Regjeringen

Sunday, 19 September, 11:03

Nyheter om Regjeringen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 sep 21 kl. 09:10

DN: Regjeringen vil gjenåpne

Regjeringen vil varsle full gjenåpning av samfunnet på en pressekonferanse om koronasituasjonen på fredag. Det skriver DN. DN skriver at Regjeringen i dag skal beslutte om nøyaktig når tidspunktet for gjenåpning vil bli.

NRK - 14 sep 21 kl. 13:15

Har orientert Kongen om skifte

Avtroppende statsminister Erna Solberg sier hun har snakket med Kongen og orientert om at det blir et skifte. – Jeg leverer inn min oppsigelse når en ny regjering er klar for å ta over, sier Solberg, og legger til: – Jeg leverer inn min oppsigelse når en ny regjering er klar for å ta over. Fram til da vil Regjeringen styre med de fullmakter vi har.

NRK - 10 sep 21 kl. 12:17

Utreder nye lakseluskrav

Regjeringen vil styrke innsatsen for å ta vare på de ville laksebestandene i Norge. Nå lanserer Regjeringen en handlingsplan med tiltak mot de viktigste truslene. – Lakselus utgjør en stor risiko for villaksen.

NRK - Igår: 13:54

Ukens innreiserestriksjoner

Regjeringen innfører krav til karantenehotell for reisende fra Slovenia, samt innreiserestriksjoner og karantenekrav for Færøyene og to regioner i Finland. Det kommer fram i endringene i innreiseregler fredag. Nytt er også at Australia ikke lengre er kategorisert som et såkalt lilla land.

NRK - I førrgår: 20:52

Nederlandsk minister går av

Nederlands utenriksminister Sigrid Kaag, går av etter den kaotiske evakueringen fra Kabul i Afghanistan, melder nyhetsbyrået AFP. – Parlamentet mener Regjeringen handlet uansvarlig i evakueringsprosessen. Og selv om jeg står inne for måten vi utførte evakueringen på, kan jeg som ansvarlig minister ikke gjøre annet enn å ta konsekvensene av de folkevalgtes dom og trekke meg, sa Kaag.

NRK - 16 sep 21 kl. 09:10

Helsedep. avviser gjenåpning

Regjeringen vil varsle full gjenåpning av samfunnet på en pressekonferanse om koronasituasjonen på fredag. Det skriver DN. DN skriver at Regjeringen i dag skal beslutte om nøyaktig når tidspunktet for gjenåpning vil bli.

NRK - 15 sep 21 kl. 08:46

BBC: Krangel i Taliban-ledelsen

En stor krangel brøt ut mellom Taliban-ledere om sammensetningen av den nye Regjeringen i Afghanistan. Det opplyser Taliban-kilder til BBC. Krangelen skal ha oppstått mellom visestatsminister mulla Abdul Ghani Baradar og et annet regjeringsmedlem i presidentpalasset i Kabul.

NRK - 03 sep 21 kl. 13:27

En halv mrd. i kriseordning

Regjeringen vil utløse en kommunal ordning med ramme på 560 millioner kroner for å hjelpe næringslivet i siste fase av koronapandemien. Presset mot Regjeringen for å forlenge ordninger for permittering er blitt sterkere den siste uken, men det er foreløpig ikke klart om Regjeringen vil forlenge disse ordningene..

NRK - 03 sep 21 kl. 13:27

560 millioner til næringslivet

Presset mot Regjeringen for å forlenge ordninger for permittering er blitt sterkere den siste uken, men det er foreløpig ikke klart om Regjeringen vil forlenge disse ordningene. Regjeringen vil isteden utløse en kommunal ordning med ramme på 560 millioner kroner for å hjelpe næringslivet i siste fase av koronapandemien..

E24 - 15 sep 21 kl. 07:19

NHO om den nye Regjeringen: – Vi har store forventninger

Både NHO- og Virke-sjefen forteller om store forventninger til den påtroppende Regjeringen, uansett hvordan den er satt sammen..

