Penny Mordaunt

Thursday, 01 June, 10:25

Nyheter om Penny Mordaunt

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 17 jul 22 kl. 07:00

Han leder kampen om å bli ny statsminister

I starten av uka var det 11 kandidater til å ta over etter Boris Johnson. Siden har noen sagt at de velger å trekke seg som kandidater. Andre har fått for lite støtte fra partiet til å være kandidater lenger.

NRK - 10 jul 22 kl. 11:10

Penny Mordaunt stiller som statsministerkandidat

Handelsminister Penny Mordaunt har meldt seg på i kampen om å bli britisk statsminister etter Boris Johnson. Det bekrefter Mordaunt selv på Twitter søndag formiddag. – Vår ledelse må endres.

Klartale - 25 okt 22 kl. 13:00

Hvem er Rishi Sunak?

Rishi Sunak blir den nye lederen for det konservative partiet. Og blir dermed Storbritannias neste statsminister.Etter flere uker med politisk kaos ble Sunak det nye lederen.

NRK - 24 okt 22 kl. 08:37

Takker Johnson for at han trakk seg fra ledervalget

Penny Mordaunt skryter av Boris Johnson for at han trakk seg fra lederkampen i Det konservative partien og dermed også fra kampen om å bli britenes statsminister. – Da han tok dette vanskelige valget, satte Boris Johnson landet foran partiet og partiet foran seg selv, skriver Mordaunt på Twitter. Mordaunt er selv en av to kandidater.

VG - 11 maj 23 kl. 11:04

Hun tok smertestillende før hun bar kongens sverd

Penny Mordaunt (50) hadde hele verdens øyne på seg da hun i en time bar det nesten fire kilo tunge sverdet under kroningen av kong Charles (74)..

NRK - 24 okt 22 kl. 15:00

Mordaunt trekker seg som statsministerkandidat

Penny Mordaunt trekker seg som kandidat til ledervervet i det konservative partiet i Storbritannia. Det melder Reuters. Dermed tyder alt på at Rishi Sunak blir leder av partiet og dermed også britisk statsminister.

NRK - 24 okt 22 kl. 11:51

Sunak med klar ledelse i kamp om å bli britisk statsminister

Tidligere finansminister i Storbritannia Rishi Sunak har fått offisiell støtte av 186 konservative parlamentsmedlemmer i kampen om å bli ny leder av partiet og ny statsminister i Storbritannia. Det melder Sky News. Motkandidat Penny Mordaunt, som er leder av Underhuset, har så langt bare støtte av 25 parlamentarikere offentlig, men en kilde i kampanjen hennes hevder at det reelle tallet er 90, melder Reuters.

NRK - 24 okt 22 kl. 08:15

Ny statsminister i Storbritannia kan bli avklart i dag

Både Rishi Sunak og Penny Mordaunt er fortsatt med i kampen for å bli nye leder av Det konservative partiet i Storbritannia og dermed også ny statsminister. Men for å gå videre må de ha støtte fra minst 100 parlamentsmedlemmer fra eget parti innen kl 15 i ettermiddag. Ifølge Sky News har Rishi Sunak støtte fra 146, mens Mordaunt har 25.

Klartale - 21 okt 22 kl. 11:23

Dette skjer i Storbritannia nå

I går ble det klart at Liz Truss slutter som statsminister. Hun har kun vært statsminister i 45 dager. – Jeg klarer ikke å levere det jeg lovet da jeg ble valgt.

Klartale - 24 okt 22 kl. 15:26

Han blir Storbritannias nye statsminister

Rishi Sunak har vunnet lederkampen i Det konservative partiet. Han står derfor alene igjen som kandidat til å bli statsminister. Penny Mordaunt var den andre kandidaten.

NRK - 24 okt 22 kl. 11:51

Sunak med overlegen ledelse i kamp om å bli britisk statsminister

Tidligere finansminister i Storbritannia Rishi Sunak har fått offisiell støtte av 180 konservative parlamentsmedlemmer i kampen om å bli ny leder av partiet og ny statsminister i Storbritannia. Det melder Sky News. Motkandidat Penny Mordaunt, som er leder av Underhuset, har så langt bare støtte av 25.

NRK - 21 okt 22 kl. 16:43

Mordaunt melder seg på i lederdebatten

Penny Mordaunt lanserer seg selv som ny lederkandidat i Det konservative partiet i Storbriannia. Det melder nyhetsbyrået Reuters fredag..

Klartale - 24 okt 22 kl. 11:01

Rishi Sunak kan bli statsminister

Storbritannia må ha en ny statsminister etter Liz Truss sluttet. Tidligere statsminister Boris Johnsen har trukket seg fra lederkampen.Rishi Sunak er en sterk kandidat.

NRK - 23 okt 22 kl. 22:04

Boris Johnson trekker seg: - Ikke det riktige å gjøre

Boris Johnson trekker seg fra toryenes lederkamp, melder Sky News. Johnson bekrefter dette selv i en uttalelse. – De siste dagene har jeg blitt overveldet av antallet mennesker som mener jeg burde forsøke å bli gjenvalgt som leder for De konservative, begynner Johnson i uttalelsen.

E24 - 24 okt 22 kl. 15:04

Rishi Sunak blir ny statsminister i Storbritannia

Penny Mordaunt trekker seg fra ledervalget i Det konservative partiet i Storbritannia. Dermed blir Rishi Sunak etter alt å dømme ny statsminister..

NRK - 24 okt 22 kl. 10:49

Pundet stiger etter at Boris trakk seg fra lederkampen

Det britiske pundet stiger mot amerikanske dollar etter at det ble kjent tidligere statsminister Boris Johnson ikke ville stille som statsministerkandidat på nytt melder The Independent. På mandag morgen kostet et pund 1,136 dollar mot 1,11 dollar fredag. Ifølge den siste opptellingen til Sky News har Sunak nå offentlig støtte fra 169 parlamentarikere i Det konservative partiet.

NRK - 24 okt 22 kl. 09:56

Spillselskaper tror på Sunak som ny statsminister

Britiske spillselskaper regner det nå som overveldende sannsynlig at Rishi Sunak blir ny leder for Det konservative partiet og dermed landets nye statsminister, etter at det ble kalrt at Boris Johnson ikke vil delta i lederkampen. I snitt regner selskapene det for 95 prosent sannsynlig at Sunak vinner over Penny Mordaunt..

NRK - 23 okt 22 kl. 00:13

BBC: Sunak leder over Johnson

Tidligere finansminister Rishi Sunak leder over eks-statsminister Boris Johnson når det gjelder oppslutning blant de konservative folkevalgte, skriver BBC. Sunak skal ha samlet støtte fra 128 representanter, mens Johnson har støtte fra 53, i spørsmålet om hvem som skal bli ny partileder, og dermed ny statsminister etter Liz Truss. Penny Mordaunt har støtte fra 23 representanter.

NRK - 21 okt 22 kl. 23:40

Rishi Sunak nådde milepæl

Tidligere finansminister Rishi Sunak har fått støtte fra 100 medlemmer av det konservative Tory-partiet, og er dermed klar for å bli med i avstemningen om hvem som blir ny partileder, og dermed statsminister. Det melder nyhetsbyrået AFP. – Jeg er beæret over å være Tory-representant nummer 100 som stiller meg bak Rishi Sunak, tvitrer backbencheren Tobias Elwood.

NRK - 21 okt 22 kl. 13:46

Storbritannias forsvarsminister indikerer støtte til Boris Johnson

Den britiske forsvarsministeren Ben Wallace lener seg mot å støtte Boris Johnson i toryenes lederkamp. Med det utelukker han seg selv fra å bli Storbritannias neste statsminister, skriver Sky News. Han er det andre medlemmet av avtroppende Liz Truss' regjering som viser støtte til den tidligere statsministeren, etter at næringsminister Jacob Rees-Mogg fredag formiddag tvitret at han vil se Johnson i Downing Street igjen.

NRK - 21 okt 22 kl. 12:47

Foreløpige tall: Sunak har flest nominasjoner til ledervervet

47 medlemmer av Det konservative parti peker på tidligere finansminister Rishi Sunak til å bli partileder og Storbritannias neste statsminister. Foreløpig er det 31 toryer som har erklært nominasjoner til Boris Johnson, som var statsminister fra 2019 fram til en måned siden, som partileder og statsminister etter Liz Truss, skriver Sky News. Penny Mordaunt løftes også fram som mulig arvtaker, da 16 toryer stiller seg bak henne i lederkampen.

NRK - 10 sep 22 kl. 11:16

Kong Charles ropt ut som konge

Charles III er offisielt kunngjort som kongen av Storbritannia, under eit møte med tiltredingsrådet laurdag. Det var Penny Mordaunt, leiar av underhuset, som opna møtet. Ho starta med å annonsere formelt at dronninga var død.

Klartale - 28 jul 22 kl. 06:35

Snart skal en av disse lede Storbritannia

Det er nemlig bare de rundt 160.000 medlemmene i Det konservative partiet som får stemme i dette valget. Årsaken er at de først og fremst skal velge en ny leder for partiet.

NRK - 19 jul 22 kl. 16:06

Tre statsministerkandidater igjen i Storbritannia

Kemi Badenoch er ute, og det er dermed kun tre statsministerkandidater igjen i Storbritannia. Det er tidligere finansminister Rishi Sunak, utenriksminister Liz Truss og Penny Mordaunt, som er statssekretær i handelsdepartementet. De skal gjennom en ny valgrunde onsdag for å avgjøre hvilke to som går videre til finalen.

NRK - 18 jul 22 kl. 21:51

Tom Tugendhat er ute av toryenes lederkamp

Det blir ikke parlamentarikeren Tom Tugendhat som tar over som partileder og statsminister etter Boris Johnson. Det er klart etter den tredje avstemningsrunden mandag kveld, hvor fem kandidater ble til fire. Det var ventet at Tugendhat, som er lederen for Parlamentets utenrikskomité, skulle ryke ut.

NRK - 14 jul 22 kl. 16:09

Suella Braverman ute av statsministerkampen

Suella Braverman fikk færrest stemmer i andre avstemningsrunde. Etter to avstemninger blant partiets politikere i parlamentet denne uka, er det nå fem kandidater igjen i kampen om å ta over jobben til Boris Johnson. De fem kandidatene er Rishi Sunak, Kemi Badenoch, Penny Mordaunt, Liz Truss og Tom Tugendhat.

NRK - 12 jul 22 kl. 19:05

Åtte kandidater videre i kampen om å overta etter Boris Johnson

De åtte er tidligere finansminister Rishi Sunak, utenriksminister Lizz Truss, handelsminister Penny Mordaunt, paralmentsmedlem Jeremy Hunt, justisminister Nadim Zahawi, Tom Tugenhat, Kemi Badenoch og Suella Braverman. Disse har alle fått nok nominasjoner til å gå videre i kampen om å bli leder i Det konservative partiet i Storbritannia og dermed også ny statsminister,..

NRK - 24 jul 19 kl. 17:51

Britisk forsvarsminister går av

Storbritannias forsvarsminsiter Penny Mordaunt har meldt sin avgang, skriver Reuters. Hun blir dermed det tredje regjeringsmedlemmet som går av i dag, etter statsminister Theresa May og finansminister Philip Hammond..

Aftenposten - 16 jun 19 kl. 08:09

Britenes forsvarsminister advarer partifeller mot populisme i ledervalg

Storbritannias forsvarsminister Penny Mordaunt nekter å støtte Boris Johnson i lederkampen i det konservative partiet. Hun advarer partifeller mot å omfavne populisme..

NRK - 16 feb 18 kl. 21:15

Fryser støtten til Oxfam

Storbritannias bistandsminister, Penny Mordaunt, stanser alle utbetalinger til hjelpeorganisasjonen Oxfam. Bakgrunnen er anklager om at hjelpearbeidere skal ha kjøpt sex på Haiti..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com