slo dermed Nikki Haley, og ligger an til å få 97 prosent av stemmene. Det gjør at han kan kapre alle de 39 delegatene som skal fordeles..

E24 - 21 jan 24 kl. 21:12

Ron DeSantis stiller seg bak Donald Trump som Republikanernes presidentkandidat

Florida-guvernør Ron DeSantis gir opp forsøket på å bli Republikanernes presidentkandidat, opplyser han selv i sosiale medier..

NRK - 29 feb 24 kl. 18:19

Trump anker utestengelse fra valglistene i Illinois

Donald Trump har anket beslutningen fra en dommer i Illinois om å stryke den republikanske ekspresidentens navn fra nominasjonsvalget, ifølge CBS News. Dommer Tracie Porter i Cook County ga tidligere denne uka delstatens valgkommisjon beskjed om å stryke Trumps navn fra kandidatlisten. Men dommeren satte sin egen kjennelse på vent fram til fredag i påvente av en anke.

Dagbladet - 28 feb 24 kl. 18:38

Mitch McConnell gir seg

Republikanernes leder i Senatet gir seg i rollen i november..

NRK - 16 jan 24 kl. 02:33

Trump: – Vi må stå samlet nå

Donald Trump er ikke formelt utropt til vinner, ettersom stemmene fortsatt telles opp, men det er allerede klart at han vinner nominasjonsprosessen i Iowa. – Jeg tror det er på tide for alle, landet vårt, at vi står samlet, sa Donald Trump i starten av sin tale i Iowa, sa Donald Trump i sin tale i Iowa. Da var 90 prosent av stemmene opptalt.

NRK - 25 feb 24 kl. 14:09

Argentinas nye president Milei hylles av Trump

Argentinas nye president Javier Milei ble tatt i mot med jubel på den årlige konservative CPAC-konferansen i Washington. Der hyllet også USAs ekspresident Donald Trump ham i en tale han holdt, skriver NTB. Trump var fornøyd med at hans MAGA-slagord – «Make America Great Again» – ble gjort om til «Make Argentina Great Again» og fungerer for begge land.

NRK - 14 feb 24 kl. 01:25

Reuters: Skal stemme over riksrett mot USAs sikkerhetsminister

Republikanernes Hus i USA skal igjen stemmme over riksrett mot USAs sikkerhetsminiser Alajeandro Mayorkas. Det melder Reuters..

NRK - 13 feb 24 kl. 05:27

Trump vil ha svigerdatteren i den republikanske ledelsen

USAs ekspresident Donald Trump tar til orde for lederskifte i Republikanernes nasjonalkomité (RNC). Svigerdatter Lara Trump foreslås som ny nestleder. RNCs nåværende leder Ronna McDaniel sier hun ikke har planer om å gå av før tidligst etter nominasjonsvalget i South Carolina 24.

NRK - 07 feb 24 kl. 06:15

Biden seiret i primærvalget i Nevada

Joe Biden tok en enkel seier i demokratenes primærvalg i delstaten Nevada mot forfatter Marianne Williamson og en håndfull mindre kjente utfordrere. I Republikanernes primærvalg var det valgmuligheten «Ingen av disse kandidatene» som flikk flest stemmer, foran Nikki Haley, melder nyhetsbyrået AP..

VG - 07 feb 24 kl. 02:48

Republikanerne mislyktes i å få riksrett mot USAs sikkerhetsminister

USAs sikkerhetsminister slipper foreløpig riksrett etter at Republikanernes forsøk på dette ikke fikk flertall. Flere republikanere gikk imot sitt eget parti..

NRK - 07 feb 24 kl. 02:25

Republikanerne mislyktes i å få riksrett mot USAs sikkerhetsminister

USAs sikkerhetsminister slipper foreløpig riksrett etter at Republikanernes forsøk på dette ikke fikk flertall. Flere republikanere gikk imot sitt eget parti. Avstemningen i Representantenes hus tirsdag endte med 214 stemmer for og 216 stemmer mot, etter at fire republikanere var blant dem som ikke ønsket riksrett mot sikkerhetsminister Alejandro Mayorkas.

NRK - 07 feb 24 kl. 02:25

Republikanske avhoppere hindret riksrett i USA

USAs sikkerhetsminister Alejandro Mayorkas slipper foreløpig riksrett etter at Republikanernes forsøk på dette ikke fikk flertall i natt norsk tid. Flere republikanere gikk imot sitt eget parti. Innenrikskomiteen i Representantenes hus besluttet i går å anbefale at Mayorkas stilles for riksrett, tiltalt for «på systematisk og forsettlig vis» å ha nektet å håndheve føderale innvandringslover.

Dagbladet - 05 feb 24 kl. 23:45

Ber om beskyttelse etter trusler

Donald Trumps eneste reelle utfordrer i Republikanernes nominasjonskamp, Nikki Haley, har bedt Secret service om beskyttelse..

