Rana

Friday, 30 September, 22:09

Nyheter om Rana

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 22 sep 22 kl. 15:09

Anleggsarbeidet på flyplassen i Rana kan starte igjen

De siste to ukene har arbeidet på flyplasstomten i Rana stått stille. Årsaken er at det ble kjent at Ildgruben Reinbeitedistrikt ikke hadde gitt tommel opp for anleggsstarten. Dette skulle Rana kommune ha sikret før byggestart.

NRK - 07 sep 22 kl. 07:38

Turist krever penger etter punkterte dekk

En italiensk turist har sendt krav om kompensasjon til Rana kommune etter at han punkterte grunnet det han mener var dårlig veistandard. Det skriver Rana Blad. Turisten skal i juli ha punktert begge dekkene i det han svingte inn til Polarsirkelsenteret på Saltfjellet.

NRK - 21 aug 22 kl. 09:28

Politiet stoppet fest med 100 deltakere i Mo i Rana

Politiet i Nordland måtte avslutte en fest med 100 personer i Mo i Rana natt til lørdag. Ifølge politiet hadde det gått helt over styr. Politiet varslet om at festen på Båsmoen i Mo i Rana var avsluttet ved 1.

NRK - 28 jun 22 kl. 11:34

Politiet vil utsette pride i Mo i Rana – arrangør vil gjennomføre

Politiet sier de ikke kan garantere for sikkerheten under tirsdagens pride-arrangement i Mo i Rana og anbefaler at arrangementet utsettes, skriver NTB. Nordland politidistrikt opplyser at de vil strekke seg langt for at arrangementet kan gjennomføres på et senere tidspunkt når trusselsituasjonen er mer avklart. Bakgrunnen for at de anbefaler å utsette tirsdagens arrangement i Mo i Rana er Politidirektoratets anbefaling om at alle pride-arrangementer i hele landet utsettes fordi PST vurderer at landet fortsatt står i en ekstraordinær trusselsituasjon etter helgens masseskyting i Oslo.

NRK - 23 jun 22 kl. 13:36

ESA godkjenner finansiering av ny lufthavn

EØS-tilsynet ESA har i dag gitt grønt lys til at bygging av ny flyplass ved Mo i Rana kan finansieres med støtte fra den norske stat og Rana kommune. I en pressemelding opplyser ESA at finansieringen er i tråd med EØS-avtalens regler for statsstøtte. Målet med den offentlige støtten er å sørge for tilstrekkelige midler til byggingen av en ny flyplass og tilhørende infrastruktur.

NRK - 10 sep 22 kl. 09:03

Rana kiosk med kniv

Laurdag morgon vart ein 7-Eleven-kiosk på Torgallmenningen i Bergen Rana med kniv, skriv Bergens Tidende. Ein tilsett skal ha vore aleine på jobb då ein person viste fram ein kniv. Personen skal ha fått med seg eit pengebeløp.

NRK - 27 sep 22 kl. 14:18

Kjøretøy brenner på E12

Brann- og redningstjenesten i Rana melder om at brenner i et kjøretøy på E12 ved Vektertjønna. Ifølge politiet er det ingen personskader og nødetatene er på vei til stedet..

NRK - 26 sep 22 kl. 06:24

Sp-ordførere om lakseskatt

Oppdrettsnæringen og Sp-ordførere ber regjeringen avvise ryktene om at en ny skatt for laksenæringen kommer. Ordføreren i Salangen kommune mener en såkalt lakseskatt ville være et «ran» av kystsamfunnene..

NRK - 14 aug 22 kl. 16:59

Drosje Rana i Bergen

Det er meldt om at ein drosjesjåfør har blitt Rana på Nesttun i Bergen. Mistenkte stakk av med drosjen. Politiet har no kontroll på bilen og søker etter den mistenkte.

