Redd Barna

Sunday, 14 August, 12:02

Nyheter om Redd Barna

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 27 apr 22 kl. 06:00

Barna i leiren blir vitne til vold og drap

Redd Barna har laget en rapport. Den handler om barna i al-Hol-leiren i Syria. Leiren blir drevet av kurdisk milits.

NRK - 01 jun 22 kl. 10:11

Redd Barna: Angrep mot skoler øker i krig

Antallet angrep mot skoler og universiteter i konfliktområder har økt, varsler Redd Barna. Mer enn 9000 mennesker er rammet av slike angrep de to siste årene. Det viser en rapport fra Den globale koalisjonen for å beskytte utdanning mot angrep (GCPEA).

Klartale - 16 jun 22 kl. 14:26

Unge har liten tro på at verden kan løse klimakrisen

Barn og unge har liten tro på at det blir en løsning på problemene med klimaet. Kun 14 prosent av barn og unge mener politikerne gjør nok. Det viser en undersøkelse.

Klartale - 22 maj 22 kl. 06:58

Her krever sult et liv hvert 48. sekund

I Øst-Afrika er det tørke. Tørken har allerede ført til en krise der mange sulter. Barn, gravide og eldre mennesker dør.

Klartale - 08 aug 22 kl. 08:57

Våpenhvile etter bombing i Gaza

Israel sier de har angrepet Gaza for å ta ut ledere av gruppa Islamsk hellig krig. De har sendt raketter mot Israel. Israel har angrepet tilbake.

NRK - 06 jul 22 kl. 11:18

Sri Lanka: To av tre familiar får ikkje nok mat

Meir enn to av tre familiar i Sri Lanka har ikkje nok mat. Det kjem fram i ei undersøking utført av Redd Barna. – Dei fleste i Sri Lanka slit med å få nok mat på bordet, skaffe bensin på tanken og få tilgang til helsehjelp, seier Redd Barnas direktør på Sri Lanka, Julia Chellappah.

Klartale - 02 aug 22 kl. 16:30

Kjendiser skal kjempe på fotballbanen

Turneringen Norway Cup har en spesiell kamp hvert år. Verdikampen er en kamp for en god sak. Kjendiser er med og spiller fotball.

NRK - 02 aug 22 kl. 11:39

Støre klar for kjendiskamp på Ekebergsletta

Statsminister Jonas Gahr Støre er blant profilene som skal spille den årlige «verdikampen» under Norway Cup. Årets oppgjør er mellom MOT og Redd Barna. Blant de uttatte er OL-gullvinner Birk Ruud, landbruksminister Sandra Borch og programleder og tidligere fotballspiller Mads Hansen.

NRK - 09 jun 22 kl. 17:34

Redd Barna får TV-aksjonen neste år

Redd Barna er tildelt TV-aksjonen i NRK i 2023. Med pengene som kommer inn ønsker de å hjelpe krigsrammede barn - både i Norge og rundt om i verden. Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen er godt fornøyd med årets tildeling.

NRK - 02 jun 22 kl. 10:28

Ukraina: 1888 skoler bombet

Minst 1888 skoler har blitt skadet eller ødelagt de første 100 dagene etter invasjonen av Ukraina. Det opplyser det ukrainske utdanningsdepartementet, ifølge Redd Barna. 180 av skolene er ødelagt, mens resten er skadet.

NRK - 01 jul 22 kl. 13:05

Nesten 30.000 barn på flukt i Mosambik

En ny voldsbølge i nordlige Mosambik har ført til at nærmere 30.000 barn er på flukt i juni. Det er høyeste månedlige tallet til nå, ifølge Redd Barna (NTB).

NRK - 01 jul 22 kl. 08:10

Norske born har samla inn 2,5 mill. til Ukraina

Etter krigen braut i februar, har norske born snart samla inn 2,5 millioner kroner, ifølgje Redd Barna. Pengane er samla inn av born som har hatt basarar, gått dør-til-før for å selgja selja heimelagde ting og auksjonert bort teikningar på nett..

Klartale - 27 jun 22 kl. 11:15

Afghanske jordskjelvofre venter på hjelp

Natt til onsdag ble flere afghanske landsbyer truffet av et kraftig jordskjelv. Byene Paktika og Khost er de som ble truffet verst.Hjelpearbeidere frykter nå at flere kan dø som følge av kolera eller andre sykdommer.

NRK - 16 mar 22 kl. 21:19

Redd Barna fryktar menneskehandel i flyktningkaoset

Kriminelle nettverk kan sjå sjansen sin i ein kaotisk flyktningsituasjon, seier Redd Barna. Dei ber regjeringa hjelpe til i transporten av flyktningar. Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna, meiner regjeringa bør få på plass ei luftbru til å frakte ukrainske flyktningar til Noreg.

Klartale - 24 jun 22 kl. 06:00

Abiy sier han er klar for tøffe fredssamtaler

Abiy og regjeringen har vært i krig med Tigrayfolkets frigjørings-front (TPLF) i 19 måneder. Da han sendte hæren mot Tigray var det for å få kontroll på den delen av landet igjen.Men det som skulle bli en kort krig, viste seg å bli alt annet enn det.

NRK - 01 apr 22 kl. 13:35

FN: Barn forsvant etter IS-angrep mot kurdisk fengsel i Syria

Skjebnen til minst 100 av barna som befant seg i et kurdisk-drevet fengsel som ble angrepet av IS nordøst i Syria i januar, er fortsatt uviss, ifølge FN. Ifølge Redd Barna og Human Rights Group satt det 700 gutter i alderen 12 til 18 år i Ghwayran-fengselet i Hasaka-provinsen som ble angrepet. – Vi er ekstremt bekymret over at det fortsatt er uklart hvilken skjebne minst 100 av disse guttene led, heter det i en uttalelse fra en ekspertgruppe fra FN.

NRK - 20 feb 22 kl. 19:07

Redd Barna: Over 350 barn drepe i Sør-Afrika

Mellom oktober og desember i 2021 blei over 350 barn drepe i Sør-Afrika. I tillegg er nesten 400 barn forsøkt drepe, melder Redd Barna. – Vi er forferda over desse tala.

NRK - 21 mar 22 kl. 09:30

Redd Barna: 6 millioner barn i akutt fare

Angrep på sykehus og skoler i Ukraina setter omtrent 6 millioner barn i umiddelbar fare, sier Redd Barna. Rundt ett av fem barn har måttet flykte på grunn av krigen, og barna som fortsatt er i krigssonen mangler mat, rent vann og medisinsk hjelp. Samtidig har 489 skoler og 43 sykehus fått skader eller er helt ødelagt, opplyser organisasjonen.

NRK - 01 jun 22 kl. 06:56

Ber om forlengelse av våpenhvilen i Jemen

En rekke hjelpeorganisasjoner ber om forlengelse av våpenhvilen i Jemen, som ifølge FN er rammet av den verste humanitære krisen i verden. Partene i konflikten inngikk i april den første landsomfattende våpenhvilen i Jemen siden 2016. I utgangspunktet tar den slutt torsdag.

Klartale - 27 maj 22 kl. 06:00

Skal 16-åringene få stemme?

Om ett år er det nytt lokalvalg i Norge. Da vil folk i hele Norge kunne få påvirke hvem som bestemmer der de bor.Men det er regler i Norge for hvem som får stemme ved stortingsvalg og lokalvalg.

NRK - 06 apr 22 kl. 18:59

To barn ble skadet og to voksne ble drept i sykehus-angrep i Sør-Ukraina tirsdag

To barn ble alvorlig skadet, to voksne drept og ytterligere syv voksne skadet da et barnesykehus ble angrepet i Mykolajiv tirsdag, opplyser Redd Barna i en pressemelding. Et av barna ble operert for splintskader i skulderen da angrepet skjedde. Tilstanden hennes skal være kritisk etter at hun pådro seg ytterligere skader under angrepet, opplyser organisasjonen.

NRK - 06 apr 22 kl. 18:59

To barn skadd og to voksne drept i sykehus-angrep

To barn ble alvorlig skadet, to voksne ble drept og ytterligere syv voksne ble skadet da et barnesykehus ble angrepet i Mykolajiv tirsdag, opplyser Redd Barna i en pressemelding. Et av barna ble operert for splintskader i skulderen da angrepet skjedde. Tilstanden hennes skal være kritisk etter at hun pådro seg ytterligere skader under angrepet, opplyser organisasjonen.

NRK - 18 maj 22 kl. 13:24

Sult krever liv hvert 48. sekund på Afrikas Horn

23 millioner mennesker i Somalia, Etiopia og Kenya står i fare for å sulte i hjel de neste månedene, og hjelpeorganisasjoner fortviler. Den dramatiske tørken i Øst-Afrika har alt resultert i en sultkrise der barn, gravide og eldre dør. Dersom ikke verdenssamfunnet straks reagerer, ender det med hungersnød og massedød, advarer Redd Barna og Oxfam.

NRK - 26 apr 22 kl. 05:55

Vold og drap i Al-Hol-leiren

Barna som vokser opp i den overfylte al-Hol-leiren i Syria, blir vitne til vold og drap, og er selv redde for å dø, går det fram av en rapport fra Redd Barna. Leiren nord i Syria er drevet av kurdisk milits og har 57.000 mennesker, som tidligere levde i områder kontrollert av islamistgruppen IS.

NRK - 16 maj 22 kl. 07:45

Tørke i Øst-Afrika: Danmark sender 140 mill.

Afrikas Horn er rammet av den verste tørken på 40 år, ifølge FN. Danmark øker derfor bistanden til regionen med 140 millioner danske kroner. Bidraget skal gå til arbeidet som FNs nødhjelpsorganisasjoner, Røde Kors og Redd Barna gjør i Kenya, Somalia og Etiopia, skriver NTB.

Klartale - 11 maj 22 kl. 16:30

Oslos ordfører lover oss en skikkelig 17. mai-feiring

– Ah, jeg elsker 17. mai, sier Marianne Borgen til Klar Tale.Hun er kanskje et av byens mest kjente ansikter.

NRK - 16 mar 22 kl. 15:29

Redd Barna vil bruke oljeoverskot til klimakrisa og krig

Dei rekordhøge inntektene frå olje og gass som følgje av krigen i Ukraina, bør gå til å kjempe mot klimakrisa og krig globalt, meiner Redd Barna. – Oljeoverskotet er ein direkte konsekvens av krigen i Ukraina, og det einaste riktige er å bruke ein stor del av pengane på å hjelpe dei millionane av menneska som er på flukt, seier generalsekretær Birgitte Lange. Men pengane bør ikkje berre gå til hjelpearbeid i Ukraina, meiner Lange.

NRK - 11 mar 22 kl. 18:59

Redd Barna frykter barna i Ukraina vil fryse i hjel

I dagene fremover er det ventet temperaturer ned mot 20 minus i Øst-Europa. Det skaper særlig bekymring for barn på flukt fra krigen i Ukraina. – Barn som har vært tvunget til å flykte fra sine hjem opplever nå brutal kulde, kraftig vind og snø.

NRK - 28 apr 22 kl. 12:05

Over 200 barn drept i Ukraina

Over 200 barn drept i Ukraina siden invasjonen av landet, ifølge nye tall fra FN. 302 barn er skadd. FNs tall viser at de fleste sivile tapene har blitt forårsaket av eksplosive våpen med et bredt nedslagsområde.

NRK - 29 mar 22 kl. 16:27

Stemte ned FN-klageordning for barn

Et flertall på Stortinget stemte ned et forslag om å gi norske barn rett til å klage til FN dersom rettighetene deres blir brutt. Redd Barna reagerer kraftig. – Dette er svært skuffende og dypt tragisk for barn i Norge.

Klartale - 19 apr 22 kl. 18:18

Nordmenn har gitt over 700 millioner kroner til Ukraina

Det er Fundraising Norge som har funnet ut hvor mye nordmenn har gitt til Ukraina. Tallene viser at vi har gitt over 700 millioner kroner. Det er avisa Vårt Land som skriver dette.

NRK - 30 mar 22 kl. 14:00

Flere skal være drept i sammenstøt i al-Hol

Tre personer, blant dem et barn, skal være drept i kamper mellom IS og vaktene i al-Hol-leiren. Det melder Al Jazeera, og siterer Syrian Observatory for Human Rights som kilde. Gunvor Knag Fylkesnes, direktør for politikk og kommunikasjon i Redd Barna, er svært bekymret.

NRK - 09 feb 22 kl. 15:08

UD vil ikke oppnevne advokater til Syria-barna

Redd Barna ba i januar UD om å sørge for at de norske barna i Syria får advokater. UD svarer nå at det ikke er deres ansvar..

Klartale - 24 mar 22 kl. 11:30

Mange vil hjelpe Ukraina – men kommer pengene fram?

Krigen i Ukraina gjør at mange mennesker trenger vår hjelp. Både organisasjoner og privatpersoner samler inn penger. De ønsker å støtte de som har måttet flykte, eller de som er igjen i Ukraina og mangler mat og medisinsk hjelp.

Klartale - 02 mar 22 kl. 16:30

Slik kan du hjelpe folk fra Ukraina

Millioner av mennesker har flyktet ut av Ukraina. Mange hadde kun med seg det aller viktigste de fikk plass til i en koffert eller sekk. Flyktningene vil ha behov for mye hjelp framover.

Dagbladet - 19 mar 22 kl. 16:17

Kan ikke rømme til Norge

Ukrainske barnehjemsbarn rammes hardt av en formulering i loven. Redd Barna etterlyser initiativ fra norske myndigheter..

Dagbladet - 08 mar 22 kl. 20:22

Gutt vandret gråtende over grensa

De hjerteskjærende bildene av en liten gutt som vandrer gråtende over grensa til Polen, vekker sterke følelser verden rundt. - Et økende problem, sier Redd Barna..

NRK - 07 mar 22 kl. 11:59

5 millionar kroner til menneska i Ukraina

I går starta Vipps ein aksjon i samarbeid med seks hjelpeorganisasjonar for dei som er ramma av krigen i Ukraina. I dag har dei fått inn 5 millionar kroner, opplyser selskapet til NRK. Pengane blir fordelt mellom Røde Kors, Flyktninghjelpen, Redd Barna, Caritas Noreg, Kirkens Nødhjelp og Unicef Noreg.

VG - 09 feb 22 kl. 08:53

Ber om advokathjelp til barn av IS-kvinner

Redd Barna mener den norske staten må betale for advokater som kan representere interessene til barna til norske IS-kvinner..

NRK - 02 mar 22 kl. 16:08

Kronprinsregenten om Ukraina: – En utrolig alvorlig situasjon

– Det er krig i Europa. En utrolig alvorlig situasjon. Vi ser dramatiske bilder fra Ukraina.

NRK - 21 feb 22 kl. 10:56

Aukar støtta til Afghanistan

Noreg aukar den humanitære støtta til sivile i Afghanistan med 86 millionar kroner, skriv Utanriksdepartementet i ei pressemelding. Støtta skal gå gjennom organisasjonane Flyktninghjelpen, Røde Kors, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna og Norcap. Utanriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) seier situasjonen i Afghanistan er prekær, og at målet er å unngå at helse- og utdanningstenester kollapsar..

NRK - 31 aug 21 kl. 20:09

Redd Barna raser mot EU-avgjørelse

Redd Barna anklager EU for å bry seg mer om å hindre at folk kommer til Europa enn å ta seg av sårbare afghanske flyktninger. EU-landene vedtok på et ekstraordinært ministermøte tirsdag at de vil gi støtte til Afghanistans naboland, mot løfter om at de tar seg av afghanske flyktninger der. Det ble understreker at EU må beskytte sine grenser mot en ny flyktningstrøm.

NRK - 26 aug 21 kl. 15:01

Advarer mot økt menneskehandel

Redd Barna advarer om at det er en høy risiko for at barn kan bli ofre for menneskehandel etter jordskjelvet i Haiti. 30 prosent av barnehjemmene sør i landet har fått skader som har ført til at barn lever på gata, skriver Redd Barna i en pressemelding. – Vi er bekymret for den økte risikoen for at sårbare barn fra Haiti vil bli ulovlig adoptert.

NRK - 29 okt 21 kl. 09:48

10 millioner barn på klimaflukt

Klimaforandringer tvinger stadig fler barn på flukt, viser en ny rapport fra Redd Barna. I fjor ble 10 millioner tvunget til å flytte vekk fra hjemmene sine på grunn av klimaendringer og naturkatastrofer. Det er tre ganger så mange barn enn de som ble tvunget vekk på grunn av konflikt eller vold.

NRK - 07 sep 21 kl. 11:00

Redd Barna vil endre lovverket

I Norge lever om lag 115.000 barn i familier med svært lav inntekt. Tall fra SSB viser at det rammer flere og flere.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com