Protestere

Thursday, 28 September, 08:58

Nyheter om Protestere

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 19 sep 23 kl. 16:30

Én av disse filmene kan bli nominert til pris

Filmprisen Oscar deler ut pris til den beste internasjonale filmen. Norge må velge en film til å representere landet. Det står mellom tre filmer nå.

NRK - 03 sep 23 kl. 15:01

Pågripelser og steinkasting under koranbrenning i Malmö

Flere personer ble pågrepet, og det ble kastet stein og flasker da Salwan Momika brente en koran i Malmö søndag. «Stemningen var til tider voldsom og et voldsomt bråk skjedde klokken 13.45», skriver politiet på sine nettsider.

Klartale - 03 sep 23 kl. 06:00

Aktivistene Protesterer mot de rike

Klima-aktivister Protesterer på flere måter. De har lenge protestert med selskaper som jobber med olje og gass. Og banker og andre selskaper som investerer i dem.

NRK - 22 jul 23 kl. 15:39

Løkke fordømmer bokbrenning

Danmarks utenriksminister Lars Løkke Rasmussen fordømmer brenningen av en bok utenfor den irakiske ambassaden i København fredag. – Jeg fordømmer den slags dumheter som en liten håndfull enkeltpersoner sto for i går foran Iraks ambassade, sier Løkke Rasmussen i en skriftlig kommentar. Det er en skjendig handling å krenke andres religion enten det gjelder brenning av bøker eller andre religiøse symboler.

NRK - 21 jul 23 kl. 13:05

Raseri etter overgrepsvideo i India

Indisk politi har pågrepet fire menn i urolige Manipur, anklaget for å ha mishandlet og filmet to kvinner som ble tvunget til å gå nakne foran en mobb. Videoen av hendelsen, som fant sted i begynnelsen av mai, ble først lagt ut onsdag og er siden spredd i sosiale medier. Indisk politi opplyste torsdag kveld at fire menn er pågrepet i saken, mistenkt for å stå bak mishandlingen og filmingen av de to kvinnene.

NRK - 15 jul 23 kl. 21:21

Tusenvis deltok i pride-paraden i Budapest

Flere tusen mennesker trosset den stekende varmen for å gå i pride-toget i Budapest og Protestere mot regjeringen i Ungarn. Statsminister Viktor Orbans regjering forbød i 2021 å «ytre og fremme homoseksualitet» i blant annet bøker og filmer som mindreårige har tilgang på. Den årlige paraden går av stabelen i en tid der myndighetene er i ferd med å håndheve loven stadig hyppigere.

NRK - 12 jul 23 kl. 17:12

Seks drept av politi under protester i Kenya

Seks mennesker som deltok i protester mot stigende levekostnader i Kenya, ble drept av politiet, ifølge politiet selv. Demonstrasjonene fant sted på flere forskjellige steder i landet, blant annet i Kitengela i nærheten av Nairobi, der flere titalls mennesker brente bildekk og ødela deler av påkjøringsrampen til en ny motorvei. Polititjenestemannen hevder at de som ble skutt, var folk som plyndret butikker.

NRK - 08 jul 23 kl. 22:58

Ny masseprotest i Israel

Israelere har nok en gang i hopetall gått ut i gatene i Tel Aviv og andre byer for å Protestere mot regjeringens omstridte rettsreform. Lørdagens massedemonstrasjon i Tel Aviv var den 27. i rekken, og minst 150.

NRK - 08 jul 23 kl. 19:44

Nye protester i Frankrike

Spenningen stiger igjen i Frankrike der det lørdag var nye protester mot politivold. Lørdag ettermiddag samlet demonstranter seg i flere franske byer for nok en gang å Protestere mot politivold i kjølvannet av drapet på en 17 år gammel gutt for to uker siden. Gutten ble skutt og drept av en politibetjent da han forsøkte å stikke av fra en trafikkontroll.

NRK - 08 jul 23 kl. 14:55

To døde etter protester i Kenya

To personer har så langt mistet livet etter at opposisjonsleder Raila Odinga ba folk Protestere mot skatteøkninger i Kenya, opplyser en sykehussjef. Fredag skjøt politiet tåregass mot bilkolonnen til Odinga. Lignende metode ble brukt mot demonstranter i byene Mombasa og Kisumu.

NRK - 14 jun 23 kl. 14:24

Tyrkia krever stopp i antityrkiske demonstrasjoner i Sverige

Tyrkias holdning til Sveriges medlemskap i Nato forblir uendret dersom ikke Sverige forhindrer antityrkiske protester i landet, sier landets president Recep Tayyip Erdogan ifølge Reuters. – Tyrkia vil ikke se positivt på en svensk søknad så lenge «terrorister» får lov til å Protestere i Stockholms gater, sa Erdogan før møtet mellom svenske og tyrkiske diplomater i Ankara i dag..

NRK - 12 jun 23 kl. 12:32

Aksjonerer for urfolksrettigheter utenfor Statkraft-konferanse

I dag har aktivister fra organisasjonene Latin-Amerikagruppene, Natur og Ungdom og NSR-Nuorat samlet seg utenfor Nasjonalmuseet for å Protestere mot Statskrafts utbyggingsprosjekter i urfolksområder verden over, samtidig som Statskraft har årskonferanse på museet. Klokka 10.30 klatret aktivister opp og hang et ti meter langt banner med ordene «Stopp Statkrafts grønne kolonialisme» fra balkongen.

NRK - 31 maj 23 kl. 08:39

Store protester mot lovforslag som begrenser anerkjennelse av stammeområder

Brasils underhus i kongressen godkjente tirsdag kveld et lovforslag om å begrense anerkjennelsen av nye urfolksreservater, skriver Reuters. Avgjørelsen blir av miljøvernere og menneskerettighetsforkjempere sett på som et tilbakeslag etter intenst press fra farmerlobbyen. Godkjenningen, med 283 stemmer mot 155, kommer etter at urfolksgrupper blokkerte en motorvei og brente dekk for å Protestere mot tiltakene tidligere tirsdag.

Aftenposten - 25 maj 23 kl. 13:15

Skarstein forventer reaksjoner: – De får Protestere så mye de gidder

To uker før EM fant Birgit Skarstein ut at hun skulle endre på båten. Det tipper hun det blir drama av..

VG - 25 maj 23 kl. 13:15

Skarstein forventer reaksjoner: – De får Protestere så mye de gidder

To uker før EM fant Birgit Skarstein ut at hun skulle endre på båten. Det tipper hun det blir drama av..

VG - 20 maj 23 kl. 08:54

Student utestengt i ett år for å bruke egen tekst

En student er utestengt fra studiene i ett år for å gjenbruke sine egne ord fra en ikke bestått eksamen. Det har fått flere hundre universitetsansatte til å Protestere..

NRK - 17 maj 23 kl. 21:59

IHR: Tre iranere kan bli henrettet om kort tid

Tre iranere som deltok i høstens protester mot regimet, kan bli henrettet om kort tid, ifølge Oslo-baserte Iran Human Rights (IHR), som ber verden reagere. Saleh Mirhashemi, Majid Kazemi og Saeed Yaghoubi sitter alle fengslet i byen Isfahan, anklaget for å ha drept sikkerhetsstyrker. De ble dømt til døden 9.

NRK - 06 maj 23 kl. 18:48

52 personer pågrepet under kroningen

Britisk politi opplyser at 52 personer ble pågrepet, hovedsakelig for ordensforstyrrelse, i forbindelse med kroningsfestlighetene i London. De aller fleste pågrepne er demonstranter. En av dem er Graham Smith, som leder den anti-monarkistiske gruppen Republic.

NRK - 04 maj 23 kl. 13:20

Nye demonstrasjoner i Israel

Tusener av israelere deltok torsdag igjen i landsomfattende demonstrasjoner mot regjeringens forsøk på å innføre en omstridt rettsreform. Demonstrantene hadde med seg israelske flagg og bannere da de marsjerte gjennom flere byer i landet, blant dem Tel Aviv, og blokkerte gatene. I tillegg til å Protestere mot rettsreformen ga de uttrykk for sin harme over et nytt lovforslag som skal gi ortodokse unge menn fritak for militærtjeneste.

NRK - 02 maj 23 kl. 09:07

Anklager om valgjuks i Paraguay

Opposisjonen i Paraguay anklager regjeringspartiet for valgfusk, og mandag kom det til sammenstøt med politiet i hovedstaden Asuncion. Den 44 år gamle økonomen Santiago Peña fra det konservative Colorado-partiet gikk seirende ut av søndagens valg i Paraguay med 43 prosent av stemmene. Meningsmålingene tydet på forhånd på et langt jevnere løp, men den fremste utfordreren Efrain Alegre fra partiet Pakten for et nytt Paraguay måtte nøye seg med 27 prosent.

Klartale - 02 maj 23 kl. 07:47

1. mai-markeringen endte med gatekamper i Frankrike

1. mai var det arbeidernes dag. Rundt 800.

NRK - 01 maj 23 kl. 16:08

Franske protester mot pensjonsreform på 1. mai

Titusenvis av franskmenn benyttet 1. mai-markeringen til å Protestere mot president Emmanuel Macrons omstridte pensjonsreform. I Paris og Nantes tok politiet i bruk tåregass mot demonstranter, og i en rekke andre byer og småbyer var stemningen amper under markeringen av arbeidernes dag..

NRK - 21 apr 23 kl. 18:25

Dømt til livstid for synagoge-bombing i 1980

En domstol i Paris dømte fredag ​​den libanesisk-kanadiske statsborgeren Hassan Diab til livsvarig fengsel for bombingen av en synagoge i Paris i 1980. Fire mennesker døde og flere ble skadd i angrepet. Dommerne utstedte også en arrestordre på Diab, som bor i Canada.

NRK - 15 apr 23 kl. 18:29

To landsbyboere drept av iranske myndigheter

To iranske landsbyboere ble drept og tre andre såret etter at politistyrker åpnet ild mot folket i landsbyen Danial i provinsen Mazandaran, som samlet seg for å Protestere mot lokale myndigheter som hadde donert husene deres til den lokale helligdommen Imamzadeh Danial. Det melder den eksilbaserte nyhetskanalen Iran International..

NRK - 31 mar 23 kl. 03:17

NYDP beordrer alle byens politifolk på jobb

I New York har samtlige av byens politifolk fått beskjed om å møte på jobb i uniform fredag, melder New York Times. Det er stor frykt for at Trumps tilhengere vil følge den tidligere presidentens oppfordring om å Protestere. Sikkerheten rundt sentrale bygninger er trappet synlig opp.

Klartale - 27 mar 23 kl. 14:00

Demonstrerer i gatene på grunn av høye priser

Folk i Kenya protesterte forrige uke. Det ble voldelige mellom demonstrantene og politiet. En student døde.

Klartale - 22 mar 23 kl. 14:18

Derfor kan han bli pågrepet

New York er byen Donald Trump kommer fra. Etterforskningen av den tidligere presidenten skjer også der. Og den skal avgjøre om Trump skal bli pågrepet eller ikke.

NRK - 18 mar 23 kl. 14:34

Forbyr protestar utanfor parlamentet i Paris

I Frankrike forbyr politiet nye protestar på plassen framfor parlamentet i Paris, melder AFP. To kveldar på rad har folk samla seg i gatene for å Protestere mot den nye pensjonsreforma til regjeringa, som vart pressa gjennom utan avstemming. Nær 200 personar er arresterte i samband med protestane..

VG - 18 mar 23 kl. 13:40

Trump hevder han blir pågrepet tirsdag

USAs tidligere president skriver på det sosiale mediet Truth Social at han vil bli pågrepet tirsdag. Han ber tilhengerne Protestere og «ta landet tilbake»..

NRK - 18 mar 23 kl. 12:53

Donald Trump hevdar han blir arrestert tysdag

USAs tidlegare president Donald Trump hevdar at han kjem til å bli arrestert på tysdag. Han ber tilhengjarane sine om å Protestere..

Dagbladet - 17 mar 23 kl. 20:08

Kan tape etter 50 år

Hallgeir Langeland meldte seg inn i SV for å Protestere mot Nato. Nå kan det gå mot slutten for partiet slik han kjenner det..

NRK - 11 mar 23 kl. 21:06

Israelere demonstrerer for tiende helg på rad mot Netanyahu-regjeringen

Israelere fortsetter å Protestere i gatene mot planene om rettsreform. Over 200.000 mennesker demonstrerer lørdag, ifølge israelske medier.

NRK - 05 mar 23 kl. 09:28

Hellas' statsminister beklager til ofrene etter togtragedien

Minst 57 personer er bekreftet omkommet etter togulykken i Hellas tirsdag kveld denne uken. Nå beklager landets statsminister til ofrenes familier. Det skriver AFP.

NRK - 05 mar 23 kl. 09:28

Hellas' statsminister beklager til pårørende etter togtragedien

Minst 57 personer er bekreftet omkommet etter togulykken i Hellas tirsdag kveld denne uken. Nå beklager landets statsminister til ofrenes familier. Det skriver AFP.

NRK - 02 mar 23 kl. 18:31

Dødstallet stiger etter togtragedien i Hellas

Minst 57 personer er nå bekreftet omkommet etter togulykken i Hellas tirsdag kveld. Mange grekere er rystet over hvordan ulykken kunne skjedd. Det sier lederen for krimteknisk avdeling i byen Larissa, Rubini Leontari, til den greske avisen Kathimerini torsdag.

NRK - 02 mar 23 kl. 05:23

Greske jernbanearbeidere går ut i streik

Det greske fagforbundet for jernbanearbeidere har varslet en 24-timersstreik torsdag som følge av togkollisjonen som tok livet av over 40 personer. Streiken er for å Protestere blant annet mot at jernbanenettet har blitt neglisjert av flere påfølgende regjeringer, melder den greske avisen Kathimerini. Ifølge avisen vil det ikke gå noen tog i Hellas torsdag.

NRK - 28 feb 23 kl. 16:17

Protest foran Stortinget mot nedbygging av helsevesenet

Noen hundre demonstranter er på plass foran Stortinget for å Protestere mot det de kaller en nedbygging av helsevesenet. Slagord som går i igjen, er «Slutt å kutte», «Jeg kan ikke løpe raskere», og «Omsorg kan ikke måles med tall». Helsebrølet er en politisk uavhengig bevegelse med aktører fra organisasjoner, enkeltpersoner og politiske partier.

NRK - 26 feb 23 kl. 05:07

Store demonstrasjoner i israel

Hundretusener av mennesker gikk lørdag kveld ut i gatene i Israel for å Protestere mot statsminister Benjamin Netanyahus rettsreformplan. Ifølge arrangørene deltok rundt 300.000 personer i demonstrasjoner landet rundt lørdag kveld.

NRK - 03 feb 23 kl. 09:16

Afghansk lærer pågrepet etter protest mot Taliban

Taliban har pågrepet og banket opp en av Afghanistans best kjente akademikere, som har tatt opp kampen mot forbudet mot å gi jenter høyere utdannelse. Ismail Mashal er foreleser i journalistikk og har vært tilknyttet tre universiteter i Kabul. I desember gikk han i et TV-intervju hardt ut mot Taliban-regimet og forbudet de har innført mot å la jenter ta høyere utdanning.

NRK - 22 jan 23 kl. 14:56

Monarkimotstandere vil Protestere når kong Charles krones

Britiske monarkimotstandere sier de planlegger å demonstrere når kong Charles krones. De mener seremonien er «et slag i ansiktet» for dem som sliter økonomisk. Gruppen Republic sier den har vært i kontakt med London-politiet om planene om å holde en fredelig demonstrasjon på plassen utenfor Parlamentet.

NRK - 21 jan 23 kl. 19:05

Nye pensjonsprotester i Frankrike

Demonstranter fylte gatene i Paris igjen lørdag for å Protestere mot regjeringens omstridte pensjonsreformer. Ifølge arrangørene deltok over 150.000 mennesker i lørdagens protester i Paris, som var arrangert av venstrepartiet La France Insoumise og en rekke ungdomsorganisasjoner.

Klartale - 04 dec 22 kl. 06:00

Han bruker plast for å Protestere mot søppel

Moudou Fall er 49 år gammel og kommer fra Senegal. Han er miljøaktivist. Og mest kjent som plastmannen.

Aftenposten - 25 nov 22 kl. 10:12

Bildene av opprør er helt uvanlige. Nå får de tilbud om sluttpakke, om de slutter å Protestere.

Kineserne som lager Apples telefoner får tilbud om 14.000 kroner, dersom de slutter å Protestere og forlater jobben i….

NRK - 10 jan 23 kl. 12:21

FN: Iran bruker dødsstraff for å knuse motstand

Iran bruker dødsstraff for å skremme innbyggerne fra å Protestere og demonstrere mot regimet, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter Volker Turk. Iran har nylig henrettet fire unge menn som var dømt til døden i forbindelse med protestene i landet, og ytterligere to unge menn står angivelig for tur. FNs høykommissær for menneskerettigheter er sterkt kritisk.

Klartale - 09 jan 23 kl. 14:35

Iran henretter flere personer

I alt er 17 mennesker dømt til døden. Det skjer etter voldsomme protester mot de som styrer landet. Iran har til nå tatt livet av fire personer.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com