Raketter

Wednesday, 01 December, 16:17

Nyheter om Raketter

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 nov 21 kl. 02:25

Selger Raketter til Saudi-Arabia

USA skal selge luft-til-luftRaketter til Saudi-Arabia. Avtalen er verdt 650 millioner dollar, tilsvarende drøyt 5,5 milliarder kroner. Det er snakk om 280 AIM-120C mellomdistanseRaketter og tilhørende utstyr, ifølge amerikansk UD.

NRK - 15 sep 21 kl. 06:31

Nord-Korea har skutt opp Raketter

Nord-Korea har skutt to langtrekkende Raketter ut over landets østlkyst, ifølge det sørkoreanske forsvaret. Det melder flere internasjonale nyhetsbyråer. Etterretningstjenestene i både Sør-Korea og USA er i ferd med å analysere detaljer om rakettene og deres ferd.

NRK - 13 sep 21 kl. 07:47

Nye israelske angrep på Gazastripen

Israel har angrepet mål på Gazastripen for tredje natt på rad. Også angrepene natt til mandag var svar på rakettangrep fra Gazastripen, ifølge den israelske hæren. Tre Raketter ble skutt mot Israel, og minst to ble stanset av det israelske rakettforsvaret.

NRK - 06 aug 21 kl. 10:18

Raketter skutt mot Israel

Raketter har blitt skutt fra Libanon mot det nordlige Israel og Golanhøydene, som okkuperes av Israel. Det opplyser en kilde ved de libanesiske sikkerhetsstyrkene til Reuters. Ifølge nyhetsbyrået skal også luftvernsirene ha blitt hørt i de truede områdene.

NRK - 05 sep 21 kl. 06:27

Saudi-Arabia skjøt ned Raketter

Saudi-Arabia har skutt ned tre Raketter og tre doner som ble sendt inn i landet fra Jemen, opplyser forsvarsdepartementet. Houthi-militsen i Jemen hadde natt til søndag ikke kommentert opplysningene, men lignende hendelser har funnet sted flere ganger før..

NRK - 15 sep 21 kl. 09:50

Sør-Korea med rakett fra ubåt

Sør-Korea har for første gang skutt opp en rakett fra en ubåt, ifølge sørkoreanske myndigheter, melder internasjonale nyhetsbyråer. Dermed blir landet det sjuende i verden med en slik type våpenteknologi. Nyheten kom bare timer etter at det ble kjent at nabolandet Nord-Korea har skutt opp to langtrekkende Raketter i det som er landets andre våpentest på kort tid..

Aftenposten - 13 sep 21 kl. 12:15

Han gravde en tunnel ut av fengselet med en skje. Pågripelsen av ham har utløst et nytt rakettregn over Israel og Gazastripen.

For tredje natt på rad har Raketter regnet over Israel og Gazastripen. Er konflikten i ferd med å blusse opp igjen?.

VG - 06 aug 21 kl. 11:04

Hizbollah-militsen hevder å stå bak nye rakettangrep mot Israel

Fredag skytes det Raketter mellom Israel og Libanon. Den Iran-støttede militsen Hizbollah hevder å stå bak Raketter skutt fra libanesisk side..

NRK - 12 sep 21 kl. 18:13

Israelske fly angrep Gazastripen

Israelske jagerfly angrep flere mål på Gazastripen søndag, noe Israel melder var et svar på et rakettangrep fra Gazastripen dagen før. Ifølge Israel har jagerfly og angrepshelikoptre blant annet «truffet et av Hamas' militærområder med flere underjordiske anlegg for rakettproduksjon». Også en tunnel, et våpenlager og en treningsleir skal være rammet av angrepene.

NRK - 12 sep 21 kl. 10:00

Israel angrep mål på Gazastripen

Israel har for andre natt på rad angrepet mål på Gazastripen, skriver NTB. Jagerfly og kamphelikoptre ble brukt i angrepene natt til søndag. De rammet flere underjordiske anlegg og et våpenlager knyttet til Hamas, ifølge den israelske hæren.

NRK - 04 aug 21 kl. 11:37

Svarer på angrep med Raketter

Luftvernsirener har gått av i dag morges i nordlige Israel, nær grensen til Libanon. Det melder den israelske avisen Haaretz. Innbyggere i Kfat Giladi, Tel Hai og Kiryat Shmona sier de hørte høylytte eksplosjoner i nærheten.

NRK - 01 aug 21 kl. 07:19

Raketter mot flyplassen i Kandahar

Minst tre Raketter ble skutt mot flyplassen i Kandahar sør i Afghanistan lørdag kveld. All flytrafikk er innstiltt, sier flyplassjef Massoud Pashtun til nyhetsbyrået. AFP.

NRK - 16 maj 21 kl. 02:13

Rakettangrep mot Israel

En rekke Raketter ble skutt fra Gazastripen mot Israel natt til søndag, opplyser det israelske forsvaret (IDF). I Israels største by Tel Aviv gikk alarmen. – Etter å ha truet med å skyte Raketter mot Tel Aviv, har Hamas skutt en stor mengde Raketter fra Gazastripen inn i den sentrale og sørlige delen av Israel, opplyste IDF natt til søndag.

NRK - 29 jul 21 kl. 09:34

Raketter avfyrt nær USA-ambassade

To Raketter skal være avfyrt i nærheten av USAs ambassade i den irakiske hovedstaden Bagdhad. Iranske myndigheter sier at ingen er meldt skadet foreløpig, ifølge Reuters..

NRK - 29 jul 21 kl. 09:34

Raketter traff nær USA-ambassade

To Raketter skal ha truffet i nærheten av den USAs ambassade i den irakiske hovedstaden Bagdhad. Iranske myndigheter sier at ingen er meldt skadet foreløpig, ifølge Reuters..

NRK - 12 maj 21 kl. 03:08

Hamas: Over 200 Raketter mot Israel

Hamas meldte natt til onsdag at over 200 Raketter var blitt avfyrt mot mål i Israel som svar på et angrep mot Gaza. Meldinger om angrep, luftvernsirener og evakuering av sivile til tilfluktsrom flere steder i Israel preget natt til onsdag. Hamas gikk ut med melding om at de hadde skutt over 200 Raketter mot mål inne i Israel som svar på angrep mot Gaza.

NRK - 11 maj 21 kl. 06:52

Flere Raketter fra Gaza

Flere Raketter ble skutt fra Gaza og inn over Jerusalem tirsdag morgen, etter ti timer med angrep mot byen. Tirsdag morgen ble det meldt at minst 22 personer var drept i sammenstøtene mellom palestinere og israelere, ni av dem barn. Flere enn 700 palestinere ble såret i sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker i Jerusalem og over hele Vestbredden.

NRK - 31 aug 21 kl. 21:50

Biden «ikke ferdig» med IS-K

President Joe Biden sier i en tale fra Det hvite hus at USA «ikke er ferdige» med den afghanske delen av terrorgruppen IS-K. Natt til mandag utførte USA et droneangrep mot en bil lastet med eksplosiver på vei mot flyplassen i Kabul. Flere sivile ble drept, ifølge ubekreftede uttalelser fra vitner.

NRK - 30 aug 21 kl. 14:21

IS-K hevder å stå bak angrep

Ekstremistgruppa IS-K sier den står bak rakettangrepet mot flyplassen i Kabul tidlig mandag morgen. Det hevder gruppa på meldingstjenesten Telegram. Opp mot fem Raketter ble skutt mot flyplassen i morgentimene mandag.

NRK - 30 aug 21 kl. 07:05

USA bekrefter angrep mot flyplassen

Det hvite hus bekrefter at det har vært et angrep mot den internasjonale flyplassen i Kabul. Så mange som fem Raketter ble skutt mot flyplassen i morgentimene mandag, opplyser tjenestemenn i Det hvite hus til CNN. Rakettene ble skutt ned av rakettforsvarssystemet C-RAM som er installert på flyplassen, opplyses det videre.

VG - 30 aug 21 kl. 06:38

Rakettangrep mot flyplassen i Kabul

Fem Raketter ble avfyrt mot flyplassen i Kabul natt til mandag..

Aftenposten - 30 aug 21 kl. 06:19

Rakettangrep i Kabul

Flere Raketter ble avfyrt i Afghanistans hovedstad Kabul mandag morgen. De synes å ha vært rettet mot flyplassen i byen..

NRK - 30 aug 21 kl. 04:53

Meldinger om rakettangrep i Kabul

Flere Raketter er avfyrt i Afghanistans hovedstad Kabul mandag morgen, ifølge ansatte i nyhetsbyrået AFP, som er i byen. Det skjer dagen etter et amerikansk droneangrep mot en bil med eksplosiver i byen. Det er uklart hvor og om rakettene landet og hva målene var.

NRK - 23 aug 21 kl. 02:49

Egypt stenger grensen mot Gaza

Egypt har informert myndighetene på Gazastripen om at grenseovregangen ved Rafah blir stengt mandag morgen, opplyser en talsmann for Hamas, som styrer Gaza. Egypt har ikke gitt noen begrunnelse for beslutningen. Grensen vil være stengt på ubestemt tid.

VG - 12 aug 21 kl. 10:37

HRW: Militante grupper i Gaza begikk krigsforbrytelser

Militante grupper på Gazastripen begikk krigsforbrytelser da de i mai avfyrte Raketter og granater mot israelske byer, konkluderer Human Rights Watch..

Aftenposten - 12 aug 21 kl. 10:43

Flere tusen Raketter ble skutt fra Gaza mot Israel. En krigsforbrytelse, mener HRW.

Det er ikke lov å angripe sivile mål i krig. De militante gruppene på Gazastripen begikk derfor krigsforbrytelser da de….

NRK - 12 aug 21 kl. 10:25

HRW: – Begikk krigsforbrytelser

Militante grupper på Gazastripen begikk krigsforbrytelser da de i mai avfyrte Raketter og granater mot israelske byer, konkluderer Human Rights Watch. Menneskerettighetsorganisasjonen har analysert angrepene som kom fra Gaza under den elleve dager lange krigen i mai, som kostet tolv sivile og en soldat livet i Israel. HRW ber videre om at Den internasjonale straffedomstolen (ICC), som fra før gransker anklager om israelske krigsforbrytelser, både gransker «de ulovlige palestinske rakettangrepene mot Israel, og de ulovlige israelske angrepene mot Gaza».

NRK - 07 aug 21 kl. 20:10

Hizbollah-sjef: Nødvendig å svare

Hizbollah-sjef Hassan Nasrallah sier ifølge Reuters at de siste dagenes hendelser er en farlig utvikling som ikke har skjedd på 15 år. Raketter har flydd mellom både Libanon og Israel. Angrepene fra Libanon er det den sjiamuslimske militsgruppen Hizbollah som står bak.

NRK - 07 aug 21 kl. 00:51

USA ber Libanon hindre angrep

USA oppfordrer Libanons regjering til å hindre Hizbollah fra å skyve Raketter mot Israel. – Vi ber den libanesiske regjeringen om umiddelbart å hindre slike angrep og få kontroll over området, sier USAs utenriksdepartements talsmann Ned Price..

VG - 06 aug 21 kl. 12:08

Rakettangrep fra Libanon: Israelere i bomberom

Den israelske regjeringen er innkalt til krisemøte etter at ti Raketter ble skutt mot den nordlige delen av landet. Hizbollah bekrefter at de står bak rakettangrepene, skriver The Jerusalem Post..

NRK - 05 aug 21 kl. 11:36

Israel med nye angrep i Libanon

Israel gjennomførte torsdag flere flyangrep mot Libanon som svar på rakettangrep. Det er første gang på sju år at israelske fly angriper mål i Libanon. Tre Raketter ble også avfyrt mot Israel onsdag.

NRK - 12 maj 21 kl. 08:18

1000 Raketter skutt mot Israel

Ifølge den israelske hæren har over 1000 Raketter blitt avfyrt fra Gaza mot Israel siden mandag, melder AFP. Hærens talsmann Jonathan Conricus sier at 850 Raketter avfyrt av diverse væpnede grupper på Gazastripen har landet i Israel eller er blitt avskåret av israelsk luftvern. Ytterligere 200 falt ned i Gaza..

NRK - 11 maj 21 kl. 15:13

Hamas-Raketter skytes lenger nord

Raketter fra Gazastripen rammer nå mål lenger nord i Israel, ifølge den israelske hæren. Tirsdag ettermiddag gikk luftvernsirenene i kystbyen Ashdod, som ligger 4 mil sør for Tel Aviv. To Raketter rammet Ashdod, ifølge politiet.

NRK - 10 maj 21 kl. 21:46

Over 100 Raketter avfyrt fra Gaza

Mer enn 100 Raketter har blitt avfyrt fra Gazastripen mot Israel i løpet av mandag kveld, melder nyhetsbyrået AFP. Den israelske hæren har tidligere bekreftet at minst 45 Raketter har blitt avfyrt. Det er foreløpig ikke meldt om israelske dødsfall etter det omfattende angrepet..

NRK - 10 maj 21 kl. 21:46

Over 150 Raketter avfyrt fra Gaza

Mer enn 150 Raketter skal ha blitt avfyrt fra Gazastripen mot Israel i løpet av mandag kveld, skriver Israel Defense Forces på Twitter. Tidligere ble det bekreftet at minst 45 Raketter har blitt avfyrt. Det er foreløpig ikke meldt om israelske dødsfall etter det omfattende angrepet..

NRK - 20 jul 21 kl. 06:47

Rakettangrep mot Kabul

Minst tre Raketter ble fyrt av i retning mot presidentpalasset i Afghanistans hovedstad Kabul tirsdag morgen, men det er ikke meldt om skader. Rakettene ble skutt ut ved 8-tiden lokal tid og kunne høres over den tungt bevoktede grønne sonen som huser presidentpalasset og flere ambassader, blant dem USAs. Angrepet skjedde rett før president Ashraf Ghani holdt en tale til nasjonen for å markere starten på den muslimske høytiden id al-adha..

NRK - 11 jul 21 kl. 14:12

Har installert antimissil-system

Med USA og flere alliertes styrker på vei ut av landet og stadige offensiver fra Taliban, har Afghanistan installert et antimissil-system på flyplassen i Kabul. – Systemet har vist seg å være nyttig rundt om i verden når det gjelder å stanse Raketter og missiler, heter det i en uttalelse fra landets innenriksdepartement søndag. Talibans krigere fortsetter sin voldsomme offensiv over store deler av landet.

NRK - 08 jul 21 kl. 04:13

Rakettangrep mot USA-ambassade

Tre Raketter er i natt skutt mot USAs ambassade i Bagdad, men selve bygningen ble ikke truffet, ifølge den irakiske hæren. Rakettene traff flere steder i den tungt bevoktede «grønne sonen», der flere utenlandske ambassader og regjeringskontorer ligger. Angrepet skjedde dagen etter rakett- og droneangrep mot baser som huser amerikanske styrker.

VG - 08 jul 21 kl. 03:06

Raketter skutt mot norske styrker: – Det mest omfattende angrepet mot oss i år

BEIRUT (VG) Norske soldater hadde snaue 20 sekunder på å komme seg ned på bakken. Så haglet rakettene rundt dem..

Aftenposten - 20 maj 21 kl. 21:18

«Iron Dome» skal beskytte Israel. Men noen Raketter slippes gjennom med vilje.

Ni av ti Raketter fra Gaza stanses av Jernkuppelen. Nå ønsker andre land å sikre seg det israelske luftvernet..

NRK - 20 maj 21 kl. 07:41

Ingen Raketter fra Gaza i natt

Ingen Raketter har blitt avfyrt fra Gaza de siste seks timene, ifølge avisa Times of Israel. Samtidig gjennomførte Israel en rekke angrep mot Gazastripen over natten. Det er foreløpig ikke rapportert om drepte eller sårede i nattens angrep.

NRK - 19 maj 21 kl. 15:41

Raketter fra Libanon mot Israel

Fire Raketter er sendt fra Sør-Libanon mot Israel onsdag, sier militære kilder til Reuters..

NRK - 18 maj 21 kl. 17:52

Israel: 3.300 Raketter fra Gaza

Det israelske forsvaret (IDF) sier 3.300 Raketter er avfyrt fra Gazastripen mot Israel så langt. Ifølge oberstløytnant Jonathan Conricus, som er internasjonal talsperson for IDF, avfyres de fleste av rakettene fra den nordlige delen av Gazastripen.

NRK - 17 maj 21 kl. 20:40

Demonstrasjoner i Beirut

Hundrevis av Hizbollah-tilhengere samlet seg mandag sør i Libanons hovedstad Beirut for å vise solidaritet med palestinerne på Gazastripen. – Vi står sammen med våre palestinske brødre i én kamp, for ett mål og i én front, deres Raketter er våre Raketter, og hvis Gud vil, er deres seier vår seier, sa Hashem Seiffeddine, som leder Hizbollahs utøvende råd..

NRK - 16 maj 21 kl. 13:08

– 3000 Raketter avfyrt mot Israel

Ifølge det israelske militæret har 3000 Raketter blitt avfyrt mot Israel siden konflikten eskalerte for sju dager siden. – Hamas har utført et intenst angrep med tanke på antall avfyringer, sier den israelske generalen Ori Gordin til reportere, ifølge Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt