Recep Tayyip Erdogan

Monday, 04 March, 22:08

Nyheter om Recep Tayyip Erdogan

Klartale - 14 maj 23 kl. 06:00

Her er mannen som kan ta makta fra Erdogan

Recep Tayyip Erdogan har hatt makta i Tyrkia i 20 år. Først som statsminister, så som president.Tyrkia velger ny president 14.

NRK - 18 dec 23 kl. 10:48

Erdogan besøker Ungarn: Svensk Nato-søknad blant temaene på agendaen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan besøker Ungarn. Sveriges Nato-søknad er blant temaene som forener de to lederne. Tyrkia og Ungarn er de to eneste landene som ikke har ratifisert Sveriges Nato-søknad.

NRK - 15 dec 23 kl. 08:11

Erdogan: USA har ansvar for å sikre våpenhvile i Gaza

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier USA har «et historisk ansvar» for å sikre våpenhvile i Gaza etter å ha snakket med Joe Biden på telefonen. Det er første gang siden krigen brøt ut 7. oktober, at Erdogan har snakket med USAs president.

NRK - 08 dec 23 kl. 13:06

Erdogan knytter Nato-ja til samtidig godkjenning av F-16-kjøp

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan knytter ratifiseringen av Sveriges Nato-søknad til en samtidig godkjenning fra USA om tyrkisk kjøp av F-16-fly. Erdogan har tidligere kritisert antydninger om at Tyrkias Nato-ja til Sverige avhenger av om de får kjøpe F-16-fly av USA eller ikke, men setter nå de to sakene i klar sammenheng. – De sier de vil ta skritt angående F-16-spørsmålet etter å ha sendt det gjennom kongressen, men jeg har også en nasjonalforsamling, sier Erdogan fredag, og henviser til USA.

NRK - 30 jan 24 kl. 09:58

Putin planlegger besøk til Nato-landet Tyrkia

Russlands president Vladimir Putin skal ha planer om å besøke Tyrkia i februar. Det vil være hans første besøk til et Nato-land siden invasjonen av Ukraina. Mandag spurte det statlige nyhetsbyrået Interfax Putins utenrikspolitiske rådgiver Jurij Usjakov om et planlagt Tyrkia-besøk i februar.

NRK - 25 jan 24 kl. 15:26

Tyrkia setter opp renten til 45 prosent

Den tyrkiske sentralbanken har satt opp renten med 2,5 prosentpoeng til 45 prosent i håp om å få bukt med den galopperende prisveksten. I desember lå inflasjonen på nesten 65 prosent. Torsdagens renteheving er den åttende siden president Recep Tayyip Erdogan ga opp sin omstridte pengepolitikk, som økonomer mener bidro til en valutakrise og økte levekostnader.

NRK - 10 sep 23 kl. 16:45

Erdogan advarer mot å «marginalisere» Russland i samtaler om kornavtalen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at det skal holdes nye samtaler om en kornavtale mellom Ukraina og Russland. – Ingen prosess som marginaliserer Russland i kornavtalen for Svartehavet vil være levedyktig, sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan på en pressekonferanse etter at G20-toppmøtet i New Delhi ble avsluttet søndag. Siden Russland nektet å gå med å forlenge avtalen i juli, har landet gjentatte ganger angrepet Ukrainas havneinfrastruktur.

NRK - 16 sep 23 kl. 13:16

Erdogan med nytt utfall mot Sverige

I et nytt utfall mot Sverige sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at landet ennå ikke har «oppfylt sine plikter» for å bli medlem av Nato. – Det er ikke nok å forbedre lovgivningen. Det er nødvendig også å implementere den, sa Erdogan lørdag før avreise til New York for å delta på FNs hovedforsamling.

NRK - 16 sep 23 kl. 13:16

Erdogan med nytt utspill mot Sverige

I et nytt utspill mot Sverige sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at landet ennå ikke har «oppfylt sine plikter» for å bli medlem av Nato. – Det er ikke nok å forbedre lovgivningen. Det er nødvendig også å implementere den, sa Erdogan lørdag før avreise til New York for å delta på FNs hovedforsamling.

NRK - 04 sep 23 kl. 15:41

Putin: – Vil vurdere muligheten til å gjenopplive kornavtalen

Russlands president Vladimir Putin har i dag møtt Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i Sotsji i Russland for samtaler. Etter samtalen, som pågikk i over tre timer, uttrykker Putin sin takknemlighet ovenfor Erdogan og deres «produktive samtale». De to skal blant annet ha diskutert agrikultur, turisme, økonomi og energi.

NRK - 10 okt 23 kl. 20:36

Erdogan beskylder Israel for menneskerettighetsbrudd

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan kritiserer Israels blokade av Gazastripen og sier at den bryter menneskerettighetene til 2 millioner palestinere. – Situasjonen nå er at Gaza ikke blir forsynt med vann. Det er ikke strøm.

NRK - 09 dec 23 kl. 15:49

Erdogan fordømmer veto i sikkerhetsrådet

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan fordømmer lørdag FNs sikkerhetsråd etter at USA la ned veto mot en resolusjon om umiddelbar våpenhvile i Gaza. Han beskriver sikkerhetsrådet som «Israels sikkerhetsråd». – Siden 7.

NRK - 07 dec 23 kl. 11:17

Tyrkias president på besøk i Hellas

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan varslet «en ny æra» i relasjonen med Hellas da han torsdag besøkte landet for første gang på seks år. – Vi må være optimistiske, og denne optimismen kommer til å være fruktbar i framtiden, sa Erdogan da han møtte Hellas' president Katerina Sakellaropoulou i Aten. Sist gang Erdogan besøkte Hellas, var i 2017, (NTB).

NRK - 04 nov 23 kl. 12:48

Erdogan bryter kontakten med Netanyahu

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier lørdag at han bryter kontakten med Israels statsminister Benjamin Netanyahu som følge av landets handlinger i Gaza. – Netanyahu er ikke lenger noen vi kan snakke med. Vi har avskrevet ham, sier Erdogan, ifølge tyrkiske medier.

NRK - 06 jan 24 kl. 15:35

Blinken i møte med Erdogan

USAs utenriksminister Antony Blinken sitter lørdag i møte med Israels skarpeste kritiker i Nato, Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Blinkens besøk i Tyrkia er starten på en ukelang tur som skal bidra til å dempe spenningsnivået i Midtøsten mens Gaza-krigen raser for fullt. Den amerikanske utenriksminister hadde møte med Tyrkias utenriksminister Hakan Fidan før han møtte presidenten.

NRK - 04 feb 24 kl. 22:47

Tyrkia godkjenner salg av droner til Egypt

Tyrkia har gått med på å selge droner til Egypt. Det skjer etter at forholdet mellom landene har blitt bedre, ifølge den tyrkiske utenriksministeren. Tyrkias president Tayyip Recep Erdogan skal til Egypt 14.

NRK - 04 feb 24 kl. 20:39

Tyrkia bekrefter at Putin kommer på besøk

Tyrkias utenriksminister Hakan Fidan bekrefter nå at Russlands president Vladimir Putin kommer på besøk til landet og at det skjer «snart». Ministeren kom med bekreftelsen til tyrkisk TV søndag kveld, men han ga ingen detaljer om besøket. – Besøket gir oss mulighet til å diskutere en rekke temaer, sa Fidan til TV-stasjonen TRT Haber.

NRK - 01 dec 23 kl. 15:55

Stoltenberg ber igjen Tyrkia slippe Sverige inn i Nato

Nato-sjef Jens Stoltenberg møtte fredag Tyrkias president på klimatoppmøtet i Dubai og gjentok at det er på tide at Tyrkia sier ja til svensk Nato-medlemskap. – Jeg møtte president Erdogan i morges og gjentok mitt budskap om at tiden er inne for å fullføre innmeldingsprosessen for Sverige, sier Stoltenberg etter møtet med Recep Tayyip Erdogan i Dubai. Tyrkia og Ungarn er de eneste landene som fortsatt ikke har sagt ja til å slippe Sverige inn i forsvarsalliansen.

NRK - 25 sep 23 kl. 17:32

Erdogan hyller Aserbajdsjans militære

President Recep Tayyip Erdogan sier Tyrkia er stolte over Aserbajdsjans militæroperasjon i Nagorno-Karabakh. Han håper det kan sikre stabilitet i regionen. Erdogan hyller også landets militære for å vise «sensitivitet» overfor sivilbefolkningen.

NRK - 23 jan 24 kl. 20:31

Endelig avklart: Tyrkias nasjonalforsamling godkjenner Sveriges Nato-søknad

Den tyrkiske nasjonalforsamlingen har like etter klokken 21 norsk tid godkjent Sveriges søknad om medlemskap i Nato. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan må fortsatt signere ratifiseringen, noe han har sagt han vil gjøre så fort nasjonalforsamlingen har vedtatt den, ifølge AFP. Tidligere tirsdag startet debatten i nasjonalforsamlingen om Sveriges søknad.

VG - 12 jan 24 kl. 12:15

Tyrkias president: – USA og Storbritannia prøver å gjøre Rødehavet til et hav av blod

Recep Tayyip Erdogan går hardt ut mot USA og Storbritannia etter nattens angrep..

NRK - 05 jan 24 kl. 17:18

Blinken har ankommet Tyrkia

Den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken har ankommet Tyrkia, hvor han starter sin diplomatiske rundtur i Midtøsten. USA sier de jobber for å hindre at krigen i Gaza sprer seg utover regionen. Dette er hans fjerde tur til de arabiske landene siden 7.

NRK - 19 sep 23 kl. 02:02

Stoltenberg: Tyrkia behandler svensk Nato-medlemskap så snart som mulig

Nato-sjef Jens Stoltenberg har møtt Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i New York. Blant annet snakket de om det svenske Nato-medlemskapet. – Glad for å møte president Recep Tayyip Erdogan i New York.

NRK - 28 okt 23 kl. 10:07

Erdogan: – Israel må stanse denne galskapen umiddelbart

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber lørdag Israel om å «umiddelbart stanse denne galskapen», og avslutte angrepene mot mål i Gaza. – Den intense israelske bombingen av Gaza går igjen utover kvinner, barn og uskyldige sivile, og forverrer den pågående humanitære krisen, skriver Erdogan på Twitter/X..

NRK - 26 dec 23 kl. 19:02

Irans president skal besøke Tyrkia

Irans president Ebrahim Raisi besøker over nyttår Tyrkia, og temaet i samtalene med president Recep Tayyip Erdogan ventes å bli situasjonen i Gaza og Syria. Raisi skulle etter planen ha besøkt Tyrkia i november, men det ble avlyst av praktiske årsaker. Besøket er nå tidfestet til 4.

NRK - 17 jul 23 kl. 16:14

Erdogan jakter på investeringer i landene ved Persiabukta

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ankom mandag Saudi-Arabia som første stopp på en rundreise der også Qatar og De forente arabiske emirater står for tur. Under besøket i Jeddah skal Erdogan møte kong Salman samt Saudi-Arabias de facto leder kronprins Mohammed bin Salman. Det tyrkiske presidentens håp er at rundreisen skal få de oljerike landene ved Persiabukta til å øke sine investeringer i Tyrkia, der inflasjonen er skyhøy og verdien av valutaen i fritt fall.

NRK - 23 dec 23 kl. 06:31

Statsministeren lurt av russisk komikerduo

Statsministerens kontor (SMK) bekrefter overfor Dagbladet at Jonas Gahr Støre (Ap) tidligere i høst ble rundlurt av en russisk komikerduo. Den russiske komikerduoen Vovan og Lexus har gjort karriere på å rundlure statsledere verden rundt, skriver Dagbladet. I 2022 fikk de mye oppmerksomhet da de la ut et videointervju på sin YouTube-kanal, der de utga seg for å være Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, i en samtale med USAs tidligere president George W.

NRK - 03 jun 23 kl. 14:19

Recep Tayyip Erdogan er tatt i ed som Tyrkias president

Recep Tayyip Erdogan er tatt i ed for en ny periode som Tyrkias president. Erdogan (69) fikk forrige søndag fem nye år ved makten da han vant andre runde av presidentvalget. To uker tidligere vant Erdogans parti AKP valget på ny nasjonalforsamling.

Klartale - 03 mar 23 kl. 10:46

Han kan utfordre Erdogan

Recep Tayyip Erdogan er president i Tyrkia. Får han fortsette? Det blir bestemt 14.

NRK - 11 okt 23 kl. 12:41

Erdogan: Israel må oppføre seg som en stat

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kom onsdag med kraftig kritikk av Israels bombardement av Gaza. – Israel må ikke glemme at dersom de oppfører seg mer som en organisasjon enn en stat, ender de opp med å bli behandlet slik, sa Erdogan. Videre kom han med kraftig kritikk av den israelske hærens metoder..

NRK - 04 nov 23 kl. 11:05

Erdogan: Parlamentet skal diskutere godkjenning av Sveriges Nato-medlemskap

Tyrkias President Recep Tayyip Erdogan sier lørdag at det tyrkiske parlamentet skal diskutere godkjenning av Sveriges Nato-medlemskap. – Vi skal forsøke å støtte Sveriges Nato-godkjenning så lenge motpartene imøtegår Tyrkia positivt. Sverige har ikke tatt skritt mot å gjøre noe med de kurdiske PKK-militante i landet, sier han i uttalelsen..

NRK - 01 okt 23 kl. 14:35

Erdogan: Tyrkia forventer ingenting fra EU

Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan sa søndag at landet «ikke lenger forventer noe fra EU, som har latt oss vente utenfor døren i 40 år». – Vi har holdt alle løfter vi har gjort overfor EU, mens de nesten ikke har holdt noen av deres, sa Erdogan før åpningen av parlamentet. Han la til at han «ikke ville tolerere noen nye krav fra organisasjonen i prosessen som pågår for at Tyrkia skal bli tatt opp som medlem av organisasjonen»..

NRK - 28 okt 23 kl. 17:44

Israel kaller tilbake diplomater fra Tyrkia

Israels utenriksminister sier at Israel kaller tilbake alle israelske diplomater fra Tyrkia. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa tidligere i ettermiddag at han mener det er Vesten som har hovedansvar for den israelske hærens angrep på Gazastripen. Erdogan gjentok også at han ikke anser Hamas som en terrororganisasjon..

NRK - 26 sep 23 kl. 12:17

Erdogan: Tyrkia vil støtte svensk Nato-medlemskap hvis USA leverer F16-fly

Tyrkias nasjonalforsamling vil godkjenne Sveriges Nato-søknad hvis USA baner vei for at Tyrkia kan kjøpe F16-jagerfly, sier president Recep Tayyip Erdogan. Uttalelsen ble gitt til tyrkisk presse tirsdag, idet Erdogan kom hjem etter en tur til Aserbajdsjan. (NTB).

NRK - 24 sep 23 kl. 14:55

Erdogan møter Aserbajdsjans president over helgen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan møter sin aserbajdsjanske kollega Ilham Alijev mandag, melder flere tyrkiske medier. Møtet mellom de to statslederne vil finne sted i den aserbajdsjanske eksklaven Nakhitsjevan. Aserbajdsjan tok tilbake kontrollen over utbryterregionen Nagorno-Karabakh fra armenske separatister i en lynoffensiv denne uka.

NRK - 25 okt 23 kl. 12:00

Erdogan: Ber partene i Gaza og Israel stoppe angrepene

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at Hamas ikke er en terrororganisasjon, men frihetskjempere som kjemper for å forsvare sitt land. Men sier at begge parter må stoppe angrepene. Han har avlyst sitt besøk til Israel etter det han kaller en inhuman krig mot Hamas i Gaza, melder Reuters.

NRK - 23 okt 23 kl. 17:46

Stoltenberg: – Ser fram til Sverige som fullverdig medlem

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg seier han ser fram til ei snar avstemming i Tyrkias parlament for å ratifisere Sverige sin Nato-søknad. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan la måndag fram eit forslag om å ratifisere svensk medlemskap for det tyrkiske parlamentet. – Som eg sa til president Erdogan då vi snakka i helga, så vil dette gjere alliansen sterkare og sikrare, seier Stoltenberg.

VG - 23 okt 23 kl. 17:02

Erdogan har bedt parlamentet godkjenne Sveriges Nato-medlemskap

Sverige er nå et langt skritt nærmere Nato-medlemskapet. Mandag har Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sendt dokumentene som skal godkjenne Sveriges Nato-medlemskap, til det tyrkiske parlamentet..

NRK - 23 okt 23 kl. 16:13

Erdogan foreslår svensk Nato-medlemsskap for parlamentet

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan la mandag frem et forslag om å ratifisere svensk medlemsskap i Nato for det tyrkiske parlamentet..

NRK - 23 okt 23 kl. 16:13

Erdogan foreslår svensk Nato-medlemskap for parlamentet

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan la mandag frem et forslag om å ratifisere svensk medlemskap i Nato for det tyrkiske parlamentet. Det opplyser presidentens kontor, skriver Reuters. Sveriges statsminister Ulf Kristersson sier at det er en «gledelig beskjed» at Tyrkia har lagt frem forslaget.

Klartale - 15 maj 23 kl. 08:12

Går mot omvalg i Tyrkia

Det er valg i Tyrkia. Recep Tayyip Erdogan har hatt makta i Tyrkia i 20 år. Først som statsminister, så som president.

NRK - 19 sep 23 kl. 20:30

Erdogan støtter Aserbajdsjan: – Nødvendig

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa i en FN-tale tirsdag at Tyrkia støtter Aserbajdsjans inngripen i Nagorno-Karabakh. – Regionen er aserbajdsjansk territorium, og noen annen status vil aldri bli akseptert, sa Erdogan under talen i New York. Han sier Tyrkia støtter at Aserbajdsjan har tatt steg for å «bevare sin territorielle integritet».

NRK - 13 maj 23 kl. 19:19

Erdogan anklager opposisjonen for å samarbeide med Biden

Dagen før valget i Tyrkia anklager president Recep Tayyip Erdogan opposisjonen for å samarbeide med USAs president for å velte ham. Valget beskrives som et av de mest avgjørende i Tyrkias moderne historie. Meningsmålinger viser at Erdogan ligger litt bak opposisjonens fremste kandidat Kemal Kilicdaroglu.

NRK - 17 okt 23 kl. 21:26

Haaretz: Israelske myndigheter ber alle israelere forlate Tyrkia umiddelbart

Israel skjerper reiserådene til Tyrkia og ber alle landets borgere om å forlate Tyrkia umiddelbart. Det kunngjorde landets nasjonale sikkerhetsråd tirsdag, ifølge Haaretz. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kom tirsdag kveld med en kraftig fordømmelse av angrepet mot et sykehus i Gaza.

NRK - 18 nov 23 kl. 14:21

Tyrkia ber om etterforsking av Israels atomvåpen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber om at det skal gejnnomføres en etterforsking av Israels atomvåpen, «så det ikke lenger er noen tvil om temaet». Det melder tyrkiske medier..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com