Regjeringen

Lørdag, 24 Juli, 22:55

Nyheter om Regjeringen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 juli 21 kl. 10:28

Ny nasjonal kontraterrorstrategi

Regjeringen har utviklet en ny nasjonal kontraterrorstrategi som skal forebygge og motvirke terror, gir en tydelig ramme for arbeidet med kontraterror de neste årene, opplyser Regjeringen. «I år er det 10 år siden terroren rammet oss 22. juli.

NRK - 10 juli 21 kl. 14:17

Spania stokker om på Regjeringen

Statsminister Pedro Sánchez i Spania vil lørdag kunngjøre endringer i den spanske Regjeringen. Flere sentrale statsråder er ventet å bli byttet ut. Sanchez' regjering består av Sosialistpartiet og det radikale venstrepartiet Podemos.

NRK - 13 juli 21 kl. 04:00

Maduro støtter Regjeringen på Cuba

Presidenten i Venezuela støtter Regjeringen på Cuba etter de største demonstrasjonene i landet på over 60 år, melder AFP. Flere tusen demonstrerte søndag i gatene i Havanna og Santiago, i frustrasjon over flere måneder med koronarestriksjoner og det demonstrantene mener er forsømmelser fra Regjeringen..

Aftenposten - 21 juli 21 kl. 08:32

Ti år med planlegging og riving: Nå vurderer Regjeringen å krympe det nye Regjeringskvartalet

Regjeringen kan bli nødt til å kutte noen av de planlagte byggene i det nye Regjeringskvartalet..

NRK - 19 juli 21 kl. 20:02

Biden: – Kina beskytter hackere

President Joe Biden anklager Kina for å «beskytte» og tilrettelegge for hackere etter at USA og flere allierte ga Kina skylden for dataangrepet mot Microsoft. – Den kinesiske Regjeringen, ikke ulikt den russiske Regjeringen, gjør ikke dette selv, men de beskytter dem som gjør det, og kanskje også tilrettelegger for dem sånn at de er i stand til å gjøre det, sier Biden til pressen i Det hvite hus mandag..

NRK - 19 juli 21 kl. 18:38

Slår tilbake etter kritikk

Regjeringen i Tyskland slår tilbake kritikken om at flommen som har tatt livet av over 160 personer, burde vært varslet bedre. Regjeringen har fått kritikk fra flere hold i landet om at varslingssystemet før flommen var for dårlig. Miljøpartiet i landet, som er et opposisjonsparti, har blant annet sagt at katastrofen viser at Tyskland må forberede seg bedre på ekstremvær.

NRK - 19 juli 21 kl. 14:40

− Uakseptabelt og svært alvorlig

Det er i dag blitt kjent at Regjeringen vurderer at IT-angrepet på Stortinget i mars ble gjennomført fra Kina. – Angrepet var uakseptabelt og svært alvorlig, og det må forventes at kinesiske myndigheter gjør det de kan for å hindre at slike IT-angrep skjer. Angrep på Stortinget er angrep på vårt demokrati, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

NRK - 18 juli 21 kl. 11:16

Ungarn går tilbake på NGO-krav

Ungarn dropper de nye reglene som skulle gjøre at ikke-statlige organisasjoner (NGOer) måtte legge fram oversikt over økonomiske bidragsytere for Regjeringen. De nye reglene ble lagt fram for bare to uker siden, men fredag gikk Regjeringen tilbake på det..

Aftenposten - 17 juli 21 kl. 11:55

Fredssamtaler mellom den afghanske Regjeringen og Taliban starter opp i Doha

Representanter for den afghanske Regjeringen og Taliban starter lørdag på nytt opp med samtaler i Doha i Qatar, opplyser….

NRK - 15 juli 21 kl. 09:38

Cubas president med innrømmelser

Cubas president Miguel Díaz-Canel innrømmer at Regjeringen har håndtert krisen i landet dårlig, men han ber folk om ikke å reagere med hat, melder NTB. Hittil har den cubanske Regjeringen lagt skylden på sosiale medier og USA for demonstrasjonene i helgen. I en TV-sendt tale til befolkningen onsdag var Díaz-Canel for første gang selvkritisk.