NRK - 20 maj 22 kl. 08:45

Avinor har fått konsesjon for Mo i Rana lufthavn

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for drift av Mo i Rana lufthavn. Og det blir anleggsstart etter sommerferien i år. Det er i ei pressemelding det går fram at Samferdselsdepartementet nå har fatta vedtak om at Avinor gis konsesjon for etablering og drift av Mo i Rana lufthavn.

NRK - 16 maj 22 kl. 13:32

Jordskjelv nord for Mo i Rana

Like etter klokka 12 ble det registrert et jordskjelv med en styrke på 2,7, 56 kilometer nord vest for Mo i Rana, melder Rana Blad. – Dette er det vi kaller et mellomstort skjelv og vi har fått inn veldig klare signaler på skjelvet. Vi holder nå på med å analysere data etter skjelvet og vi skrive en rapport på dette så snart som mulig.

NRK - 08 sep 22 kl. 11:10

Ny mann dømt for grovt ran

En mann i starten av 20-åra fra Oslo-området er i Østre Innlandet tingrett dømt til fengsel i to år og ni måneder for grovt ran av et ektepar i Brumunddal 14. februar i 2020. Mannen er også dømt til å betale 330 000 kroner i til sammen til ekteparet i oppreisning og erstatning.

NRK - 01 sep 22 kl. 09:41

Bøtelegger kommune for brudd på opplæringsloven

Rana kommune må ut med 100.000 kroner i bot etter å ha brutt opplæringsloven. En rektor på den aktuelle skolen slapp unna med en påtaleunnlatelse.

E24 - 30 aug 22 kl. 08:05

Freyr inngår batteriavtale med Nidec: – Sannsynligvis den viktigste avtalen vi har inngått

Japanske Nidec inngår avtale om å kjøpe inntil halvparten av Freyrs batteriproduksjon i Mo i Rana..

E24 - 24 aug 22 kl. 07:13

Rana Gruber med omsetningsfall på 57 prosent

Gruveselskapet straffes kraftig av fall i jernmalmprisene, og økte fraktrater..

NRK - 11 jul 22 kl. 13:51

Alle nattog på Nordlandsbanen innstilles i én måned

Fra 14. august til 19. september blir alle nattog på Nordlandsbanen innstilt.

NRK - 21 aug 22 kl. 01:38

Politi avbraut privatfest med 100 deltakarar

Politiet i Nordland har avslutta ein privatfest som gjekk over styr i Mo i Rana. På festen skal det ha vore rundt 100 personar. – Det har vore ein del slåsting utan at det har vore mogleg å få heilt oversikt over alle involverte, opplyser poltiet.

NRK - 08 jul 22 kl. 16:58

En til sykehus etter trafikkulykke i Rana

En person blir fraktet til sykehus etter en trafikkulykke mellom to biler i Rana i Nordland. Det opplyser politiet på Twitter..

NRK - 07 jul 22 kl. 05:17

Leteaksjon etter at en mann falt i vannet ved Rana

Politiet satt i gang en leteaksjon etter melding om en savnet mann ved Sjona i Rana i Nordland natt til torsdag. Mannen var ute i kano og hadde falt i vannet. Alle nødetater som ambulansebåt, redningsskøyte og redningshelikopter ble sendt til området.

NRK - 02 jul 22 kl. 21:29

61 rein påkjørt av toget fire mil øst for Mo i Rana

Et tog har kjørt inn i en reinflokk som befant seg på jernbanesporet utenfor Kabdålis i Norrbotten. 61 dyr døde, melder Sameradion som er underlagt Sveriges Radio. Ulykkesstedet ligger mellom Arvidsjaur og Jokkmokk, rundt fire mil øst for Mo i Rana.

NRK - 08 aug 22 kl. 23:55

Sjuåring funnet i god behold

En sju år gammel gutt som var savnet i området ved Raudsandhaugtjønna ved Umbukta øst for Mo i Rana på Helgeland, ble like før midnatt funnet i god behold. Politiet i Nordland fikk melding om den savnede gutten klokken 19.43.

