Pennsylvania

Monday, 06 February, 05:06

Nyheter om Pennsylvania

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 jan 23 kl. 02:12

Omtelling i Pennsylvania viste små avvik

Valgfornektere i et fylke i den amerikanske delstaten Pennsylvania fikk gjennom en ny opptelling av stemmene fra presidentvalget i 2020, men uten at det ble påvist valgfusk, skriver New York Times. Omtellingen for hånd av 60.000 stemmer i Lycoming fylke tok tre dager, men viste kun små avvik fra resultatet fra 2020.

NRK - 02 feb 23 kl. 15:01

Murmeldyret i Punxsutawney varsler seks nye uker med vinter

Den årlige Groundhog Day-seremonien langt inne i fjellene i Pennsylvania endte med en nedslående beskjed: Det blir ingen tidlig vår i år heller. Ifølge amerikansk tradisjon spår murmeldyr (groundhog) været for den nærmeste framtid på denne dagen, og det mest berømte av disse dyrene er Punxsutawney Phil, fra den lille bygda Punxsutawney dypt inne i fjellene nordøst for Pittsburgh. Dersom murmeldyret kommer fram fra hiet sitt og ikke ser sin egen skygge, kommer våren tidlig.

NRK - 29 jan 23 kl. 13:57

Milliardærarving forlovet

Ferd-arving Alexandra G. Andresen (26) har forlovet seg med møbelgründer og racerbilsjåfør Colin Thompson (28). E24 omtalte saken først.

NRK - 11 jan 23 kl. 15:07

Forskere advarer om rekordvarme hav

Verdens hav har absorbert mesteparten av den globale oppvarmingen, og temperaturene øker stadig, advarer forskere. Varmeinnholdet i havet var 10 zettajoule (zJ) høyere i 2022 enn året før – tilsvarende 100 ganger verdens strømproduksjon, viser en ny studie fra forskere i Kina, USA, Italia og New Zealand. Verdens hav absorberer rundt 90 prosent av den ekstra varmen fra klimagassutslipp.

NRK - 11 jan 23 kl. 02:15

Biden sier han er overrasket over dokument-funn

USAs president Joe Biden sier han er overrasket over at det ble funnet hemmeligstemplede dokumenter på et kontor han disponerte etter at han gikk av som visepresident i 2017. Dokumentene ble funnet under rydding av kontoret av Bidens jurister, og er overlevert til nasjonalarkivet. Det er uklart hvorfor dokumentene ble etterlatt i et låst skap da Biden avsluttet bruken av kontoret som er knyttet til Universitetet i Pennsylvania.

NRK - 10 jan 23 kl. 01:34

Hemmelige dokumenter funnet på forlatt kontor

Flere hemmeligstemplede dokumenter fra Joe Bidens tid som visepresident, ble i november funnet på et privat kontor, skriver CNN. Justisminister Merrick Garland har bedt om at saken blir etterforsket. Ifølge Bidens advokater ble regjeringspapirene funnet da et kontor som tilhørte Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement ble lagt ned.

NRK - 10 jan 23 kl. 01:34

Hemmelige dokumenter funnet på forlatt Biden-kontor

Flere hemmeligstemplede dokumenter fra Joe Bidens tid som visepresident, ble i november funnet på et privat kontor, skriver CNN. Justisminister Merrick Garland har bedt om at saken blir etterforsket. Ifølge Bidens advokater ble regjeringspapirene funnet da et kontor som tilhørte Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement ble lagt ned.

NRK - 09 nov 22 kl. 19:04

Avdød politiker ble gjenvalgt i USA

Demokraten Anthony «Tony» DeLuca ble gjenvalgt til sitt mandat i delstatsforsamlingen i Pennsylvania tirsdag. Den uvanlige ved dette: han døde 9. oktober.

NRK - 09 nov 22 kl. 06:57

Demokraten Fetterman vinner vippestaten Pennsylvania

Demokraten John Fetterman har vunnet senatsvalget i Pennsylvania, melder NBC News. Fetterman og republikaneren Mehmet Oz har ligget svært jevnt på målingene og det er blitt spyttet store summer inn i valget. Delstaten er en av de viktige vippestatene.

NRK - 09 nov 22 kl. 05:19

Shapiro blir guvernør i Pennsylvania

Demokraten Josh Shapiro har vunnet valget til guvernør i Pennsylvania, melder NBC. Shapiro vant med god margin over republikaneren Doug Mastriano, som hadde full støtte av ekspresident Donald Trump. Mastriano, en tidligere oberst, var kjent for sitt arbeid for å omstøte presidentvalget som Joe Biden vant, og for kompromissløs abortmotstand.

NRK - 06 nov 22 kl. 01:46

Trump oppfordrer til rød bølge

USAs tidligere president Donald Trump oppfordrer velgerne til å stemme på det han kaller en stor rød bølge for å redde landet fra ødeleggelse. – Hvis dere ønsker å stanse ødeleggelsen av landet vårt og redde den amerikanske drømmen, må dere på tirsdag stemme republikansk i en gigantisk rød bølge, sa Trump i en tale i delstaten Pennsylvania lørdag. Der var han til stede på et valgarrangement i Latrobe øst for Pittsburgh for å støtte den republikanske senatorkandidaten Mehmet Oz til tirsdagens mellomvalg i delstaten.

NRK - 06 sep 22 kl. 05:53

Biden langer ut mot Trump-republikanere

President Joe Biden langet ut mot MAGA-republikanere og det ekstreme høyre da han mandag talte til fagforeningsmedlemmer i to delstater. – Middelklassen bygde Amerika. Det vet alle, men det var fagbevegelsen som bygde middelklassen, sa han i en tale på Labor Day, arbeidets dag, i Milwaukee i Wisconsin.

NRK - 06 sep 22 kl. 05:53

Biden langet ut mot Trump-republikanere

President Joe Biden langet ut mot MAGA-republikanere og det ekstreme høyre da han mandag talte til fagforeningsmedlemmer i delstatene Wisconsin og Pennsylvania som kan bli avgjørende i mellomvalget i november. – Middelklassen bygde Amerika. Det vet alle, men det var fagbevegelsen som bygde middelklassen, sa Biden i en tale på Labor Day, arbeidets dag, i Milwaukee i Wisconsin.

NRK - 09 nov 22 kl. 08:46

Georgia og Nevada på vippen

I Georgia ligger både demokraten Raphael Warnock og republikaneren Herschel Walker på 48–49 prosent når over 90 prosent av stemmene er opptalt. Hvis ingen av dem får over 50 prosent, går valget til en annen omgang i desember. I Pennsylvania, der Demokratene hadde sin eneste reelle mulighet til å vinne et nytt mandat, slo demokraten John Fetterman sin republikanske motstander, skriver NTB.

Klartale - 09 nov 22 kl. 08:24

Spenning i valget i USA

Demokratene var redd for et dårlig valg. Det ser ut til å gå bedre enn fryktet. President Joe Bidens parti kan likevel tape makta i begge delene av Kongressen.

Aftenposten - 09 nov 22 kl. 05:23

Slik gikk det i nattens USA-valg: Demokratene kan ha reddet senatsflertall med Pennsylvania-seier

Demokratene har gått på noen smeller. Men de ser ut til å forsvare kontrollen i Senatet..

NRK - 06 nov 22 kl. 05:24

Obama advarte mot splittelser i amerikansk politikk

USAs tidligere president Barack Obama advarte mot splittelser i amerikansk politikk, melder nyhetsbyrået Ritzau. Vi ser politikere som ikke har som mål å bringe folk sammen, men å skape splittelse og gjøre oss sinte og redde for hverandre. Det gjør de for sin egen skyld, så de kan komme til makten, sa Obama.

NRK - 06 nov 22 kl. 05:14

Ni personer skutt utenfor bar i Philadelphia

Minst ni personer er skutt utenfor en bar i Philadelphia i Pennsylvania lørdag kveld. Alle har blitt kjørt til sykehus. Hendelsesforløpet og skadeomfanget er så langt ikke kjent, skriver New York Post..

NRK - 06 nov 22 kl. 00:29

Biden: Valget er avgjørende for USAs demokrati

USAs president Joe Biden sier at neste ukes valg blir et avgjørende øyeblikk for skjebnen til landets demokrati. – Demokratiet står bokstavelig talt på stemmeseddelen. Dette er et avgjørende øyeblikk for landet, og vi må alle snakke med én stemme, sa Biden på et valgmøte i Philadelphia i delstaten Pennsylvania lørdag.

E24 - 04 sep 22 kl. 08:04

Trump langer ut mot Biden i tale i Pennsylvania

Donald Trump stemplet president Joe Biden som en «statsfiende» i en tale i Pennsylvania lørdag, og varslet reaksjoner etter FBIs ransaking av boligen hans..

NRK - 04 sep 22 kl. 03:34

Trump langer ut mot Biden i tale i Pennsylvania

Donald Trump stemplet president Joe Biden som en «statsfiende» i en tale i Pennsylvania lørdag, og varslet reaksjoner etter FBIs ransaking av boligen hans. – Trusselen mot demokratiet kommer fra den radikale venstresiden, ikke høyresiden, sa Trump. Lørdagens folkemøte, hvor Trump holdt tale til sine støttespillere, var hans første offentlige opptreden siden FBI-ransakingen 8.

NRK - 21 okt 22 kl. 02:37

Biden kritiserer republikansk forslag om kutt i Ukraina-hjelp

USAs president Joe Biden kritiserer et forslag fra republikanske politikere om å kutte videre finansiering til Ukraina etter kongressvalget. – De sier at hvis de vinner, så kommer de neppe til å fortsette å finansiere Ukraina, sa Biden på et valgarrangement i delstaten Pennsylvania torsdag. – Disse folkene skjønner det ikke.

NRK - 05 aug 22 kl. 23:57

10 døde i brann i Pennsylvania

Sju voksne og tre barn omkom i en intens brann i en enebolig i den amerikanske delstaten Pennsylvania natt til fredag. Tre av de omkomne er funnet, mens resten fortsatt er savnet, melder NTB. Naboer sier de hørte et smell, og så sto hele terrassen i full fyr.

NRK - 07 sep 22 kl. 17:14

Cruise-turist drept av hai ved Bahamas

En turist på et cruiseskip ble drept av hai da hun snorklet utenfor Bahamas' hovedstad Nassau, melder BBC. Den 58 år gamle kvinnen fra Pennsylvania skal ha blitt angrepet av en oksehai (bull shark)..

Aftenposten - 04 sep 22 kl. 07:10

Trump langer ut mot Biden i tale

Donald Trump stemplet president Joe Biden som en «statsfiende» i en tale i Pennsylvania lørdag..

Dagbladet - 04 sep 22 kl. 03:39

Kan ødelegge for TV-legen

USAs forrige president, Donald Trump, kom til Pennsylvania for å drive valgkamp for to republikanske kandidater som sliter i motvind. Det er ikke sikkert det gir dem drahjelpen de trenger..

NRK - 30 aug 22 kl. 22:57

Biden vil forby salg av angrepsvåpen til sivile

President Joe Biden sier at han vil gjøre et nytt forsøk på å forby salg av angrepsvåpen til sivile i USA. – Jeg er fast bestemt på å forby angrepsvåpen her i landet, sa Biden under en tale i Wilkes-Barre i Pennsylvania tirsdag. USA har hittil i år opplevd 450 masseskytinger, og i mange av disse har gjerningspersonen benyttet militærlignende angrepsvåpen.

Dagbladet - 23 aug 22 kl. 03:44

Rystende brev løste drapsgåte

Nesten 35 år etter at Anna Kane (26) ble funnet kvalt og drept i Pennsylvania, er gjerningsmannen identifisert..

Dagbladet - 07 aug 22 kl. 10:43

Brannmann gjorde tragisk funn

Brannmannen Harold Baker opplevde marerittet da han rykket ut til en husbrann i Pennsylvania..

NRK - 18 maj 22 kl. 06:10

Fetterman vant nominasjon i Pennsylvania

John Fetterman vant den demokratiske nominasjonen i delstaten Pennsylvania i USA foran sittende kongressmann Conor Lamb, melder Reuters. Den utradisjonelle Fettermann har utmerket seg ved at han alltid går i shorts og hettegenser. Han avslørte sist uke at han hadde fått et hjerneslag, men er oppegående og driver valgkamp..

NRK - 11 jun 22 kl. 02:14

Eks-ambassadør sier dansker ikke har råd til bil

USAs tidligere Danmarks-ambassadør Carla Sands får så hatten passer på Twitter etter at hun påsto at den danske middelklassen ikke lenger har råd til å kjøre bil, men må bruke sykkel. Helseminister Magnus Heunicke skriver tilbake at Sands, som ble utnevnt av Donald Trump, sprer feilinformasjon om danskene. – Vi sykler fordi det er sunt og godt for miljøet, skriver han, og legger til: Jeg nekter å tro at hun ikke vet bedre.

NRK - 05 jun 22 kl. 08:45

Minst 14 skutt i masseskyting i Philadelphia – flere skyttere

Minst tre personer er drept og minst 11 såret i en masseskyting i Philadelphia ved midnatt, natt til søndag lokal tid, det melder NBC Philadelphia og siterer politiet. Politiet så flere skyttere, som skjøt inn i en folkemengde, opplyser politet. Skytingen skjedde på gaten South Street nær krysset ved Third Street, ifølge myndighetene.

NRK - 17 apr 22 kl. 10:10

To drept under skyting på fest i Pittsburgh

To personer er drept og ni andre er såret i skytingen på en fest i Pittsburgh i Pennsylvania, melder nødetatene og lokale medier. Flere andre ble skadd, blant annet da de hoppet ut av vinduer i leiligheten der skytingen fant sted, ifølge TV-stasjonen WTAE. Ifølge ubekreftede meldinger i sosiale medier skal det ha blitt avfyrt over 30 skudd under den private festen, der over 200 mennesker ifølge politiet var samlet i en leid leilighet.

NRK - 17 apr 22 kl. 08:32

Minst 10 personer skutt i Pittsburgh

Minst ti personer er skutt i Pittsburgh i Pennsylvania, og tilstanden til tre av ofrene skal være kritisk. Det er ikke meldt om pågripelser, og politiet ber i folk holde seg unna et område i byen..

NRK - 29 mar 22 kl. 04:40

Minst tre døde i massekollisjon i USA

Minst tre personer mistet livet og minst tolv ble skadd i en massekollisjon på en motorvei i den amerikanske delstaten Pennsylvania mandag. Det var kraftige snøbyger og glatt på veien da vogntog og biler dundret inn i hverandre i kraftig snøvær mandag formiddag. Nødetatene og delstatspolitiet anslår det totale antallet kjøretøy som var involvert til å være mellom 40 og 60, ifølge NTB..

NRK - 11 sep 21 kl. 16:56

Bush taler i Pennsylvania

– Det er vanskelig å beskrive følelsene, sier USAs tidligere president George W. Bush, da han talte på markeringen for terrorangrepene 11. september 2001 i Pennsylvania i USA.

NRK - 25 sep 21 kl. 08:47

Politikere forlanger ny opptelling

I USA viste en omstridt gjennomgang av stemmene i millionbyen Phoenix i Arizona at president Joe Biden vant fylket med litt større margin enn ved første telling. Til tross for resultatet har republikanske politikere i blant annet Texas, Pennsylvania, Michigan og Wisconsin tatt til orde for en ny opptelling, snart ett år etter valget i fjor. Et flertall av republikanske velgere i USA mener Donald Trump tapte valget på grunn av fusk, men dette er ikke bevist..

Dagbladet - 13 sep 21 kl. 18:33

Storserie med to utfordringer

En skittenrealistisk nesten-krim fra småby-Pennsylvania, med en lettere traumatisert etterforsker som forsøker å oppklare et drap som han er altfor personlig involvert i. Det lyder kjent, gjør det ikke?.

Aftenposten - 02 sep 21 kl. 22:31

Kjellerleiligheter i Queens og Brooklyn ble dødsfeller. Vannet flommet inn etter enorme nedbørsmengder.

Tallet på døde etter det voldsomme regnværet i New York, New Jersey og Pennsylvania har steget til 24, melder New York….

Aftenposten - 02 sep 21 kl. 07:51

Flom, strømkutt og evakueringer. Guvernører erklærer krisetilstand i New York og New Jersey.

Uværet Ida herjer nå østkysten av USA. Tusenvis er evakuert i Pennsylvania og det er erklært krisetilstand både i New….

VG - 02 sep 21 kl. 06:55

Orkanen Ida: Erklærer unntakstilstand i New York

Uværet Ida, som tidligere i uken rammet det sørlige USA, er nå på østkysten. Tusenvis er evakuert i Pennsylvania, og det er unntakstilstand i New York og New Jersey..

VG - 30 jun 21 kl. 18:59

Høyesterett har omgjort overgrepsdommen – Bill Cosby er løslatt(83)

En høyesterettsdomstol i Pennsylvania har omgjort Bill Cosbys overgrepsdom. Onsdag kveld bekrefter kriminalomsorgen i Pennsylvania at han er løslatt..

VG - 30 jun 21 kl. 18:59

Høyesterett har omgjort overgrepsdommen – Bill Cosby (83) er løslatt

En høyesterettsdomstol i Pennsylvania har omgjort Bill Cosbys overgrepsdom. Onsdag kveld bekrefter kriminalomsorgen i Pennsylvania at han er løslatt..

Aftenposten - 30 jun 21 kl. 18:50

Domstol har omgjort Bill Cosbys overgrepsdom

Den øverste domstolen i delstaten Pennsylvania har omgjort overgrepsdommen mot Bill Cosby..

VG - 30 jun 21 kl. 18:59

Høyesterett har omgjort overgrepsdommen - løslater Bill Cosby (83)

En høyesterettsdomstol i Pennsylvania har omgjort Bill Cosbys overgrepsdom. Ifølge amerikanske medier krever de at han slipper ut av fengsel allerede i dag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com