Regjeringen

Saturday, 25 June, 07:05

Nyheter om Regjeringen

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 12 maj 22 kl. 11:40

Slik vil Regjeringen endre budsjettet – motstanderne kritiserer

Saken oppdateres:Regjeringen endrer på budsjettet for Norge. Det skjer i mai hvert år. Regjeringen vil bruke ekstra penger fra oljefondet.

Klartale - 01 jun 22 kl. 09:32

Norge sier ja til å ta imot skadde soldater fra Ukraina

Tirsdag kveld ble det klart at Regjeringen hadde bestemt seg.– Regjeringen vil nå også ta imot sårede soldater, sa Emilie Enger Mehl i en pressemelding. Hun er justisminister fra Senterpartiet.

Klartale - Igår: 14:00

Partier mener det er Regjeringen sin feil at renta blir høyere

Torsdag satte Norges Bank opp styringsrenta til 1,25 prosent. Det er den fjerde økningen siden september. Flere av opposisjons-partiene mener regjeringa må ta skylda.

Klartale - 12 maj 22 kl. 07:00

Du må regne med å få mindre for pengene dine

Du går på jobb og tjener penger. Men viktige ting som mat, strøm, drivstoff og tjenester koster mer. Du må regne med å få mindre for lønna di.

Klartale - 14 jun 22 kl. 07:46

Regjeringen og SV er enige om endret budsjett for Norge

Hvordan skal staten Norge bruke pengene i 2022? Det bestemmer våre politikere. Regjeringen har søkt støtte for revidert nasjonalbudsjett i Stortinget.

Klartale - 20 jun 22 kl. 13:40

Hva skjer med Kristiansand, Søgne og Songdalen?

Kristiansand, Søgne og Songdalen var tre kommuner for tre år siden. Men den gamle Regjeringen med Høyre ville at de skulle bli til én. Det skjedde for to år siden.

NRK - 15 jun 22 kl. 14:25

Fare for regjeringskrise i Bulgaria

Bulgarias største opposisjonsparti leverte onsdag inn et mistillitsforslag som kan kaste Regjeringen og skape politisk kaos i landet. Dersom Regjeringen må gå av, kan det ende med det fjerde valget i Bulgaria på kort tid. I fjor ble det avholdt tre valg før en regjering kunne stables på beina.

NRK - 18 timer siden

Advokatstriden over – advokatene og Justisdepartementet enige

Etter dialog, har Advokatforeningen og Justis- og beredskapsdepartementet inngått en avtale om en ny modell for innspill knyttet til den årlige reguleringen av den offentlige rettshjelpssatsen. Det melder Regjeringen i en pressemelding. – Regjeringen har jobbet målrettet for å styrke rettshjelpsordningen, både ved å sikre flere personer tilgang til fri rettshjelp og ved å heve rettshjelpssatsen, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

NRK - 04 jun 22 kl. 08:58

Sveriges regjering kan bli felt før Nato-avklaring

Svensk-kurdiske Amineh Kakabaveh sier hun vil stemme ja til mistillitsforslaget mot justisminister Morgan Johansson hvis ikke Regjeringen sier nei til Tyrkias krav. Ifølge SVTs kommentator Mats Knutson kan Regjeringen bli tvunget til å velge mellom Kakabaveh og Tyrkia. Det er Sverigedemokraterna som har reist mistillitsforslag mot Johansson fordi de mener han ikke gjør nok for å bekjempe gjengkriminalitet.

NRK - 13 jun 22 kl. 23:36

Cuba: 381 personer dømt for å ha protestert mot Regjeringen

Cubanske myndigheter har dømt 381 personer for å ha deltatt i demonstrasjoner mot Regjeringen i fjor. 36 av dem ble dømt til opptil 25 års fengsel. I alt 297 personer fikk fengselsstraff, mens 84 andre, deriblant 15 ungdommer, fikk mulighet til å avtjene samfunnsstraff i stedet for å sone dommen i fengsel.

NRK - 20 timer siden

Norge øker støtten til minerydding i Ukraina

Regjeringen øker støtten til Norsk Folkehjelp og Halo Trust med 30 millioner kroner til minekartlegging og minerydding i Ukraina. Det opplyser Regjeringen i en pressemelding. Norge er blant de største bidragsyterne på dette arbeidet i verden og blir også en av de største bidragsyterne innen minerydding i Ukraina.

Klartale - 20 timer siden

Forslaget skal forby homoterapi

Homoterapi blir også kalt «konverterings-terapi». Det er behandlinger med mål om å endre personers seksuelle orientering. Det er en omstridt behandling.

NRK - I førrgår: 11:53

Regjeringen gjør unntak fra utlysningskrav for statlige virksomheter

Statlige virksomheter kan fra 1. juli inngå avtaler om ansettelser med lønnstilskudd i inntil to år, uten at stillingen må lyses ut. Lønnstilskudd er et effektivt verktøy for å få personer som står utenfor arbeidslivet, inn i arbeid – og utlysningsplikten som gjelder for ledige stillinger i staten, kan være et hinder for å bruke lønnstilskudd, skriver Regjeringen i en pressemelding onsdag.

NRK - 30 maj 22 kl. 07:06

Regjeringen gjeninnfører fraværsregler til høsten

Etter den kommende sommerferien gjeninnfører Regjeringen de vanlige fraværsreglene på ungdomsskolen og i videregående skole. Det melder Regjeringen i en pressemelding. – Det betyr at elevene ikke lenger kan bruke egenmelding eller bekreftelse fra en forelder for å dokumentere fravær av helsegrunner.

NRK - 09 jun 22 kl. 18:25

Regjeringen kjører dampveivals over lokaldemokratiet

Regjeringen snudde denne uken bystyrets i Kristiansand sitt vedtak og har bestemt at Søgne og Songdalen kan holde folkeavstemning om de vil ut av storkommunen. Flere reagerer, blant dem kommunesektorens interesseorganisasjon KS. – Det vi opplever er at Regjeringen kjører dampveivals over lokaldemokratiet.

NRK - 07 jun 22 kl. 17:37

Krever svar om Regjeringens Ukraina-håndtering

Kontrollkomiteen på Stortinget ber Regjeringen gjøre rede for bistanden Norge har gitt til Ukraina. Inntrykket hittil er lite tillitvekkende, mener Høyre. Et flertall i kontrollkomiteen har sendt et brev for å be Regjeringen om svar, skriver VG.

NRK - 06 jun 22 kl. 13:42

SV: Svært forundret over Regjeringens Ocean Space Centre-snuoperasjon

Regjeringen snur i spørsmålet om å utsette Ocean Space Centre i Trondheim. Det overrasker SV, som sier dette er uavklart i budsjettforhandlingene. – Vi er svært forundret over at Regjeringen foretar en snuoperasjon uten at det er avklart med SV i forhandlingene om budsjettet som pågår nå, sier SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes i en uttalelse til NTB.

NRK - 06 jun 22 kl. 13:20

Regjeringen snur om Ocean Space Centre

Regjeringen har ombestemt seg, og vil likevel ikke kutte i pengene til Ocean Space Centre. Det melder VG. – Vi har gått gjennom dette prosjektet igjen.

NRK - 17 jun 22 kl. 16:59

Høyesterett i Japan: Fukushima-ofre kan ikke kreve erstatning

De som ble evakuert etter atomulykken i Japan i 2011, kan ikke kreve erstatning fra Regjeringen, ifølge landets høyesterett. Kjennelsen fredag er den første i Japans høyeste domstol om Fukushima-ulykken. Mange av dem som måtte evakuere, reagerte med stor skuffelse.

NRK - 17 jun 22 kl. 09:45

Ap-ordførere hardt ut mot Regjeringen

KS sitt storbynettverk har kommet med sin uttalelse om delingen av Kristiansand kommune. Her er uttalelsen i sin helhet: KS storbynettverk reagerer sterkt på Regjeringens overprøving av kommunale vedtak KS Storbynettverk mener Regjeringen straks må avslutte utredningen om Kristiansand kommune skal deles. Det er en uakseptabel overkjøring av lokaldemokratiet.

Klartale - 16 jun 22 kl. 16:30

Nå skal prinsessen bli feiret

Prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18 år 21. januar i år. Det var planer om en stor feiring av at hun som framtidig dronning var blitt myndig.

Klartale - 12 maj 22 kl. 14:47

Vedum hadde ingen løfter om mer hjelp med penger

Torsdag ble det kjent hva finansminister Trygve Slagsvold Vedum og resten av Regjeringen vil endre i sine budsjetter. Staten skal bruke mindre penger enn de hadde planer om, sa Vedum. Det er for å hindre at folk må betale mer i renter på lån.

Klartale - 03 jun 22 kl. 09:48

Det kan bli politisk krise 100 dager før valget i Sverige

Det er valg i Sverige i høst. Men statsministeren truer med å slutte i neste uke. Årsaken er at mange flere partiet er lite fornøyd med hennes justisminister.