NRK - 05 feb 24 kl. 04:52

Republikansk leder avviser grense-avtale

Republikanernes leder i Representantenes hus, Mike Johnson, slår fast at den tverrpolitiske avtalen i Senatet, om penger til sikring av grensen, samt støtte til Israel og Ukraina, er død allerede ved ankomst, dersom det når hans republikansk-kontrollerte kammer. – Dette lovforslaget er enda verre enn vi hadde ventet, og vil ikke komme i nærheten av å løse katastrofen på grensen, som presidenten har skapt, skriver Johnson på X..

NRK - 30 jan 24 kl. 23:12

NATO-sjefen møtte ledere i Kongressen

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg møtte i kveld republikanske og demokratiske ledere i Kongressen. Målet med besøket til Washington er blant annet å sikre videre støtte til krigen i Ukraina. Stoltenberg møtte blant annet Republikanernes leder i Representantenes hus Mike Johnson..

NRK - 30 jan 24 kl. 23:12

Stoltenberg møtte ledere i Kongressen

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg møtte i kveld republikanske og demokratiske ledere i Kongressen. Målet med besøket til Washington er blant annet å sikre videre støtte til Ukraina. Stoltenberg møtte blant annet Republikanernes leder i Representantenes hus Mike Johnson.

NRK - 25 jan 24 kl. 20:37

Viktige givere dropper støtten til Haley

To viktige givere har trukket støtten til Nikki Haleys valgkamp etter nominasjonsvalget i New Hampshire. De mener nominasjonsprosessen i praksis er over. Hennes rival Donald Trump krevde onsdag kveld at giverne stanser pengestrømmen til Haley, som nå er den eneste som forsøker å utfordre ham i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat til høsten.

NRK - 21 jan 24 kl. 21:04

USA: Ron DeSantis trekker seg som presidentkandidat

Ron DeSantis har vært en av tre som har kjempet om å få være Republikanernes presidentkandidat – frem til nå. I en video publisert på X, tidligere Twitter, kunngjør han at han trekker seg som kandidat. Samtidig uttrykker han sin støtte tidligere president Donald Trump.

NRK - 20 jan 24 kl. 21:53

Zelenskyj nervøs for eventuell Trump-retur til Det hvite hus

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener Donald Trumps retorikk om Ukraina-krigen er svært farlig. Zelenskyj viser til Trumps påstand om at han skal kunne stoppe Ukrainas krig med Russland på 24 timer hvis han blir USAs president igjen. I et intervju med britiske Channel 4 som ble sendt fredag, inviterte Zelenskyj Trump, som leder kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat i høstens valg, til Kyiv.

NRK - 20 jan 24 kl. 06:44

Tim Scott støtter Trump i Republikanernes nominasjonskamp

Senator Tim Scott, som trakk seg fra den republikanske nominasjonsvalgkampen i november, sier at han støtter Donald Trump. Scott dukket opp på scenen med Trump på et valgkamparrangement i New Hampshire fredag. Delstaten holder nominasjonsvalg tirsdag.

NRK - 17 jan 24 kl. 21:20

Uklart om Trump får stille i nominasjonsvalget i Maine - dommer vil vente på høyesterettsavgjørelse

En dommer i Maine har inntil videre satt til side valgmyndighetenes beslutning om å nekte Donald Trump å delta i Republikanernes nominasjonsvalg i delstaten. Colorados øverste domstol har tidligere utestengt Trump med henvisning til hans rolle i stormingen av kongressbygningen i januar 2021. Den beslutningen skal nå prøves i USAs høyesterett.

NRK - 07 dec 23 kl. 23:13

Republikanernes flertall i Kongressen synker

Republikanernes knappe flertall i Representantenes hus er blitt enda knappere etter at ett medlem er sparket ut og tidligere speaker Kevin McCarthy trekker seg. Etter valget i fjor hadde Republikanerne er lite flertall med 222 mandater mot Demokratenes 213. Men for en uke siden ble George Santos sparket ut etter en drepende rapport om løgner og bedrag.

Dagbladet - 16 jan 24 kl. 18:03

- Definitivt mer ekstrem

Internt er Donald Trump mindre splittende enn noen gang, og ligger an til å være Republikanernes leder så lenge han lever, mener norsk professor..

VG - 16 jan 24 kl. 17:15

Asa Hutchinson dropper ut av valgkampen

Den tidligere Arkansas-guvernøren avslutter forsøket på å utfordre Donald Trump og bli Republikanernes presidentkandidat..

Aftenposten - 16 jan 24 kl. 11:05

Trump vant stort, men gikk på ett svært knepent nederlag

Donald Trump beviste at han er soleklar favoritt til å bli Republikanernes presidentkandidat..

