Politiadvokaten

Wednesday, 27 September, 17:39

Nyheter om Politiadvokaten

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 sep 23 kl. 15:02

Kan komme Bhatti-avgjørelse om to uker

Det kan bli klart i løpet av to uker om Arfan Bhatti utleveres fra Pakistan til Norge. Det sa dommeren i den lokale rettsinstansen i Pakistan til NRK fredag. FIA, det føderale politiet i Pakistan, er uenig i Bhattis fremstilling av hvorfor han ble arrestert.

NRK - 03 sep 23 kl. 09:53

Framstilles for varetektsfengsling etter busskur-kollisjon

Fredag kveld kolliderte en bil med et busskur på Jernbanetorget i Oslo. Nå vil politiet varetektsfengsle sjåføren i fire uker. – Mannen fremstilles søndag for varetektsfengsling i Oslo tingrett, hvor politiet begjærer ham fengslet i fire uker, sier politiadvokat Aase Schartum-Hansen til Avisa Oslo.

NRK - 25 aug 23 kl. 16:00

Gjennomført 60 avhøyr i Jonas Henriksen-saka

Politiet har avhøyrt over 60 i vitne i samband med drapet på Jonas Henriksen. Det fortel politiadvokat Tine Henriksen til NRK. I tillegg har politiet motteke over 250 tips.

NRK - 24 aug 23 kl. 13:19

Utenlandsk dronepilot fikk forelegg på 15.000 kroner

En dronepilot fikk et forelegg på 15.000 kroner etter å ha flydd drone i Tromsø. Det opplyser Simon Nystuen, politiadvokat i Troms politidistrikt.

NRK - 23 aug 23 kl. 16:39

Flere enn ti er siktet etter aksjon mot fiskerinæringen

Et tosifret antall personer og foretak er siktet etter storaksjonen mot fiskerinæringen i mars, bekrefter politiet. Etterforskningen er fortsatt ikke ferdig – men den skrider fram, sier politiadvokat Ronny Jørgensen i Troms politidistrikt til iTromsø. Det var 21.

NRK - 11 aug 23 kl. 12:33

Bhatti i retten igjen

Den norske islamisten Arfan Bhatti ankom distriktsretten i Islamabad i dag, til nok et rettsmøte. Bhatti er ikledd lysegrå pakistansk dress og en mørk kalott. I går fikk han utlevert spørsmål fra dommeren som, det er ventet at han skal svare på i dag.

NRK - 01 aug 23 kl. 07:41

Brdre siktet for drapsforsk p Justvik i Kristiansand lslates

Brdrene i 30-rene som er siktet for drapsforsk p en mann p Justvik i Kristiansand natt til 4. juni, ble lslatt i sommer. Det skriver Fdrelandsvennen.

NRK - 18 jul 23 kl. 12:25

Ber om fortsatt varetekt for drapssiktet mann

Mannen som er siktet for å ha drept sin kone i Ørland kommune den 29. juni, vil torsdag bli fremstilt for forlenget varetektsfengsling i Trøndelag tingrett. Det skriver Adresseavisen.

NRK - 09 jul 23 kl. 11:28

Mann ble liggende mellom tog og perrong: – Kunne gått mye verre

En mann falt ned fra perrongen rett før morgentoget ankom Skarnes stasjon tidlig søndag. – Det ser ut til å ha gått bra, melder politiet. Hendelsen skjedde i det toget mellom Kongsvinger og Oslo var på vei inn på stasjonen noen minutter før klokken 6.

NRK - 07 jul 23 kl. 16:23

Siktet etter pride-flaggbrenning i Ål

Politiet har nå siktet èn person for tyveri og skadeverk etter brenningen av et prideflagg utenfor Tingstugu i Ål i helgen. Det forteller politiadvokat Lise Kjexrud-Egge til Hallingdølen. Personen som er siktet skal ikke være arrestert på nåværende tidspunkt.

Klartale - 07 jul 23 kl. 13:37

Politiet etterforsker trusler på Tiktok

«Jeg skal bombe dere alle». «Skammer meg over Norge». «Jeg skal skyte alle».

NRK - 05 jul 23 kl. 14:51

Både sikta og avdøde kom til Noreg tidleg i 2023

Den avdøde kvinna og den drapssikta mannen i Bergen kom til Noreg tidleg i 2023, opplyser politiet til NRK. Mannen blei avhøyrd i går kveld, og avhøyra held også fram i dag. Han erkjenner ikkje straffskuld, og står fram som roleg og samarbeidsvillig, ifølgje påtaleansvarleg Are Nygård Berg.