NRK - 8 timer siden

Nattlig portforbud i Afghanistan

Afghanistans regjering innfører nattlig portforbud i 31 av landets 34 provinser, i et forsøk på å hindre at Taliban erobrer nye områder. Taliban har de siste månedene tatt kontroll over store deler av landet, inkludert grenseoverganger til naboland. Regjeringen i Kabul sitter igjen med lite annet enn en samling provinshovedsteder som stort sett må få forsyninger og forsterkninger luftveien, skriver NTB..

NRK - 12 juli 21 kl. 16:28

Cubas president skylder på USA

Dagen etter at flere tusen cubanere demonstrerte mot Regjeringen, anklager president Miguel Díaz-Canel USA for å kvele landet økonomisk for å fremme uro. I en TV-sendt tale sa presidenten at Cuba har forsøkt å imøtegå og bekjempe vanskelighetene som tiårene med den USA-ledede blokaden har ført med seg. Flere tusen cubanere luftet søndag sin misnøye med Regjeringen.

Aftenposten - 14 timer siden

Blir trykket fra Regjeringen så stort at hun flytter? Uroen brer seg i LHBT-miljøet i Ungarn.

BUDAPEST (Aftenposten): Usikkerheten brer seg i LHBT-miljøet i Ungarn. Hvor tung blir fremtiden? Mange vurderer å flytte..

NRK - 17 timer siden

Fengselsopprør i Ecuador

Tallet på innsatte som er døde i forbindelse med opprør i to fengsler i Ecuador, er oppe i 27, opplyser myndighetene. Regjeringen har erklært unntakstilstand etter opprørene og presidenten har gitt ordre om «å mobilisering for å gjenopprette orden i fengslene..

NRK - 20 timer siden

Israel vil kutte utslippene

I kampen mot klimakrisen går Israels regjering inn for å kutte karbonutslippene med minst 85 prosent fra 2015-nivå innen 2050. I løpet av inneværende tiår er målet å kutte 27 prosent i planen Regjeringen vil legge fram for Knesset søndag..

Aftenposten - Igår: 12:37

Regjeringen endrer reiseråd til flere ferieland

Flere land skifter farge fra og med mandag. For mange populære reisemål er det dårlig nytt..

NRK - Igår: 06:30

Trekker milliardstøtte til Ungarn

Norge trekker tilbake hele EØS-støtten til Ungarn. De er ikke enige om hvem som skal kontrollere den delen av milliard-summen som skal gå til sivilsamfunnet. Av de 2,3 milliarder kronene Ungarn skulle ha fått gjennom EØS-midlene, skulle 100 millioner kroner ha gått til det sivile samfunnet, blant annet til å styrke menneskerettighetene i landet.

NRK - Igår: 01:34

Stort flertall mot arveavgift

I en fersk meningsmåling gjort av Sentio for Klassekampen sier nesten sju av ti at de ikke ønsker at arveavgiften skal gjeninnføres. Arveavgiften ble fjernet av Høyre-Regjeringen i 2014. Både SV, MDG og Rødt ønsker å gjeninnføre den, mens de to største rødgrønne partiene, Ap og Sp, er imot..

NRK - I førrgår: 22:07

USA med sanksjoner mot Cuba

Over 100 personer er arrestert på Cuba etter protester mot Regjeringen. Det har fått USA til å innføre sanksjoner mot forsvarsministeren og innenriksdepartementet på Cuba. – USA fordømmer massefengslingen og skinnprosessene på Cuba og kommer til å fortsette å rette sanksjoner mot personer som er ansvarlig for undertrykkelsen av det cubanske folk, heter det i en uttalelse fra presidenten.

NRK - 10 juli 21 kl. 20:02

Ber Europa stanse tvangsretur

Regjeringen i Kabul har formelt bedt europeiske land om å stanse tvangsretur av afghanske asylsøkere de neste tre månedene. Det sier Afghanistans departement for flyktninger og repatriering i en uttalelse søndag. De viser til opptrappingen i volden fra Taliban-opprørerne og en betraktelig økning i koronasmitten.

NRK - I førrgår: 10:46

Kan bli krav om karantenehotell

Det kan bli krav om karanteneheotell for Spania og Kreta fra mandag. De to landene har nå tallgrunnlaget til å markeres mørkerødt på EUs smittekart. Det kan bety at reisende derifra til Norge må på karantenehotell fra mandag.

