Partiene

Thursday, 01 June, 10:44

Nyheter om Partiene

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 28 apr 23 kl. 11:00

Anbefaler ikke å gi gavekort

Flere forslag om strengere regler for gavekort blir nedstemt i Stortinget. Det synes Forbrukerrådet er veldig synd.– Vi i Forbrukerrådet kan ikke anbefale å gi bort gavekort.

Klartale - 24 apr 23 kl. 06:00

Vet du hvem du skal stemme på?

Får Høyre eller Arbeiderpartiet (Ap) styre Oslo? Hva med Tromsø, Trondheim eller vesle Utsira? Valget er et halvt år unna.

NRK - 16 maj 23 kl. 11:11

Lakseskatt: Høyre, KrF og Venstre forlater samtaler

Verken Høyre, Venstre eller KrF kommer til å være med på en samlet løsning om den mye omtalte lakseskatten i Stortinget. De tre Partiene har inntil nå forhandlet med Arbeiderpartiet og Senterpartiet om en samlet løsning. – RegjeringsPartiene har ikke vist seg villige til å imøtekomme forventningene fra hverken Høyre, Venstre eller Kristelig Folkeparti i samtalene om grunnrenteskatt for havbruket, heter det i en pressemelding fra Høyre.

NRK - 13 maj 23 kl. 09:34

MDG går inn for at Norge skal forhandle med EU om norsk EU-medlemskap

Lørdag stemte landsmøtet til Miljøpartiet de grønne (MDG) for at partiet skal jobbe for at Norge skal forhandle frem en medlemskapsavtale med EU. 174 medlemmer stemte for resulosjonen, 32 mot. MDG har ikke tidligere tatt stilling til EU-spørsmålet, men blir med dette denne avgjørelsen et av de mest EU-vennlige Partiene i Norge.

NRK - 13 maj 23 kl. 09:34

MDG vil forhandle om norsk EU-medlemskap

Lørdag stemte landsmøtet til Miljøpartiet De Grønne (MDG) for at partiet skal jobbe for at Norge skal forhandle frem en medlemskapsavtale med EU. 174 medlemmer stemte for resulosjonen, 32 mot. MDG har ikke tidligere tatt stilling til EU-spørsmålet, men blir med dette denne avgjørelsen et av de mest EU-vennlige Partiene i Norge.

NRK - Igår: 15:43

Rødt vil stemme for lakseskatten

Rødt vil stemme for lakseskatten når forslaget behandles i Stortinget onsdag. Partiet reagerer på at Frp og Høyre ville presse fram full sal i avstemmingen. RegjeringsPartiene kom i forrige uke til enighet med Venstre og Pasientfokus, men forslaget sto dermed med knappest mulig flertall.

Klartale - Igår: 14:10

Valgliste

En valgliste viser hvilke personer som stiller til valg for et politisk parti. For eksempel til kommunestyrevalget 11. september.

NRK - 26 maj 23 kl. 18:32

Enighet i finsk koalisjon om klima og innvandring

Samtalene om koalisjonssamarbeid i Finland går fremover, sier mannen som mest sannsynlig er landets kommende statsminister, Petteri Orpo. De fire Partiene har funnet sammen om temaer som innvandring og klima, sier Orpo, som er leder for det Nasjonale samlingspartiet. Partiet vant flest seter i parlamentsvalget 2.

E24 - 25 maj 23 kl. 15:43

– Den positive tvisten er at Høyre og Frp ikke er med

Lakseanalytikeren ser rom for enda lavere skatt i fremtiden, siden de største borgerlige Partiene ikke er med på forliket om ny lakseskatt..

Aftenposten - 24 maj 23 kl. 16:40

Grunnloven bør endres

Partiene bør ikke kunne tvinge folk til å stille til valg..

NRK - 24 maj 23 kl. 16:46

Sverige slipper dansen fri

Fra 1. juli fjernes den nærmere 70 år gamle regelen om at barer og nattklubber trenger tillatelse for å la gjestene danse i Sverige. Regelen, som ble innført i 1956, tilsier at utestedene i utgangspunktet må gripe inn dersom spontandans oppstår ved bardisken, eller risikere å miste skjenkebevillingen.

NRK - 24 maj 23 kl. 11:23

Reuters: Nyvalg i Hellas i juniI

Det blir nyvalg i Hellas 25. juni, melder Reuters. Partiene i landet har ikke greid å stable på plass en styringsdyktig regjeringskoalisjon etter valget søndag.

NRK - 23 maj 23 kl. 15:18

Stortinget enige om forbud mot markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot alle under 18 år

Det er flertall på Stortinget om et forbud mot markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot barn og unge under 18 år. I helse- og sosialkomiteens innstilling til ny folkehelsemelding er det et flertall bestående av Ap, Sp, SV og Rødt som stiller seg bak forslaget om denne aldersgrensen. Innstillingen ble lagt fram tirsdag, bekrefter Frp overfor NTB.

Klartale - 21 maj 23 kl. 06:25

Disse vil bli statsminister i Hellas

Søndag går grekerne til urnene. De velger ny nasjonal-forsamling. Hvem skal få styre Hellas?

Klartale - 16 maj 23 kl. 16:30

Samene har fått status som urfolk

Flertallet på Stortinget har bestemt at samene skal kalles urfolk i Grunnloven. Det skjedde mandag 15. mai.

E24 - 16 maj 23 kl. 10:47

Høyre, Venstre og KrF trekker trekker fra lakseskatt-forhandlingene

De tre Partiene ser ikke grunnlag for å bli med videre i forhandlingene om grunnrenteskatt på oppdrett..

E24 - 16 maj 23 kl. 10:47

Høyre, Venstre og KrF trekker fra lakseskatt-forhandlingene

De tre Partiene blir ikke med videre i forhandlingene om grunnrenteskatt på oppdrett, selv om det ville redusert skattesatsen fra 35 til 30 prosent..

NRK - 16 maj 23 kl. 10:41

DN: KrF bryter forhandlingene om lakseskatten

KrF ser ikke grunnlag for å bli med videre i forhandlingene om grunnrenteskatt på oppdrett, bekrefter Kjell Ingolf Ropstad til DN. Først brøt Frp. Deretter MDG.

NRK - 16 maj 23 kl. 00:11

Unge i Bergen vil ikke ha omkamp om Bybanen

Et flertall av de som har en mening om Bybanen, sier nei til omkamp om at banen skal gå over Bryggen, viser en undersøkelse Norstat har gjort for NRK. Spesielt unge bergensere er lei den 10 år lange krangelen. 50 prosent av de spurte ikke vil ha omkamp om Bryggen-traseen.

VG - 12 maj 23 kl. 15:14

Hermstads blytunge oppgave

Det er vi som kjemper for et bedre Norge, hevdet MDG-leder Arild Hermstad i sin landsmøtetale. Betyr det at han mener de andre Partiene har andre hensikter?.

E24 - 09 maj 23 kl. 15:15

Sluttspurt for lakseskatten – forhandler videre onsdag

Etter nytt møte om lakseskatten på Stortinget, varsler Partiene fremdrift. Forhandlingene fortsetter onsdag..

Dagbladet - 09 maj 23 kl. 08:48

Støtt av «Sado-Jesus»

Et Jesus-bilde utstilt i EU-parlamentet skaper strid. «Blasfemisk», «respektløst» og «motbydelig», er noen av karakteristikkene fra Partiene lengst til høyre..

Klartale - 10 feb 23 kl. 06:30

Jordskjelvet kan avgjøre hvem som skal lede Tyrkia videre

Mye tydet på at valget i Tyrkia ville bli jevnt. Det var før jordskjelvet natt til mandag. Og skjelvet kan få følger for hvem som skal lede landet etter 14.

E24 - 08 maj 23 kl. 20:25

Nytt forhandlingsmøte om lakseskatten

En drøy uke før stortinget skal konkludere om den omstridte lakseskatten, møtes Partiene til nye forhandlinger på tirsdag..

NRK - 04 maj 23 kl. 07:25

Kommunevalg i Storbritannia – ventes tap for de konservative

Det er ventet at Storbritannias statsminister Rishi Sunak og hans konservative parti vil lide store tap i kommunevalget i England torsdag. Valget blir første gang Sunak møter velgerne siden han inntok statsministerposten etter noen kaotiske uker i oktober i fjor. Storbritannia går nå gjennom den verste levekostnadskrisen på mange tiår, og kommunevalgene ventes å vise hva velgerne mener om de store Partiene i landet foran parlamentsvalget.

Klartale - 03 mar 23 kl. 10:46

Han kan utfordre Erdogan

Recep Tayyip Erdogan er president i Tyrkia. Får han fortsette? Det blir bestemt 14.

VG - 29 apr 23 kl. 07:23

Vil ha kjernekraft i Norge: - Systemet strekker ikke til

Frp lover å kjempe for kjernekraft i Norge hvis de borgerlige Partiene vinner valget i 2025..

Klartale - 30 mar 23 kl. 08:41

Høyre dobbelt så stort som Arbeiderpartiet

Partiet Høyre er populært. 34,2 prosent av velgerne vil stemme på dem. Bare 16,2 prosent vil stemme på Arbeiderpartiet (Ap).

Klartale - 26 apr 23 kl. 06:00

Starten på en spennende valgkamp

Hvilket parti skal du stemme på? Hvilken sak er du mest opptatt av? Dette er spørsmål du må svare på i tida framover.

NRK - 22 apr 23 kl. 12:32

Erna gjestet Krfs landsmøte

Høyre-leder Erna Solberg gjestet KrFs landsmøte lørdag formiddag. De to Partiene satt i regjering sammen sist fra 2019 til 2021. – Vi har mange saker vi skal jobbe sammen om.

NRK - 22 apr 23 kl. 07:26

Rødt åpner for å bli en del av byrådet i Oslo

Hvis Rødt blir stort nok, vil partiet vurdere å forhandle om byrådsmakt i Oslo. – Årsmøtet i år har vedtatt at vi ikke skal stenge døren for noen ting. Det gjelder både byrådssamarbeid og samarbeidsavtale.

Klartale - 21 apr 23 kl. 09:03

Regjeringen vil redusere retten til kontantstøtte

Har du barn mellom ett og to år, som ikke er i barnehage på full tid? Da har du rett på kontantstøtte. Det er et beløp på opp til 7500 kroner i måneden.

NRK - 18 apr 23 kl. 15:23

Har fått nok underskrifter

Både Sørlandspartiet og Norges Kommunistiske Parti (NKP) har nå sikret seg nok gyldige underskrifter til å kunne stille til høstens lokalvalg i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Begge Partienes lister ble i første omgang underkjent av valgsekretariatet i Kristiansand kommune, og måtte ha flere underskrifter for å bli godkjent.

Klartale - 17 mar 23 kl. 12:05

Nå skal Partiene vedta politikk som påvirker oss alle

Landsmøtet til Senterpartiet startet personlig. Leder Trygve Slagsvold Vedum har fått en alvorlig sykdom.– Jeg har MS, sa han til landsmøtet fredag.

NRK - 14 apr 23 kl. 15:56

Finlands leder starter koalisjonssamtaler

Det finske Samlingspartiets leder Petteri Orpo starter i slutten av april samtaler for å danne ny koalisjonsregjering som skal overta makten etter Sanna Marin. Samtalene skal finne sted 24. og 25.

NRK - 12 apr 23 kl. 15:37

Biden ser en lys fremtid for Nord-Irland

Nord-Irland går en lys økonomisk fremtid i møte, sa president Joe Biden i en tale til studenter ved et universitet i Belfast onsdag. Biden lover også videre amerikansk støtte til den britiske regionen. Biden er i Nord-Irland for å markere 25-årsdagen for Langfredagsavtalen; avtalen som satte punktum for flere tiår med væpnet konflikt mellom republikanere og unionister.

NRK - 06 mar 23 kl. 15:25

Opposisjonen i Tyrkia likevel enig om Erdogans utfordrer

Seks tyrkiske opposisjonspartier har overraskende blitt enige om en felles presidentkandidat – den mangeårige CHP-lederen Kemal Kılıçdaroğlu. Dermed har CHP-lederen støtte fra hele opposisjonsalliansen når han skal utfordre president Recep Tayyip Erdogan i presidentvalget i mai. Det var nasjonalistpartiet Iyi som i forrige uke brøt ut og fastholdt at Istanbuls ordfører Ekrem İmamoğlu eller Ankaras ordfører Mansur Yavaş måtte bli Erdogans utfordrer.

NRK - 04 apr 23 kl. 10:53

Høyre får over 30 prosent på ny kommunemåling

Høyre får en oppslutning på 30,6 prosent på en fersk kommunemåling. Det er en framgang på 3,3 prosentpoeng fra en tilsvarende måling i mars. Det er også over 10 prosentpoeng mer enn i lokalvalget for fire år siden, ifølge målingen som Kantar har gjort for TV 2.

Aftenposten - 02 apr 23 kl. 19:34

Valgthriller i Finland – svært jevnt mellom de tre største Partiene

I kveld skal finnene velge landets neste statsminister. Foreløpig resultater viser at det blir svært jevnt..

NRK - 01 apr 23 kl. 16:22

Sanna Marins hovedrival optimistisk dagen før valget

Petteri Orpo, Sanna Marins fremste utfordrer til statsministerjobben i Finland, er optimistisk dagen før valget. Partiet hans leder hårfint på siste måling. – Vi har gjennomført en flott valgkamp.

NRK - 29 mar 23 kl. 20:50

Solberg: Uaktuelt å være med på regjeringens forslag til lakseskatt

Regjeringens invitasjon til et bredt forlik om lakseskatt har blitt lunkent mottatt av Partiene både på høyresiden og venstresiden. Høyre-leder Erna Solberg åpner nå for reversering av lakseskatten hvis de kommer i regjering i 2025. – Enhver innføring av nye skatter som nå skjer mot Høyres vilje, vil være opp til vurdering hvis velgerne stemmer oss inn i regjering i 2025.

NRK - 29 mar 23 kl. 09:18

Myanmars generaler lover valg – forbyr partier

Militærjuntaen i Myanmar lovet valg, men forbyr 40 partier, blant dem Aung San Suu Kyis parti Nasjonalligaen for demokrati (NLD). Den statlige valgkommisjonen begrunner oppløsningen med at Partiene ikke hadde registrert seg i henhold til en ny valglov som trådte i kraft i januar. NLD hadde på forhånd gjort det klart at de ikke aktet å registrere seg og at de ser på det forestående valget som en farse.

NRK - 28 mar 23 kl. 09:36

Uenighet blant Partiene om lakseskatten

Tirsdag morgen la regjeringen frem forslaget om en lakseskatt på 35 prosent. Forslaget har skapt reaksjoner blant opposisjonsPartiene. SV sier de er skuffet over at regjeringen foreslår en lakseskatt på 35 prosent.

Klartale - 27 mar 23 kl. 14:00

Demonstrerer i gatene på grunn av høye priser

Folk i Kenya protesterte forrige uke. Det ble voldelige mellom demonstrantene og politiet. En student døde.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com