NRK - 14 sep 21 kl. 12:16

Storbritannia utsetter kontroller

Den britiske Regjeringen sier tirsdag at den utsetter innføringen av full grensekontroll for varer fra EU. Mer papirarbeid og nye innvandringsregler har bidratt til forsyningsproblemer i Storbritannia etter at landet gikk ut av EUs indre marked ved nyttår. Etter planen skulle det vært innført full kontroll av mat og animalske produkter som krysser grensen fra begynnelsen av oktober.

NRK - 14 sep 21 kl. 07:25

NHO-sjefen takker Solberg

NHO-sjefen takker avtroppende statsminister Erna Solberg for samarbeidet de siste åtte årene og gratulerer samtidig Ap-leder Jonas Gahr Støre med valgseieren. NHO-sjef Ole Erik Almlid sier at Solberg har ledet Regjeringen gjennom åtte år i en kritisk fase for norsk næringsliv, en periode preget av omstilling, og store utfordringer som oljeprisfall og pandemi. Samtidig sier han at han ser fram til et godt samarbeid med det som blir den nye Regjeringen..

Aftenposten - 14 sep 21 kl. 00:08

Jonas Gahr Støre kan få Regjeringen han ønsker seg. Og ikke alle de problemene han kunne frykte.

Jonas Gahr Støre kan få Regjeringen han ønsker seg. Og ikke alle de problemene han kunne frykte..

Klartale - 13 sep 21 kl. 23:20

Ropstad varsler at Regjeringen vil slutte

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad takker for samarbeidet i Regjeringen. Men han sier de vil slutte når en ny regjering er på plass..

NRK - 13 sep 21 kl. 23:07

Ropstad: Regjeringen vil gå av

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad gratulerte Jonas Gahr Støre (Ap) med valgseieren og sier Regjeringen vil gå av. – Regjeringa har mistet støtten i stortinget, og vi vil gå av så snart en ny regjering er på plass, sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad på valgvaken..

VG - 12 sep 21 kl. 22:09

Trær til besvær: Regjeringen får «ulovlig» gave fra USA

To trær doneres til Regjeringen og AUF. Men importreglene kan bli en flis i tåen..

NRK - 12 sep 21 kl. 21:42

Ikke krav om vaksinepass i England

Britiske helsemyndigheter har droppet planen om vaksinepass for å komme inn på nattklubber og andre folketette steder i England inntil videre. Helseminister Sajid Javid sa søndag at Regjeringen har lagt planen på hylla, men at den er god å ha i reserve og kan tas fram igjen om smittesituasjonen forverrer seg drastisk. Regjeringen ombestemte seg bare dager etter at sekretæren for vaksinasjon og kultursekretæren mente at vaksinepass var nødvendig, trass i voksende motstand fra noen konservative medlemmer av parlamentet.

NRK - 12 sep 21 kl. 18:33

Qatars minister i Afghanistan

Qatars utenriksminister var søndag på snarvisitt i Afghanistan. Han er det høyest rangerte utenlandsbesøket hittil siden Taliban tok makten i landet. Sheikh Mohammad bin Abdulrahman al-Thani, som også er visestatsminister i Qatar, møtte toppledere i Taliban, ifølge en Taliban-tjenestemann.

E24 - 31 aug 21 kl. 22:22

Regjeringen vil endre oljeskatten. Hva betyr egentlig det?

Regjeringen ønsker å endre ordningen for hvordan oljeselskaper betaler skatt. – Det er merkelig at Regjeringen gjør dette først nå, mener oljeprofessor..

NRK - 31 aug 21 kl. 18:46

Frp truer med å felle Regjeringen

Frp-leder Sylvi Listhaug truer med å felle Regjeringen etter forslaget om omleggingen av petroleumsskatten. – Med dette forslaget kan jeg si med en gang at Regjeringen ikke vil overleve denne budsjetthøsten om de skal gjøre det opp med oss, skriver Listhaug i en e-post til VG..

NRK - 31 aug 21 kl. 14:53

Støre ber om vaksineavklaring

Regjeringen må raskt avklare om barn og unge mellom 12 og 15 år skal få tilbud om koronavaksine, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre. – Det bør være mulig å få et klart signal fra Regjeringen som gjør at man kan komme i gang med en sånn vaksinering raskt, sier Støre til NTB. Regjeringen varslet for et par uker siden at det snart ville komme en vurdering av om unge mellom 12 og 15 år skal tilbys vaksine, men avgjørelsen lar vente på seg.