Aftenposten - 16 jan 24 kl. 11:05

Nikki Haley vant én knepen miniseier i natt. Neste uke kan hun gjøre det helt store.

Donald Trump beviste at han er soleklar favoritt til å bli Republikanernes presidentkandidat..

E24 - 16 jan 24 kl. 06:55

Trump-seier i Iowa: – Det er en ære

MADISON COUNTY, IOWA (VG) Ekspresident Donald Trump (77) har vunnet nominasjonskampen i Iowa om å bli Republikanernes presidentkandidat..

NRK - 16 jan 24 kl. 05:24

Trumps yngste utfordrer trekker seg

Donald Trumps yngste utfordrer, Vivek Ramaswamy, trekker seg fra Republikanernes nominasjonsvalg, melder nyhetsbyrået Reuters. Ramaswamy sier han støtter Trump som president.

VG - 16 jan 24 kl. 02:43

Amerikanske medier: Trump vant Iowa

MADISON COUNTY, IOWA (VG) Ekspresident Donald Trump har vunnet nominasjonskampen i Iowa om å bli Republikanernes presidentkandidat..

VG - 16 jan 24 kl. 02:43

Amerikanske medier: Trump vant Iowa

MADISON COUNTY, IOWA (VG) Ekspresident Donald Trump har vunnet nominasjonskampen i Iowa om å bli Republikanernes presidentkandidat..

NRK - 15 jan 24 kl. 04:12

Kongressledere presenterer avtale som skal hindre nedstenging

Demokratiske og republikanske ledere i Kongressen i USA har lagt fram en avtale som skal hindre nedstenging av offentlig sektor fram til begynnelsen av mars. Nyheten om at avtalen var underveis ble først gjort kjent av flere kilder lørdag. Natt til mandag norsk tid presenterte Senatets demokratiske leder Chuck Schumer, Republikanernes mindretallsleder Mitch McConnell i Senatet, Representantenes hus' republikanske leder Mike Johnson og demokratenes mindretallsleder Hakeem Jeffries i Representantenes hus innholdet i avtalen.

Dagbladet - 12 jan 24 kl. 18:32

Iskald start

Det er meldt en bitende kulde når Donald Trump mandag for alvor skal begynne kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat i Iowa. Oppmøtet anses å være svært viktig for Trumps motstandere..

VG - 11 jan 24 kl. 07:50

Trump om visepresidentkandidat: – Jeg vet hvem det blir

Donald Trump, Republikanernes sannsynlige presidentkandidat, nekter å si hvem han vil stille til valg sammen med. Men han vet «hvem det blir»..

NRK - 11 jan 24 kl. 05:37

DeSantis og Haley gjøv løs på hverandre i debatt

Med Donald Trump fraværende rettet Ron DeSantis og Nikki Haley sine skyts mot hverandre i siste debatt før republikanerne skal velge sin presidentkandidat. Debatten, som ble sendt på CNN, ble holdt i Des Moines i Iowa. Trump holdt et velgermøte på rådhuset i den samme byen, en seanse som ble sendt på Fox News.

NRK - 11 jan 24 kl. 04:26

Trump om visepresidentkandidat: – Jeg vet hvem det blir

Donald Trump, Republikanernes sannsynlige presidentkandidat, nekter å si hvem han vil stille til valg sammen med, men sier han «hvem det blir». Trump kommenterte spørsmålet på et velgermøte sendt på Fox News fra Des Moines, delstatshovedstaden i Iowa, onsdag. Dette skjedde samme kveld som de to andre vesentlige kandidatene, Ron DeSantis og Nikki Haley møttes til en TV-sendt debatt fra samme by.

NRK - 11 jan 24 kl. 04:05

Trump: – Ikke redd for at Christies tilhengere skal gå til Haley

I USA ligger tidligere president Donald Trump fortsatt langt foran konkurrentene i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat. Noen timer etter at det ble kjent at tidligere guvernør i New Jersey Chris Christie trekker sitt kandidatur, gjorde Trump det klart at han ikke er bekymret for Christies tilhengere vil gå til Nikki Haley. Det melder Reuters.

NRK - 10 jan 24 kl. 23:42

Chris Christie trekker seg fra nominasjonskampen

Trump-utfordrer Chris Christie trekker seg fra kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat i 2024-valget, bekrefter han, ifølge AFP. Christie har vært den av kandidatene som har vært mest kritisk til tidligere president Donald Trump, som leder på målingene. Christie kunngjorde at han trekker seg på et velgermøte i Windham, New Hampshire onsdag kveld..

NRK - 10 jan 24 kl. 22:59

Kilder: Chris Christie vil trekke seg fra nominasjonskampen

Tidligere guvernør i New Jersey, Chris Christi, vil onsdag trekke seg fra nominasjonskampen om å bli Republikanernes presidentkandidat i 2024-valget, melder flere amerikanske medier, ifølge Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com