Per Willy Amundsen

Wednesday, 06 December, 09:42

Nyheter om Per Willy Amundsen

NRK - 29 sep 23 kl. 02:15

Frp-veteran mener politikerne slipper for billig unna ved regelbrudd

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) mener politikere som havner i skandaler, slipper for billig unna. Amundsen var en periode justisminister i Erna Solbergs regjering, og han er nå leder i justiskomiteen på Stortinget. Han er ikke nådig i sitt syn på politikere som havner i skandaler.

NRK - 22 sep 23 kl. 09:52

Venstre og Frp ber om reglar for bruk av russisk taxiapp

Stortingsrepresentant Ingvild Wetrhus Thorsvik (V) og leiar for Justiskomiteen på Stortinget Per-Willy Amundsen (Frp) ber om at regjeringa gjer ei vurdering om regjeringsmedlemmer sin bruk av taxiappen Yango. Yango Norway AS er eit dotterselskap av russiske Yandex, som blir rekna som Russland sitt svar på Google. Det norske selskapet oppbevarer alle brukarane sine persondata i Russland, og politikarane uttrykker bekymring for kor trygg appen er å bruke.

NRK - 30 nov 23 kl. 12:10

Frp vil stramme inn reglene på Stortinget

Fremskrittspartiet mener Rødt har misbrukt retten til å invitere gjester inn på Stortinget. Nå vil lederen av justiskomiteen straffe stortingspolitikere som ikke følger reglene, skriver Dagbladet. Onsdag 11.

VG - 26 jul 23 kl. 23:12

Frps Per-Willy Amundsen om politimannen i Kongsberg: – Utsatt for offentlig gapestokk

Per-Willy Amundsen mener folk forhåndsdømte den voldstiltalte politimannen i Kongsberg – og at frikjennelsen i tingretten beviste at de tok feil..

NRK - 14 jun 23 kl. 11:08

Amundsen: – En knusende dom

Justiskomiteens leder Frps Per-Willy Amundsen mener priderapporten fra sist uke feller en knusende dom over PST. Han tok ordet etter justisministerens redegjørelse om priderapporten i Stortinget i dag. – Vi har et PST som ikke fungerer etter hensikten, sa Amundsen, som mener Mehl var for generell i sin tilnærming i redegjørelsen og anklager henne for å overlate for mye av ansvaret til sjefen for PST.

NRK - 11 okt 23 kl. 11:00

Frp ber Stortinget fjerne de samiske aktivistene

Aksjonister som demonstrerer mot vindparken på Fosen-halvøya i Trøndelag, tok seg onsdag formiddag inn i Stortinget. Frp ber nå Stortinget fjerne de samiske aktivistene fra Stortingets vandrehall. – Vi er sterk forsvarer av at alle har mulighet til å vise sitt syn i offentligheten, men her trår man over en grense, sier Per Willy Amundsen (Frp)..

VG - 05 okt 23 kl. 20:00

Ber om handling fra Finland: – Det fremstår uforståelig

Per-Willy Amundsen (Frp) reagerer sterkt på at mannen som er dømt for drapet på Marita Strøm lever i frihet i Finland. Advokat Brynjar Meling mener at hans tidligere klient umulig kan utleveres..

NRK - 09 jun 23 kl. 10:15

Forventer konkrete tiltak etter 25. juni-rapporten

Frp har klare forventninger til justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) når hun skal redegjøre for 25. juni-rapporten i Stortinget neste uke. – Hun må kunne legge fram overbevisende tiltak til Stortinget som viser at hun håndterer situasjonen, sier stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (Frp).

NRK - 14 jun 23 kl. 15:06

Pride-rapport havner i kontrollkomiteen

I tråd med ønskene fra flere av partiene på Stortinget, oversendes justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) redegjørelse om 25. juni-rapporten til kontroll- og konstitusjonskomiteen for behandling. Fremskrittspartiets Per Willy Amundsen foreslo at saken i stedet skulle behandles av justiskomiteen, der han selv er leder.

NRK - 14 jun 23 kl. 11:25

SV bekrefter til NTB: 25. juni-rapporten blir sak i kontrollkomiteen

Masseskytingen i Oslo kommer på bordet til kontroll- og konstitusjonskomiteen, får NTB bekreftet. I opposisjonen er det bare Frp som motsetter seg det. – Høyre vil sende 25.

NRK - 09 jun 23 kl. 08:00

Meiner Stortinget bør vurdere å utsette ferien

Leiaren for justiskomiteen på Stortinget, Per-Willy Amundsen (Frp), vil utsette sommarferien for å behandle evalueringsrapporten etter Pride-skytinga i Oslo i fjor sommar. – Vi må ta oss den tida vi treng for å behandle saka. Stortinget går frå kvarandre neste fredag.

VG - 31 maj 23 kl. 19:27

Mehl får kritikk for ikke å kalle angrepet under Pride terror

– Det er ingen tvil om at dette handler om terror, sier tidligere justisminister Per Willy Amundsen (Frp)..

VG - 28 apr 23 kl. 14:10

Rolf (62) ble lam etter ulykken – nå krever politiker strengere straffer

Rolf ble lam fra livet og ned. Mannen som kjørte på ham fikk 60 dager fengsel. Nå mener stortingspolitiker Per-Willy Amundsen at straffene bør skjerpes..

Aftenposten - 13 jan 23 kl. 16:15

Per-Willy Amundsen: – PST har et forklaringsproblem

Lederen for justiskomiteen, Per-Willy Amundsen (Frp), vil ikke konkludere om PSTs handlinger før Oslo-skytingen i juni i….

NRK - 15 mar 23 kl. 01:21

Stortingsflertall for at PST kan masseovervåke

Politiets sikkerhetstjeneste kan snart lagre alt som skjer på det åpne internettet i Norge. – Et skritt i retning av en politistat, sier justiskomiteens leder, Per-Willy Amundsen fra Frp. I Stortinget sikrer Høyre flertall for forslaget om endringer i Politiregisterloven som Ap-Sp-regjeringen la fram før jul, skriver Bergens Tidende.

Dagbladet - 17 feb 23 kl. 22:14

Vil avvikle

Frp mener at Gjenopptakelseskommisjonen er moden for å skiftes ut. Særlig erfaringene etter frikjennelsen av Viggo Kristiansen taler for sitt, påpeker Per-Willy Amundsen..

Klartale - 02 feb 23 kl. 08:51

Får kritikk for å ha kinesisk app på jobb-telefon

Mange bruker appen Tiktok. Men den er også mye diskutert. Appen er eid av et kinesisk selskap.

VG - 14 jan 23 kl. 12:27

Mener PST burde informert Mehl om terrorvarsel: – En svært dårlig vurdering

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier at hun ikke var orientert om terrortrusselen mot Skandinavia før terrorangrepet i Oslo i juni. Det reagerer tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) kraftig på..

NRK - 04 jan 23 kl. 03:47

Høyresiden vil skrote sexkjøpsloven

Høyresiden mener sexkjøpsloven har liten betydning og ikke virker og vil avskaffe den. Regjeringen sier de skal vurdere saken. Siden sexkjøpsloven kom i 2009, har antallet som blir anmeldt for kjøp av seksuelle tjenester, gått opp og ned.

Dagbladet - 25 nov 22 kl. 18:53

- Skremmende og uvirkelig

Per-Willy Amundsen (Frp) ble skremt av klimaretorikken han hørte på «Debatten» torsdag. Den tidligere justisministeren hyller NRKs Fredrik Solvang samtidig som han har en klar oppfordring til media ellers..

VG - 04 nov 22 kl. 19:32

Justiskomiteen om PST-varsler: – Uforståelig at Mehl ikke griper inn

Justisministeren bidrar til å skape usikkerhet om reglene som førte til at varsleren Øyvind Tenold ble sagt opp, mener leder av justiskomiteen på Stortinget, Per-Willy Amundsen..

NRK - 22 okt 22 kl. 23:25

SV vil ha forlik i Stortinget om gjenopptakelser

SV krever full gjennomgang av arbeidet i Gjenopptakelseskommisjonen for straffesaker etter at riksadvokaten i går ba om at Viggo Kristiansen frikjennes for Baneheia-drapene. Partiet foreslår et bredt forlik på Stortinget. – Gjenopptakelseskommisjonen er selve sikkerhetsventilen, og den har sviktet i lang tid, sier stortingsrepresentant Andreas Sjalg Unneland (SV) til NRK.

NRK - 19 okt 22 kl. 21:26

Frp foreslår nasjonal antidronetjeneste

Frp ønsker å etablere en nasjonal antidronetjeneste som en nasjonal beredskapsressurs ved Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB). Det skal de foreslå i Stortinget torsdag, ifølge en pressemelding. .

NRK - 20 sep 22 kl. 13:37

Frp krever at justisminister Mehl forklarer seg om vold i Oslo

Fremskrittspartiet har formelt anmodet at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) stiller på Stortinget og redegjør for voldsutviklingen i hovedstaden. Det er partileder Sylvi Listhaug (Frp) og partiets leder av justiskomiteen på Stortinget, Per-Willy Amundsen, som tirsdag sender anmodningen til Justisdepartementet. Der henvises det til en urovekkende utvikling med knivstikking, skyteepisoder og trusselhendelser i hovedstaden, og til at politiet flere ganger har advart mot økende og mer brutalisert vold.

Klartale - 30 maj 22 kl. 06:27

Hvordan kan du få tak i pass eller ID-kort?

Pass er et viktig ID-papir. De sier hvem du er og hvor du kommer fra. Skal du reise utenlands, trenger du som regel pass.

NRK - 18 okt 21 kl. 15:50

Per-Willy Amundsen beklager

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen fra Fremskrittspartiet beklager kritikken han rettet mot partiets ungdomsorganisasjon (FpU) tidligere i høst. I en diskusjon på Facebook i september skrev Amundsen at FpU ikke lenger var «til nytte for Frp», og at FpU ikke hadde «bidratt med noe som helst» til hans valgkamp. I dag, i et innlegg på samme nettsted der han takker for vervet som leder for Stortingets justiskomité, skriver Amundsen at han har fått mange rekaksjoner etter FpU-kritikken: – Jeg vil beklage for det jeg har sagt, og vil bygge et godt forhold til vår ungdomsorganisasjon fremover.

VG - 26 maj 22 kl. 20:36

Sjøvold-saken: Ber justisministeren ta ansvar

Leder i Stortingets justiskomité, Per-Willy Amundsen (Frp), mener justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) må lese redegjørelsen som PST-sjef Hans Sverre Sjøvold skrev om sin ulovlige våpenoppbevaring..

NRK - 26 apr 22 kl. 19:25

Frp vil ha politiattest for flyktninghjelpere – Stortinget stemte nei til hastebehandling

Frp forsøkte tirsdag å få hastebehandlet forslag om å innføre krav om politiattest for folk som skal jobbe med ukrainske flyktninger. Stortinget stemte nei til hastebehandling. – Det er vanskelig å fatte hvorfor de andre partiene ikke vil prioritere flyktningers sikkerhet ved å raskt få på plass krav om politiattest.

NRK - 22 sep 21 kl. 15:55

Frp-Amundsen angriper FpU

Stortingsrepresenant Per-Willy Amundsen (Frp) anklager ungdomspartiet Fremskrittspartiets Ungdom for å ikke lenger være til nytte for moderpartiet. – FpU har ikke bidratt med noe som helst i min valgkamp. Takk, men nei takk.

NRK - 18 okt 21 kl. 17:00

Amundsen skal lede justiskomiteen

Frps Per-Willy Amundsen skal lede Stortingets justiskomité de neste fire åra. Det bekrefter Amundsen overfor NRK mandag. Amundsen har tidligere vært justisminister.

VG - 25 aug 21 kl. 21:34

Demokratene stjeler fra Frp på ny VG-måling: Per-Willy Amundsen kan ryke ut fra Stortinget

HARSTAD/HAMNVIK/ENGENES/BRØSTADBOTN (VG) I Troms ligger det an til en valgthriller. Toppolitikerne Torgeir Knag Fylkesnes (SV) og Per-Willy Amundsen (Frp) kjemper om sistemandatet. Taperen vil havne utenfor Stortinget..

VG - 22 sep 21 kl. 15:43

Til frontalangrep på FpU: – Ikke lenger til nytte for Frp

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (Frp) angriper FpU på Facebook. – Den mannen jeg er mest flau over å være i samme parti som, skyter lokallagsleder i Frp tilbake mot Amundsen..

VG - 13 jul 21 kl. 10:17

Ap- og Frp-topp: Basehopp-forbud bør vurderes lokalt

Hvis basehopping skal forbys, må det skje lokalt ut fra risikoen for redningsmannskapene, mener både Per Vidar Kjølmoen (Ap) og tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp)..

NRK - 05 maj 21 kl. 15:03

Vil gi plass til kvinne i Frp

Per-Willy Amundsen trekker seg fra sin innstilte plass til Frps sentralstyre. Han ber om at landsmøtet heller velger Anni Skogman, melder VG..

VG - 05 maj 21 kl. 15:00

Trekker seg: Vil gi rom for «kvinnfolk» i Frp-toppen

TROMSØ/HARSTAD (VG) Per-Willy Amundsen trekker seg fra sin innstilte plass til Frps sentralstyre – og ber om at landsmøtet heller velger Anni Skogman. Dermed er det duket for stollek på landsmøtet til helgen..

VG - 02 apr 21 kl. 17:37

Flertall av menn i alle deler av Frp: – Tallene lyver ikke

HARSTAD/OSLO (VG) Frp har et klart flertall av menn. Men tidligere justisminister Per-Willy Amundsen avviser at de er et gubbeparti..

NRK - 18 feb 21 kl. 18:09

Trist over Siv Jensens avgang

– Det finnes kun gode ord å si om Siv Jensen, og hun har vært min leder siden 2006. Det sier stortingsrepresentant for Troms Frp, Per-Willy Amundsen. – I dag er jeg oppriktig trist.

VG - 03 feb 21 kl. 11:37

NRK beklager radioinnslag – Frp-Amundsen vil avvikle hele NRK

Per-Willy Amundsen (Frp) reagerer på uttalelser om Israel i radioprogrammet «Shaun på P13». Løsningen er «del dem opp, selg dem i biter», sier Frp-toppen om statskanalen..

NRK - 22 feb 21 kl. 10:00

Foreslår å legge ned Sametinget

Tre stortingsrepresentanter fra Fremskrittspartiet foreslår å legge ned Sametinget. Per-Willy Amundsen, Helge André Njåstad og Bengt Rune Strifeldt kaller Sametinget «et byråkratisk pengesluk». Frp har lenge hatt avvikling av Sametinget som mål..

VG - 12 feb 21 kl. 18:45

Respekt for våre soldater

Kravet fra soldater som forsvarer Norges grenser fortjener et helt annet alvor og respekt enn det flåseriet Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen varter opp med..

NRK - 15 dec 20 kl. 04:20

Amundsen på topp for Frp i Troms

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (49) fra Harstad topper stortingslisten til Troms Fremskrittsparti til stortingsvalget neste år. Det ble klart etter et nominasjonsmøte i fylkespartiet mandag kveld, opplyser Frp..

NRK - 14 dec 20 kl. 20:54

Frp-Amundsen på topp

Per-Willy Amundsen får første plass på Troms fremskrittspartis liste til neste års stortingsvalg. På andre plass er Kristian Wilsgård. Det bestemte fylkeslaget mandag kveld..

Aftenposten - 13 okt 20 kl. 22:24

Per-Willy Amundsen listetopp for Frp i Troms

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen er plassert på førsteplass på Troms Frps liste til neste års stortingsvalg..

NRK - 13 jan 21 kl. 11:07

Frp vil stenge grensene fysisk

Det må kome fysiske sperrer på grensa for å hindre importsmitte, meiner Frps Sylvi Listhaug. Partifelle Per-Willy Amundsen vil sette inn Forsvaret. Dei to tidlegare justisministrane kallar det grov forsøming at styresmaktene ikkje har betre kontroll..

NRK - 07 jan 21 kl. 12:01

Frp sier nei til portforbud

Frp sier nei til regjeringens forslag om å kunne åpne for portforbud i Norge. – Portforbud er et særdeles inngripende tiltak som utfordrer grunnloven og borgernes fundamentale menneskerettigheter, sier stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com