NRK - 14 jun 22 kl. 11:38

Venstre skuffet over manglende satsing på Fornebubanen

Venstres Ola Elvestuen er skuffet over manglende bidrag i revidert nasjonalbudsjett til Fornebubanen. – Når byrådet i Oslo endelig har blitt enig med seg selv om å bygge Fornebubanen, er det fryktelig skuffende at SV i revidert budsjett ikke klarer å få Regjeringen til å øke det statlige bidraget til 70 prosent, sier han. I regjeringsplattformen lovte Arbeiderpartiet og Senterpartiet å øke det statlige bidraget til store kollektivprosjekter i og rundt de store byene fra 66 til 70 prosent.

Klartale - 14 jun 22 kl. 09:59

Dette vil Regjeringen bruke penger på

Staten bruker mye penger hvert år. Nå er det lagt fram et forslag for hva de vil bruke penger på framover. Eigil Knutsen, Geir Pollestad og Kari Elisabeth Kaski har forhandlet om hva Norge skal bruke penger på.

NRK - 14 jun 22 kl. 07:21

NHO: Forvirring rundt Regjeringens klimamål

Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO, anklager Regjeringen for å skape forvirring rundt hva Norges klimamål for 2030 skal være. Norge har nemlig et klimamål som er meldt inn til FN i forbindelse med Parisavtalen, mens Regjeringen har et enda mer ambisiøst mål i sin politiske plattform. Samtidig skal Regjeringen ha gitt motstridende signaler om hvorvidt det siste målet skal inn i klimaloven eller ikke, noe NHO mener gjør det vanskelig for næringslivet å vite hva man styrer etter..

VG - 18 timer siden

Opplysninger til VG: Solberg-Regjeringen ville ikke behandle sårede ukrainere i Norge

Allerede i 2016 ba Ukraina om hjelp fra Norge til å behandle sårede soldater – også i Norge. Men Solberg-Regjeringen ville heller hjelpe dem til behandling i eget land, ifølge VGs opplysninger..

NRK - 21 timer siden

Tre nye døde etter demonstrasjoner i Ecuador

Ytterligere tre personer har mistet livet denne uka i forbindelse med protestene mot Regjeringen i Ecuador, ifølge lokale menneskerettighetsorganisasjoner. Det siste offeret var en 39 år gammel demonstrant som ble skutt og drept torsdag, ifølge Alliansen av menneskerettsorganisasjoner. Det skjedde da sammenstøt ved nasjonalforsamlingen i hovedstaden Quito spredte seg til en park i nærheten.

Klartale - 22 timer siden

Statsministeren lover å ikke løse opp flere kommuner

Regjeringen har fått mye kritikk de siste ukene. Bråket er knyttet til kommuner både på Sørlandet og i Rogaland. I Agder har Regjeringen blandet seg inn i striden mellom tidligere Søgne kommune og Kristiansand.

NRK - Igår: 18:58

Regjeringen vil endre loven

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier til NRK at Regjeringen nå skal sende ut et nytt lovutkast. Den nye loven skal gjøre slik at flere tusen grunneiere slipper eiendomsskatt for grunnen under Statnetts kraftlinjer. I Norge er det mange, mange mil med strømlinjer.

VG - Igår: 11:16

Hvor lenge vil Regjeringen la SV styre norsk oljepolitikk?

I to av to mulige forhandlingsrunder har Regjeringen kastet inn håndkleet og gitt SV betydelige gjennomslag for innstramninger i olje- og gasspolitikken. Det spøker nå for fremtiden på norsk sokkel..

NRK - I førrgår: 14:42

Regjeringen snur om Vikingtidsmuseet

Vikingtidsmuseet ble bedt om å kutte kostnadene med 1 milliard kroner. Nå, om lag en måned senere, snur Regjeringen..

NRK - I førrgår: 12:10

Regjeringen halverer budsjettet til nytt NTNU-campus

Regjeringen halverer budsjettet for NTNUs nye campus, ifølge Dagens Næringsliv. Budsjettet kuttes fra 12 til 6 milliarder kroner..

NRK - I førrgår: 10:31

Regjeringen vil overta myndigheten til å legge ned studiesteder

Regjeringen overta myndigheten til å legge ned studier og avvikle profesjonsfag med stor regional betydning. Det kommer fram i en høring om endringer i universitets - og høyskoleloven, som går ut 22. juni.

Aftenposten - I førrgår: 08:45

Regjeringen vil ta makt fra universitetsstyrene.

Regjeringen vil at beslutningen om å legge ned studiesteder skal tas av politikere, ikke av styremedlemmer bak lukkede….

NRK - 10 jun 22 kl. 22:00

Nederland vil drastisk kutte klimautslipp fra landbruket

Regjeringen i Nederland har lagt fram omfattende planer om å kutte utslippene av nitrogener. Bondeorganisasjoner protesterer kraftig. – Vi innser at dette vil ha en enorm innvirkning på bøndene, sier statsminister Mark Rutte.

VG - 21 jun 22 kl. 11:00

Regjeringen må gripe inn mot strømpriskrisen nå!

Vi utfordrer Regjeringen, som et første tiltak, til raskt å ta opp forhandlinger med Tyskland og Storbritannia om revisjon av avtalene som styrer bruken av sjøkablene til disse landene..

NRK - 21 jun 22 kl. 10:08

Macron avviste statsministerens tilbud om å gå av

Den franske statsministeren, Elisabeth Borne, tilbød seg å gå av etter det ble klart at partiet mistet flertallet i Regjeringen. President Emmanuel Macron avviste tilbudet, skriver nyhetsbyrået AFP. Macron mener Regjeringen må være tro til oppgavene sine og handle.

NRK - 21 jun 22 kl. 08:41

Polens mektigste mann trekker seg fra Regjeringen

Jaroslaw Kaczynski, lederen av det polske regjeringspartiet PiS, trekker seg som visestatsminister for å bygge partiet foran det kommende valget. Kaczynski anses som hovedstrategen bak Regjeringens politikk og kalles Polens mektigste politiker. Han sier at han hadde tenkt å gi seg tidligere, men at Russlands krig i Ukraina gjorde at han utsatte avgjørelsen.

Klartale - 21 jun 22 kl. 08:35

Bensin og diesel fortsetter å bli dyrere

Bensin og diesel blir dyrere og dyrere. På en måned alene har prisen blitt rundt sju prosent høyere, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Sist måned kostet bensin rundt 23 kroner per liter.

NRK - 09 jun 22 kl. 20:53

Radikale Venstre truer med å felle Regjeringen i Danmark

Radikale Venstre truer med å felle den danske Regjeringen dersom den gjør alvor av planen om å sende asylsøkere til Rwanda. Sosialdemokratene i Danmark foreslo alt i 2018 å opprette mottakssentre for asylsøkere i andre land. Folketinget vedtok i fjor en lov som åpner for dette, men spørsmålet er svært omstridt.

NRK - 20 jun 22 kl. 18:13

Vil oppløse Regjeringen i Israel

Lederne for koalisjonsRegjeringen i Israel går inn for å oppløse Regjeringen, melder Reuters. Statsminister Naftali Bennett og utenriksminister Yair Lapid kom med den felles uttalelsen mandag. De ønsker å gjennomføre et nytt valg, som forventes å bli holdt i oktober, skriver Times of Israel.

NRK - 20 jun 22 kl. 17:12

Støre: Statsforvalteren skal utrede en oppløsning

Statsminister Jonas Gahr Støre sier at statsforvalteren skal lage en utredning om konsekvensene av å bryte opp Kristiansand kommune. Dette sier Jonas Gahr Støre etter at han mandag ettermiddag møtte den lokale arbeiderpartiledelsen i Kristiansand og Agder om den pågående prosessen rundt Kristiansand kommune. – Statsforvalteren skal lage en utredning av hva det vil si å oppløse denne kommunen.

VG - 20 jun 22 kl. 15:31

Regjeringen møter motstand i Søgne: – Har latt seg lure av en liten pressgruppe

KRISTIANSAND/SØGNE (VG) Støre-Regjeringen og kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik vil gi Søgne og Songdalen muligheten til å gå ut av Kristiansand. – Stopp mens leken er god, er svaret fra næringslivet i regionen..

NRK - 08 jun 22 kl. 05:29

Svensk avtale kan vanskeliggjøre Nato-enighet

Regjeringen i Sverige unngikk mistillit, men prisen var en avtale som kan redusere utsiktene til en Nato-avtale med Tyrkia, tror ekspert. Den uavhengige representanten Amineh Kakabaveh var joker da et mistillitsforslag mot Sveriges justisminister Morgan Johansson ble nedstemt i Riksdagen tirsdag. Svensk-kurdiske Kakabaveh var tungen på vektskålen og truet med å stemme for mistillitsforslaget fra Sverigedemokraterna, noe som ville resultert i Regjeringens avgang.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com