NRK - 08 aug 22 kl. 23:33

Sju år gammel gutt savnet på Helgeland

En sju år gammel gutt er savnet i området ved Raudsandhaugtjønna ved Umbukta øst for Mo i Rana på Helgeland. Politiet i Nordland fikk melding om den savnede gutten klokken 19.43.

VG - 28 jun 22 kl. 12:17

Pride i Mo i Rana: - Mange vil møte

Politiet vil at kveldens Pride-arrangement i Mo i Rana utsettes, fordi de ikke kan garantere for sikkerheten, melder NTB..

NRK - 28 jun 22 kl. 11:34

Vil utsette pride i Mo i Rana

Politiet vil at kveldens pride-arrangement i Mo i Rana utsettes, skriver NTB. De kan ikke garantere for sikkerheten..

NRK - 05 apr 22 kl. 21:56

Døde i trafikkulykke i Rana

Klokka 16.45 fikk nødetatene melding om en trafikkulykke mellom et vogntog og en varebil på E6 nord for Mo i Rana i Nordland. – Føreren av varebilen var fastklemt, men ble frigjort raskt og fraktet til sykehuset på Mo i Rana med ambulanse.

Klartale - 16 maj 22 kl. 10:55

Norges ordførere ønsker en inkluderende 17. mai-feiring

Skolebarna i første til tredje klasse skal få gå i skoletog. Det blir første gang for dem. – Nå har koronaen tatt en ny vending.

Klartale - 11 maj 22 kl. 06:00

Syrere kjemper en kamp for å overleve

Russlands angrep på Ukraina påvirker hele verden. Blant annet så sliter Syria med å gi nok mat til folk. De hadde problemer med mat fra før av.

VG - 25 jul 22 kl. 16:14

Møter brutalt leiemarked i storbyen: – Har skreket flere dager på rad

MO I Rana (VG) Tusenvis står på venteliste til studentboliger. Emma Johannessen har vurdert å dele soverom med fremmede for å få tak over hodet..

NRK - 22 jul 22 kl. 08:07

Sak mot voldtektsdømt politimann skal opp i lagmannsretten

En politimann ble i Helgeland tingrett dømt til to års fengsel for voldtekt og misbruk av overmaktsforhold. Saken skal nå behandles i Hålogaland lagmannsrett. Både politimannen og påtalemyndigheten anket dommen fra tingretten, skriver Rana Blad.

Aftenposten - 29 jun 22 kl. 10:45

Vil støtte Freyr med 4 milliarder kroner

Statlig eide Eksfin vil støtte Freyr Battery sin gigafabrikk i Mo i Rana med 4 milliarder kroner..

E24 - 29 jun 22 kl. 10:45

Vil støtte Freyr med 4 milliarder kroner

Statlig eide Eksfin vil støtte Freyr Battery sin gigafabrikk i Mo i Rana med 4 milliarder kroner. Onsdag legger næringsministeren frem Norges første batteristrategi..

Klartale - 28 jun 22 kl. 15:04

Politiet og PST innrømmer uklar kommunikasjon

– Vi forstår at mange føler på frustrasjon, skuffelse og misnøye etter at politiet anbefalte å avlyse markeringen. Det skriver politiet på Facebook. Søndag ble det kjent at Oslo kommune og Oslo Pride skulle arrangere en markering mandag.

VG - 28 jun 22 kl. 12:17

Gjennomfører Pride-markering tross politiets anbefaling: – Vil ikke gjemme meg

Politiet vil at kveldens Pride-arrangement i Mo i Rana utsettes, fordi de ikke kan garantere for sikkerheten, melder NTB..

Klartale - 28 jun 22 kl. 11:51

Kveldens Pride-arrangement utsettes

Politiet sier de anbefaler at arrangementet utsettes. Nordland politidistrikt sier det er bedre om arrangementet gjennomføres på et senere tidspunkt.Politiets sikkerhets-tjeneste har vurdert at Norge fortsatt står i en trusselsituasjon.