NRK - 10 sep 21 kl. 14:44

Vil styrke bostøtten med 70 mill.

Regjeringen vil styrke bostøtten i statsbudsjettet for 2022, gjennom å senke egenandelen for husstander med flere enn én person. Det innebærer at utgiftene til bostøtte økes med 70 millioner kroner i Regjeringens foreslåtte statsbudsjett for 2022. I en pressemelding anslår Høyre at dette vil gi om lag 17.

NRK - 10 sep 21 kl. 10:51

Vil forlenge punkt i smittevernloven

Midlertidige bestemmelser i smittevernloven om koronasertifikat, karantenehotell, isolering og smittekarantene, bør forlenges til 1. juli, mener Regjeringen. Regjeringen sender fredag på høring et forslag om å forlenge bestemmelsene som gir hjemmel for forskrifter om koronasertifikat, karantenehotell, isolering og smittekarantene.

E24 - 10 sep 21 kl. 10:07

Krever økt bostøtte til de som sliter med strøm­regningen

SV ber Regjeringen reagere umiddelbart etter rekordhøye strømpriser. Regjeringen svarer at de følger med på situasjonen..

VG - 09 sep 21 kl. 19:31

Kunstnerorganisasjon: - Løftebrudd fra Regjeringen

Kunstnerorganisasjonen CREO kaller det et løftebrudd at Regjeringen skroter kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende og frilansere den 30.september..

E24 - 08 sep 21 kl. 16:26

Regjeringen snur – forlenger permiteringsordningen med én måned

Etter massivt press velger Regjeringen å gjøre helomvending i permitteringssstriden..

E24 - 08 sep 21 kl. 15:49

Regjeringen innfører eget førerkort for å kjøre fort med båt

Regjeringen innfører krav om et eget høyhastighetsbevis for førere av fritidsbåter og vannscootere som kan oppnå hastighet på 50 knop eller mer..

NRK - 08 sep 21 kl. 15:31

Innfører høyhastighetsbevis for båt

Regjeringen innfører krav om et eget høyhastighetsbevis for førere av fritidsbåter og vannscootere som kan oppnå hastighet på 50 knop eller mer. Det nye førerkortet, eller «kompetansebeviset», vil kreve at man har gjennomført både en teoretisk og en praktisk del. Regjeringen foreslår at det trer i kraft i 2023 for å gi båtførere og kurssentre tid til å innrette seg etter de nye reglene.

NRK - 08 sep 21 kl. 14:57

Ikke imponert over ny regjering

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide sier sammensetningen av den nye Regjeringen i Afghanistan hverken er inkluderende eller representativ. Det melder VG. Flere av de nye ministerne i Regjeringen står på FNs sanksjonsliste.

NRK - 27 aug 21 kl. 18:52

Solberg vil fjerne etterlønn

Statsministeren ber Stortinget endre vedtaket som har ført til at regjeringsmedlemmer har fått millioner i etterlønn selv om de hadde ny jobb. Stortingsvedtaket fra 1993 ligger til grunn for Regjeringens ordning med at statsråder automatisk får etterlønn når de forlater Regjeringen, uansett om de har ny jobb eller ikke. Regjeringen har strammet kraftig inn, og nå ber statsminister Erna Solberg (H) også Stortinget endre sitt vedtak, melder Dagens Næringsliv.

NRK - 08 sep 21 kl. 13:14

EU kritiserer Talibans regjering

Den midlertidige Regjeringen til Taliban i Afghanistan er verken inkluderende eller representativ, sier EU onsdag. EU sier den nye Regjeringen ikke respekterer løftene Taliban ga om å inkludere forskjellige etniske og religiøse grupper. De 27 landene i EU har satt fem betingelser Taliban må oppfylle for at de skal inngå noen samtaler med dem.

NRK - 08 sep 21 kl. 11:06

78 drept i kamper i Jemen

78 mennesker er drept i kamper om Marib-provinsen i Jemen, opplyser kilder i militæret. Både opprørere og styrker knyttet til den internasjonalt anerkjente Regjeringen i Jemen er blant de drepte, opplyser kilder i militæret til nyhetsbyrået AFP onsdag. – 60 houthi-opprørere ble drept, de fleste i luftangrep som foregikk de siste 24 timene, mens 18 soldater knyttet til Regjeringen ble drept i løpet av de siste 48 timene, sier en regjeringsoffiser.

