Rana

Thursday, 09 February, 04:34

Nyheter om Rana

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 31 jan 23 kl. 13:36

Kulturministeren åpner arkiv for kulturarv i Mo i Rana

Arkivverket og Nasjonalbibliotekets nye anlegg for norsk kulturarv åpnes i Mo i Rana tirsdag..

NRK - 14 jan 23 kl. 04:35

Hus totalskadd i brann i Rana

Et ubebodd hus er totalskadd etter at det brøt ut brann på Utskarpen i Rana i natt. Brannårsaken er ikke oppgitt, men politiet i Nordland melder at saken skal etterforskes..

NRK - 13 jan 23 kl. 03:13

En til sykehus etter arbeidsulykke i Mo i Rana

En person er fraktet til sykehus etter en arbeidsulykke på en båt som ligger til kai i Mo i Rana. Personen er bevisstløs melder politiet i Nordland. Politiet fikk melding om ulykken kort etter klokka 2.

NRK - 13 jan 23 kl. 03:13

Ein til sjukehus etter arbeidsulykke i Mo i Rana

Ein person er frakta til sjukehus etter ei arbeidsulykke på ein båt som ligg til kai i Mo i Rana. Personen er medvitslaus, opplyser politiet i Nordland. Politiet fekk melding om ulykka kort etter klokka 2.

E24 - 02 feb 23 kl. 12:48

Elkem stenger ovn ved smelteverk

Industriselskapet Elkem stenger en ovn ved smelteverket i Bremanger i Vestland fylke. Selskapet viser til svakere salg av silisium og til høye energipriser. Før jul stengte selskapet også én smelteovn i Thamshavn og én i Rana..

NRK - 22 dec 22 kl. 09:47

Forskningsrådet gir penger til Momek Tappingmate i Rana

Forskningsrådet gir 125 millioner til tolv nye innovasjonsprosjekter innen industri og tjenestenæringer, skriver de i en pressemelding. – Vi holder på med den største omstillingen av norsk økonomi noensinne. Alt skal bli grønnere.

NRK - 20 dec 22 kl. 14:58

Voldtektsdømt politimann anker til Høyesterett

En politimann i Nordland politidistrikt er dømt til tre års fengsel for misbruk av stillingen og grovt uaktsom voldtekt. Nå tar han saken til Høyesterett. – Det er anket over saksbehandling, lovanvendelse og straffeutmåling, sier mannens forsvarer Heidi Reisvang til Rana Blad.

NRK - 08 nov 22 kl. 13:16

Utenriksministeren på Færøyene sparket

Færøyenes utenriksminister Jenis av Rana har fått sparken etter gjentatte utfall mot homofile. Opposisjonen på Færøyene varslet tirsdag mistillit til regjeringen som følge av utenriksministerens homofobe uttalelser, men like før Lagtinget skulle stemme over forslaget opplyste regjeringslederen Bárður à Steig Nielsen at Jenis av Rana var sparket. Jenis av Rana er leder for Miðflokkurin, et kristenkonservativt parti som også er kjent som Centerpartiet.

NRK - 25 jan 23 kl. 13:14

Nordlandsbanen stengt på tre steder på grunn av snøskred

To nye skred har gått over Nordlandsbanen. Også tidligere onsdag gikk et skred over toglinjen. De to nye snøskredene har gått på strekningene mellom Bjerka og Mo i Rana og mellom Dunderland og Bolna, skriver Bane Nor.

NRK - 25 jan 23 kl. 09:41

Ny del av Nordlandsbanen stengt

En ny del av Nordlandsbanen har måttet stenge på grunn av snøskred. Nå er det strekningen mellom Bjerka og Mo i Rana som er rammet, melder Bane Nor. Tidligere på morgenen ble det meldt at strekningen mellom Fauske og Oteråga også er stengt, og at det vil ta tid å få åpnet strekningen igjen..

NRK - 23 jan 23 kl. 11:09

Oransje nivå på sørpeskred i Nordland

Det er sendt ut et oransje farevarsel på jord-, sørpe- og flomskredfare for deler av Nordland. Flere skredhendelser er forventet, og noen kan få store konsekvenser, skriver varsom.no.

NRK - 17 jan 23 kl. 15:00

Dømt til fengsel etter dødsulykke

En mann i 30-årene er dømt til fengsel i ett år og seks måneder for å uaktsomt ha forvoldt en 28-åring død 3. februar 2022, melder Rana Blad. Det var 28 år gamle Tor-Erik Havn som omkom i ulykken.