NRK - 21 juli 21 kl. 20:03

270 døde etter uro i Sør-Afrika

Uroen i Sør-Afrika den siste tiden har nå krevd 276 menneskeliv, opplyser Regjeringen i landet. Det er en kraftig økning siden forrige fredag, da myndighetene sa at 212 mennesker hadde mistet livet. – Totalt er det rapportert om 234 døde knyttet til uroen i KwaZulu-Natal, sier minister Khumbudzo Ntshavheni ved presidentens kontor i en uttalelse onsdag..

NRK - 21 juli 21 kl. 15:27

Israel etterforsker Pegasus-hacking

Den israelske Regjeringen har satt opp et eget utvalg for å undersøke anklagene om at et hackingprogram laget av et israelsk sikkerhetsselskap skal ha blitt misbrukt i hele verden. Det opplyser en israelsk kilde til Reuters. Utvalget ledes av Israels Nasjonale Sikkerhetsråd, som svarer direkte til statsminister Naftali Bennett.

VG - 21 juli 21 kl. 15:08

Skal revurdere bruk av tvang i helsesektoren: – Kan få stor betydning for pasienter og pårørende

Regjeringen foreslår lovendringer for bruken av tvang i helse- og omsorgstjenesten. Målet er å gi pasientene mer rettssikkerhet..

NRK - 21 juli 21 kl. 09:59

3 av 4 voksne har fått første dose

Tre av fire over 18 år har fått første dose koronavaksine, skriver Regjeringen i en pressemelding. Rundt 40 prosent er fullvaksinerte, og i løpet av dagen settes dose nummer 5 million her til lands. – Jeg er glad for at så mange velger å vaksinere seg.

NRK - 09 juli 21 kl. 12:05

Endring i reiseråd for USA og Kreta

Regjeringen har besluttet at det gjøres endringer i innreiserestriksjonene og karantenekrav for Luxembourg, USA, tre regioner i Finland og noen utvalgte øygrupper. Dette skyldes endringer i smittesituasjonen som gir endret fargekategori (eksempelvis fra grønn til rød) og som fører til endring i tiltaksnivået, skriver Regjeringen på sine nettsider. Den greske øyen Kreta, som er et populært feriested for nordmenn, er blant øyene som ikke lenger er «grønn».

NRK - 21 juli 21 kl. 01:32

Spania vil forby Franco-støtte

Regjeringen i Spania vil forby uttrykksformer som støtter Francos diktatur og organer som hyller politikken og lederne under diktaturet. Lovutkastet er nok en milepæl i den sosialistledede koalisjonsRegjeringens mål om å helbrede splittelsen som diktatoren har skapt i landets historie..

Aftenposten - 20 juli 21 kl. 22:17

Martin (21) kom lett inn på psykologi. Det var før Regjeringen avlyste eksamen for koronakullene.

Aldri før har flere søkt seg til høyere utdanning. Denne uken fikk Martin nok et avslag..

NRK - 20 juli 21 kl. 18:41

Cummings: Vurderte å fjerne Johnson

I et nytt intervju med BBC sier Dominic Cummings at han diskuterte å få nåværende statsminister Boris Johnson i Storbritannia fjernet etter valget i 2019. – Han hadde ikke en plan, sier Cummings i intervjuet med kringkasteren. Cummings regnes som en av arkitektene bak den såkalte Vote Leave-kampanjen, som fikk gjennom Brexit under folkeavstemningen i 2016.

VG - 19 juli 21 kl. 23:52

Dataangrep mot Stortinget: Dette svarer Kina

Regjeringen mener at Kina står bak dataangrepet mot Stortinget som ble varslet i mars. Den kinesiske ambassaden anklager Norge for «politisk manipulasjon» i en e-post til VG..

NRK - 19 juli 21 kl. 19:32

Journalist dømt til 6 års fengsel

Journalisten og menneskerettsaktivisten Omar Radi er dømt til seks år i fengsel for spionasje og voldtekt. Radi har hele tiden avvist anklagene og mener han er offer for folk som «mener de er hevet over loven». Rettssaken startet i juni i fjor.

NRK - 19 juli 21 kl. 15:44

Søreide møtte Kinas ambassade

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) holder Kina ansvarlig for IT-angrepet som rammet Stortinget tidligere i år. Mandag møtte hun Kinas ambassade, skriver NTB. Ambassaden ble bedt om å forklare seg etter at den norske Regjeringen pekte mot Kina etter at IT-angrepet i mars mot Stortinget har vært grundig etterforsket.

VG - 19 juli 21 kl. 14:20

Anklager Kina for dataangrep mot Stortinget – ambassadøren kalles inn på teppet

Stortinget varslet 10. mars om datainnbrudd i sine e-postsystemer. Nå mener Regjeringen at Kina står bak, og ambassadøren kalles inn på teppet..

E24 - 19 juli 21 kl. 14:22

Anklager Kina for dataangrep mot Stortinget – ambassadøren kalles inn på teppet

Stortinget varslet 10. mars om datainnbrudd i sine e-postsystemer. Nå mener Regjeringen at Kina står bak, og ambassadøren kalles inn på teppet..

Aftenposten - 19 juli 21 kl. 13:59

Datainnbruddet i Stortingets epostsystem ble gjennomført fra Kina, mener Regjeringen

– Kina sto bak datainnbruddet mot Stortinget, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Saken oppdateres..

Aftenposten - 19 juli 21 kl. 13:59

Regjeringen: Datainnbruddet i Stortingets epostsystem ble gjennomført fra Kina

Kinesiske hackere sto bak datainnbruddet mot Stortinget, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide..

Aftenposten - 19 juli 21 kl. 13:59

Regjeringen: Datainnbruddet i Stortingets e-postsystem ble gjennomført fra Kina

Kinesiske hackere sto bak datainnbruddet mot Stortinget, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H)..

Aftenposten - 19 juli 21 kl. 10:41

Tusenvis av engelskmenn strømmet til nattklubber etter gjenåpningen

Tusenvis av engelskmenn strømmet til nattklubbene da Regjeringen opphevet smittevernrestriksjonene natt til mandag..

Aftenposten - 07 juli 21 kl. 13:34

Regjeringen vil spytte inn 10 milliarder i nytt grønt fond

Regjeringen setter av ti milliarder kroner til et nytt klimafond som skal investere i utviklingsland..

E24 - 07 juli 21 kl. 13:30

Regjeringen vil spytte inn 10 milliarder i nytt grønt fond

Regjeringen setter av ti milliarder kroner til et nytt klimafond som skal investere i utviklingsland. Norfund får oppgaven med å forvalte fondet..

NRK - 19 juli 21 kl. 03:33

Angrep TV-kanal i vaksineprotest

Søndag demonstrerte rundt 5000 personer på Kypros mot Regjeringens vaksinesertifikat-krav. Det førte blant annet til at en TV-kanal i hovedstaden Nikosia ble angrepet, skriver SVT. Sist uke bestemte Regjeringen at vaksinesertifikat må fremvises for å kunne komme inn i dagligvarebutikker, restauranter og barer..

NRK - 19 juli 21 kl. 02:32

Danmark fraråder reiser til Norge

Utenriksdepartementet i Danmark har oppdatert sitt reiseråd og fraråder nå alle ikke-nødvendige reiser til Norge. Endringen ble kunngjort på departementets nettsted like etter midnatt natt til mandag. Oppdateringen av reiserådet henger sammen med at den norske Regjeringen fra samme tidspunkt har endret karantenekrav for borgere fra fire danske regioner, samt Færøyene..

Aftenposten - 18 juli 21 kl. 18:22

Regjeringen vil støtte flomofrene økonomisk. Andreas (66) har mistet noe som ikke kan erstattes.

Hvor lang tid vil det ta før Tyskland repareres? Andreas (66) har mistet noe han aldri kan få tilbake..

VG - 18 juli 21 kl. 16:33

Beskylder Regjeringen for hemmeligholdskultur: – Skader demokratiet

SV-politiker Freddy Øvstegård går ut mot det han kaller «Regjeringens hemmeligholdskultur». – Underlig, sier parlamentarisk nestleder i Høyre, Svein Harberg..

Aftenposten - 18 juli 21 kl. 08:30

– Dette slottet kan alle se, uten å vite det

Konger og keisere. Spøkelser og skoleklasser. Regjeringen og Stortinget: Norges gjenåpnede slott har mange faste gjester..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt