Partienes

Wednesday, 06 December, 08:32

Nyheter om Partienes

NRK - 01 dec 23 kl. 15:50

Fortsatt ingen budsjettenighet

Regjeringspartiene Ap og Sp klarte heller ikke i dag å bli enige med SV om en budsjettavtale for 2024. Samtalene ble løftet til partiledernivå for et par dager siden. De tre Partienes toppolitikere satt sammen i hele går, uten å komme i havn med en avtale.

VG - 07 nov 23 kl. 10:39

Hagen: Kan få konsekvenser for henne som statsminister i 2025

Carl I. Hagen sier etter grillingen av Erna Solberg at spørsmålet om hun kan være statsministerkandidat i 2025, ligger de borgerlige Partienes hender. SVs Audun Lysbakken er sterkt kritisk til Solbergs svar i dag..

NRK - 03 okt 23 kl. 15:41

Nytt byråd vil utvide ordninga med 11. skoleår

Høyre og Venstre er enige om at de vil utvide ordninga med 11. grunnskoleår i Oslo hvis de får byrådsmakt sammen i Oslo. Det sa Partienes forhandlingsledere Eirik Lae Solberg (H) og Hallstein Bjercke (V) på et pressetreff tirsdag.

Aftenposten - 14 sep 23 kl. 14:58

Disse 59 er valgt inn i Oslo bystyre

Velgernes personstemmer og slengere har gjort om på flere av Partienes lister i Oslo..

Klartale - 11 sep 23 kl. 11:58

– Det er en høytidsstund

Erna Solberg er leder for partiet Høyre. Hun kommer fra Bergen, og det er også der hun har vært å stemt. Hun kom til valglokalet sammen med sin mann.

Klartale - 11 sep 23 kl. 06:00

Valget 2023 er i gang

Hvem skal styre kommunen din? Og hvem får styre fylket? I dag (mandag) er selveste valgdagen.

Klartale - 06 sep 23 kl. 11:15

Slik prøver politikerne å nå unge

– Majones på Grandiosa?Det er en av valgkampens mest sette spørsmål fra politikere på TikTok. Erna Solberg og partiet Høyre har laget en video hvor hun svarer på spørsmålet.

Klartale - 05 sep 23 kl. 13:30

Har du husket å forhåndsstemme?

Mandag 11. september er det valgdag. Da skal det bestemmes hvem som får styre i kommunen og fylket ditt de neste fire årene.

Klartale - 30 aug 23 kl. 13:10

Dette snakket de om under debatten

11. september er det kommune- og fylkestingsvalg. Før den tid skal flere politikere møtes for å snakke om hvilke saker de kjemper for.

NRK - 29 aug 23 kl. 15:43

Nordlys-måling: Høyre faller kraftig i Tromsø

Høyre er kun Tromsøs fjerde største parti på en ny meningsmåling i ishavsbyen. Også Arbeiderpartiet faller kraftig tilbake. Høyre faller med 7,6 prosentpoeng til 12,3 prosent fra Nordlys' julimåling og blir forbigått av Frp og SV, skriver avisa.

Klartale - 23 aug 23 kl. 12:12

Slik stemmer du

Mandag 11. september er det kommunestyre- og fylkestingsvalg. Da er det siste sjanse for å stemme på de personene du ønsker at skal styre kommunen og fylket ditt.

Klartale - 23 aug 23 kl. 06:00

Hjelper deg til å bruke stemmeretten

Ved butikken Kiwi på Høybråten i Oslo står tre engasjerte ungdommer. Hana Abdi-Kasnazan, Mominah Khan og Hasnain Asghar er demokrati-guider.Deres jobb er å informere om stemmerett og hvordan folk kan stemme.

Klartale - 14 aug 23 kl. 16:00

Flere velgere tenker på naturen

Naturen er viktig for oss nordmenn. Også når vi velger hvilket parti vi skal stemme på. Det viser en Ipsos-undersøkelse gjennomført på vegne av Norsk Friluftsliv.

Klartale - 29 jun 23 kl. 13:25

Kandidat

En kandidat er en politiker som stiller til valg for et politisk parti.Hvert parti har flere kandidater. Disse står på Partienes valglister.

VG - 15 jun 23 kl. 11:13

Ungdom er ofrene for Partienes legaliseringsiver

Narkotikabruken blant unge har eksplodert de siste årene. En del av ansvaret for denne utviklingen ligger på Høyre og andre partier som stod i spissen for en rusreform som skulle avkriminalisere bruken av narkotika..

Klartale - 14 jun 23 kl. 13:40

Formannskap

Formannskapet er kommunens nest øverste politiske organ. Medlemmene er et utvalg av politikerne i kommunestyret. Blant andre ordføreren og vara-ordføreren.

Klartale - 11 jun 23 kl. 06:30

Krever minst tusen nye jobber årlig

Nesten åtte av ti unge med lettere utviklingshemming er uten jobb, ifølge organisasjonen ASVL. De snakker da om dem mellom 18 år og 25 år.I dag finnes det rundt 12.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er Partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 18 apr 23 kl. 15:23

Har fått nok underskrifter

Både Sørlandspartiet og Norges Kommunistiske Parti (NKP) har nå sikret seg nok gyldige underskrifter til å kunne stille til høstens lokalvalg i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Begge Partienes lister ble i første omgang underkjent av valgsekretariatet i Kristiansand kommune, og måtte ha flere underskrifter for å bli godkjent.

VG - 05 dec 22 kl. 11:26

Store svingninger i politikken

Svingningene i Partienes velgeroppslutning kan sies å ha blitt det mest stabile trekket i norsk politikk. Det gir håp for partier i motvind..

NRK - 31 okt 22 kl. 14:46

Stortinget med skattesvar tidligst i neste uke

Stortingets presidentskap møtes først torsdag i neste uke for å drøfte hvordan Stortinget skal forholde seg til kravet fra Skatteetaten om etterbetaling av arbeidsgiveravgift. Søndag kveld ble de ulike Partienes parlamentariske ledere konsultert, men formelt er det presidentskapet som avgjør hvordan Stortinget som institusjon skal forholde seg til vedtaket fra Skatteetaten. Når det tidligst neste uke blir konkludert fra Stortingets side, skyldes det først og fremst at mange er på komitereise eller deltar på sesjon i Nordisk råd i det som er en møtefri uke.

NRK - 30 okt 22 kl. 22:24

– Alvorlig situasjon

Søndag kveld møttes presidentskapet med Partienes parlamentariske ledere på Stortinget for å informere om skattesaken. – Det er en alvorlig situasjon vi er inne i. Men alle har et ansvar for å rydde opp, sier stortingspresident Masud Gharahkhani til NRK.

NRK - 28 okt 22 kl. 14:41

Stortinget framskynder møte om skattesaken

De parlamentariske lederne og presidentskapet på Stortinget skulle etter planen møtes mandag formiddag for å diskutere den videre håndteringen av skattesaken. Nå er møtet framskyndet til klokken 20 søndag kveld. Hovedsakelig på grunn av at mange er på reise neste uke, som ellers er møtefri på Stortinget.

NRK - 27 okt 22 kl. 19:22

Stortinget behandler skattesaken mandag

Partiene på Stortinget og presidentskapet møtes mandag klokken 10 for å diskutere den videre håndteringen av skattesaken. Det vil være et hybridmøte, hvor noen er til stede fysisk, andre digitalt. Formelt sett er det presidentskapet som avgjør hvordan Stortinget som institusjon skal forholde seg til vedtaket fra Skatteetaten, men først skal Partienes parlamentariske ledere konsulteres.

NRK - 14 sep 22 kl. 18:18

Socialdemokraterna svakt tilbake mens tellingen går mot slutten

Socialdemokraterna går noe tilbake etter at 121.000 sene forhåndsstemmer er telt opp i Sverige, men mandatfordelingen i den nye Riksdagen blir ikke påvirket. Når det gjenstår å telle helt ferdig i 40 av nesten 6.

NRK - 22 jun 22 kl. 15:41

Frp, H, KrF og V bekrefter skattekrav

Både Frp, Høyre, KrF og Venstre har politikere som er berørt av de 45 sakene der politikere har fått varsel om ekstra skattekrav fra Skatteetaten. Det bekrefter Partienes kommunikasjonsapparat overfor Aftenposten. De vil imidlertid ikke opplyse om hvem det gjelder.

VG - 08 sep 21 kl. 15:10

Hallgeir Kvadsheim: Dette betyr Partienes politikk for din økonomi

Hallgeir Kvadsheim og Andreas Fredriksen tar deg gjennom Partienes privatøkonomiske program i denne ukens episode av Pengerådet..

E24 - 13 okt 21 kl. 09:53

Partienes stortingsgrupper har godkjent Hurdalsplattformen

Aps stortingsgruppe godkjente den nye regjeringsplattformen i et møte onsdag formiddag, rett over klokken 10.30 fulgte Senterpartiet etter..

NRK - 27 sep 21 kl. 02:48

Velgere mener Laschet svekket dem

Statsministerkandidat Armin Laschet svekket oppslutningen til CDU/CSU i det tyske valget, mener et flertall av velgerne til den konservative blokka i en måling. 54 prosent mener at Laschet hadde en negativ innvirkning på Partienes valgresultat, i målingen som er utført av valgforskningsinstituttet Wahlen, skriver The Guardian..

E24 - 15 sep 21 kl. 21:26

Reagerer på valgvaker: – Oppfører seg som om pandemien er over

Reaksjonene er sterke i kulturlivet etter bilder av elleville gledesscener og klemmer fra de politiske Partienes valgvaker..

VG - 15 sep 21 kl. 19:48

Reagerer på valgvaker: – Oppfører seg som om pandemien er over

Reaksjonene er sterke i kulturlivet etter bilder av elleville gledesscener og klemmer fra de politiske Partienes valgvaker..

Aftenposten - 14 sep 21 kl. 15:39

Klarte partilederne å overbevise sitt eget nabolag? Det gikk sånn passe.

Valget er over. Seierherrer og tapere er kåret. Men hvordan gjorde Partienes ledere det i sitt eget nabolag?.

VG - 10 sep 21 kl. 09:29

Human-Etisk Forbund trekker sin partivurdering om menneskerettigheter

Human-Etisk Forbund (HEF) trekker sin partivurdering om menneskerettigheter fordi metoden for analysen ikke var grundig nok og ikke ga et godt nok bilde av hverken Partienes eller organisasjonens syn..

Aftenposten - 29 aug 21 kl. 19:20

Hva er Partienes koronapolitikk? Vi forsøkte å få noen svar.

Koronapandemien har vært den største krisen Norge har håndtert siden på mange tiår..

Aftenposten - 23 aug 21 kl. 15:32

Hvordan vil en økt klimaavgift ramme deg? Partiene har ulike løsninger.

Grønn folkebonus, karbonavgift til fordeling og klimarabatt. Dette er Partienes gulrøtter for å få folk til å forurense….

Klartale - 10 aug 21 kl. 11:58

Dette er Partienes viktigste saker

Snart er det stortingsvalg i Norge. Klart Tale har bedt de største partiene om å plukke ut sine viktigste saker..

Klartale - 02 jun 21 kl. 14:14

Bestill Klar Tales digitale valgavis

Lurer du på hva som er Partienes viktigste saker? Hvilke temaer er aktuelle før Stortingsvalget 2021? Vil du bli inspirert til å bruke stemmen din?

NRK - 27 maj 21 kl. 07:56

NAF-krav til Nasjonal Transportplan

– Nå må Stortinget vise at de mener alvor og vedta en forsterket vedlikeholdsplan i Nasjonal Transportplan, sier Stig Skjøstad, administrerende direktør i NAF, Norges Automobil-Forbund. Alle de politiske partiene er positive til vedlikehold av veiene, viser en gjennomgang NAF har gjort av Partienes nye programmer og forslag til programmer. – Nå må de sette handling bak ordene, sier Skjøstad.

Aftenposten - 10 maj 21 kl. 07:00

Han må berge Partienes valgløfter

Jan Tore Sanner lykkes ikke så godt med å spre budskapet om strammere budsjetter..

NRK - 07 maj 21 kl. 02:33

LO gir 23 mill. til rødgrønt valg

LO bevilger 23 millioner kroner til de tre rødgrønne Partienes valgkamp. Det er ti millioner mer enn for fire år siden. Arbeiderpartiet får 15 millioner kroner, SV får fem millioner og Senterpartiet får tre millioner kroner, skriver Klassekampen..

Dagbladet - 03 maj 21 kl. 09:28

Kraftig fall for Erna

Andelen av befolkningen som mener Solberg gjør en god jobb som statsminister har sunket elleve prosentpoeng siden begynnelsen av året, viser Dagbladets måling. Men populariteten til lederen har likevel lite å si for Partienes oppslutning, mener valgforsker..

VG - 18 feb 21 kl. 10:29

Kan sikre flertall for lavere fergepriser – men Ap vil ikke stemme for andres forslag

Arbeiderpartiet, Frp og Senterpartiet har stilt hvert sitt forslag om kutt i fergeprisene. Sammen har de flertall i Stortinget, men Ap vil ikke stemme for de andre Partienes forslag..

NRK - 21 nov 20 kl. 07:33

Vil ha mer åpenhet om pengebruk

Stortinget vil stille større krav til åpenhet om Partienes pengebruk. Partiene skal ikke kunne bygge opp egenkapital av tilskuddene de får på samme måte framover, melder Aftenposten. Hvert år gir Stortinget 200 millioner kroner til partigruppene..

NRK - 20 nov 20 kl. 16:17

Mer åpenhet om partiers pengebruk

Stortingets presidentskap vil ha mer åpenhet om Partienes pengebruk, og begrense muligheten til å bygge opp egenkapital av gruppetilskuddene de mottar, skriver NTB. De er enig om å foreslå endringer etter flere saker om representanters pengebruk..

NRK - 06 maj 20 kl. 07:08

Vil skjerpe partiloven

Partilovnemda vil skjerpe partiloven slik at ungdomspartier blir nødt til å føre regnskap. Det skriver Klassekampen. Ifølge partiloven skal bidrag partier mottar i form av blant annet penger, varer og tjenester føres i Partienes regnskap..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com