NRK - 20 nov 22 kl. 22:29

Ran i Bergen sentrum

Éin person vart Rana og éin person vart forsøkt Rana i Bergen sentrum søndag kveld. Fire personar er tekne av politiet og har status som mistenkte..

NRK - 20 nov 22 kl. 22:29

Ran i Bergen sentrum – skal ha truga med hammar

Éin person vart Rana og éin person vart forsøkt Rana i Bergen sentrum søndag kveld. Fire personar er tekne av politiet og har status som mistenkte. Vedkomande som tjuvane ikkje klarte å stela telefonen frå, ringde til politiet for å melda frå.

NRK - 11 nov 22 kl. 15:53

E24: Freyer bygger fabrikk i USA for 26 Mrd.

Norske Freyr skal investere opptil 26 milliarder i ny batterifabrikk i USA, melder E24. – Vi kunngjør nå valg av sted for batterifabrikken i USA. Der skal vi kopiere den gigafabrikken vi bygger i Mo i Rana, sier konsernsjef Tom Einar Jensen i Freyr Battery til E24.

NRK - 11 nov 22 kl. 15:53

Freyer bygger fabrikk i USA for 26 Mrd.

Norske Freyr skal investere opptil 26 milliarder i ny batterifabrikk i USA, skriver selskapet i en pressemelding. – Vi kunngjør nå valg av sted for batterifabrikken i USA. Der skal vi kopiere den gigafabrikken vi bygger i Mo i Rana, sier konsernsjef Tom Einar Jensen i Freyr Battery til E24.

NRK - 19 dec 22 kl. 09:13

Elkem kutter i produksjonen grunnet strømprisene

Elkem reduserer produksjonen i Norge ved å midlertidig stenge ned to smelteovner – en i Thamshavn i Orkland og en i Rana i Nordland – på grunn av kraftprisene. Verken ansatte eller kunder berøres av stansen, opplyser selskapet i en børsmelding. – Vi vil bruke denne tiden for å fremskynde både vedlikehold og forbedringsarbeid på våre verk for å posisjonere oss for fremtiden, sier Elkems konsernsjef Helge Aasen.

NRK - 22 sep 22 kl. 15:09

Anleggsarbeidet på flyplassen i Rana kan starte igjen

De siste to ukene har arbeidet på flyplasstomten i Rana stått stille. Årsaken er at det ble kjent at Ildgruben Reinbeitedistrikt ikke hadde gitt tommel opp for anleggsstarten. Dette skulle Rana kommune ha sikret før byggestart.

NRK - 25 okt 22 kl. 17:11

Færøysk toppolitiker: Mener homoseksuell ikke kan bli dansk statsminister

Lederen for Det Konservative Folkeparti Søren Pape kan ikke bli statsminister fordi han er homoseksuell. Det sier Jenis av Rana, som er leder for utenrikskomiteen i det færøyske parlamentet og leder av partiet Miðflokkurin på øygruppen. Det skriver dansk TV2.

NRK - 04 dec 22 kl. 11:52

Mange søkarar til Batterifagskulen

116 personar har søkt opptak til dei 60 plassane som er tilbydde. Det skriv Fagskulen i Viken. Batterifagskulen er eit samarbeidsprosjekt mellom Fagskulen i Nordland og fagskulane i Rogaland, Vestland, Innlandet og Viken.

NRK - 28 nov 22 kl. 08:20

Til sykehus etter ulykke mellom brannbil og personbil

Det har vært en trafikkulykke mellom en brannbil i utrykning og en personbil i et lyskryss i Mo i Rana, melder politiet i Nordland på Twitter. Føreren av personbilen og fire brannmannskaper fraktes til sykehus for behandling. Politiet opplyser at det er store materielle skader på begge bilene.

NRK - 07 sep 22 kl. 07:38

Turist krever penger etter punkterte dekk

En italiensk turist har sendt krav om kompensasjon til Rana kommune etter at han punkterte grunnet det han mener var dårlig veistandard. Det skriver Rana Blad. Turisten skal i juli ha punktert begge dekkene i det han svingte inn til Polarsirkelsenteret på Saltfjellet.

NRK - 12 okt 22 kl. 15:28

Har startet bygging av flyplass på Mo i Rana

Ledelsen i AF Gruppen og i Avinor har i dag hatt en offisiell oppstart for samarbeidet om bygging av den nye flyplassen i Mo i Rana. I midten av august i år ble det avklart at AF Gruppen skulle få oppdraget med å være totalentreprenør for den nye flyplassen. I dag har selskapene møttes på toppnivå for å offisielt markere starten på samarbeidet og snakke sammen om hvordan prosjektet skal gjennomføres.

NRK - 21 aug 22 kl. 09:28

Politiet stoppet fest med 100 deltakere i Mo i Rana

Politiet i Nordland måtte avslutte en fest med 100 personer i Mo i Rana natt til lørdag. Ifølge politiet hadde det gått helt over styr. Politiet varslet om at festen på Båsmoen i Mo i Rana var avsluttet ved 1.

Klartale - 09 nov 22 kl. 09:31

Analytiker spår billigere strøm enn fryktet

– Det ser ut som vi kan slippe unna den aller dyreste strømmen vi fryktet for inntil tre måneder siden. Det kan bli billigere enn vi så for oss, og det kan bli slik resten av vinteren. Så lenge vi har flaks og unngår en lang periode med mye kulde, sier Olav Botnen til kanalen NRK.

NRK - 08 nov 22 kl. 11:50

Ordførere i nord vil ha kraftsatsing

Ordførerne i Alta, Tromsø, Harstad, Narvik, Bodø og Rana mener Nord-Norge bør iverksette kraftutbygging på 30 TWh fram mot 2035. Det skriver de i en pressemelding. De mener landsdelen er, og bør være, en sentral aktør i både norsk og europeisk energisammenheng.

NRK - 03 nov 22 kl. 18:07

Rødt Oslo innstiller Mobasheri på topp

Nominasjonskomiteen i Rødt Oslo har kommet med sin innstilling før lokalvalget. Siavash Mobasheri settes på topp, foran Sofia Rana og Mari Rise Knutsen, skriver NTB. Det har vært bråk i Rødt Oslo etter at gruppeleder Eivor Evenrud forlot partiet og viste til en personkonflikt med Mobasheri.

NRK - 30 okt 22 kl. 16:51

Antirasister markerte foran Stortinget

Mellom 250 og 300 mennesker har møtt opp foran Stortinget, opplyser politiet. Etter gårsdagens nazist-marsj ble det søndag ettermiddag arrangert en motdemonstrasjon på Eidsvoll plass i Oslo. – Det går rolig for seg og er god stemning, forteller operasjonsleder Tor Gulbrandsen.

NRK - 30 okt 22 kl. 09:26

Varsler motdemonstrasjon etter nazist-opptøyer

I dag skal det arrangeres motdemonstrasjon foran Stortinget 16.00, etter at Den nordiske motstandsbevegelsen i går marsjerte i Oslo. Det bekrefter en av initativtagerne, Rødt-politiker Sofia Rana.

NRK - 28 jun 22 kl. 11:34

Politiet vil utsette pride i Mo i Rana – arrangør vil gjennomføre

Politiet sier de ikke kan garantere for sikkerheten under tirsdagens pride-arrangement i Mo i Rana og anbefaler at arrangementet utsettes, skriver NTB. Nordland politidistrikt opplyser at de vil strekke seg langt for at arrangementet kan gjennomføres på et senere tidspunkt når trusselsituasjonen er mer avklart. Bakgrunnen for at de anbefaler å utsette tirsdagens arrangement i Mo i Rana er Politidirektoratets anbefaling om at alle pride-arrangementer i hele landet utsettes fordi PST vurderer at landet fortsatt står i en ekstraordinær trusselsituasjon etter helgens masseskyting i Oslo.

NRK - 25 okt 22 kl. 10:58

Kjørte i narkotikarus – tiltalt for uaktsomt drap

En mann i 30-årene er tiltalt for uaktsomt drap etter en dødsulykke på E6 i Hemnes 3. februar i år, skriver VG. Ulykken – en front mot front-kollisjon – skjedde ved Karihaugen noen kilometer sør for Mo i Rana.

NRK - 23 jun 22 kl. 13:36

ESA godkjenner finansiering av ny lufthavn

EØS-tilsynet ESA har i dag gitt grønt lys til at bygging av ny flyplass ved Mo i Rana kan finansieres med støtte fra den norske stat og Rana kommune. I en pressemelding opplyser ESA at finansieringen er i tråd med EØS-avtalens regler for statsstøtte. Målet med den offentlige støtten er å sørge for tilstrekkelige midler til byggingen av en ny flyplass og tilhørende infrastruktur.

NRK - 22 okt 22 kl. 17:46

Varetektsfengsles etter brann

En mann i 60-årene er siktet for å ha stått bak et branntilløp ved Rikets sal på Fauske. Det var torsdag kveld brannvesenet meldte om brann i bygningen hvor menigheten Jehovas vitner har sine møter. Ifølge Avisa Nordland er mannen nå varetektsfengslet i fire uker.

NRK - 22 okt 22 kl. 17:25

Mann dømd for å ha Rana prostituert i Oslo

Ein 27 år gammal mann er dømd til to år og fire månader i fengsel for grovt ran og innesperring av ein utanlandsk prostituert i august i 2020. Mannen blei frikjend i Oslo tingrett i fjor haust, men påtalemakta anka dommen, og no er han dømd i Borgarting lagmannsrett, skriv Avisa Oslo. I tillegg til fengselsstraffa må mannen betale til saman 239.

NRK - 22 okt 22 kl. 13:12

Etterlyst nordmann arrestert på Filippinene

En norsk statsborger ble 24. september arrestert på Filippinene, melder immigrasjonsmyndighetene i landet. Det er Rana Blad som omtaler saken.

NRK - 10 sep 22 kl. 09:03

Rana kiosk med kniv

Laurdag morgon vart ein 7-Eleven-kiosk på Torgallmenningen i Bergen Rana med kniv, skriv Bergens Tidende. Ein tilsett skal ha vore aleine på jobb då ein person viste fram ein kniv. Personen skal ha fått med seg eit pengebeløp.

NRK - 03 okt 22 kl. 19:01

Pakistans innenriksminister: Bhatti bør utleveres til Norge

Arfan Bhatti, som er siktet for medvirkning til terror etter Oslo-skytingen, bør kunne utleveres fra Pakistan til Norge, sier landets innenriksminister Rana Sanaullah Khan. Han ble mandag spurt om norske myndigheter har tatt kontakt angående Bhatti, skriver Aftenposten. – Nei, de har ikke tatt kontakt i forbindelse med dette.

NRK - 27 sep 22 kl. 14:18

Kjøretøy brenner på E12

Brann- og redningstjenesten i Rana melder om at brenner i et kjøretøy på E12 ved Vektertjønna. Ifølge politiet er det ingen personskader og nødetatene er på vei til stedet..

NRK - 26 sep 22 kl. 06:24

Sp-ordførere om lakseskatt

Oppdrettsnæringen og Sp-ordførere ber regjeringen avvise ryktene om at en ny skatt for laksenæringen kommer. Ordføreren i Salangen kommune mener en såkalt lakseskatt ville være et «ran» av kystsamfunnene..

NRK - 14 aug 22 kl. 16:59

Drosje Rana i Bergen

Det er meldt om at ein drosjesjåfør har blitt Rana på Nesttun i Bergen. Mistenkte stakk av med drosjen. Politiet har no kontroll på bilen og søker etter den mistenkte.

NRK - 20 maj 22 kl. 08:45

Avinor har fått konsesjon for Mo i Rana lufthavn

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for drift av Mo i Rana lufthavn. Og det blir anleggsstart etter sommerferien i år. Det er i ei pressemelding det går fram at Samferdselsdepartementet nå har fatta vedtak om at Avinor gis konsesjon for etablering og drift av Mo i Rana lufthavn.

NRK - 16 maj 22 kl. 13:32

Jordskjelv nord for Mo i Rana

Like etter klokka 12 ble det registrert et jordskjelv med en styrke på 2,7, 56 kilometer nord vest for Mo i Rana, melder Rana Blad. – Dette er det vi kaller et mellomstort skjelv og vi har fått inn veldig klare signaler på skjelvet. Vi holder nå på med å analysere data etter skjelvet og vi skrive en rapport på dette så snart som mulig.

NRK - 08 sep 22 kl. 11:10

Ny mann dømt for grovt ran

En mann i starten av 20-åra fra Oslo-området er i Østre Innlandet tingrett dømt til fengsel i to år og ni måneder for grovt ran av et ektepar i Brumunddal 14. februar i 2020. Mannen er også dømt til å betale 330 000 kroner i til sammen til ekteparet i oppreisning og erstatning.

NRK - 01 sep 22 kl. 09:41

Bøtelegger kommune for brudd på opplæringsloven

Rana kommune må ut med 100.000 kroner i bot etter å ha brutt opplæringsloven. En rektor på den aktuelle skolen slapp unna med en påtaleunnlatelse.

E24 - 30 aug 22 kl. 08:05

Freyr inngår batteriavtale med Nidec: – Sannsynligvis den viktigste avtalen vi har inngått

Japanske Nidec inngår avtale om å kjøpe inntil halvparten av Freyrs batteriproduksjon i Mo i Rana..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com