VG - 27 jun 22 kl. 23:12

Ventes varmere dager i Tana og Mo i Rana enn Accra i Ghana

Nordens Paris får trolig høyere temperaturer enn den franske hovedstaden denne uken. Meteorologen oppfordrer nordlendinger til et nedkjølende bad, og klimaforsker mener hetebølgen er del av den globale oppvarmingen..

NRK - 05 apr 22 kl. 21:56

Døde etter trafikkulykke

Klokka 16.45 fikk nødetatene melding om en trafikkulykke mellom et vogntog og en varebil på E6, nord for Mo i Rana. – Føreren av varebilen var fastklemt, men ble frigjort raskt og fraktet til sykehuset på Mo i Rana med ambulanse.

NRK - 27 jun 22 kl. 15:50

Raudt-politikar vil trosse politiets råd

Sofia Rana, som representerer Raudt i bystyret i Oslo, seier ho vil trosse politiets råd om å ikkje delta på solidaritetsmarkeringa ved Rådhusplassen i kveld. – Eg trur vi skal trosse denne anbefalinga. Oslo treng samhald no.

NRK - 27 jun 22 kl. 15:50

Raudt-politikar vil trasse politiets råd

Sofia Rana, som representerer Raudt i bystyret i Oslo, seier ho vil gå imot politiets råd om å ikkje delta på solidaritetsmarkeringa ved Rådhusplassen i kveld. – Eg trur vi skal trasse denne anbefalinga. Oslo treng samhald no.

NRK - 17 maj 22 kl. 00:04

Mindreårige på russefest i Mo i Rana

Det skal være en stor ansamling av mindreårige som drikker alkohol og er ufine på et russearrangement i Klokkerhagen i Mo i Rana, og russen har varslet politiet. Politiet i Nordland har sendt en patrulje til stedet..

NRK - 05 jun 22 kl. 15:34

Tiltalt for ran og trusler

Onsdag må to menn i 20-årene møte i Ski tinghus tiltalt for ran, vold og trusler. De to er fra henholdsvis Oslo og Oppegård. Ifølge tiltalten Rana de i august 2019 en mann utenfor en bensinstasjon i Follo.

NRK - 17 apr 22 kl. 11:14

Må i fengsel etter dødsulykke på E6 i Rana

En mann fra Vestlandet er dømt til fengsel etter en trafikkulykke på E6 i Rana i fjor sommer, ifølge en dom fra Helgeland tingrett. Det skriver Helgelans Blad. Mannen kjørte 13.

Aftenposten - 25 maj 22 kl. 17:40

Statkraft skal sikre Freyrs batterifabrikker strøm i syv år

Onsdag inngikk Statkraft en avtale med batteriselskapet Freyr om å levere fornybar energi til fabrikkene i Mo i Rana..

E24 - 25 maj 22 kl. 17:40

Statkraft skal sikre Freyrs batterifabrikker strøm i syv år

Onsdag inngikk Statkraft en avtale med batteriselskapet Freyr om å levere fornybar energi til fabrikkene i Mo i Rana. – Nok strøm til å dekke både Freyr, forbrukere og andre industrielle satsinger, sier Statkraft..

NRK - 01 maj 22 kl. 02:27

Russebråk flere steder i landet

Politiet melder om russebråk mange steder i landet. I Granåsen i Trondheim måtte politiet gi pålegg om å dempe musikken fra en russebuss, i Lakselv i Finnmark var også naboer plaget av musikken, og i Mo i Rana måtte politiet avslutte en russefest i Klokkerhagen der det var mindreårige..

NRK - 26 apr 22 kl. 09:47

Tvangsmulkt kan havne i retten

Mobbeombud i Nordland, Lasse Knutsen synes det er trist at to skolemiljøsaker fra Rana kommune kan havne i retten. NRK fortalte nylig at Statsforvalteren i Nordland har gitt kommunen ei tvangsmulkt på nesten en halv million kroner, men kommunen vil ikke betale fordi de betviler det rettslige grunnlaget. Bakgrunnen er at Statsforvalteren i flere vedtak har slått fast at to gutter ikke hadde et trygt og godt skolemiljø.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com