NRK - 03 jul 23 kl. 11:25

Død mann kan knyttes til gammel savnet-sak

Politiet har ved hjelp av tanntekniske undersøkelser fått bekreftet identiteten til personen som ble funnet død i Bjørndalspollen ved Bergen i juni. Politiadvokat Linn Skaar Sætre sier til NRK at det er en mann i 30-årene. – Han ble meldt savnet av familien i vinter, sier Sætre.

NRK - 02 jul 23 kl. 16:45

VG: Drapsmannen kan ha brukt kniv

Dobbeltdrapet på Sandaker i Oslo kan ha blitt utført med kniv, ifølge VG. Avisen skriver at politiet har gjort en rekke beslag i saken. – Det er gjort beslag av kniv, sier politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim til avisen.

NRK - 11 jun 23 kl. 08:52

Mann arrestert for truslar mot prideparaden

Ein mann i 20-åra blei pågripen i går på grunn av truslar mot prideparaden i Bergen. – Han er sikta for truslar mot prideparaden og blei pågripen på bakgrunn av det, seier politiadvokat Laila Skeide. Mannen er ikkje avhøyrt enda, men politiet vil avhøyra han om kort tid, opplyser ho.

VG - 22 mar 23 kl. 14:47

Den profilerte Politiadvokaten Hjort Kraby er død

Den profilerte Politiadvokaten Pål-Fredrik Hjort Kraby (58), som blant annet ledet etterforskningen mot Anders Behring Breivik, er død..

NRK - 30 maj 23 kl. 12:46

Arfan Bhattis rettsmøte i Pakistan utsatt

I dag skulle det vært nytt rettsmøte i Pakistan med Arfan Bhatti. Møtet ble imidlertid utsatt en uke, får NRK opplyst. Grunnen skal være at Bhattis forsvarer, Zia ur Rehman ikke møtte opp i retten.

NRK - 11 maj 23 kl. 12:51

Russevideo skal etterforskes

En av russevideoene med seksuelt innhold som er blitt spredt på sosiale medier, vil bli etterforsket av politiet i Møre og Romsdal. – Sør-Vest politidistrikt har undersøkt videoen, og saken er oversendt til politiet i Møre og Romsdal som vil opprette sak, opplyser politiadvokat Torkel Tjørhom Fandrem til NRK. Det er politiets verifiseringsarbeid som har avdekket hvor videoen er fra.

NRK - 09 maj 23 kl. 16:41

Personen som ble funnet død på Frogner var fra Troms

Politiet rykket lørdag ut til en adresse på Frogner i Oslo etter funn av en død person. – Avdøde er en kvinne i 40-årene, opprinnelig fra Troms, opplyser politiadvokat Inga Porsmo til NRK. To personer er siktet i saken.

NRK - 24 feb 23 kl. 12:19

Politiet ønsker bilder og videoer

Politiet fortsetter etterforskningen rundt det mistenkelige dødsfallet i Skudenes på Karmøy. – Vi fortsetter blant annet med vitneavhør, gjennomgang av beslag, og andre tekniske og taktiske etterforskningsskritt, sier politiadvokat Else Lokna, ifølge en pressemelding. Det var Espen Simonsen (32) som ble funnet død i sitt hjem mandag i Skudenes.

NRK - 25 apr 23 kl. 01:16

Styrket drapsmistanke i Steinkjer

Politiet har i alt avhørt 60 personer etter påkjørselen i Steinkjer der 21 år gamle Sigve Bremset ble drept mens to andre personer ble lettere skadd. Mandag ble mannen i 30-årene som er siktet for forsettlig drap og to drapsforsøk, varetektsfengslet i fire nye uker. Han hadde på forhånd samtykket til fengslingen.

NRK - 09 apr 23 kl. 15:01

Steinkjer-saken: Pågrepet siktet for uaktsomt drap

Mannen i 30-årene som ble pågrepet etter å ha kjørt inn i flere personer i Steinkjer i natt, er siktet for uaktsomt drap. Det opplyser politiet på en pressekonferanse søndag. – Siktelsen er tatt ut på bakgrunn av opplysningene politiet har på nåværende tidspunkt.

NRK - 02 apr 23 kl. 22:09

Ingen varetektsfengsling etter mulig overgrep på McDonald's

Både siktede og den fornærmede er avhørt etter politiet lørdag startet etterforskning av et mulig seksuelt overgrep inne på en McDonald’s-restaurant i Ålesund. Politiet stengte lørdag kveld McDonald’s på Moa i Ålesund etter melding om et mulig straffbart forhold. Senere ble det klart at det var snakk om et mulig seksuelt overgrep inne på restauranten.

NRK - 31 mar 23 kl. 13:36

Etterlyser vitner etter voldshendelse

Politiet etterlyser vitner i forbindelse med en voldshendelse ved Kanelsnurren i Ryfylkegata på Storhaug i Stavanger 19. mars mellom klokken 01.00 og 03.

NRK - 25 mar 23 kl. 10:42

Mann siktet for drapsforsøk begjæres varetektsfengslet i fire uker

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter voldshendelsen på Slependen i Bærum torsdag, blir framstilt for varetektsfengsling lørdag. Det bekrefter politiadvokat Anne Cathrine Aga overfor VG. – Han fremstilles for varetektsfengsling klokken 11.

Dagbladet - 22 mar 23 kl. 14:59

Politiadvokat Hjort Kraby er død

Den profilerte Politiadvokaten Pål-Fredrik Hjort Kraby er død, 58 år gammel..

NRK - 22 mar 23 kl. 14:35

Advokat Pål-Fredrik Hjort Kraby er død

Politiadvokaten døde etter lengre tids sykdom. Det melder TV 2. Han ledet etterforskningene mot både Anders Behring Breivik og Philip Manshaus.

NRK - 22 mar 23 kl. 14:35

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby er død

Den profilerte Politiadvokaten døde etter lengre tids sykdom. Det melder TV 2. Han ledet etterforskningene mot både Anders Behring Breivik og Philip Manshaus.

NRK - 15 mar 23 kl. 15:05

BT: Politiet fant 53 kilo hasj på populær pizzarestaurant

I slutten av november i fjor ble to menn pågrepet i en stor politiaksjon på den kjente pizzarestauranten San Marino i Bergen, skriver BT. I dag opplyser politiadvokat Jørgen Henriksen til avisen at det ble funnet 53 kilo hasj på pizzarestauranten. Politiadvokaten ønsker ifølge avisen ikke å si noe om hvor hasjen ble funnet.

NRK - 29 dec 22 kl. 11:22

Drapssaken i Bergen: Har tatt beslag i gjenstander

Politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen sier til NRK at det er tatt beslag i flere gjenstander, men vil ikke bekrefte hva det er tatt beslag i. Disse skal undersøkes opp mot skader på avdøde, ifølge Politiadvokaten. Tirsdag ble en mann i 20-årene funnet skadet i en leilighet.

NRK - 28 feb 23 kl. 18:14

Tenåring siktet for drapsforsøk på 19-åring

Politiet har utvidet siktelsene mot de to tenåringene de mener står bak den alvorlige voldshendelsen i Songdalen 4. februar. – Den eldste av de siktede er nå siktet for forsøk på drap og medvirkning til grovt ran.

NRK - 27 feb 23 kl. 15:01

Ønsker flere tips etter mistenkelig dødsfall på Karmøy

I forrige uke ba politiet om tips etter at en person ble funnet død i sitt hjem i Skudeneshavn på Karmøy. Politiet ønsker fortsatt flere tips i saken, det skriver de i en pressemelding. – Vi må, av hensyn til etterforskningen, være tilbakeholdne med hvilken informasjon vi har.

NRK - 22 feb 23 kl. 16:10

Skader på kroppen grunn til at dødsfall på Karmøy ansees som mistenkelig

Det var Espen Simonsen (32) som ble funnet død i sitt hjem mandag i Skudenes. Navnet frigis i samråd med pårørende. Politiet etterforsker saken bredt, og hendelsesforløpet er fremdeles uklart.

NRK - 21 feb 23 kl. 10:43

Etterforsker mulig overgrep mot kvinne med psykisk utviklingshemming

Politiet etterforsker om en ung kvinne med psykisk utviklingshemming er blitt utsatt for seksuelle overgrep i en kommune sør i Hedmark. Tre personer har fått status som siktet i saken. Det var barnevernet i kommunen som anmeldte saken i januar.

NRK - 13 feb 23 kl. 09:33

Kvinne funnet død på hotellrom i Bergen

Politiet hovedteori er at det ikke har skjedd noe straffbart i forbindelse med at en kvinne fredag ble funnet død på et hotellrom i Bergen. Det var en kvinne i 40-årene som ble funnet død. Hun er kjent for politiet fra før, bekrefter politiadvokat Eli Andrea Skaar til Bergens Tidende.

NRK - 28 jan 23 kl. 13:08

Mann fengsla for vald mot sambuar

Ein mann i 20-åra blei laurdag fengsla i ei veke med brev- og besøksforbod i Hordaland tingrett. Han er sikta for mishandling i nære relasjonar, etter å ha utøvd vald mot sin sambuar, ei kvinne som også er i 20-åra, opplyser politiadvokat Bernt Dahlsveen. Han bad om fire vekers fengsling.

NRK - 23 jan 23 kl. 19:43

Uvisst når de siktede vil bli utlevert fra Italia

Politiet vet ennå ikke når de to personene som er siktet etter skyteepisoden ved Nationaltheatret blir utlevert til Norge fra Italia. Det skriver politiadvokat Christian Hatlo i en tekstmelding til NTB mandag kveld. – Vi har ikke fått dato ennå, skriver Politiadvokaten.

NRK - 12 jan 23 kl. 18:39

Barnehagebrann i Tjeldsund oppklart

To barn innrømmer at de var årsaken til brannen i Kongsvik barnehage i Tjeldsund kommune andre juledag. I forbindelse med at de lekte tok det fyr i en søppeldunk. Flammene nådde så bygningen som ble totalskadd.

NRK - 03 jan 23 kl. 12:06

Tenåring siktet for drapsforsøk i Stavanger

Politiet har pågrepet og siktet en 16 år gammel gutt etter at en gutt (16) ble utsatt for vold utenfor hjemmet sitt i Stavanger mandag kveld. – Han er siktet for drapsforsøk, sier politiadvokat Torbjørg Ristesund i en pressemelding. Nå sitter den siktede gutten på politihuset i Stavanger, hvor Barnevernsvakten bistår politiet.

NRK - 30 dec 22 kl. 13:56

Bussjåfør siktet etter dødsulykke

Bussjåføren som overlevde frontkollisjonen mellom to busser i Fredrikstad er siktet for uaktsom forvoldelse av en annen persons død. Det opplyser påtaleansvarlig politiadvokat Yvonne Schilling til NRK. – Det er standard prosedyre at man får siktet-status når politiet benytter seg av tvangsmidler.

NRK - 20 dec 22 kl. 06:57

Vil droppe drapssiktelse etter Grønland-skyting

Politiet vil droppe siktelsen mot mannen som er siktet for medvirkning til drap på en 28 år gammel mann på Vaterland i Oslo 27. november. Det skriver politiadvokat Kari Kirkhorn i Oslo-politiet i en epost til NRK.

NRK - 16 dec 22 kl. 16:32

Mannen som er siktet for drapet i Mjøndalen, varetektsfengsles i fire uker

Mannen som er siktet for drapet i Mjøndalen fredag, varetektsfengsles i fire uker. Det bekrefter politiadvokat Ole Jacob Garder overfor NTB. – Vi fikk rettens medhold i påstanden som ble lagt ned, sier Politiadvokaten.

NRK - 16 dec 22 kl. 09:13

Mann siktet for brann i Haugesund

– En mann i 20-årene er pågrepet og siktet etter brannen i et rekkehus i Haugesund i natt. Han er siktet for fremkalling av fare for allmennheten, den såkalte brannparagrafen, sier Kjetil Solhaug, jourhavende jurist ved felles straffesaksinntak i Sør-Vest politidistrikt. Nødetatene fikk i natt klokken 02.

NRK - 16 dec 22 kl. 09:13

Mann i 20-årene siktet for brann i Haugesund

– En mann i 20-årene er pågrepet og siktet etter brannen i et rekkehus i Haugesund i natt. Han er siktet for fremkalling av fare for allmennheten, den såkalte brannparagrafen. Det sier Kjetil Solhaug, jourhavende jurist ved felles straffesaksinntak i Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

NRK - 18 nov 22 kl. 17:52

Dødsfall i Verdal fortsatt vurdert som mistenkelig

Politiet fortsetter etterforskning etter at en 31 år gammel mann ble funnet død utendørs i Verdal torsdag 3. november. – Den foreløpige obduksjonsrapporten er klar, men påviser ingen sikker dødsårsak, opplyser politiadvokat Marthe Aastad Brøndbo i Trøndelag politidistrikt til VG fredag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com