Aftenposten - 12 timer siden

Snart leverer Erna Solberg sin avskjedssøknad. Slik blir Norge styrt til Støre tar over.

Regjeringen kommer ikke til å ta store politiske beslutninger eller sette i gang store prosjekter før den går av i….

NRK - 12 timer siden

Sverige vil øke avgifter på alkohol

Regjeringen i Sverige vil øke avgiftene på tobakk og alkohol mer enn det de tidligere har antydet, ifølge en pressemelding fra Forsvarsdepartementet. Økningen skal blant annet bidra til å styrket det svenske forsvaret, skriver SVT..

NRK - 06 sep 21 kl. 23:24

Finland avvikler restriksjoner

Den finske Regjeringen er blitt enige om en ny strategi for å bekjempe koronaviruset, og vil nå gjenåpne samfunnet, melder Hufvudstadsbladet. Den nye strategien har som mål å nå en vaksinedekning på 80 prosent for alle som har fylt 12 år. Regjeringen mener at målet vil nås i midten av oktober.

NRK - 23 timer siden

Misfornøyd med utsettelse

Bondelaget er misfornøyd med at tilleggsforhandlingene er utsatt. I jordbruksoppgjøret ble partene enig om å ha ekstraforhandlinger ved økte kostnader til bl.a.

Dagbladet - Igår: 21:12

Slår alarm om rumpe-snus

Danske ungdommer skjuler nikotinposer i endetarm, vagina og under forhuden. Nå vil Regjeringen øke prisene for å sette en demper på salget..

NRK - Igår: 18:54

Utelivsbransjen vil ha dato for åpning

Utelivsbransjen er skuffet etter at Regjeringen heller ikke i dag kom med en dato for det siste steget i gjenåpningsplanen av Norge. Utelivet må fortsatt forholde seg til avstandsregler, hvor mange gjester de kan ha og kortere åpningstider. – Vi forventet lettelser og en dato å forholde oss til.

NRK - Igår: 17:22

Jordbruksoppgjøret skyves

Landsbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) opplyser fredag ettermiddag at årets landbruksoppgjør må sluttføres på en senere tidspunkt. – Regjeringen startet tilleggsforhandlinger med sikte på å bli enige med jordbruket om en kompensasjon for økte kostnader. I lys av det kommende regjeringsskiftet, mener jeg det er ryddigst at forhandlingene sluttføres på et senere tidspunkt i et så viktig spørsmål som bondens inntektsmuligheter, sier Bollestad.

NRK - Igår: 16:52

Danskene øker prisen på snus

En ny avgift skal bidra til å hindre at unge dansker snuser. Regjeringen vil øke prisen på en snusboks med 15 kroner. – Kreativiteten i tobakksindustrien er enorm.

E24 - Igår: 14:58

Permitteringsordningen: – Forlengelsen var en kortsiktig løsning

Den nye Regjeringen vil få knapt med tid før de må ta stilling til om permitteringsordningen skal forlenges..

NRK - Igår: 14:07

Ber om utsettelse av jernbanepakke

Arbeiderpartiet har bedt Regjeringen om å ikke behandle EUs fjerde jernbanepakke i EØS-komiteens møte 24. september, skriver Fri fagbevegelse. – Vi er i en veldig spesiell situasjon der partiene som stemte mot tilslutningen til EUs fjerde jernbanepakke i Stortinget, nå har fått flertall i Stortinget.

E24 - Igår: 13:12

Innfører TISK-lettelser i slutten av september

Regjeringen har ikke satt en dato for neste steg i gjenåpningen, men varsler en nedjustering av TISK 27. september..

E24 - Igår: 13:12

Slik blir neste steg i gjenåpningen

Regjeringen har ikke satt en dato for neste steg i gjenåpningen, men varsler en nedjustering av testregimet 27. september..

VG - Igår: 13:08

Innfører nedjustert testregime 27. september

Regjeringen kommer ikke med dato for videre gjenåpning, men varsler en nedjustering av TISK 27. september..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt