Psykiske

Monday, 22 April, 18:46

Nyheter om Psykiske

Klartale - 17 apr 24 kl. 06:00

Sliter med å få hjelp med Psykiske plager

Mange kjenner noen som har trengt hjelp med Psykiske helseplager. Likevel har de ikke fått det. De har ønsket hjelp av det offentlige helsevesenet.

NRK - Igår: 21:01

To psykiatere skal vurdere siktede i apotekdrapet i Arendal

To rettspsykiatere skal vurdere den Psykiske helsen til mannen i 60-årene som er siktet for drapet Miriam Daniela Ayres Cea (35) i Arendal for tre uker siden. Den siktede har fremdeles ikke ønsket å la seg avhøre av politiet, sier påtaleansvarlig Vanja Bruvoll overfor Agderposten. I en kjennelse fra Agder lagmannsrett kom det fram at en sakkyndig har foretatt en foreløpig vurdering av mannens Psykiske helse.

Klartale - 29 feb 24 kl. 12:51

Sykefraværet vårt vokste gjennom hele 2023

Stadig flere må være hjemme fra jobben. Årsaken er sykdom. Sykefraværet vårt vokste gjennom hele 2023.

Klartale - 18 apr 24 kl. 16:30

Barn ble ikke godt nok beskyttet under pandemien

I mars 2020 stengte Norge. Korona satte hele verden ut av spill. Norge stengte både skoler og barnehager.

NRK - 18 apr 24 kl. 13:31

Regjeringen innrømmer: Barn ble ikke ble beskyttet godt nok i pandemien

Regjeringen innrømmer at barn og sårbare grupper ble for hardt rammet av koronatiltak. Det kom frem da regjeringen la frem sin redegjørelse for håndtering av pandemien i dag. – Vi må erkjenne at vi ikke klarte å beskytte sårbare grupper tilstrekkelig, og da særlig barn, sa helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol fra Stortingets talerstol.

NRK - 15 apr 24 kl. 05:53

Australsk politi tror knivmann gikk etter kvinner

Mannen som knivstakk og drepte seks personer på et kjøpesenter i Sydney lørdag, gikk trolig etter kvinner, uttaler australsk politi. Fem av de seks som ble drept og flesteparten av de tolv som ble såret, var kvinner. Australsk politi har opplyst at 40-åringen har slitt med Psykiske problemer og at det ikke var antydning til at han hadde noen ideologiske motiver.

Aftenposten - 31 mar 24 kl. 10:30

Moralismen i behandlingen av rus og Psykiske lidelser

Hvorfor er vi så skeptiske til å skrive ut effektive legemidler mot smerter, angst eller ADHD til mennesker som bruker….

Aftenposten - 29 mar 24 kl. 18:07

Kan mobilforbud redde deprimert ungdom? Ikke alle er like enige.

Han kaller dem «generasjon engstelig». Er fri lek, mobilforbud og større ansvar løsningen på de unges Psykiske problemer?.

VG - 06 feb 24 kl. 22:36

André Sødlund åpen om Psykiske problemer: – Et eneste stort mareritt

TØNSBERG (VG) Han la opp som profesjonell fotballspiller bare 25 år gammel. Bunnpunktet var et selvmordsforsøk. Nå vil André Sødlund (27) hjelpe andre med Psykiske problemer..

NRK - 15 mar 24 kl. 19:41

Dømt til fengsel etter knivstikking

En 36 år gammel mann er dømt til tre år og ni måneders fengsel etter å ha knivstukket to menn i Bergen i fjor. Fem måneder av fengselsstraffen ble gjort betinget. Aktors påstand var fire års fengsel, melder Bergens Tidende.

Klartale - 15 mar 24 kl. 10:54

Skal se på saken mot Philip Manshaus igjen

Det har en kommisjon bestemt. Manshaus er dømt for drapet på stesøsteren Johanne Zhangjia Ihle-Hansen. Han er også dømt for terror-angrepet på Al-Noor islamic Centre i Bærum.

NRK - 15 mar 24 kl. 10:19

Manshaus-saken gjenåpnes

Gjenopptakelseskommisjonen har enstemmig besluttet å gjenåpne saken mot Philip Manshaus. Det opplyser de i en pressemelding fredag. Gjenopptakelseskommisjonen oppnevnte to nye sakkyndige til å vurdere Philip Manshaus Psykiske tilstand på gjerningstidspunktet.

NRK - 07 mar 24 kl. 19:11

Flere brudd på arbeidsmiljøloven hos legevakta

Flere brudd på arbeidsmiljøloven ble avdekket da Arbeidstilsynet gjennomførte tilsyn hos Asker og Bærum legevakt. Bærum kommune får nå kritikk for ikke å ha fulgt opp kritikkverdige forhold i etterkant av tilsynet, skriver Budstikka. Det er til tross for at et varsel fra Arbeidstilsynet ble sendt i januar, med en svarfrist som utløp i februar.

Klartale - 05 mar 24 kl. 10:30

Denne maten kan gi dårlig helse

Mye av den moderne maten som vi spiser, er ultraprosessert. Da er maten bearbeidet, og ofte tilsatt ingredienser og stoffer som du ikke bruker i hjemmelaget mat. Eksempler på ultraprosessert mat er godteri, pølser, nuggets, frokostblanding tilsatt sukker eller salt og ferdigmat, skriver Store norske leksikon.

Aftenposten - 23 jan 24 kl. 08:00

Tid og oppmerksomhet er som en vaksine for den Psykiske helsen.

Å gi babyen din nok tid og oppmerksomhet er like viktig for barnets Psykiske helse som inntak av jod i svangerskapet er….

NRK - 03 mar 24 kl. 08:28

Drapsdømt kvinne må fortsatt ha tvungent psykisk helsevern

En kvinne, som i mars 2020 drepte naboen sin på Gjøvik med 26 knivstikk, er dømt til fortsatt tvungent psykisk helsevern. Det har Ringerike, Asker og Bærum tingrett avgjort, melder Ringerikes Blad. Kvinnen var psykotisk under drapet.

VG - 01 mar 24 kl. 18:01

Økningen i mobbing: – Gir flere med Psykiske lidelser

Økt mobbing blant barn og unge er et kraftig varsku om hva som venter, advarer Rådet for psykisk helse..

NRK - 23 feb 24 kl. 21:51

Florida forbyr sosiale medier for barn under 17

Med 108 mot 9 stemmer har Floridas folkevalgte vedtatt en lov som forbyr barn under 17 år å bruke sosiale medier. Formålet er å beskytte ungdommenes Psykiske helse. Den nye loven pålegger plattformselskapene bak de sosiale mediene å avslutte kontoene til alle brukere som er 16 år eller yngre.

Aftenposten - 21 feb 24 kl. 16:21

I 12 år har ekspertene har kranglet om terroristens Psykiske helse. Nå rådes han til å vurdere utredning.

Breiviks mentale helse er vanskelig å få grep om, mener Oslo tingrett..

NRK - 14 feb 24 kl. 17:17

Tallet på drepte og sårede israelske soldater øker

Minst 558 israelske soldater er drept i kamp, har mistet livet i ulykker eller er drept av sine egne siden Hamas-angrepet 7. oktober. 336 israelske soldater ble drept under angrepet, og minst 226 er siden drept eller har mistet livet på annet vis på Gazastripen.

NRK - 07 sep 23 kl. 08:30

Nav: Psykiske lidelser største årsaken til sykefravær i Oslo

Det legemeldte sykefraværet i Oslo var på 4,5 prosent ved utgangen av 2. kvartal 2023. Sykefraværet er 6,5 prosent høyere enn ved samme tid i fjor.

NRK - 04 jan 24 kl. 07:26

Israelske soldater sliter med Psykiske problemer

Mange israelske soldater sliter med Psykiske problemer som følge av krigen mot Hamas, ifølge den israelske hæren. Rundt 3000 soldater og reservister har hittil i krigen ringt det israelske forsvarets hjelpetelefon og fortalt at de sliter, skriver Haaretz. (NTB).

Klartale - 09 feb 24 kl. 12:51

Drept kvinne var gravid

En kvinne ble drept i Rådal i Bergen. Det skjedde forrige søndag. Hun var gravid med sitt fjerde barn.

Aftenposten - 08 feb 24 kl. 22:03

Fagermo om Psykiske problemer: – Det mest undervurderte

To måneder etter et selvmordsforsøk i desember 2018, gråt spilleren André Sødlund i et møte med treneren Dag-Eilev….

VG - 08 feb 24 kl. 22:02

Fagermo om Psykiske problemer: – Det mest undervurderte

To måneder etter et selvmordsforsøk i desember 2018, gråt spilleren André Sødlund i et møte med treneren Dag-Eilev Fagermo i Odd..

Aftenposten - 06 feb 24 kl. 22:36

André Sødlund åpen om Psykiske problemer: – Et eneste stort mareritt

TØNSBERG (VG) Han la opp som profesjonell fotballspiller bare 25 år gammel. Bunnpunktet var et selvmordsforsøk..

NRK - 03 feb 24 kl. 01:59

Unicef: 17.000 barn i Gaza er uten nær familie

Rundt 17.000 palestinske barn og unge lever på Gazastripen uten foreldre eller søsken, opplyser FNs barnefond Unicef fredag. Foreldrene til flere tusen av Gazas barn er enten drept, såret eller drevet på flukt til andre steder, sier Unicefs regionale talsperson Jonathan Crickx i Jerusalem.

VG - 31 jan 24 kl. 15:56

Solberg om Kjerkol og Støre: – Fører de svakeste blant oss bak lyset

Høyre-leder Erna Solberg mener Ingvild Kjerkol og Jonas Gahr Støre har lagt en behandlingsstrategi for pasienter som sliter med rus og Psykiske problemer, som gir dem et farlig dårligere tilbud..

VG - 28 jan 24 kl. 13:39

TVNorge-moralismen

Det er naivt å tro at det å påføre tjukke Psykiske og fysiske ubehageligheter, vil gjøre dem noe som helst tynnere..

NRK - 18 jan 24 kl. 15:55

Manglar 25 psykologar

Helse Midt-Noreg skal avslutte avtalane dei har med private tilbod innan psykisk helsevern. Difor har Helse Møre og Romsdal no behov for 25 nye psykologar, fagkonsulentar og legar, skriv dei i ei pressemelding. Dei skriv at grunnen til avviklinga skal vere at avtalane med dei private Psykiske helsetilboda ikkje har gitt ønska effekt.

NRK - 11 jan 24 kl. 12:24

Økning i hendelser med urolige flypassasjerer

Det siste året har det vært nær en dobling i antall hendelser med uregjerlige flypassasjerer, ifølge Flysmart24. I 2022 ble det rapportert inn 293 tilfeller. I fjor økte dette tallet til minst 560 tilfeller.

NRK - 10 jan 24 kl. 12:01

Fare for Assanges liv, ifølge advokaten hans

Advokaten til Wikileaks-grunnlegger Julian Assange sier at det er fare for livet hans hvis anken mot USAs begjæring om utlevering ikke tas til følge. Assange sitter fengslet i London, og USA krever å få ham utlevert. Før dette oppholdt han seg i den ecuadorianske ambassaden i London i årevis.

Klartale - 05 jan 24 kl. 15:14

Foreslår 18-årsgrense på energidrikk

Gruppa med eksperter leverte sine anbefalinger i en rapport fredag. Den ble tatt imot av helseminister Ingvild Kjerkol på en pressekonferanse.Gruppa la fram fem hovedtiltak.

NRK - 23 aug 23 kl. 07:37

Rapport: Somatisk sykdom blir oversett hos pasienter med Psykiske lidelser

Symptomer på fysisk sykdom blir oversett hos pasienter med alvorlige Psykiske lidelser. Det kan føre til manglende akutt og forebyggende helsehjelp, ifølge en ny rapport. Ukoms rapport viser en fare for at den Psykiske lidelsen overskygger fysisk sykdom, skriver Ukom (Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten) i en pressemelding.

Klartale - 21 dec 23 kl. 13:04

Hver sjette nordmann er ensom i jula

Jula er tøff for mange nordmenn. Flere sliter med sin Psykiske helse i den perioden, skriver Frelsesarmeen i en pressemelding. Opinion har gjennomført en undersøkelse for dem før jul.

NRK - 21 dec 23 kl. 08:23

Kraftig økning i antall tvangsinnleggelser

Fra 2016 til 2022 økte antall tvangsinnleggelser i psykisk helsevern med 17 prosent. Samtidig øker antall klager og flere tar vedtaket om tvang til domstolene. Det er Helsedirektoratets rapport «Kontroll av tvangsbruk 2022» som viser arbeidet til kontrollkommisjonene knyttet til bruk av tvang i psykisk helsevern i perioden 2016-2022, som ble lagt fram torsdag.

Klartale - 24 okt 23 kl. 06:00

Unge bruker alkohol for å takle følelser

Fire av ti unge har brukt alkohol for å takle følelser. Det viser en ny undersøkelse. Ipsos har gjort undersøkelsen for organisasjonen Av-og-til.

NRK - 27 nov 23 kl. 11:51

FHI-forsker: – Sverige kom godt ut av det

– Jeg hadde ikke en mening om hva som var best da, men når man regner på det i ettertid, og ser på konsekvensene, vil jeg si at Sverige kom godt ut av det, sier seniorforsker Per-Henrik Zahl ved Folkehelseinstituttet (FHI) til NTB om en ny forskningsartikkel om konsekvensene av landenes forskjellige koronastrategier. Forskningsartikkelen belyser hvilke konsekvenser det fikk at landene valgte så ulike koronastrategier. Den er publisert i Journal of Infection and Public Health og ble først omtalt av Aftenposten.

NRK - 15 nov 23 kl. 08:58

SSB: Flest i 30-årene som nasker

I fjor ble det tatt ut 7778 siktelser for mindre tyveri fra butikk og annet salgssted. 30 prosent av de siktede er i alderen 30 til 39 år, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Totalt ble 1560 personer i 30-årene siktet for å naske i butikker.

NRK - 13 nov 23 kl. 15:51

Rødt-lederen: – En alvorlig sak

Rødt-leder Marie Sneve Martinussen sier at stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes skal få den støtten han trenger av partiet. Moxnes innrømmer fem nye tyverier fra en matbutikk i Oslo. Han har godtatt et forelegg fra politiet, og forteller til VG at han har Psykiske helseproblemer.

VG - 13 nov 23 kl. 15:29

Bjørnar Moxnes tatt for fem nye tyverier: – Jeg har et psykisk helseproblem

Stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes innrømmer fem nye tyverier fra en matbutikk i Oslo. Han har godtatt et forelegg fra politiet, og forteller at han har Psykiske helseproblemer..

NRK - 13 nov 23 kl. 15:31

VG: Bjørnar Moxnes tatt for fem nye tyverier

Stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes innrømmer fem nye tyverier fra en matbutikk i Oslo. Han har godtatt et forelegg fra politiet, og forteller til VG at han har Psykiske helseproblemer. – Jeg har hatt noen vanskelige år personlig, som har gitt utslag i selvdestruktiv atferd, sier Moxnes til VG.

Klartale - 13 nov 23 kl. 15:35

Bjørnar Moxnes er tatt for fem nye tyverier

Bjørnar Moxnes innrømmer fem nye tyverier fra en matbutikk i Oslo. Det skriver avisa VG. Han ledet tidligere partiet